1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

POTASSIUM PERSULFATE

UYGULAMA
Akrilik monomerlerin, vinil asetat, vinil klorür vb. Emülsiyon veya çözelti polimerizasyonu ve stiren, akrilonitril, bütadien vb. Emülsiyon ko-polimerizasyonu için başlatıcı.

Metal yüzeylerin temizlenmesi ve dekapajında, düşük formaldehitli yapıştırıcıların hızlandırılmış kürlenmesinde ve nişasta modifikasyonunda, bağlayıcı ve kaplama malzemelerinin üretiminde kullanılan oksitleyici ajan,

Haşıl sökme ajanı ve ağartıcı aktivatörü, Saç kozmetikleri için ağartıcı formülasyonların vazgeçilmez bir bileşenidir.

Emülsiyon polimerizasyonu için başlatıcı, emülsiyon polimerizasyon mekanizması dikkate alındığında suda çözünür olmalıdır.

Tipik başlatıcılar, termal enerji ile aktive edilen persülfatlar, örneğin sodyum, potasyum veya amonyum persülfattır; tipik polimerizasyon sıcaklıkları 70–90 ° C aralığındadır.

Oksitleyici ve indirgeyici bir bileşikten oluşan redoks sistemleri de çok popülerdir. Bu bileşenlerin ve isteğe bağlı olarak bazı çok değerlikli metal iyonlarının etkileşimi, düşük sıcaklıklarda bile radikaller oluşturur ve düzgün polimerizasyon sağlar

EC / Liste no .: 231-781-8

CAS no .: 7727-21-1

Mol. formül: K2O8S2


Potasyum Persülfat
Potasyum persülfat, K2S2O8 formülüne sahip inorganik bileşiktir. Bir oksitleyici olan persülfatın (peroksidisülfat olarak da adlandırılır) potasyum tuzudur. Suda çözünen beyaz bir katıdır. Neredeyse higroskopik değildir ve iyi bir raf ömrüne sahiptir. Persülfat genellikle güçlü bir oksitleyici veya monomer polimerizasyon başlatıcısı olarak kullanılır.

Potasyum persülfat, yalnızca lateks veya akrilik monomer polimer sıvısı, vinil asetat veya kloroetilen, vb. İçin bir başlatıcıdır, aynı zamanda sinnamen, akrilonitril, bütadien ve diğer kolloidlerin kopolimerizasyonu için bir başlatıcıdır. Genellikle güçlü bir oksitleyici olarak kullanılır ve aşağıdaki kullanımlara sahiptir

(1) Metal yüzeyini asitle durularken veya temizlerken kullanılır;
(2) Düşük konsantrasyonlu formalin bağlayıcının işleme prosedürünü hızlandırın;
(3) Amilum üretiminde regülatör olarak kullanılır ve bağlayıcı veya boya üretiminde kullanılır;
(4) Haşıl giderici ajan veya aktif ağartıcı ajan olarak kullanılır;
(5) Saç boyası için, renk değiştirme işlevi olan temel bir bileşen olarak.
(6) Çevre korumasının iyileştirilmesi için oksitleyici olarak kullanılır.


Potasyum persülfat, K2S2O8 formülüne sahip inorganik bileşiktir. Potasyum peroksidisülfat veya KPS olarak da bilinen bu, soğuk suda az çözünür, ancak ılık suda daha iyi çözünen beyaz bir katıdır.
Bu tuz, genellikle polimerizasyonları başlatmak için kullanılan güçlü bir oksidandır.

Potasyum persülfat, yüksek akım yoğunluğunda sülfürik asitte soğuk solüsyon potasyum bisülfatın elektrolizi ile hazırlanabilir. [1]

2 KHSO4 → K2S2O8 + H2
Daha çözünür tuzlu amonyum peroksidisülfat (NH4) 2S2O8 çözeltisine potasyum bisülfat (KHSO4) ilave edilerek de hazırlanabilir. Prensip olarak, flor kullanılarak potasyum sülfatın kimyasal oksidasyonu ile hazırlanabilir.

Kullanımlar
Bu tuz, stiren-bütadien kauçuğu ve politetrafloroetilen ve ilgili malzemeler gibi ticari açıdan önemli polimerlere yol açan çeşitli alkenlerin polimerizasyonunu başlatmak için kullanılır. Çözümde, dianyon radikaller vermek için ayrışır: [3]

[O3SO-OSO3] 2− ⇌ 2 [SO4] • -
Organik kimyada bir oksitleyici madde olarak [4], fenollerin Elbs persülfat oksidasyonunda ve anilinlerin Boyland-Sims oksidasyonunda kullanılır.

Güçlü ancak stabil bir ağartma maddesi olarak çeşitli saç ağartıcılarında ve açıcılarda da kullanım alanı bulur. Bu tür kısa ve sürekli olmayan kullanım normalde tehlikesizdir, ancak uzun süreli temas ciltte tahrişe neden olabilir. [5] Artık AB içinde bu kullanım için onaylanmasa da E922 numaralı un için iyileştirici bir ajan olarak kullanılmıştır.

Önlemler
Tuz, güçlü bir oksidandır ve organik bileşiklerle uyumsuzdur. Uzun süreli cilt teması tahrişe neden olabilir.

Potasyum persülfat, beyaz kristalli bir katı olarak görünür. Özgül ağırlık 2.477. 100 ° C'nin altında bozunur.

Kullanım: Potasyum Persülfat, güçlü bir oksitleyici olan şeffaf, renksiz bir kristaldir. Genellikle çoğu ciltte hemen bulunur. Yüksek saflık, mikron altı ve nano toz formları düşünülebilir. American Elements, uygulanabilir olduğunda, Mil Spec (askeri sınıf) dahil olmak üzere birçok standart sınıfta üretim yapar; ACS, Reaktif ve Teknik Sınıf; Gıda, Tarım ve İlaç Derecesi; Optik Sınıf, USP ve EP / BP (Avrupa Farmakopesi / İngiliz Farmakopesi) ve ilgili ASTM test standartlarını takip eder.


Persülfatlar, birçok endüstriyel süreçte ve ticari üründe anahtar bileşenlerdir.

Polimer endüstrisi, lateks ve sentetik kauçuğun polimerizasyonunda başlatıcılar olarak sulu persülfat çözeltileri kullanır.

Elektronik endüstrisi, sodyum persülfatı, baskılı devre kartlarının üretiminde verimli bir mikro tüccar olarak kabul eder.

Aşağıdaki örnekler, persülfatların kimyasal çok yönlülüğünü daha da açıklamaktadır.

Polimerizasyon
Plastikler ve kauçuk - Amonyum, potasyum ve sodyum persülfatlar başlatıcı ​​olarak kullanılır

akrilikler, polivinil klorürler, polistirenler ve neopren hazırlanmasında emülsiyon polimerizasyon reaksiyonları için rs.

