1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

TRIACETIN (TRIASETIN)

TRİASETİN
Depozitöre Ait Eş Anlamlılar:
Triacetin -Glyceryl triacetate -102-76-1 - Glycerol triacetate -Glycerin triacetate -Enzactin -Triacetine -UNII-XHX3C3X673 -FEMA No. 2007 - HSDB 585 - Triacetin (USP/INN) -Acetic, 1,2,3-propanetriyl ester -ENZACTIN (TN) - EINECS 203-051-9 -1,2,3-triacetyl-glycerol -TRIACETIN (GLYCEROL TRIACETATE) - 2-(Acetyloxy)-1-[(acetyloxy)methyl]ethyl acetate -BRN 1792353
2,3-diacetyloxypropyl acetate -Spectrum2_000939 -Spectrum3_001368
Spectrum4_000362 - Spectrum5_001376- ACMC-1C1GI - D0Q6DX -EC 203-051-9
Triacetin, >=99.5% - AC1Q1L9A- SCHEMBL3870 -BSPBio_002896
Glycerol triacetate tributyrin - 1,3-Propanetriol, triacetate
Görünümü : Renksiz, nötr, hafif acımsı, sıvı halde.
Kimyasal Adı : Glycerol triacetate
Kimyasal Formülü : C9H14O6
Ambalaj Şekli : 1000 kg İBC Tank
Tri Asetin ,Su saydamlığında, kokusuz sıvıdır. Düşük viskozite, organik çözücülerle karışabilir özelliktedir. Su ve bitkisel yağlarda çözünmez. Kuru ve serin bir yerde depolanmalıdır (max. 30 oC). Orijinal ambalajında kapalı olarak 12 ay boyunca özelliklerini kaybetmez. Triacetin bir solvent ve plastikleştirici olarak kullanılır.
Kullanım alanları: Parfümeride, tabaklamada, gıda katkılarında, jelatinleştirme ajanı olarak, patlayıcılarda, kozmetikte ve harici ilaçta kullanılmaktadır. Tiacetin bir çok gıda ve kozmetik ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır. Güçlü çözücülüğü ve düşük uçuculuğu onu birçok tat ve esans için iyi bir solvent ve bozulmasını engelleyici (fixative) bir madde yapar. Özellikle alkolsüz konsentratlarda Oleoresinler içinde çözücü yardımcı maddesidir.En önemli kullanımlarından bir sakızda plastikleştirici olarak kullanımıdır. Sigara filmlerinde plastifize ve su bağlayıcısıdır. Gıda kalitesinde triacetin; hayvan gıdalarında, tatlandırıcılarda, gıda sınıfı plastikleştirici, nem tutucu, renkli kozmetiklerde/cilt bakım ürünlerinde, gıda katkısı olarak, gıda paketlemede ve solvent olarak kullanılır. Triacetin'in insan ve hayvan gıdalarında kullanımı güvenli olarak kabul edilmiştir. Gıda kodu E1518.
Tatlandırıcılarda çözücü veya nemlendirici olarak
Döküm sektöründe fiksatif ve substrat olarak
İlaç sektöründe ise eksipiyan, humektan, plastikleştirici ve solvent olarak da kullanılır.
Özellikleri:
Formül: C9H14O6
Kaynama noktası: 258 °C
Molar kütle: 218,21 g/mol
Erime noktası: 3 °C
CAS No: 102-76-1
Molar kütle: 218.21 g·mol-1
Görünüm: Renksiz yağlı sıvı
Yoğunluk: 1.155 g/cm3[3]
Ergime noktası: -78 °C (-108 °F; 195 K) at 760 mmHg[2]
Kaynama noktası: 259 °C (498 °F; 532 K) at 760 mmHg[2]
pH değeri: 5.0 - 6.0 (50 g/l, H₂O, 20 °C)
Buhar basıncı: <0.1 hPa (20 °C)
Çözünürlük: 64 g/l
Viskozite: 23 cP (20 °C)[3]
Depolama ve Nakliye Bilgileri: +15°C to +25°C
Renksiz, kokusuz yağlı sıvı. Etanol, eter, benzen, kloroform ve diğer organik çözücülerle karışabilir, asetonda çözünür, mineral yağda çözünmez. Suda biraz çözünür. 5,9 g / 100 ml suda çözünürlüğü 25 °C.
MeSH Entry Terms:
Enzactin
Triacetin
Triacetyl glycerol
Triacetyl-glycerol
Triacetylglycerol
Triacetin Kullanım Alanları:
• Triacetin Bir plastikleştirici ve koku sabitleyici olarak, mürekkep çözücü, aynı zamanda ilaç ve boya sentezinde,
• Kromatografik fiksatif, solvent, sertleştirici ve koku sabitleyici olarak,
• Nemlendiriciler; taşıyıcı çözücüler; plastikleştirici olarak, (doğalgazdan karbondioksit emebilir.)
• Kozmetik, ilaç ve boya üretiminde, sigara filtresi çubukları için plastikleştirici olarak,
• Kozmetik, döküm, ilaç, boya ve diğer sektörlerde,
• Triacetin Lipaz, parfüm fiksatif, solvent, gaz kromatografik fiksatif (85℃, solvent: metanol, kloroform maksimum sıcaklık), gaz ve aldehit analizi ayrılması için substrat olarak kullanılır.

