1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Caprylic/Capric Triglyceride

KAPRİLİK KAPRİK TRİGLİSERİT = MCT – ORTA ZİNCİRLİ TRİGLİSERİT (KAPRİLİK / KAPRİK TRIGLİSERİT)

KAPRİLİK/KAPRİK TRİGLİSERİT = MCT Yağı = Medium Chain Triglyceride = MCT = ORTA ZİNCİRLİ TRİGLİSERİT


MCT Yağı ya da ORTA ZİNCİRLİ TRİGLİSERİT olarak da bilinen Kaprilik / Kaprik Trigliserit, yenilenebilir doğal hammaddelerden elde edilen klasik bir yumuşatıcıdır.
Başta Kaprilik ve Kaprik Asitler olmak üzere bitkisel Gliserin ve fraksiyonlanmış bitkisel Yağ Asitlerinden üretilir.
Kaprilik / Kaprik Trigliserit kokusu ve tadı nötr olan berrak ve renksiz bir sıvıdır.
Kaprilik/Kaprik Trigliserit tamamen doymuştur ve bu nedenle oksidasyona karşı oldukça dirençlidir.


MCT (Orta Zincirli Trigliserit) Kimyasal Adı: Oktanoik/Dekanoik Asit Trigliserit

Alternatif olarak Oktanoik/Dekanoik Asit Trigliserit veya MCT Hindistan Cevizi Yağı olarak da bilinen Kaprilik / Kaprik Trigliserit, olgunlaşmış hindistancevizi çekirdeğinden ekstrakte edilen hindistancevizi yağının özel bir esterifikasyonudur.
Bu yağ, ham hindistancevizi yağında bulunan yalnızca orta zincirli trigliseritleri, yani Kaprilik Asit ve Kaprik Yağ Asitini içerir.
Kaprilik / Kaprik Trigliserit çeşitli uygulamalarda kullanılabilen ideal bir taşıyıcı yağdır. 
Kaprilik kaprik trigliserid ipeksi ve hafiftir, cilt tarafından kolayca emilir.Kozmetik ve cilt bakım ürünlerinde kullanıldığında, organik Kaprilik / Kaprik Trigliseridin ciltte yağlı bir his bırakmadığı anlamına gelir.
Uzun raf ömrü, düşük renk, minimum koku ve düşük veya sıfır tehlikesi ile bu taşıyıcı yağ, hassas ciltler ve yağsız ürünler için ideal bir seçimdir.



CAS numarası: 73398-61-5 / 65381-09-1
EC numarası: 277-452-2 / 265-724-3


Kaprilik kaprik trigliserid | Kaprilik kaprik trigliserit | Caprylic Capric trigliserit (Hindistan cevizi yağı) | Kaprilik kaprik trigliseritler | Kaprilik/Kaprik trigliserit | Kaprilik/Kaprik trigliseritler | Trigliserid caprylique/caprique | Kaprilik / Kaprik trigliserit | Kaprilik / kaprik trigliserit | Kaprilik / Kaprik trigliserit | Kaprilik/Kaprik trigliserit (de koko) | kaprilik/kaprik trigliserit (hindistan cevizinden elde edilir) | Kaprilik / kaprik trigliserit (Triglycéride végétal) | Kaprilik kaprik trigliserid (Émollient d'origine naturelle)

Kaprilik/kaprik trigliserit, hindistancevizi yağı ve gliserinden elde edilen C8 ve C10 karbon zincirleri ile tri-esterlerin bir karışımıdır. 
Kaprilik/kaprik trigliserit orta zincirli trigliserit olarak sınıflandırılır ve güzellik endüstrisinde yumuşatıcı, dağıtma maddesi ve çözücü olarak kullanılır.

Kaprilik/kaprik trigliseritin Faydaları:

Kaprilik/kaprik trigliserit, cildin nem/su kaybını önlemek, cildi nemli ve esnek tutmak için epidermis çevresinde tıkayıcı bir film oluşturdukları için harika bir antioksidan yumuşatıcıdır. 
Hafif ve yağsız bir kayganlaştırıcı bariyer olarak cilde kolayca yayılır ve cilt tarafından emilir. 
Kaprilik/kaprik trigliserit dağıtıcı bir ajan olarak, üründe bulunan vitaminlerin, pigmentlerin ve diğer aktif bileşenlerin dağıtımını arttırır. 
Kaprilik/kaprik trigliserit ayrıca ürüne büyük stabilite ve oksidasyon gibi erken yaşlanma süreçlerine karşı direnç sağlar ve biyolojik olarak parçalanabilen bir antimikrobiyal, antifungal ve antiviral ajan olarak işlev görebilir.


Kaprilik/kaprik trigliserit, tamamen doymuş olduğu için oksidasyona direndiği için bitkisel yağların geçerli bir ikamesidir. Düşük moleküler ağırlığı ona ipeksi bir his verir. Yumuşatıcı özellikleri sayesinde cildinizin en dış tabakasından nem kaybını sınırlayan bir lipit film oluşturabilir.

Kaprilik kaprik trigliserid, hindistancevizi yağı gibi doğal yağlardan elde edilen yağ asitlerinin gliserin ile birleştirilmesi sonucu oluşan bir bileşiktir. Genellikle sabun ve kozmetik gibi cilt bakım ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır, çünkü bir antioksidan olarak çalışır ve cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur. Berrak, renksiz ve kokusuz bir sıvıdır ve birçok cilt ürününde bulunan sentetik kimyasalların doğal bir alternatifidir. Böylece nemlendirici yüz kremleri, yaşlanma karşıtı serumlar, güneş kremleri, ruj, eyeliner, dudak balsamı, parfüm ve daha birçok üründe bulunmaktadır. Kişisel bakımın yanı sıra yiyecek-içecek, ilaç ve diğer sektörlerde de kullanılabilirler.





Yan Etkiler ve Toksisite:

Son derece güvenli bir bileşen olan kaprilik/kaprik trigliseritler, genel kullanımda düşük toksisiteye sahiptir ve tahriş edici olmadığı ve hassas ciltler için uygun olduğu gösterilmiştir.



Kaprilik/kaprik trigliserit, Kozmetik formülasyonlar için yumuşatıcılık sağlayan bir hammaddedir. Cildin nem kaybını önlemesine yardımcı olur.
Kaprilik kaprik trigliserid ayrıca bir formülü kalınlaştırmak veya temel bileşenlerin penetrasyonunu arttırmak için kullanılabilir. Bir ürünün yayılabilirliğini iyileştirdiği bilinmektedir.

Caprylic Capric Trigliserit, hindistancevizi yağı ve gliserinden elde edilir. Berrak, viskoz olmayan bir sıvıdır


Kaprilik/kaprik trigliserit, hindistancevizi yağı ve gliserinden elde edilir ve mükemmel bir yumuşatıcı ve cilt yenileyici bileşen olarak kabul edilir. Unutulmamalıdır ki, yağ asitleri karışımı cildin yüzeyini yeniler ve nem kaybına direnmesine yardımcı olur.

Kaprilik/kaprik trigliserit ayrıca koyulaştırıcı veya penetrasyon arttırıcı olarak da işlev görebilir, ancak asıl işi cildi nemlendirmek ve yenilemektir. Bu bileşenin cilt için değeri, nazik olarak kabul edilmesi gerçeğiyle daha da artar.

Hammadde olarak kaprilik/kaprik trigliserit berrak, viskoz olmayan sıvıdır.
Formülün yayılabilirliğini geliştirdiği bilinmektedir.

Güvenlik değerlendirmeleri, %50'nin altındaki konsantrasyonlarda kozmetik formülasyonlarda kaprik/kaprilik trigliseritin güvenli olduğunu ve %0,1 ila %35 arasında değişen bildirilen kullanımlar olduğunu kabul etmiştir.


KAPRİLİK/KAPRİK TRİGLİSERİT
Kaprilik / kaprik trigliserit, hurma çekirdeği veya hindistancevizi yağından yapılan yağlı bir sıvıdır.
Bir gliserin omurgasına bağlı kaprilik ve kaprik yağ asitlerinden oluşan karışık bir esterdir. Kaprilik/kaprik trigliseritler bazen hatalı olarak, bileşim olarak benzer olan ancak tipik olarak daha uzun zincirli trigliseritleri çıkarılmış hindistancevizi yağına atıfta bulunan parçalanmış hindistancevizi yağı olarak adlandırılır.
Kimyasal olarak konuşursak, katı ve sıvı yağlar çoğunlukla yağ asitleri 6-12 karbon atomu arasında değişen zincirler olan trigliseritlerden oluşur, bu durumda ester kaprik (10 karbon atomu) ve kaprilikten (8 karbon atomu) oluşur.

Kaprilik kaprik trigliserid, hafif bir kokuya sahip berrak bir sıvı olan ve suda çözünmeyen bir yumuşatıcıdır. Akne tedavisi, ter önleyici/deodorant, renkli kozmetik, saç bakımı, cilt bakımı, güneş arabası ve mendil gibi uygulamalarda kullanılabilir.

Orta zincirli Trigliseritler (MCT'ler), nutrasötik yiyecek ve içeceklerde ve kozmetik kişisel bakım ürünlerinde en sık kullanılan orta zincirli (6 ila 12 karbonlu) gliserol yağ asidi esterleridir.
İnsan vücudunda, MCT'ler, uzun zincirli yağ asitleri veya çok uzun zincirli yağ asitlerinin gerektirdiği modifikasyona gerek kalmadan GI yolundan portal vene pasif olarak difüze olur.
MCT'ler diğer yağlara kıyasla yumuşak olduğundan ve nota dışı tat veya koku üretmediğinden, kişisel bakım ürünlerinde ve farmasötiklerde de kullanılırlar.
Yiyecekler, içecekler ve nutrasötik uygulamalarda, MCT bileşenleri vücuda hızla emilir ve günlük egzersiz tutkunlarının yanı sıra sporcular ve vücut geliştiriciler için potansiyel olarak iyi bir enerji kaynağıdır.
MCT'ler genellikle içeceklere, karışımlara, beslenme çubuklarına veya enerji gıdalarına dahil edilir.
Orta zincirli trigliseritler, Doğal ve Organik Ecocert Standartlarına göre sertifikalandırılacak kozmetik formülasyonlarında yüksek kaliteli taşıyıcılar ve yumuşatıcılar olarak da kullanılmaktadır.
MCT'ler sıklıkla topikal aerosollerde, köpüklerde, kremlerde, merhemlerde ve losyonlarda bulunur ve yumuşak tat profilleri ve düşük doğal kokuları nedeniyle düzenli olarak tatlandırıcılarda ve kokularda kullanılır.



