1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

Fümarik Asit



Fümarik asit, gıdalar, içecekler, deterjanlar, hayvan yemi, farmasötik ürünler ve çeşitli endüstriyel ürünlerde kullanılan değerli bir bileşiktir.

Fümarik asit, HO2CCH=CHCO2H formülüne sahip organik bir bileşiktir.


Fümarik asit, tadı arttırmak, pH'ı yönetmek, higroskopisiteyi azaltmak, raf stabilitesini iyileştirmek ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli işlevlere hizmet eden bir organik asittir. Fumarik asit, yiyecek, içecek, hayvan beslenmesi, endüstriyel, ilaç ve kişisel bakım pazarlarında uygulanabilen fonksiyonel bir bileşendir.


Fümarik asit, antioksidan olarak ve nemin sertleşen gıda tozlarından korunması için kullanılan bir gıda katkı maddesidir.

Fümarik asit ayrıca kaplamalar, reçineler, farmasötikler ve plastikleştiriciler gibi uygulamalarda da kullanılır.


Beyaz bir katı olan fumarik asit doğada yaygın olarak bulunur.



EC / Liste no.: 203-743-0

CAS numarası: 110-17-8

Mol. formül: C4H4O4


Eş anlamlılar: (E)-Butendioik asit, trans-1,2-Etilendikarboksilik asit, trans-bütendioik asit 2-Butendioik asit, Allomaleik asit, Boletik asit, Donitik asit, Likenik asit


Fümarik asit, adını yaygın bir Avrupa bitkisi olan Fumaria cinsine ait bitkilerde bulunmasından alır.

Fümarik asit, simetrik, doymamış dikarboksilik asidin trans-izomeridir; cis-izomeri maleik asittir.

Fümarik asit, meyve benzeri bir tada sahip, renksiz, kristal bir toz (meyve asidi) olarak üretilir ve diesterleri oluşturan, suda çözünürlüğü düşük olan ve çift bağ boyunca ilavelere uğrayan zayıf bir asittir.


Fümarik asit, toksik olmaması ve en ucuz gıda sınıfı asit olması nedeniyle gıda endüstrisinde asitleştirici olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Fümarik asitin sudaki çözünürlüğü düşüktür (25 °C'de 100 g başına 0,6 g) ve bu nedenle çeşitli gıdalarda kullanımını arttırmak için, bir ıslatma maddesi içeren, soğuk suda çözünür (CWS) bir fumarik asit kullanılır. örneğin ağ/ağ %0,3 dioktil sodyum sülfosüksinat kullanılır.


Fümarik asit, insanlarda ve diğer memelilerde organik asit biyosentezi için trikarboksilik asit döngüsünde kritik bir ara maddedir.

Fümarik asit aynı zamanda bitki yaşamında da önemli bir bileşendir.

Gıda katkı maddesi olarak kullanıldığında, fümarik asidin hidrofobik yapısı kalıcı, uzun süreli ekşilik ve lezzet etkisi sağlar.



Uygulamalar
Fümarik asit 1946'dan beri yiyecek ve içecek ürünlerinde kullanılmaktadır.

Şu anda buğday ve mısır ekmeği, ekşi mayalı ve çavdar ekmeği, soğutulmuş bisküvi hamurları, meyve suyu ve nutrasötik içecekler, jelatinli tatlılar, jelleştirme yardımcıları, pasta dolguları ve şarapta kullanılmaktadır.

Gıda araştırmaları, Fümarik asidin birçok gıda ve içecek ürününün kalitesini arttırdığını ve maliyetlerini düşürdüğünü göstermektedir.

Fümarik asit hayvan yemlerinde de kullanılır.

Fümarik asit, meyve benzeri bir tada sahip bir asitleştiricidir.

Fümarik asit (E297 veya INS297) dört karbonlu bir dikarboksilik asittir ve gıdalarda asitlik düzenleyici olarak kullanılır.

