1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

ALÜMİNYUM MONOSTEARAT

Alüminyum Stearat (C54H105AlO6) beyaz bir toz olarak bulunur ve stearik asidin bir alüminyum tuzudur.
İlaç endüstrisinde, katılaşmayı önleyen bir ajan olarak kullanılır; renklendirici; emülsiyon stabilizatörü; ve viskozite arttırıcı ajan.
FDA'ya göre, alüminyum stearat, gıdada genel veya özel, sınırlı kullanım için güvenli kabul edilir.
Alüminyum stearat, insanlarda kanserojen (kansere neden olan ajan) olarak sınıflandırılamaz.

Alüminyum monostearat

Kullanım: Alüminyum Monostearat, kozmetikler için renklerin hazırlanmasında ve ilaçların ambalajlanmasında kullanılabilir.


Kimyasal özellikler
İnce, beyaz ila sarımsı beyaz toz; zayıf karakteristik koku. Suda, alkolde ve eterde çözünmez. Alifatik ve aromatik hidrokarbonlar içeren bir jel oluşturur.
Kimyasal özellikler
Alüminyum monostearat, stearik asit ve palmitik asidin bir alüminyum bileşiğidir. USP32 – NF27, alüminyum monostearatın, kurutulmuş esasına göre hesaplandığında% 14.5'ten az ve% 16.5'ten fazla olmayan Al2O3 eşdeğerini içerdiğini belirtir. JP XV, en az% 7,2 ve en fazla% 8,9 alüminyum içerdiğini belirtir.
Alüminyum monostearat, hafif bir yağ asidi kokusu ile beyaz, ince, hacimli bir toz olarak oluşur. Sağlam bir malzemedir.
Kullanımlar
Boyalar, mürekkepler, gresler, cilalar, kalınlaştırıcı yağlama yağları; su yalıtımı, parlaklık üreticisi, plastikler için stabilizatör, gıda katkı maddesi.
Tanım
Alüminyum ve dekstran içeren, molekül ağırlığı 2500 olan ve 15 anhidroglukoz ünitesinden oluşan bir zincire karşılık gelen bir kompleks.
Üretim yöntemleri
Alüminyum monostearat, alüminyumun stearik asit ile reaksiyona sokulmasıyla hazırlanır.
İlaç Uygulamaları
Alüminyum monostearat esas olarak mikrokapsüllemede ve merhem imalatında kullanılır. Alüminyum monostearat, susuz kozmetik ve farmasötik formülasyonlarda viskozite arttırıcı bir ajan olarak kullanılır. Ayrıca alüminyum monostearat, kozmetik emülsiyonlarda emülsiyon stabilizatörü olarak kullanılabilmekte ve maskara, nemlendiriciler ve güneş kremleri gibi kozmetiklerde kullanılmaktadır.
Güvenlik profili
Rahatsız edici bir toz. Ayrışmak için ısıtıldığında keskin bir duman ve duman yayar. Ayrıca bkz. ALÜMİNYUM BİLEŞİKLERİ.
Emniyet
Alüminyum monostearat, bir eksipiyan olarak kullanıldığında genellikle nispeten toksik olmayan ve tahriş edici olmayan olarak kabul edilir.
depolama
Alüminyum monostearat iyi kapatılmış bir kapta, serin ve kuru bir yerde saklanmalıdır. Sıradan kullanım ve saklama koşulları altında kararlıdır.
Düzenleyici statü
Alüminyum monostearat ve alüminyum stearat, FDA Inactive Ingredients Database'e (oral kapsüller ve tabletler, topikal kremler ve merhemler) dahil edilmiştir. Birleşik Krallık'ta ruhsatlı parenteral olmayan ilaçlara dahildir.

