1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

E297 FUMARİK ASİT

E297 FUMARİK ASİT, tadı arttırmak, pH'ı yönetmek, higroskopisiteyi azaltmak, raf stabilitesini iyileştirmek ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli işlevlere hizmet eden bir organik asittir. E297 FUMARİK ASİT, yiyecek, içecek, hayvan beslenmesi, endüstriyel, ilaç ve kişisel bakım pazarlarında uygulanabilen fonksiyonel bir bileşendir.


E297 FUMARİK ASİT, gıdalar, içecekler, deterjanlar, hayvan yemi, farmasötik ürünler ve çeşitli endüstriyel ürünlerde kullanılan değerli bir bileşiktir.

E297 FUMARİK ASİT, antioksidan olarak ve nemin sertleşen gıda tozlarından korunması için kullanılan bir gıda katkı maddesidir.

E297 FUMARİK ASİT ayrıca kaplamalar, reçineler, farmasötikler ve plastikleştiriciler gibi uygulamalarda da kullanılır.


Beyaz bir katı olan E297 FUMARİK ASİT doğada yaygın olarak bulunur.



EC / Liste no.: 203-743-0

CAS numarası: 110-17-8

Mol. formül: C4H4O4


Eş anlamlılar: (E)-Butendioik asit, trans-1,2-Etilendikarboksilik asit, trans-bütendioik asit 2-Butendioik asit, Allomaleik asit, Boletik asit, Donitik asit, Likenik asit


E297 FUMARİK ASİT, adını yaygın bir Avrupa bitkisi olan Fumaria cinsine ait bitkilerde bulunmasından alır.

E297 FUMARİK ASİT, simetrik, doymamış dikarboksilik asidin trans-izomeridir; cis-izomeri maleik asittir.

E297 FUMARİK ASİT, meyve benzeri bir tada sahip, renksiz, kristal bir toz (meyve asidi) olarak üretilir ve diesterleri oluşturan, suda çözünürlüğü düşük olan ve çift bağ boyunca ilavelere uğrayan zayıf bir asittir.


E297 FUMARİK ASİT, toksik olmaması ve en ucuz gıda sınıfı asit olması nedeniyle gıda endüstrisinde asitleştirici olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

E297 FUMARİK ASİTin sudaki çözünürlüğü düşüktür (25 °C'de 100 g başına 0,6 g) ve bu nedenle çeşitli gıdalarda kullanımını arttırmak için, bir ıslatma maddesi içeren, soğuk suda çözünür (CWS) bir E297 FUMARİK ASİT kullanılır. örneğin ağ/ağ %0,3 dioktil sodyum sülfosüksinat kullanılır.


E297 FUMARİK ASİT, insanlarda ve diğer memelilerde organik asit biyosentezi için trikarboksilik asit döngüsünde kritik bir ara maddedir.

E297 FUMARİK ASİT aynı zamanda bitki yaşamında da önemli bir bileşendir.

Gıda katkı maddesi olarak kullanıldığında, fumarik asidin hidrofobik yapısı kalıcı, uzun süreli ekşilik ve lezzet etkisi sağlar.



Uygulamalar
E297 FUMARİK ASİT 1946'dan beri yiyecek ve içecek ürünlerinde kullanılmaktadır.

Şu anda buğday ve mısır ekmeği, ekşi mayalı ve çavdar ekmeği, soğutulmuş bisküvi hamurları, meyve suyu ve nutrasötik içecekler, jelatinli tatlılar, jelleştirme yardımcıları, pasta dolguları ve şarapta kullanılmaktadır.

Gıda araştırmaları, Fumarik asidin birçok gıda ve içecek ürününün kalitesini arttırdığını ve maliyetlerini düşürdüğünü göstermektedir.

E297 FUMARİK ASİT hayvan yemlerinde de kullanılır.

E297 FUMARİK ASİT, meyve benzeri bir tada sahip bir asitleştiricidir.

E297 FUMARİK ASİT (E297 veya INS297) dört karbonlu bir dikarboksilik asittir ve gıdalarda asitlik düzenleyici olarak kullanılır.

E297 FUMARİK ASİT, gereksinimlerin saflığa dayalı olduğu, genellikle içeceklerde ve kabartma tozlarında kullanılan, toksik olmayan bir gıda katkı maddesidir.

Tartarik asitin yerine geçer ve bazen aynı tat için her 0,91 gram E297 FUMARİK ASİTe karşılık 1,36 gram sitrik asit oranında sitrik asidin yerini alır.

Aynı zamanda, malik asitin kullanımına benzer şekilde, ekşilik katmak için şeker üretiminde önemli bir bileşendir.

E297 FUMARİK ASİT neredeyse bir asırdır yiyecek ve içecek ürünlerinde kullanılmaktadır.
Birçok gıda, içecek ve hayvan yemi ürününün kalitesini artırmak ve maliyetlerini azaltmak için en yaygın olarak buna güvenilmektedir.

Yiyecek ve içeceklerde pH'ı dengelemek için etkili bir araç olan E297 FUMARİK ASİT, ekşilik ve lezzetin etkisini ve yoğunluğunu kontrol eder ve antimikrobiyal ve bakteri yok edici etkiye sahiptir.

E297 FUMARİK ASİT hiçbir şekilde higroskopik değildir ve toz halindeki karışımların nemden dolayı topaklanmasını ve sertleşmesini önler.

Aynı zamanda diğer asitlerden daha önemli olduğundan daha az ürünün aynı sonuçlara ulaşmasını sağlar ve böylece içerik maliyetlerini düşürerek ekonomiyi iyileştirir.

