1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

BÜTİL HİDROKSİ ANİSOL (BUTYL HYDROXY ANISOL)

BÜTİL HİDROKSİ ANİSOL (BUTYL HYDROXY ANISOL)

CAS NO. 88-32-4 (2-tert-Butyl-4-hydroxyanisole)
EINECS NO. 2044427, 246-563-8

SYNONYMS
(1,1-Dimethylethyl)-4-methoxyphenol;AMIF 72;AMIF-72;AMIF72;BHA;Butyl Methoxyphenol;Butylated Hydroxyanisole;Butylhydroxyanisole;Embanox;Hydroxyanisole, Butylated;Methoxyphenol, Butyl;Nipantiox 1 F;Nipantiox 1-F;Nipantiox 1F;Tenox BHA;Butylhydroxyanisole;Embanox;Protex;Antioxyne B;Tenox BHA;tert-Butyl-4-methoxyphenol;tert-butylhydroxyanisole;(1,1-Dimethylethyl)-4-methoxyphenol;tert-Butyl-4-hydroxyanisole;C11H16O2;Nipantiox 1-F;Butyl Methoxyphenol;2-tert-butyl-4-methoxyphenol; 3-tert-butyl-4-methoxyphenol;2-tert-butyl-4-methoxyphenol;3-tert-butyl-4-methoxyphenol;AMIF-72;Vertac;Antrancine 12;Sustane 1F;Nepantiox 1-F;Butyl hydroxyanisole;BOA (antioxidant);Sustane 1-F;t-Butyl hydroxyanisole;AC1L2NLD;AC1Q4DHL;Anisole, butylated hydroxy-;UNII-REK4960K2U;SCHEMBL30330;Butylohydroksyanizol [Polish];CCRIS 102;EEC No. E320;FEMA No. 2183;AC1Q579T;Butylated hydroxyanisole [BAN];Phenol, tert-butyl-4-methoxy-;REK4960K2U;2(3)-t-butyl-4-methoxyphenol;HSDB 3913;CZBZUDVBLSSABA-UHFFFAOYSA-N;HY-B1066;EINECS 246-563-8;2-terc.Butyl-4-methoxyfenol [Czech];AKOS030526121;(1,1-dimethylethyl)-4-methoxy-Phenol;CS-4622;LS-1065;(1,1-Dimethylethyl)-4-methoxyphenol, 9CI;2-(1,1-dimethylethyl)-4-(methyloxy)phenol;tert-Butyl-4-hydroxyanisole (mixture of 2- and 3-isomer);2-tert-butyl-4-methoxyphenol- 3-tert-butyl-4-methoxyphenol(1:1);2-(tert-Butyl)-4-methoxyphenol compound with 3-(tert-butyl)-4-methoxyphenol;Butylated Hydroxyanisole Solution (SS), 500 mg/L, 1 ml (RM, ISO GUIDE 34)

Kimyasal olarak 2,6-di-tert-bütil-p-kresol (DBPC) olan bütillenmiş hidroksitoluen (BHT), hafif karakteristik bir kokuya sahip beyaz kristal bir katıdır. Suda ve propilen glikolde çözünmez, ancak alkolde serbestçe çözünür. P-kresolün izobüten ile alkilasyonu veya m, p-kresol karışımlarının monobutilasyonu ile elde edilir. BHT, butillenmiş hidroksianizol (BHA) gibi gıda, kozmetik ve farmasötikler için bir kimyasal antioksidan olarak kullanılır. BHA suda çözünmez, ancak alkol ve propilen glikol içinde serbestçe çözünür. BHA, 3-tert-bütil-4-hidroksianisol (tipik olarak% 90 ağ / ağ) ve 2-tert-bütil-4-hidroksianizolün karışımıdır. Bu fenol türevleri, serbest radikal toplayıcılarla, otoksidasyon hızını yavaşlatmak için reaksiyona girerek, yiyeceklerin renginde ve tadında değişikliklere neden olabilir. Gıda için diğer antioksidanlar, pro-oksidatif metal izleri ile kompleksler oluşturan fosforik asit, sitrik asit, gallik asit, askorbik asit ve bunların esterleridir. Antimikrobiyal işlem de gıdaların korunmasında önemlidir. BHT ve BHA, plastik, elastomer ve petrol (yağ, gres ve balmumu), gıda alanından daha büyük pazar büyüklüğü olan bir antioksidan olarak kullanılır. BHT ayrıca organik peroksitlerin oto-polimerizasyonunu inhibe etmek için bir stabilizatör olarak kullanılır.

