1-9 A-D E-G H-M N-P Q-S T-Z

SODYUM KARBOKSİMETİL SELÜLOZ




Sodyum Karboksimetil Selüloz

Karboksimetilselüloz sodyum tuzu

Eşanlamlı(lar): Sodyum karboksimetilselüloz; Karboksimetilselüloz, Sodyum Tuzu; Sodyum CMC; CMC Sodyum Tuzu; Selüloz Sakızı; Na-CMC; E466

CAS Numarası: 9004-32-4

E466

SODYUM KARBOKSİMETİL SELÜLOZ

Fonksiyonel Sınıflar:
Hacim arttırıcı
Emülgatör
Sıkılaştırıcı madde
Jelleştirici madde
Cam takma acentası
Nemlendirici
Sabitleyici
Yoğunlaştırıcı

SODYUM KARBOKSİMETİL SELÜLOZ, selülozdan alkali, monokloro-asetik asit veya sodyum tuzu muamelesi yoluyla hazırlanır.

Sodyum Karboksimetil Selüloz (CMC), selüloz molekülünün bazı hidroksil gruplarının bir karboksi grubu ile değiştirildiği bir anyonik selüloz eter olan karboksimetil selülozun sodyum tuzudur.


Kimyasal isimler Selülozun karboksimetil eterinin sodyum tuzu
C.A.S. sayı 9004-32-4

Kimyasal formül [C6H7O2(OH)x(OCH2COONa)y]n
Neresi
n polimerizasyon derecesidir
x = 1,50 - 2,80
y = 0,2 ila 1,50
x + y = 3,0
(y = ikame derecesi)


Sodyum karboksimetil selüloz (CMC), eter yapısına sahip bir tür selüloz türevi olarak doğal selüloz modifikasyonu ile oluşturulan selüloz eterlerin en önemli ürünlerinden biridir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz, soğuk veya sıcak suda çözünmüş berraklaştırılmış bir çözelti içeren anyonik bir polimerdir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz, gıda ve kişisel bakım ürünlerinde koyulaştırıcı bir reoloji değiştirici, stabilizatör, nem tutma maddesi, doku/vücut geliştirme maddesi, süspansiyon maddesi ve bağlayıcı maddedir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz eklendiğinde gıdaların bağlanmasını ve vücut yapısını etkiler.

Normal selülozdan türetilen Sodyum Karboksimetil Selülozun (CMC) eklenmesi, birçok işlenmiş gıdaya istenilen doku ve görünümü kazandırır.

Sodyum Karboksimetil Selüloz (CMC), selülozdan türetilen bir hidrokolloiddir.

E466 olarak sınıflandırılan Sodyum Karboksimetil Selüloz, dondurma, yoğurt, salata sosları, içecekler ve et ürünlerini emülsifiye eder.


Karboksimetil Selüloz (CMC), suda çözünürlük, viskozite ve emülsifikasyon özelliklerine sahip, selülozdan türetilen çok yönlü bir gıda katkı maddesidir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz, işlenmiş gıdalarda doku iyileştirme, görünüm iyileştirme ve raf ömrünü uzatma gibi fonksiyonel faydalar sağlar.

Sodyum Karboksimetil Selüloz, dondurma ve soslardan salata soslarına ve unlu mamullere kadar birçok işlenmiş gıdada yaygın olarak kullanılmaktadır.
Bu bileşen, gıda maddelerinin dokusunu iyileştirme, görünümünü iyileştirme ve raf ömrünü uzatma konusunda dikkate değer bir kapasiteye sahiptir.

Sodyum karboksimetil selüloz, yağ ve protein içeren içeceklerde emülsifiye edici, stabilize edici bir rol oynayabilir.
Genel olarak soya sütü, kakao sütü, yer fıstığı sütü, meyve suyu sütü, hindistancevizi sütü, badem sütü ve meyve suyu soya sütü, farklı derecelerde yağ ve belirli miktarda protein içermesi, depolama sırasında ayrılma ve yüzme eğilimi göstermesi, bir çirkin "yaka" ve esas olarak ürünlerin görünümünü etkiliyor.
Ayrıca proteinin yoğunlaşması ve ayrılması kolaydır. Özellikle düşük pH'lı ürünlerde proteinin yoğunlaşması kaçınılmazdır.