Fırın

Ekmek
E297 FUMARİK ASİT, çavdar ve ekşi mayalı ekmek için anında tatlandırıcı madde görevi görür.

Kuru harmanlama adımı sırasında hamur malzemelerine E297 FUMARİK ASİT eklenir.
Lezzet yoğunluğu, tarife eklenen E297 FUMARİK ASİT miktarı ile kolayca kontrol edilir.

İngiliz keklerinde E297 FUMARİK ASİT gözenekliliği önemli ölçüde artırır. Hamurun işlenebilirliği artırılır ve birim ağırlık başına daha fazla ekşilik sağlanır.

Ekşi mayalı rulonun ekşi, sıcak tadından daha uzun ömürlü tortillaya kadar, E297 FUMARİK ASİT raf ömrünü uzatır, hamurun işlenebilirliğini artırır ve çeşitli lezzetli fırınlanmış ürünler için tatlandırıcı madde olarak görev yapar.


Kuru Karışımlar.
Kuru karışımlardan yapılan çikolatalı kekler ve jel tatlılar veya brownieler ve krepler kuru kalır ve serbestçe akar çünkü E297 FUMARİK ASİT, yüksek nemli saklama koşullarında bile topaklanmayı ve kurumayı önler.


Meyve Suyu İçecekleri
E297 FUMARİK ASİT, meyve suyu içeceklerinde kullanılan diğer asitleştiricilere göre birim ağırlık başına daha fazla ekşilik sağlar.
Bu, asitleştirici maliyetini önemli ölçüde azaltır.


E297 FUMARİK ASİTin kullanılması, meyve suyu içeceğinin pH'ının dengelenmesine, renk ve lezzetin dengelenmesine yardımcı olur.


Şarap
E297 FUMARİK ASİT, tadında fark edilebilir bir fark olmadan şarabı ekonomik olarak asitlendirebilir.
Üç pound E297 FUMARİK ASİTin beş pound Sitrik asitle değiştirilme oranı, asitleştirici maliyetini önemli ölçüde azaltabilir.
E297 FUMARİK ASİT ayrıca şişeleme sonrasında ikincil fermantasyonu önler ve düşük konsantrasyonlarda bakır ve demir mevcut olduğunda arıtıcı görevi görebilir.


Şekerlemeler
E297 FUMARİK ASİT, depolama ve dağıtım sırasında nemi emmediği için asit kaplı şekerlerin raf ömrünü uzatır.
Düşük nem seviyesinin korunması sakarozun inversiyonunu geciktirir.
E297 FUMARİK ASİT, kuru formda kullanılan diğer asitleştiricilere göre birim ağırlık başına daha fazla ekşilik sağladığından asitleştirici maliyeti de azalır.



Jöleler ve Reçeller
E297 FUMARİK ASİT, reçeller, jöleler ve konserveler için asitleştirici olarak kullanıldığında gıda asidi maliyetlerini azaltabilir.

İki kilo kadar küçük bir E297 FUMARİK ASİT, her üç kilo Sitrik, Malik veya Tartarik asidin yerini alabilir.

2:3 değiştirme oranında E297 FUMARİK ASİT önemli jel kuvveti veya pH farklılıkları oluşturmaz.



Aljinat Bazlı Tatlılar
E297 FUMARİK ASİT, kalsiyumu serbest bırakan ekonomik bir asitleştiricidir. Pürüzsüzlüğü artırır ve sertleşme sürelerini optimize eder.

Ayrıca fumarik asidin higroskopik olmaması, kuru tatlı karışımlarının yüksek nemde bile serbestçe akmaya devam etmesi anlamına gelir.
E297 FUMARİK ASİT, higroskopik olmayan yapısı nedeniyle lezzet bileşenlerinin bozulmasına neden olmadan üretim süreci sırasında kuru tatlı karışımlarına doğrudan eklenebilmektedir.



Jelatinli Tatlılar
E297 FUMARİK ASİT, jelatinli tatlılarda asitleştirici maliyetlerini önemli ölçüde azaltır.

Ürün tarifine bağlı olarak her bir pound Sitrik asit, 0,6 ila 0,7 pound E297 FUMARİK ASİT ile değiştirilebilir.
Nem alımının azaltılması lezzet stabilitesini artırır ve raf ömrünü uzatır.

E297 FUMARİK ASİT, topaklanmama ve serbest akış özelliklerini korur.

E297 FUMARİK ASİT, nem içeriğini düşük tutarak tat bileşenlerinin stabilitesinin korunmasına yardımcı olur ve paketlenmiş kuru karışımdaki sakkarozun tersine çevrilmesini önemli ölçüde azaltır.
Ürün formülasyonunda neme duyarlı başka bileşenler kullanılmıyorsa, daha ucuz ambalajların kullanılması da mümkün olabilir.

E297 FUMARİK ASİT ayrıca jel gücünü de arttırır, bu nedenle gıda işleyicileri ortalama jelatin içeriğini yaklaşık %2 oranında azaltabilir.



Şekerleme
E297 FUMARİK ASİT depolama ve dağıtım sırasında nemi emmez, raf ömrünü uzatarak ve sakkarozun dönüşümünü yavaşlatarak tatlıların rafta daha uzun süre kalmasını sağlar.

E297 FUMARİK ASİT, diğer kuru asitleştiricilere göre birim ağırlık başına daha fazla ekşilik sağladığından, aynı zamanda maliyetleri düşürmek isteyen şekerlemecilere de yardımcı olabilir.



Pasta Dolguları
E297 FUMARİK ASİT, higroskopik olmadığından pasta dolgularındaki nişasta ve şeker içerikleriyle doğrudan karıştırılabilir.

