1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PROPİLEN GLIKOL

Tercih edilen IUPAC adı: Propan-1,2-diol. Diğer isimler: Mono Propylen Glycole; monopropilen glikol, Monopropilen glikol; MPG; Monopropyleneglycol; MPG (propan-1,2-diol); propan-1,2-diol; Propan-1,2-diol; PROPYLENE GLYCOL ;Propilen glikol; a-Propilen glikol; 1,2-propandiol; 1,2-Dihidroksipropan; Metil etil glikol; Metiletilen glikol

CAS Numarası: 57-55-6 rasemik; 4254-15-3 S-enantiomer. EC Numarası: 200-338-0; E numarası: E 1520 (ek kimyasallar)

Özellikleri

Kimyasal formül: C3H8O2

Molar kütle: 76,095 g · mol − 1

Yoğunluk: 1.036 g / cm3

Erime noktası: −59 ° C

Kaynama noktası: 188.2 ° C

Suda çözünürlük: Karışabilir

Etanolde çözünürlük: Karışabilir

Dietil eterde çözünürlük: Karışabilir

Asetonda çözünürlük: Karışabilir

Kloroformda çözünürlük: Karışabilir

Termal iletkenlik: 0.34 W / m-K (% 50 H2O @ 90 ° C (194 ° F))

Viskozite: 0.042 Pa · s

CAS NUMARASI. 57-55-6

PROPİLEN GLİKOL

FORMULA CH3CHOHCH2OH

MOL WT. 76.10

H.S. KODU: 2905.39

TOKSİSİTE: Oral sıçan LD50: 20000 mg / kg

SiNONİMLER: Metiletil glikol; Metiletilen glikol; 1,2-propandiol; alfa-Propilen glikol; Metil glikol; Monopropilen glikol; PG; 1,2-Dihidroksipropan; 1,2-Propilen Glikol; 2-Hidroksipropanol; 2,3-propandiol; Propan-1,2-diol; Trimetil glikol; 1,2-Propylenglykol; İzopropilen glikol;

 

FİZİKSEL VE ​​KİMYASAL ÖZELLİKLER

FİZİKSEL DURUM: Berrak sıvı

ERİTME NOKTASI: - 59 C

KAYNAMA NOKTASI: 185 - 189 C

SPESİFİK AĞIRLIK: 1.036

SUDA ÇÖZÜNÜRLÜK: Karışabilir

 

Propilen glikol, suyu emen sentetik bir sıvı maddedir. Propilen glikol ayrıca polyester bileşikleri yapmak için ve buz çözme solüsyonları için bir baz olarak kullanılır. Propilen glikol, kimya, gıda ve ilaç endüstrileri tarafından, sızıntının gıdayla temasa neden olabileceği durumlarda antifriz olarak kullanılır. Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), propilen glikolü gıdalarda kullanım için “genel olarak güvenli” olarak tanınan bir katkı maddesi olarak sınıflandırmıştır. Bazı ilaçlarda, kozmetik ürünlerinde veya gıda ürünlerinde fazla suyu emmek ve nemi korumak için kullanılır. Gıda boyaları ve tatları için ve boya ve plastik endüstrilerinde çözücüdür. Propilen glikol ayrıca yangınla mücadele eğitiminde ve tiyatro yapımlarında kullanılan yapay duman veya sis oluşturmak için de kullanılır. Propilen glikol için diğer isimler 1,2-dihidroksipropan, 1,2-propandiol, metil glikol ve trimetil glikoldür. Propilen glikol, oda sıcaklığında berrak, renksiz, hafif şuruplu bir sıvıdır. Buhar oluşturması için propilen glikolün ısıtılması veya hızlı bir şekilde çalkalanması gerekmesine rağmen, havada buhar formunda bulunabilir. Propilen glikol, pratik olarak kokusuz ve tatsızdır.

 

Propilen Glikol, berrak, renksiz ve higroskopik bir sıvı olarak bulunan ve pozisyon 1 ve 2`deki hidrojenlerin hidroksil grupları ile ikame edildiği propan içeren bir propandioldür. Propilen glikol, farmasötiklerde ve diğer birçok endüstriyel uygulamada organik bir çözücü ve seyreltici olarak kullanılır.

 

 

ABD Ulusal Tıp Kütüphanesi ve Toksik Maddeler ve Hastalık Kayıt Ajansı`na göre propilen glikol (IUPAC adı: propan-1,2-diol), suyu emen sentetik bir sıvı maddedir.

