1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

MALONİK ASİT


MALONİK ASİT = Karboksiasetik asit = Dikarboksimetan= Kyselina malonova = Malonik Asit = Propanedioik asit = 1,3-Propandioik asit


AT / Liste no.: 205-503-0
CAS no.: 141-82-2


Malonik Asit, organik sentezde bir yapı taşı görevi görür. Malonik Asit, kaplama uygulamalarında kullanılan polyesterler ve alkid reçineleri için bir öncü olarak da faydalıdır, böylece UV ışığına, korozyona ve oksidasyona karşı koruma sağlar.
Malonik Asit, kaplama endüstrisinde ve cerrahi yapıştırıcıda çapraz bağlayıcı görevi görür.
Malonik Asit, özel kimyasallar, tatlar ve kokular, polimer çapraz bağlayıcılar ve farmasötiklerin üretiminde uygulama bulur.

Malonik Asit bir dikarboksilik asittir CH2(COOH)2 organik sentezde özellikle dietil esteri şeklinde (barbitüratlar ve B kompleksinin vitaminleri itibariyle)


IUPAC adı: Malonik asit
Tercih edilen IUPAC adı: Propanedioik asit

Diğer İsimler: Malonik Asit



Kimyasal formül: C3H4O4
Molar kütle: 104.061 g·mol−1
Yoğunluk: 1.619 g/cm3
Erime noktası: 135 ila 137 °C (275 ila 279 °F; 408 ila 410 K) (çözünür)
Kaynama noktası: ayrışır
Suda çözünürlük: 763 g/L
Asitlik (pKa)
pKa1 = 2.83
pKa2 = 5,69
Manyetik duyarlılık (χ): -46.3·10−6 cm3/mol


malonsäure
propandioik asit
propandioik asit

Ticari isimler
malonik asit
HANIM
propandioik asit





Propanedioik Asit olarak da adlandırılan Malonik Asit (HO2CCH2CO2H), dietil esteri B1 ve B6 vitaminlerinin, barbitüratların ve çok sayıda diğer değerli bileşiklerin sentezlerinde kullanılan bir dibazik organik asittir.

Malonik Asitin kendisi oldukça kararsızdır ve birkaç uygulaması vardır.
Kalsiyum tuzu pancarda bulunur, ancak asidin kendisi genellikle dietil malonatın hidrolize edilmesiyle hazırlanır.

Malonik Asit, karboksilik asitlerin olağan reaksiyonlarının yanı sıra asetik asit ve karbondioksite kolay bölünmeye maruz kalır.

Malonik ester olarak da adlandırılan dietil malonat, CH2(CO2C2H5)2, etil alkolün siyanoasetik asit ile reaksiyonu ile hazırlanır.
Sentezdeki faydası, metilen (CH2) grubunun reaktivitesinden kaynaklanır; bir hidrojen atomu, sodyum etoksit veya başka bir güçlü baz tarafından kolaylıkla uzaklaştırılır ve elde edilen türev, bir dietil alkilmalonat oluşturmak üzere bir alkil halojenür ile kolaylıkla reaksiyona girer.
İkinci bir alkil grubu benzer şekilde dahil edilebilir.
Dietil dialkilmalonatlar, üre ile reaksiyona sokularak barbitüratlara dönüştürülür. Dietil malonat, 181.4°C'de kaynayan renksiz, kokulu bir sıvıdır.


Malonik Asit, resmi olarak propandioik asit, ikinci en küçük alifatik dikarboksilik asittir. (Oksalik asit en küçüğüdür.)
Her ikisi de iki karboksil içeren malik veya maleik asit ile karıştırılmamalıdır.

Malonik Asit, bozunma noktası ≈135 °C olan beyaz kristal bir katıdır.
Suda ve oksijenli çözücülerde yüksek oranda çözünür.
Çok sayıda ticari kullanıma sahiptir: Özel polyesterlerin öncüsüdür; barbitüratlar, kaplamalar ve biyolojik olarak parçalanabilen kapların imalatında kullanılır; ve hatta cerrahi yapıştırıcıların bir bileşenidir.

Fransız kimyager Victor Dessaignes, 1858'de Malonik Asit'in ilk sentezini bildirdi; dört karbonlu malik asidi potasyum dikromat ile oksidatif olarak ayrıştırarak yaptı. O zamandan beri ticari olarak kloroasetik asit, dietil malonat ve hatta sodyum asetattan başlayarak sentezlendi.



