1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

KLORHEKSİDİN

Klorheksidin, yaraları temizlemek, diş plağını önlemek, ağızdaki mantar enfeksiyonlarını tedavi etmek ve idrar sondalarının tıkanmasını önlemek için kullanılan antiseptik kimyasaldır.


Klorheksidin, cilt temizleyicileri gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinde de yaygın olarak kullanılır.


Klorheksidin, yara bakımı, el yıkama, ameliyat öncesi vücut duşları, ağız hijyeni ve genel dezenfeksiyon dahil olmak üzere çeşitli uygulamalarda yaygın olarak kullanılmaktadır.




Klorheksidin, cerrahi keseler, yaralar, ameliyat öncesi cilt hazırlığı ve antiseptik el durulamaları için kullanılan bir cilt temizleyicidir.

Klorheksidin geniş spektrumlu bir bakteriyostatik antiseptik ajan, ağız bakım maddesi, dezenfektan, kozmetik biyosit ve koruyucudur.

Klorheksidin, Candida dahil plak ağız florasına karşı etkilidir ve gram pozitif ve gram negatif organizmalara, fakültatif anaeroblara, aeroblara ve mayaya karşı aktiftir.



Klorheksidin bis(biguanid) ailesinden katyonik geniş spektrumlu bir antibiyotiktir.



Klorheksidin (CHX) az köpüren, geniş spektrumlu bir antiseptiktir. Etki mekanizması dış bakteri zarının dengesizleştirilmesini içerir.

Klorheksidin Gram pozitif ve Gram negatif bakteriler üzerinde etkilidir, bu da onu mükemmel bir katyonik kozmetik koruyucu yapar.


Ek olarak, Klorheksidin çözeltisi oksijen kullanımını engelleyerek bakteriyel ATP'nin azalmasına yol açar.

Bu çalışmalar aynı zamanda çözeltinin gram negatif bakterilerde iç zarı etkilemediğini de göstermektedir.

Ancak hücreye giren küçük moleküllerin aktif taşınması engellenmiştir.

Ayrıca Klorheksidin solüsyonu Propionibacterium, Selenomonas gibi bakterilere ve Veillonella'ya benzeyen koklara karşı oldukça etkilidir.

Bu glukonat tuzu pozitif yüklüdür ve negatif yüklü yüzeylerle etkileşimi sayesinde mikropların hücre zarını bozar.

Klorheksidin, mikrobiyal hücreye nüfuz ederek hücre içi bileşenlerin salınmasını tetikler ve sonuçta hücrenin ölümüne yol açar.



CHX olarak da adlandırılan klorheksidin, özellikle hidroklorür, glukonat veya asetat formunda lokal antiseptik (gargarada olduğu gibi) ve dezenfektan olarak kullanılan antibakteriyel bir C22H30Cl2N10 bileşiğidir.


Klorheksidin katyonik bir klorofenil-biguanid kimyasalıdır ve mükemmel antimikrobiyal özelliklere sahiptir.

Klorheksidin (1,1-heksametilenbis[5-(P-klorofenil) biguanid]) antimikrobiyal, S. aureus, P. aeruginosa, S. marcescens ve fakültatif anaeroblar dahil olmak üzere geniş spektrumlu kapsama sahiptir.

Klorheksidin, geniş spektrumlu antibakteriyel ve daha az belirgin antifungal aktiviteye sahip katyonik yüzey aktif madde sentetik biguaniddir.

Klorheksidin, mikrobiyal hücre zarlarını bozar ve sitoplazmik proteinleri pıhtılaştırır.


Klorheksidin tahriş edici değildir, toksik değildir ve organik kalıntılarda çalışır.



Klorheksidin ilk olarak düşük çözünürlüklü hidroklorür tuzu ve ardından asetat tuzu olarak piyasaya sunuldu.

Serbestçe çözünen Klorheksidin glukonat tuzu 1957'de piyasaya sürüldü.