Fümarik Asit, gereksinimlerin saflığa dayalı olduğu, genellikle içeceklerde ve kabartma tozlarında kullanılan, toksik olmayan bir gıda katkı maddesidir.

Tartarik asitin yerine geçer ve bazen aynı tat için her 0,91 gram Fümarik Asite karşılık 1,36 gram sitrik asit oranında sitrik asidin yerini alır.

Aynı zamanda, malik asitin kullanımına benzer şekilde, ekşilik katmak için şeker üretiminde önemli bir bileşendir.

Fümarik asit neredeyse bir asırdır yiyecek ve içecek ürünlerinde kullanılmaktadır.
Birçok gıda, içecek ve hayvan yemi ürününün kalitesini artırmak ve maliyetlerini azaltmak için en yaygın olarak buna güvenilmektedir.

Yiyecek ve içeceklerde pH'ı dengelemek için etkili bir araç olan fümarik asit, ekşilik ve lezzetin etkisini ve yoğunluğunu kontrol eder ve antimikrobiyal ve bakteri yok edici etkiye sahiptir.

Fümarik asit hiçbir şekilde higroskopik değildir ve toz halindeki karışımların nemden dolayı topaklanmasını ve sertleşmesini önler.

Aynı zamanda diğer asitlerden daha önemli olduğundan daha az ürünün aynı sonuçlara ulaşmasını sağlar ve böylece içerik maliyetlerini düşürerek ekonomiyi iyileştirir.

Fırın

Ekmek
Fümarik asit, çavdar ve ekşi mayalı ekmek için anında tatlandırıcı madde görevi görür.

Kuru harmanlama adımı sırasında hamur malzemelerine fumarik asit eklenir.
Lezzet yoğunluğu, tarife eklenen Fumarik asit miktarı ile kolayca kontrol edilir.


İngiliz keklerinde Fümarik asit gözenekliliği önemli ölçüde artırır.
Hamurun işlenebilirliği artırılır ve birim ağırlık başına daha fazla ekşilik sağlanır.

Ekşi mayalı rulonun ekşi, sıcak tadından daha uzun ömürlü tortillaya kadar, fumarik asit raf ömrünü uzatır, hamurun işlenebilirliğini artırır ve çeşitli lezzetli fırınlanmış ürünler için tatlandırıcı madde olarak görev yapar.


Kuru Karışımlar.
Kuru karışımlardan yapılan çikolatalı kekler ve jel tatlılar veya brownieler ve krepler kuru kalır ve serbestçe akar çünkü fumarik asit, yüksek nemli saklama koşullarında bile topaklanmayı ve kurumayı önler.


Meyve Suyu İçecekleri
Fümarik asit, meyve suyu içeceklerinde kullanılan diğer asitleştiricilere göre birim ağırlık başına daha fazla ekşilik sağlar.
Bu, asitleştirici maliyetini önemli ölçüde azaltır.


Fümarik asitin kullanılması, meyve suyu içeceğinin pH'ının dengelenmesine, renk ve lezzetin dengelenmesine yardımcı olur.


Şarap
Fümarik Asit, tadında fark edilebilir bir fark olmadan şarabı ekonomik olarak asitlendirebilir.
Üç pound fumarik asitin beş pound Sitrik asitle değiştirilme oranı, asitleştirici maliyetini önemli ölçüde azaltabilir.
Fümarik asit ayrıca şişeleme sonrasında ikincil fermantasyonu önler ve düşük konsantrasyonlarda bakır ve demir mevcut olduğunda arıtıcı görevi görebilir.


Şekerlemeler
Fümarik asit, depolama ve dağıtım sırasında nemi emmediği için asit kaplı şekerlerin raf ömrünü uzatır.
Düşük nem seviyesinin korunması sakarozun inversiyonunu geciktirir.
Fümarik asit, kuru formda kullanılan diğer asitleştiricilere göre birim ağırlık başına daha fazla ekşilik sağladığından asitleştirici maliyeti de azalır.



