1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

AMİN OKSİT

AMINE OXIDE; amıne oxide; AMİNE OXİDE; AMIN OKSIDE; AMİN OKSİDE; amın oksıde; amin okside; amın oksıt; AMIN OKSIT; amin oksit; AMİN OKSİT; N-oxide; N oxıde; N oxide; N oksıt; N oksit; N-methylmorpholine N-oxide


Amin oksit, Şampuan ve deterjanlarda köpük vermek, stabilize etmek ve vizkozite ayarlamak için kullanılır. Sodyum hipoklorit bazlı formüllerde tercih edilir.
Ayrıca, amin N-oksit ve N-oksit olarak bilinen bir amin oksit, işlevsel grup R3N + -O içeren kimyasal bir bileşiktir, üç ek olarak hidrojen ve / veya hidrokarbon yan zincirleri olan bir N-O bağı N'ye bağlanmış bazen R3N › o ya, yanlış, R3N olarak = o olarak yazılır. Dar anlamda terimi amin oksit, sadece tersiyer aminlerin oksitler için de geçerlidir. Bazen de, primer ve sekonder aminlerin analog türevler için kullanılır. Amin oksitlerin örnekleri, bir oksidan, piridin N-oksit, suda çözünür bir erime noktasına sahip olan bir katı kristalin 62-67 °C, ve N-metilmorfolin N-oksit dahildir. Amin oksitler genellikle örneğin şampuanlar, saç kremleri, deterjan, sert yüzey temizlik maddeleri gibi tüketici ürünlerinde kullanılan yüzey aktif maddelerdir. Alkil dimetil amin oksit (zincir uzunlukları C10-C16) ticari olarak en yaygın kullanılan amin oksittir. Koyulaştırıcılar, yumuşatıcılar, emülsifiye ediciler ve klimalarda kullanılır. Kişisel bakım, kurum, ticari ürünlerde kullanılan ve benzersiz patentli için gibi kullanımlar için uygundur. Amin oksitler, aminler için ve kimyasal ara maddeler olarak koruma grubu olarak kullanılır. Uzun zincir alkil amin oksitler, noniyonik yüzey aktif maddeler ve köpük stabilize edici olarak kullanılır. Amin oksitler, yüksek kutupsal moleküllerin kuaterner amonyum tuzları birbirine çok yakın yerleştirilen bir kutuba sahip bulunmaktadır. Küçük amin oksitler, çok hidrofilik olan ve uygun bir suda çözünürlüğü ve çoğu organik çözücü maddeler içinde çok kötü bir çözünürlüğe sahiptir.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.