IUPAC adı
Dihidroksi (stearoiloksi) alüminyum

Alüminyum monostearat; Dibazik alüminyum stearat; Dihidroksialuminyum stearat; Dihidroksi (oktadekanoato-O-) alüminyum; Dihidroksi (stearato) alüminyum
Tanımlayıcılar
CAS numarası
7047-84-9 

ECHA InfoCard 100.027.568 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
EC Numarası
230-325-5

Kimyasal formül C18H37AlO4
Molar kütle 344.472 g · mol − 1


ALÜMİNYUM MONOSTEARAT
DİBAZİK ALÜMİNYUM STEARAT
ALÜMİNYUM STEARAT [INCI]
ALÜMİNYUM MONOSTEARAT 
ALÜMİNYUM MONOSTEARAT [II]


Alüminyum monostearat, stearik asit ve alüminyumun bir tuzu olan organik bir bileşiktir. Al (OH) 2C18H35O2 moleküler formülüne sahiptir. Aynı zamanda dihidroksi (oktadekanoato-O-) alüminyum veya dihidroksi (stearato) alüminyum olarak da anılır.

İlaçların ambalajlanmasında ve kozmetik için renklerin hazırlanmasında jel oluşturmak için kullanılır. Genellikle ticari ürünlerde güvenlidir, ancak vücutta alüminyum birikebilir. [1]

Alüminyum monostearat
Dibazik alüminyum stearat
Dihidroksialüminyum stearat
7047-84-9
Dihidroksi (stearato) alüminyum
Alüminyum monostearat
dihidroksi (stearato) alüminyum
Alüminyum, monostearat
Alüminyum, dihidroksit stearat
Dihidroksialuminyum stearat, saf
EINECS 230-325-5
ALÜMİNYUM, DİHİDROKSİ (STEARATO) -
CHEBI: 31197
Alüminyum, dihidroksi (octadecanoato-O -) -
NCGC00160596-02
Alüminyum, dihidroksi (octadecanoato-kappaO) -
Alüminyum monostearat [JAN]
C18H37AlO4
Alüminyum dekstran
Alüminyum monostearat [JAN: NF]
alüminyum monostearat
Alüminyum stearat 300
Dibazik alüminyum stearat
Alüminyum, dihidroksi (octadecanoato-.kappa.O) -
dihidroksido (octadecanoato) alüminyum
Alüminyum monostearat (JP17 / NF)
Alüminyum monostearat, teknik, ~% 75 (Al), toz

7047-84-9(ALUMINUM MONOSTEARATE)Related Search:
Hydroxyaluminum distearate Aluminum Stearate (octadecanoato-O)bis(propan-2-olato)aluminium AISE ALUMINUM MONOSTEARATE ALUMINUM HYDROXYSTEARATE
STEARIC ACID ALUMINUM DIHYDROXIDE SALT; ALUMINUM MONOSTEARATE, POWDER, 75-80 % ALUMINUM STEARATE MONO Aluminum, dihydroxy(octadecanoato-.kappa.O)-ALUMINUMMONOSTEARATE,NF ALUMINIUM MONOSTEARATE DIHYDROXIDE ALUMINIUM STEARATE (DIBASIC)Aluminum, dihydroxy(octadecanoato-O)-Alminum monostearatreDihydroxyaluminum octadecanoate Dihydroxyaluminium stearate Aluminum monostearate,Stearic acid aluminum dihydroxide saltALUMINUM OXYSTEARATE, tech-85AluMinuM Monostearate technical, ~75% (Al), powder AluMinuM,dihydroxy(octadecanoato-kO)-aluminum,dihydroxide stearatedibasicaluminumstearate dihydroxy(octadecanoato-o)-aluminudihydroxy(octadecanoato-O)-Aluminumdihydroxy(stearato)-aluminuDihydroxyaluminumstearateALUMINIUM STEARATE, MONOALUMINUM STEARATE MONOBASICALUMINUM MONOSTEARATE dihydroxy(stearato)aluminiumuminum monostearate7047-84-9C18H40AlO4CH3CH216COOAlOH2C18H37AlO4Organic Building BlocksCarbonyl CompoundsCatalysis and Inorganic Chemistry Aluminum Building Blocks Carboxylic Acid SaltsOrganic-metal salt


Aluminum Stearate (C54H105AlO6) exists as white powder and is an aluminum salt of stearic acid.
In the pharmaceutical industry, it is used as an anticaking agent; colorant; emulsion stabilizer; and viscosity increasing agent.
According to the FDA, aluminum stearate is considered safe for general or specific, limited use in food.
Aluminum stearate is not classifiable as a human carcinogen (cancer-causing agent).

Aluminium monostearate

Use: Aluminum Monostearate can be used in the preparation of colors for cosmetics and for the packaging of pharmaceuticals.