Şu anda mevcut olan çoğu Klorheksidin formülasyonu glukonat tuzuna dayanmaktadır.


Klorheksidin, C22H30Cl2N10 moleküler formülüne sahip, ameliyat öncesi cilt dezenfeksiyonu ve cerrahi aletlerin sterilize edilmesi için kullanılan bir dezenfektan ve antiseptiktir.





EC / Liste no.: 200-238-7

CAS numarası: 55-56-1

Mol. formül: C22H30Cl2N10

Eş anlamlı(lar): 1,1'-Heksametilenbis[5-(4-klorofenil)biguanid], CHX, CHG, 1,6-bis(4-kloro-fenilbiguanido)heksan, CHD-Baz

Doğrusal Formül: [-(CH2)3NHC(=NH)NHC(=NH)NHC6H4Cl]2

Molar kütle: 505,45 g·mol−1


Klorheksidin (1:6-di[4-klorofenildiguanido]-heksan), bir heksametilen zinciriyle bağlanan iki klorguanid zincirinden oluşan bir bisbiguaniddir.
Klorheksidin güçlü bir bazdır ve fizyolojik pH'ta bir dikasyondur.


Klorheksidin çözeltileri renksiz, kokusuzdur ve son derece acı bir tada sahiptir.


Klorheksidin, klorheksidin glukonat (klorheksidin diglukonat) ve klorheksidin asetat (klorheksidin diasetat) tuz formları ile bilinir.


Klorheksidin suda çözünmez ve suda çözünür diglukonat veya diasetat tuzları oluşturmak üzere glukonik veya asetik asit ile formüle edilir.

Klorheksidin, alkolle birleştirildiğinde inanılmaz derecede etkili bir antiseptiktir.

Klorheksidin ve antimikrobiyal ajanlarla emprenye edilmiş kateterler, kateterle ilişkili kan dolaşımı enfeksiyonlarının görülme sıklığını azaltabilir.




Yan etkiler cilt tahrişini, diş renginin değişmesini ve alerjik reaksiyonları içerebilir, ancak risk diğer topikal antiseptiklerle aynı gibi görünmektedir.

Klorheksidin durulamasının ağızda acı bir metalik tada sahip olduğu da bilinmektedir.
Acıyı arttırdığı bilindiğinden suyla durulanması önerilmez.

Doğrudan temas halinde göz sorunlarına neden olabilir.

Klorheksidin alkol, su veya yüzey aktif madde çözeltisine karıştırılmış olarak gelebilir.

Bir dizi mikroorganizmaya karşı etkilidir ancak sporları etkisiz hale getirmez.



Kullanım Alanları
Klorheksidin, dezenfektanlarda (cildin ve ellerin dezenfeksiyonunda), kozmetiklerde (kremlere, diş macunlarına, deodorantlara ve ter önleyicilere katkı maddesi olarak) ve farmasötik ürünlerde (göz damlalarında koruyucu madde, yara pansumanlarında aktif madde ve antiseptik gargaralarda) kullanılır.

Klorheksidin, insan hekimliğinde 40 yılı aşkın süredir antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılmaktadır.

Klorheksidin onlarca yıldır hastanelerde ve başka yerlerde geniş spektrumlu bir antiseptik olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Klorheksidin ayrıca yenidoğanlarda enfeksiyonu önlemek için annenin vajinal lavajı, tüm vücut yenidoğan cilt temizleyicisi ve göbek kordonu temizliği olarak da verilmiştir.

Son kanıtlar, bu klorheksidin müdahalelerinin gelişmekte olan ülkelerde neonatal enfeksiyon yükü ve mortalite üzerinde önemli bir etkiye sahip olabileceğini ileri sürmektedir.



Antiseptik
Klorheksidin Gram pozitif ve Gram negatif organizmalara, fakültatif anaeroblara, aeroblara ve mayalara karşı aktiftir.

Özellikle Gram pozitif bakterilere karşı etkilidir (≥ 1 μg/L konsantrasyonlarda).
Gram-negatif bakteri ve mantarlar için önemli ölçüde daha yüksek konsantrasyonlar (10 ila 73 μg/mL'den fazla) gereklidir.