Bu sorunları kalite açısından çözmek için uygun miktarda sodyum karboksimetil selüloz eklenebilir çünkü sodyum karboksimetil selüloz suda çözünerek şeffaf, stabil bir kolloid haline gelir.
Protein parçacıkları, kolloid filmin koruması altında aynı elektrik yüküne sahip parçacıklar haline gelerek protein parçacıklarını stabil hale getirir.
Aynı zamanda, yağ ve su arasındaki yüzey gerilimini aynı anda azaltırken ve kalite sorunlarının tatmin edici bir şekilde çözülebilmesi için yağın yeterince emülsifiye edilmesini sağlarken spesifik bir emülsifiye edici etkiye de sahiptir.
Bu nedenle, sodyum karboksimetil selüloz gıda endüstrisinde koyulaştırıcı olarak sıklıkla uygulanır ve gıdanın tekdüze bir tat, konsantrasyon ve dokuya sahip olmasını sağlar.

Sodyum Karboksimetil Selüloz çok sayıda üründe bulunur.
Sodyum Karboksimetil Selüloz genellikle dondurma, yoğurt, içecekler, tatlılar ve fırınlanmış ürünlerde koyulaştırıcı olarak kullanılır.
Sodyum Karboksimetil Selüloz ayrıca kozmetiklerde, göz damlalarında ve diş macunlarında da bulunur.
Ayrıca ilaçlarda ve besin takviyelerinde bağlayıcı madde olarak sıklıkla kullanılır.

CMC veya Selüloz sakızı olarak adlandırılan Sodyum Karboksimetil Selüloz, yapıştırıcılar, kaplamalar, mürekkepler, jel paketleri, sondaj çamuru ve akü elektrotları dahil olmak üzere gıda ve su bazlı uygulamalar için etkili bir koyulaştırıcı ve bağlayıcıdır.


Sodyum karboksimetil selüloz (CMC), iyonik bir selüloz sakızı olan bir selüloz türevidir.
Eşsiz kalınlaşma, yapışmayı durdurma ve su tutma özellikleri nedeniyle çeşitli endüstriyel alanlarda yaygın olarak kullanılmaktadır.


ÜRÜN AÇIKLAMASI

ATAMAN CHEMICALS'ın Sodyum Karboksimetilselülozu, farklı gıda uygulamalarında benzersiz işlevler sağlayan, yüksek derecede saflaştırılmış bir sodyum karboksimetilselüloz ve sıcak veya soğuk suda hızla çözünebilen, düşük viskoziteli anyonik polimerdir.

Farklı saflık seviyelerine göre sodyum karboksimetil selüloz beyaz veya sarımsı bir toz görünümünde olup, soğuk ve sıcak suda çözünür.
 
Sodyum Karboksimetil Selüloz ikame derecesine, çözelti viskozitesine ve saflığa bağlı olarak çeşitli modellere ayrılır.

Sodyum karboksimetil selüloz çözeltisinin ısıtılması, Sodyum karboksimetil selülozun viskozitesi artan sıcaklıklarla azalır.
Sıcaklık 50°C'yi aşmadığı sürece bu etki tersine çevrilebilir çünkü uzun süre yüksek sıcaklıklarda tutulduğunda çözeltideki alkali maddeler Sodyum Karboksimetil Selülozun bozulmasına neden olabilir.

Çözelti viskozitesi geniş bir pH değeri aralığında normal kalır ancak pH 7-9'da en stabildir.
PH değeri düştükçe çözelti asitlenecektir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz yavaş yavaş tuz türünden suda çözünmeyen asit türüne ve çözeltideki tortuya dönüşecektir.
PH değeri 4'ün altına düştüğünde çoğu tuz türü asit türüne dönüşür, üç boyutlu bir ağ yapısı oluşturur ve çöker.
Genel olarak Sodyum karboksimetil selülozun DS değeri ne kadar yüksek olursa tuzlarla uyumu da o kadar iyi olur.
Sodyum karboksimetil selüloz çözeltisine tuz eklenmesi, tuzlu suda çözülmesinden daha iyi etkilere sahip olabilir.