Kaprilik/kaprik trigliserit, cilt yüzeyinde nem kaybını azaltarak cilt kuruluğunu azaltmaya yardımcı olan bir bariyer oluşturur. Yağlı dokusu koyulaşmaya yardımcı olur ve kayganlık sağlar, bu da losyonlarımızı ve doğal güç deodorantlarımızı kolay uygulamamıza yardımcı olur ve dokunma sonrası yağlı olmayan bir his bırakır.

Kaprilik/kaprilik trigliserit, hindistancevizi ve hurma çekirdeği yağlarında daha düşük seviyelerde doğal olarak bulunur, ancak bu saf bileşeni yapmak için yağlar ayrılır ve spesifik yağ asidi (kaprik asit ve kaprilik asit izole edilir ve gliserin omurgası ile yeniden birleştirilir) daha sonra kil, ısı ve buhar kullanılarak daha da saflaştırılan (ağartılmış ve kokusu giderilen) kaprik/kaprilik trigliserit Başka hiçbir katkı maddesi veya işleme yardımcı maddesi kullanılmaz.

Elde Edilmesi: Hindistan Cevizi Yağı ve Gliserinden elde edilen, mükemmel bir yumuşatıcı ve cilt onarım maddesi olarak kabul edilir.
Yağ asitlerinin bir karışımıdır.

Faydaları: Kaprilik/kaprik trigliseritler cildin yüzeyini onarır ve nem kaybına karşı direnç gösterir.
Aynı zamanda koyulaştırıcı olarak da işlev görür, ancak asıl görevi nemlendirmektir. Cildi tahriş etmeyen, uygulaması kolay ve çok çabuk emilen nötr yağlardır.

Kaprilik/kaprik trigliseritlerin başlıca uygulamaları kişisel bakım, yiyecek ve içecekler, ilaçlar ve endüstriyel ve diğerleridir.
Yiyecek ve içecek endüstrisi, kaprilik/kaprik trigliseritlerin en büyük tüketicisidir.
Önemli ölçüde artan tüketimi ve cilt bakımı, vücut bakımı, bebek bakımı, saç bakımı, nemlendiriciler ve diğerleri gibi geniş ürün yelpazesi nedeniyle kişisel bakım uygulaması, uygulama endüstrisinin büyümesini sağlıyor.
Caprylic/Capric Trigliseridler, güvenli ve yüksek oranda emilen içerik gibi doğal özelliklerinden dolayı en çok tercih edilen deneme ürünlerinden biridir.
Caprylic/Capric Trigliseridler, daha az toksisitesi, daha uzun raf ömrü ve kozmetik ürünler için yağlayıcı bariyer oluşturması nedeniyle yiyecek, içecek ve kişisel bakım ürünlerinde bir bileşen olarak yaygın olarak tercih edilir.


Kaprilik kaprik trigliserid, hindistancevizi yağı ve gliserinden elde edilir.
Kaprilik kaprik trigliserid berrak, viskoz olmayan bir sıvıdır.
Kaprilik kaprik trigliserid, cildi yenilemeye ve nem kaybına direnmeye yardımcı olan bir yağ asitleri karışımı içerir.
Kaprilik kaprik trigliserid mükemmel bir yumuşatıcı, dispersiyon ajanı ve cildi yenileyen bir bileşen olarak işlev görür.
Kaprilik kaprik trigliserid özellikle hassas ve yağlı ciltler için uygundur.
Kaprilik kaprik trigliserid tüm cilt bakım krem ​​ve losyonlarında, makyaj malzemelerinde, şampuan ve temizleyicilerde kullanılır.

KAPRİLİK/KAPRİK TRİGLİSERİT şu şekilde sınıflandırılır:
yumuşatıcı
maskeleme
cilt bakımı
çözücü
parfüm

CAS Numarası: 73398-61-5 / 65381-09-1
EINECS/ELINCS No: 277-452-2 / 265-724-3

Kimyasal/IUPAC Adı: Decanoic asit, 1,2,3-propanetriol oktanoatlı ester; Gliseritler, karışık dekanoil ve oktanoil



Fonksiyonlar:
dispersiyon ajanı
Yumuşatıcı Nemlendirici
Yağ İkamesi
çözücü
çözücü
Yayıcı Ajan
Viskozite Değiştirici


Kaprilik trigliserit veya kaprik trigliserit, hindistancevizi yağı gibi doğal yağlardan gelen yağ asitlerini gliserin ile birleştiren bir bileşiktir.
Sabunlar ve kozmetikler bazen bir bileşen olarak kaprilik trigliserit içerir.




Kaprilik trigliserit, sabunlarda ve kozmetiklerde kullanılan bir bileşendir.
Genellikle hindistancevizi yağının gliserin ile birleştirilmesinden yapılır.
Bu bileşene bazen kaprik trigliserit denir.
Ayrıca bazen yanlışlıkla parçalanmış hindistancevizi yağı olarak da adlandırılır.

Kaprilik trigliserit 50 yılı aşkın süredir yaygın olarak kullanılmaktadır.
Cildin pürüzsüzleşmesine yardımcı olur ve bir antioksidan olarak çalışır.
Aynı zamanda diğer bileşenleri birbirine bağlar ve kozmetiklerdeki aktif bileşenlerin daha uzun süre dayanmasını sağlamak için bir tür koruyucu olarak çalışabilir.

Kaprilik trigliserit, topikal cilt ürünlerinde bulunan diğer sentetik kimyasallara daha doğal bir alternatif olarak değerlendirilir.
Ürünlerinin "tamamen doğal" veya "organik" olduğunu iddia eden şirketler genellikle kaprilik trigliserit içerir.



Kaprilik trigliseritler, doğal olarak oluşan yağ asitlerinden yapılan bileşiklerdir. Berrak bir sıvıdırlar ve tadı biraz tatlıdır.
Trigliseritlerdeki yüksek yağ içeriği, dokuları ve antioksidan nitelikleri ile birlikte, onları sabun ve cilt bakım ürünleri için özel bir kullanım haline getirir.



yumuşatıcı
Yumuşatıcılar cildinizi yumuşatan maddelerdir. Yumuşatıcılar, cildinizdeki nemi hapsederek ve nemin dışarı çıkmaması için koruyucu bir tabaka oluşturarak çalışırlar.
Kaprilik trigliserit, etkili bir cilt yumuşatıcı bileşendir.



dispersiyon ajanı
Dispersiyon ajanları, bileşenleri bir arada tutan ve stabilize eden herhangi bir kimyasal veya organik bileşiğin parçalarıdır.

Diğer aktif bileşenleri, pigmentleri veya kokuları iyi bir dispersiyon ajanında karıştırmak, bileşenlerin birbirine yapışmasını veya karışımın dibine çökmesini engeller.
Kaprilik trigliseritlerin mumsu ve kalın kıvamı, onları mükemmel bir dispersiyon ajanı yapar.



çözücü
Çözücüler, belirli bileşenleri veya bileşikleri çözebilen veya parçalayabilen bileşenlerdir.
Bileşenler, moleküllerinin nasıl yapılandırıldığına ve şekillendirildiğine ve diğer maddelerle nasıl etkileşime girdiklerine dayanan çözücülerdir.

Kaprilik trigliserit, bir araya toplanmak üzere tasarlanmış bileşikleri çözebilir. Bazı çözücüler toksik bileşenlere sahip olsa da kaprilik trigliserit bu riskleri taşımaz.



antioksidan
Antioksidanlar, çevrenizde her gün maruz kaldığınız toksinleri nötralize etmek için çalışır.
Antioksidanlar, cildinizi yaşlandırabilen ve vücudunuza zarar verebilen oksidasyon adı verilen zincirleme reaksiyonu durdurur.

Kaprilik trigliserit, cildinizi korumaya ve daha genç hissetmenize yardımcı olan antioksidanlarla doludur.




Kaprilik/kaprik trigliserit kullanımları
Kaprilik trigliserit, yüzünüzde ve çevresinde kullandığınız topikal cilt bakım ürünlerinde bulunabilir. Şunlar için kullanılır:

Bu ürünlerin raf ömrünü artırmak
cildinize hafif ve yağsız bir parlaklık katın
Üründeki antioksidanları artırın
Bu ürünler şunları içerir:

nemlendirici yüz kremleri
yaşlanma karşıtı serumlar
güneş kremleri
göz kremleri



Kozmetikte kaprilik/kaprik trigliserit
Kaprilik trigliserit, makyaj ve diğer kozmetik ürünlerinde popüler bir bileşendir. Bileşen, cildinizde yapışkan bir his yaratmadan pigmentlerin kozmetik bir formülde eşit olarak dağılmasını sağlar. Bu içeriğin bu kozmetiklerde sık sık listelendiğini göreceksiniz:

ruj
dudak kremi
dudak kalemi
krem bazlı ve sıvı fondötenler
göz kalemi



Kaprilik/kaprik trigliserit uygulamaları

Cilt bakımı
 Yüz Kremleri ve Maskeleri
 Vücut Losyonları ve Yağları
 Tırnak bakımı
 El ve Ayak Bakımı

yağlar
 Masaj
 Banyo duşu
 Tıraş olmak

Güneş kremi
 güneş kremleri
 Güneş'ten sonra
 kendi kendine bronzlaşma

Renkli Kozmetik
 göz farı
 Allık Pudra
 Primerler
 rujlar
 Makyaj temizleyici

Dudak Bakımı
 balzamlar
 kremler
 çubuklar

Bebek Bakımı
 kremler
 losyonlar
 temizlik
 Islak mendil

Erkek Bakımı
 Tıraş Kremleri ve Yağları
 Tıraş Sonrası Yağlar ve Losyonlar
 Sakal Yağları ve Balzamları

Aerosoller
 ter önleyiciler
 deodorantlar
 parfümler

Saç Bakımı
 yağlar
 maskeler

MCT Yağı veya Orta Zincirli Trigliseritler olarak da bilinen Kaprilik kaprik trigliseridler, oksidatif stabilitesi ve pürüzsüz dokusu nedeniyle güzellik, kozmetik ve kişisel kullanım endüstrilerinde yaygın bir ilgi görmektedir. Kaprilik kaprik trigliseridler, hindistancevizi yağının gliserol ile esterifikasyon yoluyla reaksiyona sokulmasıyla üretilir.
MCT Oil, yağ değildir; öncelikle hindistancevizi yağında bulunan Caprylic ve Capric orta zincirli trigliseritleri içeren bir esterdir.

