1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Etoksi Propanol

 

etoksi Propanol = ETHOXY PROPANOL = Propilen Glikol Monoetil Eter = Etoksipropanol = Propilen Glikol Eter = Etil PROXITOL

 

 

Propilen Glikol Etil Eter / Etoksi Propanol (PE), alkid reçineleri, akrilik reçineler ve polyester boya için solvent olarak kullanılabilen, hafif eterik kokulu, renksiz bir sıvıdır.

 

 

Etoksi Propanol (propilen glikol eter olarak da bilinir; Arcosolv PE; etil proksitol ve propilen glikol monoetil eter), karakteristik eter benzeri bir kokuya sahip berrak bir sıvıdır.

Etoksi Propanol, C5H12O2 formülüne sahiptir ve suyla karışabilir, higroskopiktir ve ayrıca reçineler, mürekkepler ve yapıştırıcılar dahil olmak üzere çok çeşitli maddeler için iyi çözünürlük sağlar.

Etoksi Propanol, karakteristik eter benzeri bir kokuya sahip berrak bir sıvıdır.

Etoksi Propanol suyla karışabilir, higroskopiktir ve ayrıca reçineler, mürekkepler ve yapıştırıcılar dahil olmak üzere çok çeşitli maddeler için iyi çözünürlük sağlar.

 

 

Propilen glikol eterleri olarak da bilinen Etoksi Propanol, orta ila yüksek kaynama noktasına ve hafif kokuya sahip, stabil, renksiz bir sıvıdır.

Kimyasal formülü C5H12O2'dir.

Etoksi Propanol suda ve solventte çözünür ve ayrıca birçok yağ, gres ve mum ile uyumludur.

Etoksi Propanol, yüksek solvent gücüne, polar ve polar olmayan solventlerle mükemmel uyumluluğa, orta-düşük uçuculuğa ve kaynaşmaya sahiptir.

Eşsiz özelliklerinden dolayı Etoksi Propanol, solvent bazlı bir sistemde ve sulu bir organik sistemde bir bağlama maddesi olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

 

Etoksi Propanol, boya ve kaplama, mürekkepler, boyalar, temizleyiciler, kozmetik, tarım, tekstil, yapıştırıcılar ve farmasötik gibi çeşitli endüstriyel ve tüketici uygulamalarına sahiptir.

Kaplama endüstrisinde, mükemmel çözünürlüğü nedeniyle Etoksi Propanol, epoksiler, akrilik, polyester, poliüretanlar ve nitroselüloz dahil olmak üzere çok çeşitli reçinelerde kullanılır.

Temizleyici olarak, Ethoxy Propanol düşük toksisite sunar, yüzey gerilimini azaltır, mükemmel ıslanma, bağlanma ve penetrasyon ve polar ve polar olmayan ürünler için yüksek çözünürlük sağlar.

Etoksi Propano, özelleştirilmiş formülasyon gereksinimlerini karşılamak için yüksek çözünürlükleri nedeniyle diğer glikol eterlerle kombinasyon halinde de kullanılabilir.

 

 

 

AT / Liste no.: 216-374-5

CAS no.: 1569-02-4

Mol. formül: C5H12O2

 

GTİP kodu:29094980

Formül: C5H12O2

 

Ürün Kategorisi: Propilen Glikol Eterler

1569-02-4; ABD: 52125-53-8

1-etoksi-2-propanol, EtPROX, EP,

Ethyl PROXITOL, etilen oksit bazlı glikol eterlere benzer uçuculuk, viskozite ve solvent gücüne sahip renksiz, higroskopik bir solventtir.

 

 

ETOKSİ PROPANOL KULLANIMI: Cila, boya, deri cila, ahşap boyası, mobilya cilası, mürekkep ve temizlik ürünlerinin imalatında kullanılır; Ayrıca antifriz, ilaç endüstrisinde özütleyici, akışı düzenleyen solvent ve tarım, tırnak bakımı ve yapıştırıcı ürünlerde kullanılır.

 

 

Eş anlamlı

Propilen glikol etil eter; 2-Propanol, 1-etoksi-; [ChemIDplus] Propilen glikol monoetil eter; 1-Etoksi-2-hidroksipropan; 2-Etoksi-1-metiletanol; 1-Etoksipropan-2-ol; Monopropilen glikol etil eter; Propilen glikol 1-etil eter; alfa-Propilen glikol monoetil eter;

 

 

Etoksi propanol, arkosolv PE, etil proksitol ve propilen glikol monoetil eterdir.

Etoksi Propanol, karakteristik eter benzeri bir kokuya sahip berrak bir sıvıdır.

Etoksi Propanol higroskopiktir ve suyla karışabilir.

Etoksi Propanol ayrıca reçineler, mürekkepler ve yapıştırıcılar dahil olmak üzere çok çeşitli maddeler için iyi bir çözünürlük sağlar.