Malonik Asit Kullanımları:

Malonik Asit, polimerlerde ve polyesterde öncü olarak kullanılır.
Malonik Asit koku endüstrisinde olduğu kadar aromalarda da kullanılmaktadır.
Asitliği kontrol etmek için malonik asit kullanılır.
Malonik Asit farmasötik ürünlerde kullanılmaktadır.
Malonik Asit, mekanik özelliklerini geliştirmek için patates nişastası ve mısır nişastası arasında çapraz bağlama maddesi olarak kullanılır.
Malonik Asit barbitürik tuzun hazırlanmasında kullanılır.
Elektrokaplamada Malonik Asit kullanılır.
Malonik Asit, B1 vitamini, B6 vitamini, B2 vitamini ve amino asitler üretmek için kullanılır.
Malonik Asit, kimyasal sentezde yapı taşı olarak kullanılır.


alonik Asit Kullanımları
Malonik Asit, büyük pazar büyüklüğüne sahip polyesterler ve polimerlerde kullanılan bir bileşik olan 1,3-propandiol'e dönüşüm için bir öncü görevi görür.

Malonik Asit, bir anti-inflamatuar olan cin metasin oluşumu için kullanılan bir bileşik olan sinnamik asidin hazırlanmasında kullanılır. Malonatlar, B1 ve B6, barbitüratlar ve diğer bazı değerli bileşiklerin sentezlerinde kullanılır.

Kozmetikte tamponlama ve gıdada aroma maddesi olarak kullanılır.

Malonik Asit, UV ışınlarından, oksidasyondan ve korozyondan korumak için kaplama uygulamalarında kullanılan alkid reçinelerinin bir bileşeni olarak kullanılır.

Malonik Asit, gıda ve ilaç uygulamaları, ilaç, elektronik endüstrisi, kokular, özel polimer, özel çözücüler ve daha birçok alanda birçok değerli bileşiğin yapı taşıdır.



Malonat veya H2MALO olarak da bilinen Malonik Asit, dikarboksilik asitler ve türevleri olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir.
Bunlar, tam olarak iki karboksilik asit grubu içeren organik bileşiklerdir.
Malonik Asit, çok hidrofobik bir moleküldür, pratik olarak çözünmez (suda) ve nispeten nötrdür.
Malonik Asit, bakterilerden insanlara kadar tüm canlı türlerinde bulunur. İnsanlarda Malonik Asit bir dizi enzimatik reaksiyona katılır.
Özellikle Malonik Asit ve asetik asit, asetoasetik aside dönüştürülebilir; yağ asidi sentaz enzimi aracılık eder. Beta ketoasil sentaz alanı.
Ek olarak, Malonik Asit ve koenzim A, enzim yağ asidi sentaz ile etkileşimi yoluyla malonil-CoA'dan biyosentezlenebilir.
İnsanlarda Malonik Asit, yağ asidi biyosentezinde yer alır. İnsan vücudunun dışında, kırmızı pancar, mısır, kırmızı fasulye, yaygın pancar ve inek sütü gibi birçok farklı gıdada Malonik Asit saptandı, ancak miktarı belirlenmedi.
Bu, Malonik Asidi bu gıdaların tüketimi için potansiyel bir biyobelirteç yapabilir.
Malonik Asit, insanlarla ilgili olarak, eozinofilik özofajit, kombine malonik ve metilMalonik Asidüri ve erken preeklampsi gibi çeşitli hastalıklarla ilişkili bulunmuştur; Malonik Asit ayrıca doğuştan gelen metabolik bozukluk malonil-koa dekarboksilaz eksikliği ile bağlantılıdır.


Propanedioik asit olarak da adlandırılan Malonik Asit, özel polyesterlerin öncüsüdür. Dietil esteri B1 ve B6 vitaminleri, barbitüratlar ve çok sayıda diğer değerli bileşiklerin sentezlerinde kullanılan dibazik bir organik asittir.


Moleküler Formül: C3H4O4 veya COOHCH2COOH

propandioik asit

Malonik Asit beyaz kristaller veya kristal toz olarak görünür. Vakumda süblimleşir.

