1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

METİL ETİL KETOKSİM

Metil Etil Ketoksim (MEKO)
ATAMAN KİMYA 2021 Ürün Yönetim Özeti

Kimyasal Adı: Metil etil ketoksim
Eş anlamlılar: 2-Butoxime; 2-Butanonoksim; Metil etil keton oksim; Ethyl methyl; 2-Butanone Oxime; MEKO; MethylEthyl Ketoxime; MetilEil Keton Oksim; Diasetilmonoksim
ketoksim; MEK-oksim; MEKO
MEKO, esas olarak yağ ve lateks boyalar ve kaplamalar için bir soyulma önleyici ajan olarak kullanılır.
Ayrıca, boya işleri için otomobillerde astarlama (elektro-çökelme kaplaması) olarak izosiyanat bloke edici ajan olarak ve olağanüstü su ve ısı direnci nedeniyle silikon kauçuk için bir kürleme ajanı olarak yaygın olarak kullanılmaktadır.

Uygulama:
1. Bu ürün, çeşitli yağ bazlı boyaların, alkid boyaların, epoksi ester boyaların vb. Depolanması ve taşınması sırasında ciltlenme önleyici işlem için kullanılan bir tür yağ bazlı kaplama antioksidanıdır. alkid reçine kaplama için ajan ve viskozite stabilizatörü.
Bir cilt soyulma önleyici ajan olarak, bu ürünün en iyi kullanım ve dozajı belirlemek için bir testten sonra% 0,1-0,3 oranında eklenmesi önerilir.
2. Bu yüksek saflıktaki ürün silikon çapraz bağlama maddesi, silikon kürleme maddesi ve izosiyanat dolgu macununun sentezinde kullanılabilir.
3. Bu ürün ofset baskı mürekkebi ve diğer endüstrilerde kullanılabilir ve endüstriyel kazan veya su arıtma sisteminde korozyon önleyici olarak kullanılabilir.
4. Şap ve magnezyum giderimi vb. İçin ahşap koruyucu ve farmasötik ara ürün olarak da kullanılabilir.
5. Yüksek saflıkta hidroksilamin sülfat, hidroksilamin hidroklorür vb. Üretmek için kullanılabilir.

Uygun katkı maddeleri kullanılmadığında, alkid bazlı boyalar boya kutusu içinde, kullanımdan önce dikkatlice çıkarılması gereken kabuklar oluşturacaktır.
Geleneksel olarak boya endüstrisi, boya kutusunda kabuk oluşumunu önlemek için Metil Etil Ketoksim adı verilen yavaş buharlaşan bir çözücü kullanmıştır.

Metil etil ketoksim (MEKO), havayla kuruyan boyalar, mürekkepler ve kaplamalar için kullanılan yüksek verimli bir soyulma önleyici ajandır.
Ayrıca silikon yapıştırıcıların ve sızdırmazlık maddelerinin raf ömrünü ve poliüretan kaplamaların işlevselliğini iyileştirmek için de kullanılır.
MEKO, formülatörlerin ihtiyaç duyduğu düşük nem ve yüksek tahlil standartlarını karşılamak için üretilmiştir.


CAS Numarası: 96-29-7
CAS Adı: 2-Bütanon oksim
EC (EINECS) Numarası: 202-496-6
• Metil etil ketoksim (MEKO), boyalarda ve cilalarda soyulma önleyici ajan olarak, poliüretanlarda izosiyanat için bloke edici ajan olarak ve (silikon dolgu macunları için çapraz bağlayıcılar olarak kullanılan) oksim silanların üretiminde kullanılan temel bir kimyasaldır.
• MEKO, yılda 1.000.000 pound üzerinde üretilen Yüksek Üretim Hacimli (HPV) bir kimyasaldır.
• MEKO berrak, renksiz yanıcı bir sıvıdır.
• MEKO, gözleri ciddi şekilde tahriş eder. Göze kaçarsa, derhal bol su ile yıkayın ve ciddi hasarlardan kaçınmak için tıbbi yardım alın.
MEKO, beklenmedik bir şekilde yutulması durumunda orta derecede toksiktir.
Yüksek konsantrasyonlarda yutulması veya solunması zararlı olabilir ancak geri döndürülebilir, kan üzerindeki etkiler (anemi) ve soluma burun kanallarını tahriş edebilir.
MEKO cildi hafifçe tahriş eder ve cilt tarafından emilerek kan ve sinir sistemi üzerinde zararlı etkilere neden olabilir.
MEKO'nun cilde bulaşması bazı kişilerde alerjik tepkiye neden olabilir.
• MEKO hızla metabolize olur ve vücuttan atılır. MEKO, üreme veya gelişme üzerinde zararlı etkilere neden olmaz.
• MEKO, insan veya hayvanların vücutlarında minimum birikme potansiyeline sahiptir. Biyolojik olarak kolayca parçalanabilir ve çevrede kalmayacaktır.

