1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

DİMETİKONOL




Dimetikonol, cilt bakımında hidrasyonun korunmasına yardımcı olan bir kimyasaldır.

Dimetikonol, daha zarif bir estetik için formül dokusunu geliştirir ve ayrıca saç bakım ürünlerinde yumuşatıcı olarak kullanılır.

Dimetikonol, kozmetik kremler ve losyonlar, güneş ürünleri, banyo sabunları, ruj, şampuan ve saç bakım ürünleri dahil olmak üzere çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır.


Dimetikonol, cilt/saç kremi, köpük önleyici madde ve yumuşatıcı olarak işlev gören kimyasal bir bileşendir.

Çoğu silikon gibi, Dimetikonol de kolayca sürülebilir olmasını sağlayan benzersiz bir akışkanlığa sahiptir.

Cilde uygulandığında Dimetikonol, pürüzsüz ve ipeksi bir dokunuş hissi veren ince bir parlaklık yaratmasıyla bilinir.

Dimetikonol ayrıca cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak hafif bir su itici etki gösterir ve yüzdeki ince çizgileri/kırışıklıkları doldurarak yüze geçici "dolgun" bir görünüm verebilir.


Bu bileşen cilt/saç kremi, köpük önleyici madde ve yumuşatıcı olarak işlev görür. Çoğu silikon gibi, bu bileşen de kolayca sürülebilmesini sağlayan benzersiz bir akışkanlığa sahiptir. Cilde uygulandığında, pürüzsüz ve ipeksi bir dokunuş hissi veren ince bir parlaklık yaratmasıyla bilinir.
Dimetikonol ayrıca cilt üzerinde koruyucu bir bariyer oluşturarak hafif bir su itici etki gösterir ve yüzdeki ince çizgileri/kırışıklıkları doldurarak yüze geçici "dolgun" bir görünüm verebilir.

Kozmetik endüstrisi, cildin/saçın pürüzsüz ve ipeksi görünmesini sağlayan yağsız bir yumuşama verme yeteneği nedeniyle Dimetikonol'e değer verir.

Dimetikonol'ün yağlama özelliklerinden herhangi bir ödün vermeden standart silikonlardan daha az yağlı bir his sağladığı bilinmektedir.

Daha ağır bir silikon olarak Dimetikonol, genellikle siklopentasiloksan gibi cilde/saça daha iyi iletilmesine yardımcı olan daha hafif silikonlarla birlikte kullanılır. Bu, özellikle saç bakım ürünleri söz konusu olduğunda doğrudur.

Dimetikonol, yüz nemlendirici/losyon, maskara, elektriklenme önleyici bakım, yaşlanma karşıtı bakım, güneş kremi, şampuan/saç kremi, şekillendirici jel ve fondöten gibi çeşitli kişisel bakım ürünlerinde bulunabilir.


Dimetikonol, cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde kullanılan bir silikon türüdür. Silikonlar, cilt bakımı, saç bakımı ve kozmetiklerin dokusunu ve uygulamasını geliştirmek için kullanılan bir grup sentetik bileşendir.

Bir silikon olarak Dimetikonol, ürünün görünümünü, dokusunu ve verdiği hissi iyileştirmeye, ciltteki nem kaybını önlemeye ve ürünün etkinliğini artırmaya yardımcı olur.

Dimetikonol, formülasyonların ciltte ipeksi ve pürüzsüz hissetmesine yardımcı olur.


Silikonlar, cilt yüzeyinde kolayca yayılmalarını ve koruyucu bir örtü oluşturmalarını sağlayan düşük yüzey gerilimleri nedeniyle cilt kızarıklığı ve tahrişine yardımcı olabilir.
Genellikle tahriş olmuş ve hassas cilt, hasarlı bir cilt bariyerinden kaynaklanır.
Cilt bariyeri, cildin doğal yağları ile doğal olarak ürettiği koruyucu bariyerdir.
Cilt bariyeri tehlikeye girdiğinde, tahrişi ve hassasiyeti kötüleştirebilir, Dimetikonol gibi silikonların cilde geçici olarak koruyucu bir bariyer sağlayarak yardımcı olabileceği yer burasıdır.



Poli[oksi(dimetilsililen)], a-hidro-ω-hidroksi-, dimetikonal

DİMETİKONOL

Kimya/IUPAC Adı: Poli[oksi(dimetilsililan)], a-hidro-.omega.-hidroksi-

AT / Liste no.: 608-658-6
CAS numarası: 31692-79-2



Dimetikonol, mükemmel bir cilt yumuşatıcı olarak çalışan bir silikon türüdür.

Dimetikonol, yüzeyi yağlı hale getirmeden nemi hapsetmek için cilt üzerinde bir tabaka oluşturacak kadar nemlendirir.

Dimetikonol, aynı zamanda dokuyu iyileştirdiği ve ürünlerin yayılmasını kolaylaştırdığı için cilt bakımı ve saç bakımı formülasyonlarında yaygın olarak kullanılmaktadır.

Dimetikonol, kalın, renksiz bir sıvı olarak görünür ve ham haliyle karakteristik bir kokuya sahiptir.