Otomobil ve kamyon lastikleri için sentetik kauçuk (stiren bütadien ve izopren) üretiminde polimerizasyon başlatıcı olarak kullanılırlar.

Persülfat başlatma, boyalar, kaplamalar ve halı altlığı için lateks polimerleri hazırlamak için kullanılır.

Yapısal malzemeler - Persülfatlar, polimerik beton formülasyonlarında başlatıcı olarak kullanılır.

İnorganik kimyasallar ve mineraller - Persülfatlar ayrıca grafit filamanların polimerik kaplaması için başlatıcılardır.

Toprak stabilizasyonu - Amonyum persülfat, barajlar, tüneller ve binalar yakınındaki toprağı stabilize etmek için kullanılan kimyasal harç sistemlerinde bir kürleme maddesi olarak kullanılır.

Oksidasyon

Yüzey hazırlığı - Persülfatların oksidasyon gücü, çeşitli baskılı devre kartı alt tabakalarını temizlemek ve mikro aşındırmak için kullanılır.

Persülfatlar, kaplama ve kaplama işlemlerinde önemli oksidanlardır. Ayrıca nikel, titanyum ve çinko alaşımları için dağlayıcılardır.

Persülfatlar, kaplama veya yapıştırma işleminden önce alüminyum, pirinç, bakır ve diğer birçok metal yüzeyi temizlemek ve öğütmek için kullanılır.


Persülfatlar, karbon ve kömürü emici olarak kullanılmadan önce ve sonra temizlemek ve etkinleştirmek için kullanılır.

Kozmetik - Kozmetik endüstrisi, saç ağartma performansını artırmak için persülfatlar kullanan formülasyonlar geliştirmiştir.

Organik sentez - Persülfatlar, aldehitler, ketonlar, karboksilik asitler, kinonlar ve çeşitli diğer bileşiklerin hazırlanmasında oksitleyici ajanlardır.

İlaç endüstrisi, antibiyotiklerin hazırlanmasında reaktif olarak sodyum persülfat kullanır.

Diğer uygulamalar

Yapıştırıcı - Persülfatlar, yapışkan filmlerin ve metal yapıştırıcıların hazırlanmasında kullanılır.

Gaz ve petrol üretimi - Geliştirilmiş petrol geri kazanımında persülfatlar, jel oluşturma ve kırma için "aşağı delik" kullanılır.

Mürekkepler, pigmentler ve dağıtıcılar - Persülfatlar, substratları polimerlere aşılamak için kullanılır (örneğin, karbon siyahından sodyum akrilata). Persülfatlar, mürekkep püskürtme ve toner formülasyonları için dağıtıcıların hazırlanmasında kullanılır.

Madencilik - Persülfatlar, nikel ve kobalt ayırma işlemlerinde kullanılabilir.

Peroksimonosülfat - FMC, peroksimonosülfat çözeltileri hazırlamak için amonyum ve sodyum persülfatlar kullanan bir işlem geliştirdi. Bu patentli işlem, Caro'nun asit ve potasyum karoatına bir alternatifin hızlı, verimli, yerinde üretimine izin verir.

Fotoğrafçılık - Persülfatlar, ağartma çözeltileri, çözelti rejenerasyonu, ekipman temizliği ve atık su arıtımı dahil olmak üzere birçok fotoğraf uygulamasında kullanılır.

Kağıt hamuru ve kağıt - Persülfatlar, kağıt boyutlandırmada, bağlayıcı ve kaplamaların hazırlanmasında ve özel kağıtların üretiminde kullanılır.


Aktifleştirilmiş bir alkali metal persülfat, nötr / alkalin ıslak mukavemetini etkili bir şekilde geri çeker ve boyaların ve optik parlatıcıların rengini giderir.

Tekstil - Amonyum ve sodyum persülfatlar, tekstillerin haşıl sökme ve ağartma işlemlerinde ve boyarmaddelerin geliştirilmesinde kullanılır.

Yüzme havuzları - PPS şok işlemi, yüzme havuzlarında ve diğer dinlence sularında filtrelenemeyen atıkları oksitlemek için kullanılır. PPS şoku suyu arındırır ve bileşik klor oluşumunu engeller.
Çevresel - Persülfatlar çok güçlü oksidanlardır, uygun şekilde depolandıklarında mükemmel raf ömrüne sahiptirler ve kullanımları ekonomiktir. Bu özellikler, persülfatları toprak ıslahı ve atık su / yer altı suyu temizleme gibi çeşitli çevresel uygulamalar için uygun hale getirir.

Oksidasyon Kimyası
Persülfat anyonu, peroksijen bileşik ailesinin en güçlü oksidanıdır.

Anahat
Potasyum persülfat (Formül K2S2O8), potasyum peroksidisülfat olarak da bilinir, moleküler ağırlık 270.32, ayrışma sıcaklığı 50-60 ℃, beyaz, kokusuz kristal, suda çözünür, alkolde çözünmez, güçlü oksitleyiciye sahiptir, yaygın olarak ağartıcı, oksitleyici ajan olarak kullanılır, polimerizasyon başlatıcı olarak kullanılabilir, neredeyse nemi emmez, oda sıcaklığında iyi stabiliteye sahiptir, depolanması kolaydır ve kolaylık ve güvenlik avantajlarına sahiptir. , vb. . Uygulamalar arasında polimerizasyon başlatıcı, devre kartı temizleme ve aşındırma, bakır ve alüminyum yüzey aktivasyonu, modifiye nişasta, hamur ve tekstil ağartma ve düşük sıcaklıkta haşıl sökme, sirkülasyonlu su arıtma arıtma sistemleri, zararlı gazların oksidatif bozunması, düşük formaldehit yapıştırıcı çubuğu birlikte hızlandırılmış etanol oksidasyonunu içerir ve aromatik hidrokarbonlar, dezenfektanlar, saç boyası renk giderimi.
Yukarıdaki bilgiler Wang Xiaodong'un kimyasal kitabı tarafından düzenlenmiştir.

Yarım hayat
80 ℃ -1,5 saat; 70 ℃ -7.7 saat; 60 ℃ -33 saat; 45 ℃ -292 saat; 35 ℃ -1600 saat.

Yeniden kristalleşme
Potasyum persülfat 30 ℃ suda çözünür, soğur, daha sonra yeniden kristalize ürün elde edilebilir, süzülür ve kalsiyum klorür varlığında düşük basınç altında kurutulur.