 

Etoksi propanol (CAS No: 1569-02-4), propilen glikol ailesinin bir üyesidir; aynı zamanda propilen glikol monoetil eter, PGMEE ve kısaca EP olarak da adlandırılır.

Etoksi propanol, endüstriyel ve ticari işlemlerde bir takım kullanımları olan oda sıcaklığında berrak, renksiz bir sıvıdır.

Etoksi propanol genellikle imalat uygulamalarında yapıştırıcılar, kaplamalar, reçineler, boyalar ve baskı mürekkepleri yapmak için kullanılır.

 

 

 

Son kullanım uygulamasına dayalı olarak, küresel etoksi propanol pazarı şu şekilde bölümlere ayrılmıştır:

 

Boyalar ve Kaplama

Mürekkepler ve Boyalar

temizleyiciler

Elektronik

İlaç

Makyaj malzemeleri

zirai kimyasallar

Diğerleri

 

Kullanılan:

• Ev ve endüstriyel temizlik maddelerinde, yağ ve boya sökücülerde, metal temizleyicilerde ve sert yüzey temizleyicilerinde birleştirici madde ve çözücü.

• Suyu azaltılabilir kaplamalar için etkili birleştirme maddesi ve verimli solvent.

• Su bazlı lateks kaplamalarda minimum film oluşum sıcaklığını (MFFT) düşürmek için etkili birleştirici.

• Solvent bazlı kaplamalar için aktif solvent.

• Epoksitlerin, asit ester türevlerinin, solventlerin ve plastikleştiricilerin üretimi için kimyasal ara madde.

• Su bazlı tarımsal formülasyonlarda etkili birleştirme maddesi.

 

Avantajlar:

• Mükemmel ödeme gücü

• İyi yağ çözünürlüğü

• Etkili yüzey aktif madde özellikleri

• Mükemmel bağlantı yeteneği

• İyi buharlaşma hızı kontrolü

• Daha fazla formüle etme esnekliği

• Düşük viskoziteli

• Geniş uygulama yelpazesi

• Düşük toksisite

 

 

 

 

 

Son Kullanım alanları: 

Doğrudan Çözücü

Kimyasal Ara Madde

Birleştirici Ajan

Tarım ilacı

Kimyasal Reaktifler

Diğerleri

 

 

Etoksi propanol, hem yüzey kaplamalarının (su bazlı boyalar dahil) hem de fleksografik baskı mürekkeplerinin akışını, tesviyesini ve birleşmesini düzenleyebildiği için esas olarak yüzey kaplama ve baskı endüstrilerinde kullanılır.

 

 

Diğer birçok propilen glikol eter gibi, etoksi propanol, propilen oksidin alkollerle baz katalizli reaksiyonu sırasında oluşur.

İki işlevli doğası nedeniyle etoksi propanol, çeşitli endüstrilerde organik bir çözücü olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Düşük toksisiteye sahip birkaç organik çözücüden biridir ve diğer alternatiflere göre çalışmayı daha kolay ve daha güvenli hale getirir.

Etoksi propanol ayrıca akrilikler ve epoksiler de dahil olmak üzere çeşitli reçineler için çok etkili bir çözücüdür.

 

 

ÖNERİLEN UYGULAMALAR

reçineler

mürekkepler

yapıştırıcılar

Su bazlı boyalar dahil yüzey kaplamaları

Fleksografik baskı mürekkepleri

ANAHTAR ÖZELLİKLER

 

Madde adı:1-etoksi-2-propanol

Ticari adı: Etoksi Propanol

AT no:216-374-5

CAS no:1569-02-4

 

 

Eşanlamlılar: 1-etoksipropan-2-ol / 2-propanol, 1-etoksi- / 2-propilen glikol-1-etil eter / Alkoller, nos / alfa-propilen glikol 1-etil eter / ARCOSOLV PE / EP / etoksipropanol / glikol eter PE / napsol PE 1 / PGEE / propasol solvent E / propilen glikol etil eter / propilen glikol monoetilik eter)

 

etoksipropanol

propilen glikol etil eter, 1-etoksipropan-2-ol, (1 veya 2)-etoksipropanol, PGEE, Arcosolve® Peprosol® solvent E, propilen glikol monoetil eter, etoksipropanol, 2-hidroksipropiletileneter, 2-hidroksipropiletileneter, propilenglikoletileter, propilen glikol monoetil eter

 

Diğer isimler

 

Propilen Glikol Eter

Arcosolv PE

etil proksitol

Propilen Glikol Monoetil Eter

1-etoksi-2-propanol

1-etoksipropan-2-ol

etoksipropanol

Glikol Eter PE

             

 

 

Etoksi Propanol / Propilen Glikol Etil Eter / 1-Etoksi-2-Propanol, düşük toksisiteye sahip yanıcı bir sıvıdır. Hoş bir eter benzeri kokusu vardır ve su ve bir dizi organik çözücü ile tamamen karışabilir. Reçineler, mürekkepler ve yapıştırıcılar dahil olmak üzere çok çeşitli maddeler için mükemmel bir çözücülüğe sahiptir. Etoksi Propanol / Propilen Glikol Etil Eter / 1-Etoksi-2-Propanol, etilen glikol (E-serisi) eterler ve asetatların yerine kullanılabilir.

