1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

HYDROCARBON RESIN (HİDROKARBON REÇİNE)


HYDROCARBON RESIN


METATAGS:HYDROCARBON RESIN, HİDROKARBON REÇİNE; DCPD RG;DCPD UPR; DCPD HP; RO80; EscorezTM tackifying resins; P-90; P-100; P-115; P-125; P-140; M-90; M-100; M-115; M-135; NOVARES TC; T 140 M; TC 145 M; NOVARES TM; DP 100; P-90S; P-90HS; P-90I; P-110S; P-120; P-120S; P-120P; P-120H; P-120HS; P-140; P-150; C-90; C-120;Wingtack®; Cleartack®; Ricon®; Ricobond®; Poly bd®; Krasol®; SMA®; Dymalink®; Hydrogenated C5; C9, Aromatic Resins; Pure Monomer C9; Hydrogenated C9 C5/C9; HİDROKARBON REÇİNE; hidrokarbon reçine; hydrokarbon resin; hydrokarbon reçine.

 

 

 


Hidrokarbon Reçineler ya alifatik (C5), aromatik (C9), DCPD (disiklopentadien) ya da bunların karışımları olan petrol bazlı hammaddelerden yapılır. Birkaç alt kategoriye sahip olan üç temel hidrokarbon yapışkan reçinesi kategorisi vardır.

C5, Alifatik Reçineler, genellikle beş karbonlu monomerlerin polimerleri oldukları için adlandırılmıştır. Temel C5 alifatik reçineler 1.5 ila 6 arasında (hafif sarıdan açık kahverengiye kadar) Gardner renklerine sahiptir ve alifatik polimerlerin, özellikle de doğal kauçuk, EVA, SIS ve APO`nun yapışkanlaştırılması için çoğunlukla kullanılırlar.

Hidrojene C5, Alifatik Reçineler, renklerini ve termal kararlılığını geliştirmek için hidrojenleştirilen bazik C5 hidrokarbon yapışkanlardır.

C9, Aromatik Reçineler genellikle dokuz karbonlu aromatik monomerler polimerleri oldukları için adlandırılmıştır. Bunlar, reçinenin polimerizasyonu öncesinde çok az rafine tabi tutulan aromatik hammaddeler üzerine kurulmuştur. Tipik Gardner rengi 6 ila 10 arasında (koyu sarıdan koyu kahverengiye kadar) genellikle koyu renktedirler. Bunlar ağırlıklı olarak EVA esaslı yapıştırıcılar, ayakkabı için yapıştırıcı temas, baskı mürekkepleri, sızdırmazlık macunları ve boyalarda kullanılırlar. C9 sıvı reçineler döşeme yapıştırıcılarında özellikle yararlıdır. Bir sınıf olarak, C9 reçinelerinin ayırıcı bir aromatik kokusu vardır. Her biri ayırıcı özelliklere sahip C9 aromatik yapışkanlaştırıcıların iki alt kategorisi vardır.

Saf Monomer C9, Aromatik Reçineleri, polimerizasyondan önce yüksek oranda saflaştırılmış aromatik hammaddeler üzerine kurulmuştur. Bunlar genellikle mükemmel beyaz renktedirler. Daha düşük yumuşama noktası (<100 ° C) türleri esas olarak kitap bağlayıcı yapıştırıcılar için EVA`da ve bebek bezleri için HMA`da sürünme direncini arttırmak için kullanılır. Yüksek yumuşama noktası olan saf monomer reçine türleri, stirenik blok kopolimerleri, SIS, SBS ve SEBS`de uç blok re-enforcers (yapışkan mukavemeti artırmak için) olarak yararlıdır.

Hidrojene C9, Aromatik Reçineler, bazik veya saf monomer aromatik reçinelerin kontrollü hidrojenasyonu yoluyla üretilir. Renkli ve istikrarlı endişeleri ortadan kaldıran bir hidrojenli hidrokarbon yapışkan reçine en iyi seçimdir. Genellikle bu reçineler renksizdir (su-beyaz) ve ısıya, havaya ve oksitlenmeye karşı çok kararlıdırlar. Çoğu hipoalerjeniktir ve cilt hassasiyet özelliklerine sahip değildir ve bu hususların kritik olduğu tıbbi endüstride kullanılan yapışkanlar için idealdir.

