1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

UFAPORE

UFAPORE

 

 

 

CAS Number:85586-07-8

EC Number:287-809-4

 

 

SYNONYMS

 

TFA; Trifluoroethanoic acid; Perfluoroacetic acid;TAE buffer;UFAPORE;ufapore; Sulfuric acid; mono-C12-14-alkyl esters; sodium salts;Ufapol SLS 30Ufapol TEP 2;Ufapol TEP2 P;Ufapore TAE;Ufapore TFA;Ufapore TFF;Ufarol 95 A;Ufarol 95 G;Ufarol Na 30;Ufarol Na 30 S;Ufarol TCL 90 A;Ufarol TCL 92 N;Ufarol TCL 92 P;Ufarol TCL 95 N;Ufarol TDG;Trifluoroacetic acid;Perfluoroacetic acid;Trifluoracetic acid;Trifluoroethanoic acid;Acetic acid, trifluoro-;2,2,2-trifluoroacetic acid;trifluoroaceticacid;trifluoro acetic acidtrifluoro-acetic acidKyselina trifluoroctovaTFANSC 773661,1,1Trifluoroacetic acid;Acetic acid, 2,2,2-trifluoro-;water-trifluoroacetic acid;EINECS 200-929-3peptide trifluoroacetic acid;Acetic acid-d, trifluoro-;2,2,2-trifluoro-acetic acid;TRIFLUOROETHANOIC ACID; PERFLUOROACETIC ACID;TAE BUFFER;UFAPORE;UFAPORE; SULFURIC ACID; MONO-C12-14-ALKYL ESTERS; SODIUM SALTS;UFAPOL SLS 30UFAPOL TEP 2;UFAPOL TEP2 P;UFAPORE TAE;UFAPORE TFA;UFAPORE TFF;UFAROL 95 A;UFAROL 95 G;UFAROL NA 30;UFAROL NA 30 S;UFAROL TCL 90 A;UFAROL TCL 92 N;UFAROL TCL 92 P;UFAROL TCL 95 N;UFAROL TDG;TRIFLUOROACETIC ACID;PERFLUOROACETIC ACID;TRIFLUORACETIC ACID;TRIFLUOROETHANOIC ACID;ACETIC ACID, TRIFLUORO-;2,2,2-TRIFLUOROACETİC ACİD;TRİFLUOROACETİCACİD;TRİFLUORO ACETİC ACİDTRİFLUORO-ACETİC ACİDKYSELİNA TRİFLUOROCTOVATFANSC 773661,1,1TRİFLUOROACETİC ACİD;ACETİC ACİD, 2,2,2-TRİFLUORO-;WATER-TRİFLUOROACETİC ACİD;EINECS 200-929-3PEPTİDE TRİFLUOROACETİC ACİD;ACETİC ACİD-D, TRİFLUORO-;2,2,2-TRİFLUORO-ACETİC ACİD

 

 

 

Köpürme ajanları, levhaların yoğunluğunu azaltmada önemli bir rol oynar, bu da kullanım kolaylığı, ısı yalıtımı, ses yalıtımı, daha kısa kuruma süreleri ve hammadde maliyetindetasarruf sağlar. Farklı alçı pano tesislerindeki koşullar, hammaddelere ve üretim yöntemlerine göre değişir. Her alçı levha fabrikasındaki çevresel farklılıklar nedeniyle, UngerFunctional materyaller UFAPORE GP adı verilen çeşitli köpük ajanları geliştirdi. Her bir UFAPORE GP ürünü, üstün performans özelliklerine sahiptir ve kendi tanımlanmış ortamlarında mükemmel köpüren ajanlardır. Doğru tip köpükleme maddelerini seçerek hat hızını ve üretim kapasitesini artırabilir ve aynı zamanda hem standart karton üretimi hem de hidrofobik levhalarda (yeşil panolar) agrega tüketimini azaltabilirsiniz.

 

 

 

 

Her türlü harç ve sıvada, doğru boyutlarda hava kabarcıkları kontrollü olarak oluşumu ürünü büyük ölçüde artıracaktır. Ağırlık ve maliyetlerin azaltılmasının yanı sıra, Unger sürfaktanlarıyla hava sürüklenmesi, son ürünün işlenebilirliğini, afinitesini ve dayanıklılığını artıracaktır. Yerel koşullara, söz konusu harç veya sıva türüne bağlı olarak, hava sürüklenmesi için son derece işlevsel ürünler önerebiliriz. Unger Fonksiyonel Malzeme UFAPORE T serisi, hava miktarı, kabarcık boyutu ve yapısına bağlı olarak ihtiyaç duyulan tüm hava sürükleyicileri kapsar. UFAPORE T serisi, hem mekanik hem de elle uygulanan sıvalar, harç ve sıvalar için uygundur. DIY pazarı için, aşırı toz oluşumu olmadan kolayca işlenebilen ürünler geliştirdik. Otomatik hazır karışım tesisleri için, yüksek basınç ve sıcaklıklarda bile mükemmel bir akışa sahip olan ve doğru bir şekilde dozlama yapan ürünlerimiz bulunmaktadır.

