1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ETİL OLEAT



Etil oleat, oleik asit ve etanolün yoğunlaştırılmasıyla oluşan bir yağ asidi esteridir.
Etil oleat, renksiz bir yağdır, ancak bozulmuş numuneler sarı görünebilir.
 
CAS Numarası: 111-62-6
AT / Liste no.: 203-889-5
Mol. formül: C20H38O2


Tercih edilen IUPAC adı: Etil (9Z)-octadec-9-enoate


Eş anlamlı
Oleik asit etil ester
etil (9Z)-oktadekenoat
Etil cis-9-oktadekenoat
oleik asit etil ester
9-Oktadekenoik asit (9Z)-, etil ester
etil (9Z)-oktadek-9-enoat
etil (Z)-oktadek-9-enoat
etil oktadek-9-enoat 

www.atamankimya.com

Etil oleat, oleik asidin karboksi grubunun etanolün hidroksi grubu ile resmi kondenzasyonundan kaynaklanan uzun zincirli bir yağ asidi etil esteridir .

Etil oleik asit olarak da bilinen etil oleat, yağ asidi esterleri olarak bilinen organik bileşikler sınıfına aittir.

Oleik asit etil ester, oleik asidin nötr, yağda daha çözünür bir şeklidir.


Etil oleat, steroidler gibi lipofilik maddeler içeren farmasötik ilaç preparatları için bir çözücü olarak kullanılan bir yağ asidi esteridir.
In vivo çalışmalar, Etil oleat ve diğer yağ asidi esterlerinin de hızla etanol ve serbest yağ asidine hidrolize edildiğini göstermiştir.

Etil oleat, etanolün alınmasından sonra vücutta oluşan yağ asidi etil esterlerinden (FAEE) biridir.

Vücuttaki (pankreas, karaciğer, kalp ve beyin) etanolün toksik aracıları olarak etil oleat gibi FAEE'leri ima eden büyüyen bir araştırma literatürü vardır.
Spekülasyonlar arasında, etil oleatın, fetal alkol sendromunda alkolün toksik aracısı olabileceği de var.
Etil oleatın ağızdan alınması dikkatli bir şekilde incelenmiştir ve sindirim sistemindeki hızlı bozunma nedeniyle ağızdan alım için güvenli görünmektedir.

Etil oleat, bazı durumlarda hamileliği desteklemek için günlük progesteron dozlarını hazırlamak için, kas içi ilaç dağıtımı için bir araç olarak eczanelerin birleştirilmesiyle kullanılır.
Etil oleatın gebelikte hem anne hem de fetüs için güvenli kullanımını belgeleyen çalışmalar hiç yapılmamıştır.







Doğrusal Formül: CH3(CH2)7CH=CH(CH2)7COOC2H5


Kimyasal formül: C20H38O2
Molar kütle: 310.522 g·mol−1
Görünüm: Renksiz ila açık sarı sıvı
Yoğunluk: 0,87 g/cm3
Erime noktası: −32 °C (−26 °F; 241 K)
Kaynama noktası: 216–218 °C (421–424 °F; 489–491 K)
Suda çözünürlük: Çözünmez
Parlama noktası: > 113 °C
Koku: Hafif bir çiçek notasına sahip hassas koku




Sınıflandırmayı Kullan

Gıda katkı maddeleri -> Tatlandırıcılar

Tatlandırıcılar -> JECFA Tatlandırıcılar İndeksi

Kozmetik -> Yumuşatıcı
Kullanım: Etil oleat mükemmel bir çözücü ve iyi bir nemlendiricidir. Cilt bakımı, saç bakımı ve renkli kozmetikler için uygundur.

İlaç -> Çözücü
Etil Oleat (Oleik asit etil ester), oleik asit ve etanolün yoğunlaştırılmasıyla oluşan bir yağ asidi esteridir ve genellikle farmasötik ilaç preparatları için bir çözücü olarak kullanılır.



Farmasötik Formülasyon veya Teknolojideki Uygulamalar

Etil oleat, esas olarak, kas içi uygulamaya yönelik belirli parenteral preparasyonlarda bir araç olarak kullanılır.

Etil oleat ayrıca subdermal implantasyon için biyolojik olarak parçalanabilen kapsüller olarak formüle edilen ilaçlar için ve siklosporin ve norcantharidin içeren mikroemülsiyonların hazırlanmasında bir çözücü olarak kullanılmıştır.
Etil oleat içeren mikroemülsiyon formülasyonları da topikal ve oküler uygulama için ve parenteral uygulamayı takiben karaciğer hedeflemesi için önerilmiştir.

Etil oleat, topikal jel formülasyonlarında ve oral uygulama için kendi kendine mikroemülsifiye edici ilaç dağıtım sistemlerinde kullanılmıştır.
Etil oleat, steroidler ve diğer lipofilik ilaçlar için uygun bir çözücüdür.
Özellikleri badem yağı ve yer fıstığı yağına benzer.
Bununla birlikte, sabit yağlardan daha az viskoz olması ve vücut dokuları tarafından daha hızlı emilmesi avantajına sahiptir.

Etil oleat ayrıca subkutan enjeksiyon için bir araç olarak değerlendirilmiştir.



Tanım
Etil oleat, zeytinyağına benzeyen bir tada ve hafif fakat ekşi olmayan bir kokuya sahip, uçuk sarı ila neredeyse renksiz, hareketli, yağlı bir sıvı olarak oluşur.
Etil oleat, USP32-NF27'de etil alkol esterlerinden ve yüksek moleküler ağırlıklı yağ asitlerinden, esas olarak oleik asitten oluşan olarak tanımlanır.
Uygun bir antioksidan dahil edilebilir.




Etil oleatın Sanayi Kullanımları:
Yağlayıcılar ve yağlayıcı katkı maddeleri
Kaplama maddeleri ve yüzey işleme maddeleri


Sanayi İşleme Sektörleri
Boya ve kaplama imalatı
Petrol yağlama yağı ve gres üretimi

Etil oleat, oleik asit ve etanolün yoğunlaştırılmasıyla oluşan bir yağ asidi esteridir. Renksiz ila soluk sarı bir sıvıdır. Etil oleat, etanol zehirlenmesi sırasında vücut tarafından üretilir.
Etil oleat, steroidler gibi lipofilik maddeler içeren farmasötik müstahzarlar için bir çözücü olarak kullanılır. Ayrıca yağlayıcı ve plastikleştirici olarak da kullanılır.
Louis Bouveault, Bouveault-Blanc indirgemesini göstermek için etil oleat kullandı, oleil alkol ve etanol üretti; bu yöntem daha sonra rafine edildi ve Organic Syntheses'te yayınlandı.
Etil oleat, Gıda ve İlaç İdaresi tarafından "İnsan Tüketimi için Gıdaya Doğrudan Eklenmesine İzin Verilen Gıda Katkı Maddeleri", 21CFR172.515 altında bir gıda katkı maddesi olarak düzenlenir.
Etil oleat, bal arılarında bir primer feromon olarak tanımlanmıştır.
Etil oleat, etanolün alınmasından sonra vücutta oluşan yağ asidi etil esterlerinden (FAEE) biridir. Vücuttaki (pankreas, karaciğer, kalp ve beyin) etanolün toksik aracıları olarak etil oleat gibi FAEE'leri ima eden büyüyen bir araştırma literatürü bulunmaktadır. Bir spekülasyon, etil oleatın, fetal alkol sendromunda alkolün toksik aracısı olabileceğidir. Etil oleatın oral alımı dikkatle incelenmiştir ve sindirim sisteminde hızlı parçalanması nedeniyle oral alım için güvenli görünmektedir. Etil oleat şu anda ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından enjekte edilebilir kullanım için onaylanmamıştır.

