1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

PHMB


Poliheksametilen biguanid hidroklorür (PHMB), çok çeşitli antimikrobiyal uygulamalarda kullanılan katyonik bir biguanid polimer biyosittir.

PHMB, diğer adıyla Poliheksametilen biguanid hidroklorür, cansız nesnelerin yüzeylerindeki zararlı mikroorganizmaları (yani bakteriler, virüsler veya mantarlar) kontrol etmek, önlemek veya yok etmek için kullanılan bir maddedir.

PHMB bakteri, virüs ve mantarlara karşı geniş spektrumlu aktiviteye sahip bir dezenfektandır.

Poliheksametilen biguanid hidroklorür (PHMB), mükemmel antimikrobiyal aktivitesi, kimyasal stabilitesi, düşük toksisitesi ve makul maliyeti nedeniyle dünya çapında pazarlanan katyonik bir biyosittir.

PHMB (Poliheksametilen biguanid hidroklorür) çoğu patojenik mikroorganizmayı yok eder veya geri dönüşü olmayan bir şekilde etkisiz hale getirir.

Poliheksametilen biguanid (PHMB), antimikrobiyallerle ilişkili pek çok etkinlik ve toksisite sorununu ortadan kaldıran geniş spektrumlu bir antiseptiktir; özellikle kazanılmış antimikrobiyal direnç nedeniyle duyarlılık kaybı riski düşüktür.

PHMB, temizleyici, bakterisit (antibakteriyel), antiseptik ve dezenfektan olarak kullanılır; yüzey temizleyicileri, el temizleyicileri/dezenfekte edici ürünler, nötre yakın toz deterjanlar, lateks polimerler, antimikrobiyal ve bulaşık yıkama sıvılarındaki uygulamalarla pozitif ve negatif gram bakterilere karşı yaygın olarak etkilidir. ve mikrobiyal aktiviteye sahip diğer kişisel bakım uygulamaları.

PHMB'nin %20'lik sulu çözeltisi biyosit, antibakteriyel, dezenfektan ve virüsidal olarak kullanılır.
%1 ila %2'lik bir dozaj, ürünlerinizdeki su bazlı dezenfektan olarak alkolün yerine yeterli bir alternatif olabilir.
Benzalkonyum Klorüre kıyasla çok etkilidir.

PHMB, çevre dostu bir ürün olan ve kozmetik, deodorant, kontakt lens solüsyonları, yumuşatıcılar, su gibi çok çeşitli ürünlerde değerli dezenfeksiyon, temizlik ve hijyen fonksiyonlarını sağlamak üzere gelecekte yaygın olarak kullanılması beklenen mükemmel bir biyosittir. tedaviler, yara bakım ürünleri ve antimikrobiyal köpük pansumanlar.


Diğer isimler: Poliheksanit; Poliheksametilen biguanid; Poliheksametilen guanid; Poli(iminoimidokarbonil-iminoimidokarbonil-iminoheksametilen) Hidroklorür; Poli(heksametilenbiguanid); Poliheksanit

IUPAC Adı CoPoly( bisiminoimidokarbonil,heksametilen hidroklorür),(iminoimidokarbonil, heksametilene hidroklorür)

Ortak ad, eşanlamlı - PHMB (1415; 4.7), yani ortalama sayı-ortalama molekül ağırlığı (Mn) 1415 ve ortalama polidispersite (PDI) 4.7 olan Poliheksametilen biguanid hidroklorür;

- Poliheksametilen biguanid;
- PHMB
- Poli(hekzametilen biguanid) hidroklorür

Üç olası uç zincir grubuna sahip moleküler formül (C8H18N5Cl)n(C7H16N3Cl)m.

Eşanlamlılar: PHMB; Poliheksametilen biguanid; Poli(heksametilen) biguanid hidroklorür; Poliheksametilen biguanid hidroklorür; Poli(iminoimidokarbonil)iminohekzametilen hidroklorür; N,N'''-1,6-Heksandiilbis(N'-siyanoguanidin) heksametilendiamin polimer hidroklorür


Tanımlayıcılar
CAS numarası
28757-47-3
32289-58-0 (HCl)

CAS: 32289-58-0 / 27083-27-8 / 28757-47-3 / 133029-32-0


EC / Liste no.: 608-723-9
CAS numarası: 32289-58-0
Poliaminopropil biguanid hidroklorür
poliheksametilen biguanid hidroklorür PHMB
poliheksametilen biguanid hidroklorür; PHMB