E297 FUMARİK ASİT, ürün formülasyonlarında ihtiyaç duyulan gıda asidini azaltarak maliyetleri düşürür.
E297 FUMARİK ASİT pürüzsüzlüğü artırır ve optimum jelleşme için kritik pişirme sürelerini uzatır.



Yumurta Beyazı Köpükleri
E297 FUMARİK ASİT, yumurta beyazı köpüklerde ve yumurta beyazı köpüklere dayalı son ürünlerde maksimum hacmi destekleyebilir.

E297 FUMARİK ASİT, yumurta beyazı hacmini kontrol etmek için daha pahalı olan tartar kreminin yerini alabilir.
E297 FUMARİK ASİT ile yumurta beyazları alışılagelmiş optimum sürenin iki katına kadar fazla dövülebilir.

Sürekli akış prosesleri için çok uygun olan E297 FUMARİK ASİT, sıvı ve kurutulmuş yumurta beyazlarına eklenebilir.


Jöleler, Reçeller ve Tatlılar
E297 FUMARİK ASİT, daha iyi doku ve jelleşme özellikleri sağlayarak, lezzet stabilitesini artırarak ve raf ömrünü uzatarak jöleleri, reçelleri, konserveleri ve tatlıları iyileştirir.

Ek olarak, yumurta akı köpüklerinde ve yumurta akı köpüklerinin kullanıldığı uygulamalarda, E297 FUMARİK ASİT hacmi artırır ve tartar kremasının yerini alarak maliyet verimliliği sağlar.


WEIN

E297 FUMARİK ASİT şarapta kullanıldığında malolaktik fermantasyonun kontrolünü sağlar.

E297 FUMARİK ASİT, alkolik fermantasyonun sona ermesinden (fruktoz/glikoz 1 g/L'nin altında) sonra erken bir aşamada eklendiğinde tüm malolaktik fermantasyonu bloke eder.

Malolaktik fermantasyon sırasında E297 FUMARİK ASİT fermantasyonun kısmen tamamlanmasını sağlar.

[SO2 kullanımını] sınırlamak veya SO2 olmadan şarap yapmak büyük ilgi çeken bir araçtır.

Not: Bununla birlikte, artık şeker içeren şaraplarda kullanırken dikkatli olun: alkol referansı durumunda maya, eklenen fumarik asidi metabolize edebilir ve Krebs döngüsünü kullanarak malik asite dönüştürebilir.

Sonuç olarak malolaktik fermantasyonu engellemek yerine aktive etme riski vardır.

Tüm bu ilginç yönler
kükürt seviyelerinin kontrol altında tutulması gereken tüm şaraplama işlemleri için uygun hale getirin.

Örneğin malik asiditenin sunduğu hoş tadı arayanlar için köpüklü şarap üsleri ve narin beyaz, roze veya kırmızı şaraplar yapmak için idealdir.



Ancak mevcut mevzuata göre asitleştirici olarak sınıflandırılmamaktadır, yani ilgili kayıtta yer almasa bile kullanılabilmektedir.

FUMARIC ASİT'in etkisi, molekül ortamda mevcut olduğu sürece devam eder; örneğin eklendiğinde aylarca dayandığı gözlemlenmiştir.
Fermantasyon süreci tamamlandıktan sonra, Saccharomyces cerevisiae aktivitesi olmadan rafinasyon sırasında şarap.

FUMARIC ASİT kullanılmadan önce şarabın duyusal dengesine etkilerinin tahmin edilebilmesi için laboratuvarda oryantasyon testleri yapılmalıdır.

FUMARIC ASİT mükemmel bir bileşimdir



İçecekler
Tatlı, lezzetli bir meyve suyu, pH'ı kontrol etmek için E297 FUMARİK ASİT ilavesiyle daha uzun süre renkli ve lezzetli kalır.

E297 FUMARİK ASİT aynı zamanda şarabın lezzetinde fark edilebilir bir fark olmadan asitleşmesine yardımcı olur ve şişeleme sonrasında ikincil fermantasyonu önler.


Protez/Banyo Tuzları için Temizlik Maddeleri

NaHCO3, K2CO3 ve toz haline getirilmiş E297 FUMARİK ASİT içeren karbondioksit üreten bileşikler, protezler ve banyo tuzları için temizlik maddeleri yapmak üzere diğer bileşenlerle birlikte tabletlenebilir.



Hayvan yemi

Fumarik asidin sütten kesim sonrası domuz yavrusu yemine özellikle etkili bir katkı maddesi olduğu kanıtlanmıştır.
E297 FUMARİK ASİTin dahil edilmesi ve bunun sonucunda pH değerinin ayarlanması, kilo alımında, gıda tüketiminde ve yemden yararlanma oranında iyileşme olduğunu gösterir.


Hayvan Besleme.
Domuz yavrusu yeminde kanıtlanmış, etkili bir katkı maddesi olan E297 FUMARİK ASİTin, sütten kesim sonrası dönemde kilo alımını, gıda tüketimini ve yem dönüşüm oranını iyileştirdiği gösterilmiştir.



Kişisel Bakım ve Kozmetik.
Kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinin efervesansı, kombine toz haline getirilmiş E297 FUMARİK ASİT ve karbon dioksit bileşenlerinin bir araya getirilip tabletlenmesinden gelir.

E297 FUMARİK ASİT, kozmetik formülasyonlarda ve kişisel bakım ürünlerinde uygulama alanı bulur.

E297 FUMARİK ASİT kremler, losyonlar ve merhemlerde bir bileşen olarak uygulanır ve burada pH ayarlayıcı, tamponlayıcı madde ve cilt bakım maddesi olarak işlev görür.

E297 FUMARİK ASİT, deterjanlar ve bulaşık deterjanları gibi temizlik ürünlerinde kullanılır.

