1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

DTPMP (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);DTPMP, kimya, deri işleme, kağıt hamuru-karton, boya-vernik-vernik, tekstil işleme ve deterjan endüstrilerinde kullanılır. DTPMP, dispersiyon, ağartıcı stabilizasyonu, metal şelasyon, evde bakımda temizlik maddeleri ve soğutma suyu uygulamasında kireç önleme ve metal korozyon önleme gibi farklı endüstriyel uygulamalarda özel katkı maddeleri olarak kullanılır.

 

CAS NUMBER:15827-60-8

 


EC NUMBER:206-896-8

 

 Dietilentriamin pentametilen fosfonik asit

DTPMP veya dietilentriamin penta (metilen fosfonik asit) bir fosfonik asittir. Şelatlayıcı ve korozyon önleyici özelliklere sahiptir.

 

 

Özellikleri

DTPMP normalde tuz olarak verilir, çünkü asit formu suda çok sınırlı çözünürlüğe sahiptir ve konsantre sulu çözeltilerde kristalleşme eğilimi gösterir.

DTPMP, azotlu bir organik polifosfonik asittir. DTPMP, baryum sülfat (BaSO4) çökelmesini çok iyi inhibe eder.

Yüksek alkali ve yüksek sıcaklıklı (210 ° C'nin üzerinde) ortamlarda DTPMPA, diğer fosfonatlara göre daha iyi kireç ve korozyon önleme etkisine sahiptir.

 

Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit) zararsızdır, asit solüsyonunda çözülmesi kolaydır.

Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit) mükemmel ölçek ve korozyon inhibisyonuna ve iyi termal tolerans kabiliyetine sahiptir.

Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit) karbonat, sülfat ve fosfatın kireç oluşumunu engelleyebilir.

Alkali ortam ve yüksek sıcaklık durumunda (210 ° C'nin üzerinde) DTPMPA, diğer organofosfinlere göre daha iyi ölçek ve korozyon önleme etkisine sahiptir.

 

 

IUPAC adı: [[(Fosfonometil) imino]] bis [[2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-fosfonik asit

Diğer isimler: DTPMPA, Dietilenetriaminpenta (metilen-fosfonik asit)

 

 

Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit), peroksit stabilizatörü, dokuma ve boyama endüstrisinde şelatlama ajanı, pigment dağıtıcı, gübre ve beton modifiye edici mikro element taşıyıcı ajanı olarak da kullanılabilir.

Ek olarak, DTPMPA kağıt yapımında, elektrokaplamada, asit temizlemede ve kozmetikte kullanılır.

 

EŞ ANLAMLI

DTPMP, DETPMP, Fosfanat, (Fosfonometil) Imino Bis Etan-2,1-Diylnitrilobis (Metilen) Tetrakisfosfonik Asit

 

CAS Numarası: 15827-60-8

 

EC / Liste no .: 239-931-4

CAS no .: 15827-60-8

Mol. formül: C9H28N3O15P5

 

[[(fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

 

 

Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) (DTPMP), çok dişli bir kenetleme maddesidir.

DTPMP'nin hidrojen peroksit oksidasyonu rapor edilmiştir.

Bir fosfonat olan DTPMP, genellikle kristalleşme inhibitörleri olarak kullanılır.

 

Uygulama

Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) çözeltisi, çeşitli organofosfonik asitlerin varlığında sodyum sülfat kristalizasyonunun dinamiklerini ve kinetiklerini araştırmak için bir çalışmada kullanım için uygundur.

Lüminesans spektroskopisi ile Ce3 + komplekslerinin karakterizasyonu için ligand olarak kullanılabilir.

 

 

DTPMP, özellikle ilave pH düzenlemesi olmaksızın alkali sirkülasyonlu soğuk sularda sirküle eden soğuk su sistemi ve kazan suyunda kireç ve korozyon önleyici olarak kullanılabilir.

Petrol sahası yeniden doldurma suyu, soğuk su ve yüksek konsantrasyonda baryum karbonat içeren kazan suyunda da kullanılabilir.

 

Petrol sahası yeniden doldurma suyu, soğuk su ve yüksek konsantrasyonda baryum karbonat içeren kazan suyunda da kullanılabilir.

Tek başına kullanıldığında, dağıtıcı kullanılmadan bile küçük ölçekli tortu bulunur.

 

DTPMP ayrıca peroksit stabilizatörü olarak (özellikle yüksek sıcaklık koşullarında hidrojen peroksitin stabilitesi çok iyidir), dokuma ve boyama endüstrisinde şelatlama ajanı olarak, pigment dağıtıcı olarak, oksijen delignifikasyon stabilizatörü olarak, mikro elementin taşıyıcı ajanı olarak da kullanılabilir. gübre ve beton katkı maddesi olarak.

 

Ayrıca DTPMP, kağıt yapımı, elektrokaplama, metal asitleme ve kozmetikte de kullanılmaktadır.

Bakterisitin oksitlenmesi için stabilizatör olarak da kullanılabilir.

 

Dietilentriaminpenta (metilenfosfonik asit) sodyum tuzu (DTPMPA Na)

Dietilentriamin penta (metilen fosfonik asit) sodyum tuzu (DTPMPA Na), endüstriyel su arıtımı ve deterjanlar gibi çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılan uygun maliyetli bir kireç önleyicidir.

Ayrıca klor varlığında iyi bir stabilite ve çinko ve diğer fosfatların varlığında korozyon önleyici özellikler gösterir.

 

DTPMPA Na, tekstil endüstrisinde kenetleme maddesi olarak da kullanılabilir.

 

UYGULAMALAR

Galvanik

Deri Tabaklama ve İşleme

Madencilik

Boyama (Pigmentler, Bağlayıcılar ve Biyositler)

Petrol Üretimi ve Rafineri

Fotoğraf İşleme

Kağıt Hamuru ve Kağıt İşleme

Kanalizasyon ve Atık Su Arıtma

Tekstil (Baskı, Boyama veya Terbiye)

 

Eş anlamlı

Dietilentriamin, pentametilenpentafosfonik asit; (((Fosfonometil) imino) bis (etan-2,1-dilnitrilobis (metilen))) tetrakisfosfonik asit; Fosfonik asit, (((fosfonometil) imino) bis (2,1-etandiilnitrilobis (metilen))) tetrakis-; Fosfonik asit, P, P ', P ", P" "- (((fosfonometil) imino) bis (2,1-etandiilnitrilobis (metilen))) tetrakis-; [ChemIDplus] Asit dietiletriaminpenta (metilenfosfonik); CP 66257; Dequest 2060; Dietilentriamin penta (metilenfosfonik asit); Dietilenetriaminopenta (metilenfosfonik asit); DTPMP; DTPMPA; MK-108; [IUCLID] [(Bis {2- [bis (fosfonometil) amino] etil} amino) metil] fosfonik asit; DETPMP; Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit); DIETILENE TRIAMINE PENTA; [ECHA REACH Kayıtları]

 

 

 

Kaynaklar / Kullanımlar

DTPMP, kimya, deri işleme, kağıt hamuru-karton, boya-vernik-vernik, tekstil işleme ve deterjan endüstrilerinde kullanılır;

DTPMP, su arıtmada, kireç önleyici, temizleme / yıkama maddesi, dağıtma maddesi, kompleks oluşturma maddesi ve ağartma stabilizatörü olarak kullanılır;

DTPMP, cilalar ve balmumu karışımları, yıkama-temizleme ürünleri, su yumuşatıcılar, su arıtma kimyasalları, hava bakım ürünleri, biyosidal ürünler, kaplamalar-boyalar, dolgu maddeleri-macunlar-sıvalar, gübreler, mürekkepler-tonerler, işleme yardımcıları (yani pH düzenleyiciler, flokülantlar ve çökelticiler), laboratuar kimyasalları, deri tabaklama-boyama-terbiye ürünleri, kağıt ve karton boyama-emprenye-terbiye ürünleri, tekstil boyama-emprenye-terbiye ürünleri, kozmetik-kişisel bakım ürünleri, parfümler-kokular, foto-kimyasallar , madencilikte, petrol sahası su sistemlerinde, elektrik-buhar-gaz-su, baz metaller ve alaşımlar, fabrikasyon metal ürünler, mobilya, seramikler, büyük ölçekli kimyasallar yapmak için ekstraksiyon ajanları, metal yüzey işleme ürünleri (galvanizleme ve elektrokaplama için olanlar dahil) tedarik, kanalizasyon arıtma, inşaat ve inşaat işleri, tarım-ormancılık-balıkçılık; [ECHA REACH Kayıtları] Gıda dışı pestisit ürünlerinde inert bir bileşen olarak kullanımına izin verilmiştir; [EPA]

 

Uygulamalar:

 

Soğutma suyu sistemleri / endüstriyel su arıtma

Endüstriyel deterjanlar

Yüzme havuzları

Çelik için korozyon önleyici olarak metal yüzey işleme

Tekstil yardımcı maddelerinde ayırıcı ajan

Peroksit ağartıcı stabilizatörü

 

 

 

Fosfor (fosfonik) asitten türetilen DTPMP, gübreler, pestisitler ve toprak düzenleyiciler gibi tarımsal kimyasalların ana uygulamalarına ek olarak ölçek önleme, ayırma, dispersiyon ve korozyon önleme uygulamalarında kullanılır.

DTPMP, sulu sistemlerde metal iyonlarını kontrol etmek için çok çeşitli kenetleyiciler sunar.

DTPMP, çok değerlikli metal iyonları ile kararlı suda çözünür kompleksler oluşturarak, metal iyonlarının normal reaktivitesini bloke ederek istenmeyen etkileşimi önler.

Bu yetenek, eşik endüstriyel su arıtma ve metal işleme prosesleri (antiskalantlar, korozyon inhibitörleri, şelantlar, çamur şartlandırıcılar, hamur ağartıcılar, deflokülantlar, dağıtıcılar, metal temizleyiciler, elektro kaplama ve kristal büyütme değiştiriciler) olarak işlev görmesine katkıda bulunur.

DTPMP, düşük seviyeli demir kontrolü, leke çıkarma, ağartıcı stabilizasyonu, peroksit stabilizasyonu ve kabuklanmayı önleme gibi özel işlevler için deterjan, kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin üretiminde kullanılır.

Çeşitli bileşiklerde asitler veya tuzlar olarak bulunan DTPMP, konsantre solüsyonlar şeklinde pazarlanmaktadır.

