1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Cetyl Palmitate

Setil palmitat
Cetyl palmitate olarak da bilinen hekzadesil hekzadekanoat, hekzadekanoik asit ve hekzadekanolden türetilen esterdir.
Bu beyaz mumsu katı, ispermeçet balinalarının kafatasında bulunan bir zamanlar çok değerli olan ispermeçetinin temel bileşenidir.
Setil palmitat, bazı katı lipid nanopartiküllerinin bir bileşenidir.

Setil palmitat ve palmitik asidin esteri olan bu kalınlaştırıcı ve yumuşatıcı kuru cildi pürüzsüzleştirir ve iyileştirir.
Setil palmitatı içeren bileşenler, doğal olarak oluşan yağ asitleridir.
Hayvanlardan türetilebilir, ancak bitkilerden de türetilebilir (ve genellikle) veya sentetik olarak üretilebilir.

Kuru yumuşatıcı. Emülsiyon dokusunu ve stabilitesini iyileştirir ve kozmetik çubuklara yapı kazandırır. Cilt ve saç uygulamalarında kullanılır.

Cilt Kremi ve Yumuşatıcı, Cetyl Ester Wax


Cetyl palmitate nedir?
Setil palmitat, Setil alkol ile palmitik asit arasındaki reaksiyon sonucu oluşan bir yağlı esterdir. Palmitik asit, adından da anlaşılacağı gibi hurma yağından da anlaşılacağı üzere, doğal olarak oluşan uzun zincirli bir yağ asididir. Balinanın kafatasında bulunan ispermeçetlerde doğal olarak birincil bileşen olarak bulunur. Soluk bir kokuya sahip beyaz mumsu pullar olarak gelir.

Kullanım ve Faydalar:
Doğası gereği yağlı ve suda çözünmez, yani cilde uygulandığında iyi bir saç kreminin temel özelliği olan ciltte su geçirmez bir tabaka oluşturur.
Ayrıca mevcut nemin dışarı çıkmasına izin vermez ve nem haznesi ile cildi nemli tutar. Aynı zamanda, herhangi bir formülasyonda, ürünün farklı renklerle gözle görülür şekilde kabul edilebilir bir görünümünü vermesine yardımcı olan, tıkayıcı veya maskeleme ajanı görevi görür.
Yağsız olduğundan yağ sistemlerinin yağlılık hissini azaltır. Esas olarak su geçirmez olduğu için cilt veya saç yüzeyi üzerinde de bir film oluşturabilir. Ayrıca herhangi bir emülsiyona daha önemli bir stabilite kazandırır.
Losyonlarda, kremlerde, nemlendiricilerde, rujlarda, saç bakımında, güneş kremlerinde, deodorant çubuklarında ve temizleyicilerde kullanılır.

 
Setil palmitat
* Setil alkol ve palmitik asidin esteri - bitkilerde ve hayvanlarda bulunan doğal olarak oluşan bir yağ asidi. Aynı zamanda sperm balina yağının mumunun da ana bileşenidir. Beyaz, kristalin, balmumu benzeri bir madde formunda gelir.
Cildin yüzeyini kayganlaştıran ve şekillendiren, cildin daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan bir yumuşatıcı. Ayrıca şampuanlarda sürfaktan, çeşitli losyon ve kremlerde emülgatör ve kıvam artırıcı olarak kullanılır. Ayrıca çeşitli makyaj ürünlerinin doku eklenmesine yardımcı olur. Bu bileşen esas olarak yüz nemlendiricisi, fondöten, ruj, dudak / göz kalemi, güneş kremi, yaşlanma önleyici bakım ve kapatıcı gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

* Setil alkol ve palmitik asidin esteri - bitkilerde ve hayvanlarda bulunan doğal olarak oluşan bir yağ asidi. Aynı zamanda sperm balina yağının mumunun da ana bileşenidir. Beyaz, kristalin, balmumu benzeri bir madde formunda gelir.

Fonksiyonlar:

Cildin yüzeyini kayganlaştıran ve şekillendiren, cildin daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olan bir yumuşatıcı. Ayrıca şampuanlarda sürfaktan, çeşitli losyon ve kremlerde emülgatör ve kıvam artırıcı olarak kullanılır. Ayrıca çeşitli makyaj ürünlerinin doku eklenmesine yardımcı olur. Bu bileşen esas olarak yüz nemlendirici, fondöten, ruj, dudak / göz kalemi, güneş kremi, yaşlanma önleyici bakım ve kapatıcı gibi kişisel bakım ürünlerinde kullanılır.