Kimyasal olarak 2,6-di-tert-bütil-p-cresol (DBPC) olarakta adlandırılan bütillendirilmiş hidroksi toluen (BHT); bütillendirilmiş hidroksi anisol (BHA) gibi gıda antioksidanı olarak kullanılmakta, bu fenol türevler serbest radikallerle reaksiyona girerek, gıdanın renk ve lezzetinde değişimlere yol açan otooksidasyonun hızını yavaşlatmaktadır.
BHT; yağlarda iyi çözünebilen, ancak suda çözünemeyen beyaz renkli ve kristal yapıda bir madde olup, 760 mmHg basınçta kaynama noktası 265 oC?dir. Bu madde, BHA gibi bitkisel yağlarda düşük aktiviteye sahip olmasına karşın, diğer antioksidanlarla beraber kullanıldığında yağın ilave edildiği gıdayı koruma özelliğinden yararlanılmaktadır. BHA; BHT ile sinerjist etki gösterirken, galatlarla sinerjist etki gösterememektedir.
Sentetik antioksidanlar sınıfına giren BHA ve BHT; yaygın olarak kullanılan gıda katkı maddeleri olup, yağda aşırı derece çözünmekte, suda ise çözünmemektedir. BHA ve BHT; katı, sıvı yağlar ve sıvı yağ içeren gıdalarda ransiditeyi yavaşlatmakta; çeşitli tahıl ürünleri, sakız, patates cipsi gibi bitkisel kaynaklı yağların kullanıldığı ürünlerde, bu ürünlerin havaya maruz kalmalarından kaynalanabilecek renk, aroma veya tekstür değişimlerini önlemektedir. Bu ürünlerin dışında, BHT ayrıca vitamin ve mineral katkı preparatlarında dolgu maddesi olarakta kullanılmaktadır.
Son yıllarda daha sağlıklı beslenmek isteyen insanlar, doymuş hayvansal yağlar yerine doymamış ve çoklu doymamış yağlar içeren ürünleri tercih etmektedir. Ne yazık ki, doymamış yağ içeren ürünler, oksidasyona daha açık olup, daha kolay bozulmaktadır. İstenmeyen bu oksidasyon sürecinin önlenmesi için çeşitli teknolojilerin (vakumlama, ambalajlama vb.) faydası görülmekle beraber, ürünlere antioksidanları ilavesi; ürünlerin raf ömrünün artırılması için en etkili seçeneklerden birini oluşturmaktadır. Beraber kullanıldığında sinerjik etki gösteren BHT ve BHA; özellikle fındık ve fındık içeren ürünlerde çok güzel sonuçlar vermektedir.
BHT`nın plastik, lastik ve petrol endüstrisinde kullanımı, gıda alanındaki kullanım oranlarından çok daha büyüktür. Sahip olduğu buhar uçuculuğu nedeniyle ambalaj materyallerinde kullanılan BHT; BHA gibi ambalajlardan gıda içine penetre olmaktadır. Bu uygulamada antioksidanlar ya doğrudan ambalajın mumsu iç tabakasının yapımında kullanılan mumların içine katılmakta, ya da ambalaj üstüne emülsiyon olarak uygulanmaktadır.
Bütillenmiş hidroksianisol (BHA), iki izomerik organik bileşik, 2-tert-butil-4-hidroksianisol ve 3-tert-bütil-4-hidroksianizol karışımından oluşan bir antioksidandır. 4-metoksifenol ve izobütilenden hazırlanır. E320 E sayısı ile gıda katkı maddesi olarak kullanılan mumsu bir katıdır. BHA için birincil kullanım gıda, gıda ambalajı, hayvan yemi, kozmetik, kauçuk ve petrol ürünlerinde antioksidan ve koruyucu madde olarak kullanılmaktadır. BHA ayrıca, diğerleri arasında izotretinoin, lovastatin ve simvastatin gibi ilaçlarda da yaygın olarak kullanılmaktadır.

