1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

EBS WAX

Eşanlamlılar: Etilen bis stearamid, EBS, N,N'-Etilenbisstearamid, EBS wax, WAX, Etilenbisstearamid, Etilen-bis-stearamid, Etilen distearilamid, amid wax, etilen-bis-stearamid wax



Cas No: 110-30-5

Tercih edilen IUPAC adı: N,N'-(Etan-1,2-diil)di(oktadekanamid)

Diğer isimler
1,2-Bis(stearoilamino) etan
N,N'-1,2-Etandiilbisoktadekanamid
N,N'-Etilendi(stearamid)
Etilen distearilamid

Eşanlamlılar: Etilen distearamid; EBS; 1,2-Bis(oktadekanamido)etan; Etilenbisoktadekanamid; Etilenbis(stearilamid); etilendiamin; bisstearamid; N-[2-(oktadekanoilamino)etil]oktadekanamid; N-(2-stearamidoetil)stearamid; N,N'-1,2-Etandiilbisoktadekanamid; N,N'-Distearoiletilendiamin; N,N'-etan-1,2-diildioktadekanamid; N,N'-Etilenbisstearamid; N,N'-Etilendisteramid; n,n'-Etilen distearilamid; Oktadekanamid, N,N'-1,2-etandiilbis-,Oktadekanamid, N,N'-etilenbis-, Oktadekanamid, N,N'-etilenbis-, Stearik asit: Etilendiamin diamid; 110-30-5;

Özellikler
Kimyasal formül: C38H76N2O2
Molar kütle: 593.038 g·mol-1
Görünüm: Beyaz, mumsu
Koku: Kokusuz
Erime noktası: 144 - 146 °C 


EBS Wax (etilen-bis-stearamid wax), beyaz ince granüller ve ince toz halinde sağlanır.

EBS Wax bir işleme yardımcısı, dağıtma maddesi ve salma maddesi olarak kullanılır.
EBS Wax, yüksek bir erime noktasına ve sıcaklık kararlılığına sahiptir.

Bu, onu özellikle bitüm endüstrisi için uygun hale getirir.

Etilen bis stearamid WAX optimize edilmiş bitüm stabilitesi sağlar ve polimerle stabilize edilmiş bitümler için uygundur.
Yüksek erime noktası nedeniyle Etilen bis stearamid WAX iyi bir termal kararlılık sunar.
İşleme sıcaklığını ve viskoziteyi düşürmek için etilen bis stearamid (EBS) kullanılır.

Etilen bis stearamid,Toz boyalarda gaz giderici ajan olarak kullanılır.

PVC uygulamalarında ve masterbatch'lerde, EBS Wax dahili ve harici yağlayıcı olarak kullanılır.



EBS Wax, (CH2NHC(O)C17H35)2 formülüne sahip organik bir bileşiktir.
EBS Wax mumsu beyaz bir katıdır ve ayrıca bir form salma maddesi olarak yaygın şekilde kullanılan toz veya boncuklar halinde bulunur.
EBS Wax, etilendiamin ve stearik asidin reaksiyonundan türetilir.
EBS Wax, çeşitli uygulamalar için kaygan bir kaplama sağlayan, düşük toksisiteye sahip beyaz bir katıdır.

Etilen bis stearik asit amid (N,N'-Etilenbisstearamid, kısaca EBS olarak adlandırılabilir), sert PVC, ABS, AS, PC gibi termoplastik reçinelerin işlenmesinde, plastik yağlama maddesi yağlı bis-amid bileşiklerinde temsili tür olabilir.
 
EBS Wax, PVC, ABS, yüksek etkili polistiren, poliolefin, kauçuk ve plastik ürünlerin kalıplanmasında ve işlenmesinde yaygın olarak kullanılan bir yağlayıcıdır.


EBS Wax Yağlayıcı, işleme sırasında plastik yapabilir, plastikler ve işlemci arasındaki karşılıklı sürtünmeyi azaltabilir ve içindeki plastik moleküller bu süreçte önemli bir rol oynar.

EBS Wax, termoplastiklik, termoset reçine ve SE, poliolefin, PS, ABS reçinesi gibi kauçuğun işlenmesi için geçerli olan bir tür iyi iç ve dış yağlayıcı maddedir.

EBS Wax, ürünlerin termostabilitesini, dış görünüşünü, rengini, parlaklığını veya şeffaflığını etkilemez.


Etilen bis stearamid EBS yağlayıcı, kayma gerilimini azaltır ve bu güç, sürtünme ile plastikler ve makineler arasındaki molekül içi arasındaki sürtünmenin iki yönünden gelir.

EBS, polarite ve polar olmayan grup içerir ve yüksek sıcaklıkta yağlama özelliklerinin yapışmazlığı ve düşük sıcaklık gibi özelliklere sahiptir.