Metiletil keton oksim, C2H5C (NOH) CH3 formülüne sahip organik bileşiktir.
Bu renksiz sıvı, metil etil ketonun oksim türevidir.
Boya endüstrisinde adıyla MEKO, boyaların "kabuklanmasını" bastırmak için kullanılır: kullanılmadan önce boya üzerinde bir kabuk oluşumu.
MEKO, kurutucu yağların oksidatif çapraz bağlanmasını katalize eden metal tuzları olan kurutucu maddeleri bağlayarak işlev görür.
Boya bir yüzeye uygulandığında, MEKO buharlaşır ve böylece kurutma işleminin devam etmesine izin verir. Fenol bazlı antioksidanlar da dahil olmak üzere cilt koruyucu maddeler kullanılmıştır, ancak bunlar boyayı sararma eğilimindedir.
Butanon oksim ayrıca bazı RTV silikon türlerinde de kullanılır.


Metil etil ketoksim, Diasetilmonoksim (Metil etil ketoksim veya 2-butanon oksim, MEKO) olarak adlandırılan başka bir isme sahiptir, silikonun bağlayıcı madde hammaddesi olarak kullanılabilir, ayrıca boya önleyici ve kazan besleme suyu oksijen tutucu olarak da kullanılabilir, endüstriyel değeri çok düzenlenmiş ince bir kimyasal ürün.
Şu anda, endüstriyel üretim esas olarak hidroksilamin tahlilini hem yurtiçinde hem de yurtdışında benimser, yani metiletilketon ve oksamonyum hidroklorür veya oksamonyum sülfat reaktiyoN

Oksim oksijen tutucu
Oksim bileşikleri (dimetil keton oksim, metil etil ketoksim (bütanon oksim), asetaldehit oksim), ABD'de yeni bir oksijen tutucu olarak bilinir ve 1984 yılında Drew Chemical Company tarafından patenti alındı.