Antioksidan özellikleri
1947`den bu yana BHA, istenmeyen kokuları besleyen gıdaların katılaşmasını önlediğinden, antioksidan özellikleri için yenilebilir katı ve sıvı yağ içeren gıdalara eklenmiştir. Butilatlanmış hidroksitolüen (BHT) gibi, BHA`nın konjuge aromatik halkası, serbest radikalleri stabilize edebilir ve bunları ayırabilir. Serbest radikal toplayıcılar olarak hareket ederek, daha serbest radikal reaksiyonları önlenir.
Araştırma
ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri, deney hayvanlarında kanserojen olduğuna dair kanıtlara dayanan BHA`nın insan kanserojen olarak makul bir şekilde beklendiğini bildirmektedir. Özellikle, diyetlerinin bir parçası olarak yüksek dozlarda uygulandığında, BHA sıçanlarda ve Suriyeli altın hamsterlerde papillom ve skuamöz hücreli karsinomlara neden olur. Farelerde kanserojen bir etki yoktur ve hatta diğer kimyasalların karsinojenisitesine karşı koruyucu bir etki olduğuna dair kanıt yoktur.
İnsan popülasyonu istatistiklerini incelerken, BHA`nın olağan düşük alım seviyeleri, kanser riskinin artmasıyla anlamlı bir ilişki göstermemektedir. Bununla birlikte, California Eyaleti bunu kanserojen olarak sıraladı.

Erime noktası: 58-60 ° C (lit.)
Kaynama noktası: 264-270 ° C
Yoğunluk: 0.9976 (kaba tahmin)
buhar yoğunluğu: 6.2 (vs hava)
kırılma indeksi: 1.4910 (tahmin)
Parlama noktası:> 230 ° F
depolama sıcaklığı .: 2-8 ° C
form: Kristal Flakes veya Kristaller
renk: beyaz soluk sarı
Suda Çözünürlük: 18.5 ºC`de <0.1 g / 100 mL


Kimyasal özellikler
beyaz veya açık sarı mumsu katı bir

Kullanımları
Bütillenmiş Hidroksianisol, iki-tert-butil-4-hidroksianizol izomerlerinin bir karışımından oluşan bir antioksidandır. Butylated Hydroxyanisole, gıdaların korunmasında antioksidan özelliklerinden ötürü, yiyeceklerin sıradanlaşmasını önlemek için kullanılır. Butylated Hydroxyanisoleas ayrıca hayvan yemi, petrol ürünleri ve kozmetik ürünlerinde de kullanılır.

Kullanımları
Antioksidan ve koruyucu, özellikle gıdalarda, kozmetiklerde, ilaçlarda; ayrıca kauçuk ve petrol ürünleri.

Genel açıklama
Aromatik kokulu ve hafif acı bir tada sahip beyaz, bej veya hafif sarı mumsu katı.


Hava ve Su Reaksiyonları
Suda çözünmez.

Reaktivite Profili
Butile hidroksianizol, güneş ışığına uzun süre maruz kaldığında bozunur. Asit, BHT, propil gallat, hidrokinon, metiyonin, lesitin ve tiyodipropiyonik asit ile antioksidan özellikleri ve sinerjiyi gösterir. Butile hidroksianizol, serbest radikallerin bir temizleyici olarak antioksidan özellikler sergiler. Butile hidroksianizol, oksitleyici maddeler ve demir tuzları ile uyumsuzdur.

Yangın tehlikesi
Butile hidroksianizol yanıcıdır.


Antioksidan, oksidasyona yatkın olan, oksitleyici, plastik, gıdalar ve oksidatif süreçleri yavaşlatmak veya yavaşlatmak için oksidasyona duyarlı hidrokarbonlara küçük miktarlarda ilave edilen bir maddedir. Antioksidanlar iki farklı şekilde çalışır. Birincil antioksidanlarda (serbest radikal toplayıcılar olarak da adlandırılır), bir elektron veya hidrojen atomunun bir kök türevine bağlanmasıyla antioksidatif aktivite uygulanır. Bu antioksidanlar genellikle engellenmiş aminler (p-Fenilen diamin, trimetil dihidrokinolinler, alkillenmiş difenil aminler) veya yaygın olarak 2,6 pozisyonunda bir tersiyer butil gibi bir veya daha fazla hacimli fonksiyonel grup ile ikame edilmiş fenolik bileşiklerdir. Butile hidroksitolüen (BHT), engellenmiş fenolik antioksidanın yaygın bir örneğidir. SN1 mekanizmasında reaksiyon hızı veya karbokasyon stabilitesi 3 °> 2 ° 1 ° CH3 (SN1 yok) olduğundan, tersiyer alkil kısmı birçok fenolik antioksidan bileşikte bulunur. Birincil antioksidanlar, peroksi radikalleri ile birleşen ve otokatalitik döngüyü kıran serbest radikal toplayıcılardır. İkincil antioksidanlarda (peroksit parçalayıcılar olarak da adlandırılır), aktivite bir oksidatif katalizörün uzaklaştırılması ve bunun sonucunda oksidasyonun başlatılmasının önlenmesi ile gerçekleştirilir. Peroksit parçalayıcı tipte antioksidanın örnekleri, üç değerlikli fosfor ve sülfürler, tiyodipropionatlar ve organofosfitler gibi iki değerlikli sülfür içeren bileşiklerdir. Birincil antioksidanlar, antioksidanlar ile birlikte kullanıldığında, birincil antioksidanlar UV oksidasyonu ile bozunmaya karşı çok etkili olmadığı için sinerjistik etki beklenir. Bazen, çelatlama maddeleri, ayrışmayı başlatabilen metal kirlilikleri temizlemek için eklenir.