Parafin mumu, polietilen mumu ve stearat gibi geleneksel yağlayıcılarla karşılaştırıldığında, Etilen bis stearamid yalnızca iyi bir dış kayganlığa sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda iyi işlevli çoğu plastikte uygulanan iyi bir iç uyumluluğa sahiptir. yağlama, dağıtma, kaynaştırma, kırma, düzleştirme, yapışmazlık ve antistatik özellikler.

Etilen bis stearamid, pigmentler ve tamponlar üzerinde mükemmel bağlantı ve dağılıma sahiptir.

Etilen bis stearamid, organik çözücüler ve suda çözünmez. Ksilen, kloroform ve butanol gibi kaynama noktası yüksek solventlerde çözünür. Parlama noktası 285°C'nin altındadır ve yoğunluk 0,98'dir (25°C).



EBS, haloysit nanotüpün potansiyel olarak biyolojik olarak parçalanabilen plastik olarak kullanılabilen bir polilaktik asit matrisine dağılımını iyileştirmek için kullanılabilir.

EBS ayrıca yüksek yüksek yoğunluklu etilen (HDPE)/ahşap kompozitlerin mukavemetini artırmak için bir yağlayıcı olarak da kullanılabilir.

İşleme yağları, ayırıcı maddeler, antistatikler, pigment dağıtma yardımcıları, yağ bazlı köpük önleyici maddeler ve kaplamalara katkı maddeleri.


Uygulamalar
EBS, işlenebilirliği artırmak, polimer yüzeyinin sürtünmesini ve aşınmasını azaltmak ve renk stabilitesine katkıda bulunmak için katı bileşik malzemelerin dağılımını kolaylaştırmak ve stabilize etmek için plastik uygulamalarda fayda sağlayan bir dağıtıcı madde veya dahili/harici yağlayıcı olarak kullanılan sentetik bir mumdur. polimer bozulması.

Etilen bis stearamid (EBS) ayrıca proses endüstrilerinde termoplastik üretimi ve kablolama için bir ayırıcı madde ve antistatik madde olarak kullanılır.

Etilen bis stearamid (EBS) toz metalurjisinde kullanılır



Etilenbisstearamid

Etilenbisstearamid bir amid wax dır

Etilen bis stearamid (EBS), çeşitli endüstrilerde dahili/harici yağlayıcı, kalıp ayırıcı madde, dağıtıcı ve kayma önleyici ve blokaj önleyici madde olarak kullanılır.

Etilen bis stearamid, mükemmel yağlama özellikleri sayesinde ABS, PS, PP, vb. gibi çoğu plastikte dahili ve/veya harici olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Etilen bis stearamid, herhangi bir istenmeyen yapışmayı önlemek için doğrudan polimerlere dahil edilebilir.

Yapışkan peletler veya filmler, yüksek sıcaklıklara ve basınca maruz kaldıklarında genellikle polimer peletleri veya katmanları arasında yapışma geliştirir.
EBS, depolama sırasında yapışkan granüllerin birbirine yapışmasını önlemek veya yapışkan film tabakalarının kiri çekmesini veya yeniden etkinleştirme veya eritme yoluyla uygulamadan önce birbirine yapışmasını önlemek için kullanılır.

Etilen bis stearamid EBS, örneğin dolgu maddelerinin dağılımını iyileştirmek için bir işleme yardımcısı olarak da kullanılabilir.

EBS ayrıca hassas mühendislik metal parçasında bir bağlayıcı olabilir.
İyi dağılma kabiliyeti ve yüzey migrasyonu nedeniyle EBS, baskı mürekkeplerinde kullanılabilir. Diğer bir uygulama alanı bitüm endüstrisidir: Yol yapımı için asfalt bağlayıcı olarak kullanıldığında (asfalt değiştiriciler), EBS yumuşama noktasını yükseltir ve visko-elastikiyetini artırır.



Etilenbisstearamid Uygulamaları

Toz Boya Katkılarında Akış Arttırıcı

Metal İşleme Sıvıları: Tel Çekmede Sürtünmeyi Azaltan Yağlayıcı

Plastikler: Her Türlü Plastiklerin İşlenmesinde İç ve Dış Yağlayıcı, Pigment Stabilizatörü ve Dağıtıcı. Sert PVC'ye Pürüzsüz Parlak Bir Son Kat Verir; Çoğu Plastiğin Genel Yüzey Görünümünü İyileştirir. EBS'nin Plastik Üretimindeki Çoklu İşlevleri, İşleme Süresini İyileştirir ve İşleme Maliyetlerini Düşürür

Kauçuk: Kauçuk Üretiminde Yüzey Cilası için Kalıp Ayırıcı ve Katkı Maddesi

Tekstil ve Kağıt: Kağıt ve Tekstil Üretiminde Anti-Statik Ajan ve Köpük Önleyici Ajan

Diğer Endüstriyel Kullanımlar: Asfaltın Yumuşatacağı Sıcaklığı Düşürmek İçin Asfalt Üretiminde Kullanılan Katkı Maddesi




