1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

LAKTİK ASİT

Eczacılığa ait
Farmasötik uygulamalar için birincil işlevler şunlardır: pH düzenleme, metal ayırma, kiral ara ürün ve farmasötik ürünlerde doğal bir vücut bileşeni olarak.

Biyomalzemeler
Laktik asit, emilebilir vidalar, sütürler ve tıbbi cihazlar gibi biyomalzemelerde değerli bir bileşendir.

Deterjanlar
Laktik asit, kireç çözücü özellikleriyle bilinir ve ev temizlik ürünlerinde yaygın olarak kullanılır.
Ayrıca laktik asit, ürünlerin dezenfekte edilmesinde doğal bir antibakteriyel ajan olarak kullanılır.

Teknik
Laktik asit, asitliğin gerekli olduğu ve özelliklerinin belirli faydalar sağladığı çok çeşitli endüstriyel işlemlerde kullanılır. Örnekler, deri ve tekstil ürünleri ile bilgisayar disklerinin imalatı ve ayrıca araba kaplamasıdır.

Hayvan yemi
Laktik asit, hayvan beslenmesinde yaygın olarak kullanılan bir katkı maddesidir. Sağlığı geliştirici özelliklere sahiptir, böylece çiftlik hayvanlarının performansını artırır.
Laktik asit, yiyecek ve / veya içme suyunda katkı maddesi olarak kullanılabilir.
Biyobozunur plastiklerdeki laktik asit
Laktik Asit, Poli Laktik Asit (PLA) için temel yapı taşıdır.
PLA, yenilenebilir ve kompostlanabilir plastikler üretmek için kullanılabilen biyo-bazlı ve biyolojik olarak parçalanabilir bir polimerdir.


Corbion Purac tarafından yaratılmıştır: lider laktik asit, türevler ve laktid tedarikçisi





Laktik asit (2-hidroksipropiyonik asit)
Madde grubu: Organik asitler

Laktik asit, insan vücudunda ve fermente gıdalarda doğal olarak oluşan organik bir asittir.
Lezzet arttırıcı ve antibakteriyel özelliklere sahip hafif bir asit düzenleyici olarak çok çeşitli yiyecek, içecek, kişisel bakım, sağlık hizmetleri, temizleyiciler, yem ve evcil hayvan maması ve kimyasal ürünlerde kullanılır.
Laktik asidin ticari üretimi tipik olarak fermantasyon yoluyla yapılır.
L (+) formu daha iyi metabolizasyonu için tercih edildiğinden, Jungbunzlauer doğal karbonhidratların geleneksel fermantasyonu yoluyla saf L (+) - laktik asit üretmeyi seçmiştir.

L (+) - laktik asit, hafif asit tadı olan, renksiz ila sarımsı, neredeyse kokusuz, şuruplu bir sıvıdır.
Ticari olarak çeşitli konsantrasyonlarda sulu çözeltiler halinde mevcuttur.
Bu solüsyonlar normal saklama koşullarında kararlıdır.
Laktik asit insanlar ve çevre için toksik değildir ancak konsantre laktik asit çözeltileri ciltte tahrişe ve göz hasarına neden olabilir.
Bu nedenle, bir tehlike piktogramı ve ilgili ifadelerle etiketlenmeleri gerekir. Laktik asit kolayca biyolojik olarak parçalanabilir.

Molekül ağırlığı 90.1; renksiz kristaller. Bilinen D (+) -aktik asit, D (-) -laktik (et-laktik) asit ve rasemik laktik asit - fermantasyon laktik asit. D, L- ve D- laktik asitler için - erime noktası sırasıyla 18 ° C ve 53 ° C; sırasıyla kaynama noktası 85 ° C / 1 mm Hg. ve 103 ° C / 2 mm Hg; D-laktik asit için, 20 ofC sıcaklıkta sodyumun D-hattı için spesifik optik rotasyon: [α] D 20 -2.26 (su içinde konsantrasyon% 1.24). D için, L-laktik asit ∆H 0 oluşumu - 682.45 kJ / mol; ∆H 0 erime 11.35 kJ / mol; ∆H 0 buharlaşma 110.95 kJ / mol (25 ° C), 65.73 kJ / mol (150 ° C). L-laktik asit için ∆H 0 yanma - 1344.8 kJ / mol; ∆Ho oluşumu -694.54 kJ / mol; ∆H 0 erime 16.87 kJ / mol.

Laktik asidin yüksek higroskopikliği nedeniyle, konsantre sulu çözeltileri genellikle kullanılır - şuruplu, renksiz, kokusuz sıvılar.
Sulu laktik asit çözeltileri için yoğunluk, 20 ° C sıcaklıkta g / cm3'tür 4 20 1.0959 (% 40), 1.1883 (% 80), 1.2246 (% 100); 25˚˚'lik bir sıcaklıkta sodyum D-hattı için spesifik optik rotasyon: [a] D 25 1.3718 (% 37.3), 1.4244 (% 88.6); h 3.09 ve 28.5 mPa ∙ s (25 ˚'de),% 45.48 ve% 85.32 solüsyonlar için; g 46.0.10 -3 N / m (25 ° C) 1 M çözelti için; e 22 (17 ° C).
Laktik asit suda, etanolde, benzen, kloroform ve diğer halojenli hidrokarbonlarda zayıf bir şekilde çözünür; pKa 3.862 (25 ° C'de); Sulu çözeltilerin pH'ı 1.23 (% 37.3), 0.2 (% 84.0).

Laktik asidin oksidasyonuna genellikle ayrışma eşlik eder. Cu veya Fe varlığında havanın HN03 veya O2 etkisi altında, HCOOH, CH3 COOH, (COOH) 2, CH3CHO, CO 2 ve piruvik asit oluşur.
Laktik asit HI'nin indirgenmesi propiyonik aside yol açar ve Re-mobile varlığındaki azalma propilen glikole yol açar.

Laktik asit, HBr ile ısıtıldığında akrilik aside dehidre olur, Ca tuzu PCl 5 veya SOCl 2-2-kloropropionil klorür ile reaksiyona girdiğinde 2-bromopropionik asit oluşturur.
Mineral asitlerin varlığında, laktonun yanı sıra lineer polyesterlerin oluşumu ile laktik asidin kendi kendine esterleşmesi meydana gelir.

Laktik asidin tuzları ve esterleri laktatlar olarak adlandırılır.

Laktik asit, laktik asit fermantasyonunun bir sonucu olarak oluşur (ekşi süt, lahana turşusu, salamura sebzeler, olgunlaşma peyniri, kazık yemi); D-laktik asit, hayvanların, bitkilerin dokularında ve ayrıca mikroorganizmalarda bulunur.

Endüstride laktik asit, 2-kloropropiyonik asit ve tuzlarının (100 ° C) veya laktonitril CH3CH (OH) CN'nin (100 ° C, H2S04) hidrolizi ve ardından ester oluşumu ile elde edilir. izolasyonu ve hidrolizi yüksek kaliteye yol açar.
Laktik asit üretmenin diğer yöntemleri bilinmektedir: propilenin nitrojen oksitlerle (15-20 ° C) oksidasyonu, ardından H2S04 ile muamele, CH3CHO'nun CO (200 ° C, 20 MPa) ile etkileşimi.

Laktik asit, gıda endüstrisinde, mordan boyamada, deri üretiminde, fermantasyon atölyelerinde bakteri yok edici ajan olarak, ilaç, plastikleştirici üretiminde kullanılmaktadır. Selüloz eterler, kurutucu yağlar, bitkisel yağlar için çözücü olarak etil ve bütil laktatlar kullanılır; butil laktat - yanı sıra bazı sentetik polimerler için bir çözücü.

Laktik asit organik bir asittir. CH3CH (OH) COOH moleküler formülüne sahiptir.
Katı halde beyazdır ve su ile karışabilir.
Çözünmüş haldeyken renksiz bir çözelti oluşturur.
Üretim hem yapay sentezi hem de doğal kaynakları içerir.
Laktik asit, karboksil grubuna bitişik bir hidroksil grubunun varlığından dolayı bir alfa-hidroksi asittir (AHA).
Birçok organik sentez endüstrisinde ve çeşitli biyokimyasal endüstrilerde sentetik bir ara ürün olarak kullanılmaktadır. Laktik asidin eşlenik bazına laktat denir.

Çözeltide, laktat iyonu CH3CH (OH) CO − 2 üreterek iyonize olabilir.
Asetik asit ile karşılaştırıldığında, pKa'sı 1 birim daha azdır, yani laktik asit asetik asitten on kat daha asidiktir. Bu daha yüksek asitlik, a-hidroksil ve karboksilat grubu arasındaki molekül içi hidrojen bağının sonucudur.

Laktik asit, iki enantiyomerden oluşan şiraldir.
Biri l - (+) - laktik asit veya (S) -laktik asit olarak bilinir ve diğeri, ayna görüntüsü, d - (-) - laktik asit veya (R) -laktik asittir.
İkisinin eşit miktarlarda bir karışımı, dl-laktik asit veya rasemik laktik asit olarak adlandırılır. Laktik asit higroskopiktir.
dl-Laktik asit, suyla ve yaklaşık 16, 17 veya 18 ° C olan erime noktasının üzerinde etanol ile karışabilir.
d-Laktik asit ve l-laktik asit daha yüksek bir erime noktasına sahiptir. Sütün fermantasyonu ile üretilen laktik asit genellikle rasemiktir, ancak bazı bakteri türleri yalnızca (R) -laktik asit üretir. Öte yandan, hayvan kaslarında anaerobik solunumla üretilen laktik asit (S) konfigürasyonuna sahiptir ve bazen Yunan "sarx" ten "sarkolaktik" asit olarak adlandırılır.