Potasyum persülfat esas olarak başlatıcı ve güçlü oksitleyici maddeler olarak kullanılır.
Başlatıcı:
Potasyum persülfat, akrilik monomerler, vinil asetat, vinil klorür ve diğer ürünlerin lateks veya çözelti polimerizasyonunun başlatıcısıdır ve aynı zamanda, stiren, akrilonitril, bütadien ve benzeri emülsiyonun kopolimerizasyon için başlatıcısıdır.
Güçlü oksitleyici ajan:
1. Haşıl sökücü ve ağartıcı aktivatörü olarak kullanılır.
2. Havuzda ve suda kapalı dairesel döngüde zararlı maddelerin oksidatif bozunması için kullanılır.
3. Nişasta modifiye edici üretiminde, yapıştırıcı ve kaplama maddesi üretiminde uygulanabilir.
4. Dallı zincirli oksidasyon, alkol ve aromatik hidroksi oksidasyonunda uygulanabilir.
5. Saç boyalarının temel bileşenlerinden biridir, renk açmada rol oynar.
Toksisite
Miktar belirtilmemiştir (FAO / WHO, 2001).

Potasyum persülfat tozunun burun mukozası üzerinde uyarıcı etkisi vardır, tozu önlemek için ambalaj havalandırılmalıdır. İşçi koruma cihazı iş yerinde giydirilmelidir.

Saklama önlemleri
Potasyum persülfat yanıcı değildir, yanmayı destekleyici özelliktedir, bu nedenle oksijen açığa çıkarabilir, depolama ortamı kuru ve temiz olmalı, iyi havalandırılmalıdır. Nem ve yağmura dikkat edin, yağmurda taşınmamalıdır. Ateşten, ısıdan ve doğrudan güneş ışığından uzak tutun. Kapalı ambalajda tutulmalı, etiketler bozulmamış ve net olmalıdır. Yanıcı veya yanıcı maddeler, organik bileşikler, ayrıca pas, az miktarda metal ve diğer indirgeyici maddelerle ayrı ayrı depolanmalı, potasyum persülfatın ayrışmasına ve patlamaya neden olmasını önlemek için karıştırmaktan kaçınmalıdır.

Kimyasal özellikler
Renksiz veya beyaz triklinik kristal tozdur. Suda çözünür, çözünürlüğü 0 ° C'de 1.75g ​​/ 100ml su, çözünürlük 20 ° C'de 5.3g / 100ml sudır. Alkolde çözünmez. Garip çözüm asidiktir.

Kullanımlar
Buğday ununun glüten maddesi olarak kullanılabilir.
Esas olarak dezenfektan ve kumaş ağartıcı olarak kullanılır. Boyalarda ve inorganik tuzlarda endüstriyel oksidan olarak kullanılabilir. Sentetik kauçuk endüstrisinde emülsiyon polimerizasyon başlatıcı olarak kullanılabilir. Sentetik reçinede polimerizasyon hızlandırıcı olarak kullanılabilir. Ayrıca çelik, fotoğraf endüstrisi ve tıpta da kullanılabilir.
Analitik reaktifler, oksidanlar ve plastik başlatıcı olarak kullanılabilir, aynı zamanda film foto-son işleminde de kullanılabilir.
Yukarıdaki bilgiler Wang Xiaodong'un kimyasal kitabı tarafından düzenlenmiştir.
Üretim yöntemi
Potasyum sülfat yöntemi
Amonyum sülfat ve sülfürik asit sıvı elektrolit oluşturmak için formüle edilir, elektrolizle dekontamine edilir, HSO4 boşaltılabilir ve anotta peroksidisülfat asit oluşturabilir ve ardından amonyum sülfat ile reaksiyona girerek amonyum persülfat oluşturur, Daha sonra potasyum eklendiğinde değiştirme reaksiyonu gerçekleşebilir. Bitmiş potasyum persülfat ürünü soğutma, ayırma, kristalizasyon ve kurutmadan sonra elde edilebilir.
Anot reaksiyonu: 2HSO4-2e → H2S2O8
Katodik reaksiyon: 2H ++ 2e → H2 ↑
(NH4) 2SO4 + H2S2O8 → (NH4) 2S2O8 + H2SO4
(NH4) 2S2O8 + K2SO4 + H2SO4 → K2S2O8 + 2NH4HSO4
Amonyum persülfat potasyum sülfat ile ikame reaksiyonu ile elde edilebilir, daha sonra soğutma, ayırma, kristalizasyon, kurutmadan geçer.

Kategori
oksidan
Toksisite derecelendirme
Orta toksisite.
Akut toksisite
Oral sıçan LD50: 802 mg / kg.

Patlayıcı tehlikeli özellikler
İndirgeyici, kükürt, fosfor ile karıştırıldığında patlayabilir; Isıtıldığında, çarpıldığında ve ateşle karşılaştığında patlayabilir.

Yanıcılık tehlikesi özelliği
Termal bozunma oksijen alabilir; Yanmadan sonra zehirli nitrojen oksit dumanları oluşabilir.

Depolama özellikleri
Hazine havalandırmalı ve düşük sıcaklıkta kurutmalı; yükleme ve boşaltma hafif olmalıdır; organik madde, indirgeyici maddeler, kükürt, fosfor yanıcıları ile ayrı depolanmalıdır.

Söndürme maddesi
Su sisi, kum, köpük.
Profesyonel standartlar
TWA 2 mg / m.

Kimyasal özellikler
renksiz kokusuz kristaller veya beyaz toz

Kimyasal özellikler
Potasyum persülfat, renksiz veya beyaz, kokusuz kristalli bir malzemedir.

Fiziksel özellikler
Renksiz veya beyaz kristaller; triklinik yapı; yoğunluk 2.477 g / cm3; katı kristal formda kararlı; ısınarak ayrışır, oksijen üretir; yaklaşık 100 ° C'de tamamen ayrışır; 0 ° C'de soğuk suda 1.75 g / 100mL az çözünür; normal sıcaklıkta orta derecede çözünür, 20 ° C'de 5,29 g / 100 mL; sulu çözelti asidik ve kararsız, oda sıcaklığında yavaşça ve çözelti ısıtıldığında daha hızlı ayrışır; alkolde çözünmez.

Kullanımlar
Ağartıcı kumaşlar, sabunlar; tabak ve kağıttan son tiyosülfat izlerini çıkarmak için Anthion adı altında fotoğrafçılıkta; analitik kimyada.

Hazırlık
Potasyum persülfat, potasyum sülfat ve potasyum hidrojen sülfat karışımının yüksek akım yoğunluğunda elektrolizi ile hazırlanabilir:
2KHSO4 → K2S2O8 + H2


Elektrolize amonyum hidrojen sülfat, NH4HSO4 çözeltisine potasyum hidrojen sülfat, KHSO eklenerek hazırlanır.