CAMEO Kimyasalları
Malonik Asit, iki karboksi grubunun tek bir metilen grubu ile ayrıldığı bir alfa, omega-dikarboksilik asittir.
Malonik Asit, insan metaboliti olarak bir role sahiptir.
Malonik Asit bir alfa, omega-dikarboksilik asit ve bir lipittir. Bir malonatın(1-) eşlenik asididir.



Malonik Asit (IUPAC sistematik adı: propandioik asit), CH2(COOH)2 yapısına sahip bir dikarboksilik asittir.
Malonik Asit'in iyonize formu ile esterleri ve tuzları malonatlar olarak bilinir.
Örneğin dietil malonat, Malonik Asit'in dietil esteridir.
Adı, 'elma' anlamına gelen Yunanca μᾶλον (malon) kelimesinden gelmektedir.


Tarih
Malonik Asit, birçok meyve ve sebzede bulunan doğal olarak oluşan bir maddedir.
Organik tarımda üretilen narenciye meyvelerinin, geleneksel tarımda üretilen meyvelerden daha yüksek düzeyde Malonik Asit içerdiğine dair bir öneri var.

Malonik Asit ilk olarak 1858 yılında Fransız kimyager Victor Dessaignes tarafından malik asidin oksidasyonu yoluyla hazırlanmıştır.

Yapı ve hazırlık
Yapı, X-ışını kristalografisi ile belirlenmiştir ve yoğunlaştırılmış faz termokimyası dahil olmak üzere kapsamlı özellik verileri Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü'nden temin edilebilir. Klasik bir Malonik Asit hazırlığı, kloroasetik asitten başlar:


Kloroasetik asitten Malonik Asit hazırlanması.
Sodyum karbonat, daha sonra bir nükleofilik ikame yoluyla siyanoasetik asidin sodyum tuzunu sağlamak için sodyum siyanür ile reaksiyona giren sodyum tuzunu üretir.
Nitril grubu, sodyum hidroksit ile sodyum malonata hidrolize edilebilir ve asitleştirme, Malonik Asit verir.
Ancak endüstriyel olarak Malonik Asit, dimetil malonat veya dietil malonatın hidrolizi ile üretilir.
Ayrıca glikozun fermantasyonu yoluyla da üretilmiştir.

organik reaksiyonlar
Malonik Asit tipik bir karboksilik asit olarak reaksiyona girer: amid, ester, anhidrit ve klorür türevleri oluşturur.
Malonik anhidrit, mono-ester veya amid türevlerine bir ara madde olarak kullanılabilirken, malonil klorür, diesterler veya diamidler elde etmek için en faydalı olanıdır.
İyi bilinen bir reaksiyonda, Malonik Asit üre ile yoğunlaşarak barbitürik asit oluşturur.
Malonik Asit ayrıca başka dönüşümlerde çok yönlü bir ara ürün olan Meldrum asidini oluşturmak için asetonla da yoğunlaştırılabilir.
Malonik Asit esterleri, malonik ester sentezinde bir -CH2COOH sentonu olarak da kullanılır.

Ek olarak, malonatın koenzim A türevi malonil-CoA, asetil CoA ile birlikte yağ asidi biyosentezinde önemli bir öncüdür.
Malonil CoA, asetil-CoA karboksilazın etkisiyle asetil CoA'dan oluşturulur ve malonat, bir yağ asidi zincirine eklenmek üzere bir açil taşıyıcı proteine ​​aktarılır.

Briggs-Rauscher reaksiyonu
Malonik Asit, salınımlı bir kimyasal reaksiyonun klasik örneği olan Briggs-Rauscher reaksiyonunun önemli bir bileşenidir.

Knoevenagel yoğunlaşması
Knoevenagel kondenzasyonunda, Malonik Asit veya onun diesterleri, bir aldehit veya ketonun karbonil grubu ile reaksiyona sokulur, ardından bir dehidrasyon reaksiyonu yapılır.


Z=COOH (Malonik Asit) veya Z=COOR' (malonat ester)
Malonik Asit'in kendisi kullanıldığında, bunun nedeni normalde istenen ürünün, Doebner modifikasyonu olarak adlandırılan karbon dioksit kaybıyla birlikte ikinci bir adımın meydana geldiği bir ürün olmasıdır.[14]


Knoevenagel yoğunlaşmasının Doebner modifikasyonu.
Bu nedenle, örneğin, piridin içindeki akrolein ve Malonik Asit reaksiyon ürünü, iki değil, bir karboksilik asit grubu ile trans-2,4-Pentadienoik asittir.