Karbon özelliklerinden dolayı kimyada organik bir bileşik olarak etiketlenir. Kimyasal formülü CH3CH (OH) CH2OH`dir. Viskoz, renksiz bir sıvıdır, neredeyse kokusuzdur, ancak hafif tatlı bir tada sahiptir.

 İki alkol grubu içeren, diol olarak sınıflandırılır. Su, aseton ve kloroform dahil olmak üzere çok çeşitli çözücülerle karışabilir. Genel olarak glikoller tahriş edici değildir ve uçuculuğu çok düşüktür.

 

Öncelikle polimer üretimi için büyük ölçekte üretilir. Avrupa Birliği`nde gıda uygulamaları için E-numarası E1520`dir. Kozmetik ve farmakoloji için sayı E490`dır. Propilen glikol ayrıca E405 olarak bilinen propilen glikol aljinatta da mevcuttur.

Propilen glikol, 21 CFR x184.1666 kapsamında ABD FDA (Gıda ve İlaç Dairesi) tarafından GRAS (genellikle güvenli olarak kabul edilen) olan ve ayrıca dolaylı bir gıda katkı maddesi olarak belirli kullanımlar için FDA tarafından onaylanan bir bileşiktir.

Propilen glikol, ABD`de ve Avrupa`da topikal, oral ve bazı intravenöz farmasötik preparatlar için bir araç olarak onaylanmış ve kullanılmaktadır.

 

Propilen glikol, suyu emen sentetik bir sıvı maddedir. Propilen glikol ayrıca polyester bileşikleri yapmak için ve buz çözme solüsyonları için bir baz olarak kullanılır. Propilen glikol, kimya, gıda ve ilaç endüstrileri tarafından, sızıntının gıdayla temasa neden olabileceği durumlarda antifriz olarak kullanılır.

Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), propilen glikolü gıdalarda kullanım için “genel olarak güvenli” olarak tanınan bir katkı maddesi olarak sınıflandırmıştır. Bazı ilaçlarda, kozmetik ürünlerinde veya gıda ürünlerinde fazla suyu emmek ve nemi korumak için kullanılır.

Gıda boyaları ve tatları için ve boya ve plastik endüstrilerinde çözücüdür. Propilen glikol ayrıca yangınla mücadele eğitiminde ve tiyatro yapımlarında kullanılan yapay duman veya sis oluşturmak için de kullanılır. Propilen glikol için diğer isimler 1,2-dihidroksipropan, 1,2-propandiol, metil glikol ve trimetil glikoldür.

Propilen glikol, oda sıcaklığında berrak, renksiz, hafif şuruplu bir sıvıdır.

Buhar oluşturması için propilen glikolün ısıtılması veya hızlı bir şekilde çalkalanması gerekmesine rağmen, havada buhar formunda bulunabilir. Propilen glikol, pratik olarak kokusuz ve tatsızdır.

 

Propilen Glikol, berrak, renksiz ve higroskopik bir sıvı olarak bulunan ve pozisyon 1 ve 2`deki hidrojenlerin hidroksil grupları ile ikame edildiği propan içeren bir propandioldür. Propilen glikol, farmasötiklerde ve diğer birçok endüstriyel uygulamada organik bir çözücü ve seyreltici olarak kullanılır.

Şampuan, saç kremi ve şekillendirici ürün gibi birçok kişisel bakım ürününde bulunan bir bileşen olan propilen glikol, nispeten düşük maliyeti ve çok yönlü yapısı nedeniyle yaygın olarak kullanılmaktadır. Bir formüle dahil edilmesi, çeşitli amaçları yerine getirebilir, bu da onu kozmetik kimyagerleri tarafından popüler bir seçim haline getirir.

Propilen glikol (1,2 propandiol olarak da bilinir), iki alkol (hidroksil) grubuna (-OH) sahip nispeten küçük bir moleküldür. Renksiz, kokusuz, tamamen suda çözünebilen bir sıvıdır. PG, petrol ürünlerinden elde edilen propilen oksidin hidrasyonundan elde edilen sentetik bir üründür.

 

Bileşik bazen (beta) β-propilen glikol olarak bilinen izomer propan-1,3-diolden ayırmak için (alfa) a-propilen glikol olarak adlandırılır. Propilen glikol şiraldir. Ticari süreçler tipik olarak rasemat kullanır. S-izomeri, biyoteknolojik yollarla üretilir.