Avrupa'da ve diğer gelişmiş ülkelerde yaygın olarak uygulanmıştır ve Çin'de de doksanlı yıllarda başarılı bir şekilde geliştirilmiştir ve tanıtımında başarılı olmuştur.
1. Oksijen süpürme performansı: oksim bileşiği, oksim grubu içeren organik bir bileşiktir. Oksim bileşikleri halihazırda kazan kapatma koruması ve oksijen, esas olarak asetaldehit oksim, dimetil keton oksim (aseton oksim) ve metil etil keton oksim için kullanılmaktadır. Oksim bileşikleri, oksijenle reaksiyona girmesi kolay, güçlü bir indirgemeye sahiptir. Geniş bir sıcaklık ve basınç aralıklarına konulduğunda, oximes iyi oksijen süpürme performansına sahiptir. Optimum sıcaklık aralığı 138 ~ 336 ℃ ve basınç aralığı 0.3 ~ 13.7Mpa'dır. Karşılaştırmalı deneylere göre, aynı koşullar altında, oksijen ve oksijen verimliliği oksimlerinin oranı hidrazininkinden daha yüksektir.
2. korozyon ve pasivasyon: oksimler, yüksek demir ve bakır oksidi subokside geri yükleyebilir, bu da metal yüzey pasivasyonunun yüzeyinde oluşan çelik manyetik oksit filmde iyi bir çözüm olabilir, korozyon inhibisyonu. Dimetilketoksimino, gereken minimum miktarı kullanarak en iyisidir. Karşılaştırmalı deneylere göre, aynı pasivasyona, korozyon önleyici hidrazine sahip oksim bileşikleri, yüksek sıcaklık ve basınç koşullarında çözelti içindeki demir içeriğini önemli ölçüde azaltabilir. Çelik, dimetilketoksimino'nun en iyi olduğu ve en az miktarı gerektiren koruyucu bir etkiye sahiptir. Bu arada, oksim bileşikleri, oksimlerin ilk döneminde olan boru hattında, ekonomizörde vb. Biriken bakır korozyon ürünlerine temizleme etkisine sahiptir. Fırın bakır su içeriğinin önemli ölçüde daha yüksek olmasının nedeni budur.
3. Uçucu: Oksim bileşiklerinin uçucu derecesi hidrazin, DEHA, morfolin, sikloheksilamin vb .inkinden daha yüksektir. NH3'ün uçuculuğuna yakındır. Buhar yoğunlaştığında, yüksek uçuculuğa sahip oksijen tutucu, su içinde çözünen belirli bir miktarda yoğunlaşma maddesine sahip olacaktır, bu nedenle, kondens sistemi metal malzemesini korumaya yardımcı olacaktır.
4. bozunma: Yüksek sıcaklık ve basınç koşullarında yapılan deneylerde, oksim bileşiğinin bozunma ürünleri NH3, N2, H2O, eser miktarda asetik asit, formik asit üretir, su buharı sistemi üzerinde olumsuz bir etkisi yoktur.
5. düşük toksisite: LD50 veri karşılaştırmasına göre, hidrazin için LD50 290 mg / kg, asetaldehit oksim 1900 mg / kg, metil etil keton oksim 2800 mg / kg, dimetilket oksimino 5500 mg / kg'dır. Bu nedenle, hidrazinin toksisitesi çok güçlüdür ve oksim bileşiğinin toksisitesi çok düşüktür. Düşük toksisiteli bileşiklere aittir. Deri ve mukoza zarından oksijen temizleyicilerle temas yoluyla yapılan test, önemli oksim oksijen tutucu tahrişi ve hasarı göstermedi, ancak hidrazin cilt tahrişine, erozyona, mukozal hiperemiye neden olur.

Kimyasal özellikler
Renksiz yağlı sıvı. Erime noktası -29,5 ℃. Kaynama noktası 152-153, 59-60 ℃ (2kPa), bağıl yoğunluk 0.9232 (20/4 ℃) ve kırılma indisi 1.4410'dur. Alkol ile, eter ile karışmaz, 10 kısım suda çözülür.
Kullanımlar
Ağırlıklı olarak inalkid boya, anti-deri temizleme ajanı ve silikon kür ajanı olarak kullanılır. Ürün, kabuk kullanımını önlemek için kullanılır. Etkili butiraldehideoksim, sikloheksanon oksimden daha iyidir.
Organik sentezde kullanılır
Çeşitli yağ bazlı boya, alkid boya, epoksi boya gibi esterler için soyulma önleyici işlemlerin depolanması ve taşınması sırasında kürleme ajanı olarak da kullanılır.

96-29-7
Adı: Etil metil keton oksim
CAS: 96-29-7
Moleküler Formül: C4H9NO
Moleküler Ağırlık: 87.1204

CAS 96-29-7
İsimler ve Tanımlayıcılar

İsim
Etil metil keton oksim

Eş anlamlı
2-Bütanon oksim
2-bütoksim
aron m 1
butanon oksim
etil metil ketoksim
Metil etil ketoksim
(2E) -butan-2-on oksim
(2Z) -butan-2-on oksim
CAS: 96-29-7
EINECS 202-496-6