 

 

 

Eş anlamlı:

 

DTPMPA; DTPMP; DETPMP; DETPMP (A);

 

Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit);

 

Dietilen triamin penta;

 

Dietilentriaminpenta-Metilenfosfonik Asit (DETPMP);

 

 

CUBLEN D Serisi (DTPMP), CUBLEN ürün yelpazesindeki en çok yönlü fosfonik asidi temsil eder ve olağanüstü fiyat-performans oranı ile etkileyicidir.

DTPMP, mineral birikintileri (örneğin CaCO3, BaSO4, SrSO4) için mükemmel bir inhibitör ve güçlü bir kompleks yapıcıdır.

Seçilmiş DTPMP ürünleri, içme suyu üretiminde kullanım için Kuzey Amerika standardı NSF / ANSI 60'a göre sertifikalandırılmıştır.

 

 

 

Dietilentriaminpentatakis (metilen fosfonik asit) (DTPMP), petrol sahasında ölçek inhibisyonu için yaygın olarak kullanılır.

 

 

 

Fosfonatlar Antiskalantlar, Korozyon Önleyiciler ve Şelat Yapıcılar

 

DTPMP Asit, DETPMP

Özellikleri:

DTPMP (DETPMP) asit zararsızdır, asit solüsyonunda çözülmesi kolaydır. Mükemmel bir ölçek ve korozyon önleme ve iyi bir termal tolerans kabiliyetine sahiptir.

 

DTPMP (DETPMP), karbonat, sülfat ve fosfatın kireç oluşumunu engelleyebilir. Alkali ortam ve yüksek sıcaklık (210 ° C'nin üzerinde) durumunda, DETPMP diğer organofosfinlerden daha iyi bir ölçek ve korozyon önleyici etkiye sahiptir.

 

CAS No .: 15827-60-8

 

Moleküler Formül: C9H28O15N3P5

 

Moleküler Ağırlık: 573,2

 

 

 

Başvurular

Deterjanlar ve temizlik maddeleri

Su arıtma

Ölçekleme inhibitörü

Kenetleme maddesi

Deflokülasyon ajanı / çökme geciktirici

Korozyon önleyici ajan

 

DTPMP toksik değildir, asit solüsyonunda kolayca çözünür.

DTPMP, mükemmel ölçek ve korozyon önleme ve iyi sıcaklık tolerans kabiliyetine sahiptir.

DTPMP, karbonat ve sülfatın kireç oluşumunu engelleyebilir.

Alkali ortamda ve yüksek sıcaklıkta (210 ° C'nin üzerinde), kireç önleme performansı diğer organik fosfinden daha iyidir.

 

 

 

DTPMPA

Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit)

 

SEKTÖRLER

DTPMP geniş bir performansa sahiptir ve deterjan endüstrisinde, su arıtma ve tekstil ve boyama endüstrisinde korozyon ve kireç önleyici (karbonatlar, sülfatlar ve fosfatlar), şelatlama ajanı ve stabilize edici ajan (örn. Peroksitler için) olarak kullanılır.

 

DAHA FAZLA FOSFONAT

FOSFONATLAR

DTPMPA

PBTC

ATMP

EDTMPA

HEDP

 

[[(fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

 

[[(fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

 

[[] [[] (fosfonometil) imino] bis [[] etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

 

CAS adları

Fosfonik asit, P, P ', P' ', P' '' - [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

 

 

IUPAC isimleri

({[2 - ({2- [bis (fosfonometil) amino] etil} (fosfonometil) amino) etil] (fosfonometil) amino} metil) fosfonik asit

[(bis {2- [bis (fosfonometil) amino] etil} amino) metil] fosfonik asit

[[(FOSFONOMETİL) İMİNO] BİS [ETAN-2,1-DİYLNİTRİLOBİS (METİLEN)]] TETRAKİSFOSFONİK ASİT

[[(fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

[[(fosfonometil) imino} bis {etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)}} tetrakisfosfonik asit

[bis [2- [bis (fosfonometil) amino] etil] amino] metilfosfonik asit

DTPMP

DTPMPA

Metilen Fosfonik Asit

metilen fosfonik asit

Fosfonik asit (penta türevi)

Fosfonik asit, [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

{[bis ({2- [bis (fosfonometil) amino] etil}) amino] metil} fosfonik asit

 

 

Ticari isimler

Cublen DNC 450

DETPMP

DİETİLEN TRİAMİN PENTA

Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit)

DTPMP

DTPMPA

 

15827-60-8

 

dietilentriamin pentametilen fosfonik asit

 

Dietilentriaminpenta (metilen-fosfonik asit)

 

UNII-0Q75589TM3

 

[bis [2- [bis (fosfonometil) amino] etil] amino] metilfosfonik asit

 

Dietilentriaminpenta (metilenfosfonik) asit

 

Fosfonik asit, [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

 

0Q75589TM3

 

Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) çözeltisi

 

DTPMP

 

C9H28N3O15P5

 

Fosfonik asit, (((fosfonometil) imino) bis (2,1-etandiilnitrilobis (metilen))) tetrakis-

 

Fosfonik asit, P, P ', P' ', P' '' - (((fosfonometil) imino) bis (2,1-etandiilnitrilobis (metilen))) tetrakis-

 

Fosfonik asit, P, P ', P' ', P' '' - [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

 

EINECS 239-931-4

 

DETPMP

 

EC 239-931-4

 

SCHEMBL22924

 

Dietilentriamin, pentametilenpentafosfonik asit

 

DTXSID0027775

 

MFCD00129718

 

ZINC59129438

 

AKOS025310980

 

(((Fosfonometil) imino) bis (etan-2,1-diylnitrilobis (metilen))) tetrakisfosfonik asit

 

P074

 

SC-47238

 

FT-0624891

 

dietilentriamin pentametilenfosfonik asit

 

827D608

 

A809915

 

dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit)

 

J-009490

 

Q3011490

 

Dietilentriaminpenta (metilenfosfonik asit) çözeltisi

 

[(bis {2- [bis (fosfonometil) amino] etil} amino) metil] fosfonik asit

 

Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) çözeltisi% 50,% 15 HCl:% 35 H2O

 

Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) çözeltisi, teknik, ~% 50 (T)

 

244775-22-2

 

 

 

DTPMP, moleküler ağırlığı 573 olan bir polifosfonik asittir.

Fosfonik asit işlevi güçlü bir asittir ve kullanım kolaylığı nedeniyle sıklıkla tuz olarak üretilir.

Çok değerlikli metal iyonları ile kararlı kompleksler oluşturabilir.

Tipik pH aralıkları üzerindeki iyonizasyonun bir sonucu olarak, yüksek suda çözünürlük (≥ 500 g / l) ve düşük oktanol-su bölme katsayısına (Log Kow = -3.4) sahiptir. Buhar basıncı çok düşüktür (1,67 x 10-10 Pa (tahmini)). PH 7'de, sudaki DTPMP neredeyse beş kez tamamen iyonize olacak ve moleküllerin çoğu altı kez ve bazıları yedi veya sekiz kez iyonize olacaktır.

 

DTPMP, Ölçekleme inhibitörü, Şelatlama ajanı, Deflokülasyon ajanı veya çökelme geciktirici ve Anti korozyon ajanı olarak kullanılır.

DTPMP, özellikle baryum Sülfat için bir Ölçek Önleyici ve bir şelatlama maddesidir.

DTPMP, peroksit ağartma, deterjan yardımcı maddeleri, endüstriyel ve çoklu temizleme sularında, petrol sahası suyunda vb. Stabilizatör olarak kullanılabilir.

 

Dietilentriaminpentatakis (metilen fosfonik asit) (DTPMP), petrol sahasının hidrolik kırılmasında kireç önleme için kullanılır.

 

 

Zayıf biyolojik bozunmaya rağmen, fosfonatlar giderek artan bir şekilde deterjanlarda, bakım ve temizlik maddelerinde (DCC) ve endüstriyel kimyasallarda kompleks oluşturucu maddeler olarak kullanılmaktadır.

Bu ürünlerde en sık bulunan fosfonatlar 2-fosfonobütan-1,2,4-trikarboksilik asit (PBTC), 1-hidroksietiliden (1,1-difosfonik asit) (HEDP), aminotris (metilfosfonik asit) (ATMP), etilendiaminetetradır. (metilen fosfonik asit) (EDTMP) ve dietilentriaminpenta- (metilen fosfonik asit) (DTPMP)

 

 

DTPMPA

Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit)

 

SEKTÖRLER

DTPMP geniş bir performansa sahiptir ve deterjan endüstrisinde, su arıtma ve tekstil ve boyama endüstrisinde korozyon ve kireç önleyici (karbonatlar, sülfatlar ve fosfatlar), şelatlama ajanı ve stabilize edici ajan (örn. Peroksitler için) olarak kullanılır.

 

DAHA FAZLA FOSFONAT

FOSFONATLAR

ATMP

HEDP

EDTMPA

DTPMPA

PBTC

 

 

 

 

Dietilen Triamin Penta'nın (Metilen Fosfonik Asit) Sodyum tuzu (DTPMP • Na2)

CAS No. 22042-96-2

Moleküler formül: C9H26O15N3P5Na2

Özellikler ve kullanım:

DTPMP • Na2, özellikle baryum sülfat ve şelatlama ajanı için bir ölçek inhibitörüdür. DTPMP • Na2, peroksit ağartma, deterjan yardımcı maddeleri, endüstriyel ve belediye temizleme suyu, karasal ısı suyu, petrol sahası suyu vb. İçin stabilizatör olarak kullanılabilir.

 

 

 

 

Kategori adı

DTPMP ve tuzları (Fosfonik Asit Bileşikleri Grup 3)

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit) ve sodyum tuzları

 

Kimyasal adı CAS no. Kısaltma

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit) CAS NO: 15827-60-8 DTPMP

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), xNa Tuzu CAS NO: 22042-96-2 DTPMP-xNa

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), Na Tuzu CAS NO: 94987-76-5 DTPMP-Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 2Na Tuz CAS NO: 94987-75-4 DTPMP-2Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 3Na Tuz CAS NO: 95015-06-8 DTPMP-3Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 4Na Tuz CAS NO: 94987-77-6 DTPMP-4Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 5Na Tuz CAS NO: 61792-09-4 DTPMP-5Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 6Na Tuz CAS NO: 93841-74-8 DTPMP-6Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 7Na Tuz CAS NO: 68155-78-2 DTPMP-7Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 8Na Tuz CAS NO: 95183-54-3 DTPMP-8Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 9Na Tuz CAS NO: 93841-75-9 DTPMP-9Na

Dietilen triamin penta (metilen fosfonik asit), 10Na Tuz CAS NO: 93841-76-0 DTPMP-10Na

 

 

 

Petrol Sahası Suyunda Kalsiyum Karbonat Kantarlarının Ölçek İnhibitörü Olarak Dietilen Triamin-pentametilen Fosfonik Asidin (DTPMP) Değerlendirilmesi

Araştırma Makalesi Açık Erişim w w w. bir j e r. o r g

Petrol Sahası Su Abubakerinde Kalsiyum Karbonat Kantarlarının Ölçek İnhibitörü Olarak Dietilen Triamin-pentametilen Fosfonik Asidin (DTPMP) Değerlendirilmesi K. Elayatt1 Hamad K. Altarhoni2 ve Mahjoub A. M. Elaoud3

 

 

Kireç oluşumu, su enjeksiyon sistemlerine neden olan en ciddi petrol sahası sorunlarından biridir.

