1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BENZOTRIAZOLE FINE GRANULA

BTA-FINE GRANULE;Benzotriazole, Benzotriazol, BTA, 1H-Benzotriazol, 1,2,3-Benzotriazol, BtaH, korozyon inhibitörü; fINE; FİNE; fine granular; Benzotriazole; Benzotriazol; BTA; 1H-Benzotriazol; 1,2,3-Benzotriazol; BtaH; 1,2,3-1H-Benzotriazole; 1,2,3-Benzotriazole; 1,2,3-triaza-1H; 1,2,3-triazaindene; 1H-1,2,3-Benzotriazole; 1H-benzo[1,2,3]triazole; 1H-Benzo[d][1,2,3]triazole; 1H-Benzotriazol; 1H-Benzotriazole; 1H-Benzotriazole; Benzotriazol; BTA; 1,2,3-Benztriazole; 1,2 aminoazophenylene; 1,2-Aminozophenylene; 2,3-diazaindole; 3aH Benzotriazole; azabenzimidazole; azaindazole; Azimidobenzene; aziminobenzene; benzene azimide; Benzisotriazole; benzo[1,2,3]triazole; benzo[d][1,2,3]triazole; Benzotriazole; Benzotriazole Needle Crystal; Benztriazole; Drometrizole; Irgastab I 489; ISK 3; Pseudoazimidobenzene; titaniumisopropyloxide; 1H-Benzotriazole; Benzotriazole; 1,2,3-BENZOTRIAZOLE; 2H-Benzotriazole; Azimidobenzene; 2H-Benzotriazole (IUPAC Name); 1,2,3-Benzotriazole; 1,2,3-triaza-1H-indene; 1,2,3-triazaindene; 1H-1,2,3-benzotriazole; 1H-benzotriazole; 2H-1,2,3-benzotriazole; benzotriazol; BTA; 1,2,-aminozophenylene; 1,2,3-triaza-1H-indene; 2,3-diazaindole; azimidobenzene; aziminobenzene; benzene azimide; benzisotriazole; Azimidobenzene, Cobratec 99; 1H-1,2,3-Benzotriazole; 2,3-Diazaindole; 1,2-Aminozophenylene; 1,2,3-Benztriazole; 1,2,3-Benzotriazole; 1,2,3-Triaza-1H-indene; 1,2,3-Triazaindene; Benzene Azimide; Benzene azimide; Benzisotriazole

 

 

Benzotriazol (BTA) ince granül kimyasal formülü C6H5N3 ile üç nitrojen atomu içeren bir heterosiklik bileşiktir. Bu aromatik bileşiğin, renksiz ve polar ve çeşitli alanlarda kullanılabilir. BTA bir sentezi o-fenilendiaminin, sodyum nitrit ve asetik asitin reaksiyonu içerir. Reaksiyon, düşük sıcaklıklarda (5-10 ° C) gerçekleştirilmiştir ve kısaca ultrasonik banyoda muamele edildiğinde amin guruplardan sentezi birinin diazotizasyonu yoluyla dönüşüm ilerler geliştirilebilir.

Uygulamalar

Benzotriazol (BTA) ince granül çok yönlü bir bileşik olduğu bilinmektedir. Benzotriazol (BTA) ince granül çekim emülsiyonlar süzgeç gibi gümüş analitik olarak saptanması için bir ayıraç olarak kullanılmıştır. Daha da önemlisi, bu kapsamlı bir atmosfer ve su altı bir korozyon önleyici olarak kullanılmıştır. Ayrıca, ilaç öncüleri gibi türevleri ve bunların etkinliği dikkat çekmiştir. Yukarıda sözü edilen tüm uygulama yanında BTA da antifriz, ısıtma ve soğutma sistemleri, hidrolik sıvı ve buhar fazlı inhibitörleri olarak kullanılabilir.

Paslanma önleyici

Benzotriazol (BTA) ince granül bakır ve istenmeyen yüzey reaksiyonları engelleyerek alaşımları için etkili bir korozyon inhibitörüdür. Bakır içeren bir solüsyon benzotriazol batırıldığı zaman bakır ve benzotriazol arasında bir kompleks meydana gelir. Bu tabakanın pasif tabaka olduğu bilinmektedir. Pasif tabaka sulu ve bir çok organik çözeltiler içinde çözünmez. Pasif tabakanın kalınlığı ve korozyon önleme verimlilik arasında pozitif bir korelasyon vardır. BTA özellikle bronz bir hastalığın tedavisi için, koruma görevinde kullanılır.

ilaç öncüsü

Benzotriazol (BTA) ince granül türevleri ilaç endüstrisinde çok yönlü kimyasal ve biyolojik özelliklere sahiptir. Benzotriazol (BTA) ince granül türevleri bir çok protein için agonistler olarak davranırlar. Örneğin, vorozol ve alizapride farklı protein ve benzotriazol esterleri karşı yararlı inhibe edici özellikleri, ağır akut solunum yolu sendromu (SARS) 3Cl proteaz için bir mekanizma bazlı asetilleyiciler olarak çalışmaya bildirilmiştir. Yöntem, yalnızca heterosiklizasyon sınırlı değil, aynı zamanda küçük bir karbosiklik sistem çok çekirdekli hidrokarbonlar başarılı değildir. Benzotriazol (BTA) ince granül ince granül bir süzgeç fotoğrafik geliştirici ve emülsiyon kullanılır. Benzotriazol (BTA) ince granül, oldukça suda çözünür, kolaylıkla bozunabilir değildir ve sınırlı bir sorpsiyon eğilimi vardır. Bu nedenle, sadece kısmen atık su arıtma tesislerinde çıkarıldı ve önemli bir kısmı bu tür nehirler ve göller gibi yüzey suyunu ulaşır. Benzotriazol (BTA) ince granül, üç nitrojen atomu ve kaynaşık benzen halkasının oluşan bir bisiklik heterosiklik sistemdir, biyolojik ve farmakolojik aktiviteler geniş gösterir. Benzotriazol benzen-1,2-diamin ve karboksilik asit kullanılarak sentezlenebilir. Benzotriazol posses antibakteriyel, antifungal, antiviral, antiinflamatuar, antihipertansif, analjezik özelliklere dahil gibi biyolojik faaliyetlerin geniş spektrumludur.

Kullanıldığı Alanlar

-Korozyon İnhibitörü
-Metaller için ajan Anti-solma ajanı
-Antiseptik ve Antikoagülan ajanı
-Fotoğraf alanında Anti-sis ajanı
-UV emiciler
-Antifriz maddesi
-Fotokondüktör
-Kopyalama sistemleri
-İlaç, pestisit ürünleri ve diğer özel kimyasallarda kullanılmaktadır.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.