Genel açıklama
Beyaz kristal bir katı. Özgül ağırlık 2.477. 100 ° C'nin altında bozunur.

Hava ve Su Reaksiyonları
Suda çözünür. Su ile yavaşça ayrışır. Tuz, ısıtıldığında ve özellikle ıslandığında oksijeni hızla serbest bırakır.

Reaktivite Profili
Potasyum persülfat oksitleyici bir ajandır. Yanmaz ancak yanıcı malzemenin yanmasını hızlandırır. Potasyum persülfat artı biraz potasyum hidroksit ve su, bir kapta bir polietilen (polietilen) astarı tutuşturmak için yeterli ısı ve oksijen saldı. [MCA Vaka Geçmişi 1155. 1955].

Tehlike
Güçlü tahriş edici ve oksitleyici ajan. Organik malzemelerle temas halinde yangın riski.

Sağlık tehlikesi
Buharlar veya maddeler ile solunması, yutulması veya teması (cilt, gözler) ciddi yaralanmalara, yanıklara veya ölüme neden olabilir. Yangın tahriş edici, aşındırıcı ve / veya toksik gazlar üretebilir. Yangın kontrolünden veya seyreltme suyundan akması kirliliğe neden olabilir.

Yangın tehlikesi
Bu maddeler yangına karıştıklarında yanmayı hızlandıracaktır. Bazıları ısıtıldığında veya bir yangına karıştığında patlayarak ayrışabilir. Isı veya kirlilikten patlayabilir. Bazıları patlayıcı olarak hidrokarbonlarla (yakıtlar) reaksiyona girecek. Yanıcı maddeleri (tahta, kağıt, yağ, giysi vb.) Tutuşturabilir. Kaplar ısıtıldığında patlayabilir. Yüzey akışı yangın veya patlama tehlikesi yaratabilir.

Tarımsal Kullanımlar
Potasyum sülfat, aynı zamanda potas sülfatı olarak da adlandırılır, beyaz kristalli bir malzemedir, orta derecede higroskopiktir, ince, granül ve yarı granüler formlarda bulunur. % 48 - 54 potasyum (K2O olarak) içerir ve% 17 - 20 sülfat sağlar. Tütün, üzüm ve patates gibi klorüre duyarlı ürünler klorür içermeyen potasyum gübreleri gerektirir. Bu nedenle, bu mahsuller, potasyum klorürden daha pahalı olmasına rağmen, potasyum sülfat ile döllenir. Başlıca ürünler olan bu üç mahsul, toplam potas tüketiminin yaklaşık% 7'sini oluşturmaktadır. En iyi sonuçlar için potasyum sülfat ağırlıkça en az% 50 potas içermelidir.
Potasyum sülfat, doğada 'langbeinit', potasyum ve magnezyumun bir çift sülfatı (K2SO4? 2MgSO4) olarak bulunur ve burkeit (Na2CO3? 2Na2SO4), kainit (KCl? MgS04? 3H2O) veya potasyum klorür (KCl) 'den oluşur
Toprağa uygulandığında, suda çözünür potasyum sülfattan potasyum iyonu, toprak kolloidlerinde tutulur ve kolayca sızmaz. Bu, potasyum sülfatı ekim sırasında veya ekimden önce tüm topraklar ve mahsuller için faydalı olan mükemmel bir gübre haline getirir. Aynı zamanda toz haline getirilmiş, karma gübrelerin güvenli bir bileşenidir.

Güvenlik profili
Yutulduğunda orta derecede toksiktir. Tahriş edici ve alerjendir. Güçlü bir oksitleyici. Isıya maruz kaldığında veya kimyasal reaksiyonla yanıcıdır. İndirgeyici malzemelerle reaksiyona girebilir. Kuru haldeyken 100 'üzerinde oksijeni veya çözelti içindeyken @ yaklaşık 50' serbest bırakır. Ayrışmaya kadar ısıtıldığında, oldukça toksik SOx, S2O8 ve K2O dumanları yayar.

Potansiyel maruziyet
Potasyum persülfat bir ağartma ve oksitleme maddesi olarak kullanılır; redoks polimerizasyon katalizörlerinde kullanılır; ıslak mukavemetli kağıdın liflerinin alınmasında ve tekstillerin haşıl sökülmesinde. Suda çözünebilir.

Nakliye
UN1492 Potasyum persülfat, Tehlike Sınıfı: 5.1; Etiketler: 5.1-Oksitleyici.

Saflaştırma Yöntemleri
Persülfatı damıtılmış sudan (10 mL / g) iki kez kristalize edin ve vakumlu kurutucuda 50 ° C'de kurutun. H2O'da çözünürlüğü 0o'de% 1.6, 20o'de% 4.5 ve 30o'de% 7.2'dir. Sulu bir çözelti, uzun süre O2 oluşumu ve KHSO4 oluşumu ile ayrışır. Güçlü bir oksitleyici ajandır. ~ 10o'de saklayın. [Fehér in Handbook of Preparative Inorganic Chemistry (Ed. Brauer) Academic Press Cilt I s. 390 1963.]

Uyumsuzluklar
Güçlü bir oksitleyici. Yanıcı, organik veya diğer kolayca oksitlenebilir malzemelerle uyumsuz; alüminyum tozu gibi kükürt, metalik tozlar; kloratlar ve perkloratlar. Kimyasal olarak aktif metallere tesir eder. Nemden uzak tutun.

Atık Bertarafı
Büyük miktarlarda indirgeyici maddeler kullanın (bisülfitler, örn.). Soda külü ile nötralize edin ve bol suyla kanalizasyona boşaltın.
Potasyum persülfat Hazırlama Ürünleri ve Hammaddeler

İşlenmemiş içerikler
Amonyum persülfat Amonyum sülfat Sülfürik asit Potasyum sülfat


Başlatıcı potasyum persülfat
Artan kararlılıklara ve kontrol edilebilir geçirgenliklere ve morfolojilere duyulan ihtiyaç, polimerize sürfaktan veziküllerinin gelişmesine yol açtı [55, 158-161]. Vezikül oluşturan yüzey aktif maddeler, hidrokarbon zincirlerinde veya baş gruplarında vinil, metakrilat, diasetilen, izosiyano ve stiren grupları ile işlevselleştirilmiştir. Buna göre, SUV'lar çift katmanlarında veya ana gruplarında polimerize edilebilir. İkinci durumda, dış veya hem dış hem de iç yüzeyler ayrı ayrı polimerize edilebilir (Şekil 38). Fotopolimerizasyon, her iki yüzeyi birbirine bağlar, dış SUV yüzeyinin seçici polimerizasyonu, vezikül çözeltisine suda çözünür bir başlatıcının (örneğin potasyum persülfat) eklenmesiyle gerçekleştirilir. 

