1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

POLYNAPHTHALENE SULFONATE

sodyum naftalin sülfonat formaldehit pazarı büyük ölçüde biçim, uygulama, son kullanıcılar ve bölge temelinde bölümlere ayrılmıştır. Sodyum naftalin sülfonat formaldehitlerinin formuna bağlı olarak, piyasa sıvı ve toz sodyum naftalin sülfonat formaldehit şeklinde ikiye ayrılır. Sodyum naftalin sülfonat formaldehitlerinin uygulanmasına dayalı olarak, pazar su azaltıcı, ıslatma maddesi, boyama, dispersiyon maddesi, yağ teçhizatı ve diğerleri olarak bölümlere ayrılmıştır. Öte yandan, son kullanıcıya göre pazar, tarım, plastik ve kauçuk, kağıt, inşaat, tekstil, petrol ve diğerleri olarak bölümlere ayrılmıştır. Benzer şekilde, bölgeye göre, bu pazar Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik Asya, Latin Amerika ve Orta Doğu ve Afrika'ya bölünmüştür.
 
naftalin sülfonat süperplastikleştirici
betonda naftalin sülfonat
naftalin sülfonik asit
sodyum naftalin sülfonat fiyatı
sodyum naftalen sülfonat formaldehit kullanır
sodyum naftalin sülfonat tedarikçileri
sodyum 2-naftalensülfonat
sodyum alkil naftalen sülfonat



Naftalin-2-sülfonik asit sodyum tuzu
CAS: 532-02-5
EC / Liste no .: 208-523-8
CAS no .: 532-02-5
Mol. formül: C10H7NaO3S
sodyum 2-naftalensülfonat, sodyum naftalen-2-sülfonat, 2-naftalensülfonik asit sodyum tuzu, 2-naftalensülfonik asit, sodyum tuzu, unii-r5f0ctd2oj, sodyum-2-naftalensülfonat, sodyum naftalen-6-sülfonat, 2-sodyum naftalen sülfonat tuz, sodyum beta-naftalensülfonat, sodyum naftalen-2-sülfonat
2-Naftalensülfonik asit sodyum tuzu

Sülfonlu naftalin formaldehit kondensatları (SNFC) olarak da bilinen PNS'ler ilk olarak 1930'larda geliştirildi ve orijinal olarak tekstil kimyasallarında ve sentetik kauçuğun geliştirilmesinde kullanıldı.
1960'ların sonlarında, PNS'ler Japonya'da beton katkıları pazarına ilk sentetik yüksek menzilli su azaltıcı katkı maddesi olarak tanıtıldı, daha çok süperplastikleştirici olarak adlandırıldı.

Süper akışkanlaştırıcılar
Süperplastikleştiriciler, belirli bir işlenebilirlik derecesinin azaltılmış bir su / çimento oranında elde edilmesini sağlayan ilavelerdir.
Bu oran, örneğin katı / sıvı arayüzünde emilen sülfonatlı naftalin formaldehit kondensat varlığında% 20'ye kadar azaltılabilir.
Tek tek çimento parçacıkları arasındaki yüzey çekimlerini nötrleştirme etkisine sahiptirler, bu da onların daha az açık bir yapı oluşturmasına neden olur, bu nedenle boşlukları doldurmak için daha az su gerektirir ve macuna akışkanlık sağlar.
Süper akışkanlaştırıcılar bu şekilde su / çimento oranını düşürerek çimento ürününün mukavemetini arttırma görevi görürler.


Süper akışkanlaştırıcılar
Süper akışkanlaştırıcıların (yüksek aralıklı su azaltıcı) kullanımı oldukça yaygın bir uygulama haline gelmiştir. Bu su azaltıcı sınıfı ilk olarak 1960'ların başında Japonya ve Almanya'da geliştirildi; Amerika Birleşik Devletleri'nde 1970'lerin ortalarında tanıtıldı.

Süperplastikleştiriciler, düzenli aralıklarla polimer omurgasına bağlanan sülfonik asit grupları içeren doğrusal polimerlerdir. Ticari formülasyonların çoğu dört aileden birine aittir:

Sülfonlanmış melamin formaldehit kondensatları (SMF)

Sülfonlanmış naftalin formaldehit kondensatları (SNF)

Modifiye edilmiş lignosülfonatlar (MLS)

Polikarboksilat türevleri

Sülfonik asit grupları, çimento partikülleri üzerindeki yüzey yüklerini nötralize etmekten ve dispersiyona neden olmaktan, böylece çimento partikülü aglomerasyonlarına bağlı suyu serbest bırakmaktan ve ardından macun ve betonun viskozitesini düşürmekten sorumludur.

ASTM C 494, Temmuz 1980'de yayınlanan baskıda yüksek aralıklı su azaltıcı katkılar içerecek şekilde değiştirildi. Karışımlar, F Tipi su azaltıcı, yüksek aralıklı katkılar ve G Tipi su azaltıcı, yüksek aralıklı ve geciktirici katkılar olarak adlandırıldı. .

Süperakışkanlaştırıcıların Beton Özelliklerine Etkisi. Süperakışkanlaştırıcıların kullanılmasındaki temel amaç, yoğun şekilde güçlendirilmiş yapılarda ve vibrasyonla yeterli konsolidasyonun kolayca sağlanamadığı yerleşimlerde kullanılmak üzere 7–9 inç (175–225 mm) aralığında çok yüksek çökmeli akan beton üretmektir. Diğer önemli uygulama, 0,3 ile 0,4 arasında değişen w / c'lerde yüksek mukavemetli beton üretimidir.