Hayvanlarda, l-laktat, normal metabolizma ve egzersiz sırasında bir fermentasyon sürecinde enzim laktat dehidrojenaz (LDH) yoluyla piruvattan sürekli olarak üretilir.
Laktat üretim hızı, monokarboksilat taşıyıcıları, LDH konsantrasyonu ve izoformu ve dokuların oksidatif kapasitesi dahil olmak üzere bir dizi faktör tarafından yönetilen laktat uzaklaştırma oranını aşana kadar konsantrasyonda artmaz.
Kan laktat konsantrasyonu genellikle dinlenme sırasında 1-2 mM'dir, ancak yoğun efor sırasında 20 mM'nin üzerine ve sonrasında 25 mM'ye kadar yükselebilir.
Diğer biyolojik rollere ek olarak, l-laktik asit, Gi / o-bağlı G protein-bağlı reseptör (GPCR) olan hidroksikarboksilik asit reseptörü 1'in (HCA1) birincil endojen agonistidir. [10] [11]

Endüstride laktik asit fermantasyonu, glikoz, sukroz veya galaktoz gibi basit karbonhidratları laktik aside dönüştüren laktik asit bakterileri tarafından gerçekleştirilir.
Bu bakteriler ağızda da büyüyebilir; Ürettikleri asit, çürük olarak bilinen diş çürümesinden sorumludur.
Tıpta laktat, laktatlı Ringer çözeltisinin ve Hartmann'ın çözümünün ana bileşenlerinden biridir.
Bu intravenöz sıvılar, genellikle insan kanı ile izotonik konsantrasyonlarda olmak üzere, damıtılmış su ile çözelti içinde laktat ve klorür anyonları ile birlikte sodyum ve potasyum katyonlarından oluşur.
En sık travma, ameliyat veya yanıklara bağlı kan kaybından sonra sıvı resüsitasyonu için kullanılır.

Tarih
İsveçli kimyager Carl Wilhelm Scheele, 1780 yılında ekşi sütten laktik asidi izole eden ilk kişiydi.
İsim, Latince lac kelimesinden türetilen ve süt anlamına gelen lakt-birleştirme biçimini yansıtır.
1808'de Jöns Jacob Berzelius, laktik asidin (aslında l-laktat) da efor sırasında kaslarda üretildiğini keşfetti.
Yapısı Johannes Wislicenus tarafından 1873 yılında kurulmuştur.

1856'da, Lactobacillus'un laktik asit sentezindeki rolü Louis Pasteur tarafından keşfedildi.
Bu yol ticari olarak Alman eczanesi Boehringer Ingelheim tarafından 1895'te kullanıldı.

2006 yılında, küresel laktik asit üretimi, yıllık ortalama% 10 büyüme ile 275.000 tona ulaştı.

Üretim

karbonhidratların bakteriyel fermantasyonu veya asetaldehitten kimyasal sentez yoluyla endüstriyel olarak elde edilir.
2009 yılında, laktik asit ağırlıklı olarak (% 70-90) [20] fermentasyon yoluyla üretildi. 1: 1 d ve l stereoizomerler karışımından veya% 99.9'a kadar l-laktik asit içeren karışımlardan oluşan rasemik laktik asit üretimi mikrobiyal fermantasyonla mümkündür.
D-laktik asidin fermantasyon yoluyla endüstriyel ölçekte üretimi mümkündür, ancak çok daha zordur.

Fermentatif üretim
Fermente süt ürünleri, sütün veya peynir altı suyunun Lactobacillus bakterileri tarafından fermantasyonu yoluyla endüstriyel olarak elde edilir: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus (Lactobacillus bulgaricus), Lactobacillus helveticus, Lactococcus lactis ve Streptococcus salivarius subsp. thermophilus (Streptococcus thermophilus).

Laktik asidin endüstriyel üretimi için bir başlangıç ​​malzemesi olarak, C5 ve C6 şekerlerini içeren hemen hemen her karbonhidrat kaynağı kullanılabilir.
Saf sükroz, nişastadan glikoz, ham şeker ve pancar suyu sıklıkla kullanılmaktadır. [21] Laktik asit üreten bakteriler iki sınıfa ayrılabilir: Bir mol glikozdan iki mol laktat üreten Lactobacillus casei ve Lactococcus lactis gibi homofermentatif bakteriler ve bir mol glikozdan bir mol laktat üreten heterofermentatif türler ve ayrıca karbondioksit ve asetik asit / etanol. [22]

Kimyasal üretim
Rasemik laktik asit, asetaldehitin hidrojen siyanür ile reaksiyona sokulması ve elde edilen laktonitrilin hidrolize edilmesi yoluyla endüstriyel olarak sentezlenir.
Hidroliz, hidroklorik asit ile gerçekleştirildiğinde, yan ürün olarak amonyum klorür oluşur; Japon Musashino şirketi, bu yoldan geçen son büyük laktik asit üreticilerinden biridir.
Hem rasemik hem de enantiyopür laktik asitlerin sentezi, katalitik prosedürlerin uygulanmasıyla diğer başlangıç ​​materyallerinden (vinil asetat, gliserol, vb.) Da mümkündür.

Biyoloji
Moleküler Biyoloji
l-Laktik asit, bir Gi / o-bağlı G protein-bağlı reseptör (GPCR) olan hidroksikarboksilik asit reseptörü 1'in (HCA1) birincil endojen agonistidir.

Egzersiz ve laktat
Sprint gibi güç egzersizleri sırasında, enerji talebi yüksek olduğunda, glikoz parçalanır ve piruvata oksitlenir ve daha sonra piruvattan vücudun işleyebileceğinden daha hızlı üretilir ve bu da laktat konsantrasyonlarının yükselmesine neden olur. Laktat üretimi, glikozdan piruvat üretimi sırasında gliseraldehit 3-fosfatın oksidasyonunda kullanılan NAD + rejenerasyonu için faydalıdır (piruvat laktata indirgenirken NADH, NAD + 'ya oksitlenir) ve bu, enerji üretiminin sürdürülmesini sağlar ve egzersiz devam edebilir. Yoğun egzersiz sırasında solunum zinciri, NADH'yi oluşturmak için birleşen hidrojen iyonlarının miktarına ayak uyduramaz ve NAD + 'yı yeterince hızlı bir şekilde yenileyemez.

Elde edilen laktat iki şekilde kullanılabilir:

Oksijenli kas hücreleri, kalp hücreleri ve beyin hücreleri tarafından piruvata geri oksidasyon
Piruvat daha sonra doğrudan Krebs döngüsünü beslemek için kullanılır
Karaciğerde glukoneogenez yoluyla glukoza dönüşme ve tekrar dolaşıma salınması; Cori döngüsüne bakın
Kan şekeri konsantrasyonları yüksekse, glikoz karaciğerin glikojen depolarını oluşturmak için kullanılabilir.
Bununla birlikte, laktat istirahatte ve orta derecede egzersiz sırasında bile sürekli olarak oluşur. Bunun bazı nedenleri mitokondriya sahip olmayan kırmızı kan hücrelerinde metabolizma ve yüksek glikolitik kapasiteye sahip kas liflerinde oluşan enzim aktivitesinden kaynaklanan kısıtlamalardır. [25]

2004'te Robergs ve ark. Egzersiz sırasındaki laktik asidozun bir "yapı" veya efsane olduğunu iddia ederek, H + 'nın bir kısmının ATP hidrolizinden (ATP4− + H2O → ADP3− + HPO2−
4 + H +) ve piruvatın laktata indirgenmesi (piruvat− + NADH + H + → laktat− + NAD +) aslında H + tüketir.
Lindinger ve arkadaşları [27] [H +] 'daki artışın nedensel faktörlerini göz ardı ettiklerini söyledi.
Sonuçta, nötr bir molekülden laktat− üretimi, elektronötrlüğü korumak için [H +] 'yı artırmalıdır.
Bununla birlikte, Robergs'in makalesinin amacı, laktatın aynı yüke sahip olan piruvat'tan üretildiğiydi. H + üreten nötr glikozdan piruvat üretimidir:

C6H12O6 + 2 NAD + + 2 ADP3− + 2 HPO2−4 → 2 CH3COCO − 2 + 2 H + + 2 NADH + 2 ATP4− + 2 H2O
Sonraki laktat üretimi bu protonları emer:
2 CH3COCO − 2 + 2 H + + 2 NADH → 2 CH3CH (OH) CO − 2 + 2 NAD +

Genel olarak:
C6H12O6 + 2 NAD + + 2 ADP3− + 2 HPO2−4 → 2 CH3COCO − 2 + 2 H + + 2 NADH + 2 ATP4− + 2 H2O → 2 CH3CH (OH) CO − 2 + 2 NAD + + 2 ATP4− + 2 H2O
Glikoz → 2 laktat− + 2 H + reaksiyonu kendi başına bakıldığında iki H + salmasına rağmen, H + ATP üretiminde emilir.
Öte yandan, ATP'nin müteakip hidrolizi sırasında emilen asitlik salınır: ATP4− + H2O → ADP3− + HPO2−
4 + H +. Dolayısıyla, ATP kullanımı dahil edildiğinde, genel reaksiyon

C6H12O6 → 2 CH3COCO − 2 + 2 H +

Solunum sırasında CO2 oluşumu da [H +] 'da artışa neden olur.

Metabolizma

Oysa glukozun genellikle canlı dokular için ana enerji kaynağı olduğu varsayılır, çeşitli memeli türlerinin beynindeki nöronlar tarafından tercihli olarak metabolize edilen glikoz değil, laktat olduğuna dair bazı göstergeler vardır (dikkate değer olanlar fareler, sıçanlar, ve insanlar).
Laktat-mekik hipotezine göre glial hücreler, glikozu laktata dönüştürmek ve nöronlara laktat sağlamaktan sorumludur.
Glial hücrelerin bu lokal metabolik aktivitesinden dolayı, nöronları hemen çevreleyen hücre dışı sıvı, mikrodiyaliz çalışmalarında bulunduğu gibi laktat ile çok daha zengin olan, kandan veya beyin omurilik sıvısından kompozisyon açısından güçlü bir şekilde farklıdır.

Bazı kanıtlar, laktatın doğum öncesi ve erken doğum sonrası deneklerde beyin metabolizması için gelişimin erken aşamalarında önemli olduğunu, bu aşamalarda laktatın vücut sıvılarında daha yüksek konsantrasyonlara sahip olduğunu ve beyin tarafından tercihen glikoza göre kullanıldığını göstermektedir.
Ayrıca, laktatın gelişmekte olan beyindeki GABAerjik ağlar üzerinde güçlü bir etki gösterebileceği ve onları daha önce varsayıldığından daha engelleyici hale getirebileceği, ya metabolitlerin daha iyi desteklenmesi yoluyla ya da baz hücre içi pH seviyelerinde değişiklikler ya da her ikisi yoluyla hareket edebileceği hipotezi de öne sürüldü.