Üç tip mikroemülsiyonun her birinde stirenin izlenmesi, suda çözünür bir başlatıcı, potasyum persülfat (K2S208) ve ayrıca yağda çözünür bir başlatıcı, AIBN kullanılarak gerçekleştirildi. İstendiği gibi lateks partikülleri yerine katı polimerik materyaller elde edildi. Anyonik sistemde, ortak çözücü 2-pentanol veya bütil selosolv, polimerizasyon sırasında ayrılır. Polimerizasyondan sonra her zaman üç faz elde edilir. Katı polimer, üstte ve altta fazla fazlarla ortada elde edildi. Üst fazın GC analizi% 80'den fazla 2-pentanol olduğunu gösterirken, Karl-Fisher analizi alt fazda% 94'ün üzerinde su olduğunu gösterdi. Başlangıçtaki mikroemülsiyon sistemlerinden bazıları ya üstte fazla organik faza ya da alt katman olarak fazla su fazına sahiptir. GC analizi, organik fazın 2-pentanol açısından zengin olduğunu gösterdi. Bununla birlikte, fazla fazın hacmi, ilk sistemde polimerize sisteme göre çok daha azdır. [Sf.72]

Çoğu emülsiyon polimerizasyonu, monomerleri (örneğin, stiren, butadien, vinil asetat, vinil klorür, metakrilik asit, metil metakrilat, akrilik asit, vb.), Yüzey aktif cismini (sodyum dodesil difeniloksit disülfonat), başlatıcıyı (potasyum) içeren serbest radikal reaksiyonlara dayanır. persülfat), su (18.2MQ / cm) ve sodyum hidrojen karbonat, toluen, eluent solüsyonu, sodyum klorür ve sodyum hidroksit gibi diğer kimyasallar ve reaktifler. [Sf.864]

Darbeli mikrodalga ışımasının etkisi altında metil metakrilatın emülsiyon polimerizasyonu Zhu ve ark. [11], Reaksiyonlar, 1250 MHz frekans ve 1.5 veya 3.5 ps darbe genişliği ile kendi kendine tasarlanmış tek modlu bir mikrodalga reaksiyon cihazında gerçekleştirildi. Çıkış tepe darbe gücü, görev döngüleri ve ortalama çıkış gücü, sırasıyla 20-350 kW,% 0.1-0.2 ve 2-350 W aralıklarında sürekli olarak ayarlanabilirdi. Mikrodalga deneyleri sırasında sıcaklık, reaksiyon balonunun, az mikrodalga absorpsiyonlu (örneğin tetrakloroetilen) bir termostatik ortam ile termostatlı bir ceket içine daldırılmasıyla muhafaza edildi. Tipik bir deneyde, 8.0 mL metil metakrilat, 20 mL deiyonize su ve 0.2 g sodyum dodesilsülfonat, mikrodalga boşluğuna yerleştirilen 100 mL'lik bir reaksiyon şişesine aktarıldı. Sıcaklık önceden belirlenmiş bir sıcaklığa ulaştığında, başlatıcının (potasyum persülfat) 10 mL sulu çözeltisi ilave edildi ve şişe, mikrodalga ışımasına maruz bırakıldı. [Sf.655]

Suda çözünür başlatıcı potasyum persülfat, bir emülsiyon polimerizasyon sistemine eklendiğinde, sülfat radikal anyonu oluşturmak için termal ayrışmaya uğrar ... [Sf.267]

Üretim maliyetlerini düşürmek ve süper emici malzemelerin kapsamlı su emme özelliklerini iyileştirmek için kil ve mineral dolgular kullanılmıştır Örneğin, bir poli (akrilik asit) / mika süper emici, 1100 g H20 / g'den daha yüksek su emiciliğiyle sentezlenmiştir Tipik bir yöntemde % 65 nötralizasyon elde etmek için (optimum) kuru ultra ince (<0,2 tm) mika tozu (ağırlıkça% 10), ardından çapraz bağlayıcı N ile akrilbc asit monomer ortam sıcaklığında bir miktar sulu sodyum hidroksit çözeltisi ile nötrleştirilir , N-metilen-bisakrilamid (ağırlıkça% 0.10) ve radikal başlatıcı, potasyum persülfat Karışım bir su banyosunda 4 saat 60-70 ° C'ye ısıtıldı. Ürün yıkanır, 50 ° C'de vakum altında kurutulur ve elenir. [Sf.429]

Sarkar el aL [6], geleneksel termal başlatıcı olan potasyum persülfatı inceledi. VAc varlığında başlangıçtaki potasyum persülfat ayrışma oranının şu şekilde yazılabileceğini keşfetti ... [Sf.701]

Yerinde kapsülleme işleminde, monomerleri ve pigment partiküllerini içeren bir dispersiyon homojenize edilebilir. Dispersiyondaki monomerler daha sonra pigment partiküllerini kapsüllemek için pigment yüzeyinde polimerize edilir. Monomerlerin% 6-15'i asidiktir. Asidik monomerler, pigmentin mürekkep püskürtmeli mürekkep içinde düzgün dağılmış kalmasına yardımcı olabilir. Bir polimerizasyon başlatıcı olarak potasyum persülfat kullanılabilir (20). [Sf.129]

PVC plastiklerde antioksidanlar, ışık stabilizatörleri, başlatıcılar, plastikleştiriciler, alev geciktiriciler, pigmentler ve diğerleri gibi çeşitli katkı maddeleri vardır. Başlatıcılar olarak potasyum persülfat, benzoil peroksit, lauril peroksit, perkarbonat ve bazı azo bileşikleri kullanılabilir. Hidrokarbon omurgasında klor varlığı polimere sertlik ve dayanıklılık verir, ancak PVC yüksek sıcaklıklara maruz kaldığında hidrojen klorür açığa çıkarır. Bunu önlemek için polimere stabilizatörler eklenir. Piyasada birkaç çeşit stabilizatör bulunmaktadır. En önemlileri kurşun, kalay, kalsiyum ve çinko içerir ve ... [Sf.608]

Cho ve Lee, üç farklı başlatıcı, potasyum persülfat, 2,2-azobisizobütironitril ve 4,4-azobis (4-siyanovalerik asit) (suda çözünür, ancak potasyum persülfattan daha az hidrofilik), bunların emülsiyon polimerizasyonu üzerindeki etkilerini araştırmak için kullandı

Serbest radikal polimerizasyonunu başlatmak için 2,2-azobisizobütironitril veya 4,4-azobis (4-siyanovalerik asit) kullanıldığında ters çekirdek / kabuk lateks partikülleri gözlendi. Potasyum persülfat kullanımı, büyük ölçüde başlatıcı konsantrasyonu ve polimerizasyon sıcaklığı ile belirlenen lateks partiküllerinin çeşitli morfolojik yapılarıyla sonuçlandı.