Ürüne Göre Oleate Ester Pazarı

• Metil Oleat
• Etil Oleat
• Bütil Oleat
• Diğerleri

Uygulamaya Göre Oleate Ester Pazarı

• Zirai kimyasal
• Makyaj malzemeleri
• Yağlayıcı
• Emici



Kullanım ve oluşum

Katkı
Etil oleat, bazı durumlarda hamileliği desteklemek için günlük progesteron dozlarını hazırlamak için, kas içi ilaç dağıtımı için bir araç olarak eczanelerin birleştirilmesiyle kullanılır.

Etil oleatın gebelikte hem anne hem de fetüs için güvenli kullanımını belgeleyen çalışmalar hiç yapılmamıştır.
Etil oleat, ABD'de Gıda ve İlaç İdaresi tarafından bir gıda katkı maddesi olarak düzenlenir.

Etil oleat, steroidler gibi lipofilik maddeler içeren farmasötik ilaç preparasyonları için bir çözücü olarak kullanılır.
Etil oleat ayrıca bir yağlayıcı ve plastikleştirici olarak kullanım bulur.

Etil oleat, oleik asidin karboksi grubunun etanolün hidroksi grubu ile resmi kondenzasyonundan kaynaklanan uzun zincirli bir yağ asidi etil esteridir.
Etil oleat, bir bitki metaboliti ve bir akarisit olarak bir role sahiptir.
Etil oleat, bir oleik asitten türetilir.



Louis Bouveault, Bouveault-Blanc indirgemesini göstermek için etil oleat kullandı, oleil alkol ve etanol üretti, bu yöntem daha sonra rafine edildi ve Organic Syntheses'te yayınlandı.


Etil Oleat, oleik asit ve etanolün yoğunlaştırılmasıyla oluşan bir yağ asidi esteridir.
Etil oleat, nanoyapılı lipid taşıyıcılardaki (NLC'ler) sıvı lipid bileşenidir.
NLC, oral trans-Ferulik asit (TFA) uygulaması için umut verici bir araçtır.



oluşum
Etil oleat, bal arılarında bir primer feromon olarak tanımlanmıştır.

Diğer kimyasalların öncüsü
Etenoliz işlemi ile, oleik asidin metil esteri 1-deken ve metil 9-dekenoata dönüşür:

CH3(CH2)7CH=CH(CH2)7CO2Me + CH2=CH2 → CH3(CH2)7CH=CH2 + MeO2C(CH2)7CH=CH2



Etil oleat, Aristolochia fontanesii, Portulaca oleracea ve mevcut verilerle diğer organizmalarda bulunan doğal bir üründür.

Tıbbi yönler
Etil oleat, etanol intoksikasyonu sırasında vücut tarafından üretilir.
Etanolün yutulmasından sonra üretilen yağ asidi etil esterlerinden (FAEE) biridir.

Bazı araştırma literatürü, vücuttaki (pankreas, karaciğer, kalp ve beyin) etanolün toksik aracıları olarak etil oleat gibi FAEE'leri içerir.


Etil oleat, fetal alkol sendromunda alkolün toksik aracısı olabilir.
Etil oleatın ağızdan alınması dikkatli bir şekilde incelenmiştir ve sindirim sistemindeki hızlı bozunma nedeniyle ağızdan alım için güvenli görünmektedir.




Etil oleat bir tür yağ asidi esteridir ve etil oleat esas olarak yağlayıcı, su itici ajan, reçinenin sert ajanı, tensio-aktif ajan, farmasötik yardımcı malzeme, plastiklerin yumuşatıcı ajanı, merhem bazının hazırlanmasında kullanılır. diğer organik kimyasallar, baharat olarak da kullanılmaktadır.
Mevcut etil oleatın elde edilmesi esas olarak kemosentez yoluyla, yani etanol ile birlikte başka bir tür oleik asit ester ile transesterifikasyon reaksiyonu elde edilir veya yürütülür ve etanol ve oleik asit ile esterifikasyon yoluyla elde edilir.

genel bakış
Etil oleat, normalde etanol ve oleik asidin yoğunlaştırılmasıyla oluşan renksiz bir sıvıdır. Bilhassa, bileşik normal olarak etanolün zehirlenmesi sırasında vücut tarafından üretilir. Diğer isimleri 9-Oktadekenoik asit (Z)-, Etil cis-9-oktadekenoat, (Z)-9-Oktadekenoik asit etil ester ve Oleik asit, etil esterdir. Bileşik, domuz trombositlerinde fosfatidilkoline esterlenmiş toplam yağ asitlerinin yaklaşık %17'sine katkıda bulunmuştur. Etil oleat nötrdür ve oleik asidin yağda daha çözünür bir şeklidir.
Bileşik, vücutta etanolün parçalanmasından sonra üretilen yağ asidi etil esterlerinden biridir. Ayrıca, etil oleat genellikle kalpte, karaciğerde, pankreasta ve beyinde etanolün toksik bir aracısı olarak görev yapar.

kullanır
İlaç endüstrisi
Etil oleat, steroidler gibi lipofilik maddeler içeren farmasötik ilaçların hazırlanmasında bir bileşen olarak kullanılır. Sindirim sistemindeki hızlı bozunması nedeniyle, etil oleat, eczanelerde birleştirerek intramüsküler ilaç dağıtımının bir yolu olarak kullanılır. Bazı durumlarda, bileşik, hamileliğin sürdürülmesinde günlük progesteron dozlarının hazırlanmasında kullanılır.
Ulaştırma Endüstrisi
Taşıma endüstrisinde yağlayıcı ve plastikleştirici olarak kullanılır. Ayrıca ekim maddesi olarak ve yüzeyleri işlemek için kullanılır.

Gıda endüstrisi
Etil oleat, gıda katkı maddesi olarak kullanılır ve Gıda ve İlaç İdaresi tarafından düzenlenir. Gıdalarda aroma verici olarak da kullanılır.