Farelerin beyin dilimlerine ilişkin çalışmalar, β-hidroksibutirat, laktat ve piruvatın oksidatif enerji substratları olarak görev yaptığını, NAD (P) H oksidasyon fazında bir artışa neden olduğunu, yoğun sinaptik aktivite sırasında glikozun bir enerji taşıyıcı olarak yetersiz olduğunu ve son olarak Bu laktat, in vitro beyin aerobik enerji metabolizmasını sürdürme ve artırma kapasitesine sahip verimli bir enerji substratı olabilir.
Çalışma "bifazik NAD (P) H flüoresan geçişleri hakkında yeni veriler sağlar; bu, birçok çalışmada yeniden üretilen ve ağırlıklı olarak hücresel NADH havuzlarındaki aktiviteye bağlı konsantrasyon değişikliklerinden kaynaklandığına inanılan nöral aktivasyona önemli bir fizyolojik yanıttır."

Laktat ayrıca kalp ve karaciğer dahil diğer organlar için de önemli bir enerji kaynağı görevi görebilir. Fiziksel aktivite sırasında, kalp kasının enerji devir hızının% 60'a kadarı laktat oksidasyonundan kaynaklanır. [16]

Kan testi

Kan testleri için referans aralıkları, laktat içeriğini (sağ ortada mor ile gösterilir) insan kanındaki diğer bileşenlerle karşılaştırır
Vücuttaki asit baz homeostazının durumunu belirlemek için laktat için kan testleri yapılır.
Bu amaçla kan örneklemesi genellikle arteriyeldir (ven ponksiyonundan daha zor olsa bile), çünkü laktat seviyeleri arteryel ve venöz arasında önemli ölçüde farklılık gösterir ve arteriyel seviye bu amaç için daha temsilidir.

Referans aralıkları
Alt limit Üst limit Birim
Venöz 4,5 [38] 19,8 [38] mg / dL
0,5 [39] 2,2 [39] mmol / L
Arteriyel 4,5 [38] 14,4 [38] mg / dL
0,5 [39] 1,6 [39] mmol / L
Doğum sırasında, fetüsteki laktat seviyeleri fetal kafa derisi kan testi ile ölçülebilir.

Polimer öncüsü
Ana madde: polilaktik asit
Lakton laktide iki laktik asit molekülü dehidre edilebilir. Katalizörlerin varlığında laktit, biyolojik olarak parçalanabilen polyesterler olan ataktik veya sindiyotaktik polilaktite (PLA) polimerize olur.
PLA, petrokimyasallardan türetilmeyen bir plastiğe örnektir.

İlaç ve kozmetik uygulamalar
Laktik asit ayrıca farmasötik teknolojide, aksi takdirde çözünmeyen aktif bileşenlerden suda çözünür laktatlar üretmek için kullanılır.
Topikal preparatlarda ve kozmetiklerde asitliği ayarlamak ve dezenfektan ve keratolitik özellikleri için daha fazla kullanım alanı bulur.

Gıdalar
Laktik asit, öncelikle koumiss, laban, yoğurt, kefir ve bazı süzme peynirler gibi ekşi süt ürünlerinde bulunur.
Fermente sütteki kazein, laktik asit ile pıhtılaştırılır (kesilir).
Laktik asit, ekşi mayalı ekmeğin ekşi aromasından da sorumludur.

Beslenme bilgileri listelerinde laktik asit, "karbonhidrat" (veya "farklı karbonhidrat") terimi altında yer alabilir çünkü bu genellikle su, protein, yağ, kül ve etanol dışındaki her şeyi içerir. [40] Durum buysa, hesaplanan gıda enerjisi, genellikle tüm karbonhidratlar için kullanılan standart 4 kilokaloriyi (17 kJ) gram başına kullanabilir.
Ancak bazı durumlarda hesaplamada laktik asit göz ardı edilir.
Laktik asidin enerji yoğunluğu 100 g'da 362 kilokaloridir (1,510 kJ).

Bazı biralar (ekşi bira) kasıtlı olarak laktik asit içerir, bu türlerden biri Belçika lambiklerdir.
En yaygın olarak bu, çeşitli bakteri türleri tarafından doğal olarak üretilir. Bu bakteriler, şekeri etanole fermente eden mayanın aksine şekerleri asitlere fermente ederler.
Şıra soğuduktan sonra maya ve bakterilerin açık fermentörlere "düşmesine" izin verilir.
Daha yaygın bira türlerinin bira üreticileri, bu tür bakterilerin mayalayıcıya girmesine izin verilmemesini sağlayacaktır.
Diğer ekşi bira çeşitleri arasında Berliner Weisse, Flanders kırmızısı ve Amerikan yaban ale bulunur.

Şarap yapımında, doğal veya kontrollü bir bakteriyel işlem genellikle doğal olarak mevcut malik asidi laktik asiye dönüştürmek için kullanılır.


Bu malolaktik fermantasyon, laktik asit bakterileri tarafından gerçekleştirilir.

Normalde meyvede önemli miktarlarda bulunmasa da, laktik asit akebia meyvesindeki birincil organik asittir ve meyve suyunun% 2.12'sini oluşturur.

Gıda katkı maddesi olarak AB, ABD ve Avustralya ve Yeni Zelanda'da kullanım için onaylanmıştır; INS numarası 270 veya E numarası E270 ile listelenmiştir.
Laktik asit, gıda koruyucu, kürleme maddesi ve tatlandırıcı madde olarak kullanılır.
İşlenmiş gıdalardaki bir bileşendir ve et işleme sırasında dekontaminasyon maddesi olarak kullanılır.
Laktik asit ticari olarak glikoz, sükroz veya laktoz gibi karbonhidratların fermentasyonu veya kimyasal sentez yoluyla üretilir.
Karbonhidrat kaynakları arasında mısır, pancar ve şeker kamışı bulunur.

Sahtecilik
Laktik asit, geçmişte, sahtecilik sırasında değiştirilecek resmi kağıtlardan mürekkeplerin silinmesine yardımcı olmak için kullanılmıştır.

Temizlik ürünleri
Laktik asit, bazı sıvı temizleyicilerde, kalsiyum karbonat, laktat, Kalsiyum laktat gibi sert su birikintilerini gidermek için kireç çözücü olarak kullanılır.
Yüksek asitliği sayesinde bu tür tortular, özellikle su ısıtıcısında olduğu gibi kaynar su kullanıldığında çok hızlı bir şekilde yok edilir.
Ayrıca antibakteriyel bulaşık deterjanları ve Triclosan'ın yerini alan el sabunlarında da popülerlik kazanıyor.


ÜRÜN BİLGİSİ
Laktik asit, iki stereoizomer (D (-) ve L (+)) içeren bir hidroksikarboksilik asit CH3CH (OH) COOH'dir ve gıda, kimya, ilaç ve sağlık endüstrilerinde çeşitli uygulamaları vardır.
İnsan vücudunda üretilen tek laktik asit izomeri olduğu için öncelikle gıda ve farmasötik uygulamalar için, tercihen L (+) izomeri için kullanılır.
Laktik asit üretiminin yaklaşık% 20 ila 30'u biyopolimerleri (polilaktik asit) elde etmek için kullanılır.
Diğer kullanımlar arasında lifler ve yeşil çözücüler bulunur.

Laktik asit tamamen ticari olarak mevcuttur ve büyük ölçüde (% 90) şekerlerin anaerobik fermentasyonu yoluyla bakteriler tarafından üretilir.
Ticari olarak kimyasal sentez yoluyla da üretilebilir.
Kimyasal üretim yolu, optik olarak aktif olmayan bir rasemik karışım (aynı miktarda L ve D izomeri ile) verirken, anaerobik fermantasyon yolu, seçilen mikroorganizmaya bağlı olarak çoğunlukla iki stereoizomerden birini verir.
Biyoteknolojik seçenek, yenilenebilir kaynağı nedeniyle yaygın olarak mevcuttur.
Laktik asit, nişasta mahsulleri, şeker mahsulleri, odunlu-selülozik malzemeler ve ayrıca peynir altı suyundan (peynir üretiminden elde edilen bir kalıntı) gibi farklı biyokütleden şekerlerin fermantasyonu yoluyla üretilebilir.

Dünya üretiminin büyük kısmı, laktik asidin tek ürün olarak üretildiği şekerlerin (nişasta veya şeker mahsullerinden) homoplastik fermantasyonuna dayanmaktadır.
Geleneksel üretim sistemleri, fermantasyon pH'ını kontrol etmek için kalsiyum hidroksit eklenmesini gerektirir.
Bu prosedür, nihai ürün olarak kalsiyum laktat ile sonuçlanır.
Nihayetinde laktik asidi elde etmek ve saflaştırmak için birkaç adım gereklidir: filtreleme, asitleştirme, karbon adsorpsiyonu, buharlaştırma, esterleştirme, hidroliz ve damıtma.
Konvansiyonel işlem, büyük miktarlarda kimyasal atıkların (örn. Kalsiyum sülfat) üretilmesi nedeniyle yüksek maliyetler (karmaşık saflaştırma prosedürü nedeniyle) ve zayıf çevresel performans ile ilişkilidir.
Umut verici sonuçlarla bipolar elektrodiyaliz gibi yeni ayırma teknolojileri geliştirilmektedir.

Süt endüstrisindeki en temel doğal içerik olan laktik asit
Süt ürünlerinde laktik asit en yaygın bileşenlerden biridir.
Amacı genellikle bir asit düzenleyici olarak ve aroma vericidir.
Yoğurt, peynir ve diğer süt ürünlerinde görülen hafif ekşi tat, genellikle laktik asitten fermantasyonun sonucudur.
Ekşi maya ekmeğinin imza aroması da pişirme işlemi sırasında laktik asidin bir sonucudur.
Bu çok yönlü takviyenin eklenmesi ile ürün, doğal aromalar bozulmadan bırakılırken uygun pH seviyelerine ulaşmak için kolaylıkla asitleştirilebilir.



