1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

DİMETİKON



Dimetikon, silikon yağı olarak da bilinen, ancak daha yaygın olarak dimetikon olarak adlandırılan polidimetilsiloksandır.

Dimetikon, cilt bakım ürünlerinin uygulanması üzerine hissedilen "kayma" veya "kayma" hissine katkıda bulunur ve bu ürünlerin cilde kolayca yayılmasını sağlar.

Ek olarak, dimetikon cildi kaplayarak su kaybını azaltarak nemlendirmeye yardımcı olur ve cilde ağırlık hissi vermeden yumuşaklık ve örtücülük sağlar.

Dimetikon, tüm cilt tipleri için etkili bir nemlendirici bileşendir.

Dimetikon, cildi koruyucu olarak nemin kaçmasını önlemeye yardımcı olan ek bir bariyere ihtiyaç duyanlar için özellikle yararlıdır.

Dimetikon, polidimetilsiloksan (PDMS) olarak da bilinen bir silikon yağıdır.

Dimetikon viskoelastik özelliklere sahiptir.
Dimetikon, tıbbi cihazlar, gıda ürünleri ve yağlayıcılar gibi çeşitli ürünlerde sürfaktan, köpük önleyici madde, gaz giderici olarak kullanılır.

Dimetikon, şampuan, saç kremi, durulanmayan saç kremi ve dolaşık açma ürünleri gibi saç bakım ürünleri dahil olmak üzere bir dizi sağlık ve güzellik ürününde kullanılmaktadır. Cilt üzerinde de nemlendirici etkiye sahip olduğu gözlenir 6,8.

PDMS olarak da adlandırılan Dimetikon, herhangi bir Avrupa kısıtlamasına tabi olmayan bir silikondur. Ayrıca kozmetik ürünlerinde en yaygın kullanılan silikondur. Rolü, saçın çevresinde ve ciltte bir yüzey filmi oluşturmak ve daha sonra onları korumaktır (kapayıcı etki, gerektirebileceklerle birlikte). Ayrıca ürünlere yumuşaklık kazandırır, krem ve şampuan kullanımını keyifli hale getirir. Biraz "kimyagerin İsviçre çakısı" gibidir: Ürünleri daha parlak, daha hoş ve dolayısıyla daha çok satıcı yapmak ve hatta bazı bileşenlerin kurutma etkisini telafi etmek için tüm soslarda biraz kullanılır. yüzey aktif maddeler gibi.

Bu inert bileşen, insan sağlığı için herhangi bir sorun oluşturmaz, etkisinin sadece pazarlama ve yapay olup olmadığı merak edilebilir.
Biyolojik olarak çok fazla parçalanmadığından, içeriğin ekolojik açıdan çok olumsuz bir etkisi olabilir.

Dimetikonun (INCI) İşlevleri
Köpük önleyici: Üretim sırasında köpüğü bastırır / sıvı bitmiş ürünlerde köpüğü azaltır
Yumuşatıcı: Cildi yumuşatır ve yumuşatır.
Cilt bakım maddesi: Cildi iyi durumda tutar
Cilt koruma maddesi: Dış etkenlerin cilt üzerindeki zararlı etkilerinden korunmaya yardımcı olur.

Dimetikon, cilt bakım ürünlerinde sıklıkla cilt koruyucu olarak kullanılan silikon bazlı bir polimerdir.
Nemlendiricilerde petrolatumdan sonra bulunan ikinci en yaygın nemlendirici bileşen olan dimetikon, cildin yumuşamasına ve esnekliğinin artmasına yardımcı olur.

Dimetikon, ciltte su kaybını en aza indirmeye yardımcı olan bir bariyer oluşturur. Dimetikon ayrıca cildinizin en üst tabakasındaki hücreler arasındaki boşlukları doldurarak cildin pürüzsüzlüğünü ve esnekliğini geliştirmeye yardımcı olur.



dimetikon
Dimetikon, silikonlar olarak da bilinen 'siloksan' ailesine ait bir kimyasaldır. Nemlendiriciler ve saç kremleri gibi kişisel bakım ürünlerinin 'kayganlık hissini' iyileştirmek için kullanılır.