Chemical Properties
Fine, white to yellowish-white powder; faint characteristic odor. Insoluble in water, alcohol, and ether. Forms a gel with aliphatic and aromatic hydrocarbons.
Chemical Properties
Aluminum monostearate is an aluminum compound of stearic acid and palmitic acid. The USP32–NF27 states that aluminum monostearate contains the equivalent of not less than 14.5% and not more than 16.5% of Al2O3, calculated on the dried basis. The JP XV states that it contains not less than 7.2% and not more than 8.9% of aluminium.
Aluminum monostearate occurs as a white, fine, bulky powder with a slight odor of fatty acid. It is a solid material.
Uses
Paints, inks, greases, waxes, thickening lubricating oils; waterproofing, gloss producer, stabilizer for plastics, food additive.
Definition
A complex containing aluminum and dextran, a chain of molecular weight 2500, corresponding to a chain of 15 anhydroglucose units.
Production Methods
Aluminum monostearate is prepared by reacting aluminum with stearic acid.
Pharmaceutical Applications
Aluminum monostearate is mainly used in microencapsulation and in the manufacture of ointments. Aluminum monostearate is used as a viscosity-increasing agent in nonaqueous cosmetic and pharmaceutical formulations. In addition, aluminum monostearate can be used as an emulsion stabilizer in cosmetic emulsions and is used in cosmetics such as mascara, moisturizers, and sunscreens.
Safety Profile
A nuisance dust. When heated to decomposition it emits acrid smoke and fumes. See also ALUMINUM COMPOUNDS.
Safety
Aluminum monostearate is generally regarded as relatively nontoxic and nonirritant when used as an excipient.
storage
Aluminum monostearate should be stored in a well-closed container in a cool, dry, place. It is stable under ordinary conditions of use and storage.
Regulatory Status
Aluminum monostearate and aluminum stearate are included in the FDA Inactive Ingredients Database (oral capsules and tablets, topical creams and ointments). Included in nonparenteral medicines licensed in the UK.

IUPAC name
Dihydroxy(stearoyloxy)aluminium

Aluminum monostearate; Dibasic aluminum stearate; Dihydroxyaluminum stearate; Dihydroxy(octadecanoato-O-)aluminium; Dihydroxy(stearato)aluminium
Identifiers
CAS Number
7047-84-9

ECHA InfoCard 100.027.568 
EC Number
230-325-5

Chemical formula C18H37AlO4
Molar mass 344.472 g·mol−1


ALUMINUM MONOSTEARATE
DIBASIC ALUMINIUM STEARATE
ALUMINUM STEARATE [INCI]
ALUMINUM MONOSTEARATE [JAN]
ALUMINUM MONOSTEARATE [II]


Aluminium monostearate is an organic compound which is a salt of stearic acid and aluminium. It has the molecular formula Al(OH)2C18H35O2. It is also referred to as dihydroxy(octadecanoato-O-)aluminium or dihydroxy(stearato)aluminium.

It is used to form gels in the packaging of pharmaceuticals, and in the preparation of colors for cosmetics. It is usually safe in commercial products, but aluminium may accumulate in the body.[1]

Aluminum monostearate
Dibasic aluminum stearate
Dihydroxyaluminum stearate
7047-84-9
Dihydroxy(stearato)aluminum
Aluminium monostearate
dihydroxy(stearato)aluminium
Aluminum, monostearate
Aluminum, dihydroxide stearate
Dihydroxyaluminium stearate, pure
EINECS 230-325-5
ALUMINUM, DIHYDROXY(STEARATO)-
CHEBI:31197
Aluminum, dihydroxy(octadecanoato-O-)-
NCGC00160596-02
Aluminum, dihydroxy(octadecanoato-kappaO)-
Aluminum monostearate [JAN]
C18H37AlO4
Aluminum dextran
Aluminum monostearate [JAN:NF]
aluminummonostearate
Aluminum stearate 300
Dibasic aluminium stearate
Aluminum, dihydroxy(octadecanoato-.kappa.O)-
dihydroxido(octadecanoato)aluminium
Aluminum monostearate (JP17/NF)
Aluminum monostearate, technical, ~75% (Al), powder

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.