Dimetikonol suda çözünmez.

Dimetikonol'ün kimyasal formülü HO(Si(CH3)2O)nH'dir.


Dimetikonol, kozmetik formüllerde cilt bakım maddesi (yumuşatıcı) ve köpük önleyici madde olarak çalışan silikon bazlı bir sıvı polimerdir.

Dimetikonol, daha hoş bir tutarlılık için formülün dokusunu değiştirirken, hidrasyonu arttırmak için cildin yüzeyini (yağlı hissetmeden) yağlamaya yardımcı olarak çok görevlidir.

Dimetikonol ayrıca saç bakım ürünlerinde bir bakım maddesi olarak kullanılabilir ve bazen rengin yıkanmaya karşı dirençli olmasına yardımcı olmak için saç boyalarına dahil edilir.

Dimetikonol genellikle diğer bileşikler ve moleküllerle birleştirilerek Dimetikonol arjinin, Dimetikonol balmumu, Dimetikonol sistein ve Dimetikonol çayır köpüğü gibi türevler oluşturulur - her birinin kendine özgü özellikleri ve işlevleri vardır.



Dimetokonoller, Dimetikonol moleküllerinin hidroksil (-OH) grupları ile sonlanması dışında, kimyasal yapılarında dimetikona benzer bir silikon bazlı polimerler sınıfıdır.


Dimetikonol, silikon ailesinin bir üyesi ve favori güzellik ürünlerinde bulunan ve makyaj astarlarına dokuyu pürüzsüzleştirme ve saç tellerine parlak bir parlaklık verme yeteneği veren yaygın cilt bakım bileşenidir.


Dimetikonol temelde bir silikon türüdür.

Dimetikonol sakızı, dimetilsiloksan fonksiyonel bir sakızdır.

Dimetikonol sakızı Kişisel Bakım uygulamasında El ve vücut losyonlarında, koruyucu kremlerde, renkli kozmetiklerde, duş jellerinde, güneş krem ve losyonlarında, nemlendirici krem ve losyonlarda temel bileşen olarak solüsyon halinde yaygın olarak kullanılmaktadır.



Dimetikonol bir silikon polimerdir ve temel olarak molekülün her iki ucunda bir hidroksil grubu bulunan dimetikondur.

Dimetikonol molekülünün her iki ucundaki hidroksil grubu, kendisine ek bir işlevsellik ve tepkime sağlar.

Dimetikonol iyi bir vazelin alternatifidir ve aynı zamanda daha yağlı cilt dokularına sahip olanlar için formüllerde harikadır.


Dimetikonol, kozmetikte gerçekten yararlı bir bileşendir ve bir ürünün dokusunu hafif bir kayma vererek geliştirebilir.


Dimetikonol molekülünün kendisi daha büyük tarafta olduğundan, daha küçük bir silikon molekülü içinde seyreltildiğinde en iyi şekilde çalışır.


Dimetikonol, bakım ve parlaklık verme yöntemi olarak saç ürünlerinde yaygın olarak bulunur, ancak Dimetikonol yalnızca duyusal deneyimi iyileştirmek açısından harika değildir, aynı zamanda cildin genel sağlığını iyileştirmek için de harika bir üründür.


Dimetikonol, diğer silikonlar gibi, nemlendirici görevi görür, hidrasyonu arttırır, cilt ve saç yüzeyini kaplar ve buharlaşma yoluyla su kaybını önler.

Dimetikonol, dokusal ve tıkayıcı özellikleri sayesinde jel kremlerde ve serumlarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Dimetikonol'ün tıkayıcı özellikleri ayrıca cildi dış alerjenlerden ve kirleticilerden koruyabilir.

Dimetikonol, farklı kozmetik formülasyonlarda Hidrasyon, ipeksi doku, hafif oklüzyon ve kirlilikten koruma sağlar.



Dimetikonol'ün kişisel bakım ve kozmetik endüstrisinde birçok kullanımı vardır.

Dimetikonol, nemlendiriciler ve şampuanlar gibi ürünlerde bulunabilir.

Cilt bakımı: Dimetikonol cilde derin nemlendirme özellikleri ekler.

Dimetikonol ciltte gözle görülür yaşlanma belirtilerini çok ağır hissetmeden azaltır.
Dimetikonol yüzeyde koruyucu bir bariyer oluşturur ve cildi pürüzsüz ve ipeksi bırakır.

Saç bakımı: Dimetikonol, mükemmel nemlendirme ve yumuşatma özellikleri nedeniyle saç bakım ürünlerine eklenir.

Dimetikonol ayrıca anti-statiktir ve şaftları daha sağlıklı ve canlı bırakır.

Ek olarak, Dimetikonol hafiftir ve yağsızdır, bu nedenle saçlar için harikadır.