 
Sanayi Kullanımları:
• Yapıştırıcılar ve dolgu macunu kimyasalları
• Tarım kimyasalları (haşere öldürücü olmayan)
• Bitirme ajanları
• Ara ürünler
• Oksitleyici / indirgeyici ajanlar
• Diğer kategoriler tarafından tarif edilmeyen boya katkı maddeleri ve kaplama katkı maddeleri
• Plastikleştiriciler
• Triacetin Başka türlü listelenmeyen işleme yardımcıları
• Çözücüler (ürün formülasyonunun veya karışımın bir parçası haline gelir)
• İnşaat
• Döküm
• Refraktif kaplama
Tüketici Kullanımları:
• Yapıştırıcılar ve sızdırmazlık ürünleri
• Tarım ürünleri (non-pestisidal)
• İnşaat / yapı malzemeleri (başka grupta ele alınmamış)
• Temizlik ve bakım ürünleri
• Kumaş, tekstil ve deri ürünleri (başka grupta ele alınmamış)
• Yiyecek ve içecek
• Yemek malzemesi
• Yemek paketleme
• Çim ve bahçe bakım ürünleri
• Metal ürünler (başka grupta ele alınmamış)
• Triacetinin TSCA dışı kullanım
• Boyalar ve kaplamalar
• Kağıt ürünleri
• Fotoğraf malzemeleri, film ve fotoğraf kimyasalları
• Başka yerde olmayan plastik ve kauçuk ürünler
• Plastikleştirici
• Su arıtma ürünleri
Triasetin (triacetin), yaygın olarak gıda katkı maddesi olarak kullanılan aromatik kimyasal bir bileşiktir. Örneğin, tatlandırıcılarda çözücü ve nemlendirici olarak kullanılmaktadır. Farmasötik ürünlerinde, nem tutucu, plastikleştirici ve solvent yardımcı maddeleri olarak da kullanılır.
Triasetin (triacetin) (gliseril triasetat) birçok gıda ve kozmetik ürününde bir bileşen olarak kullanılır. Yüksek çözünebilirlik gücü ve düşük uçuculuk özelliği, triasetinin pek çok tat ve koku için iyi bir çözücü ve sabitleştirici olmasını sağlar. Ana kullanım alanlarından biri, bir plastikleştirici olarak sakızlardaki kullanımıdır. Amerika Birleşik Devletleri Gıda ve İlaç İdaresi, triasetinin insan gıdalarında kullanılmak üzere genellikle güvenli (GRAS) olarak kabul edildiğini teyit etmiştir. Ayrıca hayvan yemlerinde, böcek ilacı olarak ve gıda ambalajındaki kullanımları da güvenli kabul edilir.
Triasetin (triacetin) aynı zamanda, benzinde motorun vuruşunu azaltan ve biyodizelin soğuk ve viskozite özelliklerini iyileştiren bir vuruntu önleyici ajanı olarak da kullanılabilir.
Uygulama Alanları:

İlaç ve boyaların sentezinde kullanılan plastikleştirici ve parfüm sabitleyici, mürekkep çözücü olarak kullanılır. Kromatografi fiksatörleri, çözücüler, sertleştiriciler ve parfüm sabitleyicileri olarak kullanılır. Nemlendirici; Taşıyıcı Solvent; Plastikleştirici; Doğal gazdan karbondioksit emilir. Çin'in GB 2760-96 düzenlemelerine göre baharatlar için kullanılır. Parfüm sabitleyici, solvent, sertleştirici madde olarak kullanılır. Kozmetik, ilaç ve boya üretiminde ve sigara filtresi çubukları için plastikleştirici olarak kullanılır.

Sigara filtresi bağlayıcı ve parfüm sabitleyici, çözücü, sertleştirici madde olarak kullanılır. Ve kozmetik, döküm, ilaç, lipaz, parfüm sabitleyiciler, solventler, gaz kromatografisi fiksatif (maksimum kullanım sıcaklığı 85 ° C, metanol için çözücü, kloroform), analitik gazlar ve aldehitlerin ayrılması için substrat uygulanabilir.

Parfümeride, tabaklamada, gıda katkılarında, jelatinleştirme ajanı olarak, patlayıcılarda, kozmetikte ve harici ilaçta kullanılmaktadır. Tiacetin bir çok gıda ve kozmetik ürünlerinde bir bileşen olarak kullanılır. Güçlü çözücülüğü ve düşük uçuculuğu onu birçok tat ve esans için iyi bir solvent ve bozulmasını engelleyici (fixative) bir madde yapar. Özellikle alkolsüz konsentratlarda Oleoresinler içinde çözücü yardımcı maddesidir.