Klorheksidin çocuk felci virüslerine ve adenovirüslere karşı etkisizdir.

Herpes virüslerine karşı etkinlik henüz kesin olarak belirlenmemiştir.


Kanıtlar, üst ekstremite cerrahisi için etkili bir antiseptik olduğunu göstermektedir.

Birkaç on yıla yayılan meta-veriler, klorheksidinin (cerrahi alan enfeksiyonuna neden olan organizmalara karşı) etkinliğinin değişmediğini göstererek, ortaya çıkan dirençle ilgili endişeleri ortadan kaldırıyor.


100 µg/ml'nin üzerindeki konsantrasyonlarda klorheksidin bakteri öldürücüdür.

1-100 µg/ml aralığındaki konsantrasyonlar bakteriyostatiktir.

Etki mekanizması, bakteri hücresine hızlı çekim, bakteri yüzeyindeki fosfat bileşiklerinin emilmesi, hücre duvarı dışlama mekanizmalarının aşılması, sitoplazmik membrana doğru çekim, düşük molekül ağırlıklı sitoplazmik bileşenlerin sızması ve sitoplazmanın oluşumu ile çökelmesini içermektedir. fosfat kısımlarına sahip kompleksler.




Diş kullanımı

CHX, ağız durulama ve periodontal irrigasyon maddesi olarak periodontal tedavide, implantolojide ve kariyolojide diş plağını kontrol etmek için uzun yıllardan beri kullanılmaktadır.

Klorheksidin, kimyasal plak kontrolü için en sık kullanılan gargaradır.


Klorheksidin kullanımı, özellikle ağız hijyeni bozuk kişilerde mekanik kontrolün adjuvan tedavisi olarak yaygınlaşmaktadır.

Klorheksidin bazlı bir gargaranın sıradan diş bakımıyla birlikte kullanılması plak oluşumunun azaltılmasına ve hafif diş eti iltihabının iyileşmesine yardımcı olabilir.

Orta ila şiddetli diş eti iltihabının etkisini belirlemek için yeterli kanıt yoktur.

Gargara olarak kullanılmasının, ağız zarının zarar görmesi, diş renginin değişmesi, tartar birikmesi ve tat alma duyusunun bozulması gibi birçok olumsuz etkisi vardır.


Dişleri klasik solüsyona göre daha az lekeleyen, birçoğu şelatlı çinko içeren klorheksidin içeren gargaralar geliştirildi.

Klorheksidin, diş macununun sodyum lauril sülfat ve sodyum monoflorofosfat gibi anyonik bileşenleriyle etkileşime giren ve çözünürlüğü düşük ve antibakteriyel etkinliği azaltılmış tuzlar oluşturan bir katyondur.




güncel
Klorheksidin glukonat, cerrahi fırçalama, cilt yaraları, ameliyat öncesi cilt hazırlığı ve antiseptik el durulamaları için cilt temizleyici olarak kullanılır.

Acanthamoeba keratitinden etkilenen gözleri tedavi etmek için klorheksidin göz damlaları kullanılmıştır.

Klorheksidin, Nepal gibi fakir ülkeler için çok etkilidir ve göbek kordonunun tedavisinde kullanımı dünya çapında artmaktadır.

2015 Cochrane incelemesi, toplum ortamında klorheksidin cilt veya kordon bakımının omfalit (göbek kordonu iltihabı) insidansını %50 ve neonatal mortaliteyi %12 azaltabileceğine dair yüksek kaliteli kanıtlar ortaya çıkardı.


Klorheksidin genellikle diğer bileşenlerle birleştirilir. Bazı boğaz ağrısı tedavilerinde ağrının uyuşmasına yardımcı olmak için lokal anestezik bulunur.

Ağız ve boğaz tedavileri arasında gargaralar, tabletler, jeller ve spreyler bulunur.