2-hidroksipropanoik asit

DL-Laktik asit

50-21-5

2-hidroksipropiyonik asit


Moleküler ağırlık
90,08 g / mol


Laktik Asit, DL-, insanlarda biyolojik olarak aktif izoform olan laktik asidin rasemik izomeridir.
Laktik asit veya laktat, laktat dehidrojenaz tarafından piruvattan fermantasyon sırasında üretilir.
Bu reaksiyon, laktik asit üretmenin yanı sıra, daha sonra enerji kaynağı adenozin trifosfat (ATP) üretmek için glikolizde kullanılan nikotinamid adenin dinükleotidi (NAD) üretir.

NCI Eş Anlamlılar Sözlüğü (NCIt)
Laktik asit, renksiz ila sarı kokusuz bir şuruplu sıvı olarak görünür. Metaller ve dokular için aşındırıcıdır. Kültürlü süt ürünleri yapmak, gıda koruyucu olarak ve kimyasallar yapmak için kullanılır.


Şekerin fermantasyonunda (oksidasyon, metabolizma) normal bir ara ürün.
Konsantre form, gastrointestinal fermantasyonu önlemek için dahili olarak kullanılır.
Sodyum laktat, laktik asidin sodyum tuzudur ve hafif tuzlu tada sahiptir.
Bir şekerin fermantasyonu ile üretilir.



Laktik asit, Mayıs 2020'de FDA tarafından onaylanan hormonal olmayan bir doğum kontrol ajanı olan Phexxi'deki aktif bileşenlerden biriydi.


2-hidroksipropanoik asit




Laktik asit

2 Hidroksipropanoik Asit
2 Hidroksipropiyonik Asit
2-Hidroksipropanoik Asit
2-Hidroksipropiyonik Asit
Amonyum Laktat
D Laktik Asit
D-Laktik Asit
L Laktik Asit
L-Laktik Asit
Laktat
Laktat, Amonyum
Laktik asit
Propanoik Asit, 2-Hidroksi-, (2R) -
Propanoik Asit, 2-Hidroksi-, (2S) -
Sarkolaktik Asit


2-hidroksipropanoik asit
DL-Laktik asit
50-21-5
2-hidroksipropiyonik asit
Süt asidi
Polilaktik asit
laktat
Etilidenelaktik asit
Lactovagan
Tonsillosan
Rasemik laktik asit
Propanoik asit, 2-hidroksi-
Sıradan laktik asit
Milchsaeure
Acidum lacticum
Kyselina mlecna
DL-Milchsaeure
Laktik asit USP
1-Hidroksietankarboksilik asit
Aethylidenmilchsaeure
alfa-Hidroksipropiyonik asit
Laktik asit
Laktik asit (doğal)
FEMA No. 2611
26100-51-6
Kyselina 2-hidroksipropanova
Milchsaure [Almanca]
Propiyonik asit, 2-hidroksi-
598-82-3
(RS) -2-Hidroksipropiyonaür
CCRIS 2951
HSDB 800
(+ -) - 2-Hidroksipropanoik asit
FEMA Numarası 2611


Kyselina mlecna [Çekçe]
propanoik asit, hidroksi-
SY-83
DL-laktik asit
İtme
NSC 367919
AI3-03130

Purac FCC 80

Purac FCC 88

Kyselina 2-hydroxypropanova [Çekçe]

EINECS 200-018-0

EINECS 209-954-4

MFCD00004520

EPA Pestisit Kimyasal Kodu 128929
BRN 5238667
(R) -2-Hidroksi-propiyonik asit; H-D-Lac-OH
CHEBI: 78320
Polilaktik asit)
C3H6O3
NSC-367919
NCGC00090972-01
2-hidroksi-propiyonik asit
DL-Laktik asit,% 90
E 270
DSSTox_CID_3192
(+/-) - Laktik asit
alfa-Hidroksipropanoik asit

C01432
DSSTox_RID_76915
DSSTox_GSID_23192
Milchsaure
Polaktit
Laktikum asidum
D (-) - laktik asit
Cheongin samrakhan
UNII-3B8D35Y7S4
CAS-50-21-5
Cheongin Haewoohwan
Cheongin Haejanghwan
Laktik asit [JAN]
Laktik asit [USP: JAN]
laktazol
Propanoik asit, 2-hidroksi-, homopolimer
1-Hidroksietan 1-karboksilik asit
Biolac
Kesilmiş sütün suyu



Asit laktik (ro)
Asit laktik (fr)
Acido lattico (o)
Aċidu lattiku (mt)
Kwas mlekowy (pl)
Kyselina mliečna (sk)
Kyselina mléčná (cs)
Laktik asit (hayır)
Maitohappo (fi)
Melkzuur (nl)
Milchsäure (de)
Mjölksyra (sv)
Mlečna kislina (sl)
Mliječna kiselina (saat)
Mælkesyre (da)
Pieno rūgštis (lt)
Pienskābe (lv)
Piimhape (et)
Tejsav (hu)
Ácido láctico (ları)
Ácido láctico (pt)
Γαλακτικό οξύ (el)
Млечна киселина (bg)

CAS adları
Propanoik asit, 2-hidroksi-


IUPAC isimleri
2- Hidroksi propanoik asit
2-HİDROKSİ-PROPANOİK ASİT
2-hidroksi-propanoik asit
2-Hidroksipropanoik Asit
2-Hidroksipropanoik asit
2-hidroksipropanoik asit
2-Hidroksipropiyonik asit
2-hidroksipropiyonik asit
D-LAKTİK ASİT
DL-Laktik Asit
dl-laktik asit
LAKTİK ASİT
Laktik asit
Laktik asit
laktik asit
Laktik asit
laktik asit
Milchsäure
Propanoik asit, 2-hidroksi-
Propanoik asit, 2-hidroksi-
Tejsav

Gıda Katkı Maddesi Olarak Laktik Asit Türevleri Laktik asit, gıda endüstrisinde kesinlikle önemlidir.
Öte yandan, birçok farklı katkı maddesi kimyasal olarak laktik asitten elde edilir.


aktik asit (kimyasal, alfa veya 2-Hidroksipropiyonik asit) vücuttaki metabolik süreçlerde rol alır; kırmızı kanda ve iskelet kası dokularında glikoz ve glikojen metabolizmasının bir ürünü olarak.
Laktik asit, asit grubunun yanındaki karbon atomunda bir hidroksil grubuna sahip bir "alfa hidroksi asittir.
Hidroksi grubu asit grubunun yanında ikinci karbonda ise beta-hidroksi asit olarak adlandırılır.
 
LACTIC ACID (LAKTİK ASİT)

CAS No. : 50-21-5
EC No. : 200-018-0

Synonyms:
lactic acid; 2-hydroxypropanoic acid; DL-Lactic acid; 50-21-5; 2-hydroxypropionic acid; Polylactic acid; Milk acid; lactate; Ethylidenelactic acid; Lactovagan; Tonsillosan; Racemic lactic acid; Propanoic acid, 2-hydroxy-; Ordinary lactic acid; Milchsaeure; Acidum lacticum; Kyselina mlecna; DL-Milchsaeure; Lactic acid USP; 1-Hydroxyethanecarboxylic acid; Aethylidenmilchsaeure; alpha-Hydroxypropionic acid; Lactic acid (natural); 26100-51-6; FEMA No. 2611; Kyselina 2-hydroxypropanova; Milchsaure [German]; Propionic acid, 2-hydroxy-; (RS)-2-Hydroxypropionsaeure; CCRIS 2951; HSDB 800; (+-)-2-Hydroxypropanoic acid; 598-82-3; FEMA Number 2611; Kyselina mlecna [Czech]; Propanoic acid, hydroxy-; SY-83; DL- lactic acid; Propel; NSC 367919; AI3-03130; Purac FCC 80; Purac FCC 88; Kyselina 2-hydroxypropanova [Czech]; EINECS 200-018-0; EINECS 209-954-4; MFCD00004520; EPA Pesticide Chemical Code 128929; BRN 5238667; (R)-2-Hydroxy-propionic acid;H-D-Lac-OH; CHEBI:78320; Poly(lactic acid); C3H6O3; NSC-367919; NCGC00090972-01; 2-hydroxy-propionic acid; DL-Lactic acid, 90%; E 270; DSSTox_CID_3192; (+/-)-Lactic acid; alpha-Hydroxypropanoic acid; C01432; DSSTox_RID_76915; DSSTox_GSID_23192; Lacticacid; Milchsaure; Polactide; Lacticum acidum; D(-)-lactic acid; Cheongin samrakhan; UNII-3B8D35Y7S4; CAS-50-21-5; Cheongin Haewoohwan; Cheongin Haejanghwan; Lactic acid [JAN]; Lactic acid [USP:JAN]; lactasol; Propanoic acid, 2-hydroxy-, homopolymer; 1-Hydroxyethane 1-carboxylic acid; Biolac; Whey; 2-Hydroxy-2-methylacetic acid; Cheese whey; Lactide Polymer; Milk serum; MFCD00064266; Chem-Cast; Whey, cheese; L- Lactic acid; DL-Polylactic acid; Lactate (TN); 3B8D35Y7S4; 2-Hydroxypropionicacid; 4b5w; Lactic acid, tech grade; Propanoic acid, (+-); DL-Lactic Acid, Racemic; HIPURE 88; (.+/-.)-Lactic acid; EC 200-018-0; Lactic acid (7CI,8CI); ACMC-1B0N9; Lactic acid (JP17/USP); Lactic acid, 85%, FCC; Lactic Acid, Racemic, USP; NCIOpen2_000884; L-( pound<<)-Lactic acid; .alpha.-Hydroxypropanoic acid; .alpha.-Hydroxypropionic acid; KSC269O0T; (RS)-2-hydroxypropanoic acid; Lactic Acid (Fragrance Grade); INS NO.270; L-(+)-Lactic acid, 98%; CC(O)C([O])=O; CHEMBL1200559; DTXSID7023192; Lactic acid, natural, >=85%; (+/-)-2-hydroxypropanoic acid; BDBM23233; CTK1G9709; HSDB 8244; Lactic Acid, 85 Percent, FCC; DL-Lactic acid, ~90% (T); INS-270; DL-Lactic acid, AR, >=88%; DL-Lactic acid, LR, >=88%; L-(+)-Lactic Acid, High Purity; Lactic Acid, 10 Percent Solution; KS-00000WI6; EINECS 295-890-2; Propanoic acid, 2-hydroxy- (9CI); Tox21_111049; Tox21_202455; Tox21_303616; ANW-43668; BBL027466; NSC367919; SBB065762; STL282744; AKOS000118855; AKOS017278364; Tox21_111049_1; AM87208; DB04398; LS-2145; MCULE-5387110670; VC30148; DL-Lactic acid, 85 % (w/w), syrup; Propanoic acid,2-hydroxy-,(.+/-.)-; NCGC00090972-02; NCGC00090972-03; NCGC00257515-01; NCGC00260004-01; 163894-00-6; AK164446; I487; Lactic Acid, 85 Percent, Reagent, ACS; SC-18578; SC-86055; DB-071134; LS-180647; FT-0627927; FT-0696525; FT-0774042; L0226; Lactic acid solution, ACS reagent, >=85%; Lactic acid solution, USP, 88.0-92.0%; Lactic acid solution, p.a., 84.5-85.5%; Lactic acid, meets USP testing specifications; D00111; DL-Lactic acid, SAJ first grade, 85.0-92.0%; Propanoic acid, 2-hydroxy-, (+-)-, homopolymer; Q161249; DL-Lactic acid, JIS special grade, 85.0-92.0%; Lactic acid solution, Vetec(TM) reagent grade, 85%; F2191-0200; BC10F553-5D5D-4388-BB74-378ED4E24908; Lactic acid, United States Pharmacopeia (USP) Reference Standard; ALPHA/BETA HYDROXY ACIDS (LACTIC ACID) (ALPHA/BETA HYDROXY ACIDS); Lactic acid, Pharmaceutical Secondary Standard; Certified Reference Material