E297 FUMARİK ASİT, asidik özellikleri nedeniyle kir, leke ve kireç birikintilerinin giderilmesine yardımcı olur.

Endüstriyel Kullanımlar

Fumarik asidin endüstriyel kullanımları şunları içerir:

Doymamış Polyester
Alkid Reçineler
Baskı Mürekkepleri
Kağıt Boyutlandırma



Endüstriyel Üretim
E297 FUMARİK ASİT, doymamış polyester, alkid reçineler, baskı mürekkepleri ve kağıt haşıllama dahil olmak üzere birçok endüstriyel malzemenin üretiminde kullanılır.

E297 FUMARİK ASİT, doymamış polyester reçineler (UPR), alkid reçineler ve plastikleştiricilerin üretiminde kullanılır.

E297 FUMARİK ASİT, doymamış polyester reçinelerin (UPR) ve alkid reçinelerin üretiminde kullanılır.

E297 FUMARİK ASİT, çapraz bağlama maddesi olarak görev yapar ve bu reçinelerin mukavemet, dayanıklılık ve ısı direnci dahil olmak üzere özelliklerinin geliştirilmesine yardımcı olur.


Renksiz bir sıvı formundaki E297 FUMARİK ASİT, maleik asidin izomerizasyonuyla üretilir.

Bu ürün kağıt ebatlamada ve yapıştırıcılarda kullanılabilir.

E297 FUMARİK ASİT bazen 2-Butendioik asit olarak da bilinir ve ayrıca sentetik reçinelerde, doymamış polyester reçinelerde ve yağlayıcılarda da kullanılabilir.


Çok yönlü bileşik aynı zamanda pH'ı 4,5'un üzerinde olan ürünlerde minimum düzeyde ekşilik ekleyerek pH'ı azaltır.

Düşük moleküler ağırlığı, E297 FUMARİK ASİTin 3,0'a yakın pH'larda diğer gıda asitlerine göre daha fazla tamponlama kapasitesi sağlar.

Gücünden dolayı diğer organik gıda asitlerine göre daha az E297 FUMARİK ASİT gerekir, bu da birim ağırlık başına maliyetleri azaltır.



E297 FUMARİK ASİT, fumaraz enzimi (bkz. 'Malik asit') tarafından katalize edilen l-malik asitin ve aspartaz enzimi tarafından aspartamın bir bileşeni olan l-aspartik asidin endüstriyel preparasyonunda kullanılır.

Fumarik asidin diğer endüstriyel kullanımları jet baskı mürekkeplerinde, plastik yüzey kaplamada ve kağıt boyutlandırmada ve doymamış polyester ve alkid reçinelerin hazırlanmasında bir ara madde olarak kullanılır.

İlaç endüstrisi, alternatif tıp formülasyonlarında optik bir ağartma maddesi olarak aleksifarmik sodyum dimerkaptosüksinat ve demirli fumarat üretmek için E297 FUMARİK ASİT veya sedef hastalığını tedavi etmek için E297 FUMARİK ASİT esterleri monoetil fumarat ve dimetil fumarat olarak kullanır.





E297 FUMARİK ASİT, papaya, armut ve erik gibi meyvelerde sınırlı miktarda da olsa doğal olarak bulunur.


Amerika Birleşik Devletleri'nde E297 FUMARİK ASİT esas olarak meyve sularında, jelatinli tatlılarda, tortillalarda ve pasta dolgularında kullanılır.

E297 FUMARİK ASİT nispeten ucuzdur ancak sitrik asitten daha keskin bir tada sahip olması gibi bir dezavantaja sahiptir ve suda çözünmesi zordur.

Fumarik asidin çözünürlüğü yalnızca ∼6 g l-1'dir (yani %0,6), bu da çözünürlük konsantrasyonlarının çözeltiye girmesi için gereken uzun süreler nedeniyle daha da karmaşık hale gelir. Bu nedenle, çoğu zaman çözücünün ısıtılmasıyla çözünürlük hızlandırılır, bu da birçok gıda endüstrisi uygulamasında kullanılmasını sıklıkla engeller.

E297 FUMARİK ASİT, C=C çift bağının E geometrisine sahip bir butendioik asittir.

E297 FUMARİK ASİT, sitrik asit döngüsünde bir ara metabolittir.



E297 FUMARİK ASİT, bir fumaratın (1-) konjuge asididir.


Meyveye benzer bir tada sahiptir ve gıda katkı maddesi olarak kullanılır.
E numarası E297'dir.

E297 FUMARİK ASİT, içeceklerde ve kabartma tozlarında gıda asitliği düzenleyici olarak kullanılır.

Ayrıca E297 FUMARİK ASİT, sedef hastalığını veya multipl sklerozu tedavi etmek için kullanılan farmasötik olarak aktif bir maddedir.


Tuzlar ve esterler fumaratlar olarak bilinir.

E297 FUMARİK ASİT esterleri (FAE), monoetil fumarat (MEF) ve dimetil fumarat (DMF), E297 FUMARİK ASİT baz bileşiğinden türetilen kimyasal bileşiklerdir.


E297 FUMARİK ASİT, bütendioik asidin trans izomeridir, maleik asit ise cis izomeridir.

E297 FUMARİK ASİT, esterifikasyon ve polimerizasyon dahil çeşitli kimyasal sentezlerde ve kağıt endüstrisi için haşıl reçinelerinin üretiminde değerli bir ara maddedir.



