1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GENAMIN SH 302 D

GENAMIN SH 302 D

CAS No.: 68390-97-6
EC No.: 269-915-2

Synonyms:
GENAMIN SH 302 D; C16-18 Alkyl dimethyl amine, dist; N,N-dimethyl-C16-18-(even numbered)-alkyl-1-amines; Amines, C16-18-alkyldimethyl; Amines, C16-18-alkyldimethyl; Amine, C16-18-Alkyldimethyl-; GENAMIN SH 302 D; (C16-C18)Alkyldimethylamine; Einecs 269-915-2; FENTAMINE DMA1816; Octadecyl/hexadecyl dimethylamines; N,N-Dimethyloctadecyl/hexadecylamine; N,N-Dimethyloctadecyl/hexadecylamine; 68390-97-6; A836126; N-hexadecyl-N-methyl-1-nonadecanamine; N-hexadecyl-N-methyl-nonadecan-1-amine; GENAMIN SH 302 D; EINECS 269-926-2; Amines, (C14-18 and C16-18-unsatd. alkyl)dimethyl; (C14-C18) and (C16-C18) Unsaturated alkyldimethylamine; 68391-07-1; (C14-C18) and (C16-C18)Unsaturated alkyl dimethylamine; (C14-C18) and (C16-C18)Unsaturated alkyldimethylamine; N,N-Dimethyl-7-hexadecen-1-amine; GENAMIN SH 302 D


GENAMIN SH 302 D

Bölüm Fonksiyonel Kimyasallar
 Genamin 302 D sınıfları
Kuaterner üretimi için hammaddeler
amonyum bileşikleri, betainler ve amin oksitler
Kompozisyon
Dimetil yağlı alkilaminler
Pazarlanan notlar
Genamin CC 302 D Genamin 8/10 R 302 D
Genamin CS 302 D Genamin 12 R 302 D
Genamin LA 302 D Genamin 14 R 302 D
Genamin MY 302 D Genamin 16 R 302 D
Genamin SH 302 D Genamin 18 R 302 D
Genamin TA 302 D Genamin 20/22 R 302 D
Ürün tanımlamasında "R" tarafından takip edilen sayıların kod harfleri, alkil radikalinin doğasını gösterir. "SH" ve "CS" kod harfleri, stearik veya özel bir hindistancevizi yağ asidinin zincir uzunluğu dağılımına sahip alkil radikallerini temsil eder. Ardından "R" gelen sayılar, alkil radikalinin zincir uzunluğunu gösterir. Tek tek ürünlerin zincir uzunluğu dağılımı tablo 1'den görülebilir.
Tüm alkil dimetilaminlerde ortak olan 302 sayısı, 2 metil grubu olan üçüncül nitrojeni temsil eder; "D" kod harfi, ürünün damıtılmış bir sınıf olduğunu belirtir.
Damıtılmış Genamin 302 sınıflarının en önemli fiziksel ve kimyasal verileri tablo 1'de özetlenmiştir. Teknik sınıflar ve diğer alkil radikalleri ile aminler istek üzerine temin edilebilir.
Dimetil yağlı alkilaminler, yüzey aktif maddelerin üretimi için değerli hammaddelerdir. Bu suda çözünmeyen üçüncül aminler, kolaylıkla suda çözünür tuzlara dönüştürülebilirler, çoğunlukla basitçe "kuatlar" olarak anılan dörtlü amonyum bileşikleri en önemlileridir. Genel olarak katyonik yüzey aktif maddeler gibi, çoğu malzeme için dayanıklılığa sahiptirler, ör. cam ve pamuk.
Bu özellik birçok farklı endüstride kullanılmaktadır, örn. tekstil, petrol ve cila endüstrileri. Bu sağlamlığa yakından bağlı olan mükemmel dezenfektan ve
bu bileşiklerin koruyucu özellikleri.

Özellikleri
Dimetil yağlı alkilaminler, sıvı veya macun kıvamında, suda çözünmeyen bazlardır. Mineral yağ, izopropanol ve kloroform gibi organik çözücülerde kolaylıkla çözünürler. Dimetil yağlı aminlerin bazikliği, birincil ve ikincil yağlı aminlerinkinden biraz daha az belirgindir.