Karbon suboksit hazırlanması
Karbon suboksit, kuru bir fosfor pentoksit (P4O10) ve Malonik Asit karışımının ısıtılmasıyla hazırlanır.
Malonik anhidrite benzer şekilde reaksiyona girerek malonatlar oluşturur.




Uygulamalar
Malonik Asit, özel polyesterlerin öncüsüdür.
Polyesterlerde ve polimerlerde kullanım için 1,3-propandiol'e dönüştürülebilir (yararlılığı belirsiz olsa da).
Ayrıca UV ışığı, oksidasyon ve korozyonun neden olduğu hasara karşı koruma sağlamak için bir dizi kaplama uygulamasında kullanılan alkid reçinelerinde bir bileşen olabilir.
Malonik Asitin bir uygulaması, kaplama endüstrisinde, ısıya duyarlı alt tabakalar ve kaplama sürecini hızlandırma arzusu için giderek daha değerli hale gelen düşük sıcaklıkta kürlenen toz boyalar için bir çapraz bağlayıcı olarak bulunmaktadır.
Otomobiller için küresel boya pazarının, 2022'ye kadar yıllık %5,1'lik öngörülen yıllık büyüme oranı ile 2014 yılında 18,59 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor.

Elektronik endüstrisi, aromalar ve kokular endüstrisi, özel solventler, polimer çapraz bağlama ve ilaç endüstrisi dahil olmak üzere bir dizi üretim prosesinde değeri yüksek özel bir kimyasal olarak kullanılır.
2004 yılında, Malonik Asit ve ilgili diesterlerin yıllık küresel üretimi 20.000 metrik tonun üzerindeydi.
Bu pazarların potansiyel büyümesi, endüstriyel uygulamalarda petrol bazlı kimyasalların yerini almayı amaçlayan endüstriyel biyoteknolojideki ilerlemelerden kaynaklanabilir.

2004 yılında Malonik Asit, ABD Enerji Bakanlığı tarafından biyokütleden üretilecek ilk 30 kimyasaldan biri olarak listelenmiştir.

Gıda ve ilaç uygulamalarında, Malonik Asit, farmasötik formülasyonda bir eksipiyan veya gıdalar için doğal koruyucu katkı maddesi olarak asitliği kontrol etmek için kullanılabilir.

Malonik Asit, tat ve koku bileşikleri gama-nonalakton, sinnamik asit ve farmasötik bileşik valproat dahil olmak üzere çok sayıda değerli bileşik üretmek için bir yapı taşı kimyasalı olarak kullanılır.

Biyolojik olarak bozunabilir bir termoplastik üretmek için mısır ve patates nişastalarını çapraz bağlamak için Malonik Asit (%37.5'e kadar ağ/ağ) kullanılmıştır; işlem, toksik olmayan katalizörler kullanılarak suda gerçekleştirilir.
Nişasta bazlı polimerler, 2014 yılında küresel biyobozunur polimer pazarının %38'ini oluşturuyordu ve gıda ambalajları, köpük ambalajlar ve kompost torbaları en büyük son kullanım segmentleriydi.

Eastman Kodak şirketi ve diğerleri, cerrahi yapıştırıcı olarak Malonik Asit ve türevlerini kullanır.



Malonik Asit, kimyasal formülü C3H4O4 olan bir dikarboksilik asittir. Dikarboksilik asitler, iki karboksilik asit fonksiyonel grubu içeren organik bileşiklerdir.
Dikarboksilik asitler genellikle monokarboksilik asitlerle aynı kimyasal davranışı ve reaktiviteyi gösterir.
Malonik Asit, bazı meyvelerde doğal olarak bulunan bir maddedir. Organik tarımda üretilen meyveler, geleneksel tarımda üretilen meyvelere kıyasla narenciyede daha yüksek konsantrasyonlarda Malonik Asit içerir.