Bu çalışma, çeşitli sıcaklıklarda (40, 60, 80 ve 95 ° C) yüksek konsantrasyonda kalsiyum iyonu içeren petrol sahası suyunda kireç birikmesinin neden olduğu geçirgenlik azalmasını araştırmak için yapılmıştır.

Bu çalışmanın amacı, ekonomik ve iyi performans inhibitörü kullanarak petrol sahasında kireç oluşumunun önlenmesi veya en aza indirilmesi üzerine çalışmaktır.

Kireç önleyici fosfonat tipi (DTPMP), düşük ve yüksek sıcaklıklarda gerçekleştirildi, 3 ila 20 ppm düşük konsantrasyonlarda iyi bir performans gösterdi.

Farklı sıcaklıklarda en iyi kireç önleyici konsantrasyonlarını göstermek için statik test gerçekleştirildi.

Dinamik test ayrıca, ölçek inhibitörü Dietilen triaminpentametilen fosfonik asitin (DTPMP) etkinliğini belirlemek için numune için 75 ° C sıcaklıkta dinamik ölçek teçhizat testi ve saatte 2 litre enjeksiyon hızı kullanılarak numune için yapılmıştır. (3, 5, 7, 10 ve 20 ppm) enjeksiyon hızlarında.

Hem statik hem de dinamik deneylerden, ölçek inhibitörünün (DTPMP) performansının, 40, 60, 80 ve 95oC'de sırasıyla% 100, 98.20, 94.83 ve% 88.50 olduğu kalsiyum karbonat CaCO3 ölçeğini önlemede etkili olduğu sonucuna vardık. 10 ppm konsantrasyonda.

Ölçek inhibitörünün performansı, minimum performansın düşük konsantrasyonda (3 ppm)% 60.00 - 96.23 olduğu durumlarda etkili bir inhibitör olarak kabul edildi; bu, petrol sahalarının suyunda kireç önleyici olarak kabul edilebilir performans ve ekonomik olarak kabul edilir.

Anahtar Kelimeler: Dietilen triamin-pentametilen fosfonik asit (DTPMP), Ölçek inhibitörü, statik test, dinamik test, kavanoz testi, ölçek teçhizatı.

 

IV. Sonuç ve öneri

 

Kuyu numunesi (Q-25) Waha petrol sahası numunesi için ve kireç önleyicisinin (DTPMP) kalsiyum ölçeğini ortadan kaldırmadaki etkinliğini belirlemek için hem statik kavanoz hem de dinamik test laboratuarında gösterilen sonuçlar boyunca karbonat CaCO3 aşağıdakileri bulduk: Q-25 kuyusu örneği, farklı sıcaklıklarda (40, 60, 80 ve 95 ° C) ve ölçek inhibitörü enjeksiyon oranlarında (3, 5) ölçek inhibitörünün (DTPMP) etkinliğini belirlemek için yapılmıştır. 7, 10 ve 20 ppm).

Deneyler, kireç inhibitörünün (DTPMP), 10 ppm'lik ölçek inhibitörü konsantrasyonunda% 94.83'ten% 98.20'ye kadar verimlilik elde ettiği kalsiyum karbonat CaCO3 ölçeğinin oluşumunu önlemede etkili olduğunu göstermektedir.

Dinamik test, konsantrasyonda (3, 5, 7, 10 ve 20 ppm) ölçek inhibitörünün (DTPMP) etkinliğini belirlemek için 75 ° C'de ve saatte 2 litre ölçeklendirme çözeltisi enjeksiyon hızında (kuyu Q-25) gerçekleştirilmiştir. şekil (7 (a) ve 7 (b)) 'de gösterildiği gibi.

Zamana göre basınçtaki değişim oranının sabit olduğu fark edilmiştir ve bu, kireç inhibitörünün (DTPMP) bir zaman periyodu boyunca kalsiyum karbonat CaCO3 ölçeğinin oluşumunu engellemeyi başardığı için çok iyi bir verimlilik elde ettiğini kanıtlamaktadır. hem ölçek inhibitörünün hem de numunenin enjeksiyonuna göre (ölçekleme çözeltisi).

Ölçek inhibitörü (DTPMP), 10 ppm'lik enjeksiyon hızlarında çok iyi bir verimlilik elde etti.

Tortu inhibitörünün (DTPMP) kalsiyum karbonat tortusunu önlemede çok etkili olduğu sonucuna vardık.

Ekonomik wais ve daha iyi performans sağlamak için 10 ppm konsantrasyon hızında enjekte edilmesi tavsiye edilir.

 

 

 

 

 

 

 

Şeyl Oluşumlarında Sıkıştırma Tedavisi için Kalsiyum Fosfonat (Ca-DTPMP) Kolloidal İnhibitörlerin Yüksek Geri Dönüş Performansı

Shujun Gao *, Chong Dai, Xin Wang, Yue Zhao, Yi-Tsung Lu, Guannan Deng, Saebom Ko, Samiridhdi Paudyal, Khadouja Harouaka, Amy T. Kan ve Mason Tomson

İnşaat ve Çevre Mühendisliği Bölümü, Rice Üniversitesi, Houston, TX, Amerika Birleşik Devletleri

 

Bu çalışmanın amacı, petrol ve gaz üretimi için uzun sıkıştırma ömürlü nanomateryal inhibitör geliştirmekti. PH 9.0'da nanopartikül Ca-DTPMP inhibitörünü sentezlemek için trisodyum sitrat (Na3Cit), setiltrimetil amonyum bromür, benzetonyum klorür (Hyamin) ve bipiridinyum dibromür (Gemini) gibi farklı yüzey aktif maddeler eklenmiştir. Önleyiciler, taramalı elektron mikroskobu ve dinamik ışık saçılımı ile karakterize edildi. Tüm bu yüzey aktif cisimleri, partikül boyutunu önemli ölçüde azalttı, ancak Gemini, kalsiyum fosfonat tuzu partikül boyutunu yaklaşık 500 nm olarak kontrol etmek için en etkili olanıydı. Fayetteville şist kayası ile doldurulmuş bir cam kolon boyunca 70 ° C ve 75 psi geri basınçta kalsitle doyurulmuş uzun vadeli sıkma deneyleri (3000 PV), dönüş DTPMP konsantrasyonunun Gemini – Ca-DTPMP için 3 ppm kadar yüksek olduğunu göstermektedir. koloidal inhibitör. Bu, inhibitör geri dönüş konsantrasyonunun 400 gözenek hacmi içinde 1 ppm'nin altına düştüğü sadece DTPMP inhibitörünün sıkma dönüşüne kıyasla eşi görülmemiş bir gelişmedir. Ca-DTPMP türleşmesi, potansiyel alan uygulaması ve SqueezeSoftPitzer model tahmini de tartışılmaktadır.

 

Giriş

Kireç oluşumu, petrol ve gaz endüstrisi ile ilişkili sürekli bir zorluk olmuştur. Kireç oluşumu, kuyu içi ekipman, kuyu deliği, üretim boruları, pompa, ayırıcı ve benzerlerinde ciddi tıkanma sorunlarına neden olabilir ve bu da üretim düşüşüne, oluşum hasarına, maliyet artışına ve hatta iyi kapatmaya neden olabilir (Guo et al., 2012; Sutherland vd., 2013; Veisi vd., 2018).

 

Sıkıştırma tedavisi, ölçek önleme için en etkili ve uzun süreli yaklaşımlardan biridir ve petrol sahasında yaygın olarak uygulanmaktadır (Fleming ve diğerleri, 2010; Zhang ve diğerleri, 2011). Bir sıkma işleminde, kuyuya kireç önleyici enjekte edilir (hap enjeksiyonu) ve kuyu kapatma süresi boyunca çökeltme ve / veya adsorpsiyon ile oluşum kayası üzerinde tutulur. Kuyu üretime başladığında, inhibitör yavaş yavaş desorbe olur, salınır ve üretim suyuyla birlikte geri akar. İnhibitör dönüş konsantrasyonu, gerekli minimum inhibitör konsantrasyonundan (MIC) yüksekse, ölçek oluşumu inhibe edilecektir (Vazquez ve diğerleri, 2012). Bu nedenle, sıkıştırma araştırmasındaki önemli bir amaç, sıkıştırma ömrünü uzatmak, yani dönüş konsantrasyonunu mümkün olduğu kadar uzun süre MIC'in üzerinde tutmaktır. (1) ön yıkama (Ghosh ve Li, 2013; Sutherland ve Jordan, 2016) veya hap enjeksiyonuna (Jordan ve diğerleri, 2001; Selle ve diğerleri, 2003) iki değerli metal iyonu gibi arttırıcı ekleme dahil olmak üzere çeşitli yöntemler denenmiştir. Fe2 + ve poliaspartik asit; (2) sıkma ömrünün 60 kat arttığı γ-AlO (OH) nanopartikül gibi yeni geliştirilmiş inhibitörler (Poynton ve diğerleri, 2004; Vazquez ve diğerleri, 2006; Yan C. ve diğerleri, 2014); ve (3) SQUEEZE V ve SqueezeSoftPitzer gibi modelleme tasarımının (Mackay ve Jordan, 2003; Kan ve diğerleri, 2005) optimizasyonu.