Cilt tedavileri kremler, merhemler ve losyonlar şeklinde gelir.

Klorheksidin, kateterlerin temizlenmesi de dahil olmak üzere bazı mesane prosedürlerinde kullanılabilir.




Hareket mekanizması
Fizyolojik pH'ta klorheksidin tuzları ayrışır ve pozitif yüklü klorheksidin katyonunu serbest bırakır.

Bakterisidal etki, bu katyonik molekülün negatif yüklü bakteri hücre duvarlarına bağlanmasından kaynaklanır.

Düşük klorheksidin konsantrasyonları bakteriyostatik etkiye neden olur; Membran bozulması, yüksek konsantrasyonlarda hücre ölümüyle sonuçlanır.


Kimya

Klorheksidin katyonik bir polibiguaniddir (bisbiguanid).



Devre dışı bırakma
Klorheksidin, diğerlerinin yanı sıra, diş macunu ve ağız gargaralarında deterjan olarak yaygın olarak kullanılan anyonik yüzey aktif maddeler, karbomer gibi anyonik koyulaştırıcılar ve akrilatlar/C10-30 alkil akrilat çapraz polimer gibi anyonik emülsifiye ediciler dahil olmak üzere anyonik bileşiklerle çözünmeyen tuzlar oluşturularak devre dışı bırakılır.

Bu nedenle klorheksidinli ağız gargaralarının diğer diş ürünlerinden en az 30 dakika sonra kullanılması gerekmektedir.



Markalar
Klorheksidin topikal, diğerleri arasında Betasept, Biopatch, Calgon Vesta, ChloraPrep One-Step, Dyna-Hex, Hibiclens, Hibistat Towelette, Scrub Care Exidine, Spectrum-4 olarak satılmaktadır.

Klorheksidin glukonatlı gargara, diğerlerinin yanı sıra Dentohexin, Paroex, Peridex, PerioChip, Corsodyl ve Periogard olarak satılmaktadır.



Veteriner


Klorheksidin, veteriner hekimlikte yaraları, cildi, aletleri ve ekipmanları temizlemek için genel amaçlı bir dezenfektan olarak kullanılır.

Bu ürünler genellikle yaklaşık %1,5 a/h klorheksidin glukonat içerir ve kullanımdan önce 30'da 1 ila 100'de 1 oranında suyla seyreltilir.

Klorheksidin ayrıca meme başı daldırmalarında ve spreylerinde mastitisin kontrolüne yardımcı olarak kullanılır.

Bu ürünler tipik olarak tüm sürüye sağım sonrasında uygulanır ve memeye doğrudan uygulamadan önce %0,425 a/h klorheksidin glukonat konsantrasyonuna kadar seyreltilir.


Hayvanlarda klorheksidin, yaraların topikal dezenfeksiyonu ve cilt enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır.

Süt hayvancılığı sektöründe klorheksidin bazlı dezenfektan ürünler kullanılmaktadır.

Kedilerde klorheksidin ürünlerinin kullanılmasıyla ameliyat sonrası solunum problemleri ilişkilendirilmiştir.



Klorheksidin, cilt enfeksiyonu olan ve kuru ila normal cilde sahip köpekler ve kediler için endikedir.

Klorheksidin, köpeklerde deriden istenmeyen bakteri veya mantar oluşumunu gidermek için kullanılan bir dezenfektan ve antiseptiktir.

Klorheksidin, yaraları temiz tutmaktan cilt enfeksiyonlarını tedavi etmeye kadar çeşitli nedenlerle kullanılabilir.

Klorheksidin, bakteriyel enfeksiyonlarda, özellikle de Staphylococcus spp.'de, maya veya dermatofit enfeksiyonlarından daha etkilidir.

Klorheksidin genellikle %0,5 ila %3 arasındaki konsantrasyonlarda eklenir.

Klorheksidin ve mikonazol kombinasyonlarını içeren şampuanlar mevcuttur ve yalnızca klorheksidin içeren şampuanlarla karşılaştırıldığında maya ve mantar enfeksiyonlarına karşı daha üstün etkiye sahiptir.