Kaprilik kaprik trigliseridler, oda sıcaklığında katı olan ham maddesi hindistancevizi yağına kıyasla oda sıcaklığında hızla dağılan berrak, renksiz ve neredeyse kokusuz bir sıvıdır. Kaprilik kaprik trigliseridler cilt tarafından hızla emildiği ve cilde pürüzsüz ve kuru bir yağ hissi kattığı için kozmetikte yaygın olarak kullanılır. Genellikle krem, losyon, nemlendirici, temizleyici ve yüz yıkama, serum ve diğerlerinde bir bileşen olarak kullanılır.

Caprylic/Capric Trigliseridler yaklaşık elli yıl önce Caprylic/Capric Trigliseridlerin saflığı ve benzersiz özellikleri nedeniyle tıbbi, beslenme ürünlerinde uygulama bulan yağ emilim bozukluğu sendromundan mustarip hastalar için bir enerji kaynağı olarak geliştirildi.




Kaprilik/kaprik trigliserit güvenli midir?
Kaprilik trigliserit, topikal kullanım için varsa çok düşük bir toksisite taşır. FDA, genellikle bir gıda katkı maddesi olarak düşük miktarlarda güvenli olarak kabul edildiğini belirtiyor. Bu, rujunuzda veya dudak balsamınızda olabilecek eser miktarları tüketmenin toksik olmadığı anlamına gelir.

Hindistan cevizi yağına karşı ciddi bir alerjiniz yoksa kaprilik trigliserit kullanımıyla tetiklenen alerjik reaksiyon için çok az risk altındasınız.

Kaprilik trigliserit kullanımı için bazı çevresel endişeler var. Doğada nasıl parçalandığı ve sonunda birikip vahşi yaşam için bir tehdit oluşturup oluşturmayacağı hakkında yeterince bilgimiz yok. Kaprilik trigliserit içeren ürünleri atmanın en güvenli yollarını belirlemek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.


Kaprilik/kaprik trigliserit, kaprilik ve kaprik yağ asitlerinden (tipik olarak hindistan cevizi yağından elde edilir) ve gliserinden türetilen yağlı bir sıvıdır.

Kaprilik asit ve kaprik asit, hindistancevizi ve hurma gibi bitkisel yağlarda doğal olarak bulunan doymuş yağ asitleridir. Bu yağ asitleri aynı zamanda keçiler de dahil olmak üzere bazı memelilerin sütünde de bulunur ve isimlerini buradan alırlar - latince keçi anlamına gelen kapra kelimesinden gelen "kaprilik" ve "kaprik". Kullandığımız kaprilik/kaprik trigliserit bitki (hayvan dışı) kökenlidir.

Kaprilik/kaprik trigliserit, hindistancevizi yağının gliseritleri ayıran veya 'parçalara ayıran' gliserin ile reaksiyona sokulmasıyla üretilebilir. 'Caprylic' ve 'Capric', elde edilen yağ asidi moleküllerinin uzunluğunu tanımlayan isimlerdir: kaprilik için 8 karbon ve kaprik için 10 karbon. Fraksiyonlama işlemi, neredeyse tüm uzun zincirli trigliseritleri ortadan kaldırır, çoğunlukla orta zincirli trigliseritleri bırakır ve onu daha doymuş bir yağ haline getirir.
Bu doygunluk ona uzun bir raf ömrü verir ve onu daha stabil hale getirir.
Yağın fraksiyonlanması, karşılaştırmalı kaprik asit ve kaprilik asit konsantrasyonunu yükselterek ona daha fazla antioksidan özellik kazandırır.

Kaprilik/kaprik trigliserit, cilt bakım ürünlerinde yumuşak, yağlı olmayan bir yumuşatıcı olarak kullanılabilir.
Nemi yenilerken cildin koruyucu bariyerini yenilemeye yardımcı olarak cildi yumuşak ve pürüzsüz bırakır. Benzer şekilde, saç bakım ürünlerinde kullanıldığında kaprilik/kaprik trigliserit saç yüzeyinde koruyucu bir bariyer oluşturarak nemin tutulmasına ve kuruluğun önlenmesine yardımcı olur.

Diğer isimler: Kaprilik/Kaprik Asit Trigliserit, Gliserol Kalrilat Kaprinat, Gliserol Kaprilat Kaprinat, Oktanoik/Dekanoik Asit Trigliserit, Decanoik Asit, 1,2,3-propanetriol Oktanoatlı Ester



Kaprilik Kaprik Trigliseritler, hindistancevizi / hurma yağı yağ asitlerinin özel bir fraksiyonu olup, yalnızca daha kararlı ve cildi seven, kaprilik ve kaprik yağ asitleri ile kuru, ipeksi bir yağ esterleri oluşturur.

Caprylic Capric Trigliseritler (CCT) yanlışlıkla Fraksiyonlu Hindistan Cevizi Yağı olarak adlandırılır.
Kaprilik Kaprik Trigliseritler, Hindistan Cevizi Yağının sadece Kaprilik ve Kaprik Yağ Asitleri kullanılarak özel bir esterleştirilmesidir, Fraksiyonlu Hindistan Cevizi Yağı ise, damıtma işleminden çekilen tüm yağ asitlerinin bir kombinasyonu ile sonuçlanan Hindistan Cevizi Yağının standart bir damıtmasıdır.
Fraksiyone Hindistan Cevizi Yağı, çoğu yaygın taşıyıcı yağdan daha hafif bir his ve daha uzun raf ömrü ile geleneksel bitkisel yağlarla aynı his ve performansa sahiptir.
Caprylic Capric Trigliseritler, standart bir taşıyıcı yağ gibi hissetmezler.
Caprylic Capric Trigliseritler bir esterdir ve çok hafif, ipeksi bir yağa sahiptir, ciltte hiç yağlı / yağlı his bırakmaz.
Bu iki ürün arasındaki farkı anlamayan pek çok tedarikçi var, bu ikisi birbirinin yerine geçemediği için ayrımcı formül üreticisi için talihsiz bir durum. İkisinin de hindistancevizi yağından gelmesi onları aynı şey yapmaz.
Bu mantık doğru olsaydı, o zaman Neroli, Petitgrain ve Bitter Orange'ın hepsinin aynı ağaçtan geldikleri için aynı şey olduğunu veya Emülsifiye Edici Wax ve CocoBetaine'in aynı şey olduğunu çünkü aynı Hindistan Cevizi'nden geldiklerini söylemek zorunda kalacaklardı. .
Caprylic Capric Trigliseritler ve Fraksiyonlu Hindistan Cevizi Yağı arasındaki fark, kimyada ve dokunuşta açıktır.
İkisini cilde uygulayarak bir karşılaştırma yapılırsa, Caprylic Capric Trigliseritlerin ipeksi bir his, özel esterlerin bir kanıtı olduğu çok açıktır, Fraksiyonlu Hindistan Cevizi Yağı ise ortak bir taşıyıcı yağ hissine sahiptir. Kaprilik kaprik trigliseridler kuru, ipeksi bir yağa sahiptir, ciltte hala mevcut olduğu için yağlı olmadığı için neredeyse pudramsı bir his verir.
Bunlar sadece estetik özelliklerdir. Kimyasal performans söz konusu olduğunda, Caprylic Capric Trigliseritler, Fraksiyonlu Hindistan Cevizi Yağının olmadığı taşıyıcı yağları tolere etmeyen emülgatörlerle kullanmanız gerektiğinde, uygun bir yağ ikamesidir.
Ölecek Malzemeler Fraksiyonlu Hindistan Cevizi Yağı da sunar, çünkü bitkisel yağ olarak belirli özelliklerini aradığınızda değeri vardır, sadece taşıyıcı yağların, yağlı ciltlerin, hassas ciltlerin veya yağsız ürünlerin yerini tutmaz. Caprylic Capric Trigliseritlerin yerine geçmez.

Kaprilik Kaprik Trigliseritler, hindistancevizi veya hurma çekirdeği yağlarından elde edilen kaprilik (C:8) ve kaprik (C:10) yağ asitlerinin karışımları ile gliserolün (bitki şekerleri) esterleştirilmesiyle üretilir. Özel kombinasyon ve esterleştirme, ipeksi yağ hissinden sorumludur.
Bu, spesifik yağ asidi esterlerinin cilt yararlarını elde etmek için kullanılan ve aynı zamanda üstün oksidatif stabilite, düşük renk ve koku ile sonuçlanan özel bir işlemdir, çünkü daha sonra kalıntı yağ asitlerini uzaklaştırmak için daha da rafine edilerek saf bir ester ile sonuçlanır. ipeksi yağ hissi, hassas ciltler ve yağsız uygulamalar için mükemmel bir seçimdir.
Caprylic Capric Trigliseritlerin benzersiz metabolik ve fonksiyonel özellikleri, kimyasal yapılarının bir sonucudur ve onları sayısız Farmasötik ve Kozmetik uygulamalarında çok yönlü bir bileşen haline getirir.

Cilt bakımı uygulamalarında Caprylic Capric Trigliseritler birkaç önemli fayda sağlar: ürünlerde gözle görülür bir ipeksilik sunarlar, doğal raf ömrünü uzatmak için mükemmel antioksidan özellikler sergilerler, spesifik yağ asidinin cildi seven doğası nedeniyle cildi besleyici faydalar sunarlar. Yaygın Fraksiyonlu Hindistan Cevizi Yağı veya diğer taşıyıcı yağlarda görülmeyen esterler ve bunlar özellikle hassas ciltler ve yağlı ciltler için uygundur.

