1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

NIPAGIN M SODIUM

Nipagin M Sodium

CAS No. : 5026-62-0
EC No. : 225-714-1

Synonyms:
5026-62-0; Sodium 4-(methoxycarbonyl)phenolate; Methylparaben sodium; Sodium methylparaben; Methyl 4-hydroxybenzoate, sodium salt; Preserval MS; Solparol; Bonomold OMNa; Sodium 4-carbomethoxyphenolate; UNII-CR6K9C2NHK; Methyl 4-hydroxybenzoate sodium salt; Sodium methyl p-hydroxybenzoate; Sodium p-methoxycarbonylphenoxide; EINECS 225-714-1; CR6K9C2NHK; Methylparaben, sodium salt; Methyl p-hydroxybenzoate, sodium salt; Benzoic acid, 4-hydroxy-, methyl ester, sodium salt; Sodium Methyl Parahydroxybenzoate; AK121814; Q-201383; sodium;4-methoxycarbonylphenolate; Methyl 4-hydroxybenzoate, sodium salt, 99%; Methylparaben sodium [USAN]; Sodium methyl 4-hydroxybenzoate; Methylparaben sodium [USAN:NF]; Methylis parahydroxybenzoas natricum; sodium methyl paraben; Methylparaben sodium (NF); EC 225-714-1; sodium 4carbomethoxyphenolate; SCHEMBL48756; Methyl p-hydroxybenzoate sodium; CHEMBL2106903; DTXSID1042156; sodium 4-(methoxycarbonyl)phenolate; Methyl 4-hydroxybenzoate,sodium salt; GK8191; MFCD00016470; AKOS015961950

TR

Nipagin M Sodyum Kimyasal adı Sodyum Metil p-Hidroksibenzoat.
Nipagin M Sodyum INCI tanımı Sodyum Metilparaben.
Nipagin M Sodyum Ürün özellikleri *)
Nipagin M Sodyum Görünümü Beyaz toz
Nipagin M Sodyum Kimyasal ve fiziksel veriler pH 9,5- 10,5
Nipagin M Sodyum Su içeriği max. % 5.0
Sulu olmayan titrasyon ile Nipagin M Sodyum Testi% 99 - 102

Kullanımlar
Nipagin M Sodyum, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet ilaçlarının korunması için tasarlanmış geniş spektrumlu bir antimikrobiyal ajandır. Nipagin M Sodyum hem durulama hem de durulama formülasyonlarını korumak için uygundur. Nipagin M Sodyum bakteri, küf ve mayalara karşı etkilidir. Nipagin M Sodyumun çoğu ürün tipini korumak için önerilen kullanım seviyesi, normalde bitmiş ürünün toplam ağırlığına bağlı olarak% 0,1-0,3 aralığındadır. Paraben esterleri, koruyucu olarak geniş spektrumlu antimikrobiyal aktivite, düşük kullanım konsantrasyonlarında etkili, çok çeşitli kozmetik bileşenlerle uyumlu, renksiz, kokusuz, insan deneyimine dayalı olarak iyi belgelenmiş toksikolojik ve dermatolojik kabul edilebilirlik (kozmetikte, gıdalarda kullanılır) gibi birçok avantaja sahiptir. ve 1930'lardan beri farmasötikler), p-Hidroksibenzoik Asit ve bir dizi esteri, çeşitli bitki ve hayvanlarda doğal olarak bulunur, geniş bir pH aralığında stabil ve etkilidir, vb. Nipagin M Sodyum gibi Sodyum Parabenlerin birkaç ek avantajı vardır. :
ƒ Nipagin M sodyum, ilave kolaylığı için soğuk suda yüksek oranda çözünür.
ƒ Montaj için ısıtma aşaması gerekmediğinden enerji ve tesis kullanımından tasarruf sağlanır.
ƒ Alkalin pH'ta artmış antimikrobiyal aktivite.

Uygulamalar
Nipagin M Sodyum, çok çeşitli kozmetik ve tuvalet malzemelerinin korunması için tasarlanmıştır. Nipagin M Sodyum, hem durulama hem de durulama formülasyonlarını korumak için uygundur. Bakteri kontaminasyonuna yatkın olan formülasyonlar, Nipaguard DMDMH gibi ek bir antibakteriyel koruyucu eklemek gerekebilir çünkü Nipagin M Sodyum bakterilere karşı olduğundan daha yüksek bir etkinlik sağlar.