ÖZELLİKLER VE FAYDALAR

Sodyum Karboksimetil Selüloz gıdalarda koyulaştırıcı, süspansiyon haline getiren, emülsifiye eden, stabilize eden, film oluşturan, oluşturan ve asit direnci ve diğer işlevleri sağlayan bir katkı maddesidir.


Karboksimetil selüloz içerebilecek bazı gıdalar şunlardır:

Unlu Mamuller: Sodyum Karboksimetil Selüloz, ekmek, kek ve hamur işleri gibi unlu mamullerde dokuyu ve nem tutmayı iyileştirmek için kullanılabilir.

Süt Ürünleri: Sodyum Karboksimetil Selüloz, dokuyu geliştirmek ve buz kristali oluşumunu önlemek için dondurma, yoğurt ve diğer süt ürünlerinde mevcut olabilir.

Soslar ve Çeşniler: Sodyum Karboksimetil Selüloz, çeşitli soslarda, soslarda ve çeşnilerde tutarlılığı artırmak için koyulaştırıcı bir madde olarak bulunabilir.

İçecekler: Bazı içecekler, özellikle de posa veya partikül içeren içecekler, çökelmeyi ve ayrılmayı önlemek için Sodyum Karboksimetil Selüloz kullanabilir.

İşlenmiş Etler: Sosis ve şarküteri ürünleri gibi işlenmiş etler, su tutma oranını ve genel ürün dokusunu iyileştirmek için Sodyum Karboksimetil Selüloz içerebilir.

Dondurulmuş Gıdalar: Sodyum Karboksimetil Selüloz, dondurulmuş akşam yemekleri ve yemeye hazır yemekler gibi dondurulmuş gıdalarda, dondurma ve yeniden ısıtma sırasında doku ve kaliteyi korumak için sıklıkla kullanılır.

Konserve Gıdalar: Sodyum Karboksimetil Selüloz, konserve gıdalarda süspansiyonları ve emülsiyonları stabilize etmek ve bileşenlerin ayrılmasını önlemek için kullanılabilir.

Glutensiz Ürünler: Sodyum Karboksimetil Selüloz bazen glutensiz ürünlerde glutenin sağladığı doku ve viskoziteyi taklit etmek için kullanılır.

Hazır Yiyecekler: Hazır çorbalar, erişteler ve patates püresi, istenen dokuyu korurken hızlı hazırlanmaya yardımcı olmak için Sodyum Karboksimetil Selüloz içerebilir.

Tatlılar: Pudingler, jelatinler ve meyve dolguları da dahil olmak üzere bazı tatlılarda doku geliştirmek için Sodyum Karboksimetil Selüloz kullanılabilir.

Bebek Mamaları: Sodyum Karboksimetil Selüloz, tutarlılık ve stabilite sağlamak için bazı gıdalarda bulunabilir.

CMC'nin, gıda düzenleme otoriteleri tarafından belirlenen limitler dahilinde kullanıldığında tüketim için genellikle güvenli kabul edildiğini unutmamak önemlidir. Ancak her gıda katkı maddesi gibi bazı kişilerin buna karşı hassasiyeti olabilir ve aşırı tüketiminden kaçınılmalıdır.
Karboksimetil selüloz veya diğer katkı maddelerinin varlığından endişeleniyorsanız daima gıda etiketlerindeki içerik listesini kontrol edin.

Sodyum Karboksimetil Selüloz gıdalarda şu şekilde kullanılır:

Kalınlaştırıcı.
Sodyum Karboksimetil Selüloz, düşük konsantrasyonlarda yüksek viskozite üretebilir. Aynı zamanda yağlayıcı görevi de görür.

Emülgatör ve stabilizatör.
Sodyum Karboksimetil Selüloz bir emülgatör ve süspansiyon stabilizatörüdür (örneğin, buz kristali boyutunu kontrol etmek için buzlanmalarda).

Su tutma maddesi:
Sodyum Karboksimetil Selüloz, gıdaların raf ömrünü artırmaya yardımcı olan bir su bağlayıcıdır.