 

Kimyasal Adı:     Propilen Glikol Etil Eter

Kimyasal Ailesi: Propilen Glikol Eter

Diğer isimler:

 

 

 

• Arcosolv PE

• Dowanol PE

• Glikol Eter PE

• Etoksipropanol

• Etoksi Propanol

• Propilen Glikol Monoetil Eter

• 1(veya 2)-etoksi-propanol

• 1-Etoksi-2-Propanol

 

Kimyasal Formül: C5H12O2

Faydalar ve Uygulamalar

akrilik, epoksi, alkid, polyester, nitroselüloz ve poliüretan dahil olmak üzere çok çeşitli reçineler için iyi çözünürlük sağlar .

 

Temizleyiciler: Düşük düzeyde toksisite, yüzey gerilimini azaltma ve hızlı buharlaşma, temizleme formülasyonlarında Etoksi Propanol / Propilen Glikol Etil Eter / 1-Etoksi-2-Propanol kullanmanın faydalarından bazılarıdır. Ayrıca polar ve polar olmayan malzemeler için iyi bir çözünürlük sağlar.

 

Diğer Uygulamalar: Listelenen özellikler ayrıca Ethoxy Propanol / Propylene Glycol Ethyl Ether / 1-Ethoxy-2-Propanol'ün elektronik, mürekkep, tekstil ve yapışkan ürünlerde kullanımını destekler. Belirli son kullanımlar, uygun düzenleyici kurumlar tarafından onay gerektirebilir.

 

 

Etoksi Propanol Pazarı: Pazar Dinamikleri

Etoksi Propanol pazarı için en önemli büyüme faktörü, boya ve kaplama endüstrisinde solvent olarak artan talebidir.

Büyüyen inşaat ve inşaat sektörü, artan şehirleşme ve artan kişi başına harcama nedeniyle küresel boya ve kaplama endüstrisi yükselişte.

Bu, bir dizi Etoksi-Propanol bazlı çözücüye olan talebi artırır.

Etoksi propanol, boya ve kaplama endüstrisinde çeşitli formülasyonlarda kullanılmaktadır.

Ayrıca, farmasötik ve endüstriyel temizlikte etoksi propanol uygulaması da küresel etoksi propanol pazarı için büyümeyi sağlayan faktörlerden biridir.

 

İlaç endüstrisinde, yüksek saflıkta farmasötik bileşenlerin formülasyonunda etoksi propanol kullanılır.

Endüstriyel temizlik uygulamalarında, yüksek çözünürlük gücü ve düşük toksisitesi nedeniyle bir bağlama maddesi olarak etoksi propanol kullanılır.

Etoksi propanol, düzenleyici avantajından dolayı etilen oksit bazlı glikol eter de dahil olmak üzere çeşitli çözücülerin ikamesi olarak da kullanılır.

Bununla birlikte, hammadde fiyatlarındaki oynaklık her zaman küresel olarak etoksi propanol pazarının büyümesini engelleyen bir düşüş faktörü olmaya devam edecektir.

Ayrıca, kozmetik ve tarım endüstrisindeki uygulaması, uzun vadede etoksi propanol pazarının genişlemesi için yeni fırsatlar getirecektir.

 

 

Etoksi Propanol, iki işlevli doğası nedeniyle iyi bir ödeme gücü sağladığı için bir dizi endüstriyel, profesyonel ve tüketici uygulamasında kullanılır. Hem polar hem de polar olmayan maddelerle karışabilir ve epoksiler, akrilik, alkidler, polyesterler, nitroselüloz ve poliüretanlar dahil olmak üzere çok çeşitli reçineler için etkili bir çözücüdür. Aynı zamanda düşük toksisite sağlar ve bu da kullanıcılar tarafından değer verilen bir diğer özelliktir.

 

Etoksi Propanol, hem yüzey kaplamalarının (su bazlı boyalar dahil) hem de fleksografik baskı mürekkeplerinin akışını, tesviyesini ve birleşmesini düzenleyebildiği için esas olarak yüzey kaplama ve baskı endüstrilerinde kullanılmaktadır. Ayrıca, zirai kimyasalların üretiminde ve buzlanmayı giderici/buzlanmayı önleyici formülasyonların üretiminde kimyasal bir ara madde olarak kullanılır.

 

Etoksi Propanol ayrıca yüzey gerilimini azaltan, hızlı buharlaşma hızı ve düşük toksisiteye sahip temizlik formülasyonları sağladığı temizlik endüstrisinde de kullanılmaktadır.