Güvenlik Önlemleri / Yan Etkiler:

Bazı palmitatların kontakt dermatite neden olduğu bildirilirken,% 2.5 -% 2.7 setil palmitat içeren nemlendiricilerin insan derisi testlerinin cildi minimum düzeyde tahriş ettiği ve hiçbir hassasiyet, fototoksisite veya foto-temas alerjisi belirtisi göstermediği bulunmuştur.
Kozmetik İçerik İnceleme (CIR) Uzman Paneli, bu bileşenin güvenliğini gözden geçirdi ve kozmetik formülasyonlarda kullanımının güvenli olduğunu düşünerek toksik ve hassaslaştırıcı olmadığını değerlendirdi.
Bununla birlikte, setil palmitat ile ilgili klinik verilerin% 2.7'ye kadar olan konsantrasyonlarla sınırlı olduğu unutulmamalıdır. AB Kozmetik Direktifi, yağ asitlerinin hayvansal kaynaklı olmaması koşuluyla, bu bileşenin kozmetik ürünlerde kullanılmasına da izin verir.

Kullanımlar
Palmityl Palmitate, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde kullanılan palmitik asidin bir mum esteridir.
Kullanımlar
Setil palmitatın (sentetik ispermeçet) kimyasal yapısı balina ispermeçetiyle aynıdır. Koyulaştırmak, viskon emülsiyonları üretmek, stabilite vermek ve emülsiyonlara doku eklemek için kullanılabilir. Setearil palmitata benzer.
Tanım
ChEBI: Palmitik asidin palmitil alkol ile biçimsel olarak yoğunlaşmasından kaynaklanan bir palmitat ester. Kozmetikte kıvam arttırıcı ve yumuşatıcı olarak kullanılır.

Eşanlamlı: Setil palmitat, Heksadesil hekzadekanoat, Palmitik asit palmitil ester, Palmitil palmitat

Cetyl Palmitate, emülsiyon oluşumunu destekleyen ve iyileştiren bir yeniden doldurma maddesidir. Setil palmitatlar, yağ asitlerinin ve yağ alkolünün esterleştirilmesiyle elde edilir.
Cetyl Palmitate ile yapılan kremler oldukça kompakttır ve hoş bir cilt hissi bırakır.

Özellikle balmumuna alerjisi olan kişiler setil alkolde iyi bir alternatif bulmaktadır.

Cilt bakımı formüllerine "vücut" veren beyaz, mumsu bir yumuşatıcı. Hindistan cevizi veya hurma çekirdeği yağından gelir.

Mercan resiflerini oluşturan taşlı mercanlar, dokularında kısmen antifeedant olarak işlev görebilen büyük miktarlarda setil palmitat mumu içerir.

Setil palmitat, setil alkol ve palmitik asitten türetilen bir yağ asidi esteridir. Hurma yağı türevidir.
Bileşik, farmasötikler, kişisel bakım ve kozmetik ürünlere kayganlaştırıcı ve yağsız bir kıvam verir.
Cilt yumuşatıcı maskeleme yumuşatıcı olarak sınıflandırılır.
Setil palmitatın diğer isimleri arasında palmatik asit n-heksadesil ester, N-heksadesil palmitat, palmitik asit setil ester, palmitik asit heksadesil ester, palmitik asit palmitil ester, heksadesil heksadekanoat ve palmitil palmitat bulunur.
Küresel setil palmitat pazarının, gıda ve içecek, ilaç, kozmetik ve kişisel bakım dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde üründeki bileşiğe olan yüksek talebe atfedilen önemli bir büyüme oranında büyümesi bekleniyor.

Küresel Cetyl Palmitate Pazarı: Dinamikler

Güzellik ve kişisel bakım ve ilaç gibi büyüyen endüstrilerin, tahmin dönemi boyunca küresel setil palmitat pazarını beslemesi bekleniyor. Setil palmitatın cilt ve saç bakım ürünlerindeki yumuşatıcı etkisinin, güzellik ve kişisel bakım segmentindeki pazarında olumlu etki yaratması bekleniyor. Proctor and Gamble Co., Pfizer Inc., Univar Inc., vb. Gibi son kullanıcı şirketler arasındaki birleşme ve satın alma ve izodesil sitrat tedarikçileri, tahmin dönemi boyunca küresel setil palmitat pazarında trend olan faktördür. Oysa izodesil sitratın yüksek maliyetinin, Orta Doğu, Afrika ve Asya Pasifik gibi gelişmekte olan ekonomilerde büyümesini sınırlaması bekleniyor. Setil palmitat ürünleri üreten şirketler, Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya Pasifik gibi bölgelerdeki potansiyel fırsatlardan yararlanabilir.

Tanım: Setil alkol ve palmitik asitten (doğal olarak oluşan yağ asidi) elde edilen saf bitkisel lipid ester.
Setil palmitat doğal bir maddedir.
Erime noktası 43-48 ° C (109-118 ° F).
Beyaz mumsu pullar, hafif koku.
Suda çözünmez, yağlarda çözünür.
Sürdürülebilir palmiye yağından yapılmıştır.
CAS: 540-10-3
INCI Adı: Setil palmitat

Önerilen Kullanımlar:
Ruj, dudak balsamı, dudak parlatıcısı, deodorant çubuklarında vb. Vücut ve viskozite kontrol maddeleri.
Krem ve losyonlarda cilt yumuşatıcı opaklaştırıcılar ve emülgatörler.
Yağlı sistemin yağlı hissini azaltır ve stick kozmetiklerde kazancı artırır.
Saç bakım ürünlerinde mükemmel film oluşturucu ve tıkayıcı madde
Depolama: Orijinal ambalajında, gölgeli bir depoda, ısıdan ve direkt güneş ışığından uzakta saklanmalıdır.
Raf Ömrü: Yukarıda belirtilen saklama koşullarında, açılmamış ambalajında ​​depolanması durumunda üretim tarihinden itibaren 1 yıldır.