Tanım
Etil oleat, oleik asit ve etanolün yoğunlaştırılmasıyla oluşan bir yağ asidi esteridir. Renksiz ila açık sarı bir sıvıdır. Etil oleat, etanol intoksikasyonu sırasında vücut tarafından üretilir.
Etil oleat, steroidler gibi lipofilik maddeler içeren farmasötik ilaç preparasyonları için bir çözücü olarak kullanılır. Aynı zamanda bir yağlayıcı ve bir plastikleştirici olarak kullanım bulur.
Etil oleat, Gıda ve İlaç İdaresi tarafından "İnsan Tüketimi İçin Gıdalara Doğrudan Eklenmesine İzin Verilen Gıda Katkı Maddeleri", 21CFR172.515 altında bir gıda katkı maddesi olarak düzenlenir.
Etil oleat, bal arılarında bir primer feromon olarak tanımlanmıştır.
Etil oleat, etanolün alınmasından sonra vücutta oluşan yağ asidi etil esterlerinden (FAEE) biridir. Vücuttaki (pankreas, karaciğer, kalp ve beyin) etanolün toksik aracıları olarak etil oleat gibi FAEE'leri ima eden büyüyen bir araştırma literatürü vardır. Spekülasyonlar arasında, etil oleatın, fetal alkol sendromunda alkolün toksik aracısı olabileceği de var. Etil oleatın ağızdan alınması dikkatli bir şekilde incelenmiştir ve sindirim sistemindeki hızlı bozunma nedeniyle ağızdan alım için güvenli görünmektedir. Etil oleat şu anda ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından enjekte edilebilir herhangi bir kullanım için onaylanmamıştır. Bununla birlikte, bazı durumlarda, hamileliği desteklemek için günlük progesteron dozlarını hazırlamak için, kas içi ilaç dağıtımı için bir araç olarak eczanelerde bir araya getirilerek kullanılır. Etil oleatın gebelikte hem anne hem de fetüs için güvenli kullanımını belgeleyen çalışmalar hiç yapılmamıştır.

Kimyasal özellikler
Etil oleat soluk, çiçeksi bir notaya sahiptir.

Kimyasal özellikler
açık sarı yağlı sıvı

Kimyasal özellikler
Etil oleat, zeytinyağına benzeyen bir tada ve hafif fakat ekşi olmayan bir kokuya sahip, uçuk sarı ila neredeyse renksiz, hareketli, yağlı bir sıvı olarak oluşur.
Etil oleat, USP32-NF27'de etil alkol esterlerinden ve yüksek moleküler ağırlıklı yağ asitlerinden, esas olarak oleik asitten oluşan olarak tanımlanır. Uygun bir antioksidan dahil edilebilir.

oluşum
Kakao, karabuğday, mürver ve babaco meyvesinde (Carica pentagona Heilborn) bulunduğu rapor edilmiştir.

kullanır
Etil oleat bir tatlandırıcı ve koku maddesidir.

kullanır
Çeşitli hayvansal ve bitkisel katı ve sıvı yağların hidrolizi ile elde edilmiştir.

kullanır
Genellikle takrolimus (Tac) için kendi kendine mikroemülsifiye edici ilaç dağıtım sisteminin (SMEDDS) yağlı fazını hazırlamak için kullanılır.
Üretim yöntemleri
Etil oleat, uygun bir hidrojen klorür alıcısı varlığında etanolün oleoil klorür ile reaksiyona sokulmasıyla hazırlanır.

Tanım
ChEBI: Oleik asidin karboksi grubunun etanolün hidroksi grubu ile resmi kondenzasyonundan kaynaklanan uzun zincirli bir yağ asidi etil esteri.

Hazırlık
Oleik asidin kaynama noktasında HCl varlığında etil alkol ile doğrudan esterleştirilmesiyle; Twitchell reaktifi veya klorosülfonik asit varlığında.
Aroma eşik değerleri
Algılama: 130 ila 610 ppm


İlaç Uygulamaları
Etil oleat, esas olarak, kas içi uygulamaya yönelik belirli parenteral preparasyonlarda bir araç olarak kullanılır. Ayrıca subdermal implantasyon için biyolojik olarak parçalanabilen kapsüller olarak formüle edilen ilaçlar için bir çözücü olarak ve siklosporin ve norcantharidin içeren mikroemülsiyonların hazırlanmasında kullanılmıştır.
Etil oleat içeren mikroemülsiyon formülasyonları da topikal ve oküler uygulama için ve parenteral uygulamayı takiben karaciğer hedeflemesi için önerilmiştir. Etil oleat, topikal jel formülasyonlarında ve oral uygulama için kendi kendine mikroemülsifiye edici ilaç dağıtım sistemlerinde kullanılmıştır.
Etil oleat, steroidler ve diğer lipofilik ilaçlar için uygun bir çözücüdür. Özellikleri badem yağı ve yer fıstığı yağına benzer. Bununla birlikte, sabit yağlardan daha az viskoz olması ve vücut dokuları tarafından daha hızlı emilmesi avantajına sahiptir.
Etil oleat ayrıca subkutan enjeksiyon için bir araç olarak değerlendirilmiştir.


Emniyet
Etil oleat genellikle düşük toksisiteye sahip olarak kabul edilir, ancak yutulmasından kaçınılmalıdır. Etil oleatın minimal doku tahrişine neden olduğu bulunmuştur. Kullanım sırasında kas içi tahrişe ilişkin herhangi bir rapor kaydedilmemiştir.


kanserojenlik
ACGIH, California Proposition 65, IARC, NTP veya OSHA tarafından listelenmemiştir.


depolamak
Etil oleat, serin ve kuru bir yerde, küçük, iyi doldurulmuş, iyi kapatılmış bir kapta, ışıktan korunarak saklanmalıdır. Kısmen doldurulmuş bir kap kullanıldığında, hava nitrojen veya başka bir soy gaz ile değiştirilmelidir. Etil oleat havaya maruz kaldığında oksitlenir ve peroksit değerinde bir artışa neden olur. 5°C'de şeffaf kalır, ancak ayakta durduğunda rengi koyulaşır. Antioksidanlar, etil oleatın raf ömrünü uzatmak için sıklıkla kullanılır. 2 yıldan fazla bir süredir oksidasyona karşı koruma, propil gallat, bütillenmiş hidroksianisol, bütillenmiş hidroksitolüen ve sitrik veya askorbik asit kombinasyonlarının eklenmesiyle amber cam şişelerde saklanarak elde edilmiştir. Propil gallat (%37.5), bütillenmiş hidroksitoluen (%37.5) ve bütillenmiş hidroksianisol (%25) karışımının %0.03 w/v konsantrasyonunun etil oleat için en iyi antioksidan olduğu bulundu.
Etil oleat 150°C'de 1 saat ısıtılarak sterilize edilebilir.

uyumsuzluklar
Etil oleat, belirli kauçuk türlerini çözer ve diğerlerinin şişmesine neden olur. Oksitleyici maddelerle de reaksiyona girebilir.