CAS No. 7727-21-1
Kimyasal Adı: Potasyum persülfat
EşanlamlılarKPS; anthion; Virkon S; BETZ 2701; PERSÜLFAT; NP A SOLÜSYONU; Potasyum Sülfatlar; SÜLFAT STANDART; POTASYUM SÜLFAT; POTASYUM SÜLFAT

Diğer isimler
potasyum peroksidisülfat
Anthion
potasyum perdisülfat

CAS Numarası: 7727-21-1
ChemSpider
22821 ☒
ECHA InfoCard 100.028.893 Bunu Vikiveri'de düzenleyin
EC Numarası: 231-781-8
E numarası: E922 (cam ajanları, ...)
PubChem Müşteri Kimliği: 24412
RTECS numarası: SE0400000
UNII
6B86K0MCZC
UN numarası: 1492

Özellikleri
Kimyasal formül: K2S2O8
Molar kütle: 270.322 g / mol
Görünüm: beyaz toz
Koku: kokusuz
Yoğunluk: 2.477 g / cm3
Erime noktası: <100 ° C (ayrışır)
Suda çözünürlük: 1.75 g / 100 mL (0 ° C)
4,49 gr / 100 ml (20 ° C)
Çözünürlük: alkolde çözünmez
Kırılma indisi (nD): 1.467


Persulfate Taşıma ve Güvenlik
Persülfatlar, kullanım ve kullanımın tüm yönlerine dikkat edilmesi gereken oksitleyici kimyasallardır.
Daha fazla bilgi için, ATAMAN KİMYA ofisinden temin edilebilen bir Malzeme Güvenlik Bilgi Formu (MSDS) talep edebilirsiniz.

Kişisel koruyucu ekipman
Persülfat kimyasallarını kullanırken, burada ve MSDS'de listelenen yönergeleri izleyin.
Gözlerinizi koruyun - Sıçrama, püskürtme veya herhangi bir göz teması olası olduğunda kimyasal tipte gözlük veya yüz maskesi takın.
Solunum sisteminizi koruyun - Maruz kalmanın mevcut MSDS'de listelenen belirlenmiş standardı aşabileceği her durumda NIOSH / MSA tarafından onaylanan toz solunum cihazları kullanın.
Ellerinizi koruyun - Genel amaçlı neopren eldivenler giyin.
Kendinizi uygun kıyafetlerle koruyun - Uzun kollu ve tam boy pantolonlu normal iş kıyafetleri giyin.
Kendinizi uygun ayakkabılarla koruyun - Neopren tabanlı ayakkabılar giyin.

İlk yardım
Göz teması - En az 15 dakika su ile yıkayın.
Tahriş oluşursa ve devam ederse, tıbbi yardım alın.

Deri teması - Bol sabun ve su ile yıkayın.
Tahriş oluşursa ve devam ederse, tıbbi yardım alın.
Yeniden kullanmadan önce giysileri yıkayın.

Soluma - Temiz hava alın. Solunum güçlüğü veya rahatsızlığı meydana gelirse, bir doktor çağırın.
Yutma - Bir ila iki bardak su için. Kusmaya zorlamayın. Bilinci yerinde olmayan bir kişiye ağızdan hiçbir şey vermeyin. Derhal bir doktor çağırın.
Uygun şekilde kullanıldığında ve saklandığında, persülfatlar ve solüsyonları ciddi sağlık tehlikeleri oluşturmaz.
MSDS, persülfatların maruziyet, acil durum, ilk yardım ve imhası ile ilgili bilgiler sağlar.


Potasyum Persülfat Pazarı: Genel Bakış

Potasyum persülfat (K2S2O8), potasyum peroksidisülfat olarak da adlandırılır. Kristal şeklinde bulunan renksiz veya beyaz triklinik bir tozdur. Suda çözünürlük gösterir, ancak alkolde çözünmez. Potasyum persülfatın güçlü bir oksitleyici ajan olduğu söylenir ve ağartma için yaygın olarak kullanılır. Normal oda sıcaklığında kararlı bir bileşik olduğu bilinmektedir. Nem potasyum persülfat tarafından emilmez ve bu nedenle daha sonra kullanılmak üzere daha uzun süre saklanabilir.

Potasyum persülfatın kullanımlarından bazıları devre kartı temizliğidir; polimerizasyon başlatıcı; devre kartlarının aşındırılması; su arıtma arıtma işlemlerinin iyileştirilmesi; alüminyum ve bakır yüzey aktivasyonu; dezenfeksiyon; saç boyası renk giderimi; düşük formaldehitli yapışkan çubuk aromatik hidrokarbonların ve etanolün hızlı oksidasyonu, modifiye nişasta, zararlı gazların oksidasyonu ile bozunma ve sırasıyla kağıt ve tekstil endüstrilerinde kağıt hamuru ve tekstillerin ağartılması için; ve düşük sıcaklıkta oksidatif haşıl sökme.

Potasyum Persülfat Pazarı: Pazar Eğilimleri

Potasyum persülfat, bir başlatıcı ve güçlü bir oksitleyici ajan olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır. Renk giderimi için mükemmel bir ajan olduğu için saç boyalarının temel bileşenlerinden biridir. Potasyum persülfat, ağartma aktivatörü ve haşıl sökme maddesi olarak kullanılır. Su veya havuzdaki kapalı dairesel döngülerdeki toksik maddelerin veya kimyasalların oksidatif bozunması için kullanılır ve su arıtma sürecini kolaylaştırır. Analitik bir reaktif, plastik başlatıcı ve oksidan olarak ve filmin foto-bitirme sürecinde kullanılabilir. Bu uygulamalar potasyum persülfatı, kozmetikler, su arıtma tesisleri, ağartma amaçlı vb. Birçok endüstride kullanıldığı için piyasada önemli bir ürün haline getirmektedir.

Potasyum persülfatın toksisitesi hafif olmasına rağmen, ona sürekli maruz kalmak insan sağlığı üzerinde önemli yan etkilere neden olabilir. Potasyum persülfata maruz kalmanın neden olduğu bazı olumsuz etkiler kansere, kişinin üreme sistemleriyle ilgili sorunlara ve hatta bazı durumlarda cilt alerjilerine yol açabilir.


Potasyum persülfatın hafif toksisitesi ve geniş endüstriyel uygulama yelpazesi dikkate alındığında, piyasanın yakın gelecekte istikrarlı bir büyüme yaşayabileceği beklenmektedir.