Güvenlik önlemleri
Yağlı aminler güçlü organik bazlardır. Bu nedenle, bu ürünlerle çalışırken özel dikkat gösterilmelidir.
Lütfen her bir dimetil yağlı alkilamin için MSDS'deki ayrıntılı güvenlik önlemlerine bakın.

Dimetil yağlı alkilamin türevlerinin kullanımları
Kuaterner amonyum bileşikleri
Reaksiyon 3, 4, 5 ve 8 ile erişilebilen dördüncül amonyum bileşiklerinin geniş bir kullanım alanı vardır ve bunlardan sadece en önemlileri belirtilmiştir.
buraya:
Dezenfektanlar
Kuaterner yağlı amonyum tuzları, güçlü bir bakterisit ve mantar öldürücü etkiye sahip bileşiklerdir. Tipik bir örnek, hindistan cevizi alkildimetilbenzil amonyum klorürdür. Bu bileşikler için önemli bir çıkış, endüstriyel ve evsel kullanım için dezenfektan temizleyicilerdir.
İnsan ve veteriner hekimlikte de büyük önem kazanmışlardır.
Ayrıca su yosunlarını kontrol etmek için, örneğin soğutma suyu ve yüzme banyolarında kullanılırlar.
Makyaj malzemeleri
Kuaterner amonyum bileşikleri özellikle saç bakım ürünlerinin formülasyonunda yaygın olarak kullanılmaktadır. Saça önemli ölçüde hareket ederler ve böylece görünümünü, tutuş ve tarama özelliklerini iyileştirirler.
Tekstil endüstrisi
Kuaterner amonyum bileşikleri, tekstil endüstrisinde yumuşatıcı, yeniden ıslatıcı ve antistatik ve antibakteriyel apre maddeleri olarak kullanılmaktadır. Kuaterner bileşiklerin, akrilik elyaf boyamada başarılı egalizatör ve geciktiriciler olduğu kanıtlanmıştır.
Diğer kullanımlar
Kuaterner amonyum bileşikleri, elektro-çökeltme işlemleriyle boya uygulamasında asit inhibitörleri, emülsifiye ediciler, dispersiyon maddeleri, vulkanizasyon hızlandırıcılar, antistatik maddeler ve yardımcı maddeler olarak da görev yapar.

Betaines
Asit solüsyonunda reaksiyon 6'ya göre dimetil yağlı alkilaminlerden üretilebilen betainler, iç nötr tuzlar olarak katyonik yüzey aktif maddeler olarak ve alkali solüsyonda görev yaparlar:
Molekülde bulunan kuaterner N atomuna rağmen, betainler yüzey aktif anyonlarla birlikte kullanılabilir; bu özellik özellikle kozmetikte kullanılmaktadır.

Amin Oksitler
Dimetil yağlı alkilaminlerden kolaylıkla türetilen amin oksitler (reaksiyon 7) çok önemlidir. Bu bileşikler, iyi yüzey aktif maddelerdir ve yağlı alkil amonyum tuzlarının aksine, yüzey aktif özelliklerini bozmadan anyonik bileşiklerle birlikte kullanılabilir.
Amin oksitler özellikle aşağıdaki alanlarda kullanılmaktadır:
Deterjan endüstrisi
Burada esas olarak sıvı asit ve alkali tuvalet temizleyicilerinde, çözücü ajanlarda ve bulaşık sıvılarında ve halı şampuanlarında cilt koruyucu bileşenlerde köpük stabilizatörleri olarak hizmet ederler.
Makyaj malzemeleri
Kozmetik preparatlarda amin oksitler, köpük stabilizatörleri ve emülgatörler olarak işlev görür.