Jöleler ve Reçeller
Fümarik asit, reçeller, jöleler ve konserveler için asitleştirici olarak kullanıldığında gıda asidi maliyetlerini azaltabilir.

İki kilo kadar küçük bir fumarik asit, her üç kilo Sitrik, Malik veya Tartarik asidin yerini alabilir.

2:3 değiştirme oranında fumarik asit önemli jel kuvveti veya pH farklılıkları oluşturmaz.



Aljinat Bazlı Tatlılar
Fümarik asit, kalsiyumu serbest bırakan ekonomik bir asitleştiricidir. Pürüzsüzlüğü artırır ve sertleşme sürelerini optimize eder.

Ayrıca fümarik asidin higroskopik olmaması, kuru tatlı karışımlarının yüksek nemde bile serbestçe akmaya devam etmesi anlamına gelir.
Fümarik asit, higroskopik olmayan yapısı nedeniyle lezzet bileşenlerinin bozulmasına neden olmadan üretim süreci sırasında kuru tatlı karışımlarına doğrudan eklenebilmektedir.



Jelatinli Tatlılar
Fümarik asit, jelatinli tatlılarda asitleştirici maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

Ürün tarifine bağlı olarak her bir pound Sitrik asit, 0,6 ila 0,7 pound fumarik asit ile değiştirilebilir.
Nem alımının azaltılması lezzet stabilitesini artırır ve raf ömrünü uzatır.

Fümarik asit, topaklanmama ve serbest akış özelliklerini korur.

Fümarik asit, nem içeriğini düşük tutarak tat bileşenlerinin stabilitesinin korunmasına yardımcı olur ve paketlenmiş kuru karışımdaki sakkarozun tersine çevrilmesini önemli ölçüde azaltır.
Ürün formülasyonunda neme duyarlı başka bileşenler kullanılmıyorsa, daha ucuz ambalajların kullanılması da mümkün olabilir.

Fümarik asit ayrıca jel gücünü de arttırır, bu nedenle gıda işleyicileri ortalama jelatin içeriğini yaklaşık %2 oranında azaltabilir.



Şekerleme
Fümarik asit depolama ve dağıtım sırasında nemi emmez, raf ömrünü uzatarak ve sakkarozun dönüşümünü yavaşlatarak tatlıların rafta daha uzun süre kalmasını sağlar.

Fümarik asit, diğer kuru asitleştiricilere göre birim ağırlık başına daha fazla ekşilik sağladığından, aynı zamanda maliyetleri düşürmek isteyen şekerlemecilere de yardımcı olabilir.



Pasta Dolguları
Fümarik asit, higroskopik olmadığından pasta dolgularındaki nişasta ve şeker içerikleriyle doğrudan karıştırılabilir.

Fümarik asit, ürün formülasyonlarında ihtiyaç duyulan gıda asidini azaltarak maliyetleri düşürür.
Fümarik asit pürüzsüzlüğü artırır ve optimum jelleşme için kritik pişirme sürelerini uzatır.



Yumurta Beyazı Köpükleri
Fümarik asit, yumurta beyazı köpüklerde ve yumurta beyazı köpüklere dayalı son ürünlerde maksimum hacmi destekleyebilir.

Fümarik asit, yumurta beyazı hacmini kontrol etmek için daha pahalı olan tartar kreminin yerini alabilir.
Fümarik asit ile yumurta beyazları alışılagelmiş optimum sürenin iki katına kadar fazla dövülebilir.

Sürekli akış prosesleri için çok uygun olan fumarik asit, sıvı ve kurutulmuş yumurta beyazlarına eklenebilir.


Jöleler, Reçeller ve Tatlılar
Fümarik asit, daha iyi doku ve jelleşme özellikleri sağlayarak, lezzet stabilitesini artırarak ve raf ömrünü uzatarak jöleleri, reçelleri, konserveleri ve tatlıları iyileştirir.