Tercih edilen IUPAC adı: (2E)-But-2-enedioik asit

Diğer isimler
E297 FUMARİK ASİT
trans-1,2-etilendikarboksilik asit
2-Butendioik asit
trans-Butendioik asit
Allomaleik asit
Boletik asit
Donitik asit
Likenik asit

Tanımlayıcılar
CAS Numarası: 110-17-8


Kimyasal formül: C4H4O4
Molar kütle: 116,072 g·mol−1
Görünüm: Beyaz katı
Yoğunluk: 1,635 g/cm3
Erime noktası: 287 °C (549 °F; 560 K) (ayrışır)[2]
Suda çözünürlük: 20 °C'de 4,9 g/L[1]
Asitlik (pKa): pka1 = 3,03, pka2 = 4,44 (15 °C, cis izomer)
Manyetik duyarlılık (χ): −49,11·10−6 cm3/mol
Dipol momenti: sıfır değil


E297 FUMARİK ASİT 1946'dan beri gıda asitliği düzenleyici olarak kullanılmaktadır.


  Gıda katkı maddesi olarak asitlik düzenleyici olarak kullanılır ve E numarası E297 ile gösterilebilir.

Genellikle saflık gereksinimlerinin olduğu içeceklerde ve kabartma tozlarında kullanılır.


E297 FUMARİK ASİT, buğday ekmeği yapımında gıda koruyucu ve mayalayıcı asit olarak kullanılır.

E297 FUMARİK ASİT, jelatinlerin jel gücünü arttırır ve aljinat preparatlarına dahil edildiğinde kalsiyum iyonu serbestleştirici olarak görev yapar.

Diğer gıda asitleştiricileriyle kolayca karışır ve keskin bir asidik tat vermez.

E297 FUMARİK ASİT olağanüstü lezzet karıştırma özelliklerine sahip olmasa da, genel tadı tamamlayan bir ağızda kalan tat üreterek üzümlerdekiler gibi spesifik tatlandırıcı maddelere karşı bir afinite gösterir.



Genellikle tartarik asit yerine ve bazen de sitrik asit yerine, malik asitin kullanımına benzer şekilde ekşilik eklemek için her ~1.5 g sitrik asit için 1 g E297 FUMARİK ASİT oranında kullanılır.

"Tuz ve Sirke" aromalı patates cipsi gibi bazı yapay sirke aromalarının bir bileşeni olmasının yanı sıra, ocak üstü puding karışımlarında pıhtılaştırıcı olarak da kullanılır.

DG Health'in bir parçası olan Avrupa Komisyonu Hayvan Besleme Bilimsel Komitesi, 2014 yılında fumarik asidin "pratik olarak toksik olmadığını" ancak yüksek dozların uzun süreli kullanımdan sonra muhtemelen nefrotoksik olduğunu tespit etti.



İlaç
E297 FUMARİK ASİT, 1950'li yıllarda Almanya'da sedef hastalığı otoimmün durumunu tedavi etmek için bir ilaç olarak, başta dimetil fumarat olmak üzere 3 ester içeren bir tablet olarak geliştirildi ve Avrupa'da Biogen Idec tarafından Fumaderm adıyla pazarlandı.


Diğer kullanımlar
E297 FUMARİK ASİT, polyester reçineler ve polihidrik alkollerin üretiminde ve boyalar için mordan olarak kullanılır.

Yemlerine E297 FUMARİK ASİT eklendiğinde kuzular sindirim sırasında %70'e kadar daha az metan üretir.


Sentez ve reaksiyonlar
E297 FUMARİK ASİT ilk olarak süksinik asitten hazırlandı.

  Geleneksel bir sentez, vanadyum bazlı bir katalizör varlığında klorat kullanılarak furfuralin (mısırın işlenmesinden elde edilen) oksidasyonunu içerir.

  Şu anda, fumarik asidin endüstriyel sentezi temel olarak maleik asidin düşük pH'ta sulu çözeltilerde katalitik izomerizasyonuna dayanmaktadır.

Maleik asit, benzen veya bütan katalitik oksidasyonu ile üretilen maleik anhidritin hidroliz ürünü olarak büyük hacimlerde erişilebilir.

Fumarik asidin kimyasal özellikleri, bileşen fonksiyonel gruplarından tahmin edilebilir.

Bu zayıf asit bir diester oluşturur, çift bağ üzerinden eklemelere uğrar ve mükemmel bir dienofildir.

E297 FUMARİK ASİT, maleik asidin sorunsuz bir şekilde parladığı koşullar altında bir bomba kalorimetresinde yanmaz.

Cis- ve trans-izomerler arasındaki enerji farkını ölçmek üzere tasarlanan deneyleri öğretmek için, tahmini bir karbon miktarı söz konusu bileşikle öğütülebilir ve yanma entalpisi farkla hesaplanabilir.




Çevrilmiş isimler
asit fumarik (fr)

asito fumarico (o)

Fumaarhape (et)

Fumaarihappo (fi)

fumaarzuur (nl)

fumarna kiselina (saat)

fumarna kislina (sl)

fumaro rūgštis (lt)

fumarová kyselina (cs)

fumarsyra (sv)

fumarsyre (da)

fumarsyre (hayır)

Fumarsäure (de)

fumarsav (hu)

fumarskābe (lv)

Kyselina Fumarová (sk)

ácido fumárico (es)

ácido fumárico (pt)

φουμαρικό οξύ (el)

фумарова киселина (bg)