 

Şu anda dünya çapında hava ve işyeri düzenlemelerinden bir miktar baskıyla karşı karşıya olan etilen oksit bazlı glikol eterlere benzer bir solvent gücü, viskozite ve uçuculuk sağlayabildiği için Etoksi Propanol için yeni pazarlar açılabilir. Etoksi propanol daha yüksek işyeri maruz kalma limitleri sağlayabilir ve şu anda ABD Federal Hükümeti Temiz Hava Yasası tarafından bir HAP (Tehlikeli Hava Kirleticisi) olarak listelenmemektedir.

 

 

 

Propilen glikol etil eter (PGEE) [Etil PROXITOL]

Ürün Yönetimi Özeti

 

CAS numarası: 1569-02-4

Kimyasal formül: C5H12O2

 

PGEE nedir?

PGEE, Propilen oksit bazlı bir glikol eterdir. Bifonksiyonel bir yapıya (eter-alkol) sahip özel bir çözücüdür. Tatlı bir kokuya sahip berrak bir sıvıdır.

Shell Chemicals'ın Propilen oksit bazlı glikol eter yelpazesi, PROXITOL ticari adı altında satılmaktadır.

 

PGEE nasıl kullanılır?

Propilen glikol etil eter (PGEE), bir ara madde olarak ve endüstriyel, profesyonel veya tüketici uygulamalarında, özellikle yüzey kaplamalarında ve baskı mürekkeplerinde ve boyalarında, temizleyicilerde, zirai kimyasal veya buzlanmayı giderici/buzlanmayı önleyici formülasyonlarda formülasyonlarda kullanılır.

 

 

 

 

1-Etoksi-2-propanol

1-etoksi-2-propanol

1-etoksipropan-2-ol

2PG1EE; 1-etoksi-2-propanol; propilen glikol monoetil eter

 

2-Propanol, 1-etoksi-

2PG1EE

Propilen glikol etil eter

propilen glikol monoetil eter

 

 

çevrilmiş isimler

1-Etoksi-2-propanol (de)

1-etoksi-2-propanol (nl)

1-etoksipropaan-2-ol (nl)

1-etoksipropan-2-ol (cs)

1-etoksipropan-2-ol (da)

1-Etoksipropan-2-ol (de)

1-etoksi-2-propanol (saat)

1-etoksi-2-propanol (sl)

1-Etoksi-2-propanoli (fi)

1-etoksi-2-propanolis (lt)

1-etoksi-2-propanoller (lv)

1-etoksipropan-2-ol (saat)

1-etoksipropan-2-ol (sl)

1-Etoksipropan-2-oli (fi)

1-etoksipropan-2-olis (lt)

1-etoksipropan-2-ols (lv)

1-etoksi-2-propanol (hayır)

1-etoksi-2-propanol (pl)

1-etoksipropan-2-ol (hayır)

1-etoksipropan-2-ol (pl)

1-etoksi-2-propanool (et)

1-etoksipropan-2-ool (et)

1-etossi-2-propanol (it)

1-ethosipropan-2-olo (it)

1-etoksi-2-propanol(ler)

1-etoksi-2-propanol (hu)

1-etoksi-2-propanol (pt)

1-etoksi-2-propanol (ro)

1-etoksi-2-propanol (sv)

1-etoksipronan-2-ol(ler)

1-etoksipropan-2-ol (pt)

1-etoksipropan-2-ol (ro)

1-etoksipropan-2-ol (hu)

1-etoksi-2-propanol (sk)

1-etoksipropan-2-ol (sk)

1-etoksi-2-propanol (fr)

1-etoksipropan-2-ol; 2PG1EE; 1-etoksi-2-propanol; monoetil propilen glikol; (fr)

1-etoksi-2-propanol (el)

1-etoksipropan-2-ol (el)

1-etoksi-2-propanol (bg)

1-etoksipropan-2-ol (bg)

 

2PG1EE (bg)

2PG1EE (da)

2PG1EE (de)

2PG1EE (el)

2PG1EE (ler)

2PG1EE (et)

2PG1EE (fi)

2PG1EE (fr)

2PG1EE (saat)

2PG1EE (hu)

2PG1EE (o)

2PG1EE (lt)

2PG1EE (seviye)

2PG1EE (nl)

2PG1EE (hayır)

2PG1EE (pl)

2PG1EE (pt)

2PG1EE (ro)

2PG1EE (sk)

2PG1EE (sl)

2PG1EEA (c)

 

propilen glikol monoetil eter (pl)

propilen glikol monoetil eter (ro)

propilen glikol monoetil eter (sl)

propilen-glikol monoetil-eter (saat)

propilen glikol monoetileter (it)

propilenglikol monoetil eter(ler)

propilenglikolio monoetileteris (lt)

propilenogliko etil eter (pt)

propilen-glikol-monoetil-eter (hu)

propilēnglikola monoetilēteris (lv)

propilenglikoletileter (nl)

propilenglikolmonoeter (nl)

Propyleeniglykolin monoetyylieeterri (fi)

Propilenglikol-Etileter (de)