Ek olarak, yumurta akı köpüklerinde ve yumurta akı köpüklerinin kullanıldığı uygulamalarda, fümarik asit hacmi artırır ve tartar kremasının yerini alarak maliyet verimliliği sağlar.


WEIN

Fümarik asit şarapta kullanıldığında malolaktik fermantasyonun kontrolünü sağlar.

Fümarik asit, alkolik fermantasyonun sona ermesinden (fruktoz/glikoz 1 g/L'nin altında) sonra erken bir aşamada eklendiğinde tüm malolaktik fermantasyonu bloke eder.

Malolaktik fermantasyon sırasında fümarik asit fermantasyonun kısmen tamamlanmasını sağlar.

[SO2 kullanımını] sınırlamak veya SO2 olmadan şarap yapmak büyük ilgi çeken bir araçtır.

Not: Bununla birlikte, artık şeker içeren şaraplarda kullanırken dikkatli olun: alkol referansı durumunda maya, eklenen fümarik asidi metabolize edebilir ve Krebs döngüsünü kullanarak malik asite dönüştürebilir.

Sonuç olarak malolaktik fermantasyonu engellemek yerine aktive etme riski vardır.

Tüm bu ilginç yönler
kükürt seviyelerinin kontrol altında tutulması gereken tüm şaraplama işlemleri için uygun hale getirin.

Örneğin malik asiditenin sunduğu hoş tadı arayanlar için köpüklü şarap üsleri ve narin beyaz, roze veya kırmızı şaraplar yapmak için idealdir.



Ancak mevcut mevzuata göre asitleştirici olarak sınıflandırılmamaktadır, yani ilgili kayıtta yer almasa bile kullanılabilmektedir.

FÜMARIK ASİT'in etkisi, molekül ortamda mevcut olduğu sürece devam eder; örneğin eklendiğinde aylarca dayandığı gözlemlenmiştir.
Fermantasyon süreci tamamlandıktan sonra, Saccharomyces cerevisiae aktivitesi olmadan rafinasyon sırasında şarap.

FUMARIC ASİT kullanılmadan önce şarabın duyusal dengesine etkilerinin tahmin edilebilmesi için laboratuvarda oryantasyon testleri yapılmalıdır.

FUMARIC ASİT mükemmel bir bileşimdir



İçecekler
Tatlı, lezzetli bir meyve suyu, pH'ı kontrol etmek için fumarik asit ilavesiyle daha uzun süre renkli ve lezzetli kalır.

Fumarik asit aynı zamanda şarabın lezzetinde fark edilebilir bir fark olmadan asitleşmesine yardımcı olur ve şişeleme sonrasında ikincil fermantasyonu önler.


Protez/Banyo Tuzları için Temizlik Maddeleri

NaHCO3, K2CO3 ve toz haline getirilmiş Fumarik asit içeren karbondioksit üreten bileşikler, protezler ve banyo tuzları için temizlik maddeleri yapmak üzere diğer bileşenlerle birlikte tabletlenebilir.



Hayvan yemi

Fumarik asidin sütten kesim sonrası domuz yavrusu yemine özellikle etkili bir katkı maddesi olduğu kanıtlanmıştır.
Fumarik asitin dahil edilmesi ve bunun sonucunda pH değerinin ayarlanması, kilo alımında, gıda tüketiminde ve yemden yararlanma oranında iyileşme olduğunu gösterir.


Hayvan Besleme.
Domuz yavrusu yeminde kanıtlanmış, etkili bir katkı maddesi olan fumarik asitin, sütten kesim sonrası dönemde kilo alımını, gıda tüketimini ve yem dönüşüm oranını iyileştirdiği gösterilmiştir.



Kişisel Bakım ve Kozmetik.
Kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinin efervesansı, kombine toz haline getirilmiş fumarik asit ve karbon dioksit bileşenlerinin bir araya getirilip tabletlenmesinden gelir.

Fumarik asit, kozmetik formülasyonlarda ve kişisel bakım ürünlerinde uygulama alanı bulur.