Bütillenmiş Hidroksianisol, iki-tert-butil-4-hidroksianisol izomerinin (1) bir karışımından oluşan bir antioksidandır. Butylated Hydroxyanisole, gıdaların korunmasında antioksidan (2) özelliklerinden dolayı, besinlerin sarkmasını önler. Butylated Hydroxyanisoleas ayrıca hayvan yemi, petrol ürünleri ve kozmetik ürünlerinde de kullanılır. Bu bileşik, ortaya çıkan endişe (CEC) bir kirletici. Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı (EPA), çevre ve gıda kirleticileri başına içme suyu kirletici aday listesi 3 (CCL 3) bileşiği.


Bütil hidroksianisol (BHA) 4-methoxyphenol ve isobutyleneden elde edilen antioksidan özellikli izomerik bir organik bileşendir.
Gida, gida ambalaj, kozmetik, kauçuk ve petrol ürünlerinde kullanılır.
Metanol, propilen glikol, etanol gibi çözücülerde çözünür.
Erime noktası 48 C`dir.

 

 

 

BUTYL HYDROXY ANISOL (BUTİL HİDROKSİ ANİSOL)

CAS NO. 88-32-4 (2-tert-Butyl-4-hydroxyanisole)
EINECS NO. 2044427, 246-563-8

SYNONYMS
(1,1-Dimethylethyl)-4-methoxyphenol;AMIF 72;AMIF-72;AMIF72;BHA;Butyl Methoxyphenol;Butylated Hydroxyanisole;Butylhydroxyanisole;Embanox;Hydroxyanisole, Butylated;Methoxyphenol, Butyl;Nipantiox 1 F;Nipantiox 1-F;Nipantiox 1F;Tenox BHA;Butylhydroxyanisole;Embanox;Protex;Antioxyne B;Tenox BHA;tert-Butyl-4-methoxyphenol;tert-butylhydroxyanisole;(1,1-Dimethylethyl)-4-methoxyphenol;tert-Butyl-4-hydroxyanisole;C11H16O2;Nipantiox 1-F;Butyl Methoxyphenol;2-tert-butyl-4-methoxyphenol; 3-tert-butyl-4-methoxyphenol;2-tert-butyl-4-methoxyphenol;3-tert-butyl-4-methoxyphenol;AMIF-72;Vertac;Antrancine 12;Sustane 1F;Nepantiox 1-F;Butyl hydroxyanisole;BOA (antioxidant);Sustane 1-F;t-Butyl hydroxyanisole;AC1L2NLD;AC1Q4DHL;Anisole, butylated hydroxy-;UNII-REK4960K2U;SCHEMBL30330;Butylohydroksyanizol [Polish];CCRIS 102;EEC No. E320;FEMA No. 2183;AC1Q579T;Butylated hydroxyanisole [BAN];Phenol, tert-butyl-4-methoxy-;REK4960K2U;2(3)-t-butyl-4-methoxyphenol;HSDB 3913;CZBZUDVBLSSABA-UHFFFAOYSA-N;HY-B1066;EINECS 246-563-8;2-terc.Butyl-4-methoxyfenol [Czech];AKOS030526121;(1,1-dimethylethyl)-4-methoxy-Phenol;CS-4622;LS-1065;(1,1-Dimethylethyl)-4-methoxyphenol, 9CI;2-(1,1-dimethylethyl)-4-(methyloxy)phenol;tert-Butyl-4-hydroxyanisole (mixture of 2- and 3-isomer);2-tert-butyl-4-methoxyphenol- 3-tert-butyl-4-methoxyphenol(1:1);2-(tert-Butyl)-4-methoxyphenol compound with 3-(tert-butyl)-4-methoxyphenol;Butylated Hydroxyanisole Solution (SS), 500 mg/L, 1 ml (RM, ISO GUIDE 34)