 

Önceki sonuçlar, Ca2 + iyonunun ve DTPMP'nin (dietilentriamin pentametilen fosfonik asit) çökelebildiğini (Ca-DTPMP olarak belirtilmektedir) ve bir bulamaç solüsyonu oluşturabildiğini göstermiştir. Bu Ca-DTPMP bulamaç inhibitörü, normal sıvı DTPMP inhibitöründen çok daha uzun bir sıkıştırma ömrüne sahiptir (Ruan ve diğerleri, 2016). Daha sonraki DTPMP dönüş konsantrasyonu, Ottawa kumunda test edilen 400 gözenek hacmi (PV) geri akışından sonra 1 ppm'nin altındadır ve bu, Ca-DTPMP inhibitörü kullanılarak 1500 PV'den sonra hala 1 ppm'nin üzerindedir (Ruan ve diğerleri, 2016). Bu, Ca-DTPMP nanomateryal inhibitörünün geniş yüzey alanı / hacim oranına ve adsorpsiyon oranına bağlanmıştır; bu nedenle salım kinetiği tercih edildi. Parçacıklar iyi geliştirilmiş, başka bir deyişle, sıkıştırmada kullanılmadan önce yüksek çözünürlüklü fosfonat malzemelerini uzaklaştırmak için ardışık çözünme ile yaşlandırılmıştır. Yavaş yavaş inhibitör salabilir (uzun vadeli geri akış). Bununla birlikte, belirli koşullar altında, özellikle daha yüksek sıcaklık koşullarında ve tuzlu su daha yüksek satürasyon indeksi değerlerinde (SI) 1 ppm hala yeterince yüksek değildir (Zhang ve diğerleri, 2014). Ca-DTPMP inhibitörünün çözünürlük ve çözünme termodinamiğini daha iyi kontrol etmek için, en basit ve uygun maliyetli yaklaşımlardan biri, farklı yüzey aktif cisimleri eklemektir. Yüzey aktif maddeler, elektrostatik çift katmanlı itmeler sağlayarak yüzey gerilimini büyük ölçüde azaltabilir ve kümelenmeyi önleyebilir. Sürfaktanlar ayrıca miseller halinde kendi kendine birleşebilir ve farklı nanoyapıların oluşumu için yumuşak bir şablon sağlayabilir (Zargartalebi ve diğerleri, 2015; Kamal, 2016).

 

Şeyl rezervuarları son yıllarda hızla büyümüştür (Horner vd., 2016; Kilian, 2016).

Şeyl petrol üretiminde sıklıkla çatlama gereklidir. Geleneksel karbonat oluşumlarının aksine, şeyl sadece karbonattan değil, aynı zamanda büyük miktarda kuvars, kil ve bazı minör minerallerden de oluşur. Bununla birlikte, şeyl oluşumunda sınırlı sıkma araştırması yapılmıştır (Yan vd., 2015). Kolloidal Ca-DTPMP inhibitörünün şeyl petrolüne iyi uygulanıp uygulanamayacağı ve geri dönüş davranışı bilinmemektedir.

 

 

 

Sonuç

Farklı yüzey aktif maddelerle hazırlanan Ca-DTPMP koloidal inhibitörler kullanılarak yüksek geri dönüş performansı başarıyla elde edildi. Çıkarılabilecek ana sonuçlar aşağıdaki gibidir:

 

• Tüm yüzey aktif maddeler (Na3Cit, CTAB, Hyamine ve Gemini) partikül boyutunu düşürdü, ancak Gemini Ca-DTPMP partikül boyutunu yaklaşık 500 nm olacak şekilde kontrol etmek için en etkili yüzey aktif cismiydi.

 

• Sıkıştırma ömrü, Ca-DTPMP nano inhibitörleri kullanılarak önemli ölçüde artırıldı. Gemini ile hazırlanan en küçük Ca-DTPMP inhibitörü ayrıca en yüksek geri dönüş konsantrasyonunu gösterir. Geri dönen DTPMP konsantrasyonu, Fayetteville şist çekirdeğinde test edilen 3000 PV'ye kadar 3 ppm kadar yüksekti. Yüksek geri dönüş performansı, ara Ca-DTPMP fazının adsorpsiyonu ve çözünürlüğü ile tutarlıdır.

 

• Lazer bulanıklık deneyleri, dönen DTPMP'nin barit çekirdeklenmesini önlemek için hala verimli ve aktif olduğunu göstermiştir. Öngörülen sıkma ömrü 3 ppm'de 5 yıl kadar uzun olabilir. Bu nedenle, nano-Ca-DTPMP inhibitörü, petrol ve gaz üretiminde pratik kullanım için umut vaat etmektedir.

 

 

 

Eşanlamlılar Dietilentriamin-N, N, N ′, N ″, N ″-pentakis (metilenfosfonik asit) Dietilentriamin pentakis (metilen fosfonik asit)

Dietilentriamin penta (metilen

fosfonik asit)

Etilentriamin penta (metilen fosfonik asit)

Kimyasal adı [[(Fosfonometil) imino] bis [2.1-

etan diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

CAS numarası

Dietilentriamin pentakis

(metilenfosfonik asit)

15827-60-8

 

 

Ev ve endüstriyel temizleyicilerde, metal işleme sıvısında, su bazlı işlemlerde ve su arıtmada, peroksitler için stabilizatörde ve yağ üretiminde katkı maddesi olarak emülgatör, dispersiyon ajanı, kompleks oluşturucu, antikorozif ve sertlik düzenleyici kullanın.

 

 

 

 

Fosfonatlar, ölçek ve korozyon kontrolü, metal bitirme, endüstriyel temizlik, dispersanlar ve kenetleyiciler dahil olmak üzere çok çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılan yüzey aktif bileşiklerdir [1].

Fosfonatların en popüler uygulamalarından biri, soğutma kulelerinin, elektrik tesislerinin veya petrol ve gaz kuyularının giriş suyuna litre başına birkaç miligram veya daha az fosfonatın eklendiği bir eşik etkisi yoluyla kireç oluşumunu engellemektir. ölçek oluşumunu önlemek için.

Birçok petrol ve gaz sahası, her varil petrol (veya eşdeğer gaz) için 10 ila 20 varil tuzlu su üretir.

Üretilen bu tuzlu sular genellikle aşındırıcıdır ve kalsit veya sülfat pulları üretme eğilimindedir ve fosfonatlar, kireç oluşumunu önlemek için en yaygın kullanılan kimyasallardır.

Amerika Birleşik Devletleri'nde yıllık fosfonat satışı yılda 2 milyar doları aşıyor.

Çoğu durumda fosfonatlar, yüksek konsantrasyonlarda iki değerlikli metal iyonlarıyla karşılaşır ve metal tuzları olarak çökelir.

Petrol sahası uygulamasında fosfonatlar, kalsiyum, çinko, magnezyum ve demir gibi iki değerlikli katyonlarla çökeldikleri yeraltına sıkıştırılır ve daha sonra mineral tortu oluşumunu engellemek için üretim sırasında üretilen sıvılara yavaşça salınır - buna "sıkışma" denir tedavi ".

Fosfonat çökeltilerinin endüstriyel uygulamalardaki önemi dikkate alınarak katyon-fosfonat çökeltme kimyası ile ilgili araştırmalar yapılmıştır.

Geleneksel sıkma işlemlerinin temel bir eksikliği, asidik fosfonatın çoğunun oluşumun girişinde çökelmesidir, çünkü asidin karbonat ile reaksiyonu ve Ca-fosfonat çökelmesinin oluşumu çok hızlı gerçekleşir.

Sonuç olarak, kuyu deliği yakınında yalnızca sınırlı rezervuar koruma mesafesi sağlanabilir.

Adsorpsiyon sıkıştırmaları genellikle nötralize edilmiş bir inhibitör hap çözeltisinin oluşum içine enjekte edildiği rezervuarlarda gerçekleştirilir.

Bununla birlikte, çökelme sıkışması ile karşılaştırıldığında, çok az veya ihmal edilebilir miktarda inhibitör tutulabilir ve oluşumdan yavaşça salınabilir.

Fosfonatın büyük bir bölümü, birkaç gün içinde geri akma eğilimindedir ve daha sonra, kireç oluşumunu etkili bir şekilde engellemek için yeterli olmayan, son derece düşük bir değere düşer.

 

 

 

 

Dietilen Triamin Penta'nın (Metilen Fosfonik Asit) hepta sodyum tuzu (DTPMP • Na7)

CAS No. 22042-96-2 (x-Na) 68155-78-2 (7-Na)

 

Moleküler Formül: C9H21O15N3P5Na7

Molekül ağırlığı: 727

DTPMP • Na7, özellikle baryum sülfat ve şelatlama ajanı için bir ölçek inhibitörüdür.

DTPMP • Na7, peroksit ağartma, deterjan yardımcı maddeleri, endüstriyel ve belediye temizleme suyu, karasal ısı suyu, petrol sahası suyu vb. İçin stabilizatör olarak kullanılabilir.

 

 

 

• dtpmp

• DIETILENETRIAMINEPENTAKIS (METİLFOSFONİK ASİT)

• DİYETİLEN TRİAMİN PENTA (METİLEN FOSFONİK ASİT)

• DEQUEST (R) 2060

• Dietilentriamin, pentametilenpentafosfonikasit

• dietilentriaminpenta (metilenfosfonik)

• Fosfonik asit, P, P ', P' ', P' '' - [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-e thanediylnitrilobis (metilen)]] tetrakis -

• dequest 2060

• dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) solüsyonu

• Dietilentriamin Penta (Metilen Fosfonik Asit) (DTPMP)

• DİETİLENEPENTA (METİLENEFOSFONİKASİT)

• DİETİLENETRİAMİNPENTAKİS-METİLENEFOSFONİKASİT

• [[(Fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonür

• N, N, N ', N', N '' - Pentakis (fosfonometil) dietilentriamin

• Dietilentriaminpentametilenfosfonik asit

• [(Bis {2- [bis (fosfonometil) amino] etil} amino) metil] fosfonik asit

• Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) çözeltisi, Dequest 2060

• Dietilen TriaMine Penta (Metilen Fosfonik Aicd)

• DTPMP) DietilenetriaMinepentakis (Metilfosfonik asit) s

• DietilenetriaMinepentakis (Metilfosfonik asit) çözeltisi,% 50

• Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) solüsyonu teknik, ~% 50 (T)

• DETPMP Dequest: 2060

• dietilentriaminpenta (metilfosfonikasit)

• dietilentriaminpentakis (metilphos-phonicacid) sol.

• e)]] tetrakis-

• fosfonik asit, [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen

• Fosfonik asit, [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

• [[(fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

• WPW-2 stabilizatörü hidrojen peroksit

• DETPMP

• DİETİLEN TRİAMİN PENTA

• [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-fosfonik asit

• DTPMPA (Dietilen Triamin Penta (Metilen Fosfonik Asit))

• DieJSylene Triamine Penta (MeJSylene Fosfonik Asit) (DTPMPA)

• Dietilentriaminpenta (metilenfosfonik asit), teknik sınıf% 50

• Dietilentriamin pentametronik asit

• Dietilentriaminpenta (metilen-fosfonik asit) fandachem

• 15827-60-8

• C9H28N3O15P5

Yapı taşları

• Organik Yapı Taşları

• Fosfor Bileşikleri

• Fosfonik / Fosfinik Asitler

Su arıtma

• Organikler

• Fosfonat antiskalant

 

 

 

 

Mükemmel hidrolitik ve termal stabiliteleri ile birlikte, bu özellikler fosfonatları maliyet etkinliği ve performans açısından diğer ayırıcı ajanlardan üstün kılar.

