1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

GLİKOLİK ASİT % 70


% 70'lik GLİKOLİK ASİT
 

CAS Numarası: 79-14-1

EC / Liste no.: 201-180-5
CAS numarası: 79-14-1

Mol. formül: C2H4O3

GTİP Kodu: 2918 19 98

Glikolik Asitin Özellikleri
Kimyasal formül: C2H4O3

Molar kütle: 76,05 g/mol 
 
 

Glikolik asit % 70 (veya hidroksiasetik asit; kimyasal formül HOCH2CO2H), suda oldukça çözünür, renksiz, kokusuz bir asittir.

Glikolik asit % 70 veya hidroasetik asit, kumaş boyası katkıları, yiyecek ve içeceklerin tatlandırılması ve korunması ve yaşlanma karşıtı kozmetiklerin yapımı gibi birçok faaliyette kullanılır.


Tercih edilen IUPAC adı: % 70' lik Hidroksiasetik asit

Eş anlamlılar: Hidroksiasetik asit, 2-Hidroksiasetik asit Hidroasetik asit, 2-Hidroksietanoik asit, Glikolik Asit, Hidroksietanoik asit, Glikolik asit (Onaylı Avustralya Adı), Gluko-hidroksi-asit, Asetik asit, hidroksi alfa-hidroksiasetik asit



CAS Numarası: 79-14-1

EC / Liste no.: 201-180-5
CAS numarası: 79-14-1

Mol. formül: C2H4O3

GTİP Kodu: 2918 19 98

Glikolik Asitin Özellikleri
Kimyasal formül: C2H4O3

Molar kütle: 76,05 g/mol




Glikolik asit bir alfa hidroksi asittir (AHA)


Glikolik asit % 70, asitin yanı sıra birincil alkol fonksiyonel gruplarını da içerir.
Glikolik asit % 70, glioksilik asit ve oksalik asit vermek üzere tipik oksidasyon reaksiyonlarına ve asetik asit oluşturmak üzere aktif metallerle indirgeme reaksiyonlarına tabi tutulur.


Glikolik asit %70, çok değerlikli metal iyonlarıyla kompleksler oluşturmak için her iki fonksiyonel grubu da kullanır.

Glikolik asit %70 yanıcı değildir.

Kristalin Glikolik asit, 50°C'nin üzerindeki sıcaklıklarda su kaybetmeye ve polimerleşmeye başlar (DuPont, 1998e).

Konsantre sulu Glikolik asit %70 çözeltileri ortalama sıcaklıklarda kimyasal olarak stabildir (DuPont,1998e).


ATAMAN KİMYA'NIN MEVCUT KALİTELERİ:
Glikolik Asit %99
Glikolik Asit %70
Glikolik Asit %30


GLİKOLİK ASİT %70 UYGULAMALARI:

Kişisel bakım ve Kozmetik (Eksfoliant ve Cilt açıcı)
Endüstriyel (Mürekkep ve deterjanların hazırlanmasında kimyasal ara madde, Korozyon önleyiciler ve çözücüler ve yüzey aktif maddelerin ara maddesi)
Ev (Ev, endüstriyel ve elektronik temizleyicilerin imalatı)
Tekstil (Boyama ve Tabaklama Maddesi)
Gıda işleme (Aroma Maddesi ve Koruyucu)
İlaçlar (İlaçların hazırlanması)
Organik Sentez (Poliglikolik Asit ve Diğer Kopolimerlerin Hazırlanmasında Monomer)
Diğerleri



Uygulamaya dayalı olarak, kişisel bakım segmenti, saç derisi ve saç tedavisine yönelik Glikolik asit %70 bazlı ürünlere yönelik artan talep nedeniyle Glikolik asit pazarının önemli bir payını oluşturdu.

% 70 lik Glikolik asidin cilt sağlığı üzerindeki faydaları konusunda artan farkındalık ve tüketiciler arasında cilt bakım ürünlerine olan talebin artması, muhtemelen cilt bakımı endüstrisinde Glikolik asit tüketimini artıracak ve böylece bu segmentin büyümesine yardımcı olacaktır.

% 70 lik Glikolik asit formülasyonlarının çoğu sulu çözeltiler değil, kremler ve losyonlar gibi su içinde yağ emülsiyonlarıdır.

Emülsiyonlarda, ayrışmamış Glikolik asit molekülleri, sulu fazdaki ayrışmamış glikolik asit, glikolat iyonları ve hidrojen iyonlarının konsantrasyonunu azaltarak yağ fazına dağıtılır.

Glikolik asidin yüksek asitlik derecesi ve suda mükemmel çözünürlüğü, onu diğerlerinin yanı sıra kırışıklık tedavisi, cilt bakımı, yara izi giderme ve saç besleme kremleri gibi kozmetik ve kişisel bakım ürünleri için ideal kılar.

Glikolik asidin endüstriyel uygulamaları, özellikle glikolik asidin genellikle uygun maliyetli bir temizleme yöntemi olarak kullanıldığı petrol ve rafineri endüstrisinde artış göstermektedir.

Gelişen petrol ve gaz endüstrisinin ve Glikolik asidin temizleme ve kazıma işlemlerinde kullanılmasının, önümüzdeki yıllarda Glikolik asit pazarının büyümesine katkıda bulunması bekleniyor.


Glikolik asit için artan üretim kapasiteleri ve modernleştirilmiş tedarik zincirleri, glikolik asidin endüstrilerde bulunabilirliğini ve kullanımını artırıyor.

Glikolik asit çeşitli cilt bakım ürünlerinde kullanılır.

Glikolik asit % 70 en iyi bilinen kimyasal eksfoliyanttır çünkü en güçlüsüdür ve küçük molekül boyutu sayesinde cilde derinlemesine ve hızlı bir şekilde nüfuz edebilir.

Glikolik asit % 70, cildin yüzey katmanındaki ölü ve susuz kalmış cilt hücrelerinin dökülmesine yardımcı olan önemli bir bileşendir.

Glikolik asit, hücreleri birbirine bağlayan maddeleri parçalayarak cildin üst katmanlarındaki ölü deri hücrelerini uzaklaştırır, böylece alttaki katmandaki taze, yeni cilt hücrelerinin içeri girmesini sağlar.

Bu, cildin daha parlak, şeffaf, eşit tonda, daha pürüzsüz ve daha yumuşak görünmesi anlamına gelir.
Glikolik Asitin aşırı kullanımı kızarıklığa ve tahrişe neden olabilir.

Glikolik asit, şeker kamışından elde edilen, cildi kimyasal olarak eksfoliye eden ve kolajeni artıran bir alfa hidroksi asittir (AHA).

Glikolik asit en küçük alfa hidroksi asittir (AHA).


% 70' lik Glikolik asit, ince çizgilerin görünümünü, cilt dokusunu, tonunu ve parlaklığını iyileştirmek için hücresel yenilenmeyi teşvik etmeye yardımcı olarak cilde eşit bir pul pul dökülme sağlama yeteneğiyle tanınır.


Glikolik asidin cilt bakımında diğer faydaları:
Daha pürüzsüz ve daha eşit bir cilt.
Cilt daha fazla nem tutar.
Lekeleri azaltır


Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.