Köpekler için klorheksidin de evdeki rahatsızlıkların tedavisine yardımcı olmak üzere birçok formda bulunur.

Bu formlar şunları içerebilir:

Şampuan
Mendil
Mus
Sprey

Ürünlere dahil edildiğinde klorheksidin farklı konsantrasyonlarda gelir.

Ciltteki aşırı büyümeyi veya enfeksiyonları tedavi etmek için genellikle en az %2'lik bir konsantrasyon kullanılır. Çoğu ürünün %2 ile %4 arasında bir aralığı vardır.


Köpekler için klorheksidinin nasıl kullanılacağı, ürünün geldiği forma bağlıdır:

Ciltteki enfekte bölgelerin temizlenmesine yardımcı olmak için klorheksidin solüsyonu veterinerden eve gönderilebilir. Veya ayaklarda, ayak parmaklarında veya tırnaklarda yara veya enfeksiyon olması durumunda ayak banyosu olarak kullanılabilir.

Klorheksidinli mendiller patileri, tırnak yataklarını, ciltteki sıcak noktaları veya bakteri veya mantarların öldürülmesinin gerekli olduğu diğer küçük alanları temizlemek için kullanılır.

Köpekler için klorheksidin spreyi, daha küçük alanlarda benzer şekilde kullanılabilir.

Köpekler için klorheksidin şampuanı genellikle vücudun birden fazla bölgesi etkilendiğinde veya enfeksiyonlar saç derisini etkilediğinde bakteri ve mantarları azaltmak için kullanılır.

Köpekler için klorheksidin köpüğü derinin ve tüylerin daha geniş alanlarında kullanılabilir.

Klorheksidin tek başına veya daha geniş bir tedavi yaklaşımının parçası olarak ağızdan alınan ilaçlarla birlikte kullanılabilir.



Klorheksidin


EC Envanteri
Klorheksidin

klorheksidin

N,N''-bis(4-Klorofenil)-3,12-diimino-2,4,11,13-tetraazatetradekandiamidin


IUPAC adları
(1E)-2-[6-[[amino-[(E)-[amino-(4-kloroanilino)metiliden]amino]metiliden]amino]heksil]-1-[amino-(4-kloroanilino)metiliden]guanidin

1,1'-Hekzametilenbis[5-(p-klorofenil)biguanid]

2,2'-heksan-1,6-diilbis(1-{amino[(4-klorofenil)amino]metiliden}guanidin)

KLORHEKSİDİN

Klorheksidin

klorheksidin

Klorheksidin bazlı

N',N'''''-heksan-1,6-diilbis[N-(4-klorofenil)(imidodikarbonimidik diamid)]

N,N'"-BIS(4-KLOROFENİL)-3,12-DİİMİNO-2,4,11,13-TETRAAZOTETRADEKANDİİMİDAMİT

N-(4-klorofenil)-1-{N-[6-(N-{[N'-(4-klorofenil)karbamimidamido]metanimidoil}amino)heksil]karbamimidamido}metanimidamid

Ticari isimler: CHD-Bazı


Katyonik yapısı nedeniyle CHX, bakterilerin negatif yüklü yüzeylerine elektrostatik olarak bağlanarak hücre duvarının dış katmanlarına zarar vererek onu geçirgen hale getirebilir.165,178,179

CHX, konsantrasyonuna bağlı olarak hem bakteriyostatik hem de bakterisidal etkilere sahip olabilir.

Yüksek konsantrasyonlarda CHX deterjan görevi görür; Hücre zarının hasar görmesi sitoplazmanın çökelmesine neden olur ve böylece bakterisidal etki gösterir.

Ölümcül olmayan düşük konsantrasyonlarda, CHX bakteriyostatiktir ve düşük moleküler ağırlıklı maddelerin (yani potasyum ve fosfor) hücreye geri dönülemez şekilde zarar vermeden dışarı sızmasına neden olur.