EC / Liste no.: 608-042-7
CAS numarası: 27083-27-8
1,6-Heksandiamin, N,N'''-1,6-heksandiilbis(N'-siyanoguanidin), hidroklorür içeren polimer
Guanidin, N,N'''-1,6-heksandiilbis(N'-siyano-, 1,6-heksandiaminli polimer, hidroklorür
N,N'''-1,6-Heksandiilbis(N'-siyanoguanidin), heksametilendiamin polimer, hidroklorür
PHMB
Poli(heksametilenbisiyanoguanid-heksametilendiamin) Hidroklorür
Ortalama sayısal ortalama molekül ağırlığı (Mn) 1600 ve ortalama polidispersite (PDI) 1,8 (PHMB(1600;1,8)) olan poliheksametilen biguanid hidroklorür
poliheksametilen biguanid hidroklorür; PHMB
1,6-Heksandiamin, N,N′′′-1,6-heksandiilbis[N′-siyanoguanidin] içeren polimer, hidroklorür
CoPoly(bisiminoimidokarbonil, heksametilen hidroklorür)
CoPoly(bisiminoimidokarbonil, heksametilen hidroklorür), (iminoimidokarbonil, heksametilen hidroklorür)
Guanidin, N,N'''-1,6-heksandiilbis(N'-siyano-, 1,6-heksandiaminli polimer, hidroklorür
Poli(heksametilenbisiyanoguanid-heksametilendiamin) hidroklorür
poli(iminoimidokarbonil)iminoheksametilen hidroklorür
poliheksametilen biguanid hidroklorür
Poli(heksametilenbiguanid) hidroklorür



EC / Liste no.: 923-111-4
CAS numarası: 28757-47-3
Poli(iminoimidokarboniliminoimidokarboniliminoheksametilen)
Poli(iminokarbonimidoiliminokarbonimidoilimino-1,6-heksandiil)
Poli(iminoimidokarboniliminoimidokarboniliminoheksametilen)
Poliheksametilen biguanid
Poli(iminokarbonimidoiliminokarbonimidoilimino-1,6-heksandiil)



EC / Liste no.: 640-037-5
CAS numarası: 133029-32-0
Poliheksanit
Poliaminopropil biguanid

Ticari isimler ve kısaltmalar:
Baquacil
Caswell No.676
Cosmocil CQ
EPA Pestisit Kimyasal Kodu 111801
PHMB
Poliheksanit
Polihekzanido
Polihekzanyum
poliheksanit
PP 073
UNII-322U039GMF
Vantocil IB
Vantocil TG






PHMB, saf formunda > %94,2 saflıkta, renksiz, kokusuz, aşındırıcı olmayan ve tahriş edici olmayan bir katı/toz temsil eden bir polimerdir.


Suda %40 civarında iyi bir çözünürlüğe sahiptir.
Ayrıca alkolde çözünür ve boya ve cilalar için ortak bir çözücü olarak kullanılır (ECA, 2010).

Ortalama molekül ağırlıkları 2670 ile 4216 Da arasında değişmektedir (SCCS, 2015).

PHMB, yapısının omurgasında polimerik biguanid birimlerine sahip pozitif yüklü bir polimerdir [−(CH2)6.NH.C(=NH). NH.C(=NH).NH-]n, burada n 2 ile 40 arasında değişir ve ortalama değeri 11'dir.

Bu özellikler onu teknolojik uygulamalar için heyecan verici bir molekül haline getiriyor:
Ana molekülü olan biguanid kadar iyi bir metal şelatörüdür (de Paula, 2011); Beş konjuge amin, birden fazla hidrojen bağıyla komşu moleküllere bağlandığında, moleküler üstü kimya için çekici olacaktır (Lebel ve diğerleri, 2006).

PHMB filmleri şeffaftır ve metal, plastik ve cama çok yapışkandır.
Proton değişim membranlı yakıt hücrelerine potansiyel olarak uygulanabilen bir proton iletkenidir (Britz ve diğerleri, 2010).
PHMB'nin kızılötesi absorpsiyon spektrumu, en önemlilerinin, biguanid psödo-aromatik halkasındaki nitrojen-karbon bağlarından kaynaklanan kombinasyon bantları da dahil olmak üzere, nitrojenle ilgili titreşimlere karşılık gelen 2.000-2.400 nm aralığında bulunanlar olduğunu gösterdi.
diğer bağlar metilen gruplarından ve artık hidrasyon suyundan kaynaklanmaktadır (SCCS, 2015).