 

Ağır metaller ile fosfonatların yüksek stabilite sabitleri, aktif ağartıcının gelişmiş stabilizasyonunu sağlar ve çay, kahve, kırmızı şarap vb. Gibi ağır metal içeren sıvıların neden olduğu lekelerin çıkarılmasına yardımcı olur.

 

ATAMAN CHEMICALS'ın fosfonatları, Ev ve Kişisel bakım, Endüstriyel ve Kurumsal senaryolar, Endüstriyel su arıtma, Tuzdan arındırma tesisleri, Petrol ve Gaz, Kağıt Hamuru ve Kağıt üretimi, Jeotermal endüstrileri, Madencilik ve Tekstil endüstrileri gibi çok sayıda endüstride kullanılmaktadır. Süreçlerde suyun gerekli olduğu yerlerde.

 

 

ATAMAN KİMYASAL Fosfonatlar ürün yelpazesi

ATAMAN, geniş bir fosfonat ürünleri yelpazesi sunmaktadır.

 

Portföy, aşağıdakiler gibi çeşitli kimyalara odaklanmaktadır:

 

• HEDP

• ATMP

• DETPMP

• PBTC

• AEEA Fosfonat

• BHMTMP

• PAPEMP

• HMDTMP

• HPAA

• EDTMP

• EABMP

• PMP

 

DTPMP, ölçek inhibisyonu / önleme, dispersiyon, ağartma stabilizasyonu, metal şelasyon, temizlik maddeleri ve metal korozyon inhibisyonu gibi çok çeşitli endüstriyel uygulamaları kapsar. Aquapharm ayrıca kozmetik ve diğer uygulamalar için yüksek saflıkta düşük klorürlü özel sınıflarda fosfonatlar üretmektedir.

 

Özel Fosfonatlar

ATAMAN, standart likit ürünlere ek olarak, toz ve granül gibi katı formlarında çok çeşitli özel fosfonatlar sunmaktadır.

Fosfonat iş birimi, bir dizi özel endüstriyel uygulama için özellikleri karşılayan çeşitli özel ürünler ve formülasyonlar üretir.

 

Başvurular

DTPMP, dispersiyon, ağartıcı stabilizasyonu, metal şelasyon, evde bakımda temizlik maddeleri ve soğutma suyu uygulamasında kireç önleme ve metal korozyon önleme gibi farklı endüstriyel uygulamalarda özel katkı maddeleri olarak kullanılır.

 

Fosfonatlarımız son derece geniş bir teknik alan yelpazesinde kullanım bulmaktadır. Bu, esas olarak çok işlevli özelliklerinden kaynaklanmaktadır: -

• Kompleks oluşturucu ve eşik aktif madde

• Etkili dispersan özellikleri

• Mükemmel hidrolitik ve termal stabilite

• Ölçek oluşumunu kontrol etme yeteneği

• Su sertliği iyonlarının ve diğer eser metal iyonlarının önlenmesi

 

 

 

(((Fosfonometil) imino) bis (etan-2,1-diylnitrilobis (metilen))) tetrakisfosfonik asit

(1,2-Ethandiylnitrilodimethylen) pentakis (phosphonsäure) [Almanca] [ACD / IUPAC Adı]

[(Bis {2- [bis (fosfonometil) amino] etil} amino) metil] fosfonik asit

[[(fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

[1,2-Ethanediylnitrilobis (metilen)] pentakis (fosfonik asit) [ACD / IUPAC Adı]

0Q75589TM3

15827-60-8 [RN]

2068968

239-931-4 [EINECS]

Asit (1,2-éthanediylnitrilodiméthylène) pentakis (phosphonique) [Fransızca] [ACD / IUPAC Adı]

Dequest® 2060

DİETİLENETRİAMİN PENTAMETİLEN FOSFONİK ASİT

Dietilentriamin, pentametilenpentafosfonik asit

Dietilentriaminpenta (metilenfosfonik) asit

DTPMPA

MFCD00129718 [MDL numarası]

fosfonik asit, (((fosfonometil) imino) bis (2,1-etandiilnitrilobis (metilen))) tetrakis-

Fosfonik asit, [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

Fosfonik asit, [1,2-etandiinitrilobis (metilen)] pentakis- [ACD / Endeks Adı]

UNII-0Q75589TM3

((BİS (2- (BİS (FOSFONOMETİL) AMİNO) ETİL) AMİNO) METİL) FOSFONİK ASİT

({[2 - ({2- [BİS (FOSFONOMETİL) AMİNO] ETİL} (FOSFONOMETİL) AMİNO) ETİL] (FOSFONOMETİL) AMİNO} METİL) FOSFONİK ASİT

[BİS ({2- [BİS (FOSFONOMETİL) AMİNO] ETİL}) AMİNO] METİLFOSFONİK ASİT

[bis [2- (bis (fosfonometil) amino) etil] amino] metilfosfonik asit

[bis [2- [bis (fosfonometil) amino] etil] amino] metilfosfonik asit

2060

244775-22-2 [RN]

291513-72-9 [RN]

% 50, Teknik Sınıf

Dequest®

DETPMP

Dietilen Triamin Penta (metilen Fosfonik Asit)

Dietilentriaminpenta (metilen-fosfonik asit)

dietilentriaminpentakis (metilfos-fonik asit) çöz.

Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) çözeltisi% 50,% 15 HCl:% 35 H2O

Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit) çözeltisi, teknik.

DTPMP

P,? P ',? P ",? P" "-? [[(Fosfonometil)? İmino]? Bis [2,? 1-? Etandiylnitrilobis? (Metilen)?]?]? Tetrakis-Fosfonik asit

UNII: 0Q75589TM3

 

 

 

DTPMPA • Na5 zararsızdır, asit solüsyonda çözülmesi kolaydır ve mükemmel bir şelasyon kabiliyetine sahiptir.

DTPMPA • Na5 ayrıca peroksit stabilizatörü (özellikle yüksek sıcaklık durumunda hidrojen peroksit için), kağıt yapımında ve baskı ve boyamada şelatör, pigmentte dispersiyon ajanı, oksijen delignifikasyonunda stabilizatör, gübre içinde mikro element taşıyıcı ajan, katkı maddesi olarak kullanılabilir. Somut.

Ayrıca, DTPMPA • Na5 ayrıca kağıt yapımında, elektrolizle, metal asitle temizlemede, kozmetikte ve oksitleyici biyositte stabilizatörde yaygın bir kullanıma sahiptir.

 

 

 

Kullanım :

DTPMP • Na5, peroksit stabilizatörü, dokuma ve boyama endüstrisinde şelatlama ajanı, pigment dağıtıcı, gübre ve beton modifiye edici mikro element taşıyıcı ajanı olarak kullanılabilir.

DTPMP.Na5 kağıt yapımında, elektrokaplamada, asit temizlemede ve kozmetikte kullanılır.

 

 

Fosfonatlar, organik bileşikler ve fosfor asidin tuzlarıdır. Ürünler soğutma suyu sistemlerinde, tuzdan arındırma tesislerinde, kağıt ve tekstil endüstrisinde, deterjan ve ev ürünlerinde kullanılmaktadır.

Fosfonatlar, sekestranlar / kenetleme ajanları olarak kullanılır.

Fosfonatlarımız iyi bir sıcaklık ve hidroliz stabilitesine sahiptir ve asidik ve alkali koşullarda kullanılabilir.

 

DTPMP • Na5 nötr bir üründür.

DTPMP • Na5 toksik değildir, suda kolayca çözünür.

Dolaşan soğuk su sisteminde ve kazan suyu sisteminde kireç ve korozyon önleyici olarak işlev görür.

DTPMP • Na5 Ayrıca peroksit stabilizatörü, tekstil ve boyama alanında şelatör, boya dispersanı, gübre içerisinde mikro element taşıyıcı, beton katkıları olarak da kullanılabilir.

Ayrıca kağıt yapımında, elektrolizle ve kozmetik alanında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Katı hal DTPMP • Na5, nemlenmesi biraz kolaydır, nakliyeye elverişlidir ve kışın ve donma bölgelerinde kullanıma uygundur.

 

 

SENONİMLER: DTPMP heptasaodyum tuzu

CAS No: 68155-78-2 (7-Na)

MOLEKÜLER FORMÜL: C9H21O15N3P5Na7

ÖZELLİKLERİ:

DTPMP. Na7, özellikle baryum sülfat için bir kireç önleyici ve bir kenetleme maddesidir.

DTPMP. Na7, peroksit ağartma, deterjan yardımcı maddeleri, endüstriyel ve belediye temizleme suyu, karasal ısı suyu, petrol sahası suyu vb. İçin stabilizatör olarak kullanılabilir.

 

Esas olarak Şelatlama (Sekestrasyon) ajanı, Peroksit Ağartma Stabilizasyonu olarak kullanılır.

 

 

 

 

Kristal Büyümesini Engelleme Teknikleri Kullanılarak Etrinjit ile Beton Bozulmasının Azaltılması: Bölüm II İnhibitör Etkinliğinin Alan Değerlendirmesi, TR-469, 2004

(2004) Kristal Büyümesini Engelleme Teknikleri Kullanılarak Ettringit ile Beton Bozulmasının Azaltılması: Bölüm II Alan

Öz

Bir fosfonat inhibitörü olan dietilenetriaminpenta'nın (metilenfosfonik asit) (DTPMP) gecikmiş etrenjit büyümesi üzerindeki etkileri, Williams, Iowa yakınlarındaki US 20 otoyolunda ve orta dereceli (1992'de inşa edilmiş) altı otoyolun çekirdeklerinde beton kullanılarak değerlendirilmiştir. veya küçük (1997'de inşa edilmiş) bozulma.

0.01 ve 0.1 vol uygulaması. Çekirdeklere% DTPMP, Iowa karayolu koşullarında aşırılıkları taklit etmek için -15 derece ila 58 derece C sıcaklık aralığında kontrollü laboratuar bazlı dondurma-çözme ve ıslak-kuru koşullarda bir yıl boyunca haftalık veya aylık olarak yapılmıştır.

Aynı fosfonat konsantrasyonları, aynı süre içinde dışarıda bırakılan çekirdeklere de (Iowa Eyalet Üniversitesi'ndeki Science I çatısı) uygulandı. 0.1 vol on dokuz uygulama. 2003 ve 2004 kışları boyunca US 20'ye buz çözücü tuz çözeltisi (ağırlıkça yaklaşık% 23 NACL) eklenmiş% DTPMP yapılmıştır.

