1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

AMONYUM POLİFOSFAT


Amonyum polifosfat (APP), azot-fosfor sinerjik şişen etkiye sahip inorganik fosfor alev geciktirici olarak, termal stabilite ve kalıcı etki avantajlarına sahiptir.
APP aynı zamanda malzemenin mekanik özelliklerini de geliştirebilir, bu nedenle genellikle diğer alev geciktiricilerle birlikte kullanılır ve araştırmacılar tarafından incelenen en yaygın APP alev geciktirici, polimerizasyon derecesi 1000'den büyük olan form II'dir.
Bu yazıda, su ile üflenen SPUF, sadece düşük polimerizasyon derecesine sahip çözünür amonyum polifosfat (SAPP) ile sentezlenmiştir.
Amacımız, SAPP'nin SPUF'nin termal bozunması, aleve dayanıklılığı ve mekanik özellikleri üzerindeki etkisini incelemektir.


Amonyum Polifosfat (APP), Cas No 68333-79-9, çevre dostu ve halojensiz bir alev geciktiricidir. APP, birçok şişen alev geciktirici sistemin temel bileşenidir: kaplamalar, boyalar ve mühendislik plastikleri.
Kimyasal açıdan Amonyum Polifosfat, polifosforik asit ve amonyağın inorganik bir tuzudur. Polimerizasyon derecesine bağlı olarak, iki ana amonyum polifosfat ailesi vardır: Kristal faz I APP (veya APP I) ve Kristal faz II A PP (veya APP II).
- APP faz I, kısa ve doğrusal bir zincire (n <100) sahiptir, suya daha duyarlıdır (hidroliz) ve termal olarak daha az kararlıdır; gerçekte 150 ° C'nin üzerindeki sıcaklıklarda ayrışmaya başlar.
- Amonyum polifosfatın ikinci ailesi APP Faz II'dir; Yüksek polimerizasyon derecesine sahip, n> 1000, yapısı çapraz bağlı (dallı), yüksek kaliteli halojensiz bir alev geciktiricidir.
APP faz II, Amonyum polifosfat, APP I'den daha yüksek termal stabiliteye (ayrışma yaklaşık 300 ° C'de başlar) ve daha düşük suda çözünürlüğe sahiptir.


Tecnosintesi APP faz II, tüm ana Avrupalı ​​son kullanıcıların gereksinimlerine uygun olarak geliştirilmiş ince partiküllü bir amonyum polifosfattır.
Ürün su ve solvent bazlı şişen kaplamalar için uygundur.
Düşük su çözünürlüğüne sahiptir, bu da ürünün yüksek nem koşullarına veya suya maruz kaldığı uygulamalarda kullanışlı olmasını sağlar.
Amonyum Polifosfatımız% 72,5 oranında fosfor içerir (P2O5 olarak), bu da onu çok etkili bir alev geciktirici yapar.
APP faz II, muhtemelen piyasadaki en etkili halojen olmayan yangın geciktiricilerden biridir.

Ana Uygulamalar:
Solvent bazlı ve Su bazlı şişen kaplamalar.
Poliüretanlar için alev geciktirici.
Doymamış polyesterler için alev geciktirici.
Epoksiler için alev geciktirici.
Akrilikler için alev geciktirici.


Amonyum polifosfat (APP), polifosforik asit ve amonyağın organik bir tuzudur.
Kimyasal olarak toksik değildir, çevre dostudur ve halojensizdir.
En yaygın olarak bir alev geciktirici olarak kullanılır, belirli amonyum polifosfat sınıfının seçimi çözünürlük, Fosfor içeriği, zincir uzunluğu ve polimerizasyon derecesi ile belirlenebilir.
Bu polimerik bileşiğin zincir uzunluğu (n) doğrusal veya dallı olabilir. Polimerizasyon derecesine bağlı olarak, iki ana amonyum polifosfat ailesi vardır: Kristal faz I APP (veya APP I) ve Kristal faz II APP (veya APP II).
APP faz I kısa ve doğrusal bir zincire (n <100) sahiptir, suya daha duyarlıdır (hidroliz) ve termal olarak daha az kararlıdır; gerçekte 150 ° C'nin üzerindeki sıcaklıklarda ayrışmaya başlar.
Amonyum polifosfatın ikinci ailesi APP Faz II'dir; Yüksek polimerizasyon derecesine sahip, n> 1000, yapısı çapraz bağlı (dallı), yüksek kaliteli halojensiz bir alev geciktiricidir.
APP faz II, Amonyum polifosfat, APP I'den daha yüksek termal stabiliteye (ayrışma yaklaşık 300 ° C'de başlar) ve daha düşük suda çözünürlüğe sahiptir.