Küresel setil palmitat pazarı, uygulama, son kullanım sektörü ve bölge temelinde bölümlere ayrılmıştır. Uygulama segmentleri arasında, yağlama ajanı segmentinin, dünya genelinde nispeten yüksek talebe sahip olan cilt yumuşatma ürünlerindeki içerik maddesine yönelik yüksek talebe atfedilen küresel setil palmitat pazarına hakim olması bekleniyor. Nihai kullanım endüstrisi temelinde, farmasötik endüstrisi segmentinin küresel setil palmitat pazarına hakim olması bekleniyor. Oysa kozmetik ve kişisel bakım sektörü segmentinin, küresel setil palmitat pazarında tahmin dönemi boyunca önemli bir büyüme hızında büyümesi bekleniyor.

Uygulamaya bağlı olarak, küresel setil palmitat pazarı şu bölümlere ayrılmıştır:

Yumuşatıcı
Emülgatör ve Stabilizatör
Yağlama Maddesi
Diğerleri
Nihai kullanıma göre, küresel setil palmitat pazarı şu şekilde bölümlere ayrılmıştır:

Kozmetik ve Kişisel Bakım
Kozmetik Sektörü
Yapı temeli
Dudak Çubuğu
Diğerleri
Kişisel Bakım
Yüz Bakım Ürünleri
Dudak Bakım Ürünleri
Saç bakım ürünleri
Vücut Bakım Ürünleri
Bebek Bakım Ürünleri
Diğerleri
İlaç endüstrisi
Diğerleri
Küresel Cetyl Palmitate Pazarı: Bölgesel Genel Bakış

Yumuşatıcı
Cilt Bakım Maddesi
Maskeleme
Koku İçeriği

Coğrafya bazında küresel setil palmitat pazarı, Kuzey Amerika, Batı Avrupa, Japonya hariç Asya Pasifik (APEJ), Doğu Avrupa, Latin Amerika, Orta Doğu ve Afrika ve Japonya olmak üzere yedi bölgeye ayrılmıştır. Kuzey Amerika pazarının, tahmin dönemi boyunca gelir payı açısından küresel setil palmitat pazarına hakim olması ve ardından güzellik ve kişisel bakım ürünlerindeki içeriğe yönelik artan talebe atfedilen Batı Avrupa setil palmitat pazarı bekleniyor. Oysa Asya-Pasifik'in, bölgedeki ilaç endüstrisinin hızlı büyüme hızına bağlı olarak, tahmin dönemi boyunca küresel setil palmitat pazarında görece önemli bir büyüme hızında büyümesi bekleniyor. Orta Doğu ve Afrika, Doğu Avrupa ve Latin Amerika'nın, bölgedeki ılımlı ekonomik ve endüstriyel gelişme nedeniyle küresel setil palmitat pazarında ılımlı bir fırsatı temsil etmesi bekleniyor. Genel olarak, t

Küresel setil palmitat pazarı için görünüm, tahmin dönemi boyunca olumlu.

Faydaları:
Mükemmel cilt bakımı ve yumuşatıcı bileşen
Tıkayıcı ve maskeleme bileşeni olarak kullanılır
Emülsiyon stabilitesini artırır
Mükemmel film oluşturucu
Yağ sistemlerinin yağlı hissini azaltır
Stick kozmetiklerde kazanç özelliklerini iyileştirir
Kullanım: Formüllerin yağ fazına ekleyin, normal nihai konsantrasyon% 2-15. Yalnızca harici kullanım içindir.
Uygulamalar: Renkli kozmetikler (örn. Rujlar), saç bakımı, losyonlar, kremler, nemlendiriciler, temizleyiciler, deodorant çubukları, güneş kremleri.
Hammadde kaynağı: Bitkisel yağlar
Üretim: Setil palmitat, setil alkolün palmitik asit ile reaksiyona sokulmasıyla üretilir.
Hayvan Testi: Hayvanlar üzerinde test edilmemiştir
GDO: Veri yok
Vegan: Hayvansal kaynaklı bileşenler içermez


EC / Liste no .: 208-736-6
CAS no .: 540-10-3

Mol. formül: C32H64O2

SETİL PALMİTAT şu şekilde sınıflandırılır:
Yumuşatıcı
Maskeleme
Cilt bakımı

Diğer isimler
Hekzadesil palmitat
Palmityl palmitat
Hekzadesil hekzadekanoat
Palmitik asit palmitil ester
Palmitik asit heksadesil ester
Palmitik asit setil ester
N-heksadesil palmitat
Palmatik asit n-heksadesil ester
Palmitik asit, heksadesil ester
hekzadesil hekzadekanoat
Crodamol CP
Cutina CP