İşlenmemiş numunelerde, hava boşlukları, gözenekler ve ara sıra oluşan çatlaklar asiküler ettrinjit kristalleri (50 mikrometre uzunluğa kadar) ile kaplanırken, US 20'nin batıya doğru şeridinden gelen betondaki hava boşlukları, gözenekler ve çatlaklar en fazla etrenjit içermez. beton yüzeyinden yaklaşık 0,5 mm derinlik.

Science I çatısına yerleştirilen beton plakaların yüzeyinden 6 mm'ye kadar olan bölgelerde ve laboratuar bazlı dondurma-çözülme deneylerine tabi çekirdeklerde de ettrinjit bulunmamaktadır.

Bu bölgelerde, nispeten yüksek DTPMP konsantrasyonu, bir şelatör gibi davranmasına neden oldu.

Bu bölgelerin kenarlarında bazen porlandit ile kaplanmış 5 ila 25 mikrometre uzunluğunda bodur etrenjit kristalleri oluşur, bu da bu bölgelerde DTPMP'nin fosfonat konsantrasyonundaki bir azalmaya bağlı olarak bir inhibitör olarak davrandığını gösterir.

Elektrosprey kütle spektrometresi kullanılarak ettrinjit ve DTPMP karışımlarının analizi, ettrinjit büyümesinin yavaşlamasının, ettrinjitin {0001} yüzünün yüzeyinde bir Ca2 + iyonu ve bir su molekülünün protonsuzlaştırılmış DTPMP'ye adsorpsiyonundan kaynaklandığını göstermektedir.

0,001 ile 0,01 hacim arasında bir DTPMP konsantrasyonu kullanılarak tahmin edilmektedir. Bir otoyolun uzatılmış ömrü için% (yani> 20 yıl), ettrinjitin genişlemesinin neden olduğu bozulma önemli ölçüde azalacaktır.

 

 

Madde Ayrıntıları

CAS Kayıt Numarası: 15827-60-8

CA İndeks Adı: Fosfonik asit, [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

 

Eş anlamlı:

[[(Fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

[[(Fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonsaure

[[(fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik asit

Asit [[(fosfonometil) imino] bis [etan-2,1-diylnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonik

asido [[(fosfonometil) imino] bis [etano-2,1-diilnitrilobis (metilen)]] tetrakisfosfonico

Briquest 543-45AS

CIX

Cublen D 50

Dequest 2060

Dequest 2060A

Dequest 2060S

Dequest SPE 9505

DETPMP

DİYETİLEN TRİAMİN PENTA (METİLEN FOSFORİK ASİT)

DİETİLENETRİAMİN PENTAMETİLEN FOSFONİK ASİT

Dietilentriamin, pentametilenpentafosfonik asit

Dietilentriamin-N, N, N ', N' ', N' '- penta (metilenfosfonik asit)

Dietilentriamin-N, N, N ', N' ', N' '- pentakis (metilenfosfonik asit)

Dietilentriaminpenta (metilenfosfonik asit)

Dietilentriaminpentakis (metilenfosfonik asit)

Dietilentriaminpentakis (metilfosfonik asit)

Dietilenetriaminopenta (metilenfosfonik asit)

DQ 2060

DTPA-P

DTPF

DTPMP

DTPP

DTPPA

Etilentriaminpenta (metilenfosfonik asit)

Lonza 905

Fosfonik asit, [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

Fosfonik asit, [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

FOSFONİK ASİT, [[(FOSFONOMETİL) İMİNO] BİS [2,1-ETANEDİLNİTRİLOBİS (METİLEN]] TETRAKİS-

Fosfonik asit, [[bis [2- [bis (fosfonometil) amino] etil] amino] metil]

Fosfonik asit, [[bis [2- [bis (fosfonometil) amino] etil] amino] metil] -

Fosfonik asit, P, P ', P' ', P' '' - [[(fosfonometil) imino] bis [2,1-etandiilnitrilobis (metilen)]] tetrakis-

Sıra 40H50

Versenate PS

 

 

 

 

 

DTPMP - SPT –Zn2 + Sistemiyle Karbon Çelik Korozyonunun Engellenmesi

B.Balanaga karthik1 *, P.Selvakumar2, C.Thangavelu3

 

Özet- 60 ppm Cl- içeren nötr sulu çözelti üzerinde karbon çeliğinin korozyonu için yeni bir çevre dostu inhibitör formülasyonu geliştirmek amacıyla.

İnhibitör olarak fosfonik asit {dietilentriamin penta (metilen fosfonik asit)} (DTPMP) seçildi, bu da% 93'lük inhibisyon etkinliği verdi.

Birçok fosfonik asit, ATMP, HEDP ve DTPMP gibi iyi korozyon inhibitörleri olarak kullanılır.

Bunların arasında, bu çalışma için güçlü bir korozyon inhibitörü olarak DTPMP'yi kullandık.

Çünkü içinde Oksijen ve Azot gibi sayıda hetero atomlar var.

Çevre dostu olan ve birinci sinerjist olarak kullanılan Sodyum potasyum Tartrat (SPT), Zn2 + ikinci sinerjist olabileceğinden üçlü inhibitör sistem olarak kullanılabilir.

DTPMP tek başına kullanıldığında bir miktar inhibisyon etkinliği gösterir.

60 ppm Cl-, 50 ppm DTPMP, 25 ppm SPT ve 10 ppm Zn2 + formülasyonu ile birleştirirsek, maksimum inhibisyon etkinliği verir. FTIR spektrumlarından, koruyucu filmin metal yüzeyde oluştuğu gözlendi. EIS spektrumları ayrıca metal üzerinde koruyucu film oluşumunu doğrular.

 

İndeks Terimleri - Elektrokimyasal çalışmalar, İnhibitörler, Fosfonik asit, koruyucu film, SEM, Sinerji

 

Korozyon Önleme Mekanizması Deneysel sonuçları açıklamak için, aşağıdaki mekanizma korozyon inhibisyonu için önerilmiştir.

50 ppm DTPMP, 25 ppm SPT ve 10 ppm Zn2 + içeren formülasyon% 93 İnhibisyon Verimliliğine sahiptir.

Polarizasyon çalışması, formülasyonun anodik inhibitör olarak işlev gördüğünü ortaya koymaktadır.

Elektrokimyasal Empedans spektrumları, koruyucu filmin metal yüzeyde oluştuğunu ortaya koymaktadır.

FT-IR spektrumları, koruyucu filmin Fe2 + - DTPMP kompleksinden oluştuğunu gösterir.

60 ppm Cl-, 50 ppm DTPMP, 25 ppm SPT ve 10 ppm Zn2 + içeren formülasyon hazırlandığında, solüsyonda DTPMP-Zn2 + ve SPT-Fe2 + kompleksleri oluşacaktır.

Karbon çeliği daldırıldığında, çözelti üzerinde oluşan kompleksler metale yayılabilir.

Karbon çeliğinde Zn2 + kompleksleri, anodik bölgelerde demir komplekslerine29 dönüştürülür.

Zn2 + - DTPMP + Fe2 + Fe2 + - DTPMP + Zn2 + Zn2 + - SPT + Fe  Fe2 + - SPT + Zn2 +

Açığa çıkan Zn2 ​​+ iyonları OHionlarla reaksiyona girerek Zn (OH) 2 Zn2 + + 2OH-  Zn (OH) 2 ↓ Böylece koruyucu film Fe2 + - DTPMP, Fe2 + - SPT ve Zn (OH) 2 komplekslerinden oluşur.

Bu nedenle Zn (OH) 2 çökeltisi, katodik bölgelerde yer alabilir ve böylece daha fazla oksijen indirgeme oranını düşürür.

 

IV. SONUÇ

DTPMP, SPT ve Zn2 + 'dan oluşan bir formülasyon, 60 ppm Cl-ortamında Karbon çeliğinin korozyonunu önlemek için güçlü bir inhibitör olarak kullanılabilir.

DTPMP, SPT- Zn2 + - DTPMP sisteminde mükemmel bir sinerjistik rol oynar. Üçlü sistem SPT (25ppm) - Zn2 + (10 ppm) - DTPMP (50ppm) etkilidir ve% 93 İnhibisyon Verimliliği sağlar.

SPT- Zn2 + - DTPMP'nin kombine uygulamasıyla önemli bir sinerji elde edildi.

Zn2 + konsantrasyonu, SPT ilavesiyle azaltılabilir. DTPMP çevre dostudur ve çok düşük konsantrasyonlar gerektirir.

Dolayısıyla bu yeni inhibitör formülasyonu çevre dostudur. İnhibitör formülasyonu, anodik inhibitör olarak işlev görür.

İnhibitör mevcudiyetinde, yük transfer direnci önemli ölçüde artar.

Ayrıca, yüzey filminin çift katmanlı kapasitansı önemli ölçüde azaldı.

Hem SPT hem de DTPMP, metal yüzeyinde metal iyonları ile kararlı kompleksler oluşturur.

Koruyucu film Fe2 + - SPT, Fe2 + - DTPMP ve Zn (OH) 2'den oluşur

 

 

 

 

 

 

 

Kanada, ölçek önleyici bileşik DTPMP'yi geçici olarak temizledi

21 Mart 2019

Kanada hükümeti, şelatlama ajanı olarak kullanılan DTPMP'nin mevcut maruziyet seviyelerinde insan sağlığına veya çevreye zararlı olmadığı sonucuna varmıştır.

Sonuç, taslak bir tarama değerlendirmesinde gelir ...

 

Kanada

Risk değerlendirmesi

Çevre Koruma Yasası

Kanada hükümeti, şelatlama ajanı olarak kullanılan DTPMP'nin mevcut maruziyet seviyelerinde insan sağlığına veya çevreye zararlı olmadığı sonucuna varmıştır.

Sonuç, maddenin 16 Mart'ta yayınlanan taslak tarama değerlendirmesinde yer alıyor.

 

Moleküller veya iyonlar olabilen şelatlama maddeleri, metal iyonları ile çoklu, koordine edici bağlar oluşturur, onları etkisiz hale getirir ve aynı çözelti içindeki diğer kimyasal türlerle etkileşime giremez hale getirir.