 

 

Üretim

Sanayi

Endüstride propilen glikol, esas olarak propilen oksitten üretilir (gıda sınıfı kullanım için). 2018 kaynağına göre yılda 2,16 milyon ton üretiliyor. [5] Üreticiler ya 200 ° C (392 ° F) ile 220 ° C (428 ° F) arasında katalitik olmayan yüksek sıcaklık işlemi ya da 150 ° C (302 ° F) ile 180 ° C arasında ilerleyen katalitik bir yöntem kullanır ( 356 ° F) iyon değişim reçinesi veya az miktarda sülfürik asit veya alkali varlığında.

 

Nihai ürünler% 20 propilen glikol,% 1.5 dipropilen glikol ve az miktarda diğer polipropilen glikol içerir. Daha fazla saflaştırma, tipik olarak% 99.5 veya daha fazla olan bitmiş endüstriyel sınıf veya USP / JP / EP / BP sınıfı propilen glikol üretir. USP (US Pharmacopoeia) propilen glikol kullanımı, Kısaltılmış Yeni İlaç Uygulaması (ANDA) reddi riskini azaltabilir.

 

Propilen glikol, biyodizel üretiminden elde edilen bir yan ürün olan gliserolden de elde edilebilir. Bu başlangıç ​​malzemesi, nihai ürüne eşlik eden belirgin koku ve tat nedeniyle genellikle endüstriyel kullanım için ayrılmıştır.

 

 

Elektronik sigaralarda kullanılan ve dumana benzemek için aerosol haline getirildiği e-likitte ana bileşen (<% 1–92) olan bitkisel gliserin ile birlikte. Hem nikotin ve kannabinoidler gibi maddeler için taşıyıcı görevi görür hem de dumana benzeyen bir buhar oluşturur.

 

Çeşitli uygulamalar

 

Vaping için bir şişe aromalı e-sıvı, bitkisel gliserin ile birlikte ana bileşenlerden biri olarak propilen glikolü gösterir.

Propilen glikol (genellikle `PG` olarak kısaltılır) birçok uygulamaya sahiptir. Bazı yaygın uygulamalar, kullanılan PG`ye bakın:

 

Hem doğal hem de sentetik birçok madde için çözücü olarak.

Nemlendirici olarak (E1520).

Veteriner hekimlikte, ruminantlarda hiperketoneminin oral tedavisi olarak.

PG`nin çeşitli makyaj türleri için taşıyıcı veya baz olarak çok yaygın olarak kullanıldığı kozmetik endüstrisinde.

Böcekleri yakalamak ve korumak için (DNA koruyucu olarak dahil).

Film ve canlı eğlence için özel efektlerde teatral duman ve sis oluşturmak için. Sözde `duman makineleri` veya `tehlikeler`, duman yanılsaması yaratmak için PG ve su karışımını buharlaştırır. Bu makinelerin çoğu PG bazlı yakıt kullanırken bazıları yağ kullanır. PG kullananlar, bunu elektronik sigaraların çalışma şekline benzer bir süreçte yaparlar; yoğun bir buhar üretmek için bir ısıtma elemanı kullanmak. Bu makinelerin ürettiği buhar, dumanın estetik görünümüne ve çekiciliğine sahiptir, ancak oyuncuları ve sahne ekibini gerçek dumanla ilişkili zararlara ve kokulara maruz bırakmaz. [25] [26]

GC açısından zengin dizilerin hedeflenmesi için nükleik asitlerin erime sıcaklığını düşürmek için PCR`de katkı maddesi olarak.

İnsanlarda güvenlik

Ortalama miktarlarda kullanıldığında, propilen glikolün hayvanlar üzerinde gelişme ve / veya üreme üzerinde ölçülebilir bir etkisi yoktur ve muhtemelen insan gelişimini veya üremesini olumsuz olarak etkilemez. [27] Nikotin veya THC ve diğer kannabinoidlerin PG bazlı preparatlarını kullanan elektronik sigaraların güvenliği, birçok tartışmanın konusudur.