Film oluşturucu ajan:
Sodyum Karboksimetil Selüloz, hazır erişte gibi kızartılmış gıdaların yüzeyinde bir film oluşturabilir ve aşırı bitkisel yağın emilmesini önleyebilir.

Viskozite değiştirici.
Sodyum Karboksimetil Selülozun en yaygın uygulaması fırıncılık ürünlerindedir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz, yüksek kaliteli bisküvi üretiminde emülgatör olarak kullanılır.
CMC ile yumurta sarısı ve yağ tüketimi azaltılarak bisküvi üretimi daha ucuz hale gelir.

Sodyum Karboksimetil Selüloz; dondurma, soğuk içecek, atıştırmalık, hazır erişte, laktik asit bakterili içecekler, yoğurt, meyveli süt, meyve suyu, ekmek, bisküvi gibi ürünlerin üretiminde kullanılmaktadır.

Sodyum Karboksimetil Selüloz ısı, ışık, küf gibi etkenlere karşı dayanıklılığı sayesinde etkili bir gıda katkı maddesidir. Ayrıca yaygın olarak kullanılan kimyasallarla işlendiğinde dirençlidir.
Üstelik diğer gıda içerikleriyle karşılaştırıldığında üretilen ürünlere hiçbir kalori değeri katmaz.

Sodyum karboksimetil selüloz, gıda üretiminde guar sakızı, jelatin, agar, sodyum aljinat ve pektinin rolünün yerini alabilir ve soğuk ürünler, katı içecekler, meyve suyu, reçel, yoğurtlu içecekler, çeşniler gibi modern gıda endüstrisinde yaygın olarak kullanılır. hazır erişte, fırınlanmış ürünler ve et ürünleri.

Yoğurtta, Sodyum karboksimetil selüloz, süt proteininin toplanmasını ve çökelmesini önleyebilir, eşit şekilde dağılmasını ve süspanse edilmesini sağlayabilir, gıda kalitesinin stabilitesini koruyabilir, gıdanın raf ömrünü uzatabilir ve UHT ve pastörizasyon gibi yaygın olarak kullanılan sterilizasyon işlemlerine uyum sağlayabilir. . Önerilen dozaj %0,3-%0,5'tir.

Dondurmada kullanılan Sodyum Karboksimetil Selüloz, buz kristallerinin büyümesini önleyebilir ve erime, şekillenme ve tada karşı genleşme hızı direncini artırabilir; hazır eriştelerde eriştenin sertliğini ve kaynama direncini artırabilir; Bisküvi ve kreplerde iyi şekillendirilebilirlik, pürüzsüz yüzey ve kolay kırılmama sağlar; Ekmek ve keklerde Sodyum karboksimetil selüloz, hamurun viskozitesini kontrol edebilir, unlu mamullerin su tutma özelliğini ve depolanabilirliğini geliştirebilir.

Benzer ürünlerle karşılaştırıldığında hızlı çözünme hızı, çözünmüş çözeltinin iyi akışkanlığı, düzgün dağılmış moleküller, nispeten büyük kütle özgül ağırlığı, yüksek asit direnci, yüksek tuz toleransı, yüksek şeffaflık, daha az erişilebilir selüloz ve daha az jel gibi avantajlara sahiptir.

 

Farklı gıdalarda sodyum karboksimetil selülozun çeşitli kullanımları ve dozajları vardır.


1. Soya sütünde CMC uygulaması. CMC soya fasulyesi sütünü askıya alabilir, emülsifiye edebilir ve stabilize edebilir.
Karışık bulamacı organik olarak kaynaştırabilir ve yağın yüzmesini veya proteinin batmasını önleyebilir.
Ayrıca soya sütünün renginin beyazlatılmasında, tadının tatlandırılmasında ve fasulye kokusunun giderilmesinde etkin rol oynayabilir.


2. Sodyum Karboksimetil Selülozun unlu mamullere uygulanması.


(1) Sodyum Karboksimetil Selülozun ekmek üretiminde gıdaya uygulanması, ekmeğin peteklerini tekdüze hale getirebilir, hacmini artırabilir, cüruf olgusunu azaltabilir, ekmeğin çökmemesini sağlayabilir ve ısı koruma ve tazelik koruma işlevine sahip olabilir.