96-29-7 - Fiziko-kimyasal Özellikler
Moleküler Formül: C4H9NO
Molar Kütle: 87.1204 g / mol
Yoğunluk: 0,9 g / cm3
Erime Noktası: -30℃
Boling Noktası: 760 mmHg'de 152,5 ° C
Parlama Noktası: 60 ° C
Çözünürlük: 114 g / L (20 ℃)
Buhar Basıncı: 25 ° C'de 1.88 mmHg
Kırılma İndeksi: 1.421
96-29-7

Risk ve Güvenlik
Tehlike Sembolleri Xn - Zararlı
Zararlı
Risk Kodları
R21 - Cilt ile temasında sağlığa zararlıdır
R40 - Kanserojenik etkiye dair sınırlı kanıt
R41 - Gözlerde ciddi hasar riski
R43 - Cilt ile temasında hassasiyet oluşturabilir

Güvenlik Açıklaması
S13 - Yiyecek, içecek ve hayvan yemlerinden uzak tutunuz.
S23 - Buharı solumayın.
S26 - Göz ile temas halinde bol su ile yıkayın ve tıbbi yardım alın.
S36 / 37/39 - Uygun koruyucu kıyafet, eldiven ve göz / yüz koruması kullanın.



KİMYASAL TEPKİME
Reaktif Grup: -

Oximes
Reaktivite Uyarıları: -

Son derece yanıcı
Yüksek Sıcaklıklarda Ayrışır (<120 derece C)
Hava ve Su Reaksiyonları: -

Son derece yanıcı.
Su
Reaktivite Profili: -

MEKO ısıya duyarlıdır.
Asidik safsızlıklar varlığında ısıtıldığında en az iki kez patladı.

Güçlü asitler içeren karışımlar patlayabilir.
Sülfürik asitle reaksiyona girerek patlayıcı bir ürün oluşturur.
UYGULAMALAR

Yapıştırıcılar ve sızdırmazlık kimyasalları
Diğer kategoriler tarafından tanımlanmayan boya katkı maddeleri ve kaplama katkı maddeleri
Çözücüler (ürün formülasyonunun veya karışımının bir parçası olan
 

BOYA SEKTÖRÜNDE
Boya endüstrisinde adıyla MEKO, boyaların "kabuklanmasını" bastırmak için kullanılır: Kullanılmadan önce boya üzerinde kabuk oluşumu, dolayısıyla popüler bir soyulma önleyici maddedir.

Koruyucu kaplamalardaki en büyük rahatsızlık soyulmadır. Kabuk soyma, maliyetli bir kaplama malzemesinin önlenebilir israfına neden olur.
Boya kapları her zaman ağzına kadar doldurulmaz. Böylece boşlukta bulunan hava boya ile reaksiyona girerek hava / boya arayüzünde kaplamanın oksitlenmesine ve polimerizasyonuna neden olur. Bu, depolama sırasında katı bir kabuk oluşumuyla sonuçlanır.
Kabuk soyma nedeniyle boya kaybının% 3 ila 5 kadar olduğu tahmin edilmektedir. Küçük kapların doldurulması söz konusu olduğunda bu sadece tüketicileri değil, üreticileri de endişelendiriyor. Etkili bir soyulma önleyici maddenin en küçük dozu, deri yüzme zorluğunu azaltabilir.

MEKO nedir: Boya endüstrisinde faydalı olan MEKO'nun kimyasal özelliği: -

MEKO, kurutucu yağların oksidatif çapraz bağlanmasını katalize eden metal tuzları olan kurutucu maddeleri bağlayarak işlev görür.

Boya bir yüzeye uygulandığında MEKO buharlaşır ve böylece kurutma işleminin devam etmesine izin verir. Fenol bazlı antioksidanlar da dahil olmak üzere diğer cilt önleyici maddeler de kullanılmıştır, ancak bunlar boyayı sararma eğilimindedir.