 

En önemli kullanımlarından bir sakızda plastikleştirici olarak kullanımıdır. Sigara filmlerinde plastifize ve su bağlayıcısıdır. Gıda kalitesinde triacetin; hayvan gıdalarında, tatlandırıcılarda, gıda sınıfı plastikleştirici, nem tutucu, renkli kozmetiklerde/cilt bakım ürünlerinde, gıda katkısı olarak, gıda paketlemede ve solvent olarak kullanılır. Triacetin'in insan ve hayvan gıdalarında kullanımı güvenli olarak kabul edilmiştir.
Trigliserid 1,2,3-triacetoxypropane daha genel olarak bilinen triasetin ve gliserin triasetat . Bu bir triester ve gliserol gibi ve asetile maddeler, asetik asit ve asetik anhidrit . Bu yüksek kaynama noktasına sahip, renksiz, zor akışlı ve kokusuz bir sıvıdır.
Triasetin ilk Fransız kimyacı tarafından 1854 yılında hazırlanan Marcellin Berthelot .
Kullanımları
Suni kimyasal bir bileşiği, genel olarak, bir şekilde kullanılan gıda katkı maddesi bir şekilde, örneğin, çözücü olarak aroma ve onun kullanım için nem tutucu ile fonksiyonu, E sayısı E1518 ve Avustralya onay kodu A1518. Bir olarak kullanılan bir yardımcı madde , bir nemlendirici, bir şekilde kullanılan farmasötik ürünlerde, plastikleştirici ve çözücü madde olarak.
Triasetin olarak ta kullanılabilir yakıt katkı maddesi bir şekilde vuruntu önleyici madde azaltabilir motor vurmasının olarak benzin , soğuk ve geliştirmek için viskozite özelliklerini biyodizel .
Bu olası bir kaynak olarak kabul edilmiştir gıda enerjisinin uzun yapay gıda rejenerasyon sistemlerinde uzay görevi . Triasetin kişinin diyet enerjisinin yarısını üzerine gitmenin güvenli olduğuna inanılmaktadır.
Emniyet
ABD Gıda ve İlaç İdaresi o kadar onayladı Genellikle Güvenli olarak tanınan ( GRAS ) gıda katkı ve GRAS Maddeler üzerinde Seç Komitesi (SCOGS) den görüşüne göre veritabanında dahil.
" Triasetin ve acetooleins iki tür tüketici maruz kaldığı daha büyük birkaç kat olan seviyelerde sıçanlarda uzun süreli besleme deneylerinde toksik etkiler olmadan olduğu tespit edilmiştir. Acetostearins üç tip olmadan tespit edilmiştir kadar günde kg başına 5 g seviyelerde sıçanlarda uzun süreli besleme deneylerinde toksik etkiler.

 

 

Bu durum, gün başına kg başına miligram bir fraksiyonu bir tahmini insan tüketimi ile tezat teşkil etmektedir. Bu (daha yüksek bir besleme düzeyinde kabul edilmektedir günde kg) erkek farelerde başına 10 gr testiküler atrofi ve dişi sıçanlar, rahim renk geliştirdi. Bununla birlikte, bir bebek için 50 g ya da daha fazla ve günde bir yetişkin için 600 g miktarı böyle bir düzeyi, olacağından daha çok yüksektir acetostearins fonksiyonel amaçlarla ilave edildiği için gıdaların tüketiminde mümkün. "
Triasetin 1975 yılından bu yana SCOGS veritabanında yer almaktadır.
Triasetin, nispeten kısa bir süre boyunca tekrar tekrar solunumla boyunca maruz çalışmalarda hayvanlar için toksik değildi.
Sakızda plastikleştirici olarak kullanımıdır. Sigara filmlerinde plastifize ve su bağlayıcısıdır. Gıda kalitesinde triacetin; hayvan gıdalarında, tatlandırıcılarda, gıda sınıfı plastikleştirici, nem tutucu, renkli kozmetiklerde/cilt bakım ürünlerinde, gıda katkısı olarak, gıda paketlemede ve solvent olarak kullanılır ( E 1518 )
Triasetin (C9H14O6) olarak da bilinen gliseril triasetat, İlaç yardımcı maddesi üretiminde kullanılan kapsül ve tabletler, ve kullanılmamış olarak nemlendirici, plastikleştirici, ve solvent. Bir sıvı ve onaylandı tarafından FDA olarak gıda katkısı. Triasetin bir suda çözünür kısa zincirli trigliserit bu mayıs ayrıca rol olarak parenteral besin göre hayvan çalışmaları. Ayrıca kullanılan parfüm ve kozmetik endüstrileri.

Triasetin, listelenen FDA genel olarak saygın olarak güvenli (GRAS) listesi. Göre FDA, triasetin edilmiştir bulunan olmak toksik olmayan uzun süreli besleme testleri sıçan at seviyeleri bu vardı çeşitli siparişleri büyüklüğü daha büyük bu to hangi tüketiciler. Açık. Ek olarak, bir toksikoloji raporu 2002, triasetin ve grubu ile ilgili trigliseritler yaptı değil temsil bir tehlike insan sağlık dayalı beklenen günlük alım 7.8 mg/gün/yetişkin, ve diğer mevcut veri. Bir durumda cilt toksik (alerjik İletişim egzama) nedeniyle endüstriyel kullanım sigara filtresi üretim edilmiştir bildirdi.

