1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Etilen bis stearamid



Eşanlamlılar: Etilen bis stearamid, EBS, N,N'-Etilenbisstearamid, EBS mumu, MUM, Etilenbisstearamid, Etilen-bis-stearamid, Etilen distearilamid, amid mumu, etilen-bis-stearamid mumu



Cas No: 110-30-5

Tercih edilen IUPAC adı
N,N'-(Etan-1,2-diil)di(oktadekanamid)
Diğer isimler
1,2-Bis(stearoilamino) etan
N,N'-1,2-Etandiilbisoktadekanamid
N,N'-Etilendi(stearamid)
Etilen distearilamid

Eşanlamlılar: Etilen distearamid; EBS; 1,2-Bis(oktadekanamido)etan; Etilenbisoktadekanamid; Etilenbis(stearilamid); etilendiamin; bisstearamid; N-[2-(oktadekanoilamino)etil]oktadekanamid; N-(2-stearamidoetil)stearamid; N,N'-1,2-Etandiilbisoktadekanamid; N,N'-Distearoiletilendiamin; N,N'-etan-1,2-diildioktadekanamid; N,N'-Etilenbisstearamid; N,N'-Etilendisteramid; n,n'-Etilen distearilamid; Oktadekanamid, N,N'-1,2-etandiilbis-,Oktadekanamid, N,N'-etilenbis-, Oktadekanamid, N,N'-etilenbis-, Stearik asit: Etilendiamin diamid; 110-30-5;

Özellikler
Kimyasal formül: C38H76N2O2
Molar kütle: 593.038 g·mol-1
Görünüm: Beyaz, mumsu
Koku: Kokusuz
Erime noktası: 144 - 146 °C (291 - 295 °F; 417 - 419 K)

Etilen bis stearamid (etilen-bis-stearamid mumu), beyaz ince granüller ve ince toz halinde sağlanır.

Etilen bis stearamid bir işleme yardımcısı, dağıtma maddesi ve salma maddesi olarak kullanılır.
Etilen bis stearamid, yüksek bir erime noktasına ve sıcaklık kararlılığına sahiptir.

Bu, onu özellikle bitüm endüstrisi için uygun hale getirir.

Etilen bis stearamid optimize edilmiş bitüm stabilitesi sağlar ve polimerle stabilize edilmiş bitümler için uygundur.
Yüksek erime noktası nedeniyle Etilen bis stearamidiyi bir termal kararlılık sunar.
İşleme sıcaklığını ve viskoziteyi düşürmek için etilen bis stearamid (EBS) kullanılır.

Etilen bis stearamid, Toz boyalarda gaz giderici ajan olarak kullanılır.

PVC uygulamalarında ve masterbatch'lerde, Etilen bis stearamid dahili ve harici yağlayıcı olarak kullanılır.



Etilen bis stearamid, (CH2NHC(O)C17H35)2 formülüne sahip organik bir bileşiktir.
Etilen bis stearamid (EBS) mumsu beyaz bir katıdır ve ayrıca bir form salma maddesi olarak yaygın şekilde kullanılan toz veya boncuklar halinde bulunur.
Etilen bis stearamid, etilendiamin ve stearik asidin reaksiyonundan türetilir.
Etilen bis stearamid, çeşitli uygulamalar için kaygan bir kaplama sağlayan, düşük toksisiteye sahip beyaz bir katıdır.

Etilen bis stearik asit amid (N,N'-Etilenbisstearamid, kısaca EBS olarak adlandırılabilir), sert PVC, ABS, AS, PC gibi termoplastik reçinelerin işlenmesinde, plastik yağlama maddesi olarak kullanılır.
 
Etilen bis stearamid, PVC, ABS, yüksek etkili polistiren, poliolefin, kauçuk ve plastik ürünlerin kalıplanmasında ve işlenmesinde yaygın olarak kullanılan bir yağlayıcıdır.

Etilen bis stearamid, Yağlayıcı, işleme sırasında plastik yapabilir, plastikler ve işlemci arasındaki karşılıklı sürtünmeyi azaltabilir ve içindeki plastik moleküller bu süreçte önemli bir rol oynar.

Etilen bis stearamid EBS, termoplastiklik, termoset reçine ve SE, poliolefin, PS, ABS reçinesi gibi kauçuğun işlenmesi için geçerli olan bir tür iyi iç ve dış yağlayıcı maddedir.

Etilen bis stearamid EBS, ürünlerin termostabilitesini, dış görünüşünü, rengini, parlaklığını veya şeffaflığını etkilemez.


Etilen bis stearamid kayma gerilimini azaltır ve bu güç, sürtünme ile plastikler ve makineler arasındaki molekül içi arasındaki sürtünmenin iki yönünden gelir.

EBS, polarite ve polar olmayan grup içerir ve yüksek sıcaklıkta yağlama özelliklerinin yapışmazlığı ve düşük sıcaklık gibi özelliklere sahiptir.


Parafin mumu, polietilen mumu ve stearat gibi geleneksel yağlayıcılarla karşılaştırıldığında, Etilen bis stearamid yalnızca iyi bir dış kayganlığa sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda iyi işlevli çoğu plastikte uygulanan iyi bir iç uyumluluğa sahiptir.

Etilen bis stearamid, pigmentler ve tamponlar üzerinde mükemmel bağlantı ve dağılıma sahiptir.

Etilen bis stearamid, organik çözücüler ve suda çözünmez. Ksilen, kloroform ve butanol gibi kaynama noktası yüksek solventlerde çözünür. Parlama noktası 285°C'nin altındadır ve yoğunluk 0,98'dir (25°C).



Etilen bis stearamid, haloysit nanotüpün potansiyel olarak biyolojik olarak parçalanabilen plastik olarak kullanılabilen bir polilaktik asit matrisine dağılımını iyileştirmek için kullanılabilir.

Etilen bis stearamid ayrıca yüksek yüksek yoğunluklu etilen (HDPE)/ahşap kompozitlerin mukavemetini artırmak için bir yağlayıcı olarak da kullanılabilir.

İşleme yağları, ayırıcı maddeler, antistatikler, pigment dağıtma yardımcıları, yağ bazlı köpük önleyici maddeler ve kaplamalara katkı maddeleri.



Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.