Süper akışkanlaştırıcıların beton çökmesini artırma yeteneği, süper akışkanlaştırıcının ilave edilme süresi, dozu ve türü gibi faktörlere bağlıdır; tuvalet; ve çimentonun niteliği veya miktarı. Çoğu çimento türü için süperplastikleştiricinin betonun işlenebilirliğini iyileştirdiği bulunmuştur. Örneğin, Tip I, II ve V çimentoları içeren bir betona% 1,5 SMF'nin dahil edilmesi, 3 inç (76 mm) olan ilk çökmeyi 8,7, 8,5 ve 9 inç'e (222, 216 ve 229 mm) yükseltir. , sırasıyla.

Süperakışkanlaştırıcıların işlenebilirliği etkilemeden su ihtiyacını% 12–25 azaltma kabiliyeti, yüksek dayanımlı beton üretimine ve daha düşük geçirgenliğe yol açar. 28 günde 14.000 psi'den (96.5 mpa) daha yüksek basınç dayanımları elde edilmiştir. Hava katılmış betonda süper akışkanlaştırıcıların kullanılması normalden daha kaba hava boşluklu sistemler üretebilir. Donmaya ve çözülmeye karşı hava katılmış beton için önerilen maksimum boşluk faktörü 0,008 inçtir (0,2 mm). Süperplastikleştirilmiş betonda, çoğu durumda aralık faktörleri bu sınırı aşmaktadır. Aralık faktörü nispeten yüksek olsa da, aynı durumlar için 300 donma-çözülme döngüsünden sonra dayanıklılık faktörleri 90'ın üzerindedir. Yapılan bir çalışma, süperplastikleştirici içeren yüksek işlenebilirlikli betonun yüksek donma-çözülme direnci ile yapılabileceğini, ancak hava içeriğinin süperakışkanlaştırıcı içermeyen betona göre arttırılması gerektiğini göstermiştir. Bu çalışma aynı zamanda süperplastikleştirici türünün hava boşluğu sistemi üzerinde neredeyse hiç etkisi olmadığını da göstermiştir.

Betonda yüksek menzilli bir su azaltıcı kullanımıyla ilişkili bir sorun, çökme kaybıdır

Konvansiyonel su azaltıcılar ve yüksek aralıklı su azaltıcı içeren taze betonun davranışına ilişkin bir çalışma, ikinci nesil yüksek menzilli su azaltıcıların bu kadar zarar görmeyeceği iddia edilmesine rağmen, zamanla çökme kaybının çok hızlı olduğunu bulmuştur. birinci nesil geleneksel su azaltıcıların yaptığı gibi çökme kaybı fenomeni. Bununla birlikte, özellikle kopolimerik formülasyonlara dayalı yeni geliştirilmiş katkılar için, akan betonun çökme kaybının daha az şiddetli olduğu bulunmuştur.

Çökme kaybı sorunu, katkının beton yerleştirilmeden hemen önce betona eklenmesiyle aşılabilir.

Kaynak: ABD Ulaştırma Bakanlığı — FHWA

Bununla birlikte, böyle bir prosedürün dezavantajları vardır. Örneğin dozaj kontrolü yeterli olmayabilir ve kamyona monte edilmiş katkı tankları ve dağıtıcılar gibi yardımcı ekipman gerektirir. Harman tesisinde katkı maddelerinin eklenmesi, dozaj kontrolünün iyileştirilmesinin yanı sıra, kamyon mikserlerinin aşınmasını azaltır ve sahada su ekleme eğilimini azaltır. Şu anda pazarlanmakta olan yeni katkı maddeleri harman fabrikasına eklenebilir ve 8 inç'in (204 mm) üzerindeki çökmeyi 2 saatten fazla tutabilir.

ATAMAN CHEMICALS, çeşitli serbest sülfat içerikli çeşitli Kalsiyum ve Sodyum PNS tedarik etme kapasitesine sahiptir.
Sunulan seçenekler aşağıdaki avantajları sağlar:

Daha düşük serbest sülfat içeriği ile geliştirilmiş ürün kalitesi. Soğuk hava dönemlerinde sülfatın kristalleşmesi bu şekilde önlenebilir.
Geliştirilmiş renk, özellikle kafeslerin hazırlanmasına yönelik ürünlerin uygulanmasında önemlidir.
Ürünün daha yüksek etkinliği
Sülfürik asidin indirgenmesi ve buna bağlı olarak gerekli nötrleştirme maddesinin azaltılmasıyla daha düşük hammadde tüketimi.
 
Sodyum Naftalin Sülfonat Formaldehit (SNF)

Betonun birçok önemli özelliği, karışımda kullanılan suyun çimento esaslı malzemelere oranından etkilenir.
Su miktarını azaltarak, çimento hamuru daha yüksek yoğunluğa sahip olacak ve bu da daha yüksek macun kalitesiyle sonuçlanacaktır.
Macun kalitesindeki bir artış, daha yüksek basınç ve eğilme mukavemeti, daha düşük geçirgenlik, hava koşullarına karşı direnci artıracak, beton ve donatı bağını iyileştirecek, kuruma ve ıslanmadan kaynaklanan hacim değişimini azaltacak ve büzülme çatlama eğilimlerini azaltacaktır.


Süper akışkanlaştırıcılar
Yüksek aralıklı su azaltıcılar olarak da bilinen süperplastikleştirici, iyi dağılmış partikül süspansiyonunun gerekli olduğu yerlerde kullanılan kimyasal katkılardır.
Bu polimerler, partikül ayrışmasını (çakıl, kaba ve ince kumlar) önlemek ve beton uygulamalarında olduğu gibi süspansiyonların akış özelliklerini (reoloji) iyileştirmek için dağıtıcı olarak kullanılır. Beton veya harç ilaveleri, karışımın işlenebilirliğini etkilemeden, su / çimento oranının düşürülmesine izin verir ve kendiliğinden yerleşen beton ve yüksek performanslı beton üretimini sağlar.