IUPAC adları
(2E)-but-2-enodioik asit

(E) but-2-enodioik asit

(E)-but-2-enodioik asit

(E)-Butendioik asit

1,2-etilen dikarboksilik asit

2-BÜTENİYOİK ASİT

2-Butendioik asit (2E)-E297 FUMARİK ASİT

2-Butendioik asit, E-


asit fumarik

But-2-endioik asit

but-2-endioik asit

E-bütendioik Asit

FA Gevreği

FUMARİK ASİT

E297 FUMARİK ASİT

E297 FUMARİK ASİT

E297 FUMARİK ASİT

E297 FUMARİK ASİT

E297 FUMARİK ASİT

E297 FUMARİK ASİT

E297 FUMARİK ASİT, Butenedioik asit, Allomaleik asit, Boletik asit, Donitik asit, Likenik asit

Fumarsäure

trans-1,2-etilendikarboksilik

trans-2-Butendioik asit

trans-Butendisäure

Trans-Butendioik Asit




Ticari isimler
(E)-2-Butendioik asit

1,2-etilen dikarboksilik asit

Allomaleik asit

Boletik asit

Butendioik asit, (E)-

E297 FUMARİK ASİT

trans-1,2-etilendikarboksilik asit

TRANS-BÜTENİKARBOKSİLİK ASİT




ATAMAN KİMYA'NIN İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER ÜRÜNLERİ:

BESİN KATKI MADDESİ
Amino asitler
B vitaminleri
Sitrat
E vitaminleri
Meyve asitleri
Koruyucular
Yoğunlaştırıcılar
Vitamin benzeri maddeler
Ksilozlar


BESİN KATKI MADDESİ
Amino asitler
Aromalar / kokular
Askorbik asit
Askorbik asit türevleri
B vitaminleri
Sitrat
E vitaminleri
Meyve asitleri
Glukono delta lakton
Kenevir proteini
Yoğun tatlandırıcılar
Potasyum metabisülfit / Potasyum disülfit
Koruyucular
Gıda boyaları, doğal
Gıda boyaları, sentetik
Mono ve digliseritler
Fosfat
Poligliserol polirisinoleat
Proteinler ve izolatlar
Uyarıcı ajanlar
Triasetin
Yoğunlaştırıcılar
Vitamin benzeri maddeler
Ksilozlar
Şeker ikameleri
MUMLAR
Arı balmumu
Candelilla balmumu
Karnauba mumu
Pirinç kepeği mumları
RENKLENDİRİCİLER
Renk pigmentleri
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler
YAĞLAR
Koku Kimyasalları
EMÜLGATÖRLER
Emülgatörler
KATKI MADDELERİ
Köpük kesiciler
E297 FUMARİK ASİT
Triasetin
ALKOLLER
Gliserin
DOLGULAR
Kalsiyum karbonat
FİLTRE YARDIMI
Tonsil® Ağartma Toprağı

SAÇ BAKIMI
Amino asitler
Uçucu yağlar
B vitaminleri
Arı balmumu
Yardımcı emülgatörler
Koku Kimyasalları
Emülgatörler
Boyalar
Meyve asitleri
Gliserin
Şartlandırma maddeleri
Koruyucular
Portakal kabuğu balmumu
Parafin mumu
Sedefli Ajanlar
Polietilen glikol
Pirinç kepeği mumları
Çözündürücüler
stabilizatörler
Amfoterik yüzey aktif maddeler
Anyonik yüzey aktif maddeler
Katyonik yüzey aktif maddeler
İyonik olmayan yüzey aktif maddeler
UV filtreleri
Yoğunlaştırıcılar
Beyaz yağlar
Aktif içerik
Şeker ikameleri
CİLT BAKIMI
Amino asitler
Uçucu yağlar
B vitaminleri
Arı balmumu
Yardımcı emülgatörler
Koku Kimyasalları
Emülgatörler
Boyalar
Meyve asitleri
E297 FUMARİK ASİT
Gliserin
Şartlandırma maddeleri
Koruyucular
Portakal kabuğu balmumu
Parafin mumu
Eksfoliyantlar
Sedefli Ajanlar
Polietilen glikol
Pirinç kepeği mumları
Çözündürücüler
stabilizatörler
Amfoterik yüzey aktif maddeler
Anyonik yüzey aktif maddeler
Katyonik yüzey aktif maddeler
İyonik olmayan yüzey aktif maddeler
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler
UV filtreleri
Yoğunlaştırıcılar
Beyaz yağlar
Aktif içerik
Şeker ikameleri


DEKORATİFLER
Uçucu yağlar
B vitaminleri
Arı balmumu
Yardımcı emülgatörler
Koku Kimyasalları
Emülgatörler
Boyalar
Gliserin
Koruyucular
Portakal kabuğu balmumu
Parafin mumu
Pirinç kepeği mumları
stabilizatörler
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler
UV filtreleri
Yoğunlaştırıcılar
Beyaz yağlar
Aktif içerik
Şeker ikameleri


BANYO ÜRÜNLERİ
Uçucu yağlar
B vitaminleri
Çam Kimyasalları
Arı balmumu
Yardımcı emülgatörler
Koku Kimyasalları
Emülgatörler
Boyalar
Gliserin
Şartlandırma maddeleri
Koruyucular
Portakal kabuğu balmumu
Parafin mumu
Eksfoliyantlar
Sedefli Ajanlar
Polietilen glikol
Pirinç kepeği mumları
Çözündürücüler
stabilizatörler
Amfoterik yüzey aktif maddeler
Anyonik yüzey aktif maddeler
Katyonik yüzey aktif maddeler
İyonik olmayan yüzey aktif maddeler
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler
Yoğunlaştırıcılar
Beyaz yağlar
Aktif içerik
Şeker ikameleri



GÜNEŞ KREMİ
Arı balmumu
Yardımcı emülgatörler
Koku Kimyasalları
Emülgatörler
Boyalar
Gliserin
Koruyucular
Parafin mumu
Pirinç kepeği mumları
Çözündürücüler
stabilizatörler
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler
UV filtreleri
Yoğunlaştırıcılar
Beyaz yağlar
Aktif içerik
Şeker ikameleri



