1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

CERIDUST 9615 A

Metatags: Ceridust, Ceridust 9615 A, Ceridust 9615A, Ceridust 9615-A, Ceridust 9615, clariant, wax

 

CERIDUST 9615 A, Non-polar polietilen karakterli bir waxtır. Baskı mürekkeplerinde sürtünme rezistansı sağlar. Boya ve kaplama işlemlerinde yüzey modifikasyonu sağladığı gibi pigment preparasyonlarında güçlü disperse edici olarak kullanılır.

 

FAYDALAR
Kısa kuruma süresinden sonra mükemmel sürtünme direnci
Son üründe çok iyi bloklaşma önleyici özellik
Kolay dispersiyon, üründe daha az aglomerasyon
Toz kaplamalarda iyi çizilme direnci karakteristiği
Gaz giderici ajan
Bloklaşma ve topaklanma önleyici etki
Tüm kaplamalarda parlaklık azaltıcı özellik

 


UYGULAMALAR
Ceridust 9615 A çözücü ve su bazlı kaplamalar ve mürekkepler için tavsiye edilir. Bununla birlikte toz kaplamalar için oldukça etkili katkı maddesidir.

 

Ceridust 9615 A tüm baskı mürekkebi sistemlerinde kayma ve sürtünme dirençli katkı maddesi olarak kullanılmaktadır.

 

Ceridust 9615 A, çözücü ve su bazlı mikronize wax ürünlerinde Çizilme dirençli katkı olarak kullanılır ve sürtünme katsayısını düşürür. Bunun yanında aşınma direncini de iyileştirir. Ahşap kaplamalarda, Ceridust 9615 A daha yumuşak doku ve bloklaşma karşıtı performans sağlar. Ceridust 9615 A kumlanmayı artırıcı ajan olarak da kullanılabilir.

 

Ceridust 9615 A tüm toz kaplamalarda oldukça etkili bir gaz giderici ajandır. Aynı zamanda tozun akış özelliklerini iyileştirerek ekstrüzyon prosesinde çıktıyı artırır. Ceridust 9615 A kürleşmiş toz kaplamaya kayma özellikği kazandırır ve çizilme direncini yükseltir. İnce toz olması sebebiyle Ceridust 9615 A üretim prosesinin başlangıcında tüm bileşenlerle kolayca karışabilir.

 

 

 


Micronized blend of polyethylene and amide wax


BENEFITS
Excellent rub resistance after a short drying time
Very good anti-blocking properties of the finished goods
Fewer agglomerates in the product, allowing easy dispersion
Good scratch resistance characteristics in powder coatings
Degassing agent
Anti-blocking and anti-caking effect
Gloss-reducing properties in all kind of coatings


APPLICATIONS
Ceridust 9615 A is recommended for solvent and water based coatings and inks. It is also very effective additive for powder coatings.

 

It is a slip and rub resistance additive in all kind of printing ink systems. Especially in pasty inks the phenomenon of piling on the rubber blanket is noticeable reduced due to anti blocking behavior.

 

In solvent and water based coatings the micronized wax compound performs as scratch resistance additive and lowers the coefficient of friction (slip). It also improves the abrasion resistance and minimizes metal markings. In wood coatings it provides additionally soft touch and anti blocking performance. It can also be used as additive to improve the sand ability.

 

In powder coatings it is a very effective degassing agent in all kind of powder coatings. It is also increases the output during extrusion process and improves the flow ability of the powder. Ceridust 9615 A provides slip properties and enhances scratch resistance of the cured powder coating. The fine and free flowing powder is easy to blend with all the other ingredients at the beginning of the production procedure.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.