Tanımlayıcılar
CAS Numarası: 540-10-3

ECHA Bilgi Kartı 100.007.943
EC Numarası: 309-375-8

Özellikleri
Kimyasal formül: C32H64O2
Molar kütle: 480.862 g · mol − 1
Görünüm: renksiz balmumu
Erime noktası: 54 ° C


Cetyl Palmitate, kıvam veren özelliklerinden dolayı tüm cilt bakım formülasyonlarına vücuda kazandıran mumsu bir yumuşatıcıdır.
Beyaz iri taneler şeklinde gelir, asit değeri max. 1, sabunlaşma değeri 112-123 ve damlama noktası 46-51 ° C.


Cetyl Palmitate, O / W emülsiyonlarında viskozite ayarlaması için bir kıvam mumudur.


Setil palmitat
Hekzadesil palmitat
Palmityl palmitat
540-10-3
Hekzadesil hekzadekanoat
Hekzadekanoik asit, heksadesil ester
Hekzadekanoik asit heksadesil ester
Standamul 1616
heksadekanil heksadekanoat
n-Hekzadesil hekzadekanoat
Palmitik asit palmitil ester
UNII-5ZA2S6B08X
Setil palmitat [NF]
EINECS 208-736-6
MFCD00053739
PALMİTİK ASİT, HEKSADESİL ESTER
palmitik asit, setil ester
BRN 1805188
5ZA2S6B08X
CHEBI: 75584
BİZ (16: 0/16: 0)
Setil palmitat (NF)
n-Hekzadesil palmitat,% 95
n-Hekzadesil palmitat,% 98
100231-74-1
Palmitik Asit Heksadesil Ester
n-heksadesil palmitat

Schercemol CP
Crodamol CP
Precifac ATO
Rewowax CG
Starfol CP
Cutina CP
Palmitik asit setil
EINECS 309-375-8
Heksadesil palmitat.
Waxenol 815
Kessco 653
n-heksadekanil palmitat
Radia 7500
1-Hekzadesil hekzadekanoat
Palmityl palmitat,> =% 99
Heksadekanoik asidin hekzadesil esteri

1-Hekzadesil hekzadekanoat
309-375-8 [EINECS]
540-10-3 [RN]
SETİL PALMİTAT
Setil palmitat 15
Setil palmitat 95
Hekzadekanoik asit heksadesil ester
Hekzadekanoik asit, hekzadesil ester [ACD / Endeks Adı]
heksadekanil heksadekanoat
hekzadesil hekzadekanoat
Hekzadesil palmitat [ACD / IUPAC Adı]
Hexadecylpalmitat [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]
MFCD00053739 [MDL numarası]
n-heksadekanil palmitat
n-Hekzadesil hekzadekanoat
Palmitate d'hexadécyle [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]
PALMİTİK ASİT SETİL ESTER
palmitik asit heksadesil ester
Palmitik asit palmitil ester
palmitik asit, setil ester
Palmityl palmitat
[540-10-3]
100231-74-1 [RN]
100231-75-2 [RN]
17661-50-6 [RN]
2598-99-4 [RN]
4-02-00-01168 [Beilstein]
4-02-00-01168 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]
4-02-00-01220 (Beilstein El Kitabı Referansı) [Beilstein]
71788-99-3 [RN]
Kalsiyum 2-oksopentandioat [ACD / IUPAC Adı]
kalsiyum2-oksoglutarat
Ceril palmitat
SEETARİL ZEYTİN
SETEARİL PALMİTAT
Çetin
SETİLPALMİTAT
Crodamol CP
Cutina CP
DS-11394
EINECS 208-736-6
EINECS 220-000-6
EINECS 241-640-2
EINECS 309-375-8
EINECS 309-376-3
Hekzadekanoik asit, heksadesil ester
Heksadekanoik asidin hekzadesil esteri
hekzadesil palmitat
Kessco 653
Miristil stearat
n-Hekzadesil palmitat
n-heksadesil palmitat,% 95
n-heksadesil palmitat,% 98
Palmitik asit, heksadesil ester
palmityl palmitat,% 96
Precifac ATO
Radia 7500
Rewowax CG
Schercemol CP
Standamul 1616
Starfol CP
UNII-58B69Q84JO
UNII-D072FFP9GU
UNII-UVI52NPK6G
Waxenol 815
BİZ (16: 0/16: 0)
棕榈 酸 棕榈 酯


95912-87-1


Setil palmitat, compritol ve gliseridlere kıyasla daha iyi stabilite, daha düşük in vitro toksisite ve daha iyi in vitro degradasyon oranı gösterir.


