1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

OPAK POLİMER

OPAK POLİMER

OPAK POLİMER kısmen TiO2'nin yerini alan ışık saçıcı sentetik pigmenttir.
 
OPAK POLİMER, başta beyaz ve pastel formülasyonlar olmak üzere su bazlı boyalar ve kaplamalar için organik bir opaklaştırıcıdır.

OPAK POLİMER kullanımı, beyaz ve pastel boya ve kaplama formülatörlerinin titanyum dioksit tüketimini bir dereceye kadar azaltmasını sağlar.

 
OPAK POLİMER, boyalarda ve kaplamalarda gizlenmeyi ve beyazlığı artıran ve titanyum dioksitin (TiO2) kısmi ikamesi olarak işlev gören, yüksek verimli, boşluklu bir lateks ürünüdür.


Opak Polimer, boya üreticilerinin formülasyonlarının hammadde maliyetini hiçbir performans kaybı olmadan azaltmalarına olanak tanıyan içi boş küre polimerik bir pigmenttir.

 

Opaklaştırıcılar ve Opak Polimerler, beyaz ve pastel Boya ve Kaplama formülasyonlarına göre daha düşük TiO2 tüketimi sunar.

Ataman'ın gelişmiş polimerik opaklaştırıcıları, TiO2 tüketiminin %20-35'e kadar azaltılmasını destekler.




Opak Polimerin geleneksel boyalara eklenmesi, boya üreticisinin başlangıçtaki TiO2 seviyesini azaltmasına ve eşit özelliklerle önemli maliyet tasarrufu sağlamasına olanak tanır.



Büyük ve küçük parçacık boyutundaki genişleticilerin oranını ayarlayarak parlaklığı ayarlamak için genişletici seviyelerinin yeniden dengelenmesi gerekebilir ve katı hacmi ve viskoziteyi sabit tutmak için su seviyesi ve koyulaştırıcının ayarlanması gerekebilir.



Opak polimerler, performans ve maliyet dengesini sağlamak için duvar kaplama formülasyonlarında TiO2'nin kısmi ikamesi olarak kullanılabilir.

Opak polimer katkılarımız, formülasyonlarınızın boya ve kaplamalar için opaklık, parlaklık sağlamasına yardımcı olur.

Gelişmiş polimerik opaklaştırıcılarımız, daha iyi ışık saçılımı için daha iyi boşluk bırakarak titanyum dioksitin (TiO2) verimliliğini artırmak ve aynı zamanda boya veya kaplamanın performansını korumak üzere tasarlanmıştır.


TiO2'nin artan maliyetiyle ilgili mevcut pazar koşulları, bu ürünün daha yüksek seviyelerde TiO2 değişimiyle ve daha fazla formülasyon alanında değer sunmasına olanak tanıyor.

Opak polimer, boya formülatörlerindeki titanyum dioksiti (TiO2) ışık saçan bir pigmentle desteklemek için geliştirildi.

OPAK POLİMERin içi boş küre yapısı, iç hava boşluğu ile dış polimer kabuk arasındaki kırılma indisi farkı yoluyla boyada kontrollü ve tutarlı düzeyde hava boşluğu gizlenmesi sağlar.

Kapsüllenmiş hava boşlukları, artan film gözenekliliği sayesinde gizleme sağlayan diğer hammaddelerle ilişkili direnç özelliklerini kaybetmeden gizlenir.

Kapsamlı araştırma ve pratik deneyim, OPAK POLİMER'in beyaz ve pastel mimari boyalarda ekonomik olarak %10 ila %20 TiO2'nin yerini alabileceğini göstermektedir.

Bu ilgi, orta tonlu renk tonu bazlarında, astarlarda ve polivinil asetat (PVA) boyalarda OPAK POLİMER kullanımına kadar uzanmaktadır.







OPAK POLİMER


Ataman'ın Opak Polimeri, su bazlı boyalar ve diğer kaplamalar için tasarlanmış, amonyak, formaldehit ve APEO içermeyen bir OPAK POLİMERdir.



OPAK POLİMER, başta beyaz ve pastel formülasyonlar olmak üzere su bazlı boyalar ve kaplamalar için organik bir opaklaştırıcıdır.


Ataman'ın Opaklaştırıcı Polimeri OPAK BİR POLİMERDİR

Ataman'ın Opak Polimeri film oluşturmayan bir polimerdir.


Ataman'ın Opak Polimeri, kuruduğunda içi boş hava dolu parçacıklar oluşturan bir polimer emülsiyonudur.

Ataman'ın Opak Polimeri, boya formülasyonlarında TiO2 ve diğer dolgu maddelerinin kısmen yerini almak üzere kullanıldığında, TiO2 parçacıkları arasında boşluk bırakan ince parçacıklı inorganik dolgu maddesi gibi davranır.

Bu, TiO2'nin verimliliğini artırır.

Ataman'ın Opak Polimeri çok düşük bir yüzey alanına sahiptir ve bağlayıcı talebi de çok düşüktür.


Bu, boya formülatörlerinin daha yüksek pigment hacmi konsantrasyonlarında çalışmasına olanak tanır.

Ataman'ın Opak Polimerinin avantajlarından yararlanılarak boya formülasyon maliyeti, performansı düşürmeden azaltılabildi.

Alternatif olarak, boya performansı artırılmadan geliştirilebilir.
maliyet.


TİPİK ÖZELLİKLER

Görünüm: Beyaz emülsiyon

Uçucu Olmayan İçerik (ağırlıkça) % ± 1: 30

Viskozite (Brookfield LVT 2/60): Maksimum 500 cps

PH: 8,0 - 8,7

Kuru Polimerin Özgül Ağırlığı @ 25°C: 0,6 ± 0,02

Parçacık Boyutu (nm): 450 ± 50



UYGULAMA ÖZELLİKLERİ
- APEO içermeyen organik opaklaştırıcı
- Amonyum hidroksit içermez
- Düşük PVC'den yüksek PVC'ye kadar geniş formülasyon yelpazesi
- Artan TiO2 verimliliği
- Mükemmel opaklık katkıları


- Geliştirilmiş formülasyon maliyeti optimizasyonu



ÜRÜN TAŞIMA – DEPOLAMA – RAF ÖMRÜ
Suyun buharlaşmasını ve kabuk oluşumunu önlemek ve bu emülsiyonun güvenli bir şekilde saklanmasını sağlamak için kaplar iyice kapatılmalıdır.
Emülsiyon 5-25°C arasında 12 ay saklanmalı ve dondurulmasından kaçınılmalıdır.
Emülsiyonun yavaş ve/veya aralıklı çalkalama altında tutulması şiddetle tavsiye edilir.
Ataman'ın Opak Polimeri depolama sırasında herhangi bir glikol glikol türevi veya aromatik solvent ile temas etmemelidir.
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.