PHMB, hücre zarı bütünlüğünü bozarak hücre ölümüne neden olan geniş spektrumlu bir dezenfektandır.
PHMB çevre dostudur, aşındırıcı değildir ve insanlar ve hayvanlar için toksik değildir.
PHMB kozmetiklerde, kişisel bakım ürünlerinde, kumaş yumuşatıcılarında, kontakt lens solüsyonlarında, el yıkama ürünlerinde ve daha fazlasında kullanılan bir koruyucudur.

Kozmetikte PHMB meyve ve sebzelerin korunmasını sağlar.
Polihekzametilen biguanid hidroklorür ayrıca ıslak mendilleri korumak, tekstillerde kokuyu kontrol etmek, yara irigasyonu ve steril pansumanlarda mikrobiyal kontaminasyonu önlemek için de kullanılır; gıda işleme kurumları ve hastaneler için tıbbi/dişçilik aletlerini ve tepsilerini, çiftlik ekipmanlarını, hayvan içme suyunu ve sert yüzeyleri dezenfekte edin; ve elektrikli süpürgelerin ve tuvaletlerin kokularını gidermek için.

Poliheksametilen biguanid hidroklorür (PHMB), hızlı etki, geniş etki spektrumu ve potansiyel çok amaçlı fonksiyonel kullanım için geniş kabul ve kullanım ile düşük konsantrasyonlarda çalışabilir.

Poliheksametilen biguanid hidroklorür (PHMB), gıda dezenfeksiyonu, su dezenfeksiyonu ve yüzey dezenfeksiyonu dahil olmak üzere ileri çevresel tedaviler için umut verici olacak ve ideal bir antimikrobiyal ajan için kriterleri karşılayacaktır.


Poliheksametilen biguanid hidroklorür (Polyhexanide, PHMB) kimyasal bir biyosittir ve polimerik guanidin ailesinin bir üyesidir.

PHMB, gıda endüstrisinde dezenfektan, antiseptik ve genel dezenfektan madde olarak ve yüzme havuzlarının dezenfeksiyonunda çok başarılı bir şekilde kullanılır.

Yaygın olarak kullanılan bu biyosit, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından incelenmiş ve mesleki kullanıcılar dışında, halk veya çevre üzerinde olumsuz sağlık etkileri açısından sığ bir toplam riske sahip olduğu belirtilmiştir (EPA, 2005).

PHMB, bakteri hücre duvarındaki fosfolipidlerin negatif yüklü fosfat baş gruplarına bağlanarak sertliğin artmasına neden olur, polar olmayan bölümleri hidrofobik alanlara batırır ve hücre ölümüyle sonuçlanan sitoplazmik dökülme ile membranı bozar.

PHMB'ye direnç kazanan hiçbir bakteri vakası bildirilmemiştir. PHMB ciltte, gözlerde, burnun siliyer epitelinde ve yaralarda topikal olarak kullanıldığında iyi tolere edilir.

Artık sıvıları, jelleri ve antimikrobiyal pansumanları da içeren PHMB içeren ürünler pazarı hızla genişliyor.





Poliheksanit (poliheksametilen biguanid, PHMB), dezenfektan ve antiseptik olarak kullanılan bir polimerdir.

Poliheksametilen biguanid en iyi geniş spektrumlu antimikrobiyal ve antifungal aktivitesiyle bilinir.

Poliheksametilen biguanid, klorheksidin ile aynı farmasötik ailenin bir parçasıdır ve birçok bakteriye karşı etkilidir.

Dermatolojik kullanımda poliheksanit (INN) olarak yazılır ve Lavasept, Serasept, Prontosan ve Omnicide adı altında satılır.

Uygulamalar
PHMG, tarım ve gıda işleme tesislerinde, lojistikte, mutfaklarda, nakliye araçlarında geniş uygulama alanına sahip yeni nesil bir dezenfektandır.