Bu etki, sertleşen taze macunun performansını önemli ölçüde artırır.
Su / çimento oranı düştüğünde betonun dayanımı artar. Bununla birlikte, çalışma mekanizmaları tam bir anlayıştan yoksundur ve bazı durumlarda çimento-süperplastikleştirici uyumsuzluklarını ortaya çıkarır.


Süper akışkanlaştırıcıların bir başka yararı da betonun erken dayanımının arttırılmasıdır (% 50 ila 75).
İlk priz alma süresi, kimyasal reaksiyonuna göre bir saat önceye kadar hızlandırılabilir veya bir saat sonraya kadar geciktirilebilir.
Gecikme bazen 4 - 30 mm arasındaki çimento partikülü aralığıyla ilişkilendirilir.
Süperplastikleştiricilerin kullanımı suyun yüzey gerilimini önemli ölçüde etkilemez ve önemli miktarda hava sürüklemez.
Süper akışkanlaştırıcı kullanımının ana dezavantajı, hızlı çökme kaybı ve çimento ile süper akışkanlaştırıcıların uyumsuzluğunun bir sonucu olarak işlenebilirlik kaybıdır.


Sodyum Naftalin Sülfonat Formaldehit (SNF)
SNF, anyonik bir yüzey aktif madde olan açık sarı ila sarımsı kahverengi bir tozdur.
İnşaat sektöründe serbest akışlı ve pompalanabilir beton karışımının hazırlanmasında yaygın olarak kullanılmaktadır.
SNF, farklı inşaat endüstrilerinde bileşik hızlandırıcılar, donma önleyici maddeler ve geciktiriciler için hammadde olarak kullanılabilir.
Yüksek saflık özelliği, yüksek düşük köpüklü, yüksek oranda su azaltıcı ve güçlendirici çimento partikülleri yapar.
Ek olarak, çimento hareketliliğini ve işlenebilirliği de geliştirir.


SNF, etilen glikol, dietilen glikol, gliserol ve suda kolayca çözünür, alkollerde biraz çözünür, ancak organik çözücülerde çözünmez.
Ayrıca, tarım, plastik ve kauçuk, kağıt, inşaat, tekstil, petrol ve diğerleri gibi çeşitli endüstrilerde oldukça kullanılmaktadır.


Uygulamalar
▪ SNF, beton ve harçta hızlandırılmış erken ve nihai mukavemet gelişimini desteklemek için oldukça etkili su azaltıcı ajandır, genellikle süperplastikleştirici olarak da adlandırılır, Naftalin Sülfonat Formaldehit Kondensatı (NSF), PNS ve FDN vb. Olarak da adlandırılır.
▪ SNF, çeşitli çimentolara iyi bir şekilde uyarlanabilir ve rei için aşındırıcı değildir.

▪ Karayolu, köprü, tünel, su koruma hidroelektrik projesi, liman, rıhtım, gökdelen, enerji mühendisliği, endüstriyel ve sivil bina, öngerme kuvveti bileşeni ve yüksek aralıklı beton vb. Alanlarda SNF uygulanmıştır.

Eş anlamlı:
Sodyum 2-Naftalensülfonat
Sodyum naftalin-2-sülfonat
sodyum naftalin-2-sülfonat

CAS adları: 2-Naftalensülfonik asit, sodyum tuzu (1: 1)

IUPAC isimleri
2-Naphthalinsulfonsäure Natriumsalz
Sodyum 2-Naftalensülfonat
sodyum naftalin-2-sülfonat
Sodyum 2-naftalensülfonat
532-02-5
Sodyum naftalin-2-sülfonat
2-Naftalensülfonik asit sodyum tuzu
2-Naftalensülfonik asit, sodyum tuzu
Sodyum naftalin-2-sülfonat
2-Naftalin sülfonik asit sodyum tuzu
UNII-R5F0CTD2OJ
Sodyum-2-naftalensülfonat
Sodyum naftalin-6-sülfonat
Sodyum beta-naftalensülfonat
beta-Naftalensülfonik sodyum tuzu
NSC 7415
EINECS 208-523-8
Beta-naftalensülfonik asidin sodyum tuzu
2-Naftalensülfonik asit, sodyum tuzu (1: 1)
MFCD00064186
Naftalin-2-sülfonik asit sodyum tuzu
PubChem15024
sodyum 2-naftalen sülfonat
2-Naftalensülfonik asit (sodyum tuzu)
naftalin-2-sülfonik asit, sodyum tuzu
Sodyum 2-naftalensülfonat 532-02-5
Sodyum 2-naftalensülfonat,> =% 95 (HPLC)
A829439
Sodyum 2-naftalensülfonat, teknik,> =% 90
Sodyum 2-naftalensülfonat, teknik sınıf,% 90
Sodyum 2-naftalensülfonat, iyon çifti kromatografisi için,> =% 99.0 (HPLC)