 

Tüketici Kullanımları

Bu madde aşağıdaki ürünlerde kullanılır: yapıştırıcılar ve sızdırmazlık maddeleri, parfüm ve kokular, hava bakım ürünleri, cilalar ve mumlar, yıkama ve temizlik ürünleri, kozmetik ve kişisel bakım ürünleri, biyositler (örneğin dezenfektanlar, haşere kontrol ürünleri), kaplama ürünleri, mürekkepler ve tonerler ve polimerler. Bu maddenin çevreye salınımı endüstriyel kullanımdan kaynaklanabilir: malzemelerde formülasyon.

Bu maddenin çevreye diğer sürümü oluşabilir: kapalı kullanım (örneğin makine yıkama sıvılar / deterjanlar, otomotiv bakım ürünleri, boyalar ve kaplama veya yapıştırıcılar, kokular ve hava spreyleri), dış mekan kullanımı, düşük serbest bırakma oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde iç mekan kullanımı (örn. döşeme, mobilya, oyuncak, inşaat malzemeleri, perdeler, ayak giyimi, deri ürünleri, kağıt ve karton ürünler, elektronik ekipmanlar), düşük serbest bırakma oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde dış mekan kullanımı (örn. metal, ahşap ve plastik konstrüksiyon ve yapı malzemeleri) ve yüksek serbest bırakma oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde kullanım (örn. kumaşlardan serbest bırakma, iç mekan boyalarının yıkanması sırasında tekstil, iç mekan boyalarının çıkarılması).

Madde hizmet ömrü

Bu maddenin çevreye diğer sürümü meydana gelmesi muhtemeldir: düşük serbest bırakma oranı ile uzun ömürlü malzemelerde kapalı kullanım (örneğin. döşeme, mobilya, oyuncak, inşaat malzemeleri, perdeler, ayak giyimi, deri ürünleri, kağıt ve karton ürünler, elektronik ekipmanlar, düşük serbest bırakma oranına sahip uzun ömürlü malzemelerde dış mekan kullanımı (örn. metal, ahşap ve plastik yapı ve yapı malzemeleri) ve uzun ömürlü malzemelerde yüksek serbest lik oranına sahip iç mekan kullanımı (örn. kumaştan serbest bırakma, yıkama sırasında tekstil, iç boyaların çıkarılması).

 

Bu madde, kağıt (örn. dokular, kadın hijyen ürünleri, bebek bezleri, kitaplar, dergiler, duvar kağıtları), ahşap (örn. zeminler, mobilyalar, oyuncaklar) ve plastik (örn. gıda ambalajı ve depolama, oyuncaklar, cep telefonları) gibi malzemeye dayalı ürünlerde bulunabilir.
Bu madde kokulu serbest bırakılması için tasarlanmıştır: giysi, silgi, oyuncaklar, kağıt ürünleri ve CD'ler.
Profesyonel çalışanlar tarafından yaygın kullanımlar
Bu madde aşağıdaki ürünlerde kullanılır: yıkama ve temizleme ürünleri, yapıştırıcılar ve sızdırmazlık maddeleri, cilalar ve mumlar ile kozmetik ve kişisel bakım ürünleri.
Triasetin gıda üretimi
Triasetin yaygın olarak kullanılan nemlendirici, emlusifier, bağlayıcı gıda üretimi.
• Plastikleştirici olarak: sakız to plasticize.
• Mayalama maddesi olarak: pişmiş gıda teşvik etmek için fermantasyon.
• Emülgatör olarak: süt ürünleri 'den
Moto emülsiyon.

 

Triasetin meyvelerde bulunur. Triacetin bir tatlandırıcı ajan, adjuvan; formülasyon yardımı, humektant, çözücü ve araç. Triacetin papaya (Carica papaya) mevcuttur.

Giriş

Triasetin gliserin ve asetik asit bir deneme olduğunu. Kozmetik biyosit (en sık bir mantar ilacı olarak), plastikleştirici, kozmetik formüllerde çözücü, gıda katkı maddesi (tatlandırıcı madde ve adjuvan olarak) ve katı roket itici maddelerinde yanıcı madde için bağlayıcı olarak dahil olmak üzere çok çeşitli kullanımlar için 75 yılı aşkın bir süredir kullanılmaktadır. Ayrıca gliserin triasetat olarak da bilinir, gliserol triasetat, gliserin triasetat, gliserin triasetat, triasetil gliserin, önsöz tri, 1,2,3-triacetoxypropan, 1,2,3-propantriol triasetat, 1,2,3-propanintriyl triasetat, ve asetik-1,2,3-prepanetriyl ester [1]. Ortak ticari adları Enzactin, Fungacetin, Glyped, Kesscoflex TRA ve Vanay içerir. En sık sentezlenmiş olmasına rağmen, morina karaciğer yağı, tereyağı ve diğer yağlar doğal olarak bulunabilir renksiz, yağlı sıvı [2]. Kimyasal doğasını ve gıda ve ilaç idaresi olarak yaygın kullanımını yansıtan genellikle güvenli (FDA, GRAS) gıda katkı maddesi olarak kabul, triasetin üzerinde hiçbir ABD Çevre Koruma Ajansı Entegre Risk Bilgi Sistemi (ABD EPA, IRIS) kayıt ve hiçbir eşik sınır değerleri bileşiğe mesleki maruz işçileri korumak için kurulmuştur. Triacetin tek sınırlama FDA tarafından belirlenen İyi Üretim Uygulama (GMP) gereksinimleri [3].