PHMB, bakteri, virüs ve mantarlara karşı geniş spektrumlu aktiviteye sahip, hücre zarı bütünlüğünü bozarak hücre ölümüne neden olan bir dezenfektandır (Ikeda ve diğerleri, 1983; Ikeda ve diğerleri, 1984; Moore ve Gray, 2007); kozmetiklerde, kişisel bakım ürünlerinde, yumuşatıcılarda, kontakt lens solüsyonlarında, el yıkama ürünlerinde ve daha fazlasında koruyucu olarak kullanılır.

Kozmetikte meyve ve sebzelerin korunması (KoffiNevry ve diğerleri, 2011; Kabara, 1984; Dugard ve Mawdsley, 1982).

PHMB aynı zamanda ıslak mendilleri muhafaza etmek için de kullanılıyor; tekstillerde kokuyu kontrol etmek; yara irrigasyonunda, steril pansumanlarda mikrobiyal kontaminasyonu önlemek için; elektrikli süpürgelerin ve tuvaletlerin kokusunu gidermek için (SCCS, 2005); gıda işleme kurumları ve hastaneler için tıbbi/dişçilik aletlerini ve tepsilerini, çiftlik ekipmanlarını, hayvan içme suyunu ve sert yüzeyleri dezenfekte etmek için.

PHMB, antimikrobiyal el yıkama, ovma ve hava filtresi işlemlerinde ozona alternatif olarak kullanılır.

PHMB aynı zamanda eğlence amaçlı su arıtımında aktif bir madde olarak ve çok çeşitli mikroorganizmalara karşı etkili olan, klor içermeyen bir polimerik dezenfektan olarak da kullanılır.

Yüzme havuzu dezenfektanlarından kozmetiklerdeki koruyuculara ve kontakt lens solüsyonlarına kadar birçok uygulamada kullanılmaktadır (Bucher, 2012).

Klinik çalışmalar, insan immün yetmezlik virüsüne (HIV) karşı da dahil olmak üzere geniş bir aktivite spektrumuna sahip olduğunu göstermektedir (Wérthen ve diğerleri, 2004; Krebs ve diğerleri, 2005).

PHMB, çoğu klinik senaryo için klinisyenlere etkili yara bakım yöntemleri sağlayan sunumlarda mevcut gibi görünmektedir ve aynı zamanda perioperatif temizleme maddesi olarak (Kramer, 1997), gargarada (Rosin, 2002) oftalmolojide (Kramer, 1997; Petrou-Binder, 2003).

Petrou-Binder, PHMB'nin (Lavasept %0,02) antiseptik etkilerini katarakt öncesi göz damlası olarak tanımlıyor
ameliyat.

PHMB, yüzme havuzu dezenfektanlarında, kozmetiklerde, deri koruyucularda, kontakt lens dezenfektanlarında, tarım ve gıda işlemede kullanılan temizleyicilerde, kuluçkalık yumurtaların, liflerin ve tekstil ürünlerinin işlenmesinde ve kesme yağları ve yapıştırıcılar gibi teknik sıvılarda bulunabilir (Kaehn, 2010).


Acanthamoeba keratitinin tedavisine yönelik bakım standardıdır ve Renu (Bauch & Lomb, Rochester, NY) gibi çok amaçlı kontakt lens solüsyonlarının bir bileşenidir.

PHMB, bakteriyel hücre zarlarının lipopolisakkarit bileşeni üzerindeki zararlı alanlarla elektrostatik etkileşimi yoluyla Gram negatif ve Gram pozitif bakterilere karşı etkili katyonik bir dezenfektandır.

Bu etkileşim, hücre zarı yapısının bozulmasına ve hücre içi içeriğin sızmasına neden olarak hücre lizisine yol açar.

PHMB, %0,02'lik minimum konsantrasyonda benzer şekilde çalışarak, protozoanın kistik formunu hedef alarak Acanthamoeba keratitinin etkili bir tedavisini sağlar.

Ayrıca kornea epiteli için minimal düzeyde toksik olduğu da bilinmektedir.

Çok Amaçlı Çözümlerin çoğu, başlangıçta ameliyat öncesi antimikrobiyal fırçalama olarak geliştirilen ve daha sonra yüzme havuzları ve spa'ların sanitizasyonu için pazarlanan poliheksanit (poliheksametilen biguanid, PHMB) içerir.