Beton Endüstrisinde Naftalin Sülfonat Formaldehitin Kullanım Alanları
1. Beton Endüstrisinde Naftalin Sülfonat Formaldehitin Kullanım Alanları
2. Naftalin Sülfonat Formaldehit MUHU (Çin) İnşaat Malzemeleri Ltd Çin'de 30 yıldır profesyonel beton katkı tedarikçisi. Naftalin Sülfonat Formaldehit, asit ve baz stabilitesi, sert su toleransı ve yüksek sıcaklık stabilitesi sunar. Kolay yerleştirme sağlamak ve beton geçirgenliğini azaltmak için gerekli işlenebilirlik derecesine ulaşılır. MUHU Çin, dünya çapındaki müşterilere üstün kalitede ve yüksek aralıklı su azaltıcı katkı, Naftalin Sülfonat Formaldehit sunmakla ilgilenmektedir.
3. Naftalin Sülfonat Formaldehit (NSF), naftalin bazlı bir süper akışkanlaştırıcıdır.
4. Sıvı ürün hattı tasarımı Portland çimentosu ve diğer özel çimentolarla kullanım için MUHU ile iletişime geçin.
5. Naftalin Sülfonat Formaldehit'i kullanır, erken priz süresi ile yüksek çökme tutma olarak adlandırılan son derece işlenebilir özelliklere sahip beton üretir.
Nihai dayanımları artırarak ve beton geçirgenliğini azaltarak dayanıklılığı artırmak için kullanılır.
Naftalin Sülfonat Formaldehit, su / çimento oranının minimumda tutulması ve yine de kolay yerleştirme ve konsolidasyon sağlamak için gerekli işlenebilirlik derecesinin elde edilmesinin istendiği herhangi bir beton endüstrisinde kullanım için idealdir.


Faydaları
Çimento dozajını azaltın. Beton dayanımı ve çökmesi temelde aynıysa, çimento tüketimi% 10-25 oranında azalabilir.
Su azaltıcı olarak naftalin sülfonat formaldehit, su azaltma oranını artırabilir. Su-çimento oranı sabit olduğunda, betonun ilk çökmesi 10 cm'den fazla artabilir ve su azaltma oranı% 15-25'e ulaşabilir.
Betonun erken dayanımı. Kullanıldığı sürece betonun dayanımı% 20-60 oranında artabilir.
Betonun özelliklerini iyileştirin. Betona dökmek, betonun işlenebilirliğini artırabilir.
İyi uyarlanabilirlik. Naftalin sülfonat, birçok çimento tipine iyi bir şekilde uyarlanabilir, ayrıca diğer beton katkıları ile uyumludur.
Emniyet. Tahriş edici değil veya radyoaktif, tehlikeli değil.
Uygun ayar zamanı. Diğer bir deyişle çimentonun ilk ve son prizlenme süresine çok az etkisi vardır.


SNF Tozu (Sülfonlu Naftalin formaldehit kondensatı, sodyum tuzu)

Güçlü dispersiyon özelliklerine sahip ve çok hareketli, serbest akışlı pompalanabilir beton üretebilen süperplastikleştirici.

Kimyasal ve benzer endüstriler için nötralizasyon, boya tesviye ve çökeltme ajanı için mükemmel bir sentetik yardımcı dispersiyon ajanı.

Doğa: Naftalin sülfonik asit formaldehit polikondensat, sodyum tuzu.
CAS Numarası 9084-06-4

Özellikler: Polymol SNF anyonik yüzey aktif cisimleri, alkil naftalin sülfonik asit formaldehit kondensatının bir dizi sodyum tuzudur.
Bu ürünler mükemmel ıslatma, dispersiyon, hidrotropik ve orta ila düşük köpüklenme sağlar.
Asit ve baz stabilitesi, sert su toleransı ve yüksek sıcaklık stabilitesi sunarlar.
SNF naftalin sülfonat-formaldehit kondensatları, çok çeşitli endüstriyel uygulamalarda esas olarak dağıtıcı olarak kullanılır.
Açılmamış orijinal ambalajında ​​uygun şekilde depolanması durumunda raf ömrü en az 12 aydır.

SNF, polimerik naftalin sülfonat kondensatlarının bir sodyum tuzudur.
Toz olarak, prosesiniz veya depolama yetenekleriniz uygun değilse sıvılara uygun bir alternatiftir.

Ekonomisi ve çok yönlülüğü nedeniyle birçok endüstriyel uygulamada kullanım alanı bulur. Ayrışmaya kadar ısıtıldığında zehirli kükürt ve karbon oksit dumanı yayar.
Polimol SNF, suda, gliserolde, etilen glikolde ve dietilen glikolde kolaylıkla çözünür ve çoğu alkolde hafif çözünür, ancak çoğu organik çözücüde çözünmez.
Çözünürlük, tuzlar ve asitlerden önemli ölçüde etkilenmez. Farklı tipte Süperakışkanlaştırıcı formülasyonlarında ana bileşen olarak kullanılır.
Betonda, çimento partiküllerini dağıtarak ve aglomeraları parçalayarak karışımın akış özelliklerini geliştirir, karışımın işlenebilirliğini artırır. ve asitler.
SNF Tozu (Sülfonlu Naftalin formaldehit kondensatı, sodyum tuzu)

Özel özellikler
Beton ve çimento şerbetlerinde kullanılan güçlü bir su azaltıcı ajandır.

Bu mükemmel bir dispersiyon maddesidir.

Beton katkı maddesi üreticileri için formülasyonlarda daha geniş toleranslar sunmak üzere tasarlanmıştır.

Karışım formülasyonlarında kullanılan katkı maddelerinin çoğu ile uyumludur.

Çeşitli benzersiz özelliklere sahip beton üretimine yardımcı olur.

Özellikler: Görünüm: Kahverengimsi toz
pH değeri (1:10): 6,5 - 8,5
Çözünürlük: Suda tamamen çözünür.
Sodyum sülfat: Maks. % 10
Katı: Minimum% 95
Klorür içeriği: 200 ppm'nin altında
Uygulama: İnşaat sektörü: Betonda yüksek menzilli su azaltıcı.
Betonda% 20'ye kadar su azaltımı. Daha düşük su-çimento oranı ile daha yüksek çökme. Gelişmiş reoloji ile akışkan ve pompalanabilir beton. Homojen, bal peteği içermeyen ve yoğun betona sahiptir. Azaltılmış su - çimento oranı nedeniyle yüksek mukavemet.

