1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ARMOHIB

armohib 18; armohıb 18; ARMOHIB 18; ARMOHİB 18; ARMOHIB18; 18; ARMOHİB18; armohıb18; armohib18; ARMOHIB 28; ARMOHİB 28; armohıb 28; armohib 28; armohıb28; armohib28;ARMOHIB28; ARMOHİB28; ASIT INHIBITORU; Asit; inhibitor; ınhıbıtor; asit inhibitörü; Armohib 18; Armohib 28; 28

Armohib metal yüzeylerindeki oksidasyonu kaldırmak için yapılan asit temizliklerinde, asidin içerisine konarak, asidin metal yüzeyine aşırı zarar vermesini engeller. Bu nedenle Armobib asit inhibitörü olarak da adlandırılır. 

 

Armohib, hidroklorik ve hidroflorik asit bazlı deterjan formülasyonlarında korozyon inhibitörü olarak kullanılırlar. Armohib asit inhibitörüdür. Asitli formülasyonların içerisine katılarak, asidin metal yüzeyinde oluşturacağı aşındırmayı etkiler. Asitler için geniş sıcaklık aralıklarında pickling işlemlerinde, bitki temizleme ürünlerinde ve yağ asidi oksidasyonunda kullanılır. Hidroklorik ve hidroflorik asit bazlı deterjan formülasyonlarında korozyon inhibitörü olarak kullanılırlar. Armohib asit inhibitörüdür. Asitli formülasyonların içerisine katılarak, asidin metal yüzeyinde oluşturacağı aşındırmayı etkiler. Asitli formülasyonların içerisine katılarak, asidin metal yüzeyinde oluşturacağı aşındırmayı etkiler.

 

 

Uygulamaları;

- Asitler için geniş sıcaklık aralıklarında pickling tipi operasyonlar
- Bitki temizleme ürünleri
- Yağ asidi oksidasyonu

 

 

 

İnhibe asitler, fabrika ekipman temizliğinde yaygın olarak kullanılır.

Bira fabrikaları, mandıralar ve şeker rafinerileri de dahil olmak üzere birçok tesis asit ile temizlik yapar ancak asit temizlemenin ana kullanımı enerji santrallerindedir.

Tüm uygulamalarda, bir korozyon inhibitörünün kullanılması gereklidir.

Armohib istenmeyen korozyonu en aza indirirken temizleme etkisini en üst düzeye çıkarır.

 

 

Armohib CI-28'in kullanım alanları: Hidroklorik asit, çok yüksek karbonlu ve alaşımlı çeliklerin dekapajı ve tel dekapajı için kullanılır.

Hidroklorik ve hidroflorik asit karışımları ferritik, martensitik ve östenitik çelikleri temizlemek için kullanılır.

Demir oksit ölçeği hidroklorik asitte çözünür ve bu nedenle metal yüzeyde asit saldırısı olmaz.

Hidrojen gevrekliği, yumuşak çelik telin asitle temizlenmesi sırasında büyük bir sorundur.

Armohib CI-28'in hidroklorik aside eklenmesi gevrekliği ortadan kaldırır veya azaltır.

Bu kırılganlık, asitlerin eklenmesiyle üretilen atomik hidrojen, metalin kafeslerine yayıldığında ve onu zorladığında meydana gelir.

Bu, görünür çukurlaşma gibi gelişmiş belirtiler olmaksızın, moleküler düzeyde kırılganlıkla sonuçlanır.

Armohib CI-28'in çeliğin hidroklorik asitle dekapajında ​​bir inhibitör olarak kullanılması, sonraki sıcak daldırma galvanizlemede metalin kalitesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip değildir.

Bağımsız bir laboratuvarda yapılan testler, Armohib CI-28 kullanımının çinkonun yapısı veya çinko tabakasının kalınlığı üzerinde gözle görülür bir etkiye sahip olmadığını göstermektedir.