GENAMIN SH 302 D

Division Functional Chemicals
 Genamin 302 D grades
Raw materials for the manufacture of quaternary
ammonium compounds, betaines and amine oxides
Composition
Dimethyl fatty alkylamines
Marketed grades
Genamin CC 302 D Genamin 8/10 R 302 D
Genamin CS 302 D Genamin 12 R 302 D
Genamin LA 302 D Genamin 14 R 302 D
Genamin MY 302 D Genamin 16 R 302 D
Genamin SH 302 D Genamin 18 R 302 D
Genamin TA 302 D Genamin 20/22 R 302 D
The code letters of numbers followed by "R" in the product designation indicate the nature of the alkyl radical. The code letters "SH" and "CS" stand for alkyl radicals with the chainlength distribution of stearic or a special coconut fatty acid. Numbers followed by "R" indicate the chainlenght of the alkyl radical. The chainlength distribution of individual products can be seen from table 1.
The number 302 common to all alkyl dimethylamines represents the tertiary nitrogen with 2 methyl groups; the code letter "D" indicates that the product is a distilled grade.
The most important physical and chemical data of the distilled Genamin 302 grades are summarized in table 1. Technical grades and amines with other alkyl radicals can be supplied on request.
Dimethyl fatty alkylamines are valuable raw materials for the manufacture of surfactants. These waterinsoluble tertiary amines can be readily converted to water-soluble salts, quaternary ammonium compounds, often referred to simply as "quats", are the most important. Like cationic surfactants generally, they have substantivity for most materials, e.g. glass and cotton.
This property is utilized in many different industries, e.g. the textile, petroleum and polish industries. Closely allied to this substantivity are the excellent disinfectant and
preservative properties of these compounds.

Properties
Dimethyl fatty alkylamines are liquid or pasty, waterinsoluble bases. They are readily soluble in organic solvents such as mineral oil, isopropanol and chloroform. The basicity of the dimethyl fatty amines is slightly less marked than that of primary and secondary fatty amines.

Safety precautions
Fatty amines are strong organic bases. Therefore special care must be taken when working with these products.
Please see detailed safety precautions in the MSDS of each dimethyl fatty alkylamine.

Uses of dimethyl fatty alkylamine derivatives
Quaternary ammonium compounds
The quaternary ammonium compounds which are accessible by reactions 3, 4, 5 and 8 have a wide range of uses, of which only the most important are mentioned
here:
Disinfectants
Quaternary fatty ammonium salts are compounds with a strong bactericidal and fungicidal action. A typical example is coconut alkyldimethylbenzyl ammonium chloride. An important outlet for these compounds is in disinfectant cleaners for industrial and domestic use.
They have also achieved considerable importance in human and veterinary medicine.
They are also used for controlling algae, for instance in cooling water and swimming baths.
Cosmetics
Quaternary ammonium compounds are widely used especially in the formulation of hair care products. They move substantively on to the hair and thus improve its appearance, handle and combing properties.
Textile industry
Quaternary ammonium compounds are used in the textile industry as softeners, re-wetting and antistatic and antibacterial finishing agents. Quaternary compounds have proved to be successful levelling agents and retarders in acrylic fibre dyeing.
Other uses
Quaternary ammonium compounds also serve as acid inhibitors, emulsifiers, dispersing agents, vulcanization accelerators, antistatic agents and auxillaries in paint application by electrodeposition processes.

Betaines
The betaines which can be produced from dimethyl fatty alkylamines according to reaction 6 in acid solution act as cationic surfactants and in alkaline solution as inner neutral salts:
Despite the quaternary N atom present in the molecule, betaines can be employed together with surface-active anions; this characteristic is utilized especially in cosmetics.

Amine Oxides
The amine oxides which are readily derived from dimethyl fatty alkylamines (reaction 7) are very important. These compounds are good surfactants and, unlike fatty alkyl ammonium salts, can be used together with anionic compounds without impairment of their surface-active properties.
Amine oxides are used especially in the following fields:
Detergent industry
Here they serve primarily as foam stabilizers, in liquid acid and alkaline toilet cleaners, solubilizing agents and skin protective components in washing-up liquids and carpet shampoos.
Cosmetics
In cosmetic preparations amine oxides function as foam stabilizers and emulsifiers.
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.