Sodyum naftalin sülfonat formaldehit (SNF), anyonik bir yüzey aktif madde olan açık sarı ila sarımsı kahverengi bir tozdur.
Sodyum naftalin sülfonat formaldehit, serbest akışlı ve pompalanabilir beton karışımının hazırlanmasında yaygın olarak kullanılmaktadır.
Naftalin sülfonat, inşaat endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Sodyum naftalin sülfonat formaldehit, farklı inşaat endüstrilerinde bileşik hızlandırıcılar, donma önleyici maddeler ve geciktiriciler için hammadde olarak kullanılabilir.
Sodyum Naftalin Sülfonik Asit Sodyum Tuzu ayrıca dağıtıcı ajan NNO, difüzör ajan NNO, sodyum naftalen-2-sülfonat formaldehit, sodyum polinaftalen sülfonat, sodyum naftalen sülfonat formaldehit beton ajanı vb. Olarak da bilinir.
Yüksek saflık özelliği, yüksek düşük köpüklü, yüksek oranda su azaltıcı ve güçlendirici çimento partikülleri yapar.
Ek olarak, çimento hareketliliğini ve işlenebilirliği de geliştirir.
Sodyum naftalin sülfonat formaldehit, etilen glikol, dietilen glikol, gliserol ve suda kolayca çözünür, alkollerde az çözünür, ancak organik çözücülerde çözünmez.
Ayrıca, tarım, plastik ve kauçuk, kağıt, inşaat, tekstil, petrol ve diğerleri gibi çeşitli endüstrilerde oldukça kullanılmaktadır. Özellikle Asya Pasifik ve Kuzey Amerika'daki hızlı nüfus artışı ve kentleşme nedeniyle büyüyen inşaat sektörü, tahmin edilen süre boyunca küresel Sodyum naftalin sülfonat formaldehit pazarını canlandırdı.

Bölgesel Analiz
Asya Pasifik, özellikle Çin ve ardından Hindistan olmak üzere inşaat endüstrisindeki yüksek kullanımı nedeniyle en büyük sodyum naftalin sülfonat formaldehit pazarıdır. Çin, Hindistan, Japonya, Tayvan ve Güney Kore'de tarım, inşaat, plastik ve diğer endüstrilere yönelik artan talep, Asya Pasifik'i küresel sodyum naftalin sülfonat formaldehit pazarında en büyük rakip haline getirdi ve buna yönelik artan talep nedeniyle Kuzey Amerika'yı izledi. ürün. Kuzey Amerika'da, sodyum naftalin sülfonat formaldehit pazarı plastik, inşaat, petrol vb. Endüstriler tarafından yönlendirilmektedir. Ayrıca, tekstil, tarım ve kağıt endüstrilerindeki büyük kullanım nedeniyle SNF'nin üçüncü en büyük pazarı Avrupa'dır. Ayrıca Latin Amerika ve Orta Doğu, su azaltıcı, boyama, dispersiyon ajanı, petrol teçhizatı ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli endüstriyel uygulamalar nedeniyle sodyum naftalin sülfonat formaldehit pazarının büyümesini gözlemliyor.

Segmentasyon
Küresel sodyum naftalin sülfonat formaldehit pazarı büyük ölçüde biçim, uygulama, son kullanıcılar ve bölge temelinde bölümlere ayrılmıştır. Sodyum naftalin sülfonat formaldehitlerinin formuna bağlı olarak, piyasa sıvı ve toz sodyum naftalin sülfonat formaldehit şeklinde ikiye ayrılır. Sodyum naftalin sülfonat formaldehitlerinin uygulanmasına dayalı olarak, pazar su azaltıcı, ıslatma maddesi, boyama, dispersiyon maddesi, yağ teçhizatı ve diğerleri olarak bölümlere ayrılmıştır. Öte yandan, son kullanıcıya göre pazar, tarım, plastik ve kauçuk, kağıt, inşaat, tekstil, petrol ve diğerleri olarak bölümlere ayrılmıştır. Benzer şekilde, bölgeye göre, bu pazar Kuzey Amerika, Avrupa, Asya Pasifik Asya, Latin Amerika ve Orta Doğu ve Afrika'ya bölünmüştür.












naphthalene sulfonate superplasticizer
naphthalene sulfonate in concrete
naphthalene sulfonic acid
sodium naphthalene sulfonate price
sodium naphthalene sulfonate formaldehyde uses
sodium naphthalene sulfonate suppliers
sodium 2-naphthalenesulfonate
sodium alkyl naphthalene sulfonate



Naphthalene-2-sulfonic acid sodium salt
CAS:532-02-5
EC / List no.: 208-523-8
CAS no.: 532-02-5
Mol. formula: C10H7NaO3S
sodium 2-naphthalenesulfonate, sodium naphthalene-2-sulfonate, 2-naphthalenesulfonic acid sodium salt, 2-naphthalenesulfonic acid, sodium salt, unii-r5f0ctd2oj, sodium-2-naphthalenesulfonate, sodium naphthalene-6-sulfonate, 2-naphthalene sulfonic acid sodium salt, sodium beta-naphthalenesulfonate, sodium naphthalene-2-sulphonate
2-Naphthalenesulfonic acid sodium salt

PNSs, also known as sulphonated naphthalene formaldehyde condensates (SNFC), were first developed in the 1930s and originally used in textile chemicals and the development of synthetic rubber. 
In the late 1960s PNSs were introduced into the concrete admixtures market in Japan as the first synthetized high-range water-reducing admixture, more commonly called superplasticizer.