Setil Palmitat
Ürün Kategorileri: Yumuşatıcı
Ürün Uygulamaları: Güneş Sonrası Bakım, AP / DEO, Bebek Bakımı, Güzellik Bakımı, Vücut Bakımı, Renkli Kozmetik, Deodorantlar, Yüz Bakımı, Koku, Saç Bakım, El ve Tırnak Bakımı, Ruj, Maskara, Cilt Bakımı, Güneş Bakımı


SPERMASETİPALMATİK ASİT N-HEKSADESİL ESTER Setil Palmitat (50 mg) n-Heksadesil palMitat,% 98 25GRn-Heksadesil palMitat,% 98 5GR SperM mumu Setil Palmitat Palmitik Asit Heksadesil EsterPalMityl palMitat,% 95 + heksadesil-Heksadesil Precifac ATO Radia 7500S 653 Starfol Wax CG Stepan 653 Stepantex 653n-Heksadesil palmitat,% 98 n-Heksadesil palmitat,% 95 PALMİTİK ASİT N-HEKSADESİL ESTERPALMİTİK ASİT PALMİTİL ESTER PALMİTİK ASİT HEKSADESİL


CID SETİL ESTER palmitil PALMITATE, N-heksadesil PALMITAT N-Hekzadesil PALMITATE heksadekanoik asit heksadesil ESTER heksadesil heksadekanoat heksadesil PALMITATE EMALEX CC-16 SETİL PALMITATECETACEUMCETIN Setil palmitat, Hekzadesil heksadekanoat, Palmitik asit palmitil esterCetyl cetylateStandamul-1616 Hekzadesil Palmitat> setilpalmitat 95 CRS Setil 15 palmitat CRS CETYL PALMITAT 540-10-3C32H64O2C15H31COOC16H33CH3CH214CO2CH215CH3C12 ila C63 Karbonil Bileşikler Yapı Taşları Biyokimyasallar ve Reaktifler Biyokimyasal Lipitler Organik Yapı TaşlarıEstersYağ AsitleriDoymuş yağ asitleri ve türevleri Balmumu monoesterler Alifatikler

STEARYL 12-hidroksistearat setil stearat behenik asit palmitil ESTER KRİSTAL Kolesteril STEARAT Kolesteril heptadekanoik ANHİDRİT setilpalmitat behenik ANHİDRİT STEARYL behenat palmitik asit arakidil ESTER stearil stearat STEARYL arakidat arakidil STEARAT palmitil arakidat araşidik asiti arakidil ESTER palmitat * KRİSTAL Palmitik anhidrit STEARYL PALMITATE STEARİK anhidrit
More about this source textSource text required for additional translation information












Cetyl palmitate
Hexadecyl hexadecanoate, also known as Cetyl palmitate, is the ester derived from hexadecanoic acid and hexadecanol.
This white waxy solid is the primary constituent of spermaceti, the once highly prized wax found in the skull of sperm whales.
Cetyl palmitate is a component of some solid lipid nanoparticles.

The ester of cetyl palmitate and palmitic acid, this thickener and emollient helps smooth and condition dry skin. 
The ingredients that comprise cetyl palmitate are naturally-occurring fatty acids.
It may be derived from animals but can also (and is usually) derived from plants or manufactured synthetically.

Dry emollient. Improves emulsion texture and stability and gives structure to cosmetic sticks. Used in skin and hair applications.

Skin Conditioner & Emollient, Cetyl Ester Wax


What is Cetyl palmitate?
Cetyl palmitate is a fatty ester composed as a result of the reaction between Cetyl alcohol and palmitic acid. Palmitic acid is a naturally occurring long-chain fatty acid, as the name suggests from palm oil. It is naturally found as a primary ingredient in spermaceti, found from whale’s skull. It comes as white waxy flakes, with a faint odor.

Use & Benefits: 
It is fatty in nature and water-insoluble, meaning when it is applied to the skin it forms a waterproof layer on the skin, which is the main characteristic of a good conditioner. 
Also, it does not allow already present moisture to escape and keeps skin moist with its moisture reservoir. It also acts as an occlusive or masking agent, helpful in any formulation to give a visibly acceptable appearance of the product with different colors. 
It is nongreasy so, reduces the greasy feeling of oil systems. It can also form a film over the skin or hair surface, mainly because it is waterproof. It also imparts any emulsion more significant stability. 
It is used in lotions, creams, moisturizers, lipsticks, hair care, sunscreens, deodorant sticks, and cleansers.

 
Cetyl palmitate
* The ester of cetyl alcohol and palmitic acid- a naturally occurring fatty acid found in plants and animals. It is also a chief component in the wax of sperm whale oil. It comes in the form of a white, crystalline, wax-like substance.
An emollient that lubricants and conditions the skin's surface, helping it to appear softer and smoother. It is also used as a surfactant in shampoos, and as an emulsifier and thickening agent in various lotions and cremes. It also helps add texture various makeup products. This ingredient is primarily used in personal care products such as facial moisturizer, foundation, lipstick, lip/eye liner, sunscreen, anti-aging treatment and concealer.

* The ester of cetyl alcohol and palmitic acid- a naturally occurring fatty acid found in plants and animals. It is also a chief component in the wax of sperm whale oil. It comes in the form of a white, crystalline, wax-like substance.