Dimetikon, hem yüz hem de vücut için nazik, etkili bir nemlendirici bileşendir. Uzun süreli cilt yumuşatma faydaları sağlamaya yardımcı olur ve dizler, dirsekler, eller ve ayaklar gibi pürüzlü ve kuru cilde eğilimli bölgeler için idealdir ve egzama gibi belirli cilt rahatsızlıklarında yardımcı olabilir.



Dimetikon çeşitli viskozitelerde gelir ve cilt koruyucu formülasyonlarda kullanıldığında mükemmel bariyer özellikleri sunar.

Dimetikon kayma ve kayma ekleyerek yapışkanlığı azaltır.
Dimetikon, saç ve cilt bakımı uygulamalarında kullanıldığında yumuşatıcı özellikler sunar.

%1 ila %30 oranında kullanılan dimetikon, FDA'nın OTC Cilt Koruyucuları ile ilgili Geçici Nihai Monografisine uygundur.


Cilt bakımı ve saç bakım ürünlerinde bulunan dimetikon, cilt boyunca koruyucu bir tabaka oluşturarak su tutma oranını artırır.

Şampuan ve diğer saç ürünlerinde bulunan dimetikon, tipik olarak bukleleri daha parlak ve daha kolay çözülmesini sağlar.

Bununla birlikte, herhangi bir ilaç iddiasında bulunmamanız koşuluyla, dimetikonun aktif madde olarak beyan edilmesi veya ürününüzün veya tesisinizin OTC ilaç üretim standartlarına uyması gerekmez.
Dimetikon herhangi bir kozmetik ürüne eklenebilir ve içindekiler etiketinde azalan sırada belirtilebilir.

CIR, Dimetikon'u Güvenli Bulunan Kozmetik Bileşenlerde aşağıdaki miktarlarda Kullanıldığını listeler:

Saç Bakım Müstahzarları - %80'e kadar
Makyaj - %24'e kadar

INCI: Dimetikon

Dimetikon, yumuşaklığı ve ipeksi hissi ile bilinen, yaygın olarak kullanılan bir yumuşatıcıdır.

Dimetikon, ABD FDA tarafından bir cilt koruyucu (%1-30 konsantrasyonlarda) olarak tanınır ve hidrasyonu artıran, yağsız kaplaması sayesinde yağsız nemlendiricilerde Popülerdir.

Dimetikon, aktiflerin cilt üzerinde eşit olarak dağılmasına yardımcı olmak için güneş kremi formülasyonunda da kullanılabilir ve doğal silikondan türetilmiş olmasına rağmen sentetik olarak kabul edilir.

Dimetikon bir silikon türüdür (teknik olarak uçucu olmayan/doğrusal silikon olarak bilinir).



Dimetikon, reçetesiz satılan ürünlerde %1-30 konsantrasyonlarda kullanıldığında ABD FDA tarafından bir "cilt koruyucu" olarak kabul edilmektedir.

Dimetikon, nem kaybını önlemek için çalışan hava geçirgen bir bariyer oluşturur, böylece cilt nemi daha iyi korurken doğal terin buharlaşmasına izin verir.

Dimetikon harika ipeksi (ancak yağlı olmayan) bir his verir, bu da onu özellikle yağsız nemlendiricilerde popüler kılar.

Dimetikon, aktiflerin cilt üzerinde eşit bir şekilde dağılmasına yardımcı olmak ve tekdüze koruma sağlamak için güneş kremi formülasyonunda çinko oksit veya titanyum dioksiti kaplamak için alümina gibi diğer bileşenlerle birlikte de kullanılabilir.

Dimetikon, doğal silikondan türetilmiş olmasına rağmen sentetik bir bileşen olarak kabul edilir. Kozmetik ürünlerde güvenli olarak tanınma konusunda uzun bir geçmişe sahi


Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.