Superplasticizers
Superplasticizers are additions that allow a given degree of workability to be obtained at a reduced water/cement ratio. 
The ratio may be reduced by up to 20% in the presence of, for example, sulphonated naphthalene formaldehyde condensate, which is absorbed at the solid/liquid interface. 
They have the effect of neutralizing the surface attractions between individual particles of the cement, causing them to form a less open structure, which therefore requires less water to fill spaces and provide fluidity to the paste. 
By decreasing the water/cement ratio in this way, superplasticizers act to increase the strength of the cement product.


Superplasticizers
The use of superplasticizers (high-range water reducer) has become a quite common practice. This class of water reducers was originally developed in Japan and Germany in the early 1960s; it was introduced in the United States in the mid-1970s.

Superplasticizers are linear polymers containing sulfonic acid groups attached to the polymer backbone at regular intervals. Most of the commercial formulations belong to one of four families:

Sulfonated melamine-formaldehyde condensates (SMF)

Sulfonated naphthalene-formaldehyde condensates (SNF)

Modified lignosulfonates (MLS)

Polycarboxylate derivatives

The sulfonic acid groups are responsible for neutralizing the surface charges on the cement particles and causing dispersion, thus releasing the water tied up in the cement particle agglomerations and thereafter reducing the viscosity of the paste and concrete.

ASTM C 494 was modified to include high-range water-reducing admixtures in the edition published in July 1980. The admixtures were designated Type F water-reducing, high-range admixtures and Type G water-reducing, high-range, and retarding admixtures.

Effect of Superplasticizers on Concrete Properties. The main purpose of using superplasticizers is to produce flowing concrete with very high slump in the range of 7–9 in. (175–225 mm) to be used in heavily reinforced structures and in placements where adequate consolidation by vibration cannot be readily achieved. The other major application is the production of high-strength concrete at w/c's ranging from 0.3 to 0.4.

The ability of superplasticizers to increase the slump of concrete depends on such factors as the type, dosage, and time of addition of superplasticizer; w/c; and the nature or amount of cement. It has been found that for most types of cement, superplasticizer improves the workability of concrete. For example, incorporation of 1.5% SMF to a concrete containing Type I, II, and V cements increases the initial slump of 3 in. (76 mm) to 8.7, 8.5, and 9 in. (222, 216, and 229 mm), respectively.

The capability of superplasticizers to reduce water requirements 12–25% without affecting the workability leads to production of high-strength concrete and lower permeability. Compressive strengths greater than 14,000 psi (96.5 mpa) at 28 days have been attained. Use of superplasticizers in air-entrained concrete can produce coarser-than-normal air-void systems. The maximum recommended spacing factor for air-entrained concrete to resist freezing and thawing is 0.008 in. (0.2 mm). In superplasticized concrete, spacing factors in many cases exceed this limit. Even though the spacing factor is relatively high, the durability factors are above 90 after 300 freeze–thaw cycles for the same cases. A study indicated that high-workability concrete containing superplasticizer can be made with a high freeze–thaw resistance, but air content must be increased relative to concrete without superplasticizer. This study also showed that the type of superplasticizer has nearly no influence on the air-void system.

One problem associated with using a high-range water reducer in concrete is slump loss. In a study of the behavior of fresh concrete containing conventional water reducers and high-range water reducer, found that with time slump loss is very rapid in spite of the fact that second-generation high-range water reducers are claimed not to suffer as much from the slump loss phenomenon as the first-generation conventional water reducers do. However, slump loss of flowing concrete was found to be less severe, especially for newly developed admixtures based on copolymeric formulations.

The slump loss problem can be overcome by adding the admixture to the concrete just before the concrete is placed.

Source: U.S. Department of Transportation—FHWA

However, there are disadvantages to such a procedure. The dosage control, for example, might not be adequate, and it requires ancillary equipment such as truck-mounted admixture tanks and dispensers. Adding admixtures at the batch plant, besides dosage control improvement, reduces wear of truck mixers and lessens the tendency to add water onsite. New admixtures now being marketed can be added at the batch plant and can hold the slump above 8 in. (204 mm) for more than 2 hours.

ATAMAN CHEMICALS is capable of supply of a variety of both Calcium and Sodium PNS, with various  content of free sulphates.  
The offered options provide the following advantages:

Improved product quality, with lower content of free sulphates. Crystallization of sulphate during cold weather periods can thereby be avoided.
Improved colour, important especially in the application of products for preparation of latices.
Higher activity of the product
Lower raw material consumption, by reduction of sulphuric acid and correspondingly also reduction of the neutralisation agent required.
 
Sodium Naphthalene Sulfonate Formaldehyde (SNF)​

Many important characteristics of concrete are influenced by the ratio of water to cementitious materials used in the mixture. 
By reducing the amount of water, the cement paste will have higher density, which results in higher paste quality. 
An increase in paste quality will yield higher compressive and flexural strength, lower permeability, increase resistance to weathering, improve the bond of concrete and reinforcement, reduce the volume change from drying and wetting, and reduce shrinkage cracking tendencies.


Superplasticizers
Superplasticizer, also known as high range water reducers, are chemical admixtures used where well-dispersed particle suspension is required. 
These polymers are used as dispersants to avoid particle segregation (gravel, coarse and fine sands), and to improve the flow characteristics (rheology) of suspensions such as in concrete applications. Their addition to concrete or mortar allows the reduction of the water to cement ratio, not affecting the workability of the mixture, and enables the production of self-consolidating concrete and high performance concrete.