Fumarik asit kremler, losyonlar ve merhemlerde bir bileşen olarak uygulanır ve burada pH ayarlayıcı, tamponlayıcı madde ve cilt bakım maddesi olarak işlev görür.

Fumarik asit, deterjanlar ve bulaşık deterjanları gibi temizlik ürünlerinde kullanılır.

Fumarik asit, asidik özellikleri nedeniyle kir, leke ve kireç birikintilerinin giderilmesine yardımcı olur.

Endüstriyel Kullanımlar

Fumarik asidin endüstriyel kullanımları şunları içerir:

Doymamış Polyester
Alkid Reçineler
Baskı Mürekkepleri
Kağıt Boyutlandırma



Endüstriyel Üretim
Fumarik asit, doymamış polyester, alkid reçineler, baskı mürekkepleri ve kağıt haşıllama dahil olmak üzere birçok endüstriyel malzemenin üretiminde kullanılır.

Fumarik asit, doymamış polyester reçineler (UPR), alkid reçineler ve plastikleştiricilerin üretiminde kullanılır.

Fumarik asit, doymamış polyester reçinelerin (UPR) ve alkid reçinelerin üretiminde kullanılır.

Fumarik asit, çapraz bağlama maddesi olarak görev yapar ve bu reçinelerin mukavemet, dayanıklılık ve ısı direnci dahil olmak üzere özelliklerinin geliştirilmesine yardımcı olur.


Renksiz bir sıvı formundaki fumarik asit, maleik asidin izomerizasyonuyla üretilir.

Bu ürün kağıt ebatlamada ve yapıştırıcılarda kullanılabilir.

Fumarik Asit bazen 2-Butendioik asit olarak da bilinir ve ayrıca sentetik reçinelerde, doymamış polyester reçinelerde ve yağlayıcılarda da kullanılabilir.


Çok yönlü bileşik aynı zamanda pH'ı 4,5'un üzerinde olan ürünlerde minimum düzeyde ekşilik ekleyerek pH'ı azaltır.

Düşük moleküler ağırlığı, fumarik asitin 3,0'a yakın pH'larda diğer gıda asitlerine göre daha fazla tamponlama kapasitesi sağlar.

Gücünden dolayı diğer organik gıda asitlerine göre daha az fumarik asit gerekir, bu da birim ağırlık başına maliyetleri azaltır.



Fumarik asit, fumaraz enzimi (bkz. 'Malik asit') tarafından katalize edilen l-malik asitin ve aspartaz enzimi tarafından aspartamın bir bileşeni olan l-aspartik asidin endüstriyel preparasyonunda kullanılır.

Fumarik asidin diğer endüstriyel kullanımları jet baskı mürekkeplerinde, plastik yüzey kaplamada ve kağıt boyutlandırmada ve doymamış polyester ve alkid reçinelerin hazırlanmasında bir ara madde olarak kullanılır.

İlaç endüstrisi, alternatif tıp formülasyonlarında optik bir ağartma maddesi olarak aleksifarmik sodyum dimerkaptosüksinat ve demirli fumarat üretmek için fumarik asit veya sedef hastalığını tedavi etmek için fumarik asit esterleri monoetil fumarat ve dimetil fumarat olarak kullanır.





Fumarik asit, papaya, armut ve erik gibi meyvelerde sınırlı miktarda da olsa doğal olarak bulunur.


Amerika Birleşik Devletleri'nde fumarik asit esas olarak meyve sularında, jelatinli tatlılarda, tortillalarda ve pasta dolgularında kullanılır.

Fumarik asit nispeten ucuzdur ancak sitrik asitten daha keskin bir tada sahip olması gibi bir dezavantaja sahiptir ve suda çözünmesi zordur.

Fumarik asidin çözünürlüğü yalnızca ∼6 g l-1'dir (yani %0,6), bu da çözünürlük konsantrasyonlarının çözeltiye girmesi için gereken uzun süreler nedeniyle daha da karmaşık hale gelir. Bu nedenle, çoğu zaman çözücünün ısıtılmasıyla çözünürlük hızlandırılır, bu da birçok gıda endüstrisi uygulamasında kullanılmasını sıklıkla engeller.