C5 / C9, Alifatik / Aromatik Reçineler, aromatik monomerler ile kopolimerleşen C5 yapışkanlaştırıcılardır. Bunlar EVA, SBS ve doğal kauçuk polimerleri için mükemmel yapışkanlaştırıcılardır. Ayrıca, kaynaşma viskozitesinin düşük olması için yapışma ve yapışma arasında optimum denge sağlamak için SIS tabanlı HMPSA`da da kullanılabilirler. Bazen hafif aromatik modifiye C5 reçineleri, sınırlı çalışma süreleri ile sonuçlanan sınırlı uyumluluk sağlamak için APO`da kullanılırlar. EVA temelli HMA ambalajında ​​daha koyu renkli, düşük maliyetli tipler sıklıkla kullanılır. Bu reçineler çoğunlukla C5 alifatik monomerler ile birlikte kopolimerleştirilen C9 bazlılardır.
Hidrokarbon bazlı reçineler, baskı mürekkepleri, yapışkanlar, (polimer) katkı maddeleri ve kaplamalar gibi uygulamalarda kullanılır. Aşağıda ana hidrokarbon reçineleri grupları verilmiştir:

Hammadde olarak C5 veya disiklopentadien (DCPD) bazlı alifatik reçineler
Vinil tolüen veya inden gibi C9 aromatik bileşenlere dayanan aromatik reçineler
C5 / C9 besleme stoklarının kombinasyonları


Tamamen alifatik (C5) (Wingtack 98 gibi) veya hemen hemen tamamen alifatik olan (C5 / C9) (Wingtack ET gibi) hidrokarbon reçineler, bir SBC`nin orta blok kısmı ile uyumluluk için en iyi seçimdir. Düşük seviyelerde alifatik reçinelerin kullanılması bir SBC`nin% Uzamasını çarpıcı bir şekilde artırabilirken, yüksek seviyedeki alifatik reçine SBC`nin basınca duyarlı olmasına, yani yapışkana sahip olması ve sadece yapışkana basarak yapışkan sağlamasına neden olabilir. Biri daha yüksek aromatik içeren C5 reçinelerine geçtiğinde, reçineler stiren bölgeleri üzerinde bir etkiye sahiptir ve Stirenik alanların fiziksel çapraz bağlanmasının etkinliğini azaltabilir.

Bir SBC`nin Stirenik Domains`in performansını arttırmak için oldukça Aromatik (C9) reçineler kullanın. 100 ° C`den düşük Tg`ye sahip (Norsolene W100 gibi) saf bir Aromatik Monomer reçinesi, uç blokları hafifçe yumuşatır; Bu aynı zamanda bir işleme yardımcısı olarak davranır ve polimerin viskozitesini düşürür. Stirenik Domains`in Tg`sine yakın veya üzerinde bir Tg`ye sahip bir aromatik reçine (Norsolene W140 gibi) seçilmesi, etki alanlarını güçlendirecek ve çekme mukavemetinde artış sağlayacaktır.

Hidrokarbon reçineler, günlük hayatın bir çok yerinde insanların yaşam kalitesini iyileştirmek için kullanılır. KOLON Industries, Inc. tarafından üretilen hidrokarbon reçineler, güvenli araç / insan trafiği, ofis kullanımları için kullanılan yapışkan bant, yapışkanlar, yazıcı mürekkebi ve bağlanmaya ihtiyaç duyan diğer uygulamalar sağlayan yol işaretleme boyalarında kullanılabilir.
Hidrojene DCPD reçineleri gibi toksik olmayan reçineler, yaşam kalitesine ve çevreye olan ilgiyle artan talebe tanık olur.
SUKOREZ® dahil, küresel reçine endüstrisinde lider olan KOLON Industries, Inc., dünya standartlarında bir teknoloji kullanarak bir dizi hidrokarbon reçinesi sunmaktadır.