Kaprilik kaprik trigliserid, elli yıldan fazla bir süre önce yağ emilim bozukluğu sendromu olan hastalar için bir enerji kaynağı olarak geliştirildi ve bu özel esterin saflığı ve Caprylic Capric Trigliseritlerin benzersiz özellikleri sayesinde bugün hala tıbbi beslenme ürünlerinde kullanım buluyorlar.

Caprylic Capric Trigliseritler, sınırsız raf ömrü ile düşük viskozite ve mükemmel oksidatif stabilite ve antioksidan koruma sunar.

Kaprilik kaprik trigliserid etkili çözücüdür ve bu nedenle yağda çözünen vitaminler ve aktif maddeler için taşıyıcı görevi görürler.
Yumuşatıcı özellikleri, Kaprilik Kapril Trigliseritin, uygulama sisteminin bir bileşeni olarak işlev görürken topikal ürünlerin estetiğini geliştirmesini sağlar.
Kaprilik Kaprik Trigliserit, geleneksel taşıyıcı yağlarda kolaylıkla çözünmeyen aktif maddelerin çözünmesine yardımcı olmak için de kullanılabilir.
Caprylic Capric Trigliseritler, çözelti içinde tutmak için Alfa Lipoik Asit kullanmak için mükemmel bir araçtır.
Bunu yapmak için %90 Kaprilik Kaprik Trigliseridlere %10 Alfa Lipoik Asit ekleyin, birleştirmek için karıştırın ve daha sonra bu solüsyonu soğuyunca ürününüze ekleyin.
Çözeltiyi ekledikten sonra ısı uygulamayın, bu Alfa Lipoik Asitin çözeltiden düşmesine neden olur.



Kısmen veya Tamamen Kararsız Bitkisel Yağlar İçin Uygun Değiştirme
Emülsiyonların Hissini ve Yayılabilirliğini İyileştirir
Doğal Bileşimlerin Kararlılığını İyileştirir
Yağ İnfüzyonları / Ekstraksiyonları için Mükemmel Taşıyıcı
Uçucu Yağlar için Uygun Taşıyıcı
Yağda Çözünür Aktifler için Çözücü
Neredeyse Sınırsız Raf Ömrü
UV Filtreleri için Çözücü
Çok Yüksek Polarite
Yağ İkamesi

Düşük renk, düşük koku, sabit kalite, orta zincirli trigliserit yağı. Yumuşatıcı, yağlayıcı ve çözücü görevi görür. Terlemeyi önleyici ve deodorantlarda kullanılır - roll on and stick, tıraş, bebek bakımı, vücut bakımı, yüz bakımı, güneş bakımı, yüz makyajı, dudak ürünleri, püskürtülebilir emülsiyonlar, temizleyiciler, tonerler, göz bakımı, özel cilt bakım uygulamaları, ayaklar, ellerin yanı sıra tırnaklar, şampuanlar ve saç boyası.




Çözücüler ve Taşıyıcılar > Esterler
Yağlayıcılar / Kaydırıcı Maddeler
Yumuşatıcılar > Esterler
Uygulamalar/Tavsiye edilenler:
Dekoratif kozmetik/Makyaj>Göz kalemleri
Dekoratif kozmetik/Makyaj>Gözler Gölgeler ve Kremler
Dekoratif kozmetik/Makyaj>Rujlar ve Parlatıcılar
Dekoratif kozmetik/Makyaj>Maskaralar Dekoratif kozmetik/Makyaj>Tırnak bakımları
Saç bakımı (Şampuanlar, Saç Kremleri ve Şekillendirici)>Ağartıcılar, boyalar ve renklendirici ürünler
Saç bakımı (Şampuanlar, Saç Kremleri ve Şekillendirici)>Şampuanlar
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı)>Bebek bakımı
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı)>Vücut bakımı
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı)>Yüz bakımı>Göz Bakım Jelleri ve kremleri
Cilt bakımı (Yüz bakımı, Yüz temizliği, Vücut bakımı, Bebek bakımı)>Yüz temizliği>Temizleyici losyonlar ve tonerler
Güneş bakımı (Güneşten korunma, Güneş sonrası ve Kendi kendine bronzlaşma)
Tuvalet Malzemeleri (Duş ve Banyo, Ağız bakımı...)>Terleme önleyici ve deodorantlar>Deodorant stick ve roll-on
Tuvalet (Duş ve Banyo, Ağız bakımı...)>Ayak bakımı
Tuvalet (Duş ve Banyo, Ağız bakımı...)>Tıraş Dekoratif kozmetik/Makyaj>Göz kalemleri
Önerilen kullanım seviyeleri:
0,5 - %20, uygulamaya bağlı olarak

Ticari İsimler:
Crodamol GTCC (Croda Inc.)
AEC Hindistan Cevizi Yağı Fraksiyonlu (A & E Connock (Perfumery & Cosmetics) Ltd.)
Akomed E (AarhusKarlshamn İsveç AB)
Akomed R (AarhusKarlshamn İsveç AB)
Botanester GC (Botanigenics, Inc)
Captex 300 (Abitec Şirketi)
Captex 355 (Abitec Şirketi)
Dub MCT (Stearinerie Dubois Fils)
Endimate 33V (Coast Southwest, Inc)
Etox 2156 (Ethox Chemicals, Inc.)
Jeechem CTG (Jeen Uluslararası Şirketi)
Labrafac Lipophile WL 1349 (Gattefosse s.a.s.)
Lexol GT-865 (Inolex Inc.)
Liponate GC (Lipo Chemicals, Inc.)
Lumulse CC-33 (Lambent Teknolojileri)
Megester MCT (Megachem Pty Ltd)
Miglyol 810 (Krem Oleo)
Miglyol 812 (Krem Oleo)
Myritol 312 (BASF Şirketi)
Myritol 318 (BASF Şirketi)
Neobee M-5 Kozmetik (Stepan Şirketi)
Nikkol Triester F-810 (Nikko Chemicals Co., Ltd.)
Nikkol Triester F-810J (Nikko Chemicals Co., Ltd.)
O.D.O. (Nisshin Oillio Group, Ltd.)
Pelemol CCT (Phoenix Chemical, Inc.)
Protachem CTG (Protameen Kimyasalları)
Radya 7104 (Oleon NV)
Ritamollient CCT (Rita Corporation)
Saboderm TCC (Sabo s.p.a.)
Sunfat MCT-7 (Taiyo Kagaku Company, Ltd.)
TCG-M (Kökyu Alkol Kogyo Co., Ltd.)
Tegosoft CT (Evonik Industries AG)
Unitolate 160-K (Universal Preserv-A-Chem, Inc.)
Velsan CCT (Clariant International Ltd,)



Doğal içeriğin özellikleri, onu çeşitli uygulamalarda kullanıma uygun hale getirir.

Hızlı Yayılan, hafif cilt hissi - kişisel bakım içeriği
Oksidatif stabilite, düşük viskozite, temiz organoleptik kalite - lezzet için çözücü, farmasötik, yağlayıcı
Daha düşük kalori değeri, hızlı mevcut enerji kaynağı - sağlık yönetimi


KAPRİLİK /CAPRİK TRİGLİSERİTLER Kimyasal Özellikler,Kullanımlar,Üretim

Kimyasal özellikler
Pratik olarak kokusuz ve tatsız, renksiz ila hafif sarımsı yağlı sıvı. Yaklaşık 0°C'de katılaşır. Yağ, katalitik kalıntılardan veya çatlama ürünlerinden arındırılmıştır.

Üretim yöntemleri
Orta zincirli trigliseritler, Cocos nucifera L endosperminin sert, kurutulmuş fraksiyonundan ekstrakte edilen sabit yağdan elde edilir. Sabit yağın hidrolizi ve ardından damıtma, gerekli yağ asitlerini verir, bunlar daha sonra ortamı üretmek için yeniden esterleştirilir. zincir trigliseritler.
PhEur 6.0, orta zincirli yağ asitlerinin hindistancevizi yağından elde edildiğini belirtse de, orta zincirli trigliseritler, diğer bazı palmiye ağacı türlerinin çekirdek yağlarında da önemli miktarlarda bulunur; hurma çekirdeği yağı ve babassu yağı. Süt yağı gibi bazı hayvansal ürünler de küçük miktarlarda (%4'e kadar) orta zincirli yağ asidi esterleri içerir.

İlaç Uygulamaları
Orta zincirli trigliseritler, oral, parenteral ve topikal preparasyonlar dahil olmak üzere çeşitli farmasötik formülasyonlarda kullanılmıştır.
Oral formülasyonlarda, orta zincirli trigliseritler, oral emülsiyonların, mikroemülsiyonların, kendi kendine emülsifiye edici sistemlerin, solüsyonların veya sulu ortamlarda stabil olmayan veya çözünmeyen ilaç süspansiyonlarının hazırlanmasında baz olarak kullanılır, örn. kalsiferol. Orta zincirli trigliseritler ayrıca bağırsak emilim arttırıcıları olarak araştırılmıştır ve ayrıca kapsüllerde ve şeker kaplı tabletlerde dolgu maddesi olarak ve tabletlerde kayganlaştırıcı veya yapışma önleyici madde olarak kullanılmıştır.
Parenteral formülasyonlarda, orta zincirli trigliseritler, intravenöz uygulamaya yönelik emülsiyonların, solüsyonların veya süspansiyonların üretiminde benzer şekilde kullanılmıştır. Rektal formülasyonlarda, kararsız malzemeler içeren fitillerin hazırlanmasında orta zincirli trigliseritler kullanılmıştır. Kozmetiklerde ve topikal farmasötik preparatlarda, orta zincirli trigliseritler merhemlerin, kremlerin ve sıvı emülsiyonların bir bileşeni olarak kullanılır.
Terapötik olarak, orta zincirli trigliseritler beslenme ajanları olarak kullanılmıştır. Orta zincirli trigliseritler, orta zincirli trigliseritler, uzun zincirli trigliseritlerden daha kolay sindirildiğinden, kistik fibroz gibi yağın emilim bozukluğu ile bağlantılı koşullarda kullanılır. Orta zincirli trigliseritler, uzun zincirli trigliseritlerle kombinasyon halinde toplam parenteral beslenme (TPN) rejimlerinde kullanımları için özellikle araştırılmıştır.
Uzun zincirli trigliseritlere benzer olmasına rağmen, orta zincirli trigliseritlerin farmasötik formülasyonlarda cilt üzerinde daha iyi yayılma özellikleri; cilt solunumunun empedansı yok; iyi penetrasyon özellikleri; iyi yumuşatıcı ve kozmetik özellikler; cilt yüzeyinde görünür film yok; iyi uyumluluk; iyi çözücü özellikleri; ve oksidasyona karşı iyi stabilite.