SAĞLIK TEHLİKELERİ:-
Bu bileşiğe maruz kalmanın semptomları hafif göz ve cilt tahrişini içerebilir.
Cilt tarafından emilirse kan ve sinir sistemi üzerinde zararlı etkilere neden olabilir.
Daha fazla miktarda solunması hırıltılı solunum, öksürme, nefes darlığı veya ağızda, boğazda veya göğüste yanma gibi semptomlara neden olabilir.
Alkol metabolizmasına müdahale ederek asetaldehit, lekeli kırmızı lekeler, kırmızı gözler, yorgunluk ve görünür damarlar oluşmasına neden olabilir.
YANGIN TEHLİKELERİ: -
Bu kimyasal yanıcıdır.
Bu malzemeyi içeren yangınlar, kuru kimyasal, karbon dioksit veya Halon A su spreyi ile kontrol edilebilir.
ÇEVRESEL TEHLİKELER:-

MEKO, insan veya hayvanların vücutlarında minimum birikme potansiyeline sahiptir. Biyolojik olarak kolayca parçalanabilir ve çevrede kalmayacaktır.
Ayrışmaya kadar ısıtıldığında toksik karbon monoksit, karbon dioksit ve nitrojen oksit dumanları yayar


(2E)-N-Hydroxy-2-butanimin [German] [ACD/IUPAC Name]
(2E)-N-Hydroxy-2-butanimine [ACD/IUPAC Name]
(2E)-N-Hydroxy-2-butanimine [French] [ACD/IUPAC Name]
(2E)-N-Hydroxybutan-2-imine
10341-63-6 [RN]
2-BUTANONE OXIME
2-Butanone, oxime, (2E)- [ACD/Index Name]
96-29-7 [RN]
EL9275000
Methyl ethyl ketoxime
Methylethyl ketone oxime
MFCD00013935 [MDL number]
(2E)-butan-2-one oxime
(E)-N-(BUTAN-2-YLIDENE)HYDROXYLAMINE
(NE)-N-butan-2-ylidenehydroxylamine
(NZ)-N-butan-2-ylidenehydroxylamine
2-BUTA OXIME
2-Butanone oxime
2-Butanone oxime,C4H9NO,96-29-7
2-BUTANONE, OXIME, (E)-
2-Butanoneoxime
2-butoxime
Aron M 1
butan-2-one, oxime
Butanone oxime
Ethyl methyl ketone oxime
ETHYL METHYL KETOXIME
Ethyl-methylketonoxim
MEK-oxime
Methyl ethyl ketone oxime
Methylethylketoxime
N-Hydroxybutan-2-imine
Pentan-2-one,oxime
SKINO 2
Skino No. 2
Troykyd anti-skin B
丁酮肟

2-Butanone oxime
2-butanone oxime
2-butanone oxime; ethyl methyl ketoxime; ethyl methyl ketone oxime
A mixture of: butan-2-one oxime; syn-O,O'-di(butan-2-one oxime)diethoxysilane

Butanone oxime
Butanone oxime
butanone oxime
butanone oxime; ethyl methyl ketoxime; ethyl methyl ketone oxime; Ethyl methyl ketone oxime
ethyl methyl ketone oxime
Ethyl methyl ketoxime
ethyl methyl ketoxime
Ethyl-methylketonoxim
MEK-oxime
Methyl ethyl ketone oxime
Methyl ethyl ketoxime
Skino #2
Troykyd anti-skin B