 

 

Alçıpan üretiminde kullanılan köpük yapıcı ajandır. Kimyasal bileşimi etoksile fatty alkol sülfattır. Uygulamalar göre çeşitleri mevcuttur. ( UFAPORE GP 3, UFAPORE GP 413, UFAPORE GP 6  UFAPORE GPX )

 

UFAPORE TCO, farklı formülasyonlarda etkili bir hava sürükleyici ve plastikleştirici olarak çalışan yüzey aktif bir maddedir.alçı, çimento veya kireç bazlı yapı malzemeleri. UFAPORE TCO, çeşitli alanlarda ıslatıcı olarak çok uygundur. Yüzey geriliminin azaltılmasının gerekli olduğu uygulama.

 

 

 

 

ORGANİZE ORGANİK ANYON: "UFARYL DL 85CJ" (SODYUM ALKYL BENZEN SÜLFONİ) -25 ÇANTA İÇİN 25 ÇANTUK, "UFAPORE TCO" (OLEFIN SULFONATE'NİN DOĞAL TUZU) -160 ÇANTA 25 KG İÇİN "UFAPORE TKA50" (SODYUM LAURULESULPHATE) -40 KULLANILAN 25 KG ÜZERİNDE SacklerYÜZEY AKTİF MADDEN (SAS) - LAURIL SÜLFAT SODYUMU% 70 (SODYUM SULPHOTOXYLATE% 70), ALKOL İÇERMEZ, VETERİNER İÇİN DEĞİL, AEROSOL PAKETİNDE OLMAYAN VE PERAKENDE AMBALAJ DEĞİLDİR. TİCARET, YIKAMA VE KOZMETİK CR-VOM

 

1: 1: 1 oranında kuru bir aluminyum çimento, kil ve şamot karışımına uygun mineral katkı maddelerinin optimal konsantrasyonları% 5 oranında metakaolin,% 5 RSAM,% 3,2 bazalt lifi,% 1,7 sodyum sitrat ve% 0,5 “Ufapore olarak bulunmuştur. Köpüren ajan. Bir su karışımında kuru karışımın bu bileşimini kullanarak oranı (su / kuru karışım) 0.45–0.7'ye eşittir, 300-650 yoğunluğunda büzülme çatlakları olmadan ısıya dayanıklı bir köpük beton elde etmek mümkündür kg / m3 ve doğal kürlenme sırasında 0,2–2,5 MPa'lık ve 1000 oC'de ısıtıldıktan sonra 0.3-2.2 MPA'lık bir basınç dayanımı. Köpük betonun aksine bu köpük beton Portland çimentosu ve alümina çimentosuna dayanarak, ısıtıldığında mukavemetini azaltmaz, aksine, ısıtmadan sonra artar.

 

 

 

 

Kağıt, düşük maliyetli, ekolojik uyumluluk ve düşük yoğunluk ile karakterize edilen yangına dayanıklı köpük betonu sunmaktadır. Köpük betonun üretiminde alüminli çimentoların kullanımı bir dizi dezavantaja sahiptir: köpük beton karışımı üretimi sırasında düşük köpük stabilitesi ve köpük betonun yetersiz mukavemeti. Alüminli çimento ve kilin iki bileşenli bir büzücü uygulaması önerilir. İki bileşenli bir bağlayıcı ve katkı maddelerine dayanan kuru bir karışımın optimal bileşimi deneysel olarak belirlenmiştir. Karıştırma suyundaki sodyum sitrat konsantrasyonunun çözeltinin ve köpük beton bulamacının plastisitesi üzerindeki etkisinin ve harç çimento karışımının başlangıç ??ve bitiş zamanının süresine olan bağımlılığın elde edilmesi. Karışımın diğer bileşenleriyle birlikte katı fazlı sinterlemeye bağlı olarak ısınma sırasında mukavemetini azaltmayan ısıya dayanıklı köpük betonun oluşumu ve özellikleri üzerine bağlayıcı ve mineral katkı maddelerinin kompozisyonunun etkisi sunulmaktadır. Kuru karışımın iki bileşenli bağlayıcı (Belarus'un Kustikha deposunun alümina çimento ve kil), mineral katkı maddeleri (chamotte, metakaolin, sülfoalüminat modifiye edici, bazalt elyaf atığı), sodyum sitratın plastikleştirici katkı maddesi, Ufapore köpüren esaslı optimum bileşimi ajan ve su-sert oranı. Sodyum sitratın köpüklü köpüğün reolojik özelliklerinde bir artışa ve ayar ve katılaşma süresinde 0.45–0.70 su-sert oranında bir azalmaya yol açtığı tespit edilmiştir. Sunulan yangına dayanıklı köpük beton bileşimlerinin uygulanması için öneriler verilmiştir. Yapı, inşaat ile ilgilidir ve özellikle bina duvarlarının iç ve dış taraflarının ısı yalıtım kaplaması için kuru sıva hazırlanmasına ilişkindir. Dış ve iç işler için ısı yalıtım sıvası için bileşim ağırlık olarak aşağıdakileri içerir: genişletilmiş perlit 15-45, metil selüloz 1-10, kum 5-30, sönmüş kireç tozu 5-25, kaolin 5-15, mikro-wollastonit 1-10, köpüklü cam 15-50, sodyum oleat 1-5, çinko stearat 1-5, optibent 1-5, vinavil akışı 1-5, plastikleştirici 1-5, elotex 511 10-40, köpürme maddesi 1-5, technocel 150 1-5, opagel SMT 1-5, ufapore 2-10, diyatomit 2-10, çimento - dinlenme.