This effect drastically improves the performance of the hardening fresh paste. 
The strength of concrete increases when the water to cement ratio decreases. However, their working mechanisms lack a full understanding, revealing in certain cases cement-superplasticizer incompatibilities.


Another benefit of superplasticizers is concrete early strength enhancement (50 to 75%). 
The initial setting time may be accelerated up to an hour earlier or retarded to be an hour later according to its chemical reaction. 
Retardation is sometimes associated with range of cement particle between 4 – 30 mm. 
The use of superplasticizers does not significantly affect surface tension of water and does not entrain a significant amount of air. 
The main disadvantage of superplasticizer usage is loss of workability as a result of rapid slump loss and incompatibility of cement and superplasticizers.


Sodium Naphthalene Sulfonate Formaldehyde (SNF)
SNF is a light yellow to yellowish brown powder, which is an anionic surfactant. 
It is widely used for the preparation of free-flowing and pumpable concrete mixture in the construction industry. 
SNF can be used as raw material for compound accelerators, anti-freezing agents, and retarders, in different construction industries. 
Its high purity feature makes cement particles with high low foaming, high range water reducing and strengthening. 
In addition, it also improves cement mobility and workability.


SNF is easily soluble in ethylene glycol, diethylene glycol, glycerol, and water, slightly soluble in alcohols, but it is insoluble in organic solvents. 
Furthermore, it is highly utilized in various industries such as agriculture, plastics & rubber, paper, construction, textile, oil, and others.


Applications
▪ SNF is highly effective water reducing agent for promoting accelerated early and ultimate strength development in concrete and mortar, commonly referred to as a superplasticizer, also named Naphthalene Sulfonate Formaldehyde Condensate (NSF), PNS and FDN etc.
▪ SNF has a good adaptability to various cements and it is no erodent to reinforcing bar and nonpoisonous and pollution-free.
▪ SNF has been applied to the highway, bridge, tunnel, water conservancy hydroelectric project, port, quay, skyscraper, power engineering, industrial and civil building, prestressing force component and high range concrete etc.

Synonyms:
Sodium 2-Naphthalenesulfonate
Sodium naphthalene-2-sulphonate
sodium naphthalene-2-sulphonate

CAS names: 2-Naphthalenesulfonic acid, sodium salt (1:1)

IUPAC names
2-Naphthalinsulfonsäure Natriumsalz
Sodium 2-Naphthalenesulfonate
sodium naphthalene-2-sulfonate
Sodium 2-naphthalenesulfonate
532-02-5
Sodium naphthalene-2-sulfonate
2-Naphthalenesulfonic acid sodium salt
2-Naphthalenesulfonic acid, sodium salt
Sodium naphthalene-2-sulphonate
2-Naphthalene sulfonic acid sodium salt
UNII-R5F0CTD2OJ
Sodium-2-naphthalenesulfonate
Sodium naphthalene-6-sulfonate
Sodium beta-naphthalenesulfonate
beta-Naphthalenesulfonic sodium salt
NSC 7415
EINECS 208-523-8
Sodium salt of beta-naphthalenesulfonic acid
2-Naphthalenesulfonic acid, sodium salt (1:1)
MFCD00064186
Naphthalene-2-sulfonic acid sodium salt
PubChem15024
sodium 2-naphthalene sulfonate
2-Naphthalenesulfonic acid (sodium salt)
naphthalene-2-sulfonic acid, sodium salt
Sodium 2-naphthalenesulfonate 532-02-5
Sodium 2-naphthalenesulfonate, >=95% (HPLC)
A829439
Sodium 2-naphthalenesulfonate, technical, >=90%
Sodium 2-naphthalenesulfonate, technical grade, 90%
Sodium 2-naphthalenesulfonate, for ion pair chromatography, >=99.0% (HPLC)


Uses of Naphthalene Sulfonate Formaldehyde in Concrete Industry
1. Uses of Naphthalene Sulfonate Formaldehyde in Concrete Industry
2. Naphthalene Sulfonate Formaldehyde MUHU (China) Construction Materials Co., Ltd. Professional concrete admixture supplier for 30 years in China. Naphthalene Sulfonate Formaldehyde offer acid and base stability, hard-water tolerance and high temperature stability. It is achieve the degree of workability necessary to provide easy placement and reducing concrete permeability. MUHU China is involved in offering superb quality and high range water reducing admixture, Naphthalene Sulfonate Formaldehyde to customers worldwide.
3. Naphthalene Sulfonate Formaldehyde (NSF) is a naphthalene-based superplasticizer.
4. Liquid product line design Portland cement and for use with any other special cements contact MUHU.
5. Uses Naphthalene Sulfonate Formaldehyde produces concrete with extremely workable characteristics referred to as high slump retention with early setting time. 
It is used to improve durability by increasing ultimate strengths and reducing concrete permeability. 
Naphthalene Sulfonate Formaldehyde is ideal for use in precast or any concrete industry where it is desired to keep the water/cement ratio to a minimum and still achieve the degree of workability necessary to provide easy placement and consolidation.


Benefits
Reduce cement dosage. If the concrete strength and slump are basically the same, cement consumption can reduce by 10-25 %.
As water reducer, naphthalene sulfonate formaldehyde can improve the water reducing rate. When the water-cement ratio is constant, the initial slump of concrete can increase by more than 10 cm, and the water-reducing rate can reach 15-25%.
The early strength of concrete. As long as using it, the strength of concrete can increase by 20-60%.
Improve the properties of concrete. Putting it into concrete can improve the workability of concrete.
Good adaptability. Naphthalene sulfonate has good adaptability to many types of cement, moreover, it is compatible with other types of concrete admixtures.
Safety. Non-irritating or radioactive, non-dangerous.
Proper set time. In other words, it has little effect on the initial and final setting time of the cement.