 

Değerlendirmeye göre, DTPMP genellikle ticari olarak ağartma sistemlerinde yüzeylerde kireç oluşumunu önlemek için kullanılmaktadır. Ayrıca ticari olarak şu alanlarda da kullanılmaktadır:

 

endüstriyel su arıtma;

çamaşır ve bulaşık yıkama ürünleri;

boyalar ve kaplamalar;

petrol ve gaz çıkarma;

inşaat malzemeleri;

Kağıt ürünleri;

mürekkepler, tonerler ve renklendiriciler;

fotoğraf malzemeleri ve

ev ve kişisel bakım ürünleri.

 

Bu madde, kalıcı saç boyası ürünleri ve tıbbi olmayan bir bileşen olduğu yağlayıcı göz damlaları da dahil olmak üzere tüketicilere sunulan bazı ürünlerde bulunur.

 

Bilimsel literatür, DTPMP'nin insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olabileceğine dair kanıt sağlar.

Değerlendirme, risk değerlendirmesi için kritik olarak vücudun sabit demir ve kalsiyum seviyelerini muhafaza etme becerisinin bozulmasına neden oldu.

Ayrıca maruz kalma senaryoları olarak kalıcı saç boyası ürünleri ve yağlayıcı göz damlalarının tüketici kullanımı da aldı.

 

Tehlike ve maruziyet verilerinin birleştirilmesi, insan sağlığı için düşük risk tahmini ile sonuçlandı.

 

Genel olarak değerlendirme, maddenin Kanada Çevre Koruma Yasası'nın (Cepa) 64. bölümündeki kriterlerden hiçbirini karşılamadığı sonucuna varmıştır.

 

Hükümet, 15 Mayıs'ta sona eren 60 günlük bir halk istişaresi başlattı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca ilginizi çekebilecek ürünler:

• Dietilaminoetanol

• Sodyum Lignosulfonate

• Dietilentriamin Penta (metilen Fosfonik Asit) Heptasodyum Tuzu

• Sodyum Molibdat

• Glyoxal

• 1-Bromo-3-Kloro-5,5-Dimetilhidantoin

ANTİDURLU CİTREK asit

• Baryum Klorür Dihidrat

• Dietilhidroksilamin

Sülfamik asit

• Susuz Kalsiyum Nitrat

Potasyum permanganat

• Dikloroizosiyanürik Asit

• Sodyum Tolyltriazole

Sodyum heksametafosfat

• Eritorbik Asit

• Perasetik Asit

• Poliamino Polieter Metilen Fosfonat

• Dimetilaminoetil Metakrilat

• Klorometilizotiyazolinon


 

 

SYNONYMS:DTPMP; Diethylenetriamine-penta(methylene phosphonic acid); DTPMP; DTMPA; DETA-Phos; Dietilentriamin penta (metilen fosfonik asit) DETA-Phos Phosphonomethyl imino bis ethanediylnitrilobis metilen tetrakis-fosfonik asit; Diethylenetriamine Penta (Methylene Phosphonic Acid), DTPMP; DETPMP; DTPMPA; [[(phosphonomethyl)imino]bis[ethane-2,1-diylnitrilobis(methylene)]]tetrakisphosphonic acid; Diethylenetriaminepenta(methylene-phosphonic acid); Dequest 2060A; Dequest 2060S; Briquest 543-45AS; Diethylenetriaminepentakis(methylphosphonic acid) solution; DTPMP; DTMPA; DETA-Phos; [[(phosphonomethyl)imino]bis[2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)]]tetrakis- Phosphonic acid; Hepta sodium salt of Diethylene Triamine Penta (Methylene Phosphonic Acid) (DTPMP•Na7); DTPMP•Na7; Hepta sodium salt of Diethylene Triamine Penta (Methylene Phosphonic Acid) (DTPMP.Na7);DUYCTCQXNHFCSJ-UHFFFAOYSA-N; diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid;diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid, ammonium salt; diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid, calcium salt; diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid, calcium, octasodium (1:1:8) salt; diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid, calcium, sodium salt; diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid, dicalcium, hexasodium (1:2:6) salt; diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid, dicalcium, sodium (1:2:1) salt; diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid, sodium salt; diethylenetriaminepenta-(methylenephosphonic acid); DTPMP cpd; 15827-60-8; Diethylenetriaminepenta(methylene-phosphonic acid); Diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic) acid; [bis[2-[bis(phosphonomethyl)amino]ethyl]amino]methylphosphonic acid; Phosphonic acid, [[(phosphonomethyl)imino]bis[2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)]]tetrakis-; Diethylenetriaminepentakis(methylphosphonic acid) solution; 244775-22-2; 67774-91-8; UNII-0Q75589TM3; C9H28N3O15P5; Phosphonic acid, (((phosphonomethyl)imino)bis(2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)))tetrakis-; Phosphonic acid, P,P',P'',P'''-(((phosphonomethyl)imino)bis(2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)))tetrakis-; Phosphonic acid, P,P',P'',P'''-[[(phosphonomethyl)imino]bis[2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)]]tetrakis-; EINECS 239-931-4; DETPMP; DTPMP; DTPMPA; dequest®2060; Dequest® 2060; AC1L38UF; SCHEMBL22924; Diethylenetriamine, pentamethylenepentaphosphonic acid; DTXSID0027775; MolPort-001-786-883; [(bis{2-[bis(phosphonomethyl)amino]ethyl}amino)methyl]phosphonic acid; MFCD00129718; ZINC59129438; AKOS025310980; 0Q75589TM3; (((Phosphonomethyl)imino)bis(ethane-2,1-diylnitrilobis(methylene)))tetrakisphosphonic acid; Phosphonic acid, [[(phosphonomethyl)imino] bis[2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)]]tetrakis -; AN-19197; OR076724; OR326034; P074; SC 47238; 70714-66-8 (unspecified ammonium salt); FT-0624891; ST24046570; 22042-96-2 (unspecified hydrochloride salt); diethylenetriamine pentamethylene phosphonic acid; diethylenetriamine pentamethylenephosphonic acid; 827D608; A809915; J-009490; Diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic acid) solution; [BIS({2-[BIS(PHOSPHONOMETHYL)AMINO]ETHYL})AMINO]METHYLPHOSPHONIC ACID; Diethylenetriaminepentakis(methylphosphonic acid) solution 50% in 15% HCl: 35% H2O; Diethylenetriaminepentakis(methylphosphonic acid) solution, technical, ~50% (T); 291513-72-9; DTPMP heptasaodium salt; DTPMP Diethylenetriaminepenta (Methylene Phosphonic Acid); Ca-DTPMP; DETPMP; DTPF; DTPMP [Wiki]; DTPMPA; DTPPA; Dequest 2060A; Dequest® 2060; Diethylenetriamine-N,N,N',N",N"-pentakis(methylenephosphonic acid); Diethylenetriaminepenta(methylene-phosphonic acid); Diethylenetriaminepentakis(methylphosphonic acid); Diethylenetriaminepentakis(methylphosphonic acid) solution; EINECS:239-931-4; Phosphonic acid, (((phosphonomethyl)imino)bis(2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)))tetrakis-; Phosphonic acid, [[(phosphonomethyl)imino]bis[2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)]]tetrakis-; Phosphonicacid, [[(phosphonomethyl)imino]bis[2,1-ethanediylnitrilobis(methylene)]]tetrakis-(9CI); [(bis{2-[bis(phosphonomethyl)amino]ethyl}amino)methyl]phosphonic acid; [bis[2-[bis(phosphonomethyl)amino]ethyl]amino]methylphosphonic acid(IUPAC); dequest®2060; diethylenetriamine penta(methylene phosphonic acid); Diethylenetriaminepenta(methylenephosphonicacid) sodium salt; tpmp-na;DTPMPA.XNA;DEQUEST2066;PhosphonateSalt;Sodium Salt of DTPMP;SODIUM DIETHYLENETRIAMINE PENTAMETHYLENE PHOSPHONATE;diethylenetriaminepenta(methylenephosphonic acid)-sodium;(((PHOSPHONOMETHYL)IMINOBIS((2,1-ETHANEDIYLNITRILO)-BIS(ME.;(((PHOSPHONOMETHYL)IMINO)BIS((2,1-ETHANEDIYLNITRILO)-BIS(M.;Diethylenetriaminepenta(methylenephosphonicacid) sodium salt; DTPMP;DETPMP;DTPMPA;Diethylenetriaminepenta(methylene Phosphonic acid); KOR PD (DTPMP); Diethylenetriamine Penta (Methylene Phosphonic Acid), DTPMP; DETPMP; DTPMPA; [[(phosphonomethyl)imino]bis[ethane-2,1-diylnitrilobis(methylene)]]tetrakisphosphonic acid; Diethylenetriaminepenta(methylene-phosphonic acid; DTPMP % 47 ( DEQ.2060 muadili );Hepta sodium salt of Diethylene Triamine Penta (Methylene Phosphonic Acid) (DTPMP?Na7)22042-96-2 (x-Na) 68155-78-2 (7-Na)C9H21O15N3P5Na7; Hepta sodium salt of Diethylene Triamine Penta (Methylene Phosphonic Acid); Sodium salt of Diethylene Triamine Penta (Methylene Phosphonic Acid); DTPMPoNax; sodium hydrogen [10,10-dihydroxy-10-oxido-2,5,8-tris(phosphonomethyl)-2,5,8-triaza-10lambda~5~-phosphadec-1-yl]phosphonate; icosasodium [(bis{2-[bis(diphosphonatomethyl)amino]ethyl}amino)(phosphonato)methyl]phosphonate (non-preferred name); Diethylenetriaminepenta(Methylenephosphonicacid) Sodium Salt; Dİ ETİLEN TRİ AMİN PENTA METHYLENE FOSFONİK ASİT; DI ETILEN TRI AMIN PENTA METHYLENE FOSFONIK ASIT; dı etılen trı amın penta fosfonık asıt; di etilen tri amin penta methylene fosfonik asit; di ; etilen ; tri; amin; penta ; fosfonik; acid; di ethylene trı amin penta phsophonic acid ; asid; di ethylene tri amin penta methylene fosfonik asit; dı ethylene trı amın penta methylene fosfonık acıd; di ethylene tri amin penta methylene phosphonic acid; tiri; tırı; etılene ; ethylene ; etılen; amın; amin ; tri amin; trı amın; pentha; fosfonık; acıd; asıd; phosphonıc acıd; asid;

 

 

 

 


1. Kullanım

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Bu ürün, siklik soğutma suyu ve kazan suyu için mükemmel aşınma önleyici inhibitördür. Özellikle bazik siklik soğutma suyunda, değişmeyen pH ölçeğinde korozyon önleyici olarak kullanılmak için uygundur ve yağ sahası dolum suyu, soğutma suyu, yüksek baryum karbonat içeriğine sahip kazan suyu için ölçek - korozyon önleyicisi olarak kullanılabilir. Aynı zamanda, klor dioksit mikrop öldürücü dengeleyici olarak kullanılabilir. Bu ürünü dağıtma maddesi eklemeden tek başına kullansanız bile, tortu birikimi çok az olacaktır.