Düzenleyici statü
FDA Aktif Olmayan Bileşenler Veritabanına dahildir (transdermal preparat). İngiltere'de ruhsatlı parenteral (kas içi enjeksiyon) ve parenteral olmayan (transdermal yamalar) ilaçlara dahildir. Kanada Kabul Edilebilir Tıbbi Olmayan Malzemeler Listesine dahil edilmiştir.




etil oleat
111-62-6
etil (Z)-oktadek-9-enoat
Etil cis-9-oktadekenoat
Oleik asit, etil ester
Oleik asit etil ester
9-Oktadekenoik asit (Z)-, etil ester
Etil oleat [NF]
UNII-Z2Z439864Y
MFCD00009579
CHEBI:84940
(Z)-9-Oktadekenoik asit etil ester
Etil oleat (NF)
Z2Z439864Y
etil oktadek-9-enoat
9-Oktadekenoik asit (9Z)-, etil ester
Etil Z-9-oktadekenoat
ETİLOLEAT
Etil oleat (doğal)
etil oleas
FEMA No. 2450
Etil 9-oktadekenoat, (Z)-
oleik asit etil
85049-36-1
Etil Oleat, NF
EINECS 203-889-5
MGK 229428
Etil oleat, %98
Oleik asit-etil ester
AI3-00657
etil (9Z)-oktadekenoat
SCHEMBL2797
DSSTox_CID_27633
DSSTox_RID_82464
DSSTox_GSID_47633
etil (9Z)-oktadek-9-enoat


Eş anlamlı:
  krodamol EO
  etil (9Z)-oktadek-9-enoat
  etil (Z)-9-oktadekenoat
  etil (Z)-oktadek-9-enoat
(Z)- etil 9-oktadekenoat
  etil cis-9-oktadekenoat
  etil oleat FCC
  etil oleat NF
  etil oleat doğal
  etil oleat doğal
  etil oleat sentetik
  etiloleat
9- oktadekenoik asit (Z)-, etil ester
(9Z)-9- oktadekenoik asit etil ester
(Z)-9- oktadekenoik asit etil ester
9- oktadekenoik asit, etil ester, (9Z)-
(Z)- oleik asit etil ester
(Z)- oleik asit, etil ester



(9Z)-9-Octadécénoate d'éthyle [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]
(Z)-9-Oktadekenoik Asit Etil Ester
111-62-6 [RN]
203-889-5 [EINECS]
2450
9-Oktadekenoik asit, etil ester, (9Z)- [ACD/Index Name]
9Z-oktadekenoik asit, etil ester
Etil (9Z)-9-oktadekenoat [ACD/IUPAC Adı]
Etil (9Z)-oktadek-9-enoat
Etil cis-9-oktadekenoat
etil oleat
Etil-(9Z)-9-octadecenoat [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]
etil oleas
MFCD00009579 [MDL numarası]
Oleik Asit etil ester
Oleik asit, etil ester
RG3715000
(9Z)-9-Oktadekenoik asit etil ester
(Z)-oktadek-9-enoik asit etil ester
[111-62-6]
85049-36-1 [RN]
9-Oktadekenoik asit (Z)-, etil ester
CIS-9-OKTADESENİL ASETAT
D04090
Elil oleat
etil (9Z)oktadek-9-enoat
etil (9Z)-oktadekenoat
etil (Z)-oktadek-9-enoat
etil oleat 95%
Etil oleat (NF)
etil oleat gıda sınıfı
etil oleat(c18:1)
etil oleat, ??? %95,0
etil oleat, %98, homolog yağ asidi esterlerinin karışımı
etil oleat, tech. %70
Etil oleat, USP sınıfı
Etil Z-9-oktadekenoat
etiloleat
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:84940
Jsp000872
oleik asit etil ester,%98
Oleik Asit etil ester|9Z-oktadekenoik asit, etil ester
teknoloji, %70



Etil oleat yumuşatıcı, çözücü ve parlatıcı madde olarak işlev görür.
Elhyl oleate, ISO 16128'e göre doğal kökenli bir bileşendir.
Etil oleat makyaj, cilt bakımı ve bitkisel ürünlerde kullanılır.

iddialar
yumuşatıcılar
Çözücüler ve Taşıyıcılar
parlak/ultra parlak
bitkisel kökenli


Etil Oleat (Yüksek Oleik- Metil Yok)

Ürün Açıklaması
Etil Oleat, mükemmel çözünürlük özelliklerine sahip, biyolojik olarak kolayca parçalanabilen ve düşük toksisite özelliklerine sahip doğal yağlardan elde edilen bir yağlı esterdir.

ORTAK VE DİĞER İSİMLERİ: Etil Oleat, Etillenmiş Tohum Yağı

KİMYASAL BİLEŞİM: Yüksek Oleik Yağın Etil Esterleri

ÖZELLİKLER: Etil Oleat, hoş bir yağlı ester kokusu olan soluk sarı yağlı bir sıvıdır.


Ürün performansı
Bir yağlı ester ürünü olarak Etil Oleat, mükemmel çözünürlük güçlerine sahiptir ve bu nedenle çok çeşitli yağlar, yüzey aktif maddeler ve yağda çözünür malzemelerle kolayca formüle edilebilir.
Yüksek Oleik Yağ bazında, yağ asitleri ağırlıklı olarak oleiktir (yaklaşık %80), bu da diğer yağ esterleri ile karşılaştırıldığında üstün oksidatif stabiliteye sahip sıvı ürünle sonuçlanır.
Etil Oleat uçucu değildir ve kullanımı güvenlidir.
Oksidatif stabilitesini daha da artıracak olan Etil Oleate istek üzerine doğal veya sentetik antioksidanlar eklenebilir.


Ürün Kullanımı
Etil Oleat, metil esterlerin istenmeyebileceği bir yağlı esterin kullanımını sağlayan %0,1'den daha az metil ester içerir.


Anahtar noktaları
Mükemmel ödeme gücü özellikleri, formülatörlere petrolden türetilen solventlerin yerini alabilir.
Yüksek kayganlık ve düşük uçuculuk özellikleri, özel yağlayıcı ürünlerinde yağlı bazlardan istenen özellikleri sağlayabilir.
Düşük Metil Ester içeriği, metil esterlerin istenmediği yerlerde kullanım sağlar.
Oksidatif stabilite, herhangi bir doğal bozulma gözlemlenmeden önce daha uzun bir ömür veya daha geniş koşullar aralığı sağlar.


40ºC'nin altındaki sıcaklıklarda ve kapalı orijinal kaplarında iç mekanlarda saklandığında bu ürün en az 1 yıl saklanabilir.


SAĞLIK, GÜVENLİK VE ÇEVRE
Etil Oleat toksik değildir, biyolojik olarak parçalanabilir ve tehlikeli madde olarak sınıflandırılmaz.
Düşük toksisite, kullanıcılar için düşük sağlık ve güvenlik riski oluşturduğu anlamına gelir.
Kolayca Biyobozunur, düşük çevresel etkiye sahip olacağı anlamına gelir.
Tecrübelere göre bu ürünün doğru şekilde kullanılması halinde sağlığa zararsız olduğu kabul edilmektedir.
Cilt ve göz temasından kaçınılmalıdır.


Etil Oleat kozmetik, sağlık, gıda, parfüm, endüstriyel, tıbbi ve güzellik hazırlıkları gibi birçok uygulamada kullanılmaktadır. Etil Oleat çözücü, parlatıcı ve yumuşatıcı olarak işlev görebilir. E
til oleat, lipofilik maddeler içeren farmasötik müstahzarlar için bir çözücü olarak kullanılır.
Aynı zamanda bir yağlayıcı ve bir plastikleştirici olarak kullanım bulur.
Gelişmiş kas içi bileşik dağıtımı için bir araç olarak eczanelerin birleştirilmesiyle kullanılır.