SNF Powder (Sulphonated Naphthalene formaldehyde condensate, sodium salt)

Superplasticizer having powerful dispersing properties and capableto producing very mobile free flowing pump able concrete.

An excellent synthetic auxiliary dispersing agent for neutralization,dye leveling and a precipitating agent for chemical and allied industries.

Nature: Naphthalene sulfonic acid formaldehyde polycondensate, sodium salt.
CAS Number 9084-06-4

Properties: The Polymol SNF anionic surfactants are a series of sodium salts of alkyl naphthalene sulfonic acid formaldehyde condensate. 
These products provide excellent wetting, dispersing, hydrotroping and medium to low foaming. 
They offer acid and base stability, hard-water tolerance and high temperature stability. 
The SNF naphthalene sulfonate–formaldehyde condensates are used primarily as dispersants in a wide variety of industrial applications. 
If stored properly in its original sealed packaging the shelf life is at least 12 months.

SNF is a sodium salt of polymeric naphthalene sulfonate condensates. 
As a powder, it is a convenient alternative to liquids if your process or storage capabilities are not suitable. 
As a low molecular weight dispersant with moderate levels of sodium sulfate; it is especially useful in dispersions having low solids content. 
Because of its economy and versatility, it finds use in many industrial applications. When heated to decomposition it emits toxic fumes of oxide of sulpher and carbon.
Polymol SNF is readily soluble in water, glycerol, ethylene glycol and diethylene glycol and slightly soluble in most alcohols, but insoluble in most organic solvents. 
Solubility is not appreciably affected by salts and acids. Used as a major ingredient in different types of Superplasticizer formulations. 
In concrete, it enhances the flow properties of the mix by dispersing the cement particles and breaking up agglomerates, improving workability of the mix. and acids.
SNF Powder (Sulphonated Naphthalene formaldehyde condensate, sodium salt)

Special features
It is a powerful water reducing agent used for concrete and cement grouts.

This is an excellent dispersing agent.

Designed to offer wider tolerances in formulations for concrete admixture manufacturers.

It is compatible with most of the additives used in admixture formulations.

It helps in producing concrete with various unique properties.

Specification: Appearance : Brownish powder
pH value (1:10) : 6.5 to 8.5
Solubility : Completely soluble in water.
Sudium sulphate : Max. 10 %
Solid : Minimum 95 %
Chloride content : Below 200 ppm
Application: Construction industry: High Range water reducer in concrete.
Water reduction in concrete up to 20 %. Higher slump with lower water – cement ratio. Flow able & pump able concrete with improved rheology. Possess homogeneous, free from Honeycombing and dense concrete. High strength due to reduced water – cement ratio.

Sodium naphthalene sulfonate formaldehyde (SNF) is light yellow to yellowish brown powder, which is an anionic surfactant. 
Sodium naphthalene sulfonate formaldehyde is widely used for the preparation of free-flowing and pumpable concrete mixture. 
Napthalene sulfonate is widely used in the construction industry. Sodium naphthalene sulfonate formaldehyde can be used as raw material for compound accelerators, anti-freezing agents, and retarders, in different construction industries. 
Sodium Naphthalene Sulfonic Acid Sodium Salt is also known as dispersing agent NNO, diffusing agent NNO, sodium naphthalene-2-sulfonate formaldehyde, sodium polynaphthalene sulfonate, sodium naphthalene sulfonate formaldehyde concrete agent, etc. 
Its high purity feature makes cement particles with high low foaming, high range water reducing and strengthening. 
In addition, it also improves cement mobility and workability. 
Sodium naphthalene sulfonate formaldehyde is easily soluble in ethylene glycol, diethylene glycol, glycerol, and water, slightly soluble in alcohols, but it is insoluble in organic solvents.
Furthermore, it is highly utilized in various industries such as agriculture, plastics & rubber, paper, construction, textile, oil, and others. The growing construction industry on account of rapid growth in population and urbanization particularly in Asia Pacific and North America has boosted the global Sodium naphthalene sulfonate formaldehyde market over the forecasted period.

Regional Analysis
Asia Pacific is the biggest market of sodium naphthalene sulphonate formaldehyde due to its high utilization in construction industry, especially in China followed by India. Growing demand for agriculture, construction, plastic, and other industries in China, India, Japan, Taiwan, and South Korea has made Asia Pacific the largest competitor in the global sodium naphthalene sulphonate formaldehyde market followed by North America owing to the increasing demand for this product. In North America, sodium naphthalene sulphonate formaldehyde market is driven by industries namely plastics, construction, oil, etc.  Additionally, the third largest market of SNF is Europe due to large utilization in textile, agriculture, and paper industries. Moreover, Latin America and the Middle East are also observing the growth of sodium naphthalene sulphonate formaldehyde market due to various industrial applications including water reducer, dying, dispersing agent, oil rigging, and others.

Segmentation
The global sodium naphthalene sulphonate formaldehyde market is majorly segmented on the basis of form, application, end users, and region. Based on the form of sodium naphthalene sulphonate formaldehydes, the market is bifurcated into liquid and powder sodium naphthalene sulphonate formaldehyde. Based on the application of sodium naphthalene sulphonate formaldehydes, the market is segmented into water reducer, wetting agent, dying, dispersing agent, oil rigging, and others. On the other hand, based on end user, the market is segmented into agriculture, plastics & rubber, paper, construction, textile, oil, and others. Similarly, based on region, this market is segmented into North America, Europe, APAC, Latin America, and Middle East & Africa.



 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.