Functions:

An emollient that lubricants and conditions the skin's surface, helping it to appear softer and smoother. It is also used as a surfactant in shampoos, and as an emulsifier and thickening agent in various lotions and cremes. It also helps add texture various makeup products. This ingredient is primarily used in personal care products such as facial moisturizer, foundation, lipstick, lip/eye liner, sunscreen, anti-aging treatment and concealer.

Safety Measures/Side Effects:

While some palmitates have been reported to cause contact dermatitis, human skin tests of moisturizers containing 2.5%-2.7% of cetyl palmitate were found to be minimally irritating to the skin, and produced no signs of sensitization, phototoxicity or photo-contact allergenicity. 
The Cosmetic Ingredient Review (CIR) Expert Panel reviewed the safety of this ingredient and assessed it as non-toxic and non-sensitizing, deeming it safe to use in cosmetic formulations.
It must be noted, however, that clinical data on cetyl palmitate were limited to concentrations up to 2.7%. The EU Cosmetics Directive also permits this ingredient to be used in cosmetic products, provided that the fatty acids are not of animal origin.

Uses
Palmityl Palmitate is a wax ester of palmitic acid used in cosmetic and personal care products.
Uses
The chemical structure of cetyl palmitate (synthetic spermaceti) is the same as whale spermaceti. It may be used to thicken, produce viscose emulsions, give stability, and add texture to emulsions. It is similar to cetearyl palmitate.
Definition
ChEBI: A palmitate ester resulting from the formal condensation of palmitic acid with palmityl alcohol. It is used as a thickener and emollient in cosmetics.

Synonym:   Cetyl palmitate, Hexadecyl hexadecanoate, Palmitic acid palmityl ester, Palmityl palmitate

Cetyl Palmitate is a refatting agent that promotes and improves the formation of emulsions. Cetyl palmitates are obtained by the esterification of fatty acids and fatty alcohol.
Creams made with Cetyl Palmitate are very compact and leave a pleasant skin feeling. Especially people who are allergic to beeswax find a good alternative in cetyl alcohol.

A white, waxy emollient that gives "body" to skincare formulas. Comes from coconut or palm kernel oil. 

Stony corals, which build the coral reefs, contain large amounts of cetyl palmitate wax in their tissues, which may function in part as an antifeedant.

Cetyl palmitate is a fatty acid ester derives from cetyl alcohol and palmitic acid. It is a palm oil derivative.
The compound gives lubricating and non-greasy consistency to the pharmaceuticals, personal care, and cosmetic products. 
It is classified as skin conditioning masking emollient.
Other names of cetyl palmitate include palmatic acid n-hexadecyl ester, N-hexadecyl palmitate, palmitic acid cetyl ester, palmitic acid hexadecyl ester, palmitic acid palmityl ester, hexadecyl hexadecanoate, and palmityl palmitate. 
The global cetyl palmitate market is expected to grow at a significant growth rate, attributed to high demand for the compound in the product across the various industries including food & beverages, pharmaceuticals, cosmetics, and personal care.

Global Cetyl Palmitate Market: Dynamics

Growing industries such as beauty & personal care and pharmaceutical are expected to fuel the global cetyl palmitate market over the forecast period. The emollient effect of cetyl palmitate in skin and hair care products is expected to create positive effect on its market in the beauty & personal care segment. Merger & acquisition among the end-user companies such as Proctor and Gamble Co., Pfizer Inc., Univar Inc., etc. and isodecyl citrate suppliers are the trending factor in global cetyl palmitate market over the forecast period. Whereas, high cost of isodecyl citrate is expected to restrain its growth in developing economies such as the Middle East and Africa and Asia Pacific. Companies manufacturing cetyl palmitate products can leverage potential opportunities in regions such as North America, Europe, and Asia Pacific.

Description: Pure vegetable lipid ester derived from cetyl alcohol & palmitic acid (naturally occurring fatty acid). 
Cetyl palmitate is a natural substance.
Melting point 43-48°C (109-118°F). 
White-waxy flakes, faint odor.
Water-insoluble, soluble in oils. 
Made from sustainable palm oil.
CAS: 540-10-3
INCI Name: Cetyl palmitate

Suggested Uses:
Bodying and viscosity control agents in lipsticks, lip balms, lip gloss, deodorant sticks etc.
Skin conditioning opacifiers & emulsifiers in creams & lotions.
Reduces greasy feel of oily system & improves payoff in stick cosmetics.
Excellent film former & occlusive agent in hair care products
Storage: To be stored in original packing in a shaded warehouse away from heat & direct sunlight.
Shelf Life: One year from the date of production if stored under above mentioned storage conditions in unopened packaging

The global cetyl palmitate market is segmented on the basis of application, end-use industry, and region. Among the application segments, lubricating agent segment is expected to dominate the global cetyl palmitate market, attributed to high demand for the ingredient in skin softening products which have relatively high demand across the globe. On the basis of end-use industry, pharmaceutical industry segment is expected to dominate the global cetyl palmitate market. Whereas, cosmetic and personal care industry segment is expected to expand at a significant growth rate over the forecast period in global cetyl palmitate market.