Potasyum Persülfat Pazarı: Bölgesel Görünüm

Asya Pasifik, Kuzey Amerika ve Avrupa şu anda potasyum persülfat için kilit bölgesel pazarlardır ve gelecekte de konumunu korumaları beklenmektedir. Şu anda, potasyum persülfat pazarı, Asya Pasifik'te önemli ölçüde gelişiyor. Hindistan, Çin ve Japonya gibi gelişmekte olan ülkelerin potasyum persülfat için geniş bir pazara sahip olduğu bilinmektedir.

Su arıtma, kozmetik, kağıt ve tekstil endüstrileri gibi alanlardaki uygulamaları, dünyanın yukarıdaki bölgelerindeki geniş pazarının nedenleridir.

Akriliklerin, polivinil klorürlerin, polistirenlerin ve neoprenin hazırlanmasında emülsiyon polimerizasyon reaksiyonları için başlatıcılar olarak amonyum, potasyum ve sodyum persülfatlar kullanılır. Otomobil ve kamyon lastikleri için sentetik kauçuk (stiren bütadien ve izopren) üretiminde polimerizasyon başlatıcı olarak kullanılırlar. Persülfat başlatma, boyalar, kaplamalar ve halı altlığı için lateks polimerleri hazırlamak için kullanılır.

Ürün:% s
Anahtar Fonksiyonlar
Potasyum Persülfat
Potasyum persülfat, akrilik, vinil, stiren, neopren, stiren-bütadien ve diğer reçinelerin hazırlanmasında emülsiyon polimerizasyon reaksiyonları için bir başlatıcı olarak kullanılır. Ayrıca, nişastanın modifikasyonunda depolimerizasyonda, kozmetikte saç ağartma formülasyonlarında bir güçlendirici olarak ve petrol ve gaz endüstrisinde bir jel kırıcı olarak kullanılır.

Potasyum Persülfat
Potasyum persülfat, akrilik, vinil, stiren, neopren, stiren-bütadien ve diğer reçinelerin hazırlanmasında emülsiyon polimerizasyon reaksiyonları için bir başlatıcı olarak kullanılır. Ayrıca, nişastanın modifikasyonunda depolimerizasyonda, kozmetikte saç ağartma formülasyonlarında bir güçlendirici olarak ve petrol ve gaz endüstrisinde bir jel kırıcı olarak kullanılır.

Oksitleyici, Serbest Radikal Jeneratör
Ağartma
Havuz / Spa Şoku
Sodyum Persülfat
Sodyum persülfat, polimer kimyasında bir polimerizasyon başlatıcı, baskılı devre kartlarının üretiminde bir aşındırıcı ve temizleyici, kozmetikte saç ağartma formülasyonlarında bir güçlendirici olarak görev yapar.

Oksitleyici, Serbest Radikal Jeneratör
Ağartma
Havuz / Spa Şoku
Amonyum persülfat
Amonyum persülfat, polimer kimyasında bir polimerizasyon başlatıcı, baskılı devre kartlarının üretiminde bir aşındırıcı ve temizleyici olarak, kozmetikte saç ağartma formülasyonlarında bir güçlendirici olarak ve petrol ve gaz endüstrisinde bir jel kırıcı olarak görev yapar.

Oksitleyici, Serbest Radikal Jeneratör
Ağartma





Eş anlamlı:
 dipotasyum [(sülfonatoperoksi) sülfonil] oksidanit
 dipotasyum peroksodisülfat
 dipotasyum peroksodisülfat
 dipotasyum peroksidisülfat
 dipotasyum persülfat
 dipotasyum sülfonatooksi sülfat
 peroksidisülfürik asit (((HO) S (O) 2) 2O2), dipotasyum tuzu
 peroksidisülfürik asit (((HO) S (O) 2) 2O2), potasyum tuzu (1: 2)
 peroksidisülfürik asit ([(HO) S (O) 2] 2O2), dipotasyum tuzu
 peroksidisülfürik asit potasyum tuzu (1: 2)
 peroksidisülfürik asit, dipotasyum tuzu
 potasyum peroksodisülfat
 potasyum peroksidisülfat
 potasyum peroksidisülfat (K2 (S2O8))
 potasyum peroksidisülfat

TNP-201 BOZUNMA ÇÖZÜMÜ 1
Anthion
NP A ÇÖZÜM
POTASYUM PEROKSODİSÜLFAT
POTASYUM PEROKSİDİSÜLFAT
POTASYUM PEROKSİDİSÜLFAT
POTASYUM PERSÜLFAT
POTASYUM PERSÜLFAT, SAFLANMIŞ
Kaliumperoksodisülfat
Potasyum Perslfat
Potasyum Sülfatlar
Dipotasyumperoksidisülfat
Dİ-POTASYUM PEROKSODİSÜLFAT
DİPOTASYUM PEROKSİDİSÜLFAT
BETZ 2701
POTASYUM PERSÜLFAT% 98
Dipotasyum peroksodisülfat ([S2O8] olarak ölçülmüştür)
dipotasyum peroksodisülfat potasyum persülfat
POTASYUM PERSÜLFAT ekstrapürü
POTASYUM PERSÜLFAT ekstrapür AR
Potasyum oersülfat
Analiz için potasyum persülfat
ACS analizi için potasyum persülfat
Peroksodisülfürik asit dipotasyum tuzu
Virkon S
Hidrojen peroksodisülfat
Peroksodisülfürik asit
Potasyum Peroksidisülfat, Acs Sınıfı
POTASYUM PERSÜLFAT (KPS)
POTASYUM PERSÜLFAT (KPS)
Potasyum peroksidisülfat, ACS,% 99.0 min
Potasyum peroksidisülfat,% 99.99 (metal bazlı)
ACS analizi için potasyum persülfat,% 99 +
Potasyum peroksidisülfat,% 99.9 (metal bazlı)
Potasyum peroksodisülfat, Potasyum persülfat
Potasyum peroksodisülfat /% 99 +
Potasyum persülfat, Potasyum peroksodisülfat
Potasyum peroksidisülfat (metal bazlı)
Potasyum Peroksidisülfat, Acs Min
Peroksidisülfürik asit ([(HO) S (O) 2] 2O2), potasyum tuzu (1: 2)
dipotasiyumpersülfat
peroksidisülfürik asit ([(ho) s (o) 2] 2o2), dipotasyum tuzu
Peroksidisülfürik asit, dipotasyum tuzu
peroksidisülfürik asit [((ho) s (o) 2) 2o2], dipotasyum tuzu
potasyumperoksidisülfat (k2s2o3)
potasyumperoksidisülfat [k2 (s2o8)]
Potasyum Persülfat Potasyum peroksidisülfat Dipotasyum peroksidisülfat
POTASYUM PERSÜLFAT SİGMAULTRA
POTASYUM PEROKSODİSÜLFAT (MAX.0