Fumarik asit, C=C çift bağının E geometrisine sahip bir butendioik asittir.

Fumarik asit, sitrik asit döngüsünde bir ara metabolittir.



Fumarik asit, bir fumaratın (1-) konjuge asididir.


Meyveye benzer bir tada sahiptir ve gıda katkı maddesi olarak kullanılır.
E numarası E297'dir.

Fumarik asit, içeceklerde ve kabartma tozlarında gıda asitliği düzenleyici olarak kullanılır.

Ayrıca fumarik asit, sedef hastalığını veya multipl sklerozu tedavi etmek için kullanılan farmasötik olarak aktif bir maddedir.


Tuzlar ve esterler fumaratlar olarak bilinir.

Fumarik asit esterleri (FAE), monoetil fumarat (MEF) ve dimetil fumarat (DMF), fumarik asit baz bileşiğinden türetilen kimyasal bileşiklerdir.


Fumarik asit, bütendioik asidin trans izomeridir, maleik asit ise cis izomeridir.

Fumarik asit, esterifikasyon ve polimerizasyon dahil çeşitli kimyasal sentezlerde ve kağıt endüstrisi için haşıl reçinelerinin üretiminde değerli bir ara maddedir.



Tercih edilen IUPAC adı: (2E)-But-2-enedioik asit

Diğer isimler
Fumarik asit
trans-1,2-etilendikarboksilik asit
2-Butendioik asit
trans-Butendioik asit
Allomaleik asit
Boletik asit
Donitik asit
Likenik asit

Tanımlayıcılar
CAS Numarası: 110-17-8


Kimyasal formül: C4H4O4
Molar kütle: 116,072 g·mol−1
Görünüm: Beyaz katı
Yoğunluk: 1,635 g/cm3
Erime noktası: 287 °C (549 °F; 560 K) (ayrışır)[2]
Suda çözünürlük: 20 °C'de 4,9 g/L[1]
Asitlik (pKa): pka1 = 3,03, pka2 = 4,44 (15 °C, cis izomer)
Manyetik duyarlılık (χ): −49,11·10−6 cm3/mol
Dipol momenti: sıfır değil


Fumarik asit 1946'dan beri gıda asitliği düzenleyici olarak kullanılmaktadır.


  Gıda katkı maddesi olarak asitlik düzenleyici olarak kullanılır ve E numarası E297 ile gösterilebilir.

Genellikle saflık gereksinimlerinin olduğu içeceklerde ve kabartma tozlarında kullanılır.


Fumarik asit, buğday ekmeği yapımında gıda koruyucu ve mayalayıcı asit olarak kullanılır.

Fumarik asit, jelatinlerin jel gücünü arttırır ve aljinat preparatlarına dahil edildiğinde kalsiyum iyonu serbestleştirici olarak görev yapar.

Diğer gıda asitleştiricileriyle kolayca karışır ve keskin bir asidik tat vermez.

Fumarik asit olağanüstü lezzet karıştırma özelliklerine sahip olmasa da, genel tadı tamamlayan bir ağızda kalan tat üreterek üzümlerdekiler gibi spesifik tatlandırıcı maddelere karşı bir afinite gösterir.



Genellikle tartarik asit yerine ve bazen de sitrik asit yerine, malik asitin kullanımına benzer şekilde ekşilik eklemek için her ~1.5 g sitrik asit için 1 g fumarik asit oranında kullanılır.

"Tuz ve Sirke" aromalı patates cipsi gibi bazı yapay sirke aromalarının bir bileşeni olmasının yanı sıra, ocak üstü puding karışımlarında pıhtılaştırıcı olarak da kullanılır.