Based on the application, the global cetyl palmitate market is segmented into:

Emollient
Emulsifier & Stabilizer
Lubricating Agent
Others
Based on the end-use, the global cetyl palmitate market is segmented into:

Cosmetics and Personal Care
Cosmetics Industry
Foundation
Lip Stick
Others
Personal Care
Face Care Products
Lip Care Products
Hair Care Products
Body Care Products
Baby Care Products
Others
Pharmaceutical Industry
Others
Global Cetyl Palmitate Market: Regional Overview

Emollient
Skin Conditioning Agent
Masking
Fragrance Ingredient

On the basis of geography, the global cetyl palmitate market is fragmented into seven regions namely, North America, Western Europe, Asia Pacific excluding Japan (APEJ), Eastern Europe, Latin America, the Middle East & Africa and Japan. The North America market is expected to dominate global cetyl palmitate market in terms of revenue share over the forecast period followed by Western Europe cetyl palmitate market, attributed to increasing demand for the ingredient in beauty & personal care products. Whereas, Asia-Pacific is expected to expand at a relatively significant growth rate in the global cetyl palmitate market over the forecast period, owing to rapid growth rate of pharmaceutical industry in the region. The Middle East & Africa, Eastern Europe, and Latin America are expected to represent a moderate opportunity in the global cetyl palmitate market, owing to the moderate economic and industrial development in the region. Overall, the outlook for the global cetyl palmitate market is positive over the forecast period.

Benefits:
Great skin-conditioning and emollient ingredient
Used as occlusive and masking ingredient
Enhances emulsion stability
Excellent film former
Reduces greasy feel of oil systems
Improves payoff characteristics in stick cosmetics
Use: Add to oil phase of formulas, usual final concentration 2-15%. For external use only.
Applications: Color cosmetics (e.g. lipsticks), hair care, lotions, creams, moisturizers, cleansers, deodorant sticks, sunscreens.
Raw material source: Vegetable oils
Manufacture: Cetyl palmitate is produced by reacting cetyl alcohol with palmitic acid.
Animal Testing: Not animal tested
GMO: No data available
Vegan: Does not contain animal-derived components


EC / List no.: 208-736-6
CAS no.: 540-10-3

Mol. formula: C32H64O2

CETYL PALMITATE is classified as :
Emollient
Masking
Skin conditioning

Other names
Hexadecyl palmitate
Palmityl palmitate
Hexadecyl hexadecanoate
Palmitic acid palmityl ester
Palmitic acid hexadecyl ester
Palmitic acid cetyl ester
N-hexadecyl palmitate
Palmatic acid n-hexadecyl ester
Palmitic acid, hexadecyl ester
hexadecyl hexadecanoate
Crodamol CP
Cutina CP


Identifiers
CAS Number: 540-10-3 

ECHA InfoCard 100.007.943 
EC Number: 309-375-8

Properties
Chemical formula: C32H64O2
Molar mass: 480.862 g·mol−1
Appearance: colourless wax
Melting point: 54 °C 


Cetyl Palmitate is a waxy emollient which due to its consistency-giving properties, imparts body to all skin care formulations. 
It comes in the form of white coarse pellets, has an acid value of max. 1, a saponification value of 112-123, and a dropping point of 46-51°C.


Cetyl Palmitate is a consistency wax for the viscosity adjustment in O/W emulsions.


Cetyl palmitate
Hexadecyl palmitate
Palmityl palmitate
540-10-3
Hexadecyl hexadecanoate
Hexadecanoic acid, hexadecyl ester
Hexadecanoic acid hexadecyl ester
Standamul 1616
hexadecanyl hexadecanoate
n-Hexadecyl hexadecanoate
Palmitic acid palmityl ester
UNII-5ZA2S6B08X
Cetyl palmitate [NF]
EINECS 208-736-6
MFCD00053739
PALMITIC ACID, HEXADECYL ESTER
palmitic acid, cetyl ester
BRN 1805188
5ZA2S6B08X
CHEBI:75584
WE(16:0/16:0)
Cetyl palmitate (NF)
n-Hexadecyl palmitate, 95%
n-Hexadecyl palmitate, 98%
100231-74-1
Palmitic Acid Hexadecyl Ester
n-hexadecyl palmitate

Schercemol CP
Crodamol CP
Precifac ATO
Rewowax CG
Starfol CP
Cutina CP
Palmitic acid cetyl
EINECS 309-375-8
Hexadecyl palmitate.
Waxenol 815
Kessco 653
n-hexadecanyl palmitate
Radia 7500
1-Hexadecyl hexadecanoate
Palmityl palmitate, >=99%
Hexadecyl ester of hexadecanoic acid