 

 

 

 

Genişletilmiş polistiren dünyadaki çeşitli sanayi alanlarında ambalaj malzemesi olarak kullanılmaktadır. Çok miktarda genişletilmiş polistiren tüketilir ve atık olarak bertaraf edilir. Genişletilmiş polistirenin ambalaj dara atığını kullanmak amacıyla kompozit malzeme oluşturulur. Bu kompozit malzemedeki matris gözenekli beton ve sokma - ezilmiş dara atığıdır. Bu yazıda kompozit matrisin özellikleri kapsamlı bir şekilde analiz edilmiştir. Bilindiği gibi gözenekli beton hafif beton tiplerinden biridir. Gözenekli beton elde etmenin yollarından biri, biçimlendirici karışımlarda yüzey aktif maddelerin kullanılmasıdır. Beton yoğunluğunu azaltmak ve termal özelliklerini geliştirmek için yaygın olarak kullanılmaktadır. Sürfaktan molekülleri, hava kabarcıklarını sürüklemeye ve taze çimento macununda stabilize etmeye yardımcı olur. 6 farklı tipte yüzey aktif madde ile araştırma yapılmıştır. Ufapore TCO yüzey aktif madde, kompozit malzeme üretimi için en uygun araştırma olarak seçilmiştir.

 

 

UYGULAMALAR

 

 

UFAPORE TCO, bina endüstrisinde uygulanan tipik karışımlar için iyileştirilmiş ıslatma ve dispersiyon özellikleri sağlar, daha azyapışkanlık yanı sıra daha iyi işlenebilirlik ve pompa yeteneği. Ürün, çeşitli içine üniforma, küçük hava kabarcıkları içerirbunların karışımları. Normal dozaj 0.005 - 0.05% sbwc'dir. Belirtilen bir hava içeriği elde etmek için gerekli dozaj, bağlayıcıya bağlıdır Tip, mikser tipi, w / c oranı, agrega derecelendirme ve para cezaları (<0-25mm). Optimize etmek için test denemeleri yapmak her zaman tavsiye edilir hava sürükleyicinin dozajı.

 

 

 

 

 

UFAPORE, alçı, çimento veya kireç bazlı yapı malzemeleri için farklı formülasyonlarda etkili bir hava sürükleyici ve plastikleştirici olarak çalışan yüzey aktif bir maddedir. UFAPORE mükemmel akış özelliklerine sahiptir ve bu dozaj doğruluğu artırılabilir.

 

 

UFAPORE TAE yüzey geriliminin azaltılmasının gerekli olduğu çeşitli uygulama alanlarındaki jipsler bazlı yapı malzemeleri için etkili bir hava formülasyonu olarak çalışan yüzey aktif bir maddedir.

 

 

 

Kuru bir karışımın bileşimi doğal kürlemeyle otoklavlanmamış köpük betonun üretimi için geliştirilmiştir. Karışım portland çimentosu, Ufapore köpürtme maddesi, mineral katkı maddeleri (RSAM sülfoalüminat katkısı, MK-85 mikro silika ve bazalt elyafı), “Sitrat-T” katkısı ve yeniden dağılabilir Vinnapas-8034H tozunun plastikleştirilmesi ve hızlandırılmasıyla oluşturulmuştur. 400-800 kg / m3 / 3 yoğunlukta köpük betonun, 1,1-3,4 MPa dayanıklılık, düşük su emilimi (% 40-50), büzülebilir çatlaklar içermediği tespit edilmiştir. kuru karışımda su / katı = 0,4-0,6 su ilave edilirken, daha sonra mekanik şişme ve köpük kütlesinin sertleştirilmesinde oluşmuştur. "Sitrat-T" katkısının hızlandırılmış ve plastikleştirilmesinin kuru karışımın bileşimine dahil edilmesi, genleşmiş köpük kütlesindeki reolojik özelliklerin artmasına ve kurutma ve sertleşmesinin zamanla azaltılmasına yol açmaktadır. Bir taramalı elektron mikroskobu yardımıyla gerçekleştirilen köpük betonu yongalama yüzeyinin mikroyapısı ile ilgili bir araştırma, kuru karışımın bileşimine bazalt elyaf ve yeniden dağılabilir Vinnapas-8034H tozunun eklenmesinin daha ince bölünmüş kristalin hidratların oluşumunu teşvik ettiğini göstermiştir. . Böyle bir yaklaşım, kristalin hidratların kasıtlı morfolojisini değiştirmeyi mümkün kılar ve köpük betonu yapısal hale getirme işlemini yürütme imkanı verir.