(2) Gıdadaki Sodyum Karboksimetil Selüloz, eriştelerin dayanıklılığını artırabilen, pişirme direncini artırabilen ve tatlarını hassas ve yağlı hale getirebilen hazır ve haddelenmiş erişteler üretebilir.
Aynı zamanda, hazır eriştelere sodyum karboksimetil selüloz eklenmesi, yağ tüketiminden tasarruf sağlayabilir, üretim maliyetlerini azaltabilir ve ekonomik faydaları artırabilir.



Diş macunu -Sınıf Sodyum karboksimetil selüloz

Sodyum karboksimetil selüloz esas olarak diş macununda koyulaştırıcı olarak kullanılır, diş macununun belirli bir kıvama sahip olmasını, macunun şeritler halinde olmasını, makul bir çerçeveye sahip olmasını, diş macununa bağlandığında çökmemesini ve seyreltilmemesini sağlar, böylece macun pürüzsüz olur ve narin.

1. Şirketimizdeki ürünler iyi asit toleransına ve küflenmeye karşı dayanıklılığa ve diş macunundaki diğer hammaddelerle iyi uyumluluğa sahiptir;

2. Suda çözünürlük ve su tutma kapasitesi güçlüdür, bu da macunun yağ ve sudan ayrı olmamasını sağlar;

3. Uygun viskozite ve tiksotropik özelliklere sahiptir, macun üretiminde dağılması ve şişmesi kolaydır ve dolum üretimi kolaydır;

4. Kolloidi koruma, askıya alma ve emülsifiye etme yetenekleri hayati öneme sahiptir.

 

Seramik Sınıfında Sodyum karboksimetil selüloz

İlgili Mesaj: Sodyum Karboksimetil Selülozun Seramik Bulamacının Performansına Etkileri

Sodyum karboksimetil selüloz seramik gövdede, sır bulamacında ve süslü sırda kullanılabilir. Seramik gövdede, Sodyum karboksimetil selüloz, çamur malzemelerinin şekillendirilmesini geliştirmek, yeşil gövdenin şekillendirilmesini kolaylaştırmak, yeşil gövdenin bükülme mukavemetini arttırmak için kullanılabilir ve mükemmel bir arttırıcı maddedir; Sır bulamacı ve süslü sırda, Sodyum karboksimetil selüloz bağlayıcı olarak kullanılabilir ve süspansiyon, dağılma ve su tutma rolünü oynar.

1. Seramik Gövdedeki Uygulamalar

Hammaddelerin doğal mukavemeti önemli ölçüde artırılabilir; tutuşma kaybı iyidir, tutuşma sonrasında kalıntı kalmaz; Askıya alma ve dağıtma özellikleri güçlüdür ve ham madde parçacıklarının pıhtılaşmasını önler.

2. Seramik Sır Bulamacındaki Uygulamalar

Koruyucu kolloidlerin dispersiyonu ve performansı mükemmeldir; sır bulamacının stabil bir dispersiyon durumunda olmasını sağlar; sırın yüzey gerilimini etkili bir şekilde artırabilir, suyun sırdan embriyoid gövdeye yayılmasını önleyebilir ve sır yüzeyinin pürüzsüzlüğünü artırabilir; az miktarda olması koşuluyla, sırlama için erişilebilen sır bulamacının reolojik özelliğini etkili bir şekilde düzenleyebilir; sırın bağlanma özelliklerini geliştirebilir, sır yüzeyinin gücünü önemli ölçüde artırabilir ve sırın soyulmasını önleyebilir; Sır yüzeyinin hassaslığı yüksektir ve sır bulamacı stabildir.

3. Seramik Fantezi Sır Uygulamaları

Asit ve alkaliye karşı direnç iyidir ve elek ağından geçirilebilirlik iyidir, ağın sürtünme sayısını etkili bir şekilde azaltır ve renk sapmasını azaltır; Reolojik özellik uygundur ve baskı, çözünmez olmadan pürüzsüzdür.