Tipik Özellikler
Kaynama noktası 205–2088C (biraz ayrışma)
Parlama noktası 175.38C
Donma noktası 328C
Nem içeriği 208C'de ve %52 bağıl nemde,

etil oleatın denge nem içeriği %0.08'dir.
Çözünürlük Kloroform, etanol (%95), eter, sabit yağlar, sıvı parafin ve diğer birçok organik çözücü ile karışabilir; pratikte suda çözünmez.
Yüzey gerilimi 32,3 mN/m (32,3 din/cm) 258C'de(9)
Viskozite (dinamik) 3,9 mPa s (3,9 cP) 258C'de(9)
Viskozite (kinematik) 0,046 mm2/sn (4,6 cSt) 258C'de(9)

Etil oleat, esas olarak, intramüsküler ilaç uygulaması gibi parenteral uygulamalarda bir araç olarak kullanılır.
Birçok lipofilik ilaç için bir çözücü olarak önerilen etil oleat, sabit yağlar gibi diğer bazı susuz çözücülerden daha az viskozdur ve vücut dokuları tarafından daha hızlı emilir.




Stabilite ve Depolama Koşulları
Etil oleat, serin ve kuru bir yerde, küçük, iyi doldurulmuş, iyi kapatılmış bir kapta, ışıktan korunarak saklanmalıdır. ne zaman kısmen
dolu kap kullanılıyorsa, hava nitrojen veya başka bir inert gaz ile değiştirilmelidir.
Etil oleat havaya maruz kaldığında oksitlenir ve peroksit değerinde bir artışa neden olur.
58C'de şeffaf kalır, ancak ayakta renk koyulaşır. Antioksidanlar, etil oleatın raf ömrünü uzatmak için sıklıkla kullanılır.
2 yıldan fazla bir süredir oksidasyona karşı koruma, propil gallat, bütillenmiş hidroksianisol, bütillenmiş hidroksitolüen ve sitrik veya askorbik asit kombinasyonlarının eklenmesiyle amber cam şişelerde saklanarak elde edilmiştir.
Propil gallat (%37.5), bütillenmiş hidroksitoluen (%37.5) ve bütillenmiş hidroksianisol (%25) karışımının %0.03 w/v konsantrasyonunun etil oleat için en iyi antioksidan olduğu bulundu.
Etil oleat, 1508C'de 1 saat ısıtılarak sterilize edilebilir.

uyumsuzluklar
Etil oleat, belirli kauçuk türlerini çözer ve diğerlerinin şişmesine neden olur.
Oksitleyici maddelerle de reaksiyona girebilir.

Üretim Yöntemi
Etil oleat, uygun bir hidrojen klorür alıcısı varlığında etanolün oleoil klorür ile reaksiyona sokulmasıyla hazırlanır.

Emniyet
Etil oleat genellikle düşük toksisiteye sahip olarak kabul edilir, ancak
yutulmasından kaçınılmalıdır. Etil oleatın minimal doku tahrişine neden olduğu bulunmuştur.
Kullanım sırasında kas içi tahrişe ilişkin herhangi bir rapor kaydedilmemiştir.


ATAMAN KİMYA etil oleat yumuşatıcı, yayıcı, nemlendirici ve çözücü olarak görev yapar.

Etil oleat parlaklık, parlaklık ve canlılık verir.

Etil oleat koruyucu içermez ve biyolojik olarak kolayca parçalanabilir.


Etil oleat cilt bakımında, saç şekillendirmede, durulanan saç kremlerinde, saç boyamada, tıraş/epilasyonda, vücut bakımında, terlemeyi önleyici/deodorantlarda, yüz/boyun cilt bakımında, göz renginde ve güneşten korunma formülasyonlarında kullanılır.
iddialar
Yumuşatıcılar > Esterler
Çözücüler ve Taşıyıcılar > Esterler
parlaklık / parlaklık
parlak/ultra parlak
yayma








Ethyl oleate is a fatty acid ester formed by the condensation of oleic acid and ethanol. 
Ethyl oleate is a colorless oil although degraded samples can appear yellow.

www.atamankimya.com

Ethyl oleate is a long-chain fatty acid ethyl ester resulting from the formal condensation of the carboxy group of oleic acid with the hydroxy group of ethanol.

Ethyl oleate, also known as ethyl oleic acid, belongs to the class of organic compounds known as fatty acid esters. 

Oleic acid ethyl ester is a neutral, more lipid-soluble form of oleic acid. 


Ethyl oleate is a fatty acid ester used as a solvent for pharmaceutical drug preparations involving lipophilic substances such as steroids. 
In vivo studies have demonstrated that Ethyl oleate and other fatty acid esters are also rapidly hydrolyzed to ethanol and free fatty acid. 

Ethyl oleate is one of the fatty acid ethyl esters (FAEE) that is formed in the body after ingestion of ethanol. 

There is a growing body of research literature that implicates FAEEs such as ethyl oleate as the toxic mediators of ethanol in the body (pancreas, liver, heart, and brain). 
Among the speculations is that ethyl oleate may be the toxic mediator of alcohol in fetal alcohol syndrome. 
The oral ingestion of ethyl oleate has been carefully studied and due to rapid degradation in the digestive tract, it appears safe for oral ingestion. 

Ethyl oleate is used by compounding pharmacies as a vehicle for intramuscular drug delivery, in some cases to prepare the daily doses of progesterone in support of pregnancy. 
Studies which document the safe use of ethyl oleate in pregnancy for both the mother and the fetus have never been performed.



CAS Number: 111-62-6 
EC / List no.: 203-889-5
Mol. formula: C20H38O2


Preferred IUPAC name: Ethyl (9Z)-octadec-9-enoate


Synonyms 
Oleic acid ethyl ester
ethyl (9Z)-octadecenoate
Ethyl cis-9-octadecenoate
oleic acid ethyl ester
9-Octadecenoic acid (9Z)-, ethyl ester
ethyl (9Z)-octadec-9-enoate
ethyl (Z)-octadec-9-enoate
ethyl octadec-9-enoate





Linear Formula: CH3(CH2)7CH=CH(CH2)7COOC2H5


Chemical formula: C20H38O2
Molar mass: 310.522 g·mol−1
Appearance: Colorless to light yellow liquid
Density: 0.87 g/cm3
Melting point: −32 °C (−26 °F; 241 K)
Boiling point: 216–218 °C (421–424 °F; 489–491 K)
Solubility in water: Insoluble
Flash point: > 113 °C
Odor: Delicate fragrance with a faint floral note




Use Classification

Food additives -> Flavoring Agents

Flavoring Agents -> JECFA Flavorings Index

Cosmetics -> Emollient
Use: Ethyl oleate is an excellent solvent and good moisturiser. It is suitable for skin care, hair care and colour cosmetics.

Pharma -> Solvent
Ethyl Oleate (Oleic acid ethyl ester) is a fatty acid ester formed by the condensation of oleic acid and ethanol, usually used as a solvent for pharmaceutical drug preparations



Applications in Pharmaceutical Formulation or Technology

Ethyl oleate is primarily used as a vehicle in certain parenteral preparations intended for intramuscular administration. 