POTASYUM PEROKSODİSÜLFAT EKSTRA SAF
POTASYUM PERSÜLFAT ELEKTROFOREZ * REA GENT
POTASYUM PEROKSODİSÜLFAT R.G.
POTASYUM PERSÜLFAT,% 99 +, A.C.S. REAGE NT
POTASYUM PERSÜLFAT FOTOĞRAF DERECESİ
POTASYUM PERSÜLFAT ACS REAKTİFİ
Potasyum persülfat,% 99.99 metal bazlı
Potasyum Persülfat K2S2O8
Potasyum Persülfat Gr




POTASYUM PERSÜLFAT
7727-21-1
Potasyum peroksidisülfat
Anthion
Potasyum peroksodisülfat
Potasyum peroksidisülfat
Dipotasyum peroksidisülfat
Dipotasyum peroksodisülfat
Dipotasyum persülfat
Caswell No. 700
UNII-6B86K0MCZC
Peroksidisülfürik asit, dipotasyum tuzu
potasyum persülfat
HSDB 2638
EINECS 231-781-8
MFCD00011386
UN1492
EPA Pestisit Kimyasal Kodu 063602
Potasyum peroksidisülfat (K2 (S2O8))
6B86K0MCZC
Peroksidisülfürik asit dipotasyum tuzu
Peroksidisülfürik asit (((HO) S (O) 2) 2O2), dipotasyum tuzu
Peroksidisülfürik asit (((HO) S (O) 2) 2O2), dipotasyum tuzu
Potasiyumpersülfat
Potasyum persülfat,% 99 +, ACS reaktifi
Analiz için potasyum persülfat,% 99 +
Peroksidisülfürik asit (((HO) S (O) 2) 2O2), potasyum tuzu (1: 2)
Peroksidisülfürik asit ([(HO) S (O) 2] 2O2), potasyum tuzu (1: 2)

Virkon S
potasyum persülfat
potasyum ikna etmek
ACMC-20ajud
potasyum monopersülfat
potasyum peroksidisülfat
dipotasyum dioksidan-2-idesülfonat
Potasyum persülfat, ACS Reaktif Sınıfı
Potasyum persülfat [UN1492] [Oksitleyici]
FT-0689072
Potasyum persülfat [UN1492] [Oksitleyici]
dipotasyum [(sülfonatoperoksi) sülfonil] oksidanit
Potasyum persülfat, Eser metaller sınıfı% 99.99
Q415226
Anthion
Dipotasyum peroksodisülfat
Dipotasyum peroksodisülfat
dipotasyum peroksodisülfat
dipotasyum peroksodisülfat; potasyum persülfat
Dipotasyum peroksidisülfat
Dipotasyum persülfat
Peroksidisülfürik asit (((HO) S (O) 2) 2O2), dipotasyum tuzu
Peroksidisülfürik asit (((HO) S (O) 2) 2O2), potasyum tuzu (1: 2)
Peroksidisülfürik asit, dipotasyum tuzu
Potasyum peroksidisülfat
Potasyum peroksidisülfat (K2 (S2O8))
Potasyum peroksidisülfat
Potasyum persülfat
POTASYUM PERSÜLFAT
potasyum persülfat

Çevrilen isimler
Dikaaliumperoksodisulfaat (et)
dikalijev peroksodisulfat (saat)
dikalijev peroksodisulfat (sl)
dikalio peroksodisulfatas (lt)
dikalium-peroxodisulfat (cs)
dikaliumperoksodisulfaatti (fi)
dikaliumperoksodisulfat (hayır)
dikaliumperoxodisulfaat (nl)
dikaliumperoxodisulfat (da)
Dikaliumperoxodisulfat (de)
dikaliumperoxodisulfat (sv)
dikálium-peroxodiszulfát (hu)
dikālija peroksidisulfāts (lv)
dipotasiu peroksodisülfat (ro)
Kaaliumpersulfaat (et)
kalijev persulfat (saat)
kalijev persulfat (sl)
kalio persulfatas (lt)
kaliumpersulfaatti (fi)
Kaliumpersulfat (de)
kaliumpersulfat (hayır)
kálium-persulfát (sk)
kálium-perszulfát (hu)
kālija persulfāts (lv)
nadtlenodisiarczan (VI) dipotasu (pl)
peroksodisiarczan (VI) dipotasu (pl)
perossodisolfato di dipotassio (o)
peroxodissulfato de dipotássio (pt)
peroxodisulfate de dipotassium; persülfat de potasyum (fr)
peroxodisulfato de dipotasio (es)
peroxodisíran draselný (cs)
peroxodisíran draselný (sk)
potasiu persulfat (ro)
Υπερθειικο κάλιο (el)
υπεροξοδιθειικό δικάλιο (el)
дикалиев пероксодисулфат (bg)
калиев персулфат (bg)

CAS adları
Peroksidisülfürik asit ([(HO) S (O) 2] 2O2), potasyum tuzu (1: 2)
IUPAC isimleri
dipotasyum [(sülfonatoperoksi) sülfonil] oksidanit
dipotasyum [(sülfoperoksi) sülfonil] oksit
dipotasyum O - [(sülfonatoperoksi) sülfonil] oksidanidolat
Dipotasyum Peroksodisülfat
Dipotasyum peroksodisülfat
dipotasyum peroksodisülfat
Dipotasyum peroksodisülfat
dipotasyum peroksodisülfat
dipotasyum peroksodisülfat potasyum persülfat
dipotasyum peroksodisülfat; potasyum persülfat
Dipotasyum persülfat
dipotasyum sülfonatoksi
dipotasyum sülfonatooksi sülfat
dipotasyum sülfonatooksi sülfat
dipotasyum-peroksodisülfat-
dipotasyum; sülfonatooksi sülfat
Peroksidisülfürik asit (((HO) S (O) 2) 2O2), dipotasyum tuzu
Potasyum peroksidisülfat
POTASYUM PERSÜLFAT
Potasyum persülfat
Potasyum persülfat
Potasyum Persülfat
potasyum persülfat
potasyum persülfat

Ticari isimler
dipotasyum peroksodisülfat
Dipotasyum persülfat
dipotasyum persülfat
Potasyum peroksodisülfat
potasyum peroksodisülfat
Potasyum persülfat
potasyum persülfat




ANTHION
DİPOTASYUM PEROKSODİSÜLFAT
DİPOTASYUM PEROKSİDİSÜLFAT
DİPOTASYUM PERSÜLFAT
POTASYUM PEROKSİDİSÜLFAT
POTASYUM PEROKSİDİSÜLFAT (K2 (S2O8))
POTASYUM PEROKSİDİSÜLFAT (K2S2O3)
POTASYUM PEROKSİDİSÜLFAT
POTASYUM PERSÜLFAT
POTASYUM PERSÜLFAT




Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.