1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ÇİNKO DİMETİLDİTİYOKARBAMAT

Çinko Dimetilditiyokarbamat, kauçuğun kükürt vulkanizasyonunda ve tarım endüstrisinde fungisit olarak kullanılan katı bir kimyasaldır.

Çinko Dimetilditiyokarbamat, vulkanizatların özelliklerinden dolayı doğal kauçuk lateks teknolojisinde en yaygın kullanılan hızlandırıcılardan biridir.


Eş anlamlı(lar): Dimetilditiyokarbamik asit çinko tuzu, Ziram, Bis(dimetilditiyokarbamoto-S,S')çinko, DIMACIT ZDMC, Perkacit ZDMC, Ziram P, ÇİNKO BIS DİMETİLDİTİYOKARBAMAT, (T-4)-bis(Dimetilkarbamoditioato-S,S' )çinko, çinko bis(dimetilkarbamoditioat), çinko bis(dimetilditiyokarbamat), çinko N,N-dimetilkarbamoditioat, Çinko N,N-dimetilditiyokarbamat, ÇİNKO ME2DTC;

Doğrusal Formül: (CH3)2NCSSZnSCSN(CH3)2

Mol. formül: C6H12N2S4Zn

CAS Numarası: 137-30-4

Molekül Ağırlığı: 305.82

EC Numarası: 205-288-3



MDL Numarası: MFCD00064797
PubChem Madde Kimliği: 24859808



Çinko Dimetilditiyokarbamatın Tipik Özellikleri:

Görünüm: Kremsi beyaz toz
Yoğunluk: +/-0,40 g/mL
Moleküler Formül: C6H12N2S4Zn
Molekül Ağırlığı: 305.8
Oktanol-su dağılım katsayısı, log Pow: 1,086
Çözünürlük: Suda çözünmez


 


Çinko Dimetilditiyokarbamat, BR, EPDM, IR, NBR, NR ve SBR polimerleri ve bunların latekslerinde hızlı kürlenen birincil veya ikincil ultra hızlandırıcıdır.

Çinko Dimetilditiyokarbamat (ZDMC) geniş bir sıcaklık aralığında aktiftir ve genellikle bir tiyazol değiştiriciyle birlikte kullanılır.

Çinko Dimetilditiyokarbamat sıklıkla ikincil hızlandırıcı olarak kullanılır. Latekste tiyazol hızlandırıcılarla birleştirildiğinde daha iyi sonuçlar elde edilir.

Çinko Dimetilditiyokarbamat ayrıca kauçuk kaplı kumaşlar, lateks ürünler ve kauçuk çimentosu için de kullanılır.


Çinko Dimetilditiyokarbamat, vulkanize kauçukta bir hızlandırıcıdır.



ZDMC (Çinko Dimetilditiyokarbamat), kauçuk endüstrisinde kullanılan kremsi beyaz bir tozdur.

Çinko Dimetilditiyokarbamat, kauçuk işlemede düşük sıcaklıktaki kürler için ultra hızlandırıcı olarak tek başına veya diğer hızlandırıcıları, özellikle de tiyazolleri aktive ederek yaygın olarak kullanılır.



Çinko Dimetilditiyokarbamat kullanılabilir:

Kükürtsüz (sakız ağırlığının %2 – 4'ü)
Aktivatör olarak çinko oksit ve yağ asidi ile birlikte kükürt (sakız ağırlığına göre %0,1 – 1 TMTD)
Merkaptobenzotiyazol gibi hızlandırıcılarla birlikte (sakız ağırlığına göre 0,25 – 0,5 TMTD)



Çinko Dimetilditiyokarbamat, NBR, SBR ve EPDM gibi doğal ve sentetik kauçuğun hızlı vulkanizasyonunu hızlandırır.

Çinko Dimetilditiyokarbamat mükemmel gerilme ve esneklik özellikleri sağlar.

Çinko Dimetilditiyokarbamat, yaşlanmaya karşı direnci arttırmak için bir antioksidan olarak önerilmektedir.

Çinko Dimetilditiyokarbamat daha uzun bir kavurma süresi ve daha hızlı bir toplam kürlenme süresi sunar.




ÜRÜN KORUMADA (TARIM) Çinko Dimetilditiyokarbamatın (Ziram) Uygulanması

Çinko Dimetilditiyokarbamat (Ziram), mükemmel hastalık kontrolüne ve Çok bölgeli etki moduna sahip, Geniş spektrumlu, koruyucu bir fungisittir.

Ziram fungisiti (Çinko Dimetilditiyokarbamat), çok bölgeli aktiviteye sahip meyveleri, kabuklu yemişleri, süs bitkilerini ve sebzeleri hastalık gelişiminden korumaya yardımcı olan geniş spektrumlu, koruyucu bir fungisittir.

Çinko Dimetilditiyokarbamat, solunum sürecinde yer alan çeşitli enzimlere müdahale ederek spor çimlenmesini ve miselyum büyümesini engelleyen çok bölgeli bir fungisittir (grup M3).

Biyokimyasal prosesin birçok bölgesine etki edebilme yeteneği, Çinko Dimetilditiyokarbamatın direnç gelişimi açısından düşük risk altında kalmasını ve birçok mantara karşı etkinliğini korumasını sağlar.


Ziram (Çinko dimetilditiyokarbamat), sert çekirdekli meyveler, yumuşak çekirdekli meyveler, kabuklu yemişler, sebzeler ve süs bitkilerindeki mantar hastalıklarını kontrol eden bir dimetilditiyokarbamat fungisittir.