Etilenbisstearamid Uygulamaları

Tüm mühendislik reçineleri, Stirenikler ve bunların kopolimerleri için ayırıcı madde ve akış arttırıcı
Toz metal kalıplama, kauçuk, yapıştırıcılar, kaplamalar, tel çekme, ahşap plastik kompozitte yağlayıcı
Kağıtta köpük giderici
Poliasetaller için Yağlayıcı
Kağıt için su itici
Köpük kesiciler için ara madde
Mobilya cilaları ve baskı mürekkepleri için matlaştırma maddesi
Masterbatch uygulamaları için dispersiyon maddesi, tercihen mühendislik reçineleri ve PVC için
Tekstil yardımcı maddelerinde düzenleyici

1. EBS WAX, iyi iç ve dış yağlayıcı etkiye sahip bir yağlayıcı olarak kullanılır ve yüksek dereceli alkoller, alifatik asit esterler, kalsiyum stearat ve parafin gibi diğer yağlayıcılarla birlikte kullanıldığında iyi bir koordinasyona sahiptir. ABS, AS, sert PVC, poliformaldehit, polikarbonat, poliüretan ve fenol-formaldehit reçinelerinin işlenmesinde EBS, %0,5~1,5 oranında yağlayıcı kalıp sökme maddesi olarak kullanılır.

2. EBS WAX, çeşitli polimer filmler veya levhalar için yapışma önleyici bir madde olarak kullanılır. % 0,5-1 oranında ilave edilmesi hava kabarcıklarının oluşmasını engellediği gibi plastik poşetlerin kolayca açılabilecek şekilde kayganlaşmasını da sağlar.

3. EBS WAX, PVC ve poliolefin için inorganik dolgu maddesi formülasyonunda ana dengeleyici ile koordinasyon sağlarken, ısıya ve hava koşullarına dayanıklılık özelliklerini önemli ölçüde geliştirebilir. EBS, pigment veya diğer dolgu maddeleri ile güçlü kohezyonlara sahip olduğundan, ürünlerin ticari değerini artırmak için polimerlerdeki dolgu maddelerinin dağılma ve bağlanma özelliklerini geliştirebilir.

4. EBS WAX, poliolefinler, poliformaldehit ve poliamid gibi bileşiklerde çekirdeklenme süresini azaltmak için bir çekirdeklenme şeffaflık maddesi olarak kullanılır, reçine yapısının ince olmasını destekler, böylece ürünlerin mekanik özelliğini ve şeffaflığını geliştirir.

5. Sentetik elyaf endüstrisinde EBS, polyester ve poliamidin ısıya dayanıklı ve hava koşullarına dayanıklı özelliklerini geliştirebilir ve belirli antistatik etkiler sağlayabilir. Antistatik naylon elyafın eğrilmesinde katkı maddesi olarak kullanılır ve ayrıca iplik kopuşunu da azaltabilir.


6. Etilen bis stearamid Kauçuğun işlenmesinde yardımcı madde olarak kullanılır. Yağlayıcının kalıptan çıkarma özelliği ve dolgu yüzeyinin performansını değiştirmesinin yanı sıra, kauçuk yüzey parlatma maddesi olarak işlev görmek için kauçuk boruların ve kauçuk plakaların yüzey inceliğini artırabilir. EBS, kauçuk işlemede kauçuk taneciklerinin yoğurma, işleme ve vulkanizasyon performansını iyileştirir.

7. EBS WAX, Pigment ve dolgu maddesinin üniform dağılımını artırmak, fırın boyasının yüzey tesviye özelliğini iyileştirmek, boya filminin soyulmasını önlemek ve su geçirmezlik, asit ve alkali direnci özelliklerini geliştirmek için kaplama üretimine eklenir. Nitroselüloz laklarda, yassılaştırma etkisi meydana getirebilir.

8. EBS WAX, presleme sırasında parçacıklar arası ve kalıp duvarı sürtünmesini azaltmak ve dolayısıyla toz sıkıştırılabilirliğini ve bileşenin sıkıştırma aletinden dışarı atılmasını iyileştirmek için toz metalurji (PM) çeliklerinde bir yağlayıcı olarak kullanılır.

9. EBS WAX, kağıt yapım endüstrisi için bir köpük giderici/köpük önleyici madde ve kağıdın kaplama bileşeni olarak kullanılır.

10. EBS WAX, tuz buharı ve neme karşı koruma etkisini artırmak ve boya sökücünün performansını artırmak için uyuşturucu ve yağlı boya üretim sürecine eklenir.
EBS WAX iyi giyilebilir performansa ve düzleştirme performansına sahip olduğundan, cilanın parlatma performansını ve delikli yüzeyin hava tahliyesini geliştirmeye uygundur, aynı zamanda mobilya ve baskı mürekkebi parlatmak için matlaştırma maddesi olarak da kullanılır.






Raf ömrü

Uygun saklama koşullarında raf ömrü 36 aydır.

sağlık & Güvenlik

Tanımlanan ürünle ilgili detaylı bilgiler ilgili Sağlık ve Güvenlik Bilgilerimizde (Malzeme Güvenlik Bilgi Formu) bulunabilir.
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.