 

Ürün Açıklaması
Yapay bir kimyasal bileşiktir, yaygın olarak bir gıda katkı maddesi olarak kullanılır, örneğin aroma maddelerinde asa çözücüsü ve nemlendirici işlevidir. Triasetin aynı zamanda TG ile dökme likidinin bir bileşenidir ve farmasötik ürünlerde bir nemlendirici, bir plastikleştirici ve bir çözücü olarak kullanılan bir eksipiyan olarak kullanılır.
Triasetin aynı zamanda, benzinin içindeki motorun çalınmasını azaltabilen ve biyodizelin soğuk ve viskozite özelliklerini iyileştiren bir antiknok ajan olarak bir yakıt katkı maddesi olarak da kullanılabilir.
Bu ürün ağırlıklı olarak sigaranın filtre ucu olarak kullanılır - ikincil selülozun plastikleştiricisi. Ayrıca kozmetiklerin lezzet, öz, sabitleyici ve yağlandırıcı olarak kullanılır. Ayrıca baskı mürekkebi, kaplama, selüloz nitrat, selüloz asetat, etil selüloz asetat bütiratın plastikleştiricisi ve çözücüsü olarak kullanılır.

 

 

Bu ağırlıklı olarak dökme sanayinde sert sodyum sodyum silikat granüle madde modelleme firmingagent'ten yararlanmaktadır.
Triacetin, Mantar enfeksiyonları gibi hastalıkların tedavisinde ve diğer durumlarda endikedir.
Triacetin ürününün kullanımına, yan etkilerine, ürünle ilgili yorumlara, sorulara, etkileşimlere ve önlemlere ilişkin detaylı bilgiler aşağıdaki gibidir:
Nedir o?
Triacetin (C9H14O6), ayrıca gliserin triasetat olarak bilinen, kapsül ve tablet üretiminde kullanılan ilaç eksicipient, ve bir nemlendirici olarak kullanılmıştır, plastikleştirici, ve çözücü. Bir sıvıdır ve FDA tarafından gıda katkı maddesi olarak onaylanmıştır. Triasetin de hayvan çalışmalara göre bir parenteral besin olarak bir role sahip olabilir suda çözünen kısa zincirli trigliserid olduğunu. [1] [2] Ayrıca parfüm ve kozmetik endüstrisinde kullanılır.
Triacetin FDA Genellikle Güvenli olarak kabul listelenen (GRAS) Listesi. FDA göre, triacetin tüketicilerin maruz kaldığı daha büyük büyüklük çeşitli siparişleri olan seviyelerde sıçanlarda uzun vadeli beslenme testlerinde toksik olmadığı bulunmuştur. [2] Ayrıca, 2002'den kalma bir toksikoloji raporunda, triasetin ve bir grup ilgili trigliserid, beklenen günlük 7,8 mg/gün/yetişkin alımına ve diğer mevcut verilere dayanarak insan sağlığı için bir tehlike oluşturmadı. Sigara filtresi üretiminde endüstriyel kullanıma bağlı bir cilt toksisitesi (alerjik kontakezi) vakası bildirilmiştir. [1] [3]
Triasetin ile ilgili mevcut bilgilerde, şu anda mevcut olan veya gelecekte makul bir şekilde beklenebilecek seviyelerde kullanıldıklarında halk için bir tehlikeden şüphelenmek için makul gerekçeler gösteren veya öneren hiçbir kanıt bulunmamaktadır. [2]
kullanımlar
Triacetin, aşağıdaki hastalıkların, durumların ve semptomların tedavisinde, kontrol altına alınmasında, önlenmesinde & iyileştirilmesinde kullanılır:
• Mantar enfeksiyonları
Daha fazla bilgi: Kullanımlar
Yan etkiler
Aşağıdakiler, Triacetin ihtiva eden ilaçlardan meydana gelebilecek olası yan etkileri bir listesidir. Bu, geniş kapsamlı bir liste değildir. Bu yan etkilerin görülmesi muhtemeldir, ancak her zaman ortaya çıkmaz. Yan etkilerin bazıları nadiren görülse de çok ciddi olabilir. Aşağıdaki yan etkilerden, özellikle de beklemenize rağmen geçmeyen herhangi birini gözlemlerseniz mutlaka doktorunuza danışın.
• Tahriş
Eğer, aşağıda listelenenlerin dışında bir yan etki fark ederseniz, tıbbi yardım için doktorunuza danışın. Ayrıca yan etkileri, yakınınızdaki sağlık bakanlığı yetkilisine bildirebilirsiniz.
Asetik anhidrit ve gliserol triasetin sentezi basit ve ucuzdur.
Bu sentez, triasetin %99 verim vermek için katalitik sodyum hidroksit ve mikrodalga ışınlama ile yapılmıştır. [15] Ayrıca silikon dioksit tarafından desteklenen ve 50 °C'ye 55 dakika Boyunca ısıtılan kobalt(II) Salen kompleks katalizör ile %99 triasetin verimi vermek üzere yapılmıştır. [16]
Güvenlik
ABD Gıda ve İlaç İdaresi Genellikle Güvenli olarak tanınan onaylamıştır (GRAS) gıda katkı maddesi ve GRAS Maddeler (SCOGS) Seçin Komitesi görüşüne göre veritabanına dahil.
"Triasetin ve iki tip asetofenin, farelerde uzun süreli beslenme testlerinde tüketicilerin maruz kaldığı ndan daha büyük olan çeşitli büyüklük seviyelerinde toksik etkiye sahip olmadığı bulunmuştur. Günde kg başına 5 g'a kadar olan seviyelerde sıçanlarda uzun süreli beslenme testlerinde üç tip asetofinin toksik etkiye sahip olmadığı bulunmuştur. Bu, günlük kg başına miligramın bir kısmının tahmini insan tüketimiyle tezat oluşturmaktadır. Daha yüksek bir beslenme düzeyinde (günde kg başına 10 g) erkek sıçanlarda testis atrofisi ve dişi sıçanlar, rahim renginde renk değişikliği geliştiği bilinmektedir. Ancak, bir bebek için 50 g veya daha fazla ve bir yetişkin için günde 600 g tutarında böyle bir seviye, fonksiyonel amaçlar için acetostearins eklendiği gıdaların tüketiminde mümkün olacağını çok daha yüksektir."