 

Madencilik Sınıfı Sodyum karboksimetil selüloz

İlgili Mesaj: Sodyum Karboksimetil Selülozun Gang Minerallerini Engelleyen Mekanizması

1. Madencilik endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz, peletin bağlayıcısı ve mineral ince taneleri oluşturmak için bağlayıcının hammaddesi olan yüzdürme inhibitörüdür.
Bağlayıcı, pelet hazırlamada vazgeçilmez bir bileşendir, ıslak ampullerin, kuru ampullerin ve pişirilen peletlerin özelliklerini geliştirebilir ve iyi yapışma ve topak oluşturma özelliklerine sahiptir.
Üretilen yeşil pelet, iyi darbe önleme özelliklerine ve kuru ve ıslak ampullerin nispeten yüksek basınç ve düşme mukavemetine sahipken, peletlerin kalitesini de artırır.

2. Sodyum karboksimetil selüloz ayrıca yüzdürme işleminde bir değiştiricidir, esas olarak bakır ve kurşunun ayrılmasında kurşunun inhibisyonu için silikat gang inhibitörleri için kullanılır ve bazen mineral çamurunun dağıtıcı maddesi olarak kullanılır.

(1). Peletlerdeki Uygulamalar

İyi topak oluşturma ve su kontrol özellikleri; iyi dağılım ve yüksek ıslak termometre mukavemeti; peletin kolay deformasyonu değil; iyi kuru termometre mukavemeti; yüksek patlama sıcaklığı ve pelet içindeki suyun salınmasını kontrol etme konusunda güçlü yetenek; pelet boyutunun düzgün dağılımı; pürüzsüz pelet yüzeyi; ve iyi metalurjik performans.

(2). Flotasyondaki Uygulamalar

Suda iyi çözünürlük ve katılaşma kabiliyetinin engellenmesi, konsantre derecesini iyileştirir ve daha iyi zenginleştirme göstergeleri elde ederek ajan sayısını ve ham madde tüketimini azaltır.

 

Kağıt Sınıfı Sodyum karboksimetil selüloz

Sodyum karboksimetil selüloz, kağıt endüstrisinde kuşe kağıt kaplamaların hazırlanmasında kullanılır.
Islak uç katkı maddesi ve yüzey boyutlandırma maddesi olarak kullanılabilir. Şirketimiz, çeşitli müşteri ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kağıt yapımına yönelik farklı CMC ürünleri sunmaktadır.

 

Diğer Endüstriyel Sınıflardaki Sodyum Karboksimetil Selüloz

Sodyum karboksimetil selüloz, birçok endüstriyel alanda yaygın olarak kullanılan, uyarlanabilen ve vazgeçilmez bir hammaddedir.

Sentetik deterjan endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz, emülsifiye edici, koyulaştırıcı, homojenleştirici ve koruyucu kolloid etkileriyle en iyi aktif katkı maddelerinden biridir;

Kaplama endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz koyulaştırıcı ve film oluşturucu maddedir, ürünün depolanmasını stabil hale getirebilir, mekanik yapı için mükemmel ve kolay reolojik özelliklere sahiptir ve kaplamaların esnekliğini ve parlaklığını artırmaya yardımcı olur,

Kaynak elektrotu endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz, ekstrüzyon performansı, kayganlık ve dökülmeye karşı iyi direnç gibi özelliklere sahip, yağlayıcı ve gaz üreten maddedir;

Pil endüstrisinde Sodyum karboksimetil selüloz bağlayıcı, koyulaştırıcı ve dağıtıcı maddedir;

Tekstil endüstrisinde, Sodyum karboksimetil selüloz, haşıl maddesi ve tekstil terbiye maddesidir ve baskı patında koyulaştırıcı, emülsifiye edici ve süspansiyon maddeleri kullanılır.


Sodyum karboksimetilselüloz, gıda uygulamalarına yönelik 231/2012 Sayılı Komisyon Tüzüğüne (AB) uygun, özel olarak saflaştırılmış bir Selüloz Sakızıdır.

*Ürün Kaynağı ve Menşei: Sodyum karboksimetilselüloz bitkisel kaynaklardan (odun ve pamuk) üretilir.