Kuruluş
Nipagin M Sodyum suda oldukça çözünürdür ve bu nedenle kozmetik formülasyonlara kolayca dahil edilir. Alkali çözelti içindeki sulu çözünürlük yüksekken, formüle edilen ürünün pH'ı asidik ise sodyum tuzunun estere geri döndüğünü ve düşük çözünürlüğün yeniden kazanıldığına dikkat etmek önemlidir.

pH kararlılığı
Nipagin M Sodyum, 3.0-11.0 arasındaki geniş bir pH aralığında tamamen stabil kalır. Nipagin M Sodyumun sulu çözeltileri, alkali pH'ta uzun süreli stabil değildir.

Sıcaklık kararlılığı
Önerilen maksimum işleme sıcaklığı 80 ° C'dir.

Mikrobiyal aktivite
Nipagin M Sodyum, aşağıdaki yaygın bozulma organizmalarını içeren geniş bir aktivite spektrumuna sahiptir.

Düzenleyici statü
Nipagin M Sodyum, kozmetik ürünlerde maksimum% 0,4 konsantrasyona kadar kullanılabilir, başka bir kısıtlama yoktur. Ek VI, 76/768 / EEC (Avrupa). Japonya: kozmetik üründe maksimum konsantrasyon% 1, kısıtlama yok.

Saklama talimatları
Nipagin M Sodyum, kapalı orijinal kaplarda stabildir. Kullanım, depolama ve sevkiyatla ilgili daha fazla bilgi EC güvenlik veri sayfasında verilmektedir.

EN

Nipagin M Sodium Chemical name Sodium Methyl p-Hydroxybenzoate.
Nipagin M Sodium INCI designation Sodium Methylparaben.
Nipagin M Sodium Product properties *)
Nipagin M Sodium Appearance White powder
Nipagin M Sodium Chemical and physical data pH 9.5- 10.5
Nipagin M Sodium Water content max. 5.0 %
Nipagin M Sodium Assay by non aqueous titration 99 - 102 %

Uses
Nipagin M Sodium is a broad spectrum antimicrobial agent designed for preservation of a wide range of cosmetics, toiletries pharmaceuticals. Nipagin M Sodium is suitable to preserve both rinse- off and leaveon formulations. Nipagin M Sodium is effective against bacteria, molds and yeast. The recommended use level of Nipagin M Sodium to preserve most product types is normally in the range of 0.1- 0.3 % based on the total weight of the finished product. The Paraben esters have many advantages as preservatives, like broad spectrum antimicrobial activity, effective at low use concentrations, compatible with a wide range of cosmetic ingredients, colourless, odourless, well documented toxicological and dermatological acceptability based on human experience (used in cosmetics, food and pharmaceuticals since 1930ies), p-Hydroxybenzoic Acid and a number of its esters occur naturally in a variety of plants and animals, stable and effective over a wide pH- range, etc. The Sodium Parabens, like Nipagin M Sodium have several additional advantages:
ƒ Nipagin M sodium is highly soluble in cold water for ease of addition.
ƒ No heating stage required for incorporation, thus saving energy and plant occupancy.
ƒ Increased antimicrobial activity at alkaline pH. 

Applications
Nipagin M Sodium is designed for preservation of a wide range of cosmetics and toiletries. Nipagin M Sodium is suitable to preserve both rinse- off and leave- on formulations. Formulations which are prone to bacteria contamination an additional antibacterial preservative, like Nipaguard DMDMH might be necessary to add as Nipagin M Sodium provides a higher efficacy against fungi than against bacteria. 

Incorporation
Nipagin M Sodium is highly soluble in water and so easily incorporated into cosmetic formulations. It is important to note that, whilst the aqueous solubility in alkaline solution is high, if the pH of the formulated product is acidic the sodium salt reverts to the ester and the low solubility is regained. 

pH stability
Nipagin M Sodium remains fully stable over a wide pH range from 3.0- 11.0. Aqueous solutions of Nipagin M Sodium are not long- term stable at alkaline pH. 

Temperature stability
The recommended maximum handling temperature is 80°C. 

Microbial activity
Nipagin M Sodium has a broad spectrum of activity which includes the following common spoilage organisms. 

Regulatory Status
Nipagin M Sodium can be used up to a maximum concentration of 0.4 % in cosmetic products, no further restrictions. Annex VI, 76/768/EEC (Europe). Japan: maximum concentration 1 % in cosmetic product, no restrictions. 

Storage instructions
Nipagin M Sodium is stable in sealed original containers. Further information on handling, storage and dispatch is given in the EC safety data sheet. 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.