Triacetin 1975 yılından bu yana SCOGS veritabanına dahildir. [17]
Triasetin nispeten kısa bir süre boyunca tekrarlanan teneffüs yoluyla maruz kalma çalışmalarında hayvanlar için toksik değildi. [18]
Application
Triacetin can be used as:
• An additive in the preparation of flax fiber-polylactic acid (PLA) composites due to its compatibility with the polymer and ability to increase the elongation of the plastic.[1]
• A reactant in the transesterification reaction with methanol using various catalysts.[2][3]
The triglyceride 1,2,3-triacetoxypropane is more generally known as triacetin, glycerin triacetate or 1,2,3-triacetylglycerol. It is the triester of glycerol and acetylating agents, such as acetic acid and acetic anhydride.[6] It is a colorless, viscous and odorless liquid at standard temperature and pressure (STP) with a high boiling point and a low melting point. It has a mild, sweet taste in concentrations lower than 500 ppm, but may appear bitter at higher concentrations.[7] It is one of the glycerine acetate compounds.
Triacetin was first prepared in 1854 by the French chemist Marcellin Berthelot.[8]
Uses
It is an artificial chemical compound,[9] commonly used as a food additive, for instance as a solvent in flavourings, and for its humectant function, with E number E1518 and Australian approval code A1518. It is used as an excipient in pharmaceutical products, where it is used as a humectant, a plasticizer, and as a solvent.[10]
The plasticizing capabilities of triacetin have been utilized in the synthesis of a biodegradable phospholipid gel system for the dissemination of the cancer drug paclitaxel (PTX).[11] In the study, triacetin was combined with PTX, ethanol, a phospholipid and a medium chain triglyceride to form a gel-drug complex. This complex was then injected directly into the cancer cells of glioma-bearing mice. The gel slowly degraded and facilitated sustained release of PTX into the targeted glioma cells.
Additionally, preliminary research also suggests that triacetin can be used to directly treat glioblastoma[12]. The study found that triacetin is a viable mediator for acetate supplementation, a therapy that inhibits glioblastoma cell growth.
Triacetin can also be used as a fuel additive as an antiknock agent which can reduce engine knocking in gasoline, and to improve cold and viscosity properties of biodiesel.[13]
It has been considered as a possible source of food energy in artificial food regeneration systems on long space missions. It is believed to be safe to get over half of one's dietary energy from triacetin.[14]
Synthesis
The synthesis of triacetin from acetic anhydride and glycerol is simple and inexpensive.
This synthesis has been conducted with catalytic sodium hydroxide and microwave irradiation to give a 99% yield of triacetin.[15] It has also been conducted with a cobalt(II) Salen complex catalyst supported by silicon dioxide and heated to 50 °C for 55 minutes to give a 99% yield of triacetin.[16]
Safety
The US Food and Drug Administration has approved it as Generally Recognized as Safe (GRAS) food additive and included it in the database according to the opinion from the Select Committee On GRAS Substances (SCOGS).
"Triacetin and two types of acetooleins have been found to be without toxic effects in long-term feeding tests in rats at levels that were several orders of magnitude greater than those to which consumers are exposed. Three types of acetostearins have been found to be without toxic effects in long-term feeding tests in rats at levels up to 5 g per kg per day. This contrasts with an estimated human consumption of a fraction of a milligram per kg per day. It is recognized that at an even higher feeding level (10 g per kg per day) male rats developed testicular atrophy and female rats, uterine discoloration. However, such a level which would amount to 50 g or more for an infant and 600 g for an adult per day, is vastly higher than would be possible in the consumption of foods to which acetostearins are added for functional purposes."
Triacetin is included in the SCOGS database since 1975.[17]
Triacetin was not toxic to animals in studies of exposure through repeated inhalation over a relatively short period.[18]

 

 