1-Hexadecyl hexadecanoate
309-375-8 [EINECS]
540-10-3 [RN]
CETYL PALMITATE
Cetyl palmitate 15
Cetyl palmitate 95
Hexadecanoic acid hexadecyl ester
Hexadecanoic acid, hexadecyl ester [ACD/Index Name]
hexadecanyl hexadecanoate
hexadecyl hexadecanoate
Hexadecyl palmitate [ACD/IUPAC Name]
Hexadecylpalmitat [German] [ACD/IUPAC Name]
MFCD00053739 [MDL number]
n-hexadecanyl palmitate
n-Hexadecyl hexadecanoate
Palmitate d'hexadécyle [French] [ACD/IUPAC Name]
PALMITIC ACID CETYL ESTER
palmitic acid hexadecyl ester
Palmitic acid palmityl ester
palmitic acid, cetyl ester
palmityl palmitate
[540-10-3]
100231-74-1 [RN]
100231-75-2 [RN]
17661-50-6 [RN]
2598-99-4 [RN]
4-02-00-01168 [Beilstein]
4-02-00-01168 (Beilstein Handbook Reference) [Beilstein]
4-02-00-01220 (Beilstein Handbook Reference) [Beilstein]
71788-99-3 [RN]
Calcium 2-oxopentanedioate [ACD/IUPAC Name]
calcium2-oxoglutarate
Ceryl palmitate
CETEARYL OLIVATE
CETEARYL PALMITATE
Cetin
CETYLPALMITATE
Crodamol CP
Cutina CP
DS-11394
EINECS 208-736-6
EINECS 220-000-6
EINECS 241-640-2
EINECS 309-375-8
EINECS 309-376-3
Hexadecanoic acid,hexadecyl ester
Hexadecyl ester of hexadecanoic acid
hexadecyl palmitate
Kessco 653
Myristyl stearate
n-Hexadecyl palmitate
n-hexadecyl palmitate, 95%
n-hexadecyl palmitate, 98%
Palmitic acid, hexadecyl ester
palmityl palmitate, 96%
Precifac ATO
Radia 7500
Rewowax CG
Schercemol CP
Standamul 1616
Starfol CP
UNII-58B69Q84JO
UNII-D072FFP9GU
UNII-UVI52NPK6G
Waxenol 815
WE(16:0/16:0)
棕榈酸棕榈酯


95912-87-1


Cetyl palmitate shows better stability, lower in vitro toxicity, and better in vitro degradation rate, compared to compritol and glycerides 


Cetyl Palmitate
Product Categories: Emollient
Product Applications: After Sun Care, AP/DEO, Baby Care, Beauty Care, Body Care, Color Cosmetics, Deodorants, Face Care, Fragrance, Hair Conditioning, Hand & Nail Care, Lipstick, Mascara, Skin Care, Sun Care


SPERMACETIPALMATIC ACID N-HEXADECYL ESTER Cetyl Palmitate (50 mg)n-Hexadecyl palMitate, 98% 25GRn-Hexadecyl palMitate, 98% 5GR SperM wax Cetyl Palmitate Palmitic Acid Hexadecyl EsterPalMityl palMitate, 95+%n-Hexadecyl hexadecanoaten-Hexadecyl n-hexadecanoate Precifac Precifac ATO Radia 7500S 653 Starfol Wax CG Stepan 653 Stepantex 653n-Hexadecyl palmitate,98 % n-Hexadecyl palmitate,95 % PALMITIC ACID N-HEXADECYL ESTERPALMITIC ACID PALMITYL ESTER PALMITIC ACID HEXADECYL ESTER PALMITIC ACID CETYL ESTER PALMITYL PALMITATE N-HEXADECYL PALMITAT N-HEXADECYL PALMITATE HEXADECANOIC ACID HEXADECYL ESTER HEXADECYL HEXADECANOATE HEXADECYL PALMITATE EMALEX CC-16 CETYL PALMITATECETACEUMCETIN Cetyl palmitate, Hexadecyl hexadecanoate, Palmitic acid palmityl esterCetyl cetylateStandamul-1616 Hexadecyl Palmitate > Cetyl palmitate 95 CRS Cetyl palmitate 15 CRS CETYL PALMITAT 540-10-3C32H64O2C15H31COOC16H33CH3CH214CO2CH215CH3C12 to C63Carbonyl Compounds Building Blocks Biochemicals and Reagents BioChemical Lipids Organic Building BlocksEstersFatty AcidsSaturated fatty acids and derivatives Wax monoesters Aliphatics Fatty Acid Derivatives & Lipids Glycerols

STEARYL 12-HYDROXYSTEARATE CETYL STEARATE BEHENIC ACID PALMITYL ESTER CRYSTALLINE CHOLESTERYL STEARATE Cholesteryl palmitate HEPTADECANOIC ANHYDRIDE CETYL PALMITATE BEHENIC ANHYDRIDE STEARYL BEHENATE PALMITIC ACID ARACHIDYL ESTER STEARYL STEARATE STEARYL ARACHIDATE ARACHIDYL STEARATE PALMITYL ARACHIDATE ARACHIDIC ACID ARACHIDYL ESTER*CRYSTALLINE Palmitic anhydride STEARYL PALMITATE STEARIC ANHYDRIDE

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.