Ethyl oleate has also been used as a solvent for drugs formulated as biodegradable capsules for subdermal implantation and in the preparation of microemulsions containing cyclosporin and norcantharidin.
Microemulsion formulations containing ethyl oleate have also been proposed for topical and ocular delivery, and for liver targeting following parenteral administration.

Ethyl oleate has been used in topical gel formulations, and in self-microemulsifying drug delivery systems for oral administration
Ethyl oleate is a suitable solvent for steroids and other lipophilic drugs. 
Its properties are similar to those of almond oil and peanut oil. 
However, it has the advantage that it is less viscous than fixed oils and is more rapidly absorbed by body tissues.

Ethyl oleate has also been evaluated as a vehicle for subcutaneous injection.



Description
Ethyl oleate occurs as a pale yellow to almost colorless, mobile, oily liquid with a taste resembling that of olive oil and a slight, but not rancid odor.
Ethyl oleate is described in the USP32–NF27 as consisting of esters of ethyl alcohol and high molecular weight fatty acids, principally oleic acid. 
A suitable antioxidant may be included.




Industry Uses of Ethyl oleate:
Lubricants and lubricant additives
Plating agents and surface treating agents


Industry Processing Sectors
Paint and coating manufacturing
Petroleum lubricating oil and grease manufacturing

Ethyl oleate is a fatty acid ester formed by the condensation of oleic acid and ethanol. It is a colorless to pale yellow liquid. Ethyl oleate is produced by the body during ethanol poisoning.
Ethyl oleate is used as a solvent for pharmaceutical preparations containing lipophilic substances such as steroids. It is also used as a lubricant and a plasticizer. 
Louis Bouveault used ethyl oleate to demonstrate Bouveault-Blanc reduction, producing oleyl alcohol and ethanol, a method which was then refined and published in Organic Syntheses.
Ethyl oleate is regulated as a food additive by the Food and Drug Administration under "Food Additives Permitted for Direct Add To Food for Human Consumption", 21CFR172.515.
Ethyl oleate has been identified as a primer pheromone in honey bees.
Ethyl oleate is one of the fatty acid ethyl esters (FAEE) that is formed in the body after ingestion of ethanol. There is a growing body of research literature implying FAEEs such as ethyl oleate as the toxic mediators of ethanol in the body (pancreas, liver, heart and brain). One speculation is that ethyl oleate may be the toxic mediator of alcohol in fetal alcohol syndrome. The oral intake of ethyl oleate has been carefully studied and due to its rapid breakdown in the digestive tract, it appears to be safe for oral intake. Ethyl oleate is not currently approved by the U.S. Food and Drug Administration for injectable use.

Oleate Esters Market, By Product

• Methyl Oleate
• Ethyl Oleate
• Butyl Oleate
• Others

Oleate Esters Market, By Application

• Agrochemical
• Cosmetics
• Lubricant
• Absorbent



Use and occurrence

Additive
Ethyl oleate is used by compounding pharmacies as a vehicle for intramuscular drug delivery, in some cases to prepare the daily doses of progesterone in support of pregnancy. 

Studies that document the safe use of ethyl oleate in pregnancy for both the mother and the fetus have never been performed. 
Ethyl oleate is regulated as a food additive in the U.S. by the Food and Drug Administration.

Ethyl oleate is used as a solvent for pharmaceutical drug preparations involving lipophilic substances such as steroids.
Ethyl oleate also finds use as a lubricant and a plasticizer.

Ethyl oleate is a long-chain fatty acid ethyl ester resulting from the formal condensation of the carboxy group of oleic acid with the hydroxy group of ethanol. 
Ethyl oleate has a role as a plant metabolite and an acaricide. 
Ethyl oleate derives from an oleic acid.



Louis Bouveault used ethyl oleate to demonstrate Bouveault–Blanc reduction, producing oleyl alcohol and ethanol, a method which was subsequently refined and published in Organic Syntheses.


Ethyl Oleate is a fatty acid ester formed by the condensation of oleic acid and ethanol. 
Ethyl oleate is the liquid lipid component in nanostructured lipid carriers (NLCs). 
NLC is a promising vehicle for oral trans-Ferulic acid (TFA) administration.



Occurrence
Ethyl oleate has been identified as a primer pheromone in honeybees.

Precursor to other chemicals
By the process of ethenolysis, the methyl ester of oleic acid, converts to 1-decene and methyl 9-decenoate:

CH3(CH2)7CH=CH(CH2)7CO2Me + CH2=CH2 → CH3(CH2)7CH=CH2 + MeO2C(CH2)7CH=CH2



Ethyl oleate is a natural product found in Aristolochia fontanesii, Portulaca oleracea, and other organisms with data available.

Medical aspects
Ethyl oleate is produced by the body during ethanol intoxication.
It is one of the fatty acid ethyl esters (FAEE) produced after ingestion of ethanol. 

Some research literature implicates FAEEs such as ethyl oleate as the toxic mediators of ethanol in the body (pancreas, liver, heart, and brain).


Ethyl oleate may be the toxic mediator of alcohol in fetal alcohol syndrome.
The oral ingestion of ethyl oleate has been carefully studied and due to rapid degradation in the digestive tract it appears safe for oral ingestion.




Ethyl oleate is a kind of fatty acid ester, and ethyl oleate is mainly used in lubricant, water repellent agent, the tough agent of resin, tensio-active agent, pharmaceutical auxiliary material, the softening agent of plastics, the preparation of ointment base and other organic chemicals, is also used as spices.
The acquisition of current ethyl oleate is mainly by the way of chemosynthesis, namely obtained or carry out transesterification reaction by another kind of oleic acid ester together with ethanol and obtain through esterification by ethanol and oleic acid.

Overview
Ethyl oleate is a colourless liquid that is normally formed by condensing ethanol and oleic acid. Notably, the compound is normally produced by the body during intoxication of ethanol. Its other names are 9-Octadecenoic acid (Z)-, Ethyl cis-9-octadecenoate, (Z)-9-Octadecenoic acid ethyl ester, and Oleic acid, ethyl ester. The compound contributed to approximately 17% of the total fatty acids esterified to phosphatidylcholine in porcine platelets. Ethyl oleate is neutral and is a more lipid-soluble form of oleic acid.
The compound is one of the fatty acid ethyl esters that is generated after the breakdown of ethanol in the body. Moreover, ethyl oleate usually acts as a toxic mediator of ethanol in the heart, liver, pancreas, and brain.

Uses
Pharmaceutical Industry
Ethyl oleate is utilized as an ingredient for the preparations of pharmaceutical drugs that involves lipophilic substances such as steroids. Due to its quick degradation of the digestive system, ethyl oleate is employed as a way for intramuscular drug delivery by compounding pharmacies. In some cases, the compound is used in the preparation of day-to-day doses of progesterone in the sustenance of pregnancy.
Transport Industry
It is used in the transport industry as a lubricant and as a plasticiser. It is also used as a planting agent and for treating surfaces.

Food Industry
Ethyl oleate is used as a food additive and is regulated by the Food and Drug Administration. It is also used as a flavouring agent in food.