 

 

2. Karakteristik

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Bu ürün suda çözünürdür. Kalsiyum sülfata, kalsiyum karbonata ve baryum sülfata engelleyici etki yaratır; özellikle baz çözeltisinde (PH 10 ~ 11) bile kalsiyum karbonata dönüşür. İki benzersiz performans sergiliyor:
(1). Baz çözeltisinde (PH10-11) olmasına rağmen, yine de, kalsiyum karbonatın, HEDP, ATMP'inkinden 1 ila 2 kat daha fazla inhibe edici etkisini iyi korur.
(2). Baryum sülfata engelleyici etki gösteren iyi bir etkiye sahiptir.
(3). Korozyon önleyici etkisi HEDP, ATMP'den daha iyidir.
(4). Klor dioksit mikrop öldürücüdür.

 

 


3. Teknik Özellikler

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Görünüm Amber şeffaf sıvı
Aktif içerik ?% 50
Fosfor asidi (PO33- olarak) ?% 3.0
PH (% 1 su çözeltisi 25 ?) ?2.0
Yoğunluk (20 ° C) 1.35 ~ 1.45 g / cm3
Kalsiyum tutma ?500 mg CaCO3 / g
Klorid 12.0 ~ 17.0%

 

 

4. Kullanım

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Su şartlarına göre doz belirlenir, genelde 5 ~ 10 mg / L'dir. Bileşik olduğunda sinerji etkisi gösterir
polikarboksilik asitler kopolimeri ile.

 

 

5. Paket ve Depolama

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
250kg plastik tambur veya 1250kg IBC, serin ve havalandırmalı odada bir yıl raf süresi ile saklanmalıdır.

 

 


UYGULAMALAR

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Fosforik (fosfonik) asitten türetilmiş fosfonatlar, gübre, zirai ilaçlar ve toprak düzenleyicileri gibi zirai kimyasalların ana uygulamalarına ek olarak ölçek uygulaması, inhibisyon, saklama, dağılım ve korozyon inhibisyonu için kullanılır. Fosfonatlar, sulu sistemlerdeki metal iyonlarını kontrol etmek için çok çeşitli kenetleme maddeleri sunmaktadır. Çok değerlikli metal iyonlarıyla kararlı suda çözünür kompleksler oluşturarak fosfonatlar, metal iyonlarının normal reaktivitesini bloke ederek istenmeyen etkileşimi önler. Bu özellik, eşik endüstriyel su arıtımı ve metal işleme prosesleri (antiscalantlar, korozyon önleyiciler, çelatçılar, çamur kıvamlandırıcıları, kağıt hamuru ağartma maddeleri, çözülme maddeleri, dispersanlar, metal temizleyiciler, elektrokaplama ve kristal büyüme düzenleyicileri) işlevine katkıda bulunur. Fosfonatlar, düşük seviyeli demir kontrolü, leke çıkarma, ağartma stabilizasyonu, peroksit stabilizasyonu ve anti-enkstasyon gibi özel işlevler için deterjanlar, kozmetik ürünleri ve kişisel bakım ürünleri imalatında da kullanılır. Çeşitli bileşiklerde asit veya tuz olarak bulunan fosfonatlar konsantre çözeltiler şeklinde pazarlanmaktadır.

 

 

KİLAT ETMENİN GENEL TARİFİ

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Şelasyon, metalin bir halkanın parçası olduğu komplekslerdeki metal ile kimyasal bir kombinasyondur. Organik ligandlara kenetleyici veya kenetleme maddesi denir, kenetleme bir metal kompleksidir. Bir metal atomuna daha çok sayıda halka kapanması, bileşimin kararlılığıdır. Bu fenomene şelat etkisi denir; genel olarak şelasyona eşlik eden entropi adı verilen termodinamik miktarın artmasına atıf yapılır. Bir şelatın stabilitesi ayrıca şelat halkasındaki atomların sayısıyla da ilişkilidir. H2O veya NH3 gibi bir koordinat atomuna sahip monodentat ligandları, diğer kimyasal işlemlerle kolaylıkla parçalanır, oysa çoklu metal iyonuna bağlanan polidentat kenetleme maddeleri daha kararlı kompleksler sağlar. Klorofil, yeşil bitki pigmenti, dört kompleks kenetleme maddesi (pirol halkası) ile birleştirilmiş merkezi bir magnezyum atomundan oluşan bir şelattır. Klorofilin moleküler yapısı, hemoglobin oluşturmak için proteinlere bağlanan heme'nin moleküler yapısı ile benzerdir, ancak sonuncusu porfirinin merkezinde demir (II) iyonu içermektedir. Heme bir demir şelatidir. Şelasyon, metal kompleks kimyasında, organik ve inorganik kimyada, biyokimyada ve çevre korumasında uygulanır. Metal zehirlenmesi için kemoterapötik tedavilerde kullanılır. Şelat ajanları, sulu sistemlerdeki metal iyonlarını kontrol etmek için çok çeşitli kenetleme maddeleri sunmaktadır. Çok değerlikli metal iyonlarıyla kararlı suda çözünür kompleksler oluşturarak, kenetleme maddeleri, metal iyonlarının normal reaktivitesini bloke ederek istenmeyen etkileşimi önler. EDTA, etilendiamintetraasetat (altıadantlandırıcı), azot atomları ve kısa zincirli karboksil gruplarına sahip yaygın şelatlama maddesinin iyi bir örneğidir. EDTA'nın sodyum tuzu metal zehirlenmesinin antidotu, antikoagülan ve çeşitli deterjanlardaki bir bileşen olarak kullanılır. Şelat ajanları, sabun, deterjanlar, tekstil boyama, su yumuşatma, metal kaplama ve kaplama, kağıt hamuru ve kağıt, enzim devre dışı bırakma, fotoğraf kimyası ve bakterisitler alanında önemlidir.

 

 

1. Use

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
This product is excellent corrosion - scale inhibitor for cyclic cooling water and boiler water. It is particularly suitable to be used in base cyclic cooling water as not-changing pH scale - corrosion inhibitor and can be used as scale - corrosion inhibitor in oilfield filling water, cooling water, boiler water which has high barium carbonate content. It also can be used as stablizer of germicide of chlorine dioxide. The scale deposition would be still very little even if using this product alone without adding dispersant.

 

 


2. Characteristic

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
This product is water-soluable. It has good effect of scale inhibiting to calcium sulfate, calcium carbonate and barium sulfate; especially to calcium carbonate even though in base solution (PH 10~11). It take on two unique performances:
(1). Although in base solution (PH10-11), it yet keep good effect of scale inhibiting to calcium carbonate which is 1~2 times higher than that of HEDP, ATMP.
(2). It has good effect of scale inhibiting to barium sulfate.
(3). It has better effect of corrosion inhibiting than HEDP, ATMP.
(4). It is stablizer of germicide of chlorine dioxide.

 

 

 

3. Specification

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Appearance Amber transparent liquid
Active content ?50.0%
Phosphorous acid (as PO33-) ?3.0%
PH (1% water solution 25?) ?2.0
Density (20?) 1.35 ~ 1.45 g/cm3
Calcium sequestration ?500 mg CaCO3/g
Chloride 12.0 ~ 17.0%

 

 

4. Usage

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Decided dose according water condition, generally it is 5~10mg/L.It shows a synergy effect when compound
with copolymer of poly carboxylic acids.

 

 


5. Package and Storage

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
250kg plastic drum or 1250kg IBC,to be stored in cool and ventilated room with a shelf time of one year.

 

 

 

 

APPLICATIONS

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Phosphonates derived from phosphorous (phosphonic) acid are employed in the applications of scale Inhibition, sequestration, dispersion and corrosion inhibition in addition to the main applications of agricultural chemicals such as fertilizers, pesticides, and soil conditioners. Phosphonates offer a wide range of sequestrants to control metal ions in aqueous systems. By forming stable water soluble complexes with multivalent metal ions, phosphonates prevent undesired interaction by blocking normal reactivity of metal ions. This ability contributes to function as threshold industrial water treatment and metal treatment processes (antiscalants, corrosion inhibitors, chelants, sludge conditioners, pulp bleachings, deflocculants, dispersants, metal cleaners, electroplating and crystal growth modifiers). Phosphonates are also used in manufacturing detergents, cosmetics and personal care products for special functions such as low levels iron control, stain removal, bleach stabilization, peroxide stabilization and anti-encrustation. Phosphonates existing in various compounds as acids or salts are marketed in the form of concentrated solutions.

 

 

 

GENERAL DESCRIPTION OF CHELATING AGENT

DTPMP (Diethylene Triamine Penta Methylene Phosphonic Acid) (Di Etilen Triamin Penta Metilen Fosfonik Asit);
Chelation is a chemical combination with a metal in complexes in which the metal is part of a ring. Organic ligand is called chelator or chelating agent, the chelate is a metal complex. The larger number of ring closures to a metal atom is the more stable the compound. This phenomenon is called the chelate effect; it is generally attributed to an increase in the thermodynamic quantity called entropy that accompanies chelation. The stability of a chelate is also related to the number of atoms in the chelate ring. Monodentate ligands which have one coordinating atom like H2O or NH3 are easily broken apart by other chemical processes, whereas polydentate chelators, donating multiple binds to metal ion, provide more stable complexes. Chlorophyll, green plant pigment, is a chelate that consists of a central magnesium atom joined with four complex chelating agent (pyrrole ring). The molecular structure of the chlorophyll is similar to that of the heme bound to proteins to form hemoglobin, except that the latter contains iron(II) ion in the center of the porphyrin. Heme is an iron chelate. Chelation is applied in metal complex chemistry, organic and inorganic chemistry, biochemistry, and environment protection. It is used in chemotherapeutic treatments for metal poisoning. Chelating agents offers a wide range of sequestrants to control metal ions in aqueous systems. By forming stable water soluble complexes with multivalent metal ions, chelating agents prevent undesired interaction by blocking normal reactivity of metal ions. EDTA, ethylenediaminetetraacetate (hexadentating), is a good example of common chelating agent which have nitrogen atoms and short chain carboxylic groups. The sodium salt of EDTA is used as an antidote for metal poisoning, an anticoagulant, and an ingredient in a variety of detergents. Chelating agents are important in the field of soap, detergents, textile dyeing, water softening, metal finishing and plating, pulp and paper, enzyme deactivation, photo chemistry, and bacteriocides.

 

 

 

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.