TR

Laktik Asit IUPAC Adı 2-hidroksipropanoik asit
Laktik Asit InChI 1S / C3H6O3 / c1-2 (4) 3 (5) 6 / h2,4H, 1H3, (H, 5,6)
Laktik Asit InChI Key JVTAAEKCZFNVCJ-UHFFFAOYSA-N
Laktik Asit Kanonik SMILES CC (C (= O) O) O
Laktik Asit Moleküler Formül C3H6O3
Laktik Asit CAS 50-21-5,598-82-3,26100-51-6,92129-90-3,31587-11-8
Laktik Asit Kullanımdan Kaldırıldı CAS 152-36-3, 598-82-3, 1334714-39-4
Laktik Asit Avrupa Topluluğu (EC) Sayı 200-018-0
Laktik Asit ICSC Numarası 0501
Laktik Asit NSC Numarası 367919
Laktik Asit RTECS Numarası OD2800000
Laktik Asit UN Numarası 3265
Laktik Asit JECFA Numarası 930
Laktik Asit FEMA Numarası 2611
Laktik Asit DSSTox Madde Kimliği DTXSID7023192
Laktik Asit Fiziksel Tanım Renksiz veya sarımsı, neredeyse kokusuz, şuruplu sıvıdan katıya
Laktik Asit Renk / Form Kristalleri (16.8 ° C'de eriyebilir)
Laktik Asit Koku Kokusuz
Laktik Asit Tadı Hafif asit tadıdır ve daha zayıf aromatik tatları etkisiz hale getirmez.
Laktik Asit Kaynama Noktası 122 ° C, 1.50E + 01 mm Hg
Laktik Asit Erime Noktası 16.8 ° C
Laktik Asit Parlama Noktası 113 ° C (235 ° F) - kapalı kap
Laktik Asit Çözünürlük 1000000 mg / L
Laktik Asit Yoğunluk 1.2, 68 ° F
Laktik Asit Buhar Basıncı 0.08 mmHg
Laktik Asit LogP -0.72
Laktik Asit Kararlılık / Raf Ömrü Önerilen depolama koşullarında kararlıdır.
Laktik Asit Ayrışma Ayrışmak için ısıtıldığında keskin duman ve tahriş edici dumanlar çıkarır.
Laktik Asit Viskozite Sulu laktik asidin 25 ° C'de viskozitesi: 1.042 mPa s (% 6.29), 1.752 mPa s (% 25.02), 4.68 mPa s (% 54.94), 36.9 mPa s (88.60 wt) %)
Laktik Asit Korozivite Konsantre çözeltilerde kostik
Laktik Asit Yanma Isısı 3615 cal / kg
Laktik Asit pH Ağırlıkça% 10 sulu laktik asit çözeltisinin pH'ı 1,75'tir.
Laktik Asit Kırılma İndeksi Kırılma İndeksi = 1.4392 20 ° C'de
Laktik Asit pKa 3.86 (20 ° C'de)
Laktik Asit Ayrışma Sabitleri pKa = 3,86 20 ° C'de
Laktik Asit Çarpışma Kesiti 151.9 Ų [M-H] -

Laktik Asit Moleküler Ağırlık 90.08 g / mol
Laktik Asit XLogP3 -0.7
Laktik Asit Hidrojen Bağı Donör Sayısı 2
Laktik Asit Hidrojen Bağı Alıcı Sayısı 3
Laktik Asit Dönebilen Bağ Sayısı 1
Laktik Asit Tam Kütle 90.031694 g / mol C
Laktik Asit Monoizotopik Kütle 90.031694 g / mol
Laktik Asit Topolojik Polar Yüzey Alanı 57.5 Ų
Laktik Asit Ağır Atom Sayısı 6
Laktik Asit Formal Şarj 0
Laktik Asit Kompleksitesi 59.1
Laktik Asit İzotop Atom Sayısı 0
Laktik Asit Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı 0
Laktik Asit Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı 1
Laktik Asit Tanımlı Bond Stereocenter Sayısı 0
Laktik Asit Tanımsız Bağ Stereocenter Sayısı 0
Laktik Asit Kovalent Bağlı Birim Sayısı 1
Laktik Asit Bileşiği Kanonikalize Edilmiştir Evet