 

 

 

Buluş, kireçli sıva veya masonlu kuru karışımlar olmak üzere yapı malzemeleri ve ürünlerin üretilmesi ile ilgilidir ve tuğla veya moloz taş işçiliği için ve aynı zamanda tuğla ve ahşap yüzeyler, kireç üzerinde duvarların ve tavanların tesviye edilmesinde kullanılabilir ve kireç sıva alçıları. Teknik sonuç, kireçli hamurun tüketimini azaltarak, kireçli kirecin tüketimini azaltarak kireçli bağlayıcı elde etmek için teknolojinin bir gelişmesidir; Kalker testinin başlangıç ??hareketliliğinin korunma süresinde artış; sertleşme sırasında bağlayıcı hacminde düzensiz değişiklikler belirtisi yoktur. Bir dolgu maddesi olarak calcareous binder içeren restorasyon kuru karışımı, bir plastikleştirici katkı maddesi olarak 0.1-2.5 mm'lik kuartz kumu, plastikleştirici C-3, aktif mineral katkı maddesi metakaolin olarak su tutucu bir katkı maddesi olan patates nişastası olarak kuru, bir lif olarak Ufapore TLA porotunun hava sürükleyici bir karışımı olarak, aşağıdaki bileşen oranına sahip bir 6 mm polipropilen lifi, ağ.%: bağlayıcı madde 16-20, kuvars kum fraksiyonu 0.1-2.5 mm 75.55-81.78, plastikleştirici C -3 kuru 0.1-0.2, patates nişastası 0.1-0.2, metakaolin 2-4, pofça Ufapore TLA 0.01-0.02, 6 mm 0.01-0.03 bir uzunluğunda polipropilen fiber, zvestkovoe bağlayıcı bir parçalayıcı hidratlanmış kireç içinde birlikte öğütme ile hazırlanan nerede Dolomit 1: 1 oranında partikül büyüklüğü 10-30 mikron arasındadır. Buluş bağımlı istemde geliştirilmiştir. 1 z.s. f-ly, 3 sekmesi. su tutucu bir katkı maddesi olarak, patates nişastası olarak aktif bir mineral katkısı olarak metakaolin olarak, Ufapore TLA porojeninin hava sürükleyici bir karışımı olarak, lif olarak, aşağıdaki bileşen oranı olan 6 mm'lik bir polipropilen fiber, ağırlıkça%: kireçtaşı 16- 20, kuartz kum fraksiyonu 0, 1-2.5 mm 75.55-81.78, plastikleştirici C-3 kuru 0.1-0.2, patates nişastası 0.1-0.2, metakaolin 2-4, pofça Ufapore TLA 0.01-0.02, 6 uzunluğunda polipropilen fiber mm 0.01-0.03, kireçli bağlayıcı madde, 1: 1 ila 10-30 mikrometre partikül büyüklüğünde desi birleştirici hidratlı kireç ve dolomit içinde birlikte öğütülerek elde edildi. Buluş bağımlı istemde geliştirilmiştir. 1 z.s. f-ly, 3 sekmesi. su tutucu bir katkı maddesi olarak, patates nişastası olarak aktif bir mineral katkısı olarak metakaolin olarak, Ufapore TLA porojeninin hava sürükleyici bir karışımı olarak, lif olarak, aşağıdaki bileşen oranı olan 6 mm'lik bir polipropilen fiber, ağırlıkça%: kireçtaşı 16- 20, kuartz kum fraksiyonu 0, 1-2.5 mm 75.55-81.78, plastikleştirici C-3 kuru 0.1-0.2, patates nişastası 0.1-0.2, metakaolin 2-4, pofça Ufapore TLA 0.01-0.02, 6 uzunluğunda polipropilen fiber mm 0.01-0.03, kireçli bağlayıcı madde, 1: 1 ila 10-30 mikrometre partikül büyüklüğünde desi birleştirici hidratlı kireç ve dolomit içinde birlikte öğütülerek elde edildi. Buluş bağımlı istemde geliştirilmiştir. 1 z.s. f-ly, 3 sekmesi. aktif bir mineral katkı maddesi olarak metakaolin, hava sürükleyici katkı maddesi olarak Ufapore TLA olarak, fiber polipropilen lif uzunluğu olarak 6 mm'lik bileşenlerin aşağıdaki oranı ile, kütle yüzdesi: limy binder 16-20, kuvars kumu fraksiyonu 0.1-2.5 mm 75 55-81,78, plastikleştirici C-3 kuru 0.1-0.2, patates nişastası 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porojen Ufapore TLA 0.01-0.02, polipropilen fiber 6 mm uzunluğunda 0.01-0.03, burada kalkerli bağlayıcı madde elde edildi. parçalayıcı kireç-iticiler ve dolomit unu içinde 1: 1 oranında partikül büyüklüğü 10-30 mikron ile birlikte öğütme. Buluş bağımlı istemde geliştirilmiştir. 1 z.s. f-ly, 3 sekmesi. aktif bir mineral katkı maddesi olarak metakaolin, hava sürükleyici katkı maddesi olarak Ufapore TLA olarak, fiber polipropilen lif uzunluğu olarak 6 mm'lik bileşenlerin aşağıdaki oranı ile, kütle yüzdesi: limy binder 16-20, kuvars kumu fraksiyonu 0.1-2.5 mm 75 55-81,78, plastikleştirici C-3 kuru 0.1-0.2, patates nişastası 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porojen Ufapore TLA 0.01-0.02, polipropilen fiber 6 mm uzunluğunda 0.01-0.03, burada kalkerli bağlayıcı madde elde edildi. parçalayıcı kireç-iticiler ve dolomit unu içinde 1: 1 oranında partikül büyüklüğü 10-30 mikron ile birlikte öğütme. Buluş bağımlı istemde geliştirilmiştir. 1 z.s. f-ly, 3 sekmesi. fiber polipropilen lif uzunluğu olarak aşağıdaki bileşenlerin oranı ile 6 mm, kütle%: kireçli bağlayıcı 16-20, kuvars kum fraksiyonu 0.1-2.5 mm 75.55-81.78, plastikleştirici C-3 kuru 0.1-0.2, patates nişastası 0.1-0.2, metakaolin 2-4, pofça Ufapore TLA 0.01-0.02, 6 mm 0.01-0.03 uzunluğunda polipropilen fiber, burada kireçli bağlayıcı, kireç-çöp ve dolomit unun bir parçalayıcıda 1-taşlama ile elde edilir; 1 tane partikül büyüklüğü 10-30 mikron. Buluş bağımlı istemde geliştirilmiştir. 1 z.s. f-ly, 3 sekmesi. fiber polipropilen lif uzunluğu olarak aşağıdaki bileşenlerin oranı ile 6 mm, kütle%: kireçli bağlayıcı 16-20, kuvars kum fraksiyonu 0.1-2.5 mm 75.55-81.78, plastikleştirici C-3 kuru 0.1-0.2, patates nişastası 0.1-0.2, metakaolin 2-4, pofça Ufapore TLA 0.01-0.02, 6 mm 0.01-0.03 uzunluğunda polipropilen fiber, kalkerli bağlayıcı co-grindin ile elde edildi