Emniyet
Orta zincirli trigliseritler, oral, parenteral ve topikal ürünler dahil olmak üzere çeşitli farmasötik formülasyonlarda kullanılır ve genellikle esas olarak toksik olmayan ve tahriş edici olmayan malzemeler olarak kabul edilir.
Hayvanlarda ve insanlarda yapılan akut toksikoloji çalışmalarında, tahriş edici veya diğer advers reaksiyonlar gözlenmemiştir; örneğin, 100'den fazla kişi üzerinde yama testi yapıldığında, ne sağlıklı ne de egzamalı ciltte herhangi bir tahriş meydana gelmemiştir. Orta zincirli trigliseritler gözleri tahriş etmez.
Benzer şekilde, hayvanlarda yapılan kronik toksikoloji çalışmaları, inhalasyon veya intraperitoneal, oral ve parenteral uygulamayı takiben orta zincirli trigliseritlerle ilişkili hiçbir zararlı yan etki göstermemiştir.
İnsanlarda, sağlıklı bireylere 0,5 g/kg vücut ağırlığı orta zincirli trigliseritlerin uygulanması, aynı dozda uzun zincirli trigliserit trioleini alan deneklere kıyasla kan veya serum trigliseritlerinde herhangi bir değişiklik oluşturmadı.
Orta zincirli trigliseritlere dayalı diyetler tüketen hastalarda, bildirilen yan etkiler karın ağrısı ve ishali içerir.
LD50 (fare, IV): 3,7 g/kg
LD50 (fare, ağızdan): 29,6 g/kg
LD50 (sıçan, oral): 33,3 g/kg

depolama
tropikal ve ılıman iklimlerde yaşanabilecek depolama sıcaklıkları. Ancak ideal olarak, 25°C'yi geçmeyen sıcaklıklarda saklanmalı ve uzun süre 40°C'nin üzerindeki sıcaklıklara maruz bırakılmamalıdır. Düşük sıcaklıklarda orta zincirli trigliserit numuneleri viskoz hale gelebilir veya katılaşabilir. Bu nedenle numuneler kullanımdan önce iyice eritilmeli ve karıştırılmalıdır, ancak aşırı ısınmadan kaçınılmalıdır.
Orta zincirli trigliseritlerin mikroemülsiyonları ve kendi kendine emülsifiye edici sistemleri, emülsiyonları veya sulu süspansiyonlarının hazırlanmasında, nem varlığında aktif hale gelen lipaz üreten mikroorganizmalar, mikrobiyolojik kontaminasyondan kaçınmak için özen gösterilmelidir. trigliseritlerin hidrolizine neden olur. Trigliseritlerin hidrolizi, serbest orta zincirli yağ asitlerinin karakteristik hoş olmayan kokusuyla ortaya çıkar.
Orta zincirli trigliseritler 170°C'de 1 saat tutularak sterilize edilebilir.
Orta zincirli trigliseritler, iyi doldurulmuş ve iyi kapatılmış bir kapta ışıktan korunarak saklanmalıdır. Orta zincirli trigliseritler kuru ve kapalı kaplarda saklandığında uzun yıllar stabil kalır.

uyumsuzluklar
Orta zincirli trigliseritler içeren müstahzarlar, temas üzerine plastik hızla kırılgan hale geldiğinden, polistiren kaplar veya ambalaj bileşenleri ile temas etmemelidir. Orta zincirli trigliseritler, özellikle yüksek sıcaklıklarda plastiğe kolayca nüfuz ederek, dışarıda yağlı bir film oluşturduğundan, düşük yoğunluklu polietilen de bir ambalaj malzemesi olarak kullanılmamalıdır. Yüksek yoğunluklu polietilen uygun bir ambalaj malzemesidir. Fenol reçinelerine dayalı kapaklar, kullanımdan önce orta zincirli trigliseritlerle uyumluluk açısından test edilmelidir. Orta zincirli trigliseritler, ftalatlar gibi bazı plastikleştiricileri plastikten çözebildiğinden, polivinil klorür ambalajı da uyumluluk açısından test edilmelidir.
Orta zincirli trigliseritleri paketlemek için güvenli olarak önerilen malzemeler düşük yoğunluklu polietilen, polipropilen, cam ve metaldir.

Düzenleyici statü
GRAS listelenmiştir. FDA Aktif Olmayan Bileşenler Veritabanına dahildir (topikal müstahzarlar). Avrupa'da ruhsatlı parenteral olmayan ve parenteral ilaçlara dahildir. Kanada Kabul Edilebilir Tıbbi Olmayan Malzemeler Listesine dahil edilmiştir.


Yüz kremi, vücut losyonu, nemlendirici, güneş kremi, ruj, dudak kremi, parfüm, temizleyici ve yüz yıkama, serum, saç ürünleri ve diğerleri gibi kişisel bakım ürünlerinin tüketimindeki artışın kaprik trigliserit pazarının büyümesini desteklemeye devam etmesi bekleniyor. Cilt sağlığının azalmasına yol açan çevredeki değişiklikler ve kirlilik seviyesindeki artış, yukarıda bahsedilen ürünlere olan talebin artmasında önemli bir faktör olmuştur ve buna karşılık küresel kaprik trigliserit pazarının canlanmasında önemli bir rol oynamaktadır.
Kentsel peyzajın hızlı tempolu yaşamı, besin takviyelerine olan bağımlılığı artırdı. Capric Trigliseritler, insanlar arasında dayanıklılığı ve dayanıklılığı artırma özelliklerine sahip oldukları için diyet takviyelerinde kullanılır. Ayrıca yiyecek ve içecek endüstrisinde, süt ürünleri ekipmanları, gıda işleme ekipmanları, şarap imalathaneleri, bira fabrikaları ve içecek işleme üniteleri gibi gıda işleme ünitelerinde gıda dezenfektanı olarak kullanılmaktadır. Capric trigliseritleri ayrıca gıda ürünlerinin raf ömrünün uzamasına ve minimum toksisiteye yardımcı olur.
Bununla birlikte, Capric Trigliseritler bazı insanlarda mide rahatsızlığına ve alerjiye neden olabilir. Ayrıca, özellikle kozmetik ve kişisel bakım endüstrisinde, önümüzdeki yıllarda pazar büyümesini engellemesi beklenen ikame ürünlerden kaynaklanan bir tehditle karşı karşıyalar.
Küresel Kaprilik Trigliserit pazarı için umut verici bir fırsat olması beklenen kozmetik sektörü başta olmak üzere, sentetik ürünlerin yan etkilerinden korunmak için doğal içeriklerden elde edilen ürünlere talep artıyor.


Alternatif İsimler: Caprylic/Capric Trigliserid, Caprylic/Capric Asit Trigliserit; Decanoik Asit, 1,2,3-Propanetriol Oktanoatlı Ester; Decanoik Asit, 1,2,3-Prpanetriol Oktanoatlı Ester; Dekanonik Asit, 1,2,3-Propanetriol Oktanoatlı Ester; Gliserol Kalrilat Kaprinat; Gliserol Kaprilat Kaprinat; Oktanoik/Dekanoik Asit Trigliserit; 1,2,3-Propanetriol Oktanoat Decanoik Asitli Ester; 1,2,3-Prpanetriol Oktanoat Decanoik Asitli Ester; 1,2,3-Propanetriol Oktanoat Dekanonik Asitli Ester EWG



 
 

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE = MCT – MEDIUM CHAIN TRIGLYCERIDE (CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE)




Caprylic/Capric Triglyceride – also known as MCT Oil – is a classic emollient derived from renewable natural raw materials. 
It is produced from vegetable Glycerine and fractionated vegetable Fatty Acids, mainly Caprylic and Capric Acids. 
MCT Oil is a clear and colourless liquid, neutral in odour and taste. 
It is fully saturated and therefore highly resistant to oxidation


MCT (Medium Chain Triglyceride)Chemical Name: Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride

Caprylic/Capric Triglyceride, alternatively known as Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride or MCT Coconut Oil, is a specialized esterification of coconut oil extracted from the kernel of matured coconuts. 
This oil uses only the medium chain triglycerides, namely Caprylic Acid and Capric Fatty Acid, contained in raw coconut oil. 
The result is an ideal carrier oil that can be used in a variety of applications.Caprylic/Capric Triglyceride is silky and light to the touch, absorbing into the skin easily. 
This means when it’s used in cosmetic and skincare products, organic MCT oil leaves no greasy feeling on the skin. 
With a long shelf life, low color, minimal odor and low to no hazard, this carrier oil is an ideal selection for sensitive skin and oil free products.





Caprylic/Capric Triglyceride

Inci name: Caprylic/Capric triglyceride
French name: Caprylic/Capric Triglyceride
CAS number: 73398-61-5 / 65381-09-1
EC number: 277-452-2 / 265-724-3

Other appellations
Caprilic/Capric triglyceride | Caprylic capric triglyceride | Caprylic Capric triglyceride (Coconut oil) | Caprylic capric triglycerides | Caprylic/Capric triglyceride | Caprylic/Capric triglycerides | Triglycéride caprylique/caprique | Caprylic / Capric triglyceride | Caprylic / capric triglyceride | Caprilic / Capric triglyceride | Caprylic/Capric triglyceride (de coco) | caprylic/capric triglyceride (coconut derived) | Caprylic / capric triglyceride (Triglycéride végétal) | Caprylic/Capric triglyceride (Émollient d’origine naturelle)

Caprylic/capric triglycerides are a mix of tri-esters with carbon chains of C8 and C10 derived from coconut oil and glycerin. Caprylic/capric triglycerides are classed as medium chain triglycerides and used in the beauty industry as an emollient, dispersing agent and solvent.