Laktik Asit, DL-, insanlarda biyolojik olarak aktif izoform olan Laktik Asidin (Laktik Asit) rasemik izomeridir. Laktik Asit veya laktat, laktat dehidrojenaz ile piruvattan fermantasyon sırasında üretilir. Bu reaksiyon, Laktik Asit üretmenin yanı sıra, daha sonra glikolizde enerji kaynağı adenozin trifosfat (ATP) üretmek için kullanılan nikotinamid adenin dinükleotidi (NAD) üretir. Laktik Asit renksizden sarıya kadar görünür. kokusuz şuruplu sıvı. Metaller ve dokular için aşındırıcıdır. Kültürlü süt ürünleri yapmak, gıda koruyucu olarak ve kimyasallar yapmak için kullanılır.Şeker fermentasyonunda (oksidasyon, metabolizma) normal bir ara ürün. Konsantre form, gastrointestinal fermantasyonu önlemek için dahili olarak kullanılır. (Stedman'dan, 26. baskı) Sodyum laktat, Laktik Asit'in (Laktik Asit) sodyum tuzudur ve hafif tuzlu bir tada sahiptir. Mısır veya pancar gibi bir şeker kaynağının fermantasyonu ve ardından NaC3H5O3 formülüne sahip bir bileşik oluşturmak için elde edilen Laktik Asit nötralize edilerek üretilir. Laktik Asit, Mayıs 2020'de FDA tarafından onaylanan hormonal olmayan bir doğum kontrol ajanı olan Phexxi'deki aktif bileşenlerden biriydi. Laktik Asit renksiz ila sarı kokusuz şuruplu bir sıvı olarak görünür. Metaller ve dokular için aşındırıcıdır. Kültürlü süt ürünleri yapımında, gıda koruyucu olarak ve kimyasal yapımında kullanılır.Laktik Asit (C3H6O3) ve Laktik Asit laktat (C6H10O5) karışımından oluşur. Şekerlerin laktik fermantasyonu ile elde edilir veya sentetik olarak hazırlanır.etically .; Laktik Asit higroskopiktir ve kaynatılarak konsantre edildiğinde Laktik Asit hidrolizlerinin seyreltilmesi ve ısıtılması üzerine Laktik Asit laktatı oluşturmak üzere yoğunlaşır. Laktik Asit Laktik Asit, DL-, insanlarda biyolojik olarak aktif izoform olan Laktik Asidin (Laktik Asit) rasemik izomeridir. Laktik Asit veya laktat, laktat dehidrojenaz ile piruvattan fermantasyon sırasında üretilir. Bu reaksiyon, Laktik Asit üretmenin yanı sıra, daha sonra glikolizde enerji kaynağı adenozin trifosfat (ATP) üretmek için kullanılan nikotinamid adenin dinükleotidi (NAD) üretir. Laktik Asit osis, her ikisi ile de kalıtsal olarak ilişkilidir. ve edinilmiş metabolik hastalıklar. Değişmiş glukoneogenez, anaerobik glikoliz ve asit-baz dengesi varlığında Laktik Asit metabolizması birçok bozuklukta önemli bir faktördür. Laktik Asit sadece pirüvik asitten oluşturulabilir; bu nedenle piruvat konsantrasyonunu artıran, Laktik Asit oluşumunu artıran veya Laktik Asit yıkımını azaltan bozukluklar Laktik Asit osisine neden olur. Glikoz, piruvat, amino asitler ve organik asitlerin metabolik yollarının bozulmasının yanı sıra doku hipoksisini veya mitokondriyal hasarı teşvik eden toksik ve sistemik koşulların eşlik ettiği doğuştan gelen metabolik hatalar, Laktik Asit osis ile sonuçlanır. Edinilmiş bozuklukların varlığında, tedavi başlangıçta birincil durumun değiştirilmesine veya iyileştirilmesine ve daha sonra asidoz ve diğer metabolik komplikasyonların ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Bazı doğuştan metabolizma hataları için özel terapi mevcuttur.Laktik Asit kas dokusunda yayılır ve kan dolaşımıyla karaciğere taşınır. Karaciğerde glukoneogenez ile glukoza dönüştürülür. Laktik Asit ayrıca Laktik Asit döngüsünde (Cori döngüsü olarak da bilinir) daha fazla katabolize edilebilir. 5 erkek Fischer 344 sıçanından oluşan bir gruba 390 mg / 200'de Laktik Asit verildi. mg vücut ağırlığı (normalde sıçan midesinde bulunandan 30 kat daha büyük ... 10 uCi L- [U-14C] Laktik Asit ve 10 uCi D- [U-14C] Laktik Asit (Laktik 1 saatlik süre boyunca mide tüpü ile bir kontrol grubuna etiketlenmemiş Laktik Asit yerine aynı hacimde su ve aynı şekilde radyoaktif Laktik Asit verildi. 6 saat sonra öldürüldü, kan örnekleri alındı ​​ve karaciğer, böbrekler, beyin ve gastrointestinal sistem çıkarıldı.Radyoaktivite ölçüldü ve kalan dokular kaba ve mikroskobik olarak incelendi. ... Dozlamadan altı saat sonra, miktarı karbondioksite dönüştürülen izotop, kontrol ve test hayvanları için sırasıyla% 61,3 ve% 42,4 idi. Kontroller, Laktik Asit uygulamadan 3 saat sonra hızla karbon dioksite metabolize edildi. Laktik Asit sarıdan renksiz bir kristal veya sıvıdır. Saf form kokusuzdur. Diğer formların zayıf, hoş olmayan bir kokusu vardır. Laktik Asit buruk bir tada sahiptir. Su ile kolayca karışır. Laktik Asit çoğu canlı organizmada üretilir ve kanda bir bileşendir ve vücuda yani kaslara aktarılır. Laktik Asit egzersizle vücutta doğal olarak üretilir. Elmada ve diğer meyvelerde, pekmezde, ekşi sütte, şaraplarda, birada ve bitkilerde bulunur. Laktik Asit, havada bulunan bazı kimyasalların ışıkla reaksiyona girmesinin bir parçalanma ürünüdür. KULLANIM: Laktik Asit, bazı plastikleştiriciler, yapıştırıcılar, farmasötikler ve tuzların yapımında kullanılan önemli bir ticari kimyasaldır. Gıda katkı maddesidir. Laktik Asit deri tabaklama sektöründe ve çözücü olarak kullanılmaktadır. Birçok ev temizlik ürününde ve kişisel bakım ürününde bir bileşendir. MARUZ KALMA: Laktik Asit kullanan işçiler sis içinde nefes alabilir veya doğrudan cilt teması olabilir. Genel popülasyon, özellikle ayran, ekşi hamurlar, bira ve şarap gibi fermente gıdalar olmak üzere gıda tüketimiyle daha fazla maruz kalabilir. Laktik Asit ortama salınırsa havada parçalanacaktır. Güneş ışığından parçalanması beklenmez. Nemli toprak ve su yüzeylerinden buharlaşmaz. Toprakta rahat hareket etmesi beklenir. Mikroorganizmalar tarafından parçalanır ve balıklarda birikmesi beklenmez. RİSK: Laktik Asite (Laktik Asit) maruziyetin ardından göz, cilt, burun, boğaz ve akciğerde tahriş meydana gelebilir. Yüksek miktarda Laktik Asit alımından mide ülserleri gözlemlenmiştir. Çok yüksek dozda Laktik Asit yutulması sonucu ölüm bildirilmiştir. Aktik asit endüstriyel ölçekte fermantasyon veya sentetik bir yöntemle üretilir. ... Fermantasyon işlemi karbonhidrat, besin vefermantasyon yoluyla Laktik Asit üreten bir mikroorganizma. Fermantasyonda kullanılan karbonhidratlar ağırlıklı olarak heksozlar veya kolaylıkla heksozlara, örneğin glikoz, mısır şurupları, melas, şeker pancarı suyu, peynir altı suyu ve ayrıca pirinç, buğday, mısır ve patates nişastalarına ayrılabilen bileşiklerden oluşur. ... Mikroorganizmaların ihtiyaç duyduğu besinler arasında çözünür peptidler ve amino asitler, fosfatlar ve amonyum tuzları ve vitaminler bulunur. Çoğu durumda, peptidler ve amino asitler, maya özütü ezmesi, mısır ekmeği likörü, mısır glüteni unu, malt filizi, soya peptonu ve et peptonu gibi karmaşık bir azot kaynağıdır. Laktik Asitin (Laktik Asit) saflaştırılmasını basitleştirmek için bu kompleks nitrojen kaynaklarının sadece minimum bir miktarı kullanılmaktadır. Fermantasyon sırasında, et suyunun pH'ı 5.0 ile 6.5 arasında kontrol edilmelidir. Kireç (kalsiyum hidroksit), kalsiyum karbonat, amonyum hidroksit ve sodyum hidroksit tipik olarak, sabit pH'ı korumak için çorbada yapılan Laktik Asiti (Laktik Asit) nötralize etmek için kullanılır. Bu nedenle fermentasyon et suyunda kalsiyum laktat, amonyum laktat veya sodyum laktat tuzları oluşur. ... Laktik Asit verimleri fermente olabilen şekerlere göre% 85 ile% 95 arasındadır. Formik asit ve asetik asit gibi tipik fermentasyon yan ürünleri, ağırlıkça% 0,5'ten daha az konsantrasyonlarda bulunur. "Homofermentif" bakteri türleri, en az miktarda yan ürün ürettikleri için tipik olarak kullanılır. ... Fermantasyondan sonra, Laktik Asit et suyunun amaçlanan kullanımı için saflaştırılması gerekir. Laktik Asit, şeker kamışı gibi yenilenebilir kaynaklardan elde edilen şekerlerin fermantasyonu ile yapılabilir. Bu nedenle PLA, insan vücudunda kullanım için daha iyi özelliklere sahip (zehirsizlik) çevre dostu bir üründür. Laktik Asit polimerleri, çok çeşitli kimyasal ve mekanik özelliklere sahip ürünler elde etmek için farklı işlemlerle sentezlenebilir.Laktik Asit (2-hidroksipropanoik asit), kullanıldıklarında tolerans gerekliliğinden muaftır. Tüm ham tarımsal ürünlerin içinde veya üzerinde bir bitki büyüme düzenleyicisi olarak. Laktik Asit kalıntıları, uygulanan pestisit formülasyonlarında inert (veya bazen aktif) bileşenler olarak iyi tarım uygulamasına uygun olarak kullanıldığında tolerans gerekliliğinden muaftır. mahsul yetiştirmek veya hasattan sonra ham tarımsal mallara. Kullanım: çözücü. Laktik Asit kalıntıları, hayvanlara uygulanan pestisit formülasyonlarında inert (veya bazen aktif) bileşenler olarak iyi tarım uygulamalarına uygun olarak kullanıldığında tolerans gerekliliğinden muaftır. Kullanım: çözücü, Laktik Asit organik bir asittir. CH3CH (OH) COOH moleküler formülüne sahiptir. Katı halde beyazdır ve su ile karışabilir. [2] Çözünmüş haldeyken renksiz bir çözelti oluşturur. Üretim hem yapay sentezi hem de doğal kaynakları içerir. Laktik Asit, karboksil grubuna bitişik bir hidroksil grubunun varlığından dolayı bir alfa-hidroksi asittir (AHA). Birçok organik sentez endüstrisinde ve çeşitli biyokimya endüstrilerinde sentetik bir ara ürün olarak kullanılır. Laktik Asit'in (Laktik Asit) eşlenik tabanı laktat olarak adlandırılır. Laktik Asit şiraldir ve iki enantiyomerden oluşur. Biri l - (+) - Laktik Asit veya (S) -Laktik Asit, diğeri ise ayna görüntüsü d - (-) - Laktik Asit veya ( R) -Laktik Asit. İkisinin eşit miktarlarda karışımına dl-Laktik Asit veya rasemik Laktik Asit denir. Laktik Asit higroskopiktir. dl-Laktik Asit 16, 17 veya 18 ° C civarında olan erime noktasının üzerinde su ve etanol ile karışabilir. d-Laktik Asit ve l-Laktik Asit daha yüksek erime noktasına sahiptir. Bazı bakteri türleri yalnızca (R) -Laktik Asit üretmesine rağmen, sütün fermantasyonu ile üretilen Laktik Asit genellikle rasemiktir. Öte yandan, hayvan kaslarında anaerobik solunumla üretilen Laktik Asit (S) konfigürasyonuna sahiptir ve bazen Yunan "sarx" ten "sarkolaktik" asit olarak adlandırılır. Endüstride Laktik Asit ) fermantasyon, glikoz, sukroz veya galaktoz gibi basit karbonhidratları Laktik Asite (Laktik Asit) dönüştüren Laktik Asit bakterileri tarafından gerçekleştirilir. Bu bakteriler ağızda da büyüyebilir; ürettikleri asit çürük olarak bilinen diş çürümesinden sorumludur. [12] [13] [14] [15] Tıpta laktat, laktatlı Ringer çözeltisinin ve Hartmann'ın çözümünün ana bileşenlerinden biridir. Bu intravenöz sıvılar, genellikle insan kanı ile izotonik konsantrasyonlarda olmak üzere, distile su ile çözelti halindeki laktat ve klorür anyonları ile birlikte sodyum ve potasyum katyonlarından oluşur. En çok travma, ameliyat veya yanıklara bağlı kan kaybından sonra sıvı resüsitasyonu için kullanılır.1. Carl Wilhelm Scheele, 1780'de Laktik Asiti (Laktik Asit) ekşi sütten izole eden ilk kişiydi. [16] İsim, Latince süt anlamına gelen lac kelimesinden türetilen lakt-birleştirme biçimini yansıtır. 1808'de Jöns Jacob Berzelius, Laktik Asit'in (Laktik Asit) (aslında l-laktat) da efor sırasında kaslarda üretildiğini keşfetti. [17] Yapısı 1873 yılında Johannes Wislicenus tarafından kurulmuştur. 1856 yılında Lactobacillus'un Laktik Asit sentezindeki rolü Louis Pasteur tarafından keşfedilmiştir. Bu yol ticari olarak Alman eczanesi Boehringer Ingelheim tarafından 1895 yılında kullanılmıştır. 2006 yılında küresel Laktik Asit üretimi yıllık ortalama% 10 büyüme ile 275.000 tona ulaşmıştır. Laktik Asit endüstriyel olarak bakteriyel fermantasyon ile üretilmektedir. karbonhidratlar veya asetaldehitten kimyasal sentez yoluyla. [19] 2009 yılında, Laktik Asit ağırlıklı olarak (% 70–90) [20] fermantasyon yoluyla üretildi. 1: 1 oranında d ve l stereoizomer karışımlarından veya% 99.9'a kadar l-Laktik Asit içeren karışımlardan oluşan rasemik Laktik Asit üretimi, mikrobiyal fermantasyon ile mümkündür. D-Laktik Asit'in (Laktik Asit) fermantasyon yoluyla endüstriyel ölçekte üretimi mümkündür, ancak çok daha zordur. Laktik Asit'in (Laktik Asit) endüstriyel üretimi için bir başlangıç ​​malzemesi olarak, C5 ve C6 şekerlerini içeren hemen hemen her karbonhidrat kaynağı kullanılabilir. Saf sükroz, nişastadan glikoz, ham şeker ve pancar suyu sıklıkla kullanılmaktadır. [21] Laktik Asit üreten bakteriler iki sınıfa ayrılabilir: bir mol glikozdan iki mol laktat üreten Lactobacillus casei ve Lactococcus lactis gibi homofermentatif bakteriler ve bir mol glikozdan bir mol laktat üreten heterofermentatif türler Laktik Asit esas olarak koumiss, laban, yoğurt, kefir ve bazı süzme peynirler gibi ekşi süt ürünlerinde bulunur. Fermente sütteki kazein, Laktik Asit ile koagüle edilir (kesilir). Laktik Asit aynı zamanda ekşi mayalı ekmeğin ekşi aromasından da sorumludur. Beslenme bilgileri listelerinde Laktik Asit "karbonhidrat" (veya "farklı olarak karbonhidrat") terimi altında yer alabilir çünkü bu genellikle her şeyi içerir. su, protein, yağ, kül ve etanol dışında. [40] Durum böyleyse, hesaplanan gıda enerjisi, genellikle tüm karbonhidratlar için kullanılan gram başına standart 4 kilokaloriyi (17 kJ) kullanabilir. Ancak bazı durumlarda Laktik Asit hesaplamada dikkate alınmaz. [41] Laktik Asit'in (Laktik Asit) enerji yoğunluğu 100 g'da 362 kilokaloridir (1,510 kJ). [42] Bazı biralar (ekşi bira) kasıtlı olarak Laktik Asit içerir, bu türlerden biri Belçika lambikidir. En yaygın olarak bu, çeşitli bakteri türleri tarafından doğal olarak üretilir. Bu bakteriler, şekeri etanole fermente eden mayanın aksine şekerleri asitlere fermente ederler. Şıra soğutulduktan sonra, maya ve bakterilerin açık fermentörlere "düşmesine" izin verilir. Daha yaygın bira türlerinin bira üreticileri, bu tür bakterilerin fermente cihazına girmesine izin verilmemesini sağlayacaktır. Diğer ekşi bira türleri arasında Berliner weisse, Flanders kırmızısı ve Amerikan yaban ale bulunmaktadır. [43] [44] Şarap yapımında, doğal veya kontrollü bir bakteriyel işlem, genellikle doğal olarak mevcut malik asidi Laktik Asite (Laktik Asit) dönüştürmek için kullanılır. , keskinliği azaltmak ve tatla ilgili diğer nedenlerden dolayı. Bu malolaktik fermantasyon, Laktik Asit bakterileri tarafından gerçekleştirilir. Normalde meyvelerde önemli miktarlarda bulunmamakla birlikte, Laktik Asit, akebia meyvesindeki birincil organik asittir ve suyunun% 2.12'sini oluşturur. [45] Gıda katkı maddesi olarak AB, [46] ABD [47] ve Avustralya ve Yeni Zelanda'da [48] kullanım için onaylanmıştır; INS 270 veya E270 ile listelenmiştir. Laktik Asit gıda koruyucu, kürleme maddesi ve tatlandırıcı olarak kullanılmaktadır. [49] İşlenmiş gıdalardaki bir bileşendir ve et işleme sırasında dekontaminant olarak kullanılır. [50] Laktik Asit ticari olarak glikoz, sukroz veya laktoz gibi karbonhidratların fermantasyonu veya kimyasal sentez yoluyla üretilir. [49] Karbonhidrat kaynakları arasında mısır, pancar ve şeker kamışı bulunur.

