1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

İZONONANOİK ASİT


İsononanoik asit suda sadece idareli çözünür. ECHA (Avrupa Kimyasallar Ajansı), izononanoik asidi CPA sınıflandırmalarında tehlikeli bir materyal olarak sınıflandırır, çünkü maruz kaldığında ciddi göz hasarına ve yutulduğunda cilt tahrişine neden olur. İsononanoik asit öncelikle kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde plastikleştirici olarak uygulanır. Sürfaktan formülasyonlarında cilt bakım maddesi, temizleme maddesi ve emülsifiye edici madde olarak kullanılır. İç ve dış mekanlarda yabancı otların büyümesini önlemek için herbisit olarak ve elma ve armut ağaçlarında çiçek inceltici olarak kullanılır. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), izononanoik asidin gıda katkı maddesi olarak kullanılmasını onayladı ve onu sentetik aroma listesine ekledi.
İsononanoik Asit Pazarı: Genel Bakış

Uygulamaya bağlı olarak, izononanoik asit pazarı kozmetik ve kişisel bakım, gıda katkı maddeleri ve biyo-pestisitler olarak bölümlere ayrılabilir. Kozmetik ve kişisel bakım segmenti, izononanoik asidin ev tipi ve endüstriyel deterjanlar, sabunlar, yüz yıkama, sprey yıkama, hipoklorit deterjanlar / dezenfektanlar ve bulaşık yıkama sıvılarında yoğun kullanımı nedeniyle 2017'de lider pazar payına sahip oldu.

izononanik asit, birçok yüksek performanslı formülasyonda bir yapı taşı olarak kullanılır. Bu tür formülasyonların örnekleri, sustaisononanik asidabilite ihtiyaçlarını karşılamak için daha çevre dostu soğutucu teknolojileri kullanan klimalar için sentetik soğutma yağlayıcılarıdır. İzononanik asit kullanımına bir başka örnek, havacılık endüstrisi için sentetik yağlayıcılardır. Ayrıca, izononanik asit, ilaç, kozmetik, zirai kimyasallar ve kaplamalar gibi diğer birçok uygulamada kullanılmaktadır.

İsononanoik asit Kullanımı

Bu ürün, yağlayıcı ve plastikleştirici olarak esterlerin üretimi için boya ve kaplama kurutucularında ve ayrıca polimerizasyon katalizörleri olarak peroksitlerin üretiminde ara ürün olarak kullanılır.

İzononanoik asidin kesme sıvılarındaki rolü nedir?

Çözündürücü ve çözünürleştirici bir ajan olarak işlev görür. Çoğunlukla polieter ve kendinden emülsifiye esterlerin kesme sıvısında kullanılır. Aynı zamanda yağlayıcı ve temizlik maddesi görevi görür
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.