Çinko Dimetilditiyokarbamat tarlada mahsulün zarar görmesini önlemek için kullanıldığı gibi, meyvelerin depolama veya nakliye sırasında bozulmasını önlemek için hasattan önce de uygulanır.

Ek olarak, Çinko Dimetilditiyokarbamat yapıştırıcılarda, kalafatlarda, dolgu macunlarında, duvar kaplamalarında ve dış lateks boyada (kutu içi koruyucu) bir koruyucudur.

Çinko Dimetilditiyokarbamat ayrıca dış mekan süslerinde tavşan kovucu olarak konut kullanımı için de kayıtlıdır.

Çinko Dimetilditiyokarbamat aynı zamanda tohumlar, bitkiler ve meyveler için tarımsal bir fungisittir ve kuşlar ve kemirgenler için bir kovucudur.


Çinko Dimetilditiyokarbamat'ın Özel Uygulaması:
Çinko Dimetilditiyokarbamat aynı zamanda metal işlemede yağlayıcı ve korozyon önleyici olarak da kullanılır.



Çinko Dimetilditiyokarbamat'ın Depolanması:
Gıda maddelerinden uzakta, kuru ve iyi havalandırılan bir yerde saklayın.
Normal şartlarda orijinal ambalajında 2 yıl saklandıktan sonra aktif madde testinde herhangi bir azalma gözlemlenmemiştir.


IUPAC İsimleri:
bis[(dimethylcarbamothioyl)sulfanyl]zinc

UPV1

ziram (ISO)

Zinc bis dimethyldithiocarbamate

zinc bis dimethyldithiocarbamate

zinc bis(dimethylcarbamodithioate)

zinc bis(dimethyldithiocarbamate)

Zinc Dimethyldithiocarbamate

zinc dimethyldithiocarbamate

zinc N,N-dimethylcarbamodithioate

Zinc N,N-dimethyldithiocarbamate

Zinc, bis(N,N-dimethylcarbamodithioato-.kappa.S,.kappa.S')-, (T-4)-

zinc;N,N-dimethylcarbamodithioate

Ziram

ziram (ISO)


Trade names
Perkacit ZDMC pdr

Perkacit ZDMC pdr-d

ZDMC

Ziram P


DİĞER İSİMLER: 
Zinc dimethyldithiocarbamate; (T-4)-Bis(dimethyldithiocarbamato-S,S')zinc (9CI); Aaprotect; Aaprotent; Aavolex; Aazira; Accelerator L; Aceto ZDED; Aceto zdmd; Alcobam ZM; Antene; Bis(N,N-dimetil-ditiocarbammato) di zinco [Italian]; Bis(dimethylcarbamodithioato-S,S')zinc; Bis(dimethyldithiocarbamato)zinc; Bis-dimethyldithiocarbamate de zinc [French]; Carbamic acid, dimethyldithio-, zinc salt (2:1); Carbamodithioic acid, dimethyl-, zinc salt; Carbazinc; Corona corozate; Corozate; Crittam; Crittan; Cuman; Cuman L; Cymate; Dimethylcarbamodithioic acid, zinc complex; Dimethylcarbamodithioic acid, zinc salt; Dimethyldithiocarbamate zinc salt; Dimethyldithiocarbamic acid, zinc salt; Drupina 90; ENT 988; Eptac 1; Fuclasin; Fuclasin Ultra; Fuclasin-ultra; Fuklasin; Fungostop; Hermat ZDM; Hexazir; Karbam White; Methasan; Methazate; Methyl Ziram; Methyl zimate; Methyl zineb; Methyl zineb (VAN); Mezene; Micosin F30; Milbam; Molurame; Mycronil; Nocceler pz; Orchard brand ziram; Pomarsol Z forte; Pomarzol Z-forte; Prodaram; Ramedit; Rhodiacid; Rhodiacid (VAN); Rodisan; Sabceler PZ; Soxinal PZ; Soxinol PZ; Tricarbamix Z; Trikagol; Triscabol; Tsimat; Tsiram [Russian]; Vancide MA-96; Vancide MZ-96; Vulcacure ZM; Vulkacit L; Vulkacite L; Weisstaub; Z 75; Z-C spray; Z-C-Spray; Zarlate; Zerlate; Zimate; Zimate, methyl; Zinc N,N-dimethyldithiocarbamate; Zinc bis(dimethyldithiocarbamate); Zinc bis(dimethyldithiocarbamoyl) disulfide; Zinc bis(dimethyldithiocarbamoyl)disulphide; Zinc bis(dimethylthiocarbamoyl) disulfide; Zinc bis(dimethylthiocarbamoyl)disulfide; Zinc dimethyl dithiocarbamate; Zinc, bis(dimethylcarbamodithioato-S,S')-, (T-4)-; Zinc, bis(dimethyldithiocarbamato)-; Zink-(N,N-dimethyl-dithiocarbamat) [German]; Zink-bis(N,N-dimethyl-dithiocarbamaat) [Dutch]; Zink-bis(N,N-dimethyl-dithiocarbamat) [German]; Zinkcarbamate; Ziradin; Ziram (VAN); Ziram Granuflo; Ziram technical; Zirame; Zirame [ISO-French]; Ziramvis; Zirasan; Zirasan 90; Zirberk; Ziretec; Zirex 90; Zirex Fungicide; Ziride; Zirthane; Zitox; Zinc, bis(dimethylcarbamodithioato-S,S')-; Zinc, bis(dimethylcarbamodithioato-S,S')-, (beta-4)-; Zinc, bis(dimethylcarbamodithioato-kappaS,kappaS')-, (T-4)-; [ChemIDplus] UN2771




Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.