EN

Lactic Acid IUPAC Name 2-hydroxypropanoic acid
Lactic Acid InChI 1S/C3H6O3/c1-2(4)3(5)6/h2,4H,1H3,(H,5,6)
Lactic Acid InChI Key JVTAAEKCZFNVCJ-UHFFFAOYSA-N
Lactic Acid Canonical SMILES CC(C(=O)O)O
Lactic Acid Molecular Formula C3H6O3
Lactic Acid CAS 50-21-5,598-82-3,26100-51-6,92129-90-3,31587-11-8
Lactic Acid Deprecated CAS 152-36-3, 598-82-3, 1334714-39-4
Lactic Acid European Community (EC) Number 200-018-0
Lactic Acid ICSC Number 0501
Lactic Acid NSC Number 367919
Lactic Acid RTECS Number OD2800000
Lactic Acid UN Number 3265
Lactic Acid JECFA Number 930
Lactic Acid FEMA Number 2611
Lactic Acid DSSTox Substance ID DTXSID7023192
Lactic Acid Physical Description Colourless or yellowish, nearly odourless, syrupy liquid to solid
Lactic Acid Color/Form Crystals (melt at 16.8 °C)
Lactic Acid Odor Odorless
Lactic Acid Taste Mild acid taste and does not overpower weaker aromatic flavors
Lactic Acid Boiling Point 122 °C at 1.50E+01 mm Hg
Lactic Acid Melting Point 16.8 °C
Lactic Acid Flash Point 113 °C (235 °F) - closed cup
Lactic Acid Solubility 1000000 mg/L
Lactic Acid Density 1.2 at 68 °F
Lactic Acid Vapor Pressure 0.08 mmHg
Lactic Acid LogP -0.72
Lactic Acid Stability/Shelf Life Stable under recommended storage conditions.
Lactic Acid Decomposition When heated to decompositionit emits acrid smoke and irritating fumes.
Lactic Acid Viscosity Viscosities of aqueous lactic acid at 25 °C: 1.042 mPa s (6.29 wt%), 1.752 mPa s (25.02 wt%), 4.68 mPa s (54.94 wt%), 36.9 mPa s (88.60 wt%)
Lactic Acid Corrosivity Caustic in concentrated solutions
Lactic Acid Heat of Combustion 3615 cal/kg
Lactic Acid pH The pH of a 10 wt% aqueous solution of lactic acid is 1.75
Lactic Acid Refractive Index Index of refraction = 1.4392 at 20 °C
Lactic Acid pKa 3.86 (at 20 °C)
Lactic Acid Dissociation Constants pKa = 3.86 at 20 °C
Lactic Acid Collision Cross Section 151.9 Ų [M-H]-

Lactic Acid Molecular Weight 90.08 g/mol
Lactic Acid XLogP3 -0.7
Lactic Acid Hydrogen Bond Donor Count 2
Lactic Acid Hydrogen Bond Acceptor Count 3
Lactic Acid Rotatable Bond Count 1
Lactic Acid Exact Mass 90.031694 g/mol C
Lactic Acid Monoisotopic Mass 90.031694 g/mol
Lactic Acid Topological Polar Surface Area 57.5 Ų
Lactic Acid Heavy Atom Count 6
Lactic Acid Formal Charge 0
Lactic Acid Complexity 59.1
Lactic Acid Isotope Atom Count 0
Lactic Acid Defined Atom Stereocenter Count 0
Lactic Acid Undefined Atom Stereocenter Count 1
Lactic Acid Defined Bond Stereocenter Count 0
Lactic Acid Undefined Bond Stereocenter Count 0
Lactic Acid Covalently-Bonded Unit Count 1
Lactic Acid Compound Is Canonicalized Yes