Aromatik Hidrokarbon Reçineler
TT reçineleri aromatik C9 fraksiyonlarının polimerizasyonu ile üretilir. Bütün doymamış bileşenleri içerirler.
TL reçinelerinin, petrolden türetilen C9 fraksiyonlarına dayanan bir hammadde vardır. TL reçineler standart aromatik kalitelere kıyasla belirgin derecede iyi ışık direnci sergiler.

TN reçineler, özel petrokimyasal aromatik hammaddelerden üretilmektedir. Bu reçineler, geniş bir solvent yelpazesinde mükemmel EVA uyumluluğuna ve üstün çözünürlük özelliklerine sahiptir.

Escorez yapışkanlaştırıcılar, amorf, camsı, düşük moleküler ağırlıklı hidrokarbon polimerleri olup, sıcakta eriyen ve basınca duyarlı yapışkanlarda yapışmayı ve yapışmayı arttırır. Yapışkan formülasyonuna ekleyebileceğiniz baz polimer, polimer modifiye edici ve antioksidanlarla uyumludurlar.

Yapışkanlaştırıcılar yapışkanın rengini, kokusunu ve stabilitesini etkileyebilir. Seçim ağırlıklı olarak yumuşama noktası, bileşim, molekül ağırlığı ve moleküler ağırlık dağılımına bağlıdır. Yapışkanlaştırıcılar ayrıca diğer yapışkan katkıların uyumluluğunu geliştirmek için kullanılabilir.
 
Formülatörlerde esneklik sunmanın yanı sıra Escorez yapışkanlaştırıcılar bantlar, etiketler, hijyen, paketleme ve diğer yapışkan ürünler üreticileri için sorunsuz operasyonları teşvik eder.
 
Yapışkan endüstrisi için hidrokarbon reçinelerinin dünyadaki en büyük kurulu gücü olan Escorez yapıştırıcılarımız, dünya çapındaki müşterilerimize tutarlı kalite, termal stabilite, hafif renk, polimer uyumluluğu ve düşük koku özellikleri sunar.

 

 

 

 

 


Hydrocarbon Resins are made from petroleum based feedstocks either aliphatic (C5), aromatic (C9), DCPD (dicyclopentadiene), or mixtures of these. There are three basic categories of hydrocarbon tackifier resins, some with several sub-categories.

C5, Aliphatic Resins are so named because they are generally polymers of monomers with five carbons. Basic C5 aliphatic resins have Gardner colors between 1.5 and 6 (from light yellow to light brown) and are mostly used to tackify aliphatic polymers, especially natural rubber, EVA, SIS and APO.

Hydrogenated C5, Aliphatic Resins are basic C5 hydrocarbon tackifers that have been hydrogenated to improve their color and thermal stability.

C9, Aromatic Resins are so named because they are generally polymers of nine-carbon aromatic monomers. They are based on aromatic feedstocks that undergo very little refining prior to the polymerization of the resin. They are usually dark in color within typical Gardner color of 6 to 10 (dark yellow to dark brown). They are used mainly in EVA-based adhesives, contact adhesive for footwear, printing inks, sealants, and paints. C9 liquid resins are especially useful in flooring adhesives. As a class, C9 resins have a distinctive aromatic odor. There are two sub-categories of C9 aromatic tackifiers, each with distinctive properties.

Pure Monomer C9, Aromatic Resins are based on aromatic feedstocks that have been highly purified prior to polymerization. These are usually water-white with excellent stability. The lower softening point (< 100°C) types are mainly used in EVA for book binding adhesives and to improve creep resistance in HMA for diapers. The higher softening point pure monomer resin types are useful as end-block re-enforcers (enhance cohesive strength) in styrenic block copolymers, SIS, SBS, and SEBS.

Hydrogenated C9, Aromatic Resins are produced through the controlled hydrogenation of basic or pure monomer aromatic resins. A hydrogenated hydrocarbon tackifer resin is the best choice when color and stability are overriding concerns. Usually these resins are colorless (water-white) and are very stable to heat, weathering, and oxidation. Most are hypo-allergenic, with no skin-sensitization properties and are ideally suited for adhesives used in the medical industry where these considerations are critical.