CHX ayrıca şeker fosfotransferaz sistemi (PTS) taşıma aktivitesini ortadan kaldırmak ve bazı bakterilerde asit üretimini engellemek gibi bakteriyel metabolizmayı da etkileyebilir.



Klorheksidin, alkolle birleştirildiğinde inanılmaz derecede etkili bir antiseptiktir.

Klorheksidin'in antimikrobiyal etkileri devam eder çünkü cilt ve mukozadaki proteinlere güçlü bir şekilde bağlanır ve bu da onu el yıkama, cilt için etkili bir antiseptik bileşen haline getirir.
ameliyat için hazırlık ve damar içi erişimin yerleştirilmesi.

Klorheksidin ve antimikrobiyal ajanlarla emprenye edilmiş kateterler, kateterle ilişkili kan dolaşımı enfeksiyonlarının görülme sıklığını azaltabilir.




ATAMAN KİMYA'NIN İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÜRÜNLERİ:


1,2-Benzizotiazol-3[2H]-on
1,2-Benzisothiazol-3[2H]-one Toz / Macun
1,2-Benzisotiazol-3[2H]-on, 2-metil-[2H]-izotiazol-3-on, MIT
3-lodopropinilbütilkarbamat
5-Kloro-2-metil-[2H]-izotiazol-3-on + 2-Metil-[2H]-izotiazol-3-on
Alkil Dimetil Benzil Amonyum Klorür
Alkil Dimetil Benzil Amonyum Klorür ve Didesil Dimetil Amonyum Klorür
Alkil Dimetil Benzil Amonyum Klorür, Alkil Dimetil Etil Benzil Amonyum Klorür
Alkil Dimetil Benzil Amonyum Klorür, Dialkil Metil Benzil Amonyum Klorür
Alkil dimetil benzil amonyumklorür
Alkil Dimetil Benzil ve Dialkil Dimetil Amonyum Klorür
Alkil dimetil benzilamonyum klorür C12–C16
Alkil dimetil benzilamonyum klorür C12–C16
Alkil dimetilbenzilamonyum klorür C12–C16
Alkil dimetilbenzilamonyum klorür C12–C16
AlkilDimetil Benzil Amonyum Klorür
Alkildimetilbenzilamonyum klorür C12
Alkildimetilbenzilamonyum klorür C12–C16
Alkildimetilbenzilamonyum klorür C12–C16
Alkildimetilbenzilamonyum klorür C12–C18
Alkildimetilbenzilamonyum klorür C14
Alkildimetilbenzilamonyum klorürler ve Alkildimetiletilbenzilamonyum klorürler
Alkildimetilbenzilamonyumklorürler ve Alkildimetiletilbenzilamonyum klorürler
BAC 50 - BAC 80
BARDAC
Benzalkonyum klorit
Benzetonyum Klorür USP tozu
Benzetonyum Klorür tozu
Benzetonyumklorür USP Benzetonyum klorür Tozu
Bis(3-aminopropil)dodesilamin
BKC 50
BKC 80
Kuaternerlerin karışımı
C12-C16 Alkil dimetil benzil amonyum klorür (ADBAC)
Kaprik İmidazolin Dikarboksilat
Setil Dimetil Amin Oksit
Klorheksidin diglukonat
Klorheksidin diglukonat
Klorheksidin glukonat
Coco İmidazolin Dikarboksilat
Coco İmidazolin Dikarboksilat
Coco İmidazolin Monokarboksilat
Kokoalkildimetilamin oksit
DDMAC80
Desil Dimetil Amin Oksit
Desildimetilamin oksit
Didesil dimetil amonyum karbonat / bikarbonat
Didesil Dimetil Amonyum Karbonat/Bikarbonat
Didesil Dimetil Amonyum Klorür
Didesil Dimetil Amonyum Klorür
Didesil Dimetil Amonyum Klorür
Didesil Dimetil Amonyum Klorür
Didesil Dimetil Amonyum Klorür
Didesildimetilamonyum klorür
Didesildimetilamonyum klorür
Didesilmetilpoli(oksietil)-amonyum propiyonat
Dimetilol dimetil hidantoin + İyodopropinil bütilkarbamat
Dimetiloldimetilhidantoin
Dimetiloldimetilhidantoin + 5-Kloro-2-metil-[2H]-izotiazol-3-on
Guanidin, N,N'''-1,3-propandiilbis-, N-koko alkil türevleri
Guanidin, N,N'''-1,3-propandiilbis-, N-koko alkil türevleri, diasetatlar
İzoalkil Dimetil Amin Oksit
Lauril Dimetil Amin Oksit (%30 aktif)
Lauril Dimetil Amin Oksit (%60 aktif)
Lauril Dimetil Amin Oksit (Doğal olarak türetilmiş)
Magnezyum monoperoksiftalat %100 Toz
Karışık Dialkil Dimetil Amonyum Klorür
Karışık Dialkil Dimetil Amonyum Klorür
Miristil amonyum klorür tozu
Miristil Dimetil Amin Oksit
Oktadesil Dimetil Amin Oksit
Oktil Dimetil Amin Oksit
Ortoftalaldeyde
Poli(heksametilen biguanid) hidroklorür
Poli(heksametilen biguanid) hidroklorür / Poliaminopropil biguanid
Poli(heksametilen biguanid)hidroklorür
Povidon İyot
Kuaterner amonyum bileşikleri
Sodyum Omadin
Sodyum Omadine™ %40
Sodyum Pirition
Üçüncül Alkilamin
Üçüncül Alkilamin
Çinko Omadin
Çinko Pirition