 

 

- Harç ve Sıvalar

- Alçı sıvalar

 

 

UFAPORE TAE, bina endüstrisinde uygulanan tipik karışımlar, daha az yapışkanlık ve daha iyi işlenebilirlik ve pompa kabiliyeti için geliştirilmiş ıslatma ve dispersiyon özellikleri kazandırır. Ürün, çeşitli karışımlara üniform, küçük ve stabil hava kabarcıkları içerir.Dozaj 0,005 - 0,05% sbwc'dir. Belirtilen bir hava içeriği elde etmek için gerekli doz tip, w / c oranı, agrega derecelendirme ve ince taneler (<0-25 mm. Hava sürükleyicinin dozajını optimize etmek için test denemeleri yapılması önerilir.

 

 

 

DEPOLAMA VE TAŞIMA

 

 

Ufapore TCO, 600 kg büyük torbalarda ve paletlerde PE 20 kg / 30 torbada sevk edilir. Ürünün topaklanmasını önlemek için ürünü serin (<30 ° C) ve kuru bir yerde saklayın. Paketlenmiş malzemeyi aynı nedenden dolayı basınç altında saklamaktan kaçının.

 

 

 

Ufapore TAE, 600 kg'lık büyük torbalarda ve paletlerde PE 20 kg / 30'luk torbalarda sevk edilir. Ürünü serin bir yerde saklamanızı öneririz. Ambalajlı malzemeyi aynı nedenden dolayı basınç altında saklamayın. Genel olarak, ürün önerilen depolama ve işleme koşullarında bozulmaz. Lütfen elleçleme ile ilgili daha fazla bilgi için Güvenlik Veri Sayfasına bakınız.