BESİN KATKI MADDESİ
B vitaminleri
Çam Kimyasalları
Sitrat
Meyve asitleri
Yoğun tatlandırıcılar
Koruyucular
Vitamin benzeri maddeler
YAĞLAR
Çam Kimyasalları
Koku Kimyasalları
Beyaz yağlar
MUMLAR
Arı balmumu
Candelilla balmumu
Karnauba mumu
Montan balmumu
Parafin mumu
ALKOLLER
Gliserin
BİYOSİTLER
İzopropil alkol / IPA (Teknik Sınıf)
ÇÖZÜCÜLER
İzopropil alkol / IPA (Teknik Sınıf)
POLİGLİKOLLER
Polietilen glikol
YÜZEY AKTİF MADDELER
İyonik olmayan yüzey aktif maddeler
RENKLENDİRİCİLER
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler
VAZELİNLER
Vazelin (Vazelin), farmasötik

EKSENLER
Amit balmumu
Arı balmumu
Candelilla balmumu
Karnauba mumu
EVA balmumu
Fischer-Tropsch mumu
HDPE mumları
Mikrokristalin balmumu
Montan balmumu
Parafin mumu
PE balmumu
PP balmumu
PTFE mumları
Ham montan mumu
Şellak mumu
Balmumu karışımları
KATKI MADDELERİ
Antioksidanlar
Antistatikler
Köpük kesiciler
Korozyon önleyicileri
Melamin
Mikroküreler
Optik parlatıcılar
Fosforik asit esteri
Şellak mumu
UV stabilizatörleri
Balmumu emülgatörleri
Çinko oksit
KAZEİNLER
Kazein, teknik
REOLOJİ DEĞİŞTİRİCİLER
Selüloz eterler
KLOROALKANLAR
Klorlu parafinler
EMÜLGATÖRLER
Emülgatörler

RENKLENDİRİCİLER
Boyalar
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler

DOLGULAR
Dolgu cam boncukları
Kaolinler

CAM ELYAFLARI
Cam elyaf
Cam elyaf fitiller

ALKOLLER
Gliserin
BESİN KATKI MADDESİ
Yoğun tatlandırıcılar
DEZENFEKSİYON
KYROSAN - Sıvı klor dioksit

BAĞLAYICILAR
Fenolik reçine
Polivinil alkol
Polivinil butiral

REÇİNELER
Fenolik reçine
Şellak reçinesi

ÇÖZÜCÜLER
Polialkilen glikol
Vazelin (Vazelin), teknik
Teknik beyaz yağlar
POLİGLİKOLLER
Polialkilen glikol
POLİVİNİL ALKOL
Polivinil alkol
Polivinilpirolidon (PVP)

Vazelin (Vazelin), teknik

YÜZEY AKTİF MADDELER
Amfoterik yüzey aktif maddeler
Anyonik yüzey aktif maddeler
Katyonik yüzey aktif maddeler
İyonik olmayan yüzey aktif maddeler

MUM DAĞILIMI
Balmumu dispersiyonları

YAĞLAR
Teknik beyaz yağlar

YÜZEY AKTİF MADDELER
Aminler
Amfoterik yüzey aktif maddeler
Anyonik yüzey aktif maddeler
Katyonik yüzey aktif maddeler
İyonik olmayan yüzey aktif maddeler


BESİN KATKI MADDESİ
Askorbik asit
Askorbik asit türevleri
Çam Kimyasalları
Sitrat
Meyve asitleri
Koruyucular
Yoğunlaştırıcılar


YAĞLAR
Uçucu yağlar
Çam Kimyasalları
Koku Kimyasalları


FOSFONATLAR
ATMP
DTPMPA
HEDP
PBTC
REOLOJİ DEĞİŞTİRİCİLER
Selüloz eterler
EMÜLGATÖRLER
Emülgatörler
Çözündürücüler
stabilizatörler


KATKI MADDELERİ
Köpük kesiciler
Fosforik asit esteri
Kir ayırıcı polimer
Balmumu emülgatörleri

RENKLENDİRİCİLER
Boyalar

ALKOLLER
Gliserin


MUMLAR
HDPE mumları
Montan balmumu
Parafin mumu
PE balmumu
PP balmumu
BİYOSİTLER
İzopropil alkol / IPA (Teknik Sınıf)

ÇÖZÜCÜLER
İzopropil alkol / IPA (Teknik Sınıf)
Polialkilen glikol
POLİGLİKOLLER
Polialkilen glikol
Polietilen glikol

BAĞLAYICILAR
Polivinil alkol
POLİVİNİL ALKOL
Polivinil alkol
Polivinilpirolidon (PVP)
MUM DAĞILIMI
Balmumu dispersiyonları


KATKI MADDELERİ
Köpük kesiciler
Alkol Ester
Korozyon önleyicileri
Çözücüler
Sodyum sülfonat
Fosforik asit esteri
Sebasik Asit
Balmumu emülgatörleri