Description
Ethyl oleate is a fatty acid ester formed by the condensation of oleic acid and ethanol. It is a colorless to light yellow liquid. Ethyl oleate is produced by the body during ethanol intoxication.
Ethyl oleate is used as a solvent for pharmaceutical drug preparations involving lipophilic substances such as steroids. It also finds use as a lubricant and a plasticizer.
Ethyl oleate is regulated as a food additive by the Food and Drug Administration under "Food Additives Permitted for Direct Addition to Food for Human Consumption", 21CFR172.515.
Ethyl oleate has been identified as a primer pheromone in honeybees.
Ethyl oleate is one of the fatty acid ethyl esters (FAEE) that is formed in the body after ingestion of ethanol. There is a growing body of research literature that implicates FAEEs such as ethyl oleate as the toxic mediators of ethanol in the body (pancreas, liver, heart, and brain). Among the speculations is that ethyl oleate may be the toxic mediator of alcohol in fetal alcohol syndrome. The oral ingestion of ethyl oleate has been carefully studied and due to rapid degradation in the digestive tract it appears safe for oral ingestion. Ethyl oleate is not currently approved by the U.S. Food and Drug Administration for any injectable use. However, it is used by compounding pharmacies as a vehicle for intramuscular drug delivery, in some cases to prepare the daily doses of progesterone in support of pregnancy. Studies which document the safe use of ethyl oleate in pregnancy for both the mother and the fetus have never been performed.

Chemical Properties
Ethyl oleate has a faint, floral note.

Chemical Properties
clear pale yellow oily liquid

Chemical Properties
Ethyl oleate occurs as a pale yellow to almost colorless, mobile, oily liquid with a taste resembling that of olive oil and a slight, but not rancid odor.
Ethyl oleate is described in the USP32–NF27 as consisting of esters of ethyl alcohol and high molecular weight fatty acids, principally oleic acid. A suitable antioxidant may be included.

Occurrence
Reported found in cocoa, buckwheat, elderberry and babaco fruit (Carica pentagona Heilborn).

Uses
Ethyl oleate is a flavoring and fragrance agent.

Uses
It was obtained by the hydrolysis of various animal and vegetable fats and oils.

Uses
Usually used to prepare the oily phase of self-microemulsifying drug delivery system (SMEDDS) for tacrolimus (Tac).
Production Methods
Ethyl oleate is prepared by the reaction of ethanol with oleoyl chloride in the presence of a suitable hydrogen chloride acceptor.

Definition
ChEBI: A long-chain fatty acid ethyl ester resulting from the formal condensation of the carboxy group of oleic acid with the hydroxy group of ethanol.

Preparation
By direct esterification of oleic acid with ethyl alcohol in the presence of HCl at the boil; in the presence of Twitchell’s reagent or chlorosulfonic acid.
Aroma threshold values
Detection: 130 to 610 ppm


Pharmaceutical Applications
Ethyl oleate is primarily used as a vehicle in certain parenteral preparations intended for intramuscular administration. It has also been used as a solvent for drugs formulated as biodegradable capsules for subdermal implantation) and in the preparation of microemulsions containing cyclosporinand norcantharidin.
Microemulsion formulations containing ethyl oleate have also been proposed for topical and ocular delivery, and for liver targeting following parenteral administration. Ethyl oleate has been used in topical gel formulations, and in self-microemulsifying drug delivery systems for oral administration.
Ethyl oleate is a suitable solvent for steroids and other lipophilic drugs. Its properties are similar to those of almond oil and peanut oil. However, it has the advantage that it is less viscous than fixed oils and is more rapidly absorbed by body tissues.
Ethyl oleate has also been evaluated as a vehicle for subcutaneous injection.


Safety
Ethyl oleate is generally considered to be of low toxicity but ingestion should be avoided. Ethyl oleate has been found to cause minimal tissue irritation. No reports of intramuscular irritation during use have been recorded.


Carcinogenicity
Not listed by ACGIH, California Proposition 65, IARC, NTP, or OSHA.


storage
Ethyl oleate should be stored in a cool, dry place in a small, wellfilled, well-closed container, protected from light. When a partially filled container is used, the air should be replaced by nitrogen or another inert gas. Ethyl oleate oxidizes on exposure to air, resulting in an increase in the peroxide value. It remains clear at 5°C, but darkens in color on standing. Antioxidants are frequently used to extend the shelf life of ethyl oleate. Protection from oxidation for over 2 years has been achieved by storage in amber glass bottles with the addition of combinations of propyl gallate, butylated hydroxyanisole, butylated hydroxytoluene, and citric or ascorbic acid. A concentration of 0.03% w/v of a mixture of propyl gallate (37.5%), butylated hydroxytoluene (37.5%), and butylated hydroxyanisole (25%) was found to be the best antioxidant for ethyl oleate.
Ethyl oleate may be sterilized by heating at 150°C for 1 hour.

Incompatibilities
Ethyl oleate dissolves certain types of rubber and causes others to swell. It may also react with oxidizing agents.

Regulatory Status
Included in the FDA Inactive Ingredients Database (transdermal preparation). Included in parenteral (intramuscular injection) and nonparenteral (transdermal patches) medicines licensed in the UK. Included in the Canadian List of Acceptable Non-medicinal Ingredients.




Ethyl oleate
111-62-6
ethyl (Z)-octadec-9-enoate
Ethyl cis-9-octadecenoate
Oleic acid, ethyl ester
Oleic acid ethyl ester
9-Octadecenoic acid (Z)-, ethyl ester
Ethyl oleate [NF]
UNII-Z2Z439864Y
MFCD00009579
CHEBI:84940
(Z)-9-Octadecenoic acid ethyl ester
Ethyl oleate (NF)
Z2Z439864Y
ethyl octadec-9-enoate
9-Octadecenoic acid (9Z)-, ethyl ester
Ethyl Z-9-octadecenoate
ETHYLOLEATE
Ethyl oleate (natural)
Ethylis oleas
FEMA No. 2450
Ethyl 9-octadecenoate, (Z)-
Oleic acid ethyl
85049-36-1
Ethyl Oleate, NF
EINECS 203-889-5
NSC 229428
Ethyl oleate, 98%
Oleic acid-ethyl ester
AI3-00657
ethyl (9Z)-octadecenoate
SCHEMBL2797
DSSTox_CID_27633
DSSTox_RID_82464
DSSTox_GSID_47633
ethyl (9Z)-octadec-9-enoate


Synonyms:
  crodamol EO
  ethyl (9Z)-octadec-9-enoate
  ethyl (Z)-9-octadecenoate
  ethyl (Z)-octadec-9-enoate
(Z)- ethyl 9-octadecenoate
  ethyl cis-9-octadecenoate
  ethyl oleate FCC
  ethyl oleate N.F.
  ethyl oleate natural
  ethyl oleate naturel
  ethyl oleate synthetic
  ethyloleate
9- octadecenoic acid (Z)-, ethyl ester
(9Z)-9- octadecenoic acid ethyl ester
(Z)-9- octadecenoic acid ethyl ester
9- octadecenoic acid, ethyl ester, (9Z)-
(Z)- oleic acid ethyl ester
(Z)- oleic acid, ethyl ester