Benefits of Caprylic/Capric Triglycerides:

Caprylic/capric triglycerides are a great antioxidant emollient as they provide an occlusive film around the epidermis to prevent loss of moisture/water from the skin, keeping it hydrated and supple. Being a lightweight and non-greasy barrier of lubrication, they are easily diffused on to and absorbed by the skin. As a dispersing agent, they enhance the delivery of vitamins, pigments and other active ingredients contained in the product. Caprylic/capric triglycerides also provide great stability to the product and resistance to premature aging processes like oxidation and can function as a biodegradable antimicrobial, antifungal, and antiviral agent.


Caprylic/capric triglyceride is a valid substitute of vegetable oils in that, being fully saturated, it resists oxidation. Its low molecular weight lends it a silky feel. Thanks to its emollient properties, it is able to form a lipid film that limits the loss of moisture from the outermost layer of your skin.

Caprylic/Capric Triglyceride is a compound formed as a result of combining fatty acids derived from natural oils, such as coconut oil, with glycerin. It is typically used as an ingredient for skin care products, like soaps and cosmetics, because it works as an antioxidant and helps to make skin smooth. It is a clear, colorless and odorless liquid and a natural substitute for the synthetic chemicals found in the many skin products. Thus, it can be found in the products like moisturizing face creams, anti-aging serums, sunscreens, lipstick, eye liner, lip balm, perfumes and several other products. Apart from the personal care, they can also be used in food & beverages, pharmaceutical, and other industries.





Side Effects & Toxicity:

An extremely safe ingredient, caprylic/capric triglycerides have low toxicity in general use and is shown to be non-irritating and suitable for sensitive skin.



Caprylic/Capric Triglyceride is a raw material for Cosmetic formulations which provides emolliency. It helps the skin resist tp prevent moisture loss
Caprylic Capric Triglyceride also be used to thicken a formula or enhance the penetration of key ingredients.It is known to improve to the spreadability of a product

Caprylic Capric Triglyceride is derived from coconut oil and glycerin. It is Clear, non-viscous liquid


Caprylic/capric triglyceride is derived from coconut oil and glycerin and is considered an excellent emollient and skin-replenishing ingredient. Of note, its mix of fatty acids replenish skin’s surface and help it to resist moisture loss.

Caprylic/capric triglyceride can also function as a thickener or penetration enhancer, but its chief job is to moisturize and replenish skin. This ingredient’s value for skin is made greater by the fact that it’s considered gentle.

As a raw material caprylic/capric triglyceride is clear, non-viscous liquid. 
It is known to improve to the spreadability of formula.

Safety assessments have deemed capric/caprylic triglyceride safe in cosmetic formulations in concentrations below 50%, with reported uses varying between 0.1% to 35%.


CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE
Caprylic / capric triglyceride is an oily liquid made from palm kernel or coconut oil. 
It is a mixed ester composed of caprylic and capric fatty acids attached to a glycerin backbone. Caprylic/capric triglycerides are sometimes erroneously referred to as fractionated coconut oil, which is similar in composition but typically refers to coconut oil that has had its longer chain triglycerides removed. 
Chemically speaking, fats and oils are made up mostly of  triglycerides whose fatty acids are chains ranging from 6–12 carbon atoms, in this case the ester is comprised of capric (10 carbon atoms) and caprylic (8 carbon atoms).

Caprylic/Capric Triglyceride is an emollient that is a clear liquid with a mild odor and is insoluble in water. It can be used in applications such as acne treatment, antiperspirant/deodorant, color cosmetics, hair care, skin care, sun car and wipes.

Medium-chain Triglycerides (MCTs) are medium-chain (6 to 12 carbons) fatty-acid esters of glycerol most frequently used in nutraceutical foods and beverages and cosmeceutical personal care products. 
In the human body, MCTs passively diffuse from the GI tract into the portal vein without requirement for modification that long-chain fatty acids or very-long-chain fatty acids require. 
Since MCTs are bland compared to other fats and do not generate flavor or fragrance off-notes, they are also used in personal care products and pharmaceuticals. 
In foods, beverages and nutraceutical applications, MCT ingredients rapidly absorb into the body and are a potentially good energy sources for everyday exercise enthusiasts as well as athletes and bodybuilders. 
MCTs are often incorporated into beverages, mixes, nutritional bars or energy foods. 
Medium-chain triglycerides are also used as high quality carriers and emollients in the formulation of cosmetics to be certified according to the Natural and Organic Ecocert Standards.  
MCTs are frequently found in topical aerosols, foams, creams, ointments and lotions, and are regularly used in flavorings and fragrances because of their bland taste profiles and low natural odor.



Caprylic/capric triglyceride creates a barrier on the skin's surface, which helps to reduce skin dryness by decreasing the loss of moisture. Its oily texture helps to thicken and provides a slipperiness, which helps make our lotions and natural strength deodorants easy to apply and leaves a non-greasy after-touch

Caprylic/capric triglycerides are naturally occurring in coconut and palm kernel oils at lower levels but to make this pure ingredient, the oils are split and the specific fatty acid (capric acid and caprylic acid are isolated and recombined with the glycerin backbone to form the pure capric/caprylic triglyceride which is then further purified (bleached and deodorized) using clay, heat and steam. No other additives or processing aids are used.

Obtaining: Derived from Coconut Oil and Glycerin, it is considered an excellent emollient and skin repair agent. 
It is a mixture of fatty acids. 

Benefits: Caprylic/capric triglycerides repair the surface of the skin and resists moisture loss. 
It also functions as a thickener, but its main job is to moisturise. They are neutral oils that do not irritate the skin, are easy to apply and are absorbed very quickly.

Major applications of caprylic/capric triglycerides are personal care, food & beverages, pharmaceuticals, and industrial & others. 
Food & beverages industry is the largest consumers of caprylic/capric triglycerides. 
The personal care application, owing to its significantly growing consumption, and wide range of products such as skin care, body care, baby care, hair care, moisturizers and others are driving the growth of the application industry.  
Caprylic/Capric Triglycerides is one of the most preferred triester due to its inherent properties such as safe and highly absorbed ingredient. 
Caprylic/Capric Triglycerides, due to its less toxicity, longer shelf life, and creating lubrication barrier for cosmetics product, widely preferred as an ingredient in food & beverages, and personal care products.


CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE is derived from coconut oil and glycerin. 
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE is a clear, non-viscous liquid. 
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE contains a mix of fatty acids that helps to replenish the skin and resist moisture loss. 
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE acts as an excellent emollient, dispersing agent and skin-replenishing ingredient. 
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE is especially suited to sensitive and oily skin. 
CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE is used in all skin care creams and lotions, make up, shampoos and cleansers.

CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE is classified as :
Emollient
Masking
Skin conditioning
Solvent
Perfuming

CAS Number: 73398-61-5 / 65381-09-1
EINECS/ELINCS No: 277-452-2 / 265-724-3

Chem/IUPAC Name: Decanoic acid, ester with 1,2,3-propanetriol octanoate; Glycerides, mixed decanoyl and octanoyl



Functions:
Dispersing agent
Emollient Moisturiser
Oil Substitute
Solubiliser
Solvent
Spreading Agent
Viscosity Modifier


Caprylic triglyceride, or capric triglyceride, is a compound that combines fatty acids from natural oils, such as coconut oil, with glycerin. 
Soaps and cosmetics sometimes include caprylic triglyceride as an ingredient




Caprylic triglyceride is an ingredient used in soaps and cosmetics. 
It’s usually made from combining coconut oil with glycerin. 
This ingredient is sometimes called capric triglyceride. 
It’s also sometimes mistakenly called fractionated coconut oil.

Caprylic triglyceride has been widely used for more than 50 years. 
It helps smooth skin and works as an antioxidant. 
It also binds other ingredients together, and can work as a preservative of sorts to make the active ingredients in cosmetics last longer.

Caprylic triglyceride is valued as a more natural alternative to other synthetic chemicals found in topical skin products. 
Companies that claim that their products are “all natural” or “organic” often contain caprylic triglyceride.



Caprylic triglycerides are compounds made of naturally occurring fatty acids. They’re a clear liquid and slightly sweet to the taste. 
The high fat content in triglycerides, along with their texture and antioxidant qualities, make them of particular use for soap and skin care products.



Emollient
Emollients are ingredients that soften your skin. Emollients work by trapping moisture in your skin and forming a protective layer so the moisture can’t escape. 
Caprylic triglyceride is an effective skin-softening ingredient.



Dispersing agent
Dispersing agents are the parts of any chemical or organic compound that hold the ingredients together and stabilize them.

Mixing other active ingredients, pigments, or scents in a good dispersing agent keeps the ingredients from clumping together or sinking to the bottom of the mixture. 
The waxy and thick consistency of caprylic triglycerides make them an excellent dispersing agent.



Solvent
Solvents are ingredients that can dissolve, or break apart, certain ingredients or compounds. 
Ingredients are solvents based on how their molecules are structured and shaped, and how they interact with other substances.

Caprylic triglyceride can dissolve compounds that are designed to clump together. While some solvents have toxic ingredients, caprylic triglyceride doesn’t carry those risks.



Antioxidant
Antioxidants work to neutralize toxins you’re exposed to every day in your environment. 
Antioxidants stop the chain reaction called oxidation, which can age your skin and take a toll on your body.

Caprylic triglyceride is full of antioxidants that help preserve your skin and help you feel younger.




