1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SODIUM FORMALDEHYDESULFOXYLATE- RONGALIT C- (SODYUM FORMALDEHİTSÜLFOKSİLAT)


FORMALDEHYDE SODIUM SULFOXYLATE ( RONGALITE C )

CAS NO:149-44-0
EC NO:205-739-4


METATAGS: Sodium formaldehyde sulfoxylate [Wiki]; 149-44-0 [RN]; 205-739-4 [EINECS]; Formaldehydesulfoxylic acid sodium salt; Hydroxyméthanesulfinate de sodium [French] [ACD/IUPAC Name]; Hydroxymethanesulfinic acid sodium salt; Methanesulfinic acid, 1-hydroxy-, sodium salt (1:1) [ACD/Index Name]; MONOSODIUM HYDROXYMETHANESULFINATE; Natriumhydroxymethansulfinat [German] [ACD/IUPAC Name]; Oxymethansulfinsaeuren natrium [German]; Rongalit [Trade name]; Sodium (hydroxymethyl)sulfinate; sodium formaldehyde sulphoxylate; Sodium formaldehydesulfoxylate; Sodium hydroxymethanesulfinate [ACD/IUPAC Name]; sodium hydroxymethanesulfinate (1:1); Sodium hydroxymethanesulphinate; Sodium hydroxymethanesulphonate; sodium oxymethylene sulfoxylate; UNII-X4ZGP7K714; Aldanil; Bleachit D; C.I. Reducing Agent 2 ; Discolite; Formaldehyde sodium sulfoxylate; formaldehyde sodium sulphoxylate; Formapon; Formopan; Hydrolit; Hydroxymethanesulfinic acid monosodium salt; Hydroxymethansulfinsaeure,; natriumsalz; Leptacid; Leptacit; Methanesulfinic acid, hydroxy-, monosodium salt; MFCD00040426; MFCD00150599 [MDL number]; Natrium formaldehydesulfoxylat; Natrium hydroxymethansulfinat; Redol C; Rodite; Rongalit C; Rongalite C;Sodium methanalsulfoxylate; Sodium oxymethanesulfinic acid; Sodium sulfoxylate formaldehyde; Superlite C
UNII:X4ZGP7K714; ??????? [Chinese]; sodyum formaldehit sülfoksilat; formaldehit sodyum sülfoksilat; rongalit; rongalıt; rongalit c ; rongalıt c.

 

 

 

 

 

 

Rongalit olarak da bilinen Rongalit, sodyum hidroksimetilsulfinat veya Na + HOCH2SO2- dir. Tuz, sodyum formaldehit sülfoksilat ve Bruggolit de dahil olmak üzere birçok ada sahiptir. Avrupa Kozmetik Direktifinde sodyum oksimetilen sülfoksilat (INCI) olarak listelenmiştir. Suda çözünür ve genellikle dihidrat olarak satılmaktadır. Bileşik ve türevleri boya endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır.

Rongalit, sodyum hidroksimetilsulfinat veya Na + HOCH2SO2- 'dir. Tuz, sodyum formaldehit sülfoksilat ve Bruggolit de dahil olmak üzere birçok isim içerir. Suda çözünür ve genellikle dihidrat olarak satılmaktadır.

Sodyum Formaldehit Sülfoksilata ilişkin uygulamalar ve önlemler
2. Uygulamalar ve önlemler SFL, en etkili ve kullanışlı endüstriyel ağartma maddesinden biridir, ancak bir ağartma maddesinin yanı sıra, ağartma, azaltıcı ve dihidrat özelliklerine de atfedilen diğer birçok uygulamaya sahiptir. ? Emülsiyon polimerizasyonu için, SFL, redoks başlatıcı sistemlerde etkin bir indirgeyici madde olarak ortaya çıkar. ? İndigo esaslı KDV ölümü söz konusu olduğunda SLS, bir indirgeyici ajan olarak ve bir ağartma maddesi olarak kullanılır. ? T-butil peroksit, bir çift örnek olan redoks , Kloru azaltmada etkilidir ve bu nedenle büyük akvaryumlarda veya akvaryumlarda kullanıma uygundur. ? Bir ağartıcı veya deşarj ajanı olarak SFL ajanı olarak kullanılır. Saç boyaları, kauçuk, plastik ve tekstil, boya ve sabunlar
Kullan
Bileşiğin orijinal kullanımı, endüstriyel ağartma maddesi olarak ve vat boyama için bir indirgeyici madde olarak kullanılmıştır. Bir başka büyük ölçekli kullanım, emülsiyon polimerizasyonu için redoks başlatıcı sistemlerde bir indirgeyici madde olarak kullanılır. Tipik redoks çifti örneklerinden biri t-butil peroksittir. Bir niş kullanımı, hızla klor ve kloramin düşürdüğü ve amonyak ile reaksiyona girerek zararsız aminometilsülfinat iyonu oluşturması nedeniyle akvaryum için su kremi olarak kullanılmasıdır. Ayrıca, farmasötik formülasyonda bir antioksidan olarak kullanılır.

Bileşik, bilinen bir insan kanserojeni olan formaldehit oluşumuna rağmen ticari kozmetik saç boyası renk gidericilerinde giderek daha fazla kullanılmaktadır.

Organik sentezde çeşitli özel uygulamalar vardır.

Emülsiyon Polimerizasyon ve Tekstil Renklendirme için Rongalit
Mineral Süsleme için Rongalite (örn. Titanyum dioksit ağartma)

 

 

 

 

 


Rongalite, also called Rongalit , is sodium hydroxymethylsulfinate, or Na+HOCH2SO2-. The salt has many names, including also sodium formaldehyde sulfoxylate, and Bruggolite. It is listed in the European Cosmetics Directive as sodium oxymethylene sulfoxylate (INCI). It is water-soluble and generally sold as the dihydrate. The compound and its derivatives are widely used in the dye industry.

Rongalite, also called rongalit is sodium hydroxymethylsulfinate, or Na+HOCH2SO2-. The salt has many names, including also sodium formaldehyde sulfoxylate and Bruggolite. It is water-soluble and generally sold as the dihydrate.

Applications and precautions related to Sodium Formaldehyde Sulfoxylate
2. Applications and precautions SFL is the one of the most effective and convenient industrial bleaching agent, but apart from a bleaching agent, it has several other applications that can be attributed to its bleaching, reducing and dihydrate properties also. ? For emulsion polymerization, SFL emerges as an effective reducing agent in redox-initiator systems ? SLS is used as a reducing agent as well as a bleaching agent when it comes to indigo based VAT dying ? T-butyl peroxide, a pair example of redox, it an efficient in reducing chlorine, and therefore is suitable to use in large aquariums or an aquaria ? As a bleaching or discharge agent, SFL is used as an agent hair dyes, rubber, plastic and textiles, paints and soaps

Use
The original use of the compound was as industrial bleaching agent and as a reducing agent for vat dyeing.Another large-scale use is as a reducing agent in redox-initiator systems for emulsion polymerization. One of the typical redox pair examples is t-butyl peroxide. A niche use is its use as water conditioner for aquaria as it rapidly reduces chlorine and chloramine and reacts with ammonia to form the innocuous aminomethylsulfinate ion. It is also used as an antioxidant in pharmaceutical formulation.

The compound has been used increasingly in commercial cosmetic hair dye colour removers despite the generation of formaldehyde, a known human carcinogen.

It has a variety of specialized applications in organic synthesis.

RONGALITE for Emulsion Polymerization and Textile Coloration
RONGALITE for Mineral Bleaching (e.g. Titanium dioxide bleaching)

Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.