Ataman Kimya ayrıca morfolin, sikloheksilamin, dietilaminoetanol, diaminoetanolamin, hidrokinon, benzotriazol, tolitriazol, CMIT MIT, Kathon, Acumer 1100, TH 1100, Acumer 2000, TH 2000, Acumer 3100, TH 5000, TH 3100, HEDP, ATMP, PBTCA, DTPMP, EDTA, AMPS, AA AMPS, BAC 50, Armohib 28, Armohib 31, DEHA, MOPA, BARDAC, BARQUAT, benzalkonyum klorür, DDMAC, didesil dimetil amonyum , didesildimetilamonyum klorür, POLYDADMAC, Alkil dimetil benzil amonyum klorür, Alkil dimetil benzil amonyum klorür, BIT 20, izononanoik asit,sebasik asit, BKC 50, BKC 80, BAC 50, BAC 80, DBNPA, DEHA 85, Dietilhidroksilamin, HPMA, HPAA, 2-Hidroksi Fosfonoasetik Asit, Hidrazin hidrat, Aktisit, Dowisit, Sodyum Petrol Sülfonat, kalsiyum petrol sülfonat, baryum petrol sülfonat, sodyum sülfonat, kalsiyum sülfonat, baryum sülfonat, triazin, limonen, d-limonen, narenciye terpen, çam yağı, lityum hidroksit , metoksipropil amin, N,N'-Metilenbis-morfolin,Dimorfolinometan, 4,4'-Metilenbismorfolin, çinko klorür,sodyum molibdat, sodyum pirition, çinko pirition, glikolik asit, tiyoglikolik asit, glioksalik asit, glutarik asit, izostearik asit, glutaradehit , heksafloro silisik asit, heksafloro zirkonik asit, THPS, THPC, IPBC, Sodyum dimetilditiyokarbamat, TCMTB, Trisodyum Sitrat, Malik Asit, Mergal, N-Metil-2-pirolidon, NMP, Sülfamik Asit, Butil merkaptan, naftalin sülfonat, Naftalensülfonat, sodyum lignosülfonat, Powercon, Tamol NN ve Lutensol gibi ürünlerin satışı ve pazarlamasını yapmaktadır.

Daha fazla ürün için lütfen www.atamankimya.com adresini ziyaret ediniz.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.