Propilenglikol-Monoeter (de)

propilenglikolmonoetilen eter (da)

propilenglikolmonoetilen eter (cs)

propilenglikolmonoetileter (hayır)

propilen glikol monoetil eter (sk)

itici güç

Propilen glikolün etil eteri (pt)

propilen glikolün monoetil eteri (fr)

propilen glikolün etil eteri (fr)

propilen glikol etil eterpropilen glikol monoeter (tr)

propilen glikol monoetil eter (bg)

 

 

CAS isimleri

2-Propanol, 1-etoksi-

 

 

IUPAC adları

1-Etoksi-2-propanol

1-etoksi-2-propanol

1-etoksi-2-propanol; propilen glikol monoetil eter

1-etoksipropam-2-ol

1-ETOKSİPROPAN-2-OL

1-Etoksipropan-2-ol

1-etoksipropan-2-ol

1-etoksipropan-2-ol; 2PG1EE; 1-etoksi-2-propanol; propilen glikol monoetil eter;

1-etossipropan-2-olo

2PG1EE

etoksi propanol

etoksipropanol

etoksipropanol

propilen glikol monoetil eter

Propilenglikol etil eter

 

 

 

111-35-3 [RN]

1-Propanol, 3-etoksi- [ACD/Dizin Adı]

203-861-2 [EINECS]

3-Etoksi-1-propanol [ACD/IUPAC Adı]

3-Ethoxy-1-propanol [Almanca] [ACD/IUPAC Adı]

3-Etoksi-1-propanol [Fransızca] [ACD/IUPAC Adı]

3-Etoksipropan-1-ol

etoksi propanol

UB5075000

[111-35-3]

1,3-Propandiol monoetil eter

2-Kloro-3-florobenzoik asit [ACD/IUPAC Adı]

3-​Etoksi- ?-​propanol

3-​Etoksi-​1-​propanol

3-etoksi-1-propanol %95

3-Etoksil-1-propanol

3-etoksipropan-1-ol

3-etoksipropanol

dowanol turba

https://www.ebi.ac.uk/chebi/searchId.do?chebiId=CHEBI:87489

propan-1-ol, 3-etoksi-

Propanol, 3-etoksi

Propilen glikol 3-etil eter

Propilen glikol monoetil eter

Propilen glikol monoetil eter, &;β

Propilen glikol monoetil eter, β

Propilen glikol monoetil eter, β

Propilen glikol β-monoetil eter

Propilen glikol β-monoetil eter

Propilen glikol, monoetil eter

WLN: Q3O2

β-propilen glikol monoetil eter

 

 

Propilen glikol eter olarak da bilinen etoksipropanol, izopropilaminler, izopropil esterler, propil asetat ve diğerleri dahil olmak üzere bir dizi organik kimyasalın öncüsüdür. Eter benzeri bir kokuya sahip olan berrak bir sıvı olan etoksi propanol, doğası gereği higroskopiktir.

Ayrıca reçineler, mürekkepler ve yapıştırıcılar için iyi bir ödeme gücü sağlar. Etoksipropanol solvent olarak yaygın olarak kullanılmaktadır ve bu segment kaplama solventi, proses solventi, aerosol solventi ve temizleme maddesi olarak sınıflandırılır. Sağlam sanayileşme ve kentleşme ile birlikte inşaat sektörünün hızlı büyümesinin, boya ve kaplama endüstrisindeki büyüme fırsatlarını büyütmesi ve önümüzdeki yıllarda kaplama katkı maddelerine olan talebin artması ve küresel etoksi propanol pazarının büyümesinin artması bekleniyor.

 

 

Etoksipropanol Piyasasına Genel Bakış

 

Propilen glikol eter olarak da bilinen etoksipropanol, izopropilaminler, izopropil esterler, propil asetat ve diğerleri dahil olmak üzere bir dizi organik kimyasalın öncüsüdür. Eter benzeri bir kokuya sahip olan berrak bir sıvı olan etoksipropanol, doğası gereği higroskopiktir. Ayrıca reçineler, mürekkepler ve yapıştırıcılar için iyi bir ödeme gücü sağlar. Etoksipropanol solvent olarak yaygın olarak kullanılmaktadır ve bu segment kaplama solventi, proses solventi, aerosol solventi ve temizleme maddesi olarak sınıflandırılır. Sağlam sanayileşme ve kentleşme ile birlikte inşaat sektörünün hızlı büyümesinin, boya ve kaplama endüstrisindeki büyüme fırsatlarını büyütmesi ve önümüzdeki yıllarda kaplama katkı maddelerine olan talebin artması ve küresel etoksipropanol pazarının büyümesinin artması bekleniyor.