Amonyum polifosfat, temel endüstrilerde birçok farklı kullanım alanı bulan özel bir kimyasaldır.
Amonyum Polifosfat, çevre dostu ve halojensiz bir alev geciktiricidir. Birçok şişen alev geciktirici sistemin temel bileşenidir: kaplamalar, boyalar ve mühendislik plastikleri. % 20 Fosfor / Azot içeren alev geciktiriciler hazırlamak için kullanılır, tek başına veya diğer malzemelerle birlikte tekstiller, kağıtlar, elyaflar ve ahşaplar için alev geçirmez işlemde kullanılabilir. Özel uygulamalar için gerekli olan% 50 yüksek konsantrasyonlu alev geçirmez formülasyonları hazırlamak için özel işlem kullanılabilir.
En yaygın amonyum polifosfat gübreleri, 10-34-0 veya 11-37-0 N-P2O5-K2O (azot, fosfor ve potasyum) bileşimine sahiptir. Polifosfat gübreler, geniş bir sıcaklık aralığında stabil kalan ve uzun süre iyi depolanan berrak, kristal içermeyen bir sıvıda yüksek besin içeriği avantajı sunar. Diğer çeşitli besinler polifosfat gübrelerle iyi karışır ve bu da onları bitkiler tarafından tipik olarak ihtiyaç duyulan mikro besin maddelerinin mükemmel taşıyıcıları haline getirir.
Açıklama
Amonyum polifosfatlar, susuz amonyağın süperfosforik asit ile reaksiyonu ile üretilen, 11-37-0'a kadar bileşimlere sahip sıvı gübrelerdir. Süperfosforik asit,% 78'lik P2O5 konsantrasyonlarına kadar düzenli ıslak işlem asidinin konsantrasyonu ile yapılır. Yığın harmanlamaya uygun granül polifosfatlar, amonyağın% 52 P2O5 içeriğine sahip normal ıslak proses asidi ile reaksiyona sokulması ve reaksiyon ısısının, fosforun yaklaşık% 40'ı ile 10-43-0'lık bir fosfat eriyiği üretmek için sudan çıkarılmasıyla yapılır. polifosfat formunda.




Exolit® AP 435, sulu süspansiyon ve şişen kaplamalarda düşük viskozite için optimize edilmiş ince partiküllü bir amonyum polifosfattır (faz II).
Ürün, suda büyük ölçüde çözünmez ve organik çözücüler içinde tamamen çözünmez. Renksizdir, higroskopik ve yanıcı değildir.

Faydaları
Sulu süspansiyonda düşük viskozite, düşük suda çözünürlük ve düşük asit sayısı için optimize edilmiştir
Olumlu çevre ve sağlık profiline sahip halojen içermeyen alev geciktirici
Düşük suda çözünürlüğü sayesinde şişen kaplamalar için "asit donörü" olarak özellikle uygundur. Şişen boyalarla kaplanmış çelik yapılar EN, DIN, BS, ASTM ve diğerlerinde belirtilen yangına dayanıklılık sınıflarının gereksinimlerini karşılayabilir.
Ahşap veya plastik üzerindeki uygulamaları, bu malzemelerin uygun hale gelmesini sağlar.Yapı Malzemesi Sınıf B (DIN EN 13501-1)
Baz formülasyona% 10 - 20 oranında dahil edildiğinde yapıştırıcılara ve sızdırmazlık maddelerine iyi bir alev geciktirici etki verir.
Poliüretan köpükler için uygun halojen içermeyen alev geciktirici.

Exolit® AP 435 içeren PUR Köpükler geri dönüştürülebilir
Kağıt ve ahşap ürünler gibi selüloz içeren malzemelerde mükemmel alev geciktirici etki.
Sunta ürünleri ile DIN EN 13501-1 sınıflandırması% 15 - 20 Exolit® AP 435 eklenerek elde edilebilir.
Elektrik sektöründeki uygulamalar için UL 94-V0 sınıflandırmasının belirtildiği termoplastikler, özellikle polipropilen için şişen formülasyonlarda temel bir bileşen
Epoksi reçineler ve doymamış polyester reçineler gibi termosetler söz konusu olduğunda, düşük katı içerikli hafif bileşenlerin üretiminin önünü açar.
(Biyo-) doğal olarak oluşan fosfat ve amonyağa parçalanarak parçalanabilir

Alev geciktiriciler, yangının yayılmasını yavaşlatarak veya durdurarak ya da yoğunluğunu azaltarak hayat kurtarmaya yardımcı olur.
Yangın geciktiriciler olarak da adlandırılırlar, telefonlardan ve perdelerden araba koltuklarına ve binalara kadar her şeyde kullanılırlar.
Bir yangın başlarsa, onu tamamen durdurabilir veya yavaşlatabilir ve böylece kaçmak için değerli bir ekstra zaman sağlayabilir.

Clariant’ın alev geciktiricileri Almanya, İsviçre ve Çin'de modern standartlarda üretilmektedir.
Markaları Exolit®, sürdürülebilir yangın güvenliği için bir kelime haline geldi.


Şişen alev geciktirici sistemler

Etki modu: kömürleşme ve aynı anda köpüklenme yoluyla hacimli, yalıtıcı bir koruyucu tabaka oluşumu
Şişen sistemler köpük üretmek için şişer. Plastik veya ahşap gibi yanıcı malzemeleri ve yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında gücünü kaybeden çelik gibi malzemeleri ısı ve ateş saldırılarından korumak için kullanılırlar.

Temel olarak, şişen alev geciktirici sistemler aşağıdakilerden oluşur:
1. "Karbon" vericiler (ör. Nişasta, pentaeritritol gibi polialkoller)
2. Asit vericiler (örn. Amonyum polifosfat)
3. Spumifik bileşikler (örn. Melamin)

Şişen mekanizma süreci
1. Bağlayıcı / polimerin yumuşaması (örn. Polipropilen)
2. Bir inorganik asidin salınması (örneğin, amonyum polifosfat)
3. Karbonizasyon (örneğin polialkollerin)
4. Spumific bileşikten gaz oluşumu (ör. Melamin)
5. Karışımın köpürmesi
6. Çapraz bağlanma reaksiyonları yoluyla katılaşma

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.