Caprylic/capric triglyceride uses
Caprylic triglyceride can be found in topical skin care products that you use on and around your face. It’s used to:

boost the shelf life of these products
add a sheen to your skin that’s light and non-greasy
boost the antioxidants in the product
These products include:

moisturizing face creams
anti-aging serums
sunscreens
eye creams



Caprylic/capric triglyceride in cosmetics
Caprylic triglyceride is a popular ingredient in makeup and other cosmetics. The ingredient keeps pigments evenly distributed in a cosmetic formula without causing a sticky feeling on your skin. You’ll often see this ingredient listed in these cosmetics:

lipstick
lip balm
lip liner
cream-based and liquid foundations
eye liner



Applications of Caprylic/capric triglyceride

Skin Care
 Facial Creams & Masks
 Body Lotions & Oils
 Nail Care
 Hand & Foot Care

Oils
 Massage
 Bath & Shower
 Shaving

Sun Care
 Sunscreens
 After Sun
 Self-Tanning

Colour Cosmetics
 Eyeshadow
 Blush Powder
 Primers
 Lipsticks
 Make-up-remover

Lip Care
 Balms
 Creams
 Sticks

Baby Care
 Creams
 Lotions
 Cleansing
 Wet Wipes

Men’ Grooming
 Shaving Creams & Oils
 After Shave Oils & Lotions
 Beard Oils & Balms

Aerosols
 Antiperspirants
 Deodorants
 Perfumes

Hair Care
 Oils
 Masks

Caprylic/Capric Triglycerides also known as MCT Oil or Medium Chain Triglycerides is gaining widespread attention in beauty, cosmetics, and personal use industries due to its oxidative stability and smooth texture. Caprylic/Capric Triglycerides is produced by reacting coconut oil with glycerol through esterification. 
MCT Oil is not oil; it is an ester which primarily contains the Caprylic and Capric medium chain triglycerides present in the coconut oil.

Caprylic/Capric Triglycerides is a clear, colorless and virtually odorless liquid that dispenses quickly at room temperature as compared to its raw material coconut oil which is solid at room temperature. Caprylic/Capric Triglycerides are commonly used in cosmetics as it absorbs rapidly into the skin and adds a smooth and dry oil feel to the skin. It is often used as an ingredient in cream, lotion, moisturizer, cleanser & face wash, serum, and others.

Caprylic/Capric Triglycerides developed around fifty years ago as an energy source for patients suffering from fat malabsorption syndrome which still finds applications in medical, nutritional products due to the purity and the unique attributes of Caprylic/Capric Triglycerides




Is caprylic/capric triglyceride safe?
Caprylic triglyceride carries a very low, if any, toxicity for topical use. The FDA notes that it’s generally recognized as safe in low amounts as a food additive. That means it’s not toxic to consume the trace amounts that might be in your lipstick or lip balm.

Unless you have a severe allergy to coconut oil, you’re at very little risk for an allergic reaction triggered by using caprylic triglyceride.

There’s some environmental concern for the use of caprylic triglyceride. We don’t know enough about the way it’s broken down in nature and if it might eventually build up and pose a threat to wildlife. More research is needed to determine the safest ways to dispose of products that contain caprylic triglyceride.


Caprylic/capric triglyceride is an oily liquid derived from caprylic and capric fatty acids (typically sourced from coconut oil) and glycerin.

Caprylic acid and capric acid are saturated fatty acids found naturally in plant oils such as coconut and palm. These fatty acids are also found in the milk of some mammals, including goats, from which they get their name - ‘caprylic’ and ‘capric’ coming from the latin word for goats: capra. The caprylic/capric triglyceride we use is from plant (non-animal) origins.

Caprylic/capric triglyceride can be produced by reacting coconut oil with glycerin, which separates or ‘fractionates’ the glycerides. ‘Caprylic’ and ‘Capric’ are names to describe the length of the resulting fatty acid molecules: 8 carbons long for caprylic and 10 for capric. The fractionating process removes almost all the long chain triglycerides, leaving mostly medium chain triglycerides and making it a more saturated oil. 
This saturation gives it a long shelf life and makes it more stable. 
Fractionating the oil raises the comparative concentration of capric acid and caprylic acid, giving it greater antioxidant properties.

Caprylic/capric triglyceride can be used in skin care products as a gentle, non-greasy emollient. 
It helps restore the skin's protective barrier while replenishing moisture, leaving skin soft and smooth. Similarly, when used in hair care products caprylic/capric triglyceride creates a protective barrier on the hair surface, helping to retain moisture and prevent dryness.

Other names: Caprylic/Capric Acid Triglyceride, Glycerol Calrylate Caprinate, Glycerol Caprylate Caprinate, Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride, Decanoic Acid, Ester with 1,2,3-propanetriol Octanoate



Caprylic Capric Triglycerides are a specific fraction of coconut / palm oil fatty acids resulting in only the more stable, and skin loving, caprylic & capric fatty acids which creates a dry, silky oil form of esters.

Caprylic Capric Triglycerides (CCT) are mistakenly called Fractionated Coconut Oil. 
Caprylic Capric Triglycerides are a specialized esterification of Coconut Oil using just the Caprylic and Capric Fatty Acids, while Fractionated Coconut Oil is a, standard, distillation of Coconut Oil which results in a combination of all of the fatty acids, pulled through the distillation process. 
Fractionated Coconut Oil has the same feel, and performance, of traditional vegetable oils with a lighter feel and extended shelf life, than most common carrier oils. 
Caprylic Capric Triglycerides do not feel like a standard carrier oil, at all. 
Caprylic Capric Triglycerides are an ester and have a very light, silky oil, feel that is not at all greasy / oily feeling on the skin. 
There are many suppliers that haven't recognized the difference between these two products, which is unfortunate for the discriminate formulator because the two are not interchangeable. Just because they both come from coconut oil doesn't make them the same thing. 
If that rationale were accurate then they would have to say that Neroli, Petitgrain, and Bitter Orange are all the same thing because they all come from the same tree, or that Emulsifying Wax and CocoBetaine are the same thing because they come from the same Coconut. 
The difference between Caprylic Capric Triglycerides and Fractionated Coconut Oil are obvious in the chemistry, and to the touch. 
If a comparison is done, by applying the two to the skin, it is very clear that the Caprylic Capric Triglycerides offers a silky feel, a testament to the specialized esters, while the Fractionated Coconut Oil has the feel of a common carrier oil. Caprylic Capric Triglycerides have a dry, silky oil, feel that is almost powdery because it is still present on the skin but not oily. 
These are just the esthetic properties. When it comes down to chemical performance the Caprylic Capric Triglycerides are a suitable oil replacement, when you need to use it with emulsifiers that are intolerant of carrier oils, where the Fractionated Coconut Oil is not. 
Ingredients To Die For offers Fractionated Coconut Oil as well, because it has value when you're looking for it's particular attributes as a vegetable oil, just not as a substitute for carrier oils, for oily skin, for sensitive skin, or oil free product claims and not as a substitute for Caprylic Capric Triglycerides.

Caprylic Capric Triglycerides are produced by the esterification of glycerol (plant sugars) with mixtures of caprylic (C:8) and capric (C:10) fatty acids from coconut or palm kernel oils. The special combination, and esterification, are responsible for the silky oil feel. 
This is a specialized process used to achieve the skin benefits of the specific fatty acid esters that also results in superior oxidative stability, low color, and odor, as it is then further refined to remove residual fatty acids resulting in a pure ester, with a silky oil feel, that is a great choice for sensitive skin and oil free applications. 
The unique metabolic, and functional properties, of Caprylic Capric Triglycerides, are a consequence of their chemical structure, and makes them a versatile ingredient in numerous Pharmaceutical and Cosmetic applications.

In skin care applications Caprylic Capric Triglycerides offer several key benefits: they offer a noticeable silkiness in products, they exhibit excellent anti-oxidant properties to extend the natural shelf life, they offer skin nurturing benefits due to the skin loving nature of the specific fatty acid esters, not seen with common Fractionated Coconut Oil, or other carrier oils, and they are especially suited to sensitive skin and oily skin.

Caprylic Capric Triglyceride were developed over fifty years ago as an energy source for patients with fat malabsorption syndrome and they still find use, today, in medical nutritional products, owing to the purity of this specialty ester and the unique attributes of Caprylic Capric Triglycerides.

Caprylic Capric Triglycerides offers low viscosity and excellent oxidative stability, and anti-oxidant protection, with an unlimited shelf life.

Caprylic Capric Triglyceride are efficient solvents and therefore, act as carriers for fat-soluble vitamins and actives. 
Their emollient properties enable Caprylic Capric Triglycerides to improve the esthetics of topical products while functioning as a component of the delivery system. 
Caprylic Capric Triglycerides may also be used to help solubilize actives that are not readily soluble in traditional carrier oils. 
Caprylic Capric Triglycerides is a perfect vehicle for using Alpha Lipoic Acid, to keep it in solution. 
To do this add 10% Alpha Lipoic Acid to 90% Caprylic Capric Triglycerides, mixing to combine and then add this solution to your product at cool down. 
Do not apply heat, once you've added the solution, which will cause the Alpha Lipoic Acid to fall out of solution.


ATTRIBUTES

Suitable Replacement for Partially or Completely Unstable Vegetable Oils
Improves Feel and Spreadability of Emulsions
Improves the Stability of Natural Compositions
Excellent Carrier for Oil Infusions / Extractions
Suitable Carrier for Essential Oils
Solvent for Oil Soluble Actives
Virtually Unlimited Shelf Life
Solvent for UV Filters
Very High Polarity
Oil Substitute

Low color, low odor, constant quality, medium chain triglyceride oil. Acts as emollient, lubricant and solvent. Used in antiperspirants & deodorants - roll on and stick, shaving, baby care, body care, facial care, sun care, facial make-up, lip products, sprayable emulsions, cleansers, toners, eye care, specific skin care treatments, feets, hands as well as nails, shampoos and hair coloring.