*Kullanım Fonksiyonu: Kalınlaştırıcı, stabilizatör, film oluşturucu, su tutma veya dağıtıcı.

ATAMAN'ın sodyum karboksimetilselülozu Kosher ve Helal ve ISO - 9001 sertifikalıdır.


PAKETLEME VE NAKLİYE
Sodyum karboksimetilselüloz, palet üzerinde bir iç polietilen torba ile su geçirmez Kraft kağıdına paketlenir.

Tüm paletler IPPC 15 ve ISPM 15 düzenlemelerine uygundur.
Tüm ambalaj malzemeleri EC NO1935/2004 YÖNETMELİĞİ EC NO2023/2006 yönetmeliğine uygundur.

Sayı
Gıda Kategorisi
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.1.4 Aromalı sıvı sütlü içecekler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.3 Yoğunlaştırılmış süt ve analogları (sade)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.4.3 Kaymak (sade)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.4.4 Krema Analogları
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.5 Süt tozu ve krema tozu ve toz analogları (sade)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.6.1 Olgunlaşmamış peynir
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.6.2 Olgunlaştırılmış peynir
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.6.4 İşlenmiş peynir
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.6.5 Peynir Analogları
Yiyecek Kategorisi Hiyerarşisi 01.7 Süt bazlı tatlılar (örneğin puding, meyve veya aromalı yoğurt)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 01.8.1 Sıvı peynir altı suyu ve peynir altı suyu ürünleri, peynir altı suyu peynirleri hariç
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 02.2.2 Sürülebilir yağlar, süt ürünlerine dayalı yağlar ve harmanlanmış sürülebilir ürünler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 02.3 Yağ emülsiyonlarına dayalı karışık ve/veya aromalı ürünler dahil olmak üzere, esas olarak su içinde yağ türünden yağ emülsiyonları
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 02.4 Gıda kategorisi 01.7'deki süt bazlı tatlı ürünleri hariç yağ bazlı tatlılar
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 03.0 Şerbet ve şerbet dahil yenilebilir dondurmalar
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 04.1.2 İşlenmiş meyve
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 04.2.2.2 Kurutulmuş sebzeler (mantarlar ve mantarlar, kökler ve yumrular, baklagiller ve baklagiller ve aloe vera dahil), deniz yosunları ve kabuklu yemişler ve tohumlar
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 04.2.2.3 Sebzeler (mantarlar ve mantarlar, kökler ve yumrular, baklagiller ve baklagiller ve aloe vera dahil) ve sirke, yağ, salamura veya soya fasulyesi sosundaki deniz yosunları
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 04.2.2.4 Konserve veya şişelenmiş (pastörize) veya otoklavlanmış poşet sebzeler (mantarlar ve mantarlar, kökler ve yumrular, baklagiller ve baklagiller ve aloe vera dahil) ve deniz yosunları
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 04.2.2.5 Sebze (mantarlar ve mantarlar, kökler ve yumrular, baklagiller ve baklagiller ve aloe vera dahil), deniz yosunu ve kabuklu yemiş ve tohum püreleri ve sürülebilir ürünler (ör. fıstık ezmesi)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 04.2.2.6 Sebze (mantarlar ve mantarlar, kökler ve yumrular, baklagiller ve baklagiller ve aloe vera dahil), deniz yosunu ve kabuklu yemiş ve tohum hamurları ve müstahzarları (örneğin, sebze tatlıları ve sosları, şekerlenmiş sebzeler), gıda hariç kategori 04.2.2.5
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 04.2.2.8 Pişirilmiş veya kızartılmış sebzeler (mantarlar ve mantarlar, kökler ve yumrular, baklagiller ve baklagiller ve aloe vera dahil) ve deniz yosunları
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 05.0 Şekerleme
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 06.3 Yulaf ezmesi dahil kahvaltılık gevrekler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 06.4.3 Önceden pişirilmiş makarnalar, erişteler ve benzeri ürünler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 06.5 Tahıl ve nişasta bazlı tatlılar (örn. sütlaç, tapyoka pudingi)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 06.6 Hamurlar (örneğin, balık veya kümes hayvanları için ekmeklik veya hamurlar için)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 06.7 Pirinç kekleri de dahil olmak üzere önceden pişirilmiş veya işlenmiş pirinç ürünleri (yalnızca Doğu tipi)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 06.8 Soya ürünleri (soya fasulyesi bazlı çeşniler ve gıda kategorisi 12.9'un çeşnileri hariç)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 07.0 Fırıncılık ürünleri