 

Butylated hydroxytoluene (BHT), chemically 2,6-di-tert-butyl-p-cresol (DBPC), is a white crystalline solid with a faint characteristic odor. It is insoluble in water and in propylene glycol, but is freely soluble in alcohol. It is obtained by alkylation of p-cresol with isobutene or by monobutylation of m,p-cresol mixtures. BHT is used as a chemical antioxidant for food, cosmetics, and pharmaceuticals much like butylated hydroxyanisole (BHA). BHA is insoluble in water, but is freely soluble in alcohol and in propylene glycol. BHA is the mixture of 3-tert-buryl-4-hydroxyanisole (typically 90% w/w) and 2-tert-butyl-4-hydroxyanisole. These phenol derivatives react with the free radicals (called free radical scavengers) can slow the rate of autoxidation that can lead to changes in the food`s color and taste. Other antioxidants for food are phosphoric acid, citric acid, gallic acid, ascorbic acid and their esters which form complexes with the pro-oxidative metal traces. Antimicrobial process is also important in preserving foods. BHT and BHA are used as an antioxidant in plastics, elastomers and petroleum (lubes, greases and waxes), practically bigger market size than food field. BHT is also used as a stabilizer to inhibit the auto-polymerization of organic peroxides.
Butylated hydroxy toluene (BHT), chemically referred to as 2,6-di-tert-butyl-p-cresol (DBPC); It is suggested that food such as elitol (BHA) be used as an antioxidant, and these phenol derivatives enter the reaction with free radicals, regulating the speed of autooxidation in order to change the color and flavor of the food.
BHT; well soluble in water but not water-soluble, white and crystalline substance, boiling point at 760 mmHg pressure 265 oC? d. This substance has low activity in vegetable oils such as BHA and is made available with other antioxidants. BHA; Synergistic effect with BHT, synergist effect with galactic.
BHA and BHT, which are classified as synthetic antioxidants; In general, the formation of the nutrient substance occurs extreme in oil and dissolves in water. BHA and BHT; slows down rancidity in foods containing solid, liquid and oil; these colors or aroma changes are preserved in the absence of oils in herbal products such as various cereal products, gum, potato chips. In this section, we can use it as a filling material in preparations containing vitamins and minerals.
To make people healthier, to provide saturated fats. Unfortunately, products containing saturated fats are more easily degraded, more readily oxidized. To see the usefulness of the standards (vacuum, packaging, etc.) for this unwanted oxidation, to add antioxidants to the products; speak add to shelf options add to shelf options. BHT and BHA, which have synergistic effects in combination; gives very good results.

The use of BHT in the plastics, rubber and petroleum industries is much greater than in food. The BHT, which is used in packaging materials due to its steam flare, There is a penet in the food from packages like BHA. In this embodiment, the antioxidants are either incorporated into the waxes used in the construction of the waxy inner layer of the direct packaging, or as an emulsion onto the packaging.

Butylated hydroxyanisole (BHA) is an antioxidant consisting of a mixture of two isomeric organic compounds, 2-tert-butyl-4-hydroxyanisole and 3-tert-butyl-4-hydroxyanisole. It is prepared from 4-methoxyphenol and isobutylene. It is a waxy solid used as a food additive with the E number E320. The primary use for BHA is as an antioxidant and preservative in food, food packaging, animal feed, cosmetics, rubber, and petroleum products BHA also is commonly used in medicines, such as isotretinoin, lovastatin, and simvastatin, among others.