 

 

 

 

 

Foaming agents plays a major role in reducing the density of the board, which allows for ease of handling, thermal insulation, sound proofing, shorter drying times and savings in raw material cost. The conditions at different gypsum board plants vary with raw materials and production methods. Due to the environmental differences in every gypsum board plant, Unger Functional materials have developed several foaming agents called UFAPORE GP. Each UFAPORE GP product has outperforming properties and are excellent foaming agents in their own defined environments. By choosing the right type of foaming agents you are able to improve line speed and production capacity and at the same time reduce consumption of aggregates both at standard board production and hydrophobic boards (green boards)

 

 

 

 

In any type of mortar and plaster, the controlled formation of air bubbles of the right dimensions will improve the product greatly. Besides of reducing weight and costs, air entrainment with Unger surfactants will increase the workability, the affinity and the durability of the end product. Depending on local conditions, type of mortar or plaster in question, we can recommend highly functional products for air entrainment. Unger Functional Material UFAPORE T-range covers all the air entrainers needed, depending of the amount of air, bubble size and structure. UFAPORE T-range is suitable for both mechanically and manually applied plasters, mortars and renders. For the DIY market we have developed products that are easily handled without excessive dust formation. For the automated ready mix plants we have products that have an excellent flow even under high pressure and temperatures, making dosing accurately.

 

 

 

 

UFAPORE TCO is a surface active agent that works as an efficient air entrainer and plasticizer in different formulations forbuilding materials based on gypsum, cement or lime. UFAPORE TCO is well suited as wetting agent in various areas of application where reduction of surface tension is essential.

 

 

 

 

SUBSTRATES ORGANIZED ORGANIC ANION: "UFARYL DL 85CJ" (ALKYL BENZEN SULPHONATE OF SODIUM) -18 BAGS FOR 25KG, "UFAPORE TCO" (NATURIUM SALT OF OLEFIN SULFONATE) -160 SACKS FOR 25KG, "UFAPORE TKA50" (SODIUM LAURULESULPHATE) -40 SACKS ON 25KG, USED ANNIONAL SURFACE-ACTIVE SUBSTANCE (SAS) - LAURIL SULFATE SODIUM 70% (SODIUM SULPHOTOXYLATE 70%), DOES NOT CONTAIN ALCOHOL, NOT FOR VETERINARY, NOT IN AEROSOL PACKAGES AND NOT PACKED FOR RETAIL. TRADE, NOT THE WASHING AND COSMETIC CR-VOM

 

 

 

 

UFAPORE is a surface active agent that works as an efficient air entrainer and plasticizer in different formulations for building materials based on gypsum, cement or lime. UFAPORE has excellent flow properties and by that dosing accuracy may be improved. 

 

 

UFAPORE TAE is a surface active agent that works as an efficient air formulations for building materials based on gyps agent in various areas of application where reduction of surface tension is essential.

 

 

 

Composition of a dry mix has been developed for production of non-autoclaved foam concrete with natural curing. The mix has been created on the basis of portland cement, Ufapore foaming agent, mineral additives (RSAM sulfoaluminate additive, MK-85 micro-silica and basalt fiber), plasticizing and accelerating “Citrate-T” additive and redispersible Vinnapas-8034H powder. It has been established that foam concrete with density of 400-800 kg/m3 , durability of 1,1-3,4 MPa, low water absorption (40-50 %), without shrinkable cracks has been formed while adding water of Water/Solid = 0,4-0,6 in the dry mix, subsequent mechanical swelling and curing of foam mass. Introduction of the accelerating and plasticizing “Citrate-T” additive into composition of the dry mix leads to an increase of rheological properties in expanded foam mass and time reduction of its drying and curing. An investigation on microstructure of foam-concrete chipping surface carried out with the help of a scanning electron microscope has shown that the introduction of basalt fiber and redispersible Vinnapas-8034H powder into the composition of the dry mix promotes formation of more finely-divided crystalline hydrates. Such approach makes it possible to change purposefully morphology of crystalline hydrates and gives the possibility to operate foam concrete structurization process.

 

 

 

