1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PTBP- PARA TERT BUTYL PHENOL (PARA TERT BÜTİL FENOL)

CAS NO:98-54-4
EC NO:202-679-0


METATAGS:Phenol, 4-(1,1-dimethylbutyl); 4-tertiary-Butylphenol; para-tert-Butylphenol; Phenol, 4-(1,1-dimethylethyl)-;p-tert-Butylphenol;Butylphen;4-tert-Butylphenol;4-t-Butylphenol;4-(1,1-Dimethylethyl)phenol;p-terc.Butylfenol;1-Hydroxy-4-tert-butylbenzene;PTBP;Phenol, 4-tert-butyl-;Lowinox 070;Lowinox PTBT;Lowinox TBMX;p-t-Butylphenol;t-Butylphenol;Terbutol; 4-tert-Butylphenol; para tert butyl phenol; paratertbutyl phenol; para, tert, butyl, phenol; para, tert,bütil, fenol; para tert bütil fenol; tert bütil fenol; paratertbütilfenol.

 

 

 

 

PTBP, DIC'nin tescilli tekniklerini kullanarak fenol ve izobütilenden üretilen bir yüksek saflıkta alkilfenol türüdür. Polikarbonat reçine için molekül ağırlığı değiştirici olarak ve fenolik reçineler gibi sentetik reçinelerde hammadde olarak kullanılır. Çeşitli uygulamalara cevap verebilmek için DIC, düzenli olarak "DIC-PTBP" ve özel sınıflarda "PTBP" satmakta olup, en düşük seviyede tutulan safsızlıkların miktarı.

PTBP, farklı fenolik koku ve erime noktası 97 C'nin üzerinde olan beyaz renkli pullardır. Suda çözünmez, ancak organik çözücülerin ve alkollerin çoğunda çözünür. 25 Kg'lık HDPE veya kağıt torbalarla paketlenmiş pul pul şeklinde bir kat olarak mevcuttur.

Dünya çapında tüketilen PTBP'nin% 60-70'inde fenolik reçine uygulamaları hesaplanmaktadır. Bu reçineler, Kauçuk bazlı yapıştırıcılar, boyalar, kaplama reçineleri ve baskı mürekkepleri gibi geniş bir uygulama yelpazesinde kullanılmaktadır. PTBP ayrıca endüstriyel cilaların üretiminde de kullanılmaktadır. PTBP polikarbonatların zincir sonlandırmasında da kullanılır ve glisidil eter epoksi reçinelerde bir sertleştirici olarak kullanılır. PTBP, temel aromatik ve parfümlü kimyasalların üretiminde büyük bir zorunluluktur. PTBP hidrojenasyon ürününün asetat türevi, sabun ve deterjanlarda parfüm olarak yaygın olarak kullanılır.


Uygulamalar
Yağda eriyen fenolik reçineler
Fenolik reçineler PTBP ve formaldehitin hidroklorik asit, fosforik asit, oksalik asit, asetik asit gibi asitlerle veya amonyak, kostik potas, kostik soda gibi alkalilerin varlığında ısıtılması ve yoğunlaştırılması ile elde edilebilir.
Bu fenolik reçine, organik çözücüler, kuruyan yağlar ve kauçukta çözünen, yağda çözünür fenolik bir reçinedir ve bu malzemelerle ısıtma ve birlikte kondensasyon yaparak üstün su dayanımı ve hava direncine sahip olan yağ bazlı bir verni verir. Dış mekan emaye, yer döşemesi, gemi altı boya veya izolasyon verniğı gibi yararlı bir kaplama olarak kullanılır.

PTBP için ana son kullanımlar şunları içerir:
A) Alkilfenol formaldehit reçineler için bir monomer olarak, epoksi reçineleri,
Yapıştırıcılar, kaplama reçineleri, izolasyon vernikleri, mürekkep reçineleri vb.
B) Polikarbonat plastik üretiminde bir zincir sonlandırma maddesi olarak
C) Organik sentez için bir ara madde olarak lezzetler ve kokular

Polikarbonat reçineler
DIC, yüksek saflığa kadar rafine edilmiş polikarbonat reçineler için PTBP üretir ve polikarbonat reçineler için bir molekül ağırlığı değiştirici olarak kullanılabilir.
Özellikle, optik uygulamalar için düşük molekül ağırlıklı polikarbonat reçinelerde mükemmel bir etkiye sahiptir.


Temel nitelikler ve özellikler:

Yağda çözünür fenolik reçinelerin üretimi için optimize edilmiştir.
Polikarbonat reçinelerde kayda değer moleküler ağırlık modifikasyon yetenekleri
Fenolik reçinelerde olağanüstü su ve hava direnci
Son derece düşük safsızlık derecelerinde kullanılabilir