DG Health'in bir parçası olan Avrupa Komisyonu Hayvan Besleme Bilimsel Komitesi, 2014 yılında fumarik asidin "pratik olarak toksik olmadığını" ancak yüksek dozların uzun süreli kullanımdan sonra muhtemelen nefrotoksik olduğunu tespit etti.



İlaç
Fumarik asit, 1950'li yıllarda Almanya'da sedef hastalığı otoimmün durumunu tedavi etmek için bir ilaç olarak, başta dimetil fumarat olmak üzere 3 ester içeren bir tablet olarak geliştirildi ve Avrupa'da Biogen Idec tarafından Fumaderm adıyla pazarlandı.


Diğer kullanımlar
Fumarik asit, polyester reçineler ve polihidrik alkollerin üretiminde ve boyalar için mordan olarak kullanılır.

Yemlerine fumarik asit eklendiğinde kuzular sindirim sırasında %70'e kadar daha az metan üretir.


Sentez ve reaksiyonlar
Fumarik asit ilk olarak süksinik asitten hazırlandı.

  Geleneksel bir sentez, vanadyum bazlı bir katalizör varlığında klorat kullanılarak furfuralin (mısırın işlenmesinden elde edilen) oksidasyonunu içerir.

  Şu anda, fumarik asidin endüstriyel sentezi temel olarak maleik asidin düşük pH'ta sulu çözeltilerde katalitik izomerizasyonuna dayanmaktadır.

Maleik asit, benzen veya bütan katalitik oksidasyonu ile üretilen maleik anhidritin hidroliz ürünü olarak büyük hacimlerde erişilebilir.

Fumarik asidin kimyasal özellikleri, bileşen fonksiyonel gruplarından tahmin edilebilir.

Bu zayıf asit bir diester oluşturur, çift bağ üzerinden eklemelere uğrar ve mükemmel bir dienofildir.

Fumarik asit, maleik asidin sorunsuz bir şekilde parladığı koşullar altında bir bomba kalorimetresinde yanmaz.

Cis- ve trans-izomerler arasındaki enerji farkını ölçmek üzere tasarlanan deneyleri öğretmek için, tahmini bir karbon miktarı söz konusu bileşikle öğütülebilir ve yanma entalpisi farkla hesaplanabilir.




Çevrilmiş isimler
asit fumarik (fr)

asito fumarico (o)

Fumaarhape (et)

Fumaarihappo (fi)

fumaarzuur (nl)

fumarna kiselina (saat)

fumarna kislina (sl)

fumaro rūgštis (lt)

fumarová kyselina (cs)

fumarsyra (sv)

fumarsyre (da)

fumarsyre (hayır)

Fumarsäure (de)

fumarsav (hu)

fumarskābe (lv)

Kyselina Fumarová (sk)

ácido fumárico (es)

ácido fumárico (pt)

φουμαρικό οξύ (el)

фумарова киселина (bg)




IUPAC adları
(2E)-but-2-enodioik asit

(E) but-2-enodioik asit

(E)-but-2-enodioik asit

(E)-Butendioik asit

1,2-etilen dikarboksilik asit

2-BÜTENİYOİK ASİT

2-Butendioik asit (2E)-Fumarik asit

2-Butendioik asit, E-


asit fumarik

But-2-endioik asit

but-2-endioik asit

E-bütendioik Asit

FA Gevreği

FUMARİK ASİT

Fumarik asit

Fumarik asit

Fumarik asit

Fumarik asit

Fumarik asit

Fumarik asit

fumarik asit, Butenedioik asit, Allomaleik asit, Boletik asit, Donitik asit, Likenik asit

Fumarsäure

trans-1,2-etilendikarboksilik

trans-2-Butendioik asit

trans-Butendisäure

Trans-Butendioik Asit




Ticari isimler
(E)-2-Butendioik asit

1,2-etilen dikarboksilik asit

Allomaleik asit

Boletik asit

Butendioik asit, (E)-

Fumarik asit

trans-1,2-etilendikarboksilik asit

TRANS-BÜTENİKARBOKSİLİK ASİT




Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.