Malonik Asit IUPAC'ın sistematik adı propandioik asittir.
Malonik Asit, rekabetçi bir inhibitörün arketip örneğidir: süksinat dehidrojenaza karşı solunum elektron taşıma zincirinde işlev görür.
Malonik Asit, doğuştan gelen bir metabolizma hatası olan malonil-CoA dekarboksilaz eksikliği ile ilişkilidir.



biyokimya
Malonik Asit, solunum elektron taşıma zincirindeki süksinat dehidrojenaz enziminin (kompleks II) rekabetçi bir inhibitörünün klasik örneğidir.
Reaksiyona girmeden enzimin aktif bölgesine bağlanır, olağan substrat süksinat ile rekabet eder ancak dehidrojenasyon için gerekli −CH2CH2− grubundan yoksundur.
Bu gözlem, süksinat dehidrojenazdaki aktif bölgenin yapısını anlamak için kullanıldı. Bu enzimin inhibisyonu hücresel solunumu azaltır.
Malonik Asit birçok gıdanın doğal bir bileşeni olduğundan, insanlar dahil memelilerde bulunur.



1,3-propandioik asit
141-82-2 [RN]
1751370 [Beilstein]
212-385-4 [EINECS]
Acide malonique [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]
Kyselina malonova [Çek]
Malonik Asit [ACD/IUPAC Adı] [Wiki]
Malonsäure [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]
metandikarbonik asit
MFCD00002707 [MDL numarası]
Propanedioik asit [ACD/Dizin Adı]
118690-08-7 [RN]
3-HİDROKSİ-PROPANOİK ASİT
Benzofenon-1-hidroksi sikloheksil fenil keton karışımı
karboksiasetik asit
CH2(COOH)2 [Formül]
dikarboksilik asit
DİKARBOKSİLİK ASİT C3
dikarboksimetan
DXX
HOOC-CH2-COOH [Formül]
http://www.hmdb.ca/metabolites/HMDB0000691
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:30794
hidrojen malonat
malonat dikarboksilik asit
Malonik Asit|Propandioik asit
metanedikarboksilik asit
malonik asit
MetilMalonik Asit [ACD/IUPAC Adı] [Wiki]
MLA
MLI
propandioik asit
Propan-1,3-dioik asit
propandiolik asit
QV1VQ [WLN]
STR00614
WLN: QV1VQ
α,ω-dikarboksilik asit
丙二酸 [Çince]


Malonik Asit ayrıca Propanedioik Asit veya Dikarboksimetan olarak da bilinir. Adı, elma anlamına gelen Yunanca Malon kelimesinden türetilmiştir.
Malonatlar, esterleri ve tuzları ile birlikte Malonik Asit'in iyonize formudur. Beyaz kristal veya kristal toz olarak görünür.
Alkol, piridin ve eterde çözünür.

Malonik asit ilk olarak 1858 yılında Fransız kimyager Victor Dessaignes tarafından malik asidin oksidasyonu ile hazırlanmıştır.
Malonik asit, bazı meyvelerin yani turunçgillerde bulunur.
Organik tarımla meyvelerden üretilen malonik asit miktarı, geleneksel tarımla yetiştirilen meyvelerden daha fazladır.
Malonik asit, glikozun fermantasyonu yoluyla üretilebilir.



Malonik asit Sentezi – C3H4O4
Malonik asidin hazırlanması MCA (monokloroasetik asit) olarak da bilinen kloroasetik asit ile başlar.

Adım 1: Sodyum karbonat, sodyum tuzu üretir.

Adım 2: Sodyum siyanür ile reaksiyona girecek şekilde yapılmıştır.

Adım 3: nükleofilik ikame yoluyla siyanoasetik asit tuzu üretilir.

Adım 4: Nitril grubu, sodyum malonat üretmek için sodyum hidroksit ile hidrolize edilir.

Adım 5: Asitleştirme, malonik asitle sonuçlanır.



Endüstriyel olarak malonik asit, dietil malonat veya dimetil malonatın hidrolizi ile üretilir. Bilinci yerinde olmayan bir kişiye asla ağızdan bir şey vermeyin. Ağzı suyla çalkalayın. Malonik asit, polyester spesiyalitelerinin öncüsüdür. Malonik asit, bir yapı taşı kimyasalı olarak sayısız faydalı bileşik üretmek için kullanılır.