Imalat
PTBP'nin üretimi, fenol ve izobütilenin katalize edilmiş reaksiyonu yoluyla sürekli bir süreçte yürütülür. Geri dönüşüm akımları hesaba katıldıktan sonra, tüm reaktanlar esasen% 100 kullanılır ve ürüne dönüştürülür. Kimyasal reaksiyonlar, modern proses kontrol bilgisayarları tarafından sıkı kontrol koşulları altında kapalı reaktörlerde yürütülür. Hammaddeler, işlem sırasında işçi maruziyeti veya çevresel salım bulunmaması için özel boru hatları ile eklenir. Kimyasal operatörler üretim tesislerinde reaksiyon koşullarını denetler. Bu kişiler, kimyasal işlemede ve elleçlemede ve emniyet teçhizatı ile mühendislik kontrollerinin doğru kullanımı konusunda çok eğitimli. Kimyasal operatörler, tulumları, uzun kollu gömlekleri, koruyucu kaplamalı iş ayakkabısı, göz ve yüz koruması, kimyasallara dayanıklı eldivenleri ve hardhats'ları içeren kişisel koruma ekipmanlarını kullanmakta alışılmış bir durumdur.
Bitmiş ürünler damıtılması ile izole edilir ve kapalı bir sistemde işlenir.
Borular ve özel depolama tankları. Dermal veya felç için fırsat yoktur.
Ürün aktarma işlemi sırasında solunduğa maruz kalma.

Çevresel Kader
PTBP, biyolojik olarak parçalanmaya hazır olma kriterlerini karşılamaktadır. Biyoakümülatif değildir.
Oldukça fotolitik olarak parçalanabilir. Atmosferik bölmede yarılanma ömrünün 3.16 saat olduğu tahmin edilmektedir.


PTBP
Dış Görünüş: Beyaz pul veya berrak, renksiz füzyon
Saflık:% 99.5 veya daha yüksek
Erime noktası: 97.0 ° C veya daha yüksek
Erimiş Renk (APHA): 100 veya daha az

 

 

 

 


PTBP is a type of high purity alkylphenol manufactured from phenol and isobutylene using DIC's proprietary techniques. It is used as a molecular weight modifier for polycarbonate resin and as a raw material in synthetic resins such as phenolic resins. In order to respond to various applications, DIC sells regular grade "DIC-PTBP" and special grade "PTBP" with the amount of impurities held to the absolute minimum.

PTBP is white colored flakes with distinct phenolic odor and melting point in excess of 97 C. It is insoluble in water, but soluble in most organic solvents and alcohols. It is available as a flaked solid packed in 25 Kg HDPE or paper bags.

Phenolic resin applications account for 60-70 % of all PTBP consumed worldwide. These resins are used in a wide range of applications, which include Rubber based adhesives, paints, coating resins and printing inks. PTBP also finds application in the manufacture of industrial Varnishes. PTBP is also used in the chain termination of polycarbonates and its glycidyl ether is used as a hardener in epoxy resins. PTBP is a major requirement for the manufacture of basic aromatic and perfumery chemicals. The acetate derivative of PTBP hydrogenation product is widely used as a perfume in soaps and detergents.


Applications
Oil-soluble phenolic resins
Phenolic resins can be obtained by heating and condensing PTBP and formaldehyde with acids such as hydrochloric acid, phosphoric acid, oxalic acid, acetic acid, or in the presence of alkalis such as ammonia, caustic potash, caustic soda.
This phenolic resin is an oil-soluble phenolic resin that dissolves in organic solvents, drying oils, and rubber, and by heating and co-condensation with these materials, it yields an oil-based varnish with superior water resistance and weather resistance that can be used as a useful coating such as an outdoor enamel, floor varnish, ship-bottom paint, or insulating varnish.

The main end uses for PTBP include:
a) As a monomer for alkylphenol formaldehyde resins, epoxy resins,
adhesives, coating resins, insulating varnishes, printing ink resins, etc.
b) As a chain terminating agent in the production of polycarbonate plastics
c) As a intermediate for organic synthesis, flavors and fragrances

Polycarbonate resins
DIC produces PTBP for polycarbonate resins refined to a high purity and it can be used as a molecular weight modifier for polycarbonate resins.
In particular, it has a superb effect in low molecular weight polycarbonate resins for optical applications.


Key attributes & features:

Optimized for the production of oil-soluble phenolic resins
Remarkable molecular weight modification capabilities in polycarbonate resins
Outstanding water and weather resistance in phenolic resins
Available in grades with extremely low levels of impurities


Manufacturing
The manufacture of PTBP is conducted in a continuous process via the catalyzed reaction of phenol and isobutylene. After recycle streams are taken into account, all reactants are essentially100% utilized and converted to product. The chemical reactions are carried out in closed reactors under strictly controlled conditions aided by modern process control computers. Raw materials are added by dedicated pipelines so that there is no worker exposure or environmental release during the process. Chemical operators oversee the reaction conditions in the manufacturing plants. These individuals are highly trained in chemical processing and handling as well as in the correct use of safety equipment and engineering controls. It is customary for chemical operators to use personal protection equipment that includes coveralls, long sleeve shirts, work shoes with protective coverings, eye and face protection, chemical resistant gloves and hardhats.
Finished products are isolated by distillation and are handled in a closed system
of pipes and dedicated storage tanks. There is no opportunity for dermal or
inhalation exposure during the product transfer process.

Environmental Fate
PTBP meets the criterion for ready biodegradability. It is not bioaccumulative.
It is highly photolytically degradable. In the atmospheric compartment its half-life is estimated at 3.16 hours.


PTBP
External Appearance: White flakes or clear, colorless fusion
Purity: 99.5% or higher
Melting Point: 97.0°C or higher
Molten Color (APHA): 100 or less

 

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.