INCI:
Caprylic/Capric Triglyceride

Claims:
Solvents & Carriers > Esters
Lubricants / Slip Agents
Emollients > Esters
Applications/Recommended for:
Decorative cosmetics/Make-up>Eye pencils 
Decorative cosmetics/Make-up>Eyes Shadows & Creams 
Decorative cosmetics/Make-up>Lipsticks & Glosses
Decorative cosmetics/Make-up>Mascaras Decorative cosmetics/Make-up>Nail treatments
Hair care (Shampoos, Conditioners & Styling)>Bleaches, dyes & colors products 
Hair care (Shampoos, Conditioners & Styling)>Shampoos
Skin care (Facial care, Facial cleansing, Body care, Baby care)>Baby care
Skin care (Facial care, Facial cleansing, Body care, Baby care)>Body care
Skin care (Facial care, Facial cleansing, Body care, Baby care)>Facial care>Eye Care Gels & creams 
Skin care (Facial care, Facial cleansing, Body care, Baby care)>Facial cleansing>Cleansing lotions & toners
Sun care (Sun protection, After-sun & Self-tanning)
Toiletries (Shower & Bath, Oral care...)>Antiperspirants & deodorants>Deodorants sticks and roll-on
Toiletries (Shower & Bath, Oral care...)>Foot care
Toiletries (Shower & Bath, Oral care...)>Shaving Decorative cosmetics/Make-up>Eye liners 
Recommended use levels:
0.5 - 20%, depending on the application

Similar or Equivalent to:
Crodamol GTCC (Croda Inc.)
AEC Coconut Oil Fractionated (A & E Connock (Perfumery & Cosmetics) Ltd.)
Akomed E (AarhusKarlshamn Sweden AB)
Akomed R (AarhusKarlshamn Sweden AB)
Botanester GC (Botanigenics, Inc)
Captex 300 (Abitec Corporation)
Captex 355 (Abitec Corporation)
Dub MCT (Stearinerie Dubois Fils)
Endimate 33V (Coast Southwest, Inc)
Ethox 2156 (Ethox Chemicals, Inc.)
Jeechem CTG (Jeen International Corporation)
Labrafac Lipophile WL 1349 (Gattefosse s.a.s.)
Lexol GT-865 (Inolex Inc.)
Liponate GC (Lipo Chemicals, Inc.)
Lumulse CC-33 (Lambent Technologies)
Megester MCT (Megachem Pty Ltd)
Miglyol 810 (Cremer Oleo)
Miglyol 812 (Cremer Oleo)
Myritol 312 (BASF Corporation)
Myritol 318 (BASF Corporation)
Neobee M-5 Cosmetic (Stepan Company)
Nikkol Triester F-810 (Nikko Chemicals Co., Ltd.)
Nikkol Triester F-810J (Nikko Chemicals Co., Ltd.)
O.D.O. (The Nisshin Oillio Group, Ltd.)
Pelemol CCT (Phoenix Chemical, Inc.)
Protachem CTG (Protameen Chemicals)
Radia 7104 (Oleon NV)
Ritamollient CCT (Rita Corporation)
Saboderm TCC (Sabo s.p.a.)
Sunfat MCT-7 (Taiyo Kagaku Company, Ltd.)
TCG-M (Kokyu Alcohol Kogyo Co., Ltd.)
Tegosoft CT (Evonik Industries AG)
Unitolate 160-K (Universal Preserv-A-Chem, Inc.)
Velsan CCT (Clariant International Ltd,)



Properties of the natural ingredient makes it suitable for use in various applications.

Fast Spreading, light skin feel - personal care ingredient
Oxidative stability, low viscosity, clean organoleptic quality - solvent for flavour, pharmaceautical, lubricant
Lower caloric value, rapid available source of energy - health management


CAPRYLIC /CAPRIC TRIGLYCERIDES Chemical Properties,Uses,Production

Chemical Properties
A colorless to slightly yellowish oily liquid that is practically odorless and tasteless. It solidifies at about 0°C. The oil is free from catalytic residues or the products of cracking.

Production Methods
Medium-chain triglycerides are obtained from the fixed oil extracted from the hard, dried fraction of the endosperm of Cocos nucifera L. Hydrolysis of the fixed oil followed by distillation yields the required fatty acids, which are then re-esterified to produce the medium-chain triglycerides.
Although the PhEur 6.0 specifies that medium-chain fatty acids are obtained from coconut oil, medium-chain triglycerides are also to be found in substantial amounts in the kernel oils of certain other types of palm-tree, e.g. palm kernel oil and babassu oil. Some animal products, such as milk-fat, also contain small amounts (up to 4%) of the medium-chain fatty acid esters.

Pharmaceutical Applications
Medium-chain triglycerides have been used in a variety of pharmaceutical formulations including oral, parenteral, and topical preparations.
In oral formulations, medium-chain triglycerides are used as the base for the preparation of oral emulsions, microemulsions, selfemulsifying systems, solutions, or suspensions of drugs that are unstable or insoluble in aqueous media, e.g. calciferol. Mediumchain triglycerides have also been investigated as intestinalabsorption enhancersand have additionally been used as a filler in capsules and sugar-coated tablets, and as a lubricant or antiadhesion agent in tablets.
In parenteral formulations, medium-chain triglycerides have similarly been used in the production of emulsions, solutions, or suspensions intended for intravenous administration.In rectal formulations, medium-chain triglycerides have been used in the preparation of suppositories containing labile materials. In cosmeticsand topical pharmaceutical preparations, medium-chain triglycerides are used as a component of ointments, creams, and liquid emulsions.
Therapeutically, medium-chain triglycerides have been used as nutritional agents.Diets containing medium-chain triglycerides are used in conditions associated with the malabsorption of fat, such as cystic fibrosis, since medium-chain triglycerides are more readily digested than long-chain triglycerides. Medium-chain triglycerides have been particularly investigated for their use in total parenteral nutrition (TPN) regimens in combination with longchain triglycerides.
Although similar to long-chain triglycerides, medium-chain triglycerides have a number of advantages in pharmaceutical formulations, which include better spreading properties on the skin; no impedance of skin respiration; good penetration properties; good emollient and cosmetic properties; no visible film on the skin surface; good compatibility; good solvent properties; and good stability against oxidation.

Safety
Medium-chain triglycerides are used in a variety of pharmaceutical formulations including oral, parenteral, and topical products, and are generally regarded as essentially nontoxic and nonirritant materials.
In acute toxicology studies in animals and humans, no irritant or other adverse reactions have been observed; for example, when they were patch-tested on more than 100 individuals, no irritation was produced on either healthy or eczematous skin. Medium-chain triglycerides are not irritating to the eyes.
Similarly, chronic toxicology studies in animals have shown no harmful adverse effects associated with medium-chain triglycerides following inhalation or intraperitoneal, oral, and parenteral administration.
In humans, administration of 0.5 g/kg body-weight mediumchain triglycerides to healthy individuals produced no change in blood or serum triglycerides compared to subjects receiving the same dose of the long-chain triglyceride triolein.
In patients consuming diets based on medium-chain triglycerides, adverse effects reported include abdominal pain and diarrhea.
LD50 (mouse, IV): 3.7 g/kg
LD50 (mouse, oral): 29.6 g/kg
LD50 (rat, oral): 33.3 g/kg

storage
storage temperatures that can be experienced in tropical and temperate climates. Ideally, however, they should be stored at temperatures not exceeding 25°C and not exposed to temperatures above 40°C for long periods. At low temperatures, samples of medium-chain triglycerides may become viscous or solidify. Samples should therefore be well melted and mixed before use, although overheating should be avoided.
In the preparation of microemulsions and self-emulsifying systems, emulsions, or aqueous suspensions of medium-chain triglycerides, care should be taken to avoid microbiological contamination of the preparation, since lipase-producing microorganisms, which become active in the presence of moisture, can cause hydrolysis of the triglycerides. Hydrolysis of the triglycerides is revealed by the characteristic unpleasant odor of free mediumchain fatty acids.
Medium-chain triglycerides may be sterilized by maintaining at 170°C for 1 hour.
Medium-chain triglycerides should be stored protected from light in a well-filled and well-closed container. When stored dry, in sealed containers, medium-chain triglycerides remain stable for many years.

Incompatibilities
Preparations containing medium-chain triglycerides should not come into contact with polystyrene containers or packaging components since the plastic rapidly becomes brittle upon contact. Low-density polyethylene should also not be used as a packaging material as the medium-chain triglycerides readily penetrate the plastic, especially at high temperatures, forming an oily film on the outside. High-density polyethylene is a suitable packaging material. Closures based on phenol resins should be tested before use for compatibility with medium-chain triglycerides. Polyvinyl chloride packaging should also be tested for compatibility since mediumchain triglycerides can dissolve some plasticizers, such as phthalates, out of the plastic.
Materials recommended as safe for packaging medium-chain triglycerides are low-density polyethylene, polypropylene, glass, and metal.

Regulatory Status
GRAS listed. Included in the FDA Inactive Ingredients Database (topical preparations). Included in nonparenteral and parenteral medicines licensed in Europe. Included in the Canadian List of Acceptable Non-medicinal Ingredients.


The rise in consumption of personal care products like face cream, body lotion, moisturizer, sun screen, lipstick, lip balm, perfumes, cleanser & face wash, serum, hair products and others are expected to continue fuelling the growth of capric triglyceride market. The changes in environment and rise in pollution level, leading to diminishing skin health have been a major factor in influencing the surge in the demand for these abovementioned products and in turn play a major role in the upliftment of global capric triglyceride market.
The fast paced life of the urban landscape has increased the dependency on dietary supplements. The Capric Triglycerides are used in the dietary supplements as they have the properties to boost the endurance and stamina among people. It is also used in the food & beverages industry as a food sanitizer in food handling units like dairy equipment, food processing equipment, wineries, breweries and beverage processing units. The Capric triglycerides also assist in a prolonged shelf life of the food products, and minimum toxicity.
However, Capric Triglycerides may induce gastric distress and allergies in some people. Also, they face a threat from the substitute products, especially in the field of cosmetics and personal care industry which is expected to hamper the market growth in the coming years.
The demand for products derived from natural ingredients is rising in order to avoid the side effects of synthetic products, especially in cosmetics industry, which is expected to be a promising opportunity for the global Caprylic Triglyceride market.


Alternate Names: Caprylic/Capric Triglyceride, Caprylic/Capric Acid Triglyceride; Decanoic Acid, Ester With 1,2,3-Propanetriol Octanoate; Decanoic Acid, Ester With 1,2,3-Prpanetriol Octanoate; Decanonic Acid, Ester With 1,2,3-Propanetriol Octanoate; Glycerol Calrylate Caprinate; Glycerol Caprylate Caprinate; Octanoic/Decanoic Acid Triglyceride; Ester With 1,2,3-Propanetriol Octanoate Decanoic Acid; Ester With 1,2,3-Prpanetriol Octanoate Decanoic Acid; Ester With 1,2,3-Propanetriol Octanoate Decanonic Acid EWG




 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.