The triglyceride 1, 2, 3-triacetoxypropane is more generally known as triacetin and glycerin triacetate. It is the triester of glycerol and acetylating agents, such as acetic acid and acetic anhydride. It is a colorless, viscous and odorless liquid with a high boiling point.
Triacetin (glyceryl triacetate) is used as an ingredient in many food and cosmetic products. Its high solvency power and low volatility make triacetin a good solvent and fixative for many flavors and fragrances. One of its main uses is as a plasticizer in chewing gum. The United States Food and Drug Administration affirmed triacetin as generally recognized as safe (GRAS) for use in human food. It is also generally recognized as safe in animal feeds, as a pesticide adjuvant, and in food packaging.
Triacetin is a triglyceride obtained by acetylation of the three hydroxy groups of glycerol. It has fungistatic properties (based on release of acetic acid) and has been used in the topical treatment of minor dermatophyte infections. It has a role as a plant metabolite, a solvent, a fuel additive, an adjuvant, a food additive carrier, a food emulsifier, a food humectant and an antifungal drug. It derives from an acetic acid.

 

 

ChEBI
Triacetin is found in fruits. Triacetin is a flavouring agent, adjuvant; formulation aid, humectant, solvent and vehicle. Triacetin is present in papaya (Carica papaya.
Introduction
Triacetin is a triester of glycerin and acetic acid. It has been used for over 75 years for a wide range of uses, including cosmetic biocide (most often as a fungicide), plasticizer, solvent in cosmetic formulas, food additive (as a flavoring agent and adjuvant), and as a binder for combustible material in solid-rocket propellants. It is also known as glyceryl triacetate, glycerol triacetate, glycerin triacetate, glycerine triacetate, triacetyl glycerine, acetin-tri, 1,2,3-triacetoxypropane, 1,2,3-propanetriol triacetate, 1,2,3-propanetriyl triacetate, and acetic-1,2,3-prepanetriyl ester [1]. Common trade names include Enzactin, Fungacetin, Glyped, Kesscoflex TRA, and Vanay. It is a colorless, oily liquid that, although is most often synthesized, can be found naturally in cod-liver oil, butter, and other fats [2]. Reflecting its chemical nature and its widespread use as a Food and Drug Administration generally recognized as safe (FDA, GRAS) food additive, there is no U.S. Environmental Protection Agency Integrated Risk Information System (U.S. EPA, IRIS) record on triacetin, and no threshold limit values have been established to protect occupationally exposed workers to the compound. The only limitation on triacetin is Good Manufacturing Practice (GMP) requirements set by the FDA [3].
The potential environmental effects of triacetin are of particular interest because it is a high production volume chemical. Japan, the leading producer of triacetin, was estimated to produce 5,000 tons per year (t/yr), compared to the global production of about 10,000 to 50,000 t/yr [4]. One Japanese production site that produced 2,000 t/yr was estimated to release about 1,440 kilograms per year (kg/yr) through wastewater [4]. In the United States, Shackelford and Keith [5] detected triacetin in samples collected from the Tennessee River, but no concentration levels were reported.
Triacetin is a triester of glycerin and acetic acid[1] that occurs naturally in papaya.[2] It is mainly used as a synthetic flavoring agent in ice-creams, nonalcoholic beverages and baked goods.[3]
Triacetin (glyceryl triacetate) is used as an ingredient in many food and cosmetic products. Its high solvency power and low volatility make triacetin a good solvent and fixative for many flavors and fragrances. One of its main uses is as a plasticizer in chewing gum. The United States Food and Drug Administration affirmed triacetin as generally recognized as safe (GRAS) for use in human food. It is also generally recognized as safe in animal feeds, as a pesticide adjuvant, and in food packaging. EastmanTM Triacetin, Kosher, Food Grade, meets all Food Chemicals Codex (FCC) specifications and is manufactured under good manufacturing practices (GMP). All kosher products produced by Eastman are manufactured under rabbinical supervision in full accordance with Jewish dietary law.
Product description
Triacetin is a clear, colourless acetate ester used for example in the manufacture of cigarette filters. Triacetin is also used for plasticising NBR and cellulose derivatives. Storage stability Under suitable conditions, Triacetin can be stored for one year. Triacetin can be stored in a stainless steel tank (V4A; material no. 1.4571 [AISI 316Ti]). Solubility Triacetin is readily soluble in aromatic hydrocarbons and most organic solvents. It is insoluble in aliphatic hydrocarbons, mineral oils, and vegetable and animal oils. Solubility in water is low. Packaging Road tankers 230 kg drums General properties The major features of Triacetin are : • excellent suitability for the solidification of acetyl cellulose fibres for the manufacture of cigarette filters • very good dissolving power for a number of organic substances • good plasticising effect for various plastics such as celluloseacetates or celluloseacetobutyrates • good plasticising effect for cellulose-based paints • good compatibility with natural and synthetic rubber • good light resistance Applications Triacetin is used for the solidification of acetyl cellulose fibres in the manufacture of cigarette filters. The water content must be kept constant to achieve constant solidification. Triacetin is also used as a support for flavourings and essences in the food industry and as a plasticiser for chewing gum. In technical applications, Triacetin is used for example as a core sand binder in the metal foundry sector. Another application is inks and printing inks. Triacetin is used as a highlyeffective plasticiser for cellulose-based plastics.