 

 

1,2-Propanediol

1,2-propanediol

Propane-1,2-diol

propane-1,2-diol

Propylene glycol

CAS names

1,2-Propanediol

IUPAC names

1,2 propylene glycol

1,2-propandiol

1,2-Propane diol

1,2-Propanediol

1,2-Propylene glycol

Agent I804

Mono Propylen Glycole; monopropilen glicol;Monopropylene glycol; MPG; Monopropyleneglycol; MPG (propane-1,2-diol); propan-1,2-diol; Propane-1 ,2-diol; PROPYLENE GLYCOL

Trade names

(.+-.)-1,2-Propanediol

(.+-.)-Propylene glycol

(RS)-1,2-Propanediol

1,2-DIHYDROXYPROPANE

1,2-Propandiol

1,2-Propanediol

1,2-Propylene glycol

2-Hydroxypropanol

Agent I804

CACAO RESINOID 90% PG

Methyl ethylene glycol

Monopropylene Glycol

Monopropylene glycol

MPG

PG(P)

propane-1,2-diol

PROPYLENE GLYCOL

Propylene glycol (all grades)

RADIANOL 4713

RADIANOL 4718

RADIANOL 4740

 

Other identifiers

1194046-20-2

 

CAS number

1194046-20-2

 

Deleted CAS number

190913-75-8

 

CAS number

190913-75-8

 

Deleted CAS number

4254-16-4

 

CAS number

4254-16-4

 

Deleted CAS number

57-55-6

 

 

 

 

1,2-propanediol

propylene glycol

propane-1,2-diol

57-55-6

1,2-Propylene glycol

1,2-dihydroxypropane

2-Hydroxypropanol

Methylethyl glycol

Methylethylene glycol

Isopropylene glycol

Monopropylene glycol

Dowfrost

Sirlene

Trimethyl glycol

2,3-Propanediol

Propylene Glycol USP

Solargard P

alpha-Propyleneglycol

Solar Winter BAN

dl-Propylene glycol

DL-1,2-Propanediol

1,2-Propylenglykol

(RS)-1,2-Propanediol

(+-)-1,2-Propanediol

PG 12

(+-)-Propylene glycol

FEMA No. 2940

propylenglycol

alpha-Propylene glycol

Caswell No. 713

(+/-)-1,2-propanediol

1,2-Propylenglykol [German]

Prolugen

.alpha.-Propylene glycol

1,2-(RS)-Propanediol

1,2-propandiol

1,2-propane diol

1,2-propane-diol

Propan-1,2-Diol

L-1,2-propanediol

CHEBI:16997

HOCH2CH(OH)Me

MeCH(OH)CH2OH

EINECS 200-338-0

S-(+)-Propylene glycol

1,2-Propanediol, ACS reagent

(+/-)-Propylene glycol

General lube

1,2-Propanediol, 99%, extra pure

Propylene Glycol (Propane-1,2-diol)

1,2-Propanediol, 99+%, for analysis

CAS-57-55-6

1,2 Propanediol

1,2-propanediol

propylene glycol

propane-1,2-diol

57-55-6

1,2-Propylene glycol

1,2-dihydroxypropane

2-Hydroxypropanol

Methylethyl glycol

Methylethylene glycol

Isopropylene glycol

Monopropylene glycol

Dowfrost

Sirlene

Trimethyl glycol

2,3-Propanediol

Propylene Glycol USP

Solargard P

alpha-Propyleneglycol

Solar Winter BAN

dl-Propylene glycol

DL-1,2-Propanediol

Ucar 35

Sentry Propylene Glycol

1,2-Propylenglykol

(RS)-1,2-Propanediol

(+-)-1,2-Propanediol

PG 12

(+-)-Propylene glycol

FEMA No. 2940

propylenglycol

alpha-Propylene glycol

Caswell No. 713

(+/-)-1,2-propanediol

1,2-Propylenglykol [German]

Prolugen

.alpha.-Propylene glycol

1,2-(RS)-Propanediol

Ilexan P

AI3-01898

1,2-propandiol

1,2-propane diol

1,2-propane-diol

EPA Pesticide Chemical Code 068603

Propan-1,2-Diol

L-1,2-propanediol

CHEBI:16997

HOCH2CH(OH)Me

MeCH(OH)CH2OH

EINECS 200-338-0

S-(+)-Propylene glycol

(±)-1,2-propanediol

(±)-1,2-Propanediol

(±)-1,2-Propanediol

(±)-Propylene glycol

(±)-Propylene glycol

(±)-Propylene glycol

(RS)-1,2-Propanediol

1,2-(RS)-Propanediol

1,2-PDO

1,2-Propandiol

1,2-propane-diol

1,2-Propanediol [ACD/Index Name]

1,2-propylene glycol

1,2-Propyleneglycol

200-338-0 [EINECS]

57-55-6 [RN]