Antioxidant properties
Since 1947, BHA has been added to edible fats and fat-containing foods for its antioxidant properties as it prevents rancidification of food which creates objectionable odors. Like butylated hydroxytoluene (BHT), the conjugated aromatic ring of BHA is able to stabilize free radicals, sequestering them. By acting as free radical scavengers, further free radical reactions are prevented.
Research
The U.S. National Institutes of Health report that BHA is reasonably anticipated to be a human carcinogen based on evidence of carcinogenicity in experimental animals. In particular, when administered in high doses as part of their diet, BHA causes papillomas and squamous cell carcinomas of the forestomach in rats and Syrian golden hamsters. In mice, there is no carcinogenic effect, and even evidence of a protective effect against the carcinogenicity of other chemicals.
When examining human population statistics, the usual low intake levels of BHA show no significant association with an increased risk of cancer. The State of California, has, however, listed it as a carcinogen.

Melting point: 58-60 °C(lit.)
Boiling point: 264-270°C
Density: 0.9976 (rough estimate)
vapor density : 6.2 (vs air)
refractive index : 1.4910 (estimate)
Flash point: >230 °F
storage temp.: 2-8°C
form :Crystalline Flakes or Crystals
color : White to pale yellow
Water Solubility : <0.1 g/100 mL at 18.5 ºC


Chemical Properties
white or light yellow waxy solid with an

Uses
Butylated Hydroxyanisole is an antioxidant consisting of a mixture of two isomers of tert-butyl-4-hydroxyanisole. Butylated Hydroxyanisole is used in food preservation as it antioxidant properties pre vent food from becoming rancid. Butylated Hydroxyanisoleas is also used in animal feed, petroleum products, and cosmetics.

Uses
Antioxidant and preservative, especially in foods, cosmetics, pharmaceuticals; also rubber and petroleum products.

General Description
White, beige or slightly yellow waxy solid with an aromatic odor and a slightly bitter burning taste.


Air & Water Reactions
Insoluble in water.

Reactivity Profile
Butylated hydroxyanisole degrades with prolonged exposure to sunlight. Exhibits antioxidant properties and synergism with acids, BHT, propyl gallate, hydroquinone, methionine, lecithin and thiodipropionic acid. Butylated hydroxyanisole exhibits antioxidant properties as a scavenger of free radicals. Butylated hydroxyanisole is incompatible with oxidizing agents and ferric salts.

Fire Hazard
Butylated hydroxyanisole is combustible.

Antioxidant is a substance added in small quantities to hydrocarbons which are susceptible to oxidation, such as rubbers, plastics, foods, and oils to inhibit or slow oxidative processes, while being itself oxidized. Antioxidants work in two different ways. In primary antioxidants (also called free-radical scavengers), antioxidative activity is implemented by the donation of an electron or hydrogen atom to a radical derivative. These antioxidants are usually hindered amines (p-Phenylene diamine, trimethyl dihydroquinolines, alkylated diphenyl amines) or substituted phenolic compounds with one or more bulky functional groups such as a tertiary butyl at 2,6 position commonly. Butylated hydroxytoluene (BHT) is a common example of hindered phenolic antioxidant. The reaction rate, or carbocation stability, in SN1 mechanism is 3° > 2° > 1° > CH3 (no SN1) so, tertiary alkyl moiety exists in lots of phenolic antioxidant compounds. Primary antioxidants are free radical scavengers which combine with peroxy radicals and break autocatalytic cycle. In secondary antioxidants ( also called peroxide decomposers), activity is implemented by the removal of an oxidative catalyst and the consequent prevention of the initiation of oxidation. Examples of peroxide decomposer type of antioxidant are trivalent phosphorous and divalent sulfurcontaining compound such as sulfides, thiodipropionates and organophosphites. Synergistic effect is expected when primary antioxidants are used together with secondary antioxidants as primary antioxidants are not very effective against the degradation by UV oxidation. Sometimes, chelating agents are added to scavenge metal impurities which can initiate decomposition.


Butylated Hydroxyanisole is an antioxidant consisting of a mixture of two isomers of tert-butyl-4-hydroxyanisole (1). Butylated Hydroxyanisole is used in food preservation as antioxidant (2) properties prevent food from becoming rancid. Butylated Hydroxyanisoleas is also used in animal feed, petroleum products, and cosmetics.

This compound is a contaminant of emerging concern (CECs). Drinking water contaminant candidate list 3 (CCL 3) compound as per United States Environmental Protection Agency (EPA), environmental, and food contaminants.

Butyl hydroxyanisole (BHA) is an isomeric organic compound with antioxidant properties obtained from 4-methoxyphenol and isobutylene.
Gida is used in food packaging, cosmetics, rubber and petrol products.
Soluble in solvents such as methanol, propylene glycol, ethanol.
The melting point is 48 ° C.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.