(9Z)-9-Octadécénoate d'éthyle [French] [ACD/IUPAC Name]
(Z)-9-Octadecenoic Acid Ethyl Ester
111-62-6 [RN]
203-889-5 [EINECS]
2450
9-Octadecenoic acid, ethyl ester, (9Z)- [ACD/Index Name]
9Z-octadecenoic acid, ethyl ester
Ethyl (9Z)-9-octadecenoate [ACD/IUPAC Name]
Ethyl (9Z)-octadec-9-enoate
Ethyl cis-9-octadecenoate
Ethyl oleate
Ethyl-(9Z)-9-octadecenoat [German] [ACD/IUPAC Name]
Ethylis oleas
MFCD00009579 [MDL number]
Oleic Acid ethyl ester
Oleic acid, ethyl ester
RG3715000
(9Z)-9-Octadecenoic acid ethyl ester
(Z)-octadec-9-enoic acid ethyl ester
[111-62-6]
85049-36-1 [RN]
9-Octadecenoic acid (Z)-, ethyl ester
CIS-9-OCTADECENYL ACETATE
D04090
Elhyl oleate
ethyl (9Z)octadec-9-enoate
ethyl (9Z)-octadecenoate
ethyl (Z)-octadec-9-enoate
ethyl oleate 95%
Ethyl oleate (NF)
ethyl oleate food grade
ethyl oleate(c18:1)
ethyl oleate, ??? 95.0%
ethyl oleate, 98%, mixture of homologeous fatty acid esters
ethyl oleate, tech. 70%
Ethyl oleate, USP grade
Ethyl Z-9-octadecenoate
ethyloleate
https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:84940
Jsp000872
oleic acid ethyl ester,98%
Oleic Acid ethyl ester|9Z-octadecenoic acid, ethyl ester
tech., 70%



Ethyl oleate acts emollient, solvent and glossing agent. 
Elhyl oleate  is a natural origin ingredient according to ISO 16128. 
Ethyl oleate is used in makeup, skincare and vegetal products.

Claims
Emollients
Solvents & Carriers
glossy/ultra-glossy
vegetal origin


Ethyl Oleate (High Oleic- No Methyl)

Product Description
Ethyl Oleate is a fatty ester derived from natural oils that has excellent solvency properties, is readily biodegradable and has low toxicity characteristics.

COMMON AND OTHER NAMES: Ethyl Oleate, Ethylated Seed Oil

CHEMICAL COMPOSITION: Ethyl Esters of High Oleic Oil

CHARACTERISTICS: Ethyl Oleate is a pale yellow oily liquid with a pleasant fatty ester odour.


Product Performance
Ethyl Oleate as a fatty ester product has excellent solvency powers and hence can easily be formulated with a wide range of oils, surfactants and oil soluble materials. 
Based on High Oleic Oil, its fatty acids are predominantly oleic (approx. 80%) which results in liquid product which has superior oxidative stability when compared with other fatty esters. 
Ethyl Oleate is nonvolatile and is safe to handle. 
Natural or synthetic antioxidants can be added to Ethyl Oleate on request which will further increase its oxidative stability.


Product Usage
Ethyl Oleate contains less than 0.1% of methyl esters enabling the use of a fatty ester where methyl esters may be undesirable.


Key Points
Excellent solvency properties can provide formulators with replacements for petroleum derived solvents.
High lubricity and low volatility characteristics can provide the properties required of oily bases in specialised lubricant products.
Low Methyl Ester content enables use where methyl esters are undesirable.
Oxidative stability ensures a longer life or a wider range of conditions before any natural deterioration is observed.


When stored indoors at temperatures below 40ºC and in closed original containers, this product can be stored for at least 1 year. 


HEALTH, SAFETY & ENVIRONMENT
Ethyl Oleate is nontoxic, biodegradable and not classified as a dangerous good.
Low toxicity means that it poses a low health and safety risk for users.
Readily Biodegradable means that it will have a low environmental impact. 
According to experience this product is considered to be harmless to health if used in the correct manner. 
Skin and eye contact should be avoided. 


Ethyl Oleate used in many applications such as cosmetic, health, food, perfume, industrial, medical & beauty preparations. Ethyl Oleate can function as solvent, glossing agent and emollient. E
thyl oleate is used as a solvent for pharmaceutical preparations involving lipophilic substances. 
It also finds use as a lubricant and a plasticizer. 
It is used by compounding pharmacies as a vehicle for enhanced intramuscular compound delivery.



Typical Properties
Boiling point 205–2088C (some decomposition)
Flash point 175.38C
Freezing point 328C
Moisture content At 208C and 52% relative humidity, the

equilibrium moisture content of ethyl oleate is 0.08%.
Solubility Miscible with chloroform, ethanol (95%), ether, fixed oils, liquid paraffin, and most other organic solvents; practically insoluble in water.
Surface tension 32.3 mN/m (32.3 dynes/cm) at 258C(9)
Viscosity (dynamic) 3.9 mPa s (3.9 cP) at 258C(9)
Viscosity (kinematic) 0.046 mm2/s (4.6 cSt) at 258C(9)

Ethyl oleate is primarily used as a vehicle in parenteral applications such as intramuscular drug administration. 
Recommended as a solvent for many lipophilic drugs, ethyl oleate is less viscous than certain other nonaqueous solvents such as fixed oils, and is more rapidly absorbed by body tissues.




Stability and Storage Conditions
Ethyl oleate should be stored in a cool, dry place in a small, wellfilled, well-closed container, protected from light. When a partially
filled container is used, the air should be replaced by nitrogen or another inert gas. 
Ethyl oleate oxidizes on exposure to air, resulting in an increase in the peroxide value. 
It remains clear at 58C, but darkens in color on standing. Antioxidants are frequently used to extend the shelf life of ethyl oleate. 
Protection from oxidation for over 2 years has been achieved by storage in amber glass bottles with the addition of combinations of propyl gallate, butylated hydroxyanisole, butylated hydroxytoluene, and citric or ascorbic acid.
A concentration of 0.03% w/v of a mixture of propyl gallate (37.5%), butylated hydroxytoluene (37.5%), and butylated hydroxyanisole (25%) was found to be the best antioxidant for ethyl oleate.
Ethyl oleate may be sterilized by heating at 1508C for 1 hour.

Incompatibilities
Ethyl oleate dissolves certain types of rubber and causes others to swell.
It may also react with oxidizing agents.

Method of Manufacture
Ethyl oleate is prepared by the reaction of ethanol with oleoyl chloride in the presence of a suitable hydrogen chloride acceptor.

Safety
Ethyl oleate is generally considered to be of low toxicity but
ingestion should be avoided. Ethyl oleate has been found to cause minimal tissue irritation.
No reports of intramuscular irritation during use have been recorded.


Ethyl oleate by ATAMAN KIMYA acts as an emollient, spreading agent, moisturiser and solvent. 

Ethyl oleate imparts gloss, shine and vibrancy. 

Ethyl oleate is preservative free and readily biodegradable. 


Ethyl oleate is used in skin care, hair styling, rinse off conditioners, hair coloring, shaving/ hair removal, body care, antiperspirants/deodorants, face/ neck skin care, eye color and sun protection formulations.
Claims
Emollients > Esters
Solvents & Carriers > Esters
shine / radiance
glossy/ultra-glossy
spreading



Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.