DL-1,2-PROPANEDIOL

DL-PROPYLENE GLYCOL

MFCD00064272 [MDL number]

Propan-1,2-diol

Propane-1,2-diol

propanediol [Wiki]

Propylene glycol [ACD/IUPAC Name] [Wiki]

Propylène glycol [French] [ACD/IUPAC Name]

PROPYLENE GLYCOL, (R)-

PROPYLENE GLYCOL, (S)-

Propylenglycol [German] [ACD/IUPAC Name]

Propylenglycolum

(9Z)-Octadecenoic acid

(Z)-Octadec-9-enoic acid

1,2-Dihydroxypropane

1,2-Propanediol 100 µg/mL in Methanol

1,2-Propanediol|Propylene glycol

1,2-Propanediol-d6

1,2-Propylenglykol [German]

1,2-丙二醇 [Chinese]

109-86-4 [RN]

123120-98-9 [RN]

198333-86-7 [RN]

2,3-Propanediol

203-713-7 [EINECS]

25322-68-3 [RN]

25322-69-4 [RN]

2-Hydroxypropanol

4254-14-2 [RN]

4254-15-3 [RN]

500-039-8 [EINECS]

52910-80-2 [RN]

58161-11-8 [RN]

63625-56-9 [RN]

80156-55-4 [RN]

a-Propylene glycol

CH3CH(OH)CH2OH

Chilisa FE

cis-9-Octadecenoic acid

cis-Oleic acid

cis-δ(9)-octadecenoic acid

ETHOXY, 2-HYDROXY-1-METHYL-

HOCH2CH(OH)CH3

HOCH2CH(OH)Me

Ilexan P

Isopropylene glycol

JEFFCOOL P150

MeCH(OH)CH2OH

METHYL GLYCOL

Methylethyl glycol

Methylethylene glycol

Monopropylene glycol

octadec-9-enoic acid

Oelsaeure

PGO

Poly(propylene glycol) average Mw 400

PPD

Prolugen

Propan-1,2-diol, GlenDry, anhydrous

PROPOXY, 2-HYDROXY-

Propylene glycol, 99%

S-1,2-PROPANEDIOL

Sirlene

Solar Winter BAN

Solargard P

Tert-butyl 4-(3-amino-2-nitrophenyl)piperazine-1-carboxylate

Trimethyl glycol

WLN: QY1&1Q

α-Propylene glycol

α-Propylene glycol

α-Propyleneglycol

 

 

 

 

PROPYLENE GLYCOL (PROPILEN GLIKOL)

CAS NO : 57-55-6

METATAGS;1,2 Propanediol;1,2-Propanediol;Glycol, Propylene;Monohydrate, Propylene Glycol;Propan-1,2-Diol;Propylene Glycol;Propylene Glycol Monohydrate;Propylene Glycol Sodium Salt;Propylene Glycol, (+-)-Isomer;Propylene Glycol, (R)-Isomer;Propylene Glycol, (S)-Isomer

 

EC Numarası
200-338-0

Propilen Glikolün Moleküler Formülü
C3H8O2

CH3CHOHCH2OH

Propilen Glikolün Kimyasal ve Fiziksel Özellikleri

Özellik adı
Moleküler Ağırlık: 76.095 g / mol
Hidrojen Bağımı Bağışlayıcı Sayısı: 2
Hidrojen Bağ Alıcı Sayısı: 2
Dönebilen Bağ Sayımı: 1
Karmaşıklık: 20.9
Topolojik Polar Yüzey Alanı: 40.5 A ^ 2
Monoizotopic Kütle: 76.052 g / mol
Tam Kütle: 76.052 g / mol
XLogP3: -0.9
Bileşik Canonicalized: true
Resmi Şarj: 0
Ağır Atom Sayısı: 5
Tanımlı Atom Stereocenter Sayısı: 0
Tanımsız Atom Stereocenter Sayısı: 1
Tanımlanmış Bond Stereocenter Sayısı: 0
Tanımlanmamış Bond Stereocenter Sayısı: 0
İzotop Atom Sayısı: 0
Kovalent Bağlı Birim Sayısı: 1


Propilen Glikolün Deneysel Özellikleri

Propilen Glikolün Fiziksel Tanımı
Kalın, kokusuz, renksiz sıvı. Su ile karıştırır.
Sıvı
Sıvı, Diğer.