 

Devreye alma öncesi temizlik, kaynak cürufunu, silikayı, pası, yağı, gresi ve diğer maddeleri yeni kazanlardan temizler. Son ünite imal edildikten sonra birçok erişilemeyen kazan parçasının mekanik olarak temizlenmesi imkansızdır. Bu nedenle, tüpleri temizlemek için asitle yıkama gereklidir. Kazanda kalan herhangi bir kirlilik, süzgeçlerin tıkanmasına ve türbin kanatlarında ciddi hasara neden olabilir. Temizlenmemiş kazanlarda yüzde 10'a kadar üretim gücü kaybı olabilir. Hidroklorik asit solüsyonları, komisyon öncesi temizlikte kullanılır. Bununla birlikte, klorür iyonlarının gerilme korozyonuna neden olabileceği düşünüldüğünden östenitik çelikler (örneğin süper ısıtıcılar) için sitrik asit tercih edilir. Bakır veya bakır alaşımlarının mevcut olduğu yerlerde sitrik asit çözeltileri de tercih edilir.

Servis temizliği, buhar üretimi sırasında oluşan sert ölçekleri ve birikintileri gidermeye yarar. Bu birikintiler, kazandan ısı transferini azaltır. Asidin metal üzerindeki mutlak minimum saldırısı sağlanmalıdır ve karşılaşılan ölçek türünün (karbonat bakımından yüksek), çıkarılmasına yardımcı olmak için baz metale saldırması gerekmez. İnhibitörün amacı, mümkünse, herhangi bir saldırıyı önlemektir. Asit temizlemeyi, temiz yüzey üzerinde ince bir koruyucu manyetit tabakası oluşturmayı amaçlayan nötrleştirme ve pasivasyon işlemleri takip eder.

 

Hidroklorik asit, bitki temizliğinde en sık kullanılan asittir, ancak sülfamik, sülfürik, sitrik ve fosforik asitler de kullanılmaktadır. Uygun Armohib CI-28 veya CI-31 ürünü, asit uygulamalarının herhangi birinin korozyon önleyici ihtiyaçlarına hizmet edecektir.

Armohib CI-28, admiralty, karbon çelikleri, dökme demir, bakır ve monel, pirinç, bronz, bakır nikel ve krom-molibden gibi alaşımları gibi çelikler için hidroklorik uygulamalar için etkili bir şekilde inhibe edilmiş hidroklorik çözeltiler oluşturmak için kullanılır.

Sülfamik asit, genellikle hidroklorik aside alternatif olarak kullanılır. Sülfamik pound başına daha pahalıyken, belirli bir işlem için gereken miktar önemli ölçüde daha azdır, böylece uygulama başına toplam maliyetler daha düşüktür.

Armohib CI-31 ile inhibe edilen sülfamik asit, 300 ve 400 serisi paslanmaz çeliklerden tortuları temizlemek ve ara sıra alüminyum ve alaşımlarını temizlemek için kullanılır. Sülfürik asit ayrıca kirlenmeye hidroklorik asit kadar duyarlı değildir. İnhibe edilmiş sülfürik asit, 300 ve 400 serisi paslanmaz çeliklerin temizliğinde kullanılır.

 

 

 

YAĞ KUYUSU ASİTLEŞTİRİCİ

Kompakt yağ oluşumlarının kırılması ve asitleştirilmesinde, seyreltik hidroklorik asit, petrolün geçişine müdahale eden istenmeyen karbonat birikintilerini veya pullarını, boru sistemi içinde veya oluşumun kendisinde çözmek için kullanılır.

Hatlar ve borular, bu işlem sırasında asitin, yüksek sıcaklık ve basınçların aşındırıcı saldırılarından ve yüksek hidrojen sülfür ve karbondioksit içeriklerinden kaynaklanan "ekşi" bir ortam potansiyeli ile korunmalıdır. Armohib CI-28% 0.25 konsantrasyonda kullanılır,

toplam hidroklorik asit çözeltisine dayalı olarak, bu amaç için şiddetle tavsiye edilir. 110 ° C üzerindeki sıcaklıklarda en az 6 saat etkili koruma sağlar.

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.