1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

HYALURONİK ASİT

Hyaluronik asit, nemlendirici ve yaşlanma karşıtı ürünlerde bulunan önemli kozmetik bileşenlerdir.

Hyaluronik asit, kremler, losyonlar, serumlar, maskeler gibi farklı kozmetik kategorilerindeki göz çevresi, dudaklar, yüz ve boyun bakımı, selülit önleyici vücut bakımı veya kozmetik renk iyileştirme için çok sayıda kozmetik ürüne dahil edilmiştir.

Hyaluronik Asit, Sodyum Hyaluronat ve Potasyum Hyaluronat, pullanmayı azaltarak ve esnekliği geri kazandırarak kuru veya hasarlı cildin görünümünü iyileştirir.
Hyaluronik Asit ayrıca kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin sulu (su) kısmını kalınlaştırmak için de kullanılır.


Hyaluronik asit, belirgin nemlendirici ve yaşlanma karşıtı etkileriyle, kendisini cilt yenilenmesinde kullanılan diğer maddelerden üstün kılan birçok niteliğe sahiptir.

Cilt bakım formülasyonlarında hyaluronik asit, hidrofilik yapısı nedeniyle nemlendirici bir bileşen olarak kullanılabilir.
 
 

IUPAC adı: (1→4)-(2-Asetamido-2-deoksi-D-gluko)-(1→3)-D-glukuronoglikan
Sistematik IUPAC adı: Poli{[(2S,3R,4R,5S,6R)-3-asetamido-5-hidroksi-6-(hidroksimetil)oksan-2,4-diil]oksi[(2R,3R,4R,5S ,6S)-6-karboksi-3,4-dihidroksioksan-2,5-diil]oksi}


CAS Numarası: 9004-61-9
31799-91-4 (potasyum tuzu)
9067-32-7 (sodyum tuzu)[ECHA]

EC Numarası: 232-678-0

EC / Liste no.: 232-678-0
CAS numarası: 9004-61-9

Kimyasal formül: (C14H21NO11)n
Suda çözünürlük: Çözünür (sodyum tuzu) 

Hyaluronik asit içeren krem veya losyon gibi kozmetik ürünleri kullanmak cildin nemlenmesine ve elastikiyetinin artmasına, dolayısıyla kırışıklıkların derinliğinin azalmasına yardımcı olur.

Hyaluronik asit, cildinizdeki nem içeriğini artırmaya yardımcı olabilir; bu, diğerlerinin yanı sıra, kırışıklıkların görünümünü azaltmak ve yara iyileşmesini iyileştirmek de dahil olmak üzere çeşitli cilt faydalarına sahip olabilir.
 

Hyaluronik asit solüsyonlarının cilt yüzeyine uygulandığında tıkayıcı bir tabaka oluşturduğu, nemi emerek cildi nemlendirdiği ve varsayılan kırışıklık dolgusunun oluştuğu varsayılmaktadır.
Hyaluronik asidin epidermal hücrelerin göçünü uyardığı varsayılmaktadır.

Ek olarak, Hyaluronik asidin sağladığı tıkayıcı özellikler, kozmetiklerde bulunan biyolojik olarak aktif maddelerin cilt katmanlarında kalmasına izin verebilir ve muhtemelen bunların epidermise nüfuz etmesini kolaylaştırabilir.
Önceki çalışmalara göre, bazı kozmetik Hyaluronik asit ürünlerinin cildi UV ışınlarından korumada etkili olduğu kanıtlanmıştır.
Aynı zamanda hyaluronik asit içeren güneş koruyucu ürünler, Hyaluronik asidin potansiyel antioksidan etkisi nedeniyle cildi UV ışınlarının zararlı etkilerinden koruyarak daha sıkı bir cildin korunmasına yardımcı olur.

Kozmetik formülasyonlarda hyaluronik asit, viskozite değiştirici ve/veya cilt bakım maddesi işlevine sahiptir.

Hyaluronik asit esas olarak yaşlanma karşıtı kozmetik ürünlerde kullanılır.

Düşük Moleküler Ağırlıklı Hyaluronik Asit, cildin nem seviyesini artırma ve yenilenmeyi hızlandırma özelliğine sahiptir.

Hyaluronik asit cilde uygulandığında viskoelastik bir film oluşturur ve nemlendirici etkiye sahiptir.




Hyaluronik asit, N-asetilglukozamin ve D-glukuronik asitten oluşan disakkarit birimlerinden oluşan, glikozaminoglikanlara ait bir polisakkarittir.

Hyaluronik asit bağ, epitel ve sinir dokularının bir bileşenidir ve hücre dışı matrisin önemli bir bileşenini temsil eder.


Hyaluronik asit, insanlar da dahil olmak üzere omurgalılarda her yerde bulunur ve hücre farklılaşması, embriyolojik gelişim, iltihaplanma, yara iyileşmesi vb. gibi çeşitli biyolojik süreçlerde rol oynar.

Hyaluronik asit, nemlendirici ve yaşlanma karşıtı etkileriyle cilt yenilenmesinde kullanılan diğer maddelere göre onu öneren birçok özelliğe sahiptir.

Hyaluronik asitin moleküler ağırlığı cilde nüfuzunu ve biyolojik aktivitesini etkiler.

Günümüzde hyaluronik asidin geniş bir kullanıma ve çok sayıda uygulamaya sahip olduğu (oftalmoloji, artroloji, pnömoloji, rinoloji, estetik tıp, onkoloji, beslenme ve kozmetik alanlarında) göz önüne alındığında, bu çalışma kozmetolojideki kullanımına ilişkin ana hususları açıklamaktadır. .


Hyaluronik asit, gözlerdeki ve eklemlerdeki sıvılarda bulunan doğal bir maddedir.
Hyaluronik asit eklemlerde ve diğer dokularda yastık ve kayganlaştırıcı görevi görür.




Hyaluronik asit ayrıca vücudun yaralanmaya tepki verme şeklini de etkileyebilir ve şişliğin azalmasına yardımcı olabilir.

Hyaluronik asit (kısaltılmış HA; konjuge baz hiyalüronat), aynı zamanda hiyalüronan olarak da adlandırılır, bağ, epitelyal ve sinir dokuları boyunca yaygın olarak dağıtılan anyonik, sülfatlanmamış bir glikozaminoglikandır.


Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.