Propilen Glikol Rengi
Renksiz yapışkan sıvı

Propilen glikol, alkol ailesinde bulunan, karbon bazlı küçük bir moleküldür ve daha çok bilinen etanol (alkol içme) ve izopropil (alkol sürtme) bileşikleridir. Antifriz bileşiği olan etilen glikole belki de en çok benzeyen şey, uygulamayı buz çözücü bir bileşik ve antifriz olarak buluyor. Bununla birlikte, çoğunlukla propilen glikol etkili bir çözücüdür ve farmasötik maddeler, kozmetik ürünler ve deodorant çubuklarda yaygın bir bileşentir.

Fiziki ozellikleri

Propilen glikol için Malzeme Güvenlik Bilgi Formuna (MSDS) göre hafifçe tatlı bir tada sahip olan renksiz bir sıvıdır ve özellikle sudan daha yapışkantır, yani şurup gibi yavaşça akar. Erime noktası -72.4 derece F ve kaynama noktası 370.8 derece F`dir. Özgül ağırlığı 1.036`dır, yani sudan biraz daha yoğun olduğu anlamına gelir. Normal oda sıcaklığında buhar basıncı ihmal edilebilir, bu nedenle propilen glikol önemli derecede buharlaşmaz.


Moleküler Özellikler

Propilen glikol, üç karbon atomu, iki oksijen atomu ve sekiz hidrojen atomundan oluşan oldukça küçük bir moleküldür. CRC El Kitabı, Kimya ve Fizik`e göre moleküler ağırlığı 76.09 g / mol`dur. Bileşiğin küçük boyutu ve içilen alkol ile yapısal benzerliği, suda çok çözünür olmasını sağlar; Aslında, propilen glikol higroskopiktir, yani suyunu havadan çekip suyunu eritebilir. Sonuç olarak, suya giren, propilen glikolün havaya açık bırakıldığı bir numune zamanla hacim kazanacaktır.

 

 

 


EC Number
200-338-0

Molecular Formula of Propylene Glycol
C3H8O2

CH3CHOHCH2OH

Chemical and Physical Properties of Propylene Glycol

Property Name
Molecular Weight: 76.095 g/mol
Hydrogen Bond Donor Count: 2
Hydrogen Bond Acceptor Count: 2
Rotatable Bond Count: 1
Complexity: 20.9
Topological Polar Surface Area: 40.5 A^2
Monoisotopic Mass: 76.052 g/mol
Exact Mass: 76.052 g/mol
XLogP3: -0.9
Compound Is Canonicalized: true
Formal Charge: 0
Heavy Atom Count: 5
Defined Atom Stereocenter Count: 0
Undefined Atom Stereocenter Count: 1
Defined Bond Stereocenter Count: 0
Undefined Bond Stereocenter Count: 0
Isotope Atom Count: 0
Covalently-Bonded Unit Count: 1


Experimental Properties of Propylene Glycol

Physical Description of Propylene Glycol
Thick odorless colorless liquid. Mixes with water.
Liquid
Liquid, OtherSolid.

Color of Propylene Glycol
Colorless viscous liquid

Propylene glycol is a small, carbon-based molecule that is in the alcohol family, along with the more familiar compounds ethanol (drinking alcohol) and isopropyl (rubbing alcohol). It`s perhaps most similar of all to the antifreeze compound ethylene glycol, and it too finds application as a de-icing compound and antifreeze. Mostly, however, propylene glycol is an effective solvent and is a common ingredient in pharmaceuticals, cosmetics and deodorant sticks.

Physical Properties of Propylene Glycol

According to the Material Safety Data Sheet (MSDS) for propylene glycol, it`s a colorless liquid with a slightly sweet taste and is notably more viscous than water, meaning that it flows slowly, like syrup. Its melting point is -72.4 degrees F, and its boiling point is 370.8 degrees F. It has a specific gravity of 1.036, meaning that it is only slightly more dense than water. Its vapor pressure at normal room temperature is negligible, so propylene glycol does not evaporate to any significant degree.

Molecular Properties of Propylene Glycol

Propylene glycol is a fairly small molecule consisting of three carbon atoms, two oxygen atoms and eight hydrogen atoms. Its molecular weight is 76.09 g/mol, according to the CRC Handbook of Chemistry and Physics. The compound`s small size and structural similarity to drinking alcohol makes it very soluble in water; in fact, propylene glycol is hygroscopic, meaning that it can pull water out of the air and dissolve the water. As a result, a sample of propylene glycol left open to the air will gain volume over time as it gains water.

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.