The invention relates to the production of building materials and products, in particular to lime plaster or masonry dry mixes, and can be used for the construction of brick or rubble masonry, as well as for leveling walls and ceilings on brick and wooden surfaces, lime and lime-plaster plasters. The technical result is an improvement of the technology for obtaining calcareous binder by reducing the consumption of hydrated lime with a simultaneous increase in the yield of the calcareous dough; increase in the time of preservation of the initial mobility of the calcareous test; no signs of uneven changes in the volume of binder during hardening. Restoration dry mix containing calcareous binder, as a filler, quartz sand of fraction 0.1-2.5 mm, as a plasticizing additive, the plasticizer C-3 is dry, as a water-retaining additive, potato starch, as the active mineral additive metakaolin, as an air-entraining admixture of the Ufapore TLA porogen, as a fiber, a 6 mm polypropylene fiber with the following component ratio, wt.%: binding agent 16-20, quartz sand fraction 0.1-2.5 mm 75.55-81.78, plasticizer C-3 dry 0.1-0.2, potato starch 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porogen Ufapore TLA 0.01-0.02 , polypropylene fiber with a length of 6 mm 0.01-0.03, where zvestkovoe binder prepared by grinding together in a disintegrator hydrated lime and dolomite in the ratio of 1: 1 to a particle size of 10-30 microns. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab. as a water-retaining additive, potato starch, as an active mineral additive metakaolin, as an air-entraining admixture of the Ufapore TLA porogen, as a fiber, a 6 mm polypropylene fiber with the following component ratio, wt%: limestone 16-20, quartz sand of fraction 0, 1-2.5 mm 75.55-81.78, plasticizer C-3 dry 0.1-0.2, potato starch 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porogen Ufapore TLA 0.01-0.02, polypropylene fiber with a length of 6 mm 0.01-0.03, where the calcareous binder was obtained by co-grinding in desi integrator hydrated lime and dolomite in the ratio 1: 1 to 10-30 micrometers particle size. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab. as a water-retaining additive, potato starch, as an active mineral additive metakaolin, as an air-entraining admixture of the Ufapore TLA porogen, as a fiber, a 6 mm polypropylene fiber with the following component ratio, wt%: limestone 16-20, quartz sand of fraction 0, 1-2.5 mm 75.55-81.78, plasticizer C-3 dry 0.1-0.2, potato starch 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porogen Ufapore TLA 0.01-0.02, polypropylene fiber with a length of 6 mm 0.01-0.03, where the calcareous binder was obtained by co-grinding in desi integrator hydrated lime and dolomite in the ratio 1: 1 to 10-30 micrometers particle size. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab. as an active mineral additive metakaolin, as an air-entraining additive blowing agent Ufapore TLA, as fiber polypropylene fiber length of 6 mm with the following ratio of components, mass%: limy binder 16-20, quartz sand fraction 0.1-2.5 mm 75 , 55-81,78, plasticizer C-3 dry 0.1-0.2, potato starch 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porogen Ufapore TLA 0.01-0.02, polypropylene fiber 6 mm long 0.01-0.03, where the calcareous binder was obtained by co-grinding in disintegrator lime-pushers and dolomite flour in the ratio 1: 1 to a particle size of 10-30 microns. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab. as an active mineral additive metakaolin, as an air-entraining additive blowing agent Ufapore TLA, as fiber polypropylene fiber length of 6 mm with the following ratio of components, mass%: limy binder 16-20, quartz sand fraction 0.1-2.5 mm 75 , 55-81,78, plasticizer C-3 dry 0.1-0.2, potato starch 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porogen Ufapore TLA 0.01-0.02, polypropylene fiber 6 mm long 0.01-0.03, where the calcareous binder was obtained by co-grinding in disintegrator lime-pushers and dolomite flour in the ratio 1: 1 to a particle size of 10-30 microns. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab. as fiber polypropylene fiber length of 6 mm with the following ratio of components, mass%: calcareous binder 16-20, quartz sand fraction 0.1-2.5 mm 75.55-81.78, plasticizer C-3 dry 0.1-0.2 , potato starch 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porogen Ufapore TLA 0.01-0.02, polypropylene fiber with a length of 6 mm 0.01-0.03, where the calcareous binder was obtained by co-grinding in a disintegrator of lime-litter and dolomite flour in a ratio of 1: 1 to the particle size 10-30 microns. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab. as fiber polypropylene fiber length of 6 mm with the following ratio of components, mass%: calcareous binder 16-20, quartz sand fraction 0.1-2.5 mm 75.55-81.78, plasticizer C-3 dry 0.1-0.2 , potato starch 0.1-0.2, metakaolin 2-4, porogen Ufapore TLA 0.01-0.02, polypropylene fiber with a length of 6 mm 0.01-0.03, where the calcareous binder was obtained by co-grinding in a disintegrator of lime-litter and dolomite flour in a ratio of 1: 1 to the particle size 10-30 microns. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab. polypropylene fiber with a length of 6 mm 0.01-0.03, where the calcareous binder was obtained by co-grinding in a disintegrator of lime-lint and dolomite flour in a ratio of 1: 1 to a particle size of 10-30 µm. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab. polypropylene fiber with a length of 6 mm 0.01-0.03, where the calcareous binder was obtained by co-grinding in a disintegrator of lime-lint and dolomite flour in a ratio of 1: 1 to a particle size of 10-30 µm. The invention is developed in the dependent claim. 1 z.s. f-ly, 3 tab.