C5/C9, Aliphatic/Aromatic Resins are C5 tackifiers co-polymerized with aromatic monomers. They are excellent tackifiers for use in EVA, SBS, and natural rubber polymers. They can also be used in SIS-based HMPSA to provide low melt viscosities with an optimum balance between cohesion and adhesion. Sometimes the slightly aromatic modified C5 resins are used in APO to provide limited compatibility resulting in shorter open times. Darker colored, lower cost types are often used in packaging HMA based on EVA. These resins are mostly C9-based co-polymerized with C5 aliphatic monomers.
Hydrocarbon-based resins are used in applications such as print inks, adhesives, (polymer-) additives and coatings. Following are the main groups of hydrocarbon resins:

Aliphatic resins, based on C5 or dicyclopentadiene (DCPD) as raw materials
Aromatic resins, based on C9 aromatic components such as vinyltoluenes or indenes
Combinations of C5/C9 feedstocks


Hydrocarbon resins that are either completely aliphatic (C5) (like Wingtack 98) or near-completely aliphatic (C5/C9) (like Wingtack ET) are the best choice for compatibility with the mid-block portion of a SBC. The use of aliphatic resins at low levels can dramatically increase the % Elongation of a SBC while high levels of aliphatic resin can cause the SBC to be pressure sensitive, that-is, have tack and provide auto-adhesion by just pressing on the adhesive. As one moves to higher aromatic-containing C5 resins the resins do have an impact on the styrene domains and can reduce the effectiveness of the physical crosslinking of the Styrenic domains.

To enhance the performance of the Styrenic Domains of a SBC use a highly Aromatic (C9) resins. A pure Aromatic Monomer resin with a Tg lower than 100 °C (like Norsolene W100) will soften the end-blocks slightly; this will also act as a processing aid and reduce the viscosity of the polymer. Choosing an aromatic resin with a Tg close to or above the Tg of the Styrenic Domains (like Norsolene W140) will reinforce the domains resulting in significantly increased Tensile Strength.

Hydrocarbon resins are used to improve people`s quality of life in a number of places in everyday life. Hydrocarbon resins made by KOLON Industries, Inc. can be used in road marking paint, which ensures safe vehicle/human traffic, adhesive tape used for office uses, adhesives, printer ink and other applications that need bonding.
Non-toxic resins like hydrogenated DCPD resins witness increasing demand with increasing interest in the quality of life and the environment.
Including SUKOREZ®, KOLON Industries, Inc., the leader in the global resin industry, provides a number of hydrocarbon resins using world-class technology.

Aromatic Hydrocarbon Resins
TT resins are produced by polymerisation of aromatic C9-fractions. They incorporate the whole range of unsaturated constituents.
TL resins have a feedstock based on petroleum-derived C9-fractions. TL resins exhibit markedly good light resistance compared to the standard aromatic grades.

TN resins are produced from special petrochemical aromatic raw materials. These resins are distinguished by excellent EVA-compatibility and superior solubility in a wide range of solvents.

Escorez tackifiers are amorphous, glassy, low-molecular-weight hydrocarbon polymers that promote adhesion and tack in hot-melt and pressure-sensitive adhesives. They are compatible with most base polymers, polymer modifiers and antioxidants that you may add to your adhesive formulation.

Tackifiers can influence the color, odor and stability of the adhesive. Selection depends primarily on softening point, composition, molecular weight and molecular weight distribution. The tackifiers can also be used to improve the compatibility of other adhesive additives.

As well as offering flexibility to formulators, Escorez tackifiers promote trouble-free operations for manufacturers of tapes, labels, hygiene, packaging and other adhesive products.

With the world`s largest installed capacity of hydrocarbon resins for the adhesives industry, our Escorez tackifiers offer consistent quality, thermal stability, light color, polymer compatibility and low odor properties to our customers around the world.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.