Translated names
2-butanonoksim; etylmetylketoksim (no)
butan-on-oxim; ethylmethylketoxim, ethyl(methyl)ketonoxim (cs)
butanon oksim; ethyl methyl ketoxime; ethyl methyl ketone oxime (sl)
butanon-oksim; etil-metil-ketoksim; etil-metil-keton-oksim (hr)
butanon-oxim; etil-metil-ketoxim; etil-metil-keton-oxim (hu)
butanon-oximă; etil-metilcetoximă; etil-metil-ceton-oximă; (ro)
butanona oksīms; etilmetilketoksīms; etilmetilketona oksīms (lv)
butanone-oxime; éthylméthylcétoxime; éthyl(méthyl)cétone-oxime (fr)
butanonioksiimi; etyylimetyyliketoksiimi; etyylimetyyliketonioksiimi (fi)
butanono oksimas; etilmetilketoksimas; etilmetilketono oksimas (lt)
butanonossima; etilmetilchetossima; etilmetilchetone ossima (it)
butanonoxim; ethylmethylketoxim; ethylmethylketonoxim (da)
Butanonoxim; Ethylmethylketoxim; Ethylmethylketonoxim (de)
butanonoxim; ethylmethylketoxim; ethylmethylketonoxim (nl)
butanonoxim; etylmetylketoxim; etylmetylketonoxim (sv)
Butanoonoksiim; etüülmetüülketoksiim; etüülmetüülketoonoksiim (et)
butanón-oxím; etyl(metyl)ketoxím; etyl(metyl)ketón-oxím (sk)
oksym butanonu; oksym ketonu etylowo-metylowego (pl)
ossimu tal-butanon; ketossimu tal-etil metil; ossimu tal-etil metil keton (mt)
oxima de butanona; cetoxima etílica e metílica; oxima de cetona etílica e metílica (pt)
Oxima de butanona; etil-metil-cetoxima; oxima de etil-metil-cetona (es)
οξίμη βουτανόνης· μεθυλαιθυλοκετοξίμη· οξίμη μεθυλαιθυλοκετόνης (el)
бутаноноксим; етилметилкетоксим; етилметилкетоноксим (bg)

CAS names
2-Butanone, oxime

IUPAC names
(2E)-butan-2-one oxime
(2E)-N-Hydroxy-2-butanimine
(NE)-N-butan-2-ylidenehydroxylamine
(NZ)-N-butan-2-ylidenehydroxylamine
2-Butanone Oxime
2-Butanone oxime
2-butanone oxime
2-Butanone oxime
2-butanone oxime; ethyl methyl ketoxime; ethyl methyl ketone oxime
2-butanone oxime; ethyl methyl ketoxime;ethyl methyl ketone oxime
2-Butanone, oxime
2-butanone, oxime
butan-2-one oxime
butan-2-one-oxime
Butanone oxime
butanone oxime
butanone oxime
Butanonoxim (Methyl ethyl ketoxim)
ethyl methyl ketone oxime
ethyl methyl ketoxime
ketoxime
MEKO
MEKO; butanone oxime; butan-2-one oxime; 2-butanone oxime
METHYL ETHYL KETONE OXIME
Methyl Ethyl Ketoxime
Methyl ethyl ketoxime
Methyl Ethyl Ketoxime
Methylethyl ketoxime
N-butan-2-ylidenehydroxylamine
tbc

Trade names
Antioxidant B
ANTIPELLE METILETILCHETOSSIMA
butanone oxime
Durham CA111
Exkin 2
MEKO
Methyl ethyl ketoxime
SKINO
(2E)-N-Hydroxy-2-butanimine
MEKO, 2-Butanone oxime
2-butanone oxime
MEKO
methylethyl ketoxime
2-BUTANONE OXIME
Methyl ethyl ketoxime
96-29-7
2-Butanone, oxime
Butanone oxime
Ethyl methyl ketoxime
Troykyd anti-skin B
Ethyl methyl ketone oxime
(E)-butan-2-one oxime
2-Butoxime
Methylethylketoxime
NSC 442
Pentan-2-one,oxime
Butan-2-one, oxime
Skino No. 2
CAS-96-29-7
Aron M 1
N-butan-2-ylidenehydroxylamine
SKINO 2
2-Butanone, oxime, (E)-
MEK oxime
ethylmethyl-ketoxime
methylethyl ketoxime
methylethylketone oxime
ACMC-1BQBU
2-Butanone, oxime, (Z)-


MEK-oxime
Butanone oxime
Methyl ethyl ketone oxime
2-BUTANONE OXIME
Ethyl methyl ketoxime
USAF EK-906
Ethyl-methylketonoxim
UNII-51YGE935U9
2-Butanone, oxime
Methyl ethyl ketoxime
51YGE935U9
Troykyd anti-skin B
Skino #2
USAF AM-3
WLN: QNUY2&1
Ethyl-methylketonoxim [Czech]
CCRIS 1382
96-29-7
NSC 442
EINECS 202-496-6
BRN 1698241





Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.