PHMB içeren ürünler, ameliyatlar arası sulama, ameliyat öncesi ve sonrası cilt ve mukoza dezenfeksiyonu, ameliyat sonrası pansumanlar, cerrahi ve ameliyatsız yara pansumanları, cerrahi banyo/hidroterapi, diyabetik ayak ülseri ve yanık yarası gibi kronik yaralarda kullanılır. yönetim, küçük insizyonlar sırasında rutin antisepsi, kateterizasyon, ilk yardım, yüzey dezenfeksiyonu ve çamaşır dezenfeksiyonu.

PHMB göz damlaları, Acanthamoeba keratitinden etkilenen gözleri tedavi etmek için kullanılmıştır.

Baquacil markası altında klor veya brom bazlı ürünler yerine yüzme havuzu ve spa dezenfektanı olarak satılmaktadır.

PHMB ayrıca bazı kontakt lens temizleme ürünleri, kozmetikler, kişisel deodorantlar ve bazı veterinerlik ürünlerinde de içerik maddesi olarak kullanılmaktadır.
Aynı zamanda hoş olmayan kokuların gelişmesini önlemek için iddia edildiği gibi giysileri (Purista) tedavi etmek için de kullanılır.

Çoğu formülasyonda PHMB hidroklorür tuzu (çözelti) kullanılır.


Aktif madde (a.i.) Poli Heksa Metilen Biguanid (PHMB), iki monomerin (1,6 heksanemetilendiamin ve diamino1,6-heksan, bis(disiyanoamid) tuzu) polikondensasyonuyla elde edilen küçük boyutlu bir polimerdir.

PHMB küçük bir polimer olduğundan üretim süreci sırasında meydana gelen bazı yan reaksiyonlar polimerin yapısını önemli ölçüde değiştirebilir.
Guanidin ünitesini elde etmek için yan reaksiyon %10'a kadar meydana geldi.
Dolayısıyla PHMB'nin yapısının sadece tekrarlayan guanidin birimlerinden değil, aynı zamanda tekrarlayan guanidin ve biguanid birimlerinden de oluştuğu düşünülebilir.
Üretildiği şekliyle aktif madde (TK3), PHMB'nin a/a %20 sulu çözeltisidir.
Polimerler ve ilgili maddelerin bir karışımı olan "saflığın" PHMB'ye uygulanması zordur.


Aksiyon modu
PHMB'nin öldürücü etkisi, sitoplazmik membran hasarının doğrudan bir sonucu olarak temel hücresel bileşenlerin geri dönüşü olmayan bir kaybıdır.
Aslında öldürücü olayın, membran çift katmanının dış yaprakçığında faz ayrımına yol açan bir PHMB-asit fosfolipid etkileşimi olduğuna inanılmaktadır. Bu tür bir faz ayrılması, membranda kararsızlığa ve ayrıca membrana bağlı enzim fonksiyonunun kaybına yol açacak ve bu da dengesizleşmeyle sonuçlanacaktır.
Bunu hızlı bir şekilde, fosfolipidlerin iki katmanlı bir faz yerine altıgen bir faz varsayması nedeniyle membran fonksiyonunun tamamen kaybı takip eder.
PHMB'nin bakterisidal aktivitesi için temas süresi 30 saniyedir.


Yaygın olarak kullanılan antimikrobiyal poliheksametilen biguanid (PHMB), bakterileri konakçı hücrelere göre seçici olarak nasıl öldürüyor?

PHMB tarafından kabul edilen mikrobiyal membran bozulması modelinin aksine, bir dizi bakteri türüne hücre girişi gözlemlenir.
Tedavi edilen bakterilerde hücre bölünmesi durması ve kromozom yoğunlaşması görüldü; bu da DNA bağlanmasının alternatif bir antimikrobiyal mekanizma olduğunu düşündürdü.

PHMB'nin izole edilmiş bakteriyel kromozomal DNA ile karıştırıldığında nanopartiküller oluşturduğu gözlemleriyle DNA düzeyinde bir mekanizma doğrulandı.
DNA bağlayıcı ligand Hoechst 33258 ile eşleşme, bunun büyüme üzerindeki etkilerini baskıladı.

PHMB ayrıca memeli hücrelerine de girdi ancak endozomlar içinde sıkışıp kaldı ve çekirdeklerden dışlandı.
Bu nedenle PHMB, bakteriyel ve memeli hücresel DNA'ya farklı erişim gösterir ve bakteriyel kromozomları seçici olarak bağlar ve yoğunlaştırır.
PHMB'ye karşı kazanılmış direnç bildirilmediğinden seçici kromozom yoğunlaşması, dirence yenik düşmeyebilecek antimikrobiyal etki için beklenmedik bir paradigma sağlar.