Lactic Acid, DL- is the racemic isomer of Lactic Acid, the biologically active isoform in humans. Lactic Acid or lactate is produced during fermentation from pyruvate by lactate dehydrogenase. This reaction, in addition to producing Lactic Acid, also produces nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) that is then used in glycolysis to produce energy source adenosine triphosphate (ATP).Lactic Acid appears as a colorless to yellow odorless syrupy liquid. Corrosive to metals and tissue. Used to make cultured dairy products, as a food preservative, and to make chemicals.A normal intermediate in the fermentation (oxidation, metabolism) of sugar. The concentrated form is used internally to prevent gastrointestinal fermentation. (From Stedman, 26th ed) Sodium lactate is the sodium salt of Lactic Acid, and has a mild saline taste. It is produced by fermentation of a sugar source, such as corn or beets, and then, by neutralizing the resulting Lactic Acid to create a compound having the formula NaC3H5O3. Lactic Acid was one of active ingredients in Phexxi, a non-hormonal contraceptive agent that was approved by the FDA on May 2020.Lactic Acid appears as a colorless to yellow odorless syrupy liquid. Corrosive to metals and tissue. Used to make cultured dairy products, as a food preservative, and to make chemicals.Consists of a mixture of Lactic Acid (C3H6O3) and Lactic Acid lactate (C6H10O5). It is obtained by the lactic fermentation of sugars or is prepared synthetically.; Lactic Acid is hygroscopic and when concentrated by boiling, it condenses to form Lactic Acid lactate, which on dilution and heating hydrolyses to Lactic Acid.Lactic Acid produces a metabolic alkalinizing effect.Lactic Acid, DL- is the racemic isomer of Lactic Acid, the biologically active isoform in humans. Lactic Acid or lactate is produced during fermentation from pyruvate by lactate dehydrogenase. This reaction, in addition to producing Lactic Acid, also produces nicotinamide adenine dinucleotide (NAD) that is then used in glycolysis to produce energy source adenosine triphosphate (ATP).Lactic Acidosis is associated with both inherited and acquired metabolic diseases. Lactic Acid metabolism in the presence of altered gluconeogenesis, anaerobic glycolysis, and acid-base balance is a major factor in many disorders. Lactic Acid can be formed only from pyruvic acid; therefore, disorders that increase pyruvate concentration, enhance Lactic Acid formation, or reduce Lactic Acid degradation cause Lactic Acidosis. Inborn metabolic errors that are accompanied by derangement of metabolic pathways of glucose, pyruvate, amino acids, and organic acids as well as toxic and systemic conditions that promote tissue hypoxia or mitochondrial injury result in Lactic Acidosis. In the presence of acquired disorders, treatment is directed initially toward modification or cure of the primary condition and then toward eliminating acidosis and other metabolic complications. Specific therapy is available for some inborn errors of metabolism.Lactic Acid diffuses through muscle tissue and is transported to the liver in the bloodstream. In the liver, it is converted to glucose by gluconeogenesis. Lactic Acid can also be further catabolized in the Lactic Acid cycle (also known as the Cori cycle).A group of five male Fischer 344 rats was given Lactic Acid at 390 mg/200 mg body wt (30 times greater than that normally found in the rat stomach ... with 10 uCi of L-[U-14C]Lactic Acid and 10 uCi of D-[U-14C]Lactic Acid by stomach tube during a 1-hr period. A control group was given the same volume of water, in place of the unlabeled Lactic Acid, and radioactive Lactic Acid in the same manner. The animals were killed after 6 hr, blood samples were taken, and the liver, kidneys, brain, and gastrointestinal tract were removed. Radioactivity was measured, and the remaining tissues were examined grossly and microscopically. ... Six hours after dosing, the amount of the isotope that had been converted to carbon dioxide was 61.3 and 42.4% for the control and test animals, respectively. In the controls, Lactic Acid was rapidly metabolized into carbon dioxide within 3 hr after administration. Lactic Acid is a yellow to colorless crystal or liquid. The pure form is odorless. Other forms have a weak, unpleasant odor. Lactic Acid has an acrid taste. It mixes easily with water. Lactic Acid is produced in most living organisms and is a component in blood and transfers into the body, i.e. muscles. Lactic Acid is produced naturally in the body with exercise. It is found in apples and other fruits, molasses, sour milk, wines, beer and plants. Lactic Acid is a breakdown product of some chemicals present in the air reacting with light. USE: Lactic Acid is an important commercial chemical used to make some plasticizers, adhesives, pharmaceuticals and salts. It is a food additive. Lactic Acid is used in the leather tanning industry and as a solvent. It is an ingredient in many household cleaning products and personal care products. EXPOSURE: Workers who use Lactic Acid may breathe in mists or have direct skin contact. The general population may be further exposed by consumption of food, especially fermented foods like buttermilk, sourdoughs, beer and wine. If Lactic Acid is released to the environment, it will be broken down in air. It is not expected to be broken down by sunlight. It will not volatilize from moist soil and water surfaces. It is expected to move easily through soil. It will be broken down by microorganisms, and is not expected to build up in fish. RISK: Eye, skin, nose, throat, and lung irritation may occur following exposure to Lactic Acid. Stomach ulcers have been observed from ingestion of high amounts of Lactic Acid. Death was reported from ingestion of a very high dose of Lactic Acid.actic acid is produced on an industrial scale by fermentation or a synthetic method. ... The fermentation process requires carbohydrates, nutrients, and a microorganism to produce Lactic Acid via fermentation. The carbohydrates used in fermentation consist predominantly of hexoses or compounds which can be easily split into hexoses, e.g., glucose, corn syrups, molasses, sugar beet juice, whey, as well as rice, wheat, corn, and potato starches. ... The nutrients required by the microorganisms include soluble peptides and amino acids, phosphates and ammonium salts, and vitamins. In many cases, the peptides and amino acids are a complex nitrogen source such as yeast extract paste, corn steep liquor, corn gluten meal, malt sprouts, soy peptone, and meat peptone. Only a minimal amount of these complex nitrogen sources are used in order to simplify purification of the Lactic Acid. During fermentation, the pH of the broth must be controlled between 5.0 and 6.5. Lime (calcium hydroxide), calcium carbonate, ammonium hydroxide, and sodium hydroxide are typically used to neutralize the Lactic Acid made in the broth to maintain constant pH. Thus, calcium lactate, ammonium lactate, or sodium lactate salts are formed in the fermentation broth. ... Lactic Acid yields are between 85 and 95% based on fermentable sugars. Typical fermentation byproducts, such as formic acid and acetic acid, are found in concentrations of less than 0.5 wt%. "Homofermentive" bacterial strains are typically used as they produce the least amount of byproducts. ... After fermentation, the Lactic Acid broth needs to be purified for its intended use.Lactic Acid can be made by fermentation of sugars obtained from renewable resources as such sugarcane. Therefore, PLA is an eco-friendly product with better features for use in the human body (nontoxicity). Lactic Acid polymers can be synthesized by different processes so as to obtain products with an ample variety of chemical and mechanical properties.Lactic Acid (2-hydroxypropanoic acid) is exempted from the requirement of a tolerance when used as a plant growth regulator in or on all raw agricultural commodities.Residues of Lactic Acid are exempted from the requirement of a tolerance when used in accordance with good agricultural practice as inert (or occasionally active) ingredients in pesticide formulations applied to growing crops or to raw agricultural commodities after harvest. Use: solvent.Residues of Lactic Acid are exempted from the requirement of a tolerance when used in accordance with good agricultural practice as inert (or occasionally active) ingredients in pesticide formulations applied to animals. Use: solvent.Lactic Acid is an organic acid. It has a molecular formula CH3CH(OH)COOH. It is white in the solid state and it is miscible with water.[2] When in the dissolved state, it forms a colorless solution. Production includes both artificial synthesis as well as natural sources. Lactic Acid is an alpha-hydroxy acid (AHA) due to the presence of a hydroxyl group adjacent to the carboxyl group. It is used as a synthetic intermediate in many organic synthesis industries and in various biochemical industries. The conjugate base of Lactic Acid is called lactate.Lactic Acid is chiral, consisting of two enantiomers. One is known as l-(+)-Lactic Acid or (S)-Lactic Acid and the other, its mirror image, is d-(−)-Lactic Acid or (R)-Lactic Acid. A mixture of the two in equal amounts is called dl-Lactic Acid, or racemic Lactic Acid. Lactic Acid is hygroscopic. dl-Lactic Acid is miscible with water and with ethanol above its melting point, which is around 16, 17 or 18 °C. d-Lactic Acid and l-Lactic Acid have a higher melting point. Lactic Acid produced by fermentation of milk is often racemic, although certain species of bacteria produce solely (R)-Lactic Acid. On the other hand, Lactic Acid produced by anaerobic respiration in animal muscles has the (S) configuration and is sometimes called "sarcolactic" acid, from the Greek "sarx" for flesh.In industry, Lactic Acid fermentation is performed by Lactic Acid bacteria, which convert simple carbohydrates such as glucose, sucrose, or galactose to Lactic Acid. These bacteria can also grow in the mouth; the acid they produce is responsible for the tooth decay known as caries.[12][13][14][15] In medicine, lactate is one of the main components of lactated Ringer's solution and Hartmann's solution. These intravenous fluids consist of sodium and potassium cations along with lactate and chloride anions in solution with distilled water, generally in concentrations isotonic with human blood. It is most commonly used for fluid resuscitation after blood loss due to trauma, surgery, or burns.Swedish chemist Carl Wilhelm Scheele was the first person to isolate Lactic Acid in 1780 from sour milk.[16] The name reflects the lact- combining form derived from the Latin word lac, which means milk. In 1808, Jöns Jacob Berzelius discovered that Lactic Acid (actually l-lactate) also is produced in muscles during exertion.[17] Its structure was established by Johannes Wislicenus in 1873.In 1856, the role of Lactobacillus in the synthesis of Lactic Acid was discovered by Louis Pasteur. This pathway was used commercially by the German pharmacy Boehringer Ingelheim in 1895.In 2006, global production of Lactic Acid reached 275,000 tonnes with an average annual growth of 10%.Lactic Acid is produced industrially by bacterial fermentation of carbohydrates, or by chemical synthesis from acetaldehyde.[19] In 2009, Lactic Acid was produced predominantly (70–90%)[20] by fermentation. Production of racemic Lactic Acid consisting of a 1:1 mixture of d and l stereoisomers, or of mixtures with up to 99.9% l-Lactic Acid, is possible by microbial fermentation. Industrial scale production of d-Lactic Acid by fermentation is possible, but much more challenging.As a starting material for industrial production of Lactic Acid, almost any carbohydrate source containing C5 and C6 sugars can be used. Pure sucrose, glucose from starch, raw sugar, and beet juice are frequently used.[21] Lactic Acid producing bacteria can be divided in two classes: homofermentative bacteria like Lactobacillus casei and Lactococcus lactis, producing two moles of lactate from one mole of glucose, and heterofermentative species producing one mole of lactate from one mole of glucose as well as carbon dioxide and acetic acid/ethanol.Lactic Acid is found primarily in sour milk products, such as koumiss, laban, yogurt, kefir, and some cottage cheeses. The casein in fermented milk is coagulated (curdled) by Lactic Acid. Lactic Acid is also responsible for the sour flavor of sourdough bread.In lists of nutritional information Lactic Acid might be included under the term "carbohydrate" (or "carbohydrate by difference") because this often includes everything other than water, protein, fat, ash, and ethanol.[40] If this is the case then the calculated food energy may use the standard 4 kilocalories (17 kJ) per gram that is often used for all carbohydrates. But in some cases Lactic Acid is ignored in the calculation.[41] The energy density of Lactic Acid is 362 kilocalories (1,510 kJ) per 100 g.[42]Some beers (sour beer) purposely contain Lactic Acid, one such type being Belgian lambics. Most commonly, this is produced naturally by various strains of bacteria. These bacteria ferment sugars into acids, unlike the yeast that ferment sugar into ethanol. After cooling the wort, yeast and bacteria are allowed to “fall” into the open fermenters. Brewers of more common beer styles would ensure that no such bacteria are allowed to enter the fermenter. Other sour styles of beer include Berliner weisse, Flanders red and American wild ale.[43][44]In winemaking, a bacterial process, natural or controlled, is often used to convert the naturally present malic acid to Lactic Acid, to reduce the sharpness and for other flavor-related reasons. This malolactic fermentation is undertaken by Lactic Acid bacteria.While not normally found in significant quantities in fruit, Lactic Acid is the primary organic acid in akebia fruit, making up 2.12% of the juice.[45]As a food additive it is approved for use in the EU,[46] USA[47] and Australia and New Zealand;[48] it is listed by its INS number 270 or as E number E270. Lactic Acid is used as a food preservative, curing agent, and flavoring agent.[49] It is an ingredient in processed foods and is used as a decontaminant during meat processing.[50] Lactic Acid is produced commercially by fermentation of carbohydrates such as glucose, sucrose, or lactose, or by chemical synthesis.[49] Carbohydrate sources include corn, beets, and cane sugar.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.