 

 

About this substance 
This substance is manufactured and/or imported in the European Economic Area in 10 000 - 100 000 tonnes per year.
This substance is used by consumers, in articles, by professional workers (widespread uses), in formulation or re-packing, at industrial sites and in manufacturing.
Consumer Uses
This substance is used in the following products: adhesives and sealants, perfumes and fragrances, air care products, polishes and waxes, washing & cleaning products, cosmetics and personal care products, biocides (e.g. disinfectants, pest control products), coating products, inks and toners and polymers. Release to the environment of this substance can occur from industrial use: formulation in materials. Other release to the environment of this substance is likely to occur from: indoor use (e.g. machine wash liquids/detergents, automotive care products, paints and coating or adhesives, fragrances and air fresheners), outdoor use, indoor use in long-life materials with low release rate (e.g. flooring, furniture, toys, construction materials, curtains, foot-wear, leather products, paper and cardboard products, electronic equipment), outdoor use in long-life materials with low release rate (e.g. metal, wooden and plastic construction and building materials) and indoor use in long-life materials with high release rate (e.g. release from fabrics, textiles during washing, removal of indoor paints).
Article service life
Other release to the environment of this substance is likely to occur from: indoor use in long-life materials with low release rate (e.g. flooring, furniture, toys, construction materials, curtains, foot-wear, leather products, paper and cardboard products, electronic equipment), outdoor use in long-life materials with low release rate (e.g. metal, wooden and plastic construction and building materials) and indoor use in long-life materials with high release rate (e.g. release from fabrics, textiles during washing, removal of indoor paints).
This substance can be found in products with material based on: paper (e.g. tissues, feminine hygiene products, nappies, books, magazines, wallpaper), wood (e.g. floors, furniture, toys) and plastic (e.g. food packaging and storage, toys, mobile phones).
This substance is intended to be released from scented: clothes, eraser, toys, paper products and CDs.
Widespread uses by professional workers
This substance is used in the following products: washing & cleaning products, adhesives and sealants, polishes and waxes and cosmetics and personal care products.
This substance is used in the following areas: health services and formulation of mixtures and/or re-packaging.
This substance is used for the manufacture of: chemicals.
Other release to the environment of this substance is likely to occur from: indoor use (e.g. machine wash liquids/detergents, automotive care products, paints and coating or adhesives, fragrances and air fresheners) and outdoor use.
Formulation or re-packing
This substance is used in the following products: adhesives and sealants, cosmetics and personal care products, perfumes and fragrances, coating products, inks and toners, pharmaceuticals, washing & cleaning products and polymers.
Release to the environment of this substance can occur from industrial use: formulation of mixtures, formulation in materials, manufacturing of the substance, as an intermediate step in further manufacturing of another substance (use of intermediates) and as processing aid.
Uses at industrial sites
This substance is used in the following products: adhesives and sealants, washing & cleaning products, coating products, cosmetics and personal care products, inks and toners, perfumes and fragrances, polymers and air care products.
This substance is used in the following areas: formulation of mixtures and/or re-packaging, health services and building & construction work.
This substance is used for the manufacture of: chemicals and furniture.
Release to the environment of this substance can occur from industrial use: in the production of articles, in processing aids at industrial sites, formulation of mixtures, as an intermediate step in further manufacturing of another substance (use of intermediates), of substances in closed systems with minimal release, as processing aid and manufacturing of the substance.
Other release to the environment of this substance is likely to occur from: indoor use (e.g. machine wash liquids/detergents, automotive care products, paints and coating or adhesives, fragrances and air fresheners).
Manufacture
Release to the environment of this substance can occur from industrial use: manufacturing of the substance, formulation of mixtures, for thermoplastic manufacture, of substances in closed systems with minimal release, in processing aids at industrial sites, as an intermediate step in further manufacturing of another substance (use of intermediates), as processing aid and in the production of articles.
What is it?
Triacetin (C9H14O6), also known as glyceryl triacetate, is pharmaceutical excipient used in manufacturing of capsules and tablets, and has been used as a humectant, plasticizer, and solvent. It is a liquid, and has been approved by the FDA as a food additive. Triacetin is a water-soluble short-chain triglyceride that may also have a role as a parenteral nutrient according to animal studies.[1][2] It is also used in the perfume and cosmetic industries.
Triacetin is listed on the FDA Generally Regarded As Safe (GRAS) List. According to the FDA, triacetin has been found to be non-toxic in long-term feeding tests in rats at levels that were several orders of magnitude greater than those to which consumers are exposed.[2] Additionally, in a toxicology report from 2002, triacetin and a group of related triglycerides did not represent a hazard to human health based on the anticipated daily intake of 7.8 mg/day/adult, and other available data. One case of skin toxicity (allergic contact eczema) due to industrial use in cigarette filter production has been reported.[1][3]
There is no evidence in the available information on triacetin that demonstrates or suggests reasonable grounds to suspect a hazard to the public when they are used at levels that are now current or that might reasonably be expected in the future.[2]

 

 

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.