ÇÖZÜCÜLER
Alkol Ester
Glimler
Polialkilen glikol
Teknik beyaz yağlar


BAĞLAYICILAR
Dağılabilir polimer tozu
Polimer dispersiyonları
Polivinil alkol


KATKI MADDELERİ
Dispersanlar
Köpük kesiciler
Maleik Asit Anhidrit
Silanlar


BAĞLAYICILAR
Akrilik reçine
Alkid reçineleri
Sakız reçinesi
Dağılabilir polimer tozu
Rosin esterleri
Modifiye sakız reçinesi
Fenolik reçine
Polimer dispersiyonları
Polivinil alkol
Polivinil butiral
Uzun yağlı reçine
REÇİNELER
Akrilik reçine
Alkid reçineleri
Sakız reçinesi
Sakız reçinesi dispersiyonları
Epoksi Reçineler
Rosin esterleri
Modifiye sakız reçinesi
Fenolik reçine
Şellak reçinesi
Uzun yağlı reçine
MUMLAR
Amit balmumu
Candelilla balmumu
Karnauba mumu
EVA balmumu
Fischer-Tropsch mumu
HDPE mumları
Montan balmumu
Parafin mumu
PE balmumu
PP balmumu
PTFE mumları
Ham montan mumu
Balmumu karışımları
KATKI MADDELERİ
Antioksidanlar
Di-pentaeritritol
Dispersanlar
Köpük kesiciler
Alkol Ester
Alev geciktiriciler
Korozyon önleyicileri
Melamin
Mikroküreler
Fosforik asit esteri
Ftalik anhidrit
UV stabilizatörleri
Balmumu emülgatörleri
Çinko oksit
RENKLENDİRİCİLER
Renk pigmentleri
Boyalar
Pigment preparatları
Siyah pigmentler
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler
REOLOJİ DEĞİŞTİRİCİLER
Selüloz eterler
KLOROALKANLAR
Klorlu parafinler
EMÜLGATÖRLER
Emülgatörler
Polieteraminler

ÇÖZÜCÜLER
Alkol Ester

Glimler
Polialkilen glikol
Vazelin (Vazelin), teknik
Teknik beyaz yağlar
ALKOLLER
Gliserin

DOLGULAR
Kalsiyum karbonat
Kaolinler


POLİGLİKOLLER
Polialkilen glikol
Polieteraminler

YÜZEY AKTİF MADDELER
Polieteraminler
Amfoterik yüzey aktif maddeler
Anyonik yüzey aktif maddeler
İyonik olmayan yüzey aktif maddeler
POLİVİNİL ALKOL
Polivinil alkol
Polivinilpirolidon (PVP)

VAZELİNLER
Vazelin (Vazelin), teknik


MUM DAĞILIMI
Balmumu dispersiyonları

YAĞLAR
Teknik beyaz yağlar



KAUÇUKLAR
Butil kauçuk (IIR)
Doğal kauçuk (NR)
Polibutadien Kauçuklar
Poliizopren kauçuk (IR)

KLOROALKANLAR
Klorlu parafinler


POLİMERLER
Etilen akrilik asit kopolimeri
Etilen vinil asetat kopolimerleri
Polialfaolefin (PAO)
Polibüten
Poliizobütilen (PIB)


KATKI MADDELERİ
Adipik Asit
Antioksidanlar
Antistatikler
DEHCH
Alev geciktiriciler
Kauçuk katkı maddeleri
Maleik anhidrit işlevselleştirilmiş polimerler
Mat Bileşikler
Mikroküreler
Optik parlatıcılar
UV stabilizatörleri
Çinko oksit

POLİMERLER
Akrilat blok kopolimerleri
Etilen akrilik asit kopolimeri
Etilen vinil asetat kopolimerleri
Polialfaolefin (PAO)
Polibüten
Polyester polioller
Poliizobütilen (PIB)
Propilen-etilen kopolimerleri
Stiren blok kopolimerleri


KATKI MADDELERİ
Adipik Asit
Di-pentaeritritol
Alkol Ester
E297 FUMARİK ASİT
Yapıştırıcıyı gizle
Kauçuk katkı maddeleri
Kemik tutkalı
Maleik Asit Anhidrit
Melamin
Mikroküreler
Pentaeritritol
Sebasik Asit
Silanlar
Triasetin
UV stabilizatörleri
Çinko oksit
YAĞLAR
Adipik Asit


MUMLAR
Amit balmumu
EVA balmumu
Fischer-Tropsch mumu
HDPE mumları
Montan balmumu
Parafin mumu
PE balmumu
PP balmumu
PTFE mumları
Balmumu karışımları

BAĞLAYICILAR
Sakız reçinesi
Rosin esterleri
Modifiye sakız reçinesi
Fenolik reçine
Polimer dispersiyonları
Polivinil alkol
Polivinil butiral
Uzun yağlı reçine


REÇİNELER
Sakız reçinesi
Sakız reçinesi dispersiyonları
Epoksi Reçineler
Rosin esterleri
Hidrokarbon reçinesi
Modifiye sakız reçinesi
Fenolik reçine
Şellak reçinesi
Uzun yağlı reçine
Ahşap reçinesi


KAUÇUKLAR
Butil kauçuk (IIR)
Doğal kauçuk (NR)
Polibutadien Kauçuklar
Poliizopren kauçuk (IR)

KAZEİNLER
Kazein, teknik


EMÜLGATÖRLER
Polieteraminler
POLİGLİKOLLER
Polieteraminler
Polietilen glikol

YÜZEY AKTİF MADDELER
Polieteraminler

POLİVİNİL ALKOL
Polivinil alkol
Polivinilpirolidon (PVP)


RENKLENDİRİCİLER
Titanyum dioksit - Beyaz pigmentler

BESİN KATKI MADDESİ
Triasetin


Amonyum fumarat
Askorbik asit
ANTİDURLU CİTREK asit
Krotonik asit
Dimetil fumarat
Fumaronitril
Fumaril klorür
Glutatyon
Demir(II) fumarat
Maleik asit
Malik asit
Malik asit
Potasyum sitrat
Bağıntılı bileşikler
Sodyum Askorbat
Sodyum sitrat
Süksinik asit
A Vitamini Palmitat
Çinko Sülfat
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.