Geniş spektrumlu antimikrobiyal biyosit poli heksametilen biguanid (PHMB; poliheksanit), yüksek terapötik indeksle bakterileri, mantarları, parazitleri ve bazı virüsleri öldürür; kliniklerde, evlerde ve endüstride yaygın olarak kullanılmaktadır.

En yaygın olarak biyosit olarak kullanılır ancak aynı zamanda çeşitli topikal uygulamalarda da önemli bir ilaçtır.
PHMB, katyonik ve amfipatik bir yapı sağlayan, hekzametilen hidrokarbon zincirleriyle bağlanan tekrarlanan temel biguanid birimlerinden oluşur.
Onlarca yıldır yaygın olarak kullanılmasına ve kazanılmış dirençli mutantları belirleme çabalarına rağmen, PHMB'ye karşı direnç bildirilmemiştir.
Kazanılmış direncin olmadığına dair kanıtlar zorunlu olarak zararlıdır ve mutasyonun dirence dönüşme olasılığı devam etmektedir; ancak yaygın ve çeşitli kullanımlar sonucunda direnç kazanmış bakterilerin tespit edilememiş olması dikkat çekicidir.

PHMB'nin bakterisidal özellikleri çeşitli türlere karşı gösterilmiştir, birinci dereceden kinetiğe uygundur ve 10 µg/mL'nin altındaki konsantrasyonlarda bir saat içinde gözlemlenmiştir.
Ayrıca, yüksek terapötik indeksi uzun süredir polimerin memeli zarlarına karşı nispeten daha az aktivitesine atfedilmektedir.
PHMB'nin mikrop seçici toksisitesi için geçerli olan model, PHMB'nin tercihen mikrobiyal membranları bozduğunu savunuyor.

Bununla birlikte, bu model yapay membran çalışmalarından elde edilen verilere dayanmaktadır ve PHMB'nin hücre bariyeri bileşiminde farklılık gösteren çeşitli mikropları nasıl öldürebildiğini veya PHMB'nin DNA onarım yollarını indükleyebildiğine dair gözlemleri açıklamamaktadır.
Bu nedenle literatürde PHMB'nin antibakteriyel etki mekanizmasına ilişkin çelişkili kanıtlar ve yorumlar bulunmaktadır.
Membran bozulma modeli ve olası alternatifler göz önüne alındığında, PHMB'nin birçok potansiyel hücre hedefinde meydana gelebilecek elektrostatik ve H-bağlanma etkileşimleri için bir kapasiteye sahip olduğunu bilmek önemli olabilir.

Örneğin, PHMB'nin nükleik asite bağlanması in vitro olarak gösterilmiştir, bu da en az bir olası alternatif etki mekanizmasını ortaya çıkarmaktadır.




PHMB'NİN HAZIRLANMASI
PHMB'yi hazırlamak için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir.

Örneğin mevcut yöntemlerden biri, iki aşamada sodyum disyanamid ve heksametilendiaminin polikondensasyonu yoluyla PHMB'nin elde edilmesidir (de Paula ve diğerleri, 2011).

PHMB preparatları, ağırlıklı ortalama sayısı (n) 12 tekrar eden heksametilen biguanid birimi olan polimerik biguanidlerin çok dağılımlı karışımlarıdır. Molekülün heterojenliği, her zincirin terminal pozisyonlarında herhangi bir kombinasyonda amin, siyanoguanidin veya guanidin uç gruplarının varlığıyla daha da arttırılır.

Eşit miktarlarda (molar olarak) heksametilendiamin ve guanidin hidroklorür, yuvarlak dipli, üç boyunlu bir şişede karıştırılacaktır.
mekanik karıştırıcı ve vakum sistemi.

Karışım 100 °C'de 60 dakika ve ardından 170 °C'de belirli bir süre reaksiyona girer.
Reaksiyon sırasında yan ürün amonyak, sulu HCl'den kabarcıklandırılarak nötralize edilir.
Reaksiyonun sonunda hafif sarı, viskoz sıvı soğuduktan sonra katılaşarak PHMG numuneleri verir

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.