Malonik asit Sağlık Riskleri
Güçlü bir tahriş edicidir ve solunduğunda, yutulduğunda veya cilt tarafından emildiğinde zararlıdır ve ciltte hasara ve mukoza zarında hasara yol açar.
Malonik asidin birkaç laboratuvar hayvanı toksisite çalışması, ancak çalışmalar ekstra sağlık etkilerini tanımlamak için yetersiz.
Solunması halinde tehlikeli olabilir. Solunum yollarında tahrişe neden olur. Deri yoluyla emilirse tehlikeli olabilir. Cildin tahriş olmasına neden olur.
Nefes aldığınızda, bireye temiz hava verin. Nefes almıyorsanız suni teneffüs yapın. Bir doktora danış.


Malonik asit ısıtıldığında ne olur?
Malonik asit ısıtıldığında asetik asit ve karbondioksit üretir.

Malonik asit güçlü mü?
Malonik asit bir diprotik asittir. İlk proton kaybının pKa değeri 2.83, ikinci kayıp protonun değeri 5.69'dur. Pka değeri ne kadar yüksekse, asidik kuvvet o kadar az olur. Böylece malonik asit orta kuvvette bir asittir.

Malonik asidin kaynağı nedir?
Malonik asit birçok meyve ve sebzede bulunur. Malonik asidin kalsiyum tuzu pancarda yüksek konsantrasyonlarda bulunur.

Malonik asit nelerde çözünür?
Malonik asit suda çözünür, Polar bir moleküldür, sulu çözeltide H+ iyonu oluşturur, metil alkolde de çözünür ancak heksanda çözünmez.

Maleik asit optik olarak aktif midir?
Maleik asit herhangi bir kiral merkeze sahip değildir, bu nedenle optik izomerizm göstermez.

Malonik Asit bazlar, oksitleyici maddeler ve indirgeyici maddeler ile uyumsuzdur.


Tuzlar ve esterler

Malonat dianyonun kimyasal yapısı.
Malonik asit diprotiktir; yani molekül başına iki proton bağışlayabilir. İlk {\displaystyle pK_{a}}{\displaystyle pK_{a}} 2.8'dir ve ikincisi 5.7'dir.

Böylece malonat iyonu HOOCCH2COO− veya CH2(COO)2− olabilir.

2. Malonat veya propandioat bileşikleri, malonik asidin tuzlarını ve esterlerini içerir;

dietil malonat
dimetil malonat
disodyum malonat
malonil-CoA




Malonik Asitin Sağlık Tehlikeleri
Malonik asit maruz kaldığında gözlerde, deride ve solunum yollarında çeşitli semptomlara neden olabilir. Gözleri, cildi tahriş edebilir. Bileşik solunduğunda solunum yollarını tahriş edebilir. Ayrıca ciddi göz hasarına veya göz tahrişine neden olabilir. Bu nedenle, maruz kalan gözler normal su veya tuzlu su ile yıkanmalıdır. Etkilenen ciltte kızarıklık veya tahriş görülürse, bölge hemen su ile yıkanmalıdır. Kirlenmiş giysiler çıkarılmalıdır.

Yutulması halinde mide bulantısı, kusma vb. gibi mide-bağırsak tahrişine neden olabilir. Ağız hemen birkaç kez su ile çalkalanmalı ve daha fazla tıbbi yardım alınmalıdır.

Hem cildi hem de mukoza zarlarını etkileyebilen güçlü bir tahriş edicidir.

Bileşik ısıtıldığında zehirli karbondioksit ve monoksit dumanları ve solunduğunda solunum yollarını tahriş edebilecek gazlar yayar.

Saflaştırılmış haliyle, malonik asit beyaz, kristalli bir maddedir, suda çözünür ve ısıyla kolayca ayrışır. Kimyasal olarak, iki karbonil parçasını ayıran bir metilen grubuna sahip organik bir dikarboksilik asittir. Bu kimyasalın dietil esteri esas olarak barbitüratların sentezinde bir ara madde olarak kullanılır. Ayrıca B1 ve B6 vitaminlerinin yanı sıra çok sayıda diğer organik bileşikleri sentezlemek için de kullanılır. Serbest asit oldukça kararsızdır ve aracı metabolizma için biyokimyasal bir teşhis probu olmaktan başka çok az kullanıma sahiptir.

Malonik asidin kalsiyum tuzu pancarda bulunur, ancak asidin kendisi genellikle dietil malonatın hidrolize edilmesiyle hazırlanır. Karboksilik asitlerin olağan reaksiyonlarına ve ayrıca asetik asit ve karbondioksite kolay bölünmeye maruz kalır.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.