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 08.2 İşlenmiş et, kümes hayvanları ve av hayvanları ürünleri, bütün parçalar halinde veya kesilmiş
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 08.3 İşlenmiş, kıyılmış et, kümes hayvanları ve av hayvanları ürünleri.
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 08.4 Yenilebilir kılıflar (örn. sosis kılıfları)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 09.3 Yumuşakçalar, kabuklular ve derisi dikenliler dahil yarı korunmuş balık ve balık ürünleri
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 09.4 Tamamen korunmuş, konserve veya fermente balık ve yumuşakçalar, kabuklular ve derisi dikenliler dahil balık ürünleri dahil
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 10.2.3 Kurutulmuş ve/veya ısıyla pıhtılaştırılmış yumurta ürünleri
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 10.3 Alkali, tuzlanmış ve konserve yumurtalar dahil konserve yumurtalar
Yiyecek Kategorisi Hiyerarşisi 10.4 Yumurta bazlı tatlılar (örn. muhallebi)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 11.6 Yüksek yoğunluklu tatlandırıcılar içerenler de dahil olmak üzere masa üstü tatlandırıcılar
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 12.2.2 Baharatlar ve çeşniler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 12.3 Sirkeler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 12.4 Hardallar
Yiyecek Kategorisi Hiyerarşisi 12.5 Çorbalar ve et suları
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 12.6 Soslar ve benzeri ürünler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 12.7 Salatalar (örn. makarna salatası, patates salatası) ve 04.2.2.5 ve 05.1.3 gıda kategorilerinin kakao ve fındık bazlı sürülebilir ürünleri hariç sandviç sürülebilir ürünler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 12.8 Maya ve benzeri ürünler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 12.9 Soya bazlı baharatlar ve çeşniler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 12.10 Soya fasulyesi dışındaki protein ürünleri
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 13.3 Özel tıbbi amaçlara yönelik diyetetik gıdalar (gıda kategorisi 13.1 ürünleri hariç)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 13.4 Zayıflama ve kilo vermeye yönelik diyet formülleri
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 13.6 Gıda takviyeleri
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 14.1.4 "Spor", "enerji" veya "elektrolit" içecekleri ve gazlı içecekler dahil olmak üzere su bazlı aromalı içecekler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 14.2.1 Bira ve maltlı içecekler
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 14.2.2 Elma şarabı ve armut
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 14.2.4 Şaraplar (üzüm hariç)
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 14.2.5 Bal Şarabı
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 14.2.6 %15'ten fazla alkol içeren damıtılmış alkollü içecekler
Yiyecek Kategorisi Hiyerarşisi 14.2.7 Aromatize alkollü içecekler (örn. bira, şarap ve alkollü soğutucu tip içecekler, düşük alkollü tazeleyiciler)
Yiyecek Kategorisi Hiyerarşisi 15.0 Tüketime hazır tatlılar
Gıda Kategorisi Hiyerarşisi 16.0 Hazır gıdalar

DİĞER ÖZELLİKLER
-Ataman'ın selüloz sakızları doğası gereği biyolojik olarak parçalanabilir ve toksik değildir.
-Ataman'ın selüloz sakızları tatsız, kokusuz ve liflidir.
-Ataman'ın selüloz sakızları alerjen değildir veya alerjen madde ve GDO içermez.
-Ataman selüloz sakızının 67/548/EEC, 1999/45/EC AB DİREKTİFLERİ VE 1272/2008 YÖNETMELİĞİ'ne göre hiçbir yan etkisi yoktur.




ATAMAN KİMYA'nın İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünleri:

GUAR SAKIZI
KSANTAN SAKIZI
Keçiboynuzu sakızı
Ataman Kimya A.Ş. © 2015 Tüm Hakları Saklıdır.