Dimetikonol veya Dimetikonol nedir?
Dimetikonol, silikon sakızı olarak da bilinir, aslında biraz değiştirilmiş bir dimetikondur.
Burada metil grubu taşıyan iki yan zincir hidroksil (-OH) grupları ile yer değiştirmiştir.
Silikonlar daha büyük moleküllerdir ve deri veya saç gibi herhangi bir yüzeye uygulandığında nefes alabilen ancak nemin kaçmasına izin vermeyen bir film oluştururlar.
Siloksanlar, sırasıyla Dimetikonol olan polidimetilsiloksanların ana birimleridir.

Dimetikonol genellikle sistein, metiyonin veya arginin gibi amino asitler veya stearik yağ asitleri veya behenik asit gibi yağ asitleri) ve diğer bazı bileşiklerle bir araya getirilerek kozmetik içerik olarak faydalı bir türev oluşturulur.

Kullanımlar ve Faydalar
Dimetikonol, diğer türevler gibi benzersiz film oluşturma özelliği için kullanılır; aynı zamanda mükemmel dağılma kabiliyetine sahiptir.
Dimetikonol cilde geçici olarak iyileştirilmiş bir görünüm verir, uygulandığında ince çizgileri ve kırışıklıkları doldurur ve daha az görünür hale getirir.
Dimetikonol, köpük oluşumunu önlediğinden sunum için herhangi bir hazırlığı stabilize eder.

Olan şu ki, sallayarak veya elleçleyerek, bir ürünün üzerinde köpükler oluşturulabilir, burada sadece köpük değil, aynı zamanda müstahzarda hapsolan hava da ürünün istikrarsızlaşmasına yol açabilir, bazen emülsiyon ayrıca iki ayrı parçaya ayrılabilir. aşamalar.

Dimethoconol ayrıca antistatik bir madde olarak da kullanılır, bu özellik saçın görünümünü ve verdiği hissi önemli ölçüde iyileştirdiği saç kremlerinde veya şampuanlarda özellikle yararlıdır. Ayrıca antistatik etkisi saçın dolaşıklığını korumasına yardımcı olur.

Yukarıda bahsedildiği gibi, aynı zamanda bir film oluşturucudur, bu etki, yalnızca ürünün uygun etkisini göstermesine yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda cildi diğer zararlı çevresel etkilerden korur, nemi tutar ve cildin nemli kalmasına yardımcı olur.

Dimetikonol, pullanmayı azaltarak ve esnekliği geri kazandırarak kuru veya hasar görmüş cildin görünümünü iyileştirir.
Dimetikonol ayrıca bir ürünün çalkalanması veya üretimi sırasında köpüğü önlemek için Köpürmeyi Önleyici bir bileşen olarak işlev görür.




Menşei
Dimetikonol, laboratuvarlarda yapılan sentetik bazlı bir polimerdir.

Dimetikonol, dimetil siloksi monomerler tarafından oluşturulan polimer zincirlerinden oluşur.
Bu polimer zincirleri ayrıca esterlerden yapılmış yan zincirlere sahiptir.




Dimetikonol, Dimetikonol moleküllerinin hidroksil (-OH) grupları ile bitmesi dışında Dimethicone'a benzeyen silikon bazlı bir polimerdir.

Kozmetik ürünlerde de kullanılabilen Dimetikonol türevleri arasında Dimetikonol Arginine, Dimetikonol Beeswax, Dimetikonol Behenate, Dimetikonol Cysteine, Dimetikonol Meadowfoamate, Dimetikonol Methionine, Dimetikonol Panthenol, Dimetikonol Stearate, Dimetikonol/Silsesquioxane Copolymer, Trimethylsiltecrylacrylates ve Acmethiconol Crosspolimer kopolimer.

Dimetikonol ve türevleri, kozmetik krem ve losyonlar, güneş ürünleri, banyo sabunları, ruj, şampuan ve saç bakım ürünleri dahil olmak üzere çok çeşitli kozmetik ve kişisel bakım ürünlerinin formülasyonunda kullanılmaktadır. Bu grupta en çok kullanılan madde Dimetikonol'dür.


TİCARİ İSİMLER:

Dow Corning Dimetikonol Blend 20 Dimetikonol (and) Dimethicone Dow Corning
Silsense IWS Dimetikonol Ester Dimetikonol Stearate Lubrizol
BELSIL GB 1020 Dimethicone (and) Dimetikonol Wacker Chemie
BELSIL DM 3112 VP Dimetikonol, Sodium Dodecylbenzene sulfonate Wacker Chemie
XIAMETER PMX-1556 Fluid Phenyl Trimethicone (and) Dimetikonol Dow Corning
COSMETIC FLUID 2006-OH Dimethicone (and) Dimetikonol Innospec
XIAMETER PMX-1503 Fluid Dimethicone (and) Dimetikonol Dow Corning
Silsoft 8812 Dimethicone (and) Dimetikonol Momentive
COSMETIC FLUID 8108-OH Dimethicone (and) Dimetikonol (and) Trisiloxane Innospec
COSMETIC FLUID 0515-OH Dimethicone (and) Dimetikonol Innospec
BRB 1736 Dimethicone & Dimetikonol BRB
BRB 1739 Dimethicone & Dimetikonol BRB
BRB PTM 34 Phenyltrimethicone & Dimetikonol BRB


Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.