 

 

 

 

Optimal concentrations of mineral additives to a dry mixture ofaluminous cement, clay and chamotte in the ratio of 1 : 1 : 1 were found to be 5 % metakaolin, 5 % RSAM, 3.2 % basalt fiber, 1.7 % sodium citrate and 0.5 % “Ufapore” foaming agent. Using this composition of a dry mixture at a waterhard ratio (water/dry mix) equal to 0.45–0.7, it is possible to obtain a heatresistant foam concrete without shrinkage cracks with a density of 300–650 kg/m3 and a compressive strength of 0.2–2.5 MPa at natural curing and 0.3–3.2 MPA after heating at 1000 oC. This foam concrete, in contrast to foam concrete based on Portland cement and alumina cement, does not reduce its strength when heated, but, on the contrary, it increases after heating. 

 

 

 

 

The paper presents the prospective fire-resistant foam concrete, characterized by low cost, ecological compatibility, and low density. The use of aluminous cements in the manufacture of foam concrete has a number of disadvantages: low foam stability during the production of foam concrete mixture and insufficient strength of foam concrete. The application of a two-component astringent of aluminous cement and clay is proposed. The optimal composition of a dry mixture based on a bicomponent binder and additives was determined experimentally. The dependences of the influence of the concentration of sodium citrate in the mixing water on the plasticity of the solution and foam concrete slurry and on the time of the beginning and the end of the setting of the mortar cement mix have been obtained. The influence of the composition of binder and mineral additives on the formation and properties of the heat-resistant foam concrete that does not reduce its strength during heating due to solid-phase sintering of clay with other components of the mixture is presented. The optimum composition of the dry mixture based on the two-component binder (alumina cement and clay of the Kustikha deposit of Belarus), mineral additives (chamotte, metakaolin, sulfoaluminate modifier, basalt fiber waste), plasticising additive of sodium citrate, Ufapore foaming agent and water-hard ratio. It has been established that sodium citrate leads to an increase in the rheological properties of foamed foam and a reduction in its setting and solidification time at a water-hard ratio of 0.45–0.70. Recommendations are given for the introduction of the presented fire-resistant foam concrete compositions.invention relates to construction and specifically to preparation of dry plaster for heat insulation coating of inner and outer sides of building walls. The composition for heat insulation plaster for external and internal works contains the following in wt %: expanded pearlite 15-45, methyl cellulose 1-10, sand 5-30, slaked lime powder 5-25, kaolin 5-15, micro-wollastonite 1-10, foamed glass 15-50, sodium oleate 1-5, zinc stearate 1-5, optibent 1-5, vinavil flux 1-5, plasticiser 1-5, elotex 511 10-40, foaming agent 1-5, technocel 150 1-5, opagel SMT 1-5, ufapore 2-10, diatomite 2-10, cement - the rest.

 

 

 

 

Expanded polystyrene is used as packing material in various industrial fields in the world. A large quantity of expanded polystyrene is consumed, and is disposed as a waste. On purpose to utilize packing tare waste of expanded polystyrene, composite material is created. The matrix in this composite material is porous concrete and insertion – crushed tare waste. The properties of composite matrix are analyzed comprehensively in this article. As it is known, porous concrete is one of types of lightweight concrete. One of ways to get porous concrete is the usage of surfactants in the formative mixtures. It has been widely used to decrease the density of concrete and to improve its thermal properties. The surfactant molecules help entrain air bubbles and stabilize them in the fresh cement paste. Researches with 6 different types of surfactants were made. The Ufapore TCO surfactant was chosen for the further research as the most suitable for production of composite material. 

 

 

APPLICATIONS 

 

 

UFAPORE TCO imparts improved wetting and dispersion properties for typical mixes applied in the building industry, less tackiness as well as better workability and pump ability. The product incorporates uniform, small air bubbles into various mixtures. Normal dosage is 0.005 – 0.05 % sbwc. Necessary dosage to obtain a specified air content depends of binder type, mixer type, w/c ratio, aggregate grading and fines (<0-25mm). It is always advisable to do test trials to optimize the dosage of air entrainer.

 

 

- Mortars and Plasters 

- Gypsum plasters

 

 

UFAPORE TAE imparts improved wetting and dispersion properties for typical mixes applied in the building industry, less tackiness as well as better workability and pump ability. The product incorporates uniform, small and stable air bubbles into various mixtures. dosage is 0,005 - 0,05 % sbwc. Necessary dosage to obtain a specified air content depends of type, w/c ratio, aggregate grading and fines (<0-25 mm. It is always advisable to do test trials to optimize the dosage of air entrainer.

 

 

 

STORAGE AND HANDLING

 

 

Ufapore TCO is shipped in big bags 600 kg and PE 20 kg/30 bags on pallets. We recommend storing the product in a cool (<30°C) and dry place in its original packing to avoid lumping. Avoid storing the packed material under pressure for the same reason.

 

 

 

Ufapore TAE is shipped in big bags 600 kg and PE 20 kg/30 bags on pallets.We recommend storing the product in a cool Avoid storing the packed material under pressure for the same reason. In general the product is non-perishable under the recommended storage and handling conditions. Please refer to the Safety Data Sheet for further details regarding handling 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.