 

 

 

 

ATAMAN KİMYA'NIN İLGİLENEBİLECEK DİĞER ÜRÜNLERİ:

 

 

ATAMAN KİMYASALLARININ PROPİLEN GLİKOL ETERLERİ:

Dipropilen glikol mono butil eter             

Dipropilen glikol mono metil eter            

Dipropilen glikol N-propil eter   

Dipropilen glikol normal butil eter          

etoksi propanol

metoksi propanol          

metoksi propil asetat    

Mono propilen glikol mono butil eter     

Propilen glikol N-propil eter       

tri propilen glikol            

Tri propilen glikol mono butil eter           

Tri propilen glikol mono metil eter

 

 

 

 

Asetik asit

aseton

asetonitril

akrilamid

Akrilik asit

adipik asit

Alüminyum Hidroksit

alüminyum macun

Alüminyum Sülfat

Amonyum bikarbonat

Amonyum Klorür

köpük önleyiciler

APS Amonyum Persülfat

ATMP'ler (Amino Trimetilen Fosfonik Asit)

 

B

Benzil alkol

betain

Borik asit

Butillenmiş Hidroksi Toluen

butil akrilat

Bütil Di Glikol

Butil Di Glikol Asetat

butil glikol

Butil Glikol Asetat

 

C

Kalsiyum klorür

Kostik Soda İncileri

Kostik Soda | Sodyum hidroksit

Klorlu Parafin

Kloroform

Sitrik Asit Anhidrat

Sitrik asit monohidrat

Cocodi Etanol Amit

Hindistancevizi yağı

sikloheksan

sikloheksanon

 

D

Dimer Asit

Di Aseton Alkol

Di Butil Ftalat

Di Siklopentadien

di Etanolamin

Di Etilen Glikol

Di Etilen Glikol Mono Etil

Di Iso Butil Keton

Di Iso Butil Ftalat

Di Iso Nonil Ftalat

di Metilformamid

Di Oktil Adipat

Di Oktil Ftalat

Di Oktil Tereftalat

Di Propilen Glikol

Di Propilen Glikol Butil Eter

Di Propilen Glikol Mono Metil Eter

Di Propilen Glikol n-Propil Eter

 

E

Epoksitlenmiş Soya Yağı

ETDA Edetik Asit

Etanol Denatüre

etoksi propanol

Etil asetat

etil akrilat

Etil Di Glikol

etil glikol

Etil Glikol Asetat

 

F

Yağ asitleri

Yağlı Alkol Etoksilat

 

G

Gliserin USP/BP

sakız reçinesi WW

sakız reçinesi X

 

H

Heksilen Glikol

 

Bence

İzo Bütanol Alkol

iso fonon

İzo Propil Asetat

İzopropil alkol

 

L

Keten tohumu yağı

 

m

Maleik Anhidrit

Metakrilik asit

metoksi propanol

Metoksi Propil Asetat

Metilen klorür

Metil Akrilat

Metil etil keton

Metil İzo Butil Keton

Metil metakrilat

mono etanolamin

Mono Etilen Glikol (MEG)

Mono Propilen Glikol

Mono Propilen Glikol Mono Butil Eter

Mono Propilen Glikol USP

 

n

Nonilfenol Etoksilatlar

n-Bütil Asetat

n-Bütil Alkol

n-Bütil Met Akrilat

n-Heptan

n-heksan

n-Metli Pirolidon

n-Propil Asetat

n-Propil Alkol

 

P

Pentaeritritol 95&98

Perkloro Etilen

Fenol 90 ve 99

Ftalik Anhidrit

Polietilen glikol

poliol

Ürün Grupları

Propilen Glikol n-Propil Eter

 

S

sec-Bütil asetat

Çözücü Nafta

soya fasulyesi yağı

Özel Kaynama Noktaları

Stiren Monomerleri

 

T

tetrahidrofuran

toluen

Toluen Di İzo Siyanat

Tri Kloro Etilen

Tri Etilen Glikol

Tri Propilen Glikol Metil Eter

Tri Propilen Glikol Mono Butil Eter

 

V

Vinil Asetat Monomer

 

W

Beyaz ruhu

 

x

Ksilen

 

#

1,4 Bütandiol

2-Etil Heksanol

2-Etil Heksil Akrilat

2-Hidroksi Etil Akrilat

2-Hidroksi Etil Met Akrilat

2-Hidroksi Propil Akrilat

2-Hidroksi Propil Met Akrilat

 

 

 

 

monomerler

2-Etil Heksil Akrilat Monomer

akrilamid monomer

Butil Akrilat Monomer

Etil Akrilat Monomer

Metil Akrilat

Metil Metakrilat Monomer

Stiren Monomer

Vinil Asetat Monomer

akrilonitril

Akrilik asit

Metakrilik Asit

 

 

hidrokarbonlar

heptan

heksan

Çözücü Nafta 150

Çözücü Nafta 200

Çözücü Nafta 150 ND

Çözücü Nafta 200 ND

toluen

Beyaz ruhu

Ksilen

 

 

 

alkoller

2-Etil Heksanol

Benzil alkol

Diaseton Alkol

Etil Alkol - Doğal

Etil Alkol - Sentetik Denatüre

İzo Butil Alkol

İzo Nonil Alkol

İzopropil alkol

Metil alkol

N-Bütil Alkol

N-Propanol

Pentilol

propilol

Sabutol

Metil İzo Butil Karbional

 

 

Glikoller

Dietilen Glikol (DEG)

Dipropilen Glikol (DPG)

Mono Etilen Glikol (MEG)

Mono Propilen Glikol (MPG)

Mono Propilen Glikol (USP SINIFI)

Tri Etilen Glikol (TEG)

1.4 Bütandiol (1.4 BDO)

Neopentil Glikol (NPG)

Heksilen Glikol

Glikol Eterler

Butil Diglikol Eter (BDGE)

Butil Glikol Eter (BGE)

Butil Triglikol Eter (BTGE)

Etoksi Propanol (EP)

Metil Di Proksitol (DPM)

Metoksi Propanol (MP)

 

 

ketonlar

aseton

sikloheksanon

Diizobütil Keton (DIBK)

Metil Etil Keton (MEK)

Metil İzobütil Keton (MIBK)

Glikol Eter Asetatlar

Butil Di Glikol Asetat (BDGA)

Butil Glikol Asetat (BGA)

Etoksi Propil Asetat (EPA)

Metoksi Propil Asetat (MPA)

 

 

esterler

Etil asetat

İzo Butil Asetat

İzo Propil Asetat

Metil Asetat

N-Bütil Asetat

N-Propil Asetat

Sec Butil Asetat

2-Etil Heksil Asetat

Klorlu Çözücüler

Metilen Klorür (MC)

Kloro Etilen Başına (PCE)

Tri Kloro Etilen (TCE)

 

 

aminler

Di Etanol Amin (DEA)

Mono Etanol Amin (MEA)

Tri Etanol Amin 85%

Tri Etanol Amin 99%

Dietilentriamin (DETA)

anhidritler

Maleik Anhidrit

Ftalik Anhidrit

 

 

asitler

Asetik asit

Akrilik asit

adipik asit

Benzoik asit

Sitrik asit

Metakrilik Asit

propiyonik asit

Formik asit

Fosforik asit

Laktik asit

Vinil Sülfonik Asit (SVS)

 

 

Yağ asitleri

Oleik asit

Stearik asit

monomer asit

Hindistan Cevizi Yağı Yağ Asidi

Silvatal 20S

Donyağı Yağı Yağ Asitleri (TOFA)

Damıtılmış Tall Yağı (DTO)

Dimer Asitler

silfat 2

Silfat 2C

Silfat 2lt

Silfat 2lTC

Silfat FA1

Silfat FA2

Silvatal 20/25S

Yarıyıl 25/30S

Silvatal D25LR

Silvatal D30LR

Silvatal D40LR

tek parça 14

tek parça 18

tek parça 22

Unidyme 35

tek parça 60

tek parça M15

Silvatal 10S

 

 

izosiyanatlar

Difenilmetan 4-4 Diizosiyanat (MDI)

Toluen Diizosiyanat (TDI)

Nitroselüloz (Endüstriyel)

Nitroselüloz A tipi

nitroselüloz E tipi

pigmentler

Titanyum Dioksit Anataz

Titanyum Dioksit Rutil

Karbon siyahı

 

 

 

fosfonatlar

ATMP %50

DETPMP

%60

PVA ELYAF (KURALON)

Poli Vinil Butiral

Hareketli B16H

Hareketli B20H

Hareketli B30H

Hareketli B45H

Hareketli B60H

Tamamen Hidroliz

Mowiol 28-99

 

 

Etilen Modifiye Kopolimerler

AQ 4104'ü aş

Aşırı HR 3010

Aşırı RS 2117

Aşırı RS 2817

Aşırı RS 1717

Aşırı RS 1713

 

 

Termoplastik İşlenebilir Polivinil alkol

Mowiflex TC 232

Mowiflex TC 253

Mowiflex LP TC 161

Mowiflex LP TC 251

Mowiflex LP TC 661

Poli Vinil Alkol Elyaf

kuralon

Elvanol 85-82

Elvanol 71-30

Boya Katkı Maddeleri % Katalizörler

Reoloji Kontrol Ajanları

Dispersiyon, Tesviye Ajanları

Özel Temsilciler

Yapışma Arttırıcı

Epoksi Kür Hızlandırıcı

Asit Katalizörleri

Kalay Katalizörleri

 

 

yüzey aktif maddeler

Nonil Fenol Etoksilat 4 EO

Nonil Fenol Etoksilat 6 EO

Nonil Fenol Etoksilat 8 EO

Nonil Fenol Etoksilat 10 EO

Nonil Fenol Etoksilat 30 EO

Nonil Fenol Etoksilat 40 EO

C10 İzo Decil Alkol 3 EO

C10 İzo Decil Alkol 5 EO

C10 İzo Decil Alkol 6 EO

C10 İzo Decil Alkol 7 EO

C10 İzo Decil Alkol 8 EO

C16-C18 Setil Stearil Alkol 6 EO

C16-C18 Setil Stearil Alkol 11 EO

C16-C18 Setil Stearil Alkol 15 EO

C16-C18 Setil Stearil Alkol 29 EO

C16-C18 Setil Stearil Alkol 80 EO

11-3 C11 Okso Alkol 3 EO

11-5 C11 Okso Alkol 5 EO

11-8 C11 Okso Alkol 8 EO

11-15 C11 Okso Alkol 15 EO

123-35 C12-C13 Okso Alkol 35 EO

111-5.5 C11 Okso Alkol 5.5 EO

111-7 C11 Okso Alkol 7 EO

123-5 C12-C13 Okso Alkol 5 EO

123-10 C12-C13 Okso Alkol 10 EO

Lialet 125-3 C12-C15 Okso Alkol 3 EO

Lialet 125-5 C12-C15 Okso Alkol 5 EO

Lialet 125-8 C12-C15 Okso Alkol 8 EO

Lorodac 3-24 C12-C14 Lineer Alkol 3 EO

Lorodac 6-24 C12-C14 Lineer Alkol 6 EO

Lorodac 12-24 C12-C14 Lineer Alkol 12 EO

Marlipal O 13/100 C13 Iso Tridesil Alkol 10 EO

Tridac Iso 3 C13 Iso Tridesil Alkol 3 EO

Tridac Iso 5 C13 Iso Tridesil Alkol 5 EO

Tridac Iso 6 C13 Iso Tridesil Alkol 6 EO

Tridac Iso 8 C13 Iso Tridesil Alkol 8 EO

Tridac ISO 9 C13 Iso Tridesil Alkol 9 EO

Tridac ISO 12 C13 Iso Tridesil Alkol 12 EO

Tridac Iso 40 %70 C13 Iso Tridesil Alkol 40 E0

Marlipal 31-90 Okso Alkol etoksilat

Nonidac 11 P 30-70 Okso Alkol etoksilat

Dacol MSS 20 Sorbitol Mono-Stearat 20 EO

Dacol MOS 20 Sorbitol Mono-Oleat 20 EO

Dacol MLS 20 Sorbitol Mono-Laurate 20 EO

EO / PO (Etoksile, Propoksile) Alkoller

Biodac 232 C11 Okso Alkol 6EO-4PO

Emuldac 251 PE Lineer Alkol C16-C18 PO-EO

Lorodac L6-S-50 C12-C15 Alkol 6EO-2PO

Marlox 11009 C11 Yarı Doğrusal Alkol EO-PO

Marlox 11027 C11 Yarı Doğrusal Alkol EO-PO

Donyağı Amin Etoksilatlar

Diammin S-15 Donyağı Amin 15 EO

Diammin S-25 Donyağı Amin 25 EO

PO / EO (Propoksilatlı, Etoksilatlı) Blok Polimerler

Plurodac 44 Polialkilen Glikol PO / EO MW: 1800

Plurodac F 68 Polialkilen Glikol PO / EO MW: 8200

Etoksillenmiş Hint Yağları

Emülgatör EL-18 Hint Yağı 23 EO

Emülgatör EL-30 Hint Yağı 30 EO

Emülgatör EL-65 Hint Yağı 40 EO

Emülgatör EL Hint Yağı 50 EO

Emülgatör ELC 200 Hint Yağı 200 EO

anyonikler

Aniodac 11-P7-27 Yağ Alkolü Poli-Etoksi Sülfat

Daklor 27-20-23 C12-C13 Sodyum Paret Sülfat

Sorbitol Ester Etoksilatlar

Nonil Fenol Etoksilatlar

Alkil Poli Glikozitler (APG)

Polietilen Glikoller (PEG)

disodyum sülfosüksinat

Sodyum Vinil Sülfonat (SVS)

Diğerleri

1.4 Bütandiol (1.4 BDO)

2 Etilheksil Sülfat

Amonyum Persülfat (APS)

benzil klorür

Kalsiyum sülfat Bağlayıcı 30 (CAB 30)

Hint Yağı Birinci Özel Sınıf - FSG

Disiklopentadien (DCPD)

disodyum sülfosüksinat

Boya Sabitleme Maddesi - Formaldehit İçermez

Gliserin

sakız reçinesi

hidrokarbon reçineleri

Hidrojenlenmiş Hintyağı

lesitin

Metil Etil Ketoksim (MEKO)

N-Dodesil Merkaptan

Neopentil Glikol (NPG)

Oksitlenmiş Bitüm 115/15

pentaeritritol

Fenol

Potasyum Persülfat (KPS)

PROB BH

PTA (Saf Tereftalik Asit)

Sorbitan Mono Oleat

Yapıştırıcı Rosin Esterleri

triasetin

Triizobütil Fosfat (TIBP)

Sodyum Formaldehit Sülfoksilat Tozu

Sırt Boyama Maddesi

D-limonen

hint yağı

Pentaeritritol Reçineler

Etil 3-Epoksi Propionat

kaprolaktam

Hidrojen peroksit

Kostik soda

 

 

